Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizslakutya
senior tag
válasz
SirRasor #101031 üzenetére
Csempe fúrás.
Kijelölöd a pontot,nagyobb szöggel pl 60-100 as meg kisebb kalapáccsal óvatosan átütöd a csempe felületét,csak óvatosan,kopogtatva! Kb akkora felületen,mint amekkora a fúrás lesz. Aztán vidiás falfúró szárral megfúrod,téglafalba nem kell az ütve funkció! -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #101031 üzenetére
Nos nekem van ütvefúróm (fúrókalapács panelbetont eszi mint gyerek a cseresznyét) azt ne vegyél, oda tudom adni, van hozzá egy csomó féle fúrószáram. Habár csempe fúrás rizikós mert repedhet a csempe...
De majd adnak tanácsot a többiek hogy kell.WC csésze itt a panelban hátul kifolyós, adtak hozzá mindent csak össze kellett dugni. Max a földhöz rögzítés történt csavarral meg szilikon pasztával. Valami ilyesmi volt 2:00-tól a kifolyó összerakása: [link] Nem tudom mihez kell hőlégfúvó, de nyilván ahány ház annyiféle megoldás. Nekem a magasan lévő tartályból jövő PVC csövet kellett kicserélnem, mert a könyöknél eresztett. Ott kellett a csövet melegíteni, de a konyhai gáz megoldotta..
Obiban is azt ajánlják, hogy rögzítsd a mennyezethez, szerintem úgy elfogadható az a zuhanyfüggöny rendszer. Habár ha van kisgyerek, az belekapaszkodhat, leszakítja és még ki is eshet a kádból...nekem néha a nagy fiaim leszakítják, csak a káromkodásból derült ki, hogy nagyobb baj nem lett..
A szivattyúval meg igazad van, ott még áramos munka is van, ha áthelyezed, az nem vicc szerintem. És ha a fém házat hoznád a szivattyú fölé? Vagy valami más felépítményt? Kutyaól?
És igen a gyerek faktor az mindent felülír....Sajnos szakembert nem tudok ajánlani.
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #101028 üzenetére
Én nem tom átraknám-e a kerti csapot. Gergello-nak igaza van, 1.80-2.00 méteren van a nyomó vezeték, ástam ilyen árkot...nem volt fasza. Fagycsapostól mindenestől odébb rakni, még ki is kell szélesíteni... Csempébe fúrás téglafallal sima liba. Zuhanyfüggöny: rémlik, hogy kanyargós a kádatok (sarok ahogy írod), nekünk panelban olyan van, ami rugós, nem kellett fúrni gondolom az itt nem játszik. Amit láttam ilyet, az C alakú volt, a C két vége a függőleges falra a közepe meg a plafonra volt rögzítve. Wc csere nézd meg a youtubon, szerintem meg tudod csinálni.
-
garga pista
őstag
válasz
SirRasor #100965 üzenetére
Erre akartam írni, azt elmaradt
Én a Lidl/Aldis állomásokat nem javaslom. Jópár éve volt az egyikből azt eladtam, aztán pár éve vettem egyet ismét, hulladék sz.r a betekintési szöge, olyan mintha merülne az elem benne hiába van új belerakva. Egyszer vettem egy esőmérőt, az meg gyári hibás volt. Mire visszavittem persze nem volt másik, pénzt visszakaptamA mostani Auriol márkájú, a régieket nem tudom mi volt. De amúgy maga a márka nem feltétlen rossz, mert van egy analóg DCF-es faliórám ugyanilyen, szintén a fenti boltokból az meg tökéletesen.
Ellenben szüleimnél van egy több mint 10 éves Emos állomás, annak jó a szöge, évente 1x kell elemet cserélni benne.
Egy ideje nézegetem én is mit kellene a fenti Lidl vacak helyett, Conradban érdemes nézelődni, ott elég jókat árunak, csak minden jóval drágább. Ha ott találsz vmit érdemes Guglizni máshol van-e. Illetve van Otthoni időjárás-állomás topik is ha olvasgatni akarsz -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100978 üzenetére
ha régi a klíma, és meg tudod nézni a külső egységet is (mivel családi házban laksz, szerintem megoldható), nézd meg mennyire van berakodva a hűtőegység. Nálunk ipari klíma oldala amerről beszívja a levegőt, nem lehetett látni a lamellákat, egy filcréteg borította. Amint letakarítottuk, jobb lett a teljesítménye. Szakember mikor kimosta, a kültérit magasnyomásúval (egy másik klíma), valami retkes fekete lé folyt ki...
-
válasz
SirRasor #100910 üzenetére
Nekem nem volt elég egyértelmű!
Ha a kazán mindenhol tudja a beállított hőmérsékletű vizet adni, akkor az igényeiddel van gond. Mert rá kéne jönni arra, hogy ez a beállítás nem jó mindenhova, mert nem elégíti ki az igényeidet. Ha valóban fém kád, akkor csere segíthet, ahogy írták, de nem olcsó. Vagy olcsóbb és egyszerűbb, ha emeled a használati melegvíz hőmérsékletét arra a szintre, hogy a fürdőben is a számotokra megfelelő legyen kádtöltéskor. És ekkor keverni kell hideggel a konyhában. Szerintem ez az olcsóbb megoldás. Én ezt csinálnám.
-
tisn
addikt
válasz
SirRasor #100910 üzenetére
fem kad? csereld ki muanyagra. nekem atfolyos kazanom van, nincs gond a vizhomerseklettel. meg a gyerekek miatt mexoktam, hogy nem lehet tul forro, es azota se valtoztattam.
nekem volt tarolos is, azzal is volt gond, messze volt a furdo, keringetoszivattyu kellett ami ment/idonkent forgatta, de azzal vagy 10 fokkal huvosebb lett a viz... joval dragabb is, meg energiat is kajal.
nekem a vellanybojler a halalom, nem lehet vele furdeni.
-
válasz
SirRasor #100907 üzenetére
Azt nem értem, hogy lehet, hogy nem ugyanolyan meleg a víz, ha mosogatsz, vagy ha kádat töltesz? Nálunk 50°C-ra van állítva a használati melegvíz. Értem, hogy több az átfolyt víz menyisége, de ezt a kazánnak tudnia kéne szabályozni, nem? Mondjuk mi keveset mosogatunk, a felmosás miatt kell a melegebb víz.
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #100900 üzenetére
szokott lenni a kazanok HV bemeneti csatlakozása előtt / körül vizszűrő. Érdemes lenne ezt megnézni és kitisztitani. Ez elvileg ott van valahol ahol "a kazánba bemenő víz mennyiségét" is "szabályozod" Az elött a csap / elzáró szerelvény után. Hajlamosak erről az emberek megfeledkezni, és okozhat ilyen jelenséget
Egy mai digitalis kazan már nem igényel 2 bar nyomast ahhoz normálisan működjön. nincs őrláng , elektronikusan gyujt stb. Nálunk a tavaly lecserélt, 24 éves beretta kombi kazannak is elég volt 0,5 bar ahhoz ne legyen gondja. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Kell egy nyomás, hogy elinduljon. Átfolyós gazkazán nem ad melegvizet csepegtetve.
Mi villanybojlerre váltottunk az előző lakásban. A mostaniban egy Immergas Vitrix Exa 28 ERP kombi kazán van, alacsonyabb nyomással is ad melegvizet, de mosogatáskor még ez is lehetne alacsonyabb. -
garga pista
őstag
válasz
Víz- gáz- és fűtésszerelés topikban kérdezd meg sztem.
Én laktam több albérletben is átfolyós kazánnal, full modernnel is, de hogy utálom arra nincsenek szavakMost saját lakásban távfűtés van, de ha lesz házam az biztos h vmilyen tárolós meleg víz lesz...
-
csoszogi
tag
válasz
Én viszonylag közel lakok hozzád itt a Zápor tó környékén, de erre fele nem kell fűtés. Jó meleg van
Logika alapján az lehet, ha hidegebbre állítod a meleg vizet, nem keversz bele hideget, mondjuk tusolásnál, mosogatásnál, akkor folyamatos a vízáramlás és így a vízmelegítés is, nem? vagy rosszul gondolom
És így nem is veszélyes ha gyerkőc kinyitja. Nálunk a 10-esben kb 40-42°C-os a meleg víz úgy rémlik, simán bírja a kezem, gondolom nálatok is annyi lehetett... -
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100889 üzenetére
Mikor kisebbek voltak a gyerkőcök, nekünk is kevesebb víz fogyott...
Ha ekkora és zárt a derítő, szerintem semmit nem számoltál el....Nagyiéknál is ilyesmi volt, volt két derítő, talán nagyobbak voltak, de nekik jóval kevesebb volt a vízfelhasználás, és biztos nem volt zárt...
Amúgy ugye most csak vicceltek a szennyvíz szétlocsolásával? Már eleve a nem zárt ülepítő felvet pár problémát a mai agyonvegyszerezett világban (mosópor, mosogatószer, NaCl, tusfürdő, kenceficék, gyógyszer/hormonmaradványok, örök vegyületek stb... ), székletmaradék, zsír, fehérje, E. coli+ egyéb baci, nitrát, nitrit, ammónia, foszfát és még egyéb finomságok. És az az illat... Szakszerű szennyvízkezelés pont ezeket kezeli elég jól, de ott is marad zagyiszap..
Oszt a user meg használja a 10-15m-es fúrt kutat a derítőtől nem túl messze fúrva, zöldség meg fű locsolásra... Ajánlott olvasmány, Rachel Carson: Néma tavaszhordózuhany: imádtam....
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #100875 üzenetére
kalkulációban az segíthet, ha megnézed mennyi volt a 10-esben a hideg+meleg víz fogyasztásotok havi szinten. Szerintem most se lesz sokkal kevesebb. Mi négyen, két nagyfiúval, kb.: 16m3 vizet használunk összesen, most néztem pár számlát. A zárt derítő meg a környezetszennyezés elkerülése miatt kell, gondolom én.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
SirRasor #100784 üzenetére
34 ezret mondtak 2 emberért 2,5 órára. Ebben szóban megegyeztek. Erre fel 3an jöttek és az első kör után mondták hogy nyugodtan pakolásszanak az új helyen, a régiről majd hozzák az utánpótlást, majd 2 óra hosszáig nem jelentkeztek és ezt a végén azzal magyarázták, hogy sokáig tartott a 3 elemes szekrénysort szétszedni és levinni a 3.ról. A számlán meg 3 ember szerepelt 4 órára = 64 ezerért, ezt kellett fizetni.
Ha gondolod nyugodtan bízd meg őket, nekem aztán mindegy, csak gondoltam segít dönteni egy konkrét tapasztalat.
Na, látom már megtörtént.
-
adrian14
tag
válasz
SirRasor #100767 üzenetére
Nekem az utolsó tapasztalatom rossz a Ruzsa transszal. Egy teljes lakást költöztettünk, amit már leszerveztünk telefonon keresztül. Amikor kijöttek a fiúk, mondták hogy kb egy két órát szánnak rá. Az egyik nem akart dolgozni, mert fájt a dereka. Szóval anyós, asszony, én és a másik srác nyomtuk. Majd délután visszajöttek befejezni. Akkor már a derékfájós gyerek és egy másik, aki a nap végére elfáradt és neki sem volt kedve melózni nagyon.
Mellette meg a derékfájós fikázta a házat ahova költöztünk, hogy milyen szar. Szóval jó kis nap volt.
-
lorcsi
veterán
válasz
Van egy masik Ruzsa nevu szegedi koltozteto
2 eve mi veluk koltoztunk
elore kaptunk bananost es muanyag ladakat
vagy 3 helyrol szedtek ossze a cuccainkat plusz a lakas, tarolo, garazs es ez szuk 2 ora volt
mar nem emlexem mennyit fizettunk
de q gyorsak voltak es a vegen megerte erzesunk volt
ha kell atkuldom oket -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
Szia! A ruzsa transszal rossz tapasztalata van egy ismerősömnek, két hete költözött az egyik albiból a másikba és őket fogadta fel. Long story short: Erős a gyanú hogy jócskán elhúzták és túlárazták az egészet. A Pannonpakk nálunk jól szerepelt kb. 7 éve, ami ugye nem mostanában volt.
-
garga pista
őstag
válasz
SirRasor #100774 üzenetére
Fú, nem irigyellek. Én mikor havertól albérletből költöztem át, volt vagy 2 hónap
De ott csak én voltam egyedül, plusz neki se volt sürgős, meg jutányos áron laktam ott.Olvasgattam a tv témát, nekem van egy kis LG a hálóban, amit 2018-ban vettem, még mindig jön néha rá frissítés, Youtube+Netflix appot használom, azok változatlan módon mennek. Annyi trükköt lehet bevetni, hogy nálam mindegyiken le van tiltva az automatikus frissítés, csak felkínálja bekapcsoláskor. Ha jön egy új sw, jó ideig kihagyom a telepítést, van-e a neten rá panasz és ha egy ideig nincs semmi, akkor engedem fel. De ahogy 4ron írja, nincs buta tv-re igény már. Egyébként meg buta tv-ként simán elmegy, a Samsunghoz amit adnak egyszerű távot, szerintem teljesen jó. De az LG által adott távirányítón sincs túl sok gomb, szerintem 15 évvel ezelőtti távirányítón, de egy CRT tv-jén is több gomb volt
Mondjuk ha nagyon be van lassulva a tv rendszere, lehet egy gyári beállítás segít rajta. Egyébként meg a sok adatgyűjtést nem kötelező elfogadni, most feldobta kb. 1 hónapja nekem is a tv, az 5-ből 1-et fogadtam el úgy emlékszek. -
martonx
veterán
válasz
SirRasor #100774 üzenetére
Higgy nekem, profi költöztetőkkel nem fog kelleni a 4 óra. Annak sincs értelme, hogy lekötöd őket 4 órányit, aztán 2 óra után meg ott fognak unatkozni.
Persze ha a pénz nem számít, akkor menjen nyugodtan a 4 óra, az a tuti. Ha a pénz is számít, akkor én 2 órányi melóra hívnám oda őket, közben amit lehet meg magam, plusz ismerősökkel oldanék meg. Ez egy ilyen kompromisszumos megoldás lehetne. Minden át is lesz költöztetve az asszony által megszabott időben, és nem dől össze a családi költségvetés sem. -
tisn
addikt
-
martonx
veterán
válasz
Az ár jó, viszont a 4 órát túlzónak tartom. Én is PannonPakk-kal költöztettem legutóbb kétszer is. Utoljára 2023-ban 16 ezer Ft volt az óradíjuk 1 autó, 2 ember. Viszont az a 2 ember akkora kanapékat vitt, hogy a haverokkal 4-en se bírtuk. Esetemben mindkétszer bőven belefértek az 1 órán belülre. Én a helyedben inkább olyan irányba vinném el ezt a történetet, hogy 2 órába mi az, amit bele lehet és érdemes sűríteni profi költöztetőkkel, és a maradék apróságok költöztetését meg megoldanám családon, baráti körön belül. Vagy ha egy szalmaszálat nem akarsz keresztbe tenni, és hagyni, hogy mindent ők csináljanak, akkor tényleg 4 óra lesz, annak pedig ennyi az ára.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #100746 üzenetére
Az emberek saját magukat. Egy TV adjon szép képet, esetleg valami értelmezhető hangot. Majd egy 50$-os kütyüvel naprakészen tartom az okos funkciókat, ne kelljen az amúgy teljesen jól működő TV-met (autómat, hűtőmet, porszívómat) 3-5 évente lecserélnem, ha ragaszkodom a teljes funkcionalitáshoz.
-
válasz
SirRasor #100708 üzenetére
Még várok hát ha van "tuti" megoldás.
Azt vettem észre,hogy a marketplace az AI integrálása óta szinte megbénult,elbutult a keresője.Pl.Marketplace,Járművek,autók és erre mint ha egy roncs telepre irányítana csak 20+ éves autók azokból feldob 30-40db-ot és elkezd gyerek játékautókat listázni.
Nagyon nem szeretném ha egy "ilyen tudású AI" készítené el a gyógyszereimet... -
Polemius
senior tag
válasz
SirRasor #100651 üzenetére
Talán ha az állam nem einstandolna milliárdokat a város költségvetéséből (pl. szolidaritási adó, iparűzési adó), akkor arra is több jutna, hogy az emberek szaladgáljanak.
Ez egyébként állami/önkormányzati rendezvény? Egyesület nem vehet részt benne?
Amúgy szerintem senki nem tiltja, hogy felvedd a cipőd és fuss magadtól. -
fradi81
veterán
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #100564 üzenetére
A Dáciámat hordom kényszerűségből a gari idő alatt a Molnár autóházhoz és kib...tt drágák. Az, hogy drágák hagyján, de még szarok is. Volt is velük egy reklamációs ügyem, amikor felhívtak, elnézést kértek, kompenzációt ajánlottak, a hibájukat elismerték, ami azért dicséretes, de jobb lett volna, ha csak simán elsőre normálisan meg tudnak csinálni egy normál 30.000-es kötelező szervízt, ha már extrém sok pénzt kiszámláznak a kb. semmiért. Egyszer azt is sikerült eljátszaniuk, hogy nem adtak csere autót, mikor 3 napig náluk állt az autó. A reklamációm óta viszont felkerültem náluk a VIP listára, így amikor másodjára is náluk állt volna az autó, akkor ugyan nehézkesen, de csak adtak csere autót. Persze a csere autó mindig macera, mert elvileg 1 napot meghaladó bent álláskor kötelesek csak csere autót adni, viszont sok munka van, amit elméletileg 4-6 óra alatt meg lehet csinálni, gyakorlatilag viszont szinte biztos, hogy 2-3 munkanap lesz belőle. Ilyenkor jön a kötélhúzás, hogy ne csesszetek már ki velem, hogy pénteken odaviszem az autót, aztán meg egész hétvégén autó nélkül vagyok, és majd kedden szóltok, hogy érte lehet menni.
Eh, ne vegyetek Dacia-t (vagy csak az enyémmel volt ritka sok gond, vagy csak én vagyok túl maximalista, és nem tartom normálisnak, hogy 35.000 km alatt kétszer kellett kettős tömegű lendkereket cserélni, másodjára már kuplungot is cseréltek), a Molnár Autóházat se merném nyugodt szívvel ajánlani, bár elismerem, hogy azért próbálkoznak nem annyira szarok lenni.Minden más autómat Csikota Tamáshoz újszegedre hordok, akinél fele annyiból jön ki ugyanaz, sőőőt még meg is csinálja amiért viszem az autót.
-
Gergello
addikt
válasz
SirRasor #100560 üzenetére
Eddig kapott ajánlatok alapján kb. kétszeres ár.
Kb ez a nagyságrend, amit kaptam a céges roncsokra, amikor még kéregettem ajánlatokat. Munkát nem írom mi volt, de átlagos munka kuplungozás, vezérlés ilyenek.
orcsik 189
kovács 252
pappas /ez a márkaszervize/ 358Melyikhez vinnéd ?
-
-
garga pista
őstag
-
válasz
SirRasor #100348 üzenetére
Dr. Juhász Péter (Kálvária sgt.), végül ő intézte a lakás adásvételünket. Kb. 0.35%-ért vállalta el és nem volt egyszerű az ügymenet, ennek ellenére nagyon profin, korrektül intézi eddig.
Ifj. Ollé Györgyöt semmiképp sem ajánlom, lekezelő és elég sok bakit vétett, konkrétan a már elénk tolt szerződésben 3 alapvető hibát találtam laikusként.
-
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #100221 üzenetére
Nem tudom mikor lesz az amire azt mondjâk az emberek, hogy csakazértse...embertelen, hogy egy vacak telekért is elkérnek 20-40 milliót...és akkor még egy kapavágást nem csinált az ember. A panelokért is eszetlen ami árat elkérnek. Nem tudom józan ésszel megindokolni, hogy lehet ennyi pénzt kiadni egy panellakásért, vagy egy "újépítésű" tégláért a 70-90 misit.
Erős a gyanúm, hogy ezekben az árakban benne van a tulajdonos érzelmi kötődésének az ára is, meg a vágyai.
-
válasz
SirRasor #100177 üzenetére
Valami olyasmi, igen. 4K-ban és kevés a 60 FPS.
Szerintem nagyon jó vga, nagyon csendes és hűvös, semmi cw egyáltalán. Nem hallottam ilyesmit, hogy Asus tiltólistás lenne.
Ti Super van helyette. Nálam az amd nem játszik egyáltalán, mert rx5600-al szívtam de nagyon driver miatt. Persze mindenki is azt ajánlotta, mert ár/érték arány milyen fantasztikus. Persze. Csak éppen használhatatlan volt.
Én azt mondom, ha rászánod a pénzt, jobb az rtx. Drágább, de jobb. Nekem megérte a felárat. A dlss és a raytracing kegyetlen jó. Ha teheted, próbálj ki egyet.
mod: nem tudom milyen felbontáson tolod, de pl 1440p-ben kb 15%-al erősebb a super. Neked odaadom 230K-ért, a többi a hűtés, kor, több garancia felár.
-
válasz
SirRasor #100137 üzenetére
Nem tudom ki mondta, vagy mondta-e valaki egyáltalán... Én azt mondtam, hogy semmi köze hozzá.
Te kérdezted, hogy miért led, ha lehet kapni emelt fényerejű izzót is.
Tapasztalatból mondom, hogy a Night Breaker Laser is sokkal-sokkal jobb, mint egy hagyományos, nem emelt fényerejű izzó. Sokat vezetek sötétben, így a korábbi autóimnál elsők között volt az izzócsere a biztonság miatt. Az meg hogy kinek mennyit ér meg, azt mindenki majd maga eldönti. Nekem megérte.
-
garga pista
őstag
válasz
SirRasor #100120 üzenetére
Én gyapjú zoknit túrázós üzletből rendeltem innen. Nem olcsók, de nekem fázós a lábfejem, megérték az árát. Pólót/aláöltöző felsőt-alsót is lehet kapni az ilyen túra és sícuccokat árusító üzletekben, kevés pulcsit is lehet találni. Az Árkádban van a Dockyard üzlet, oda le tudod rendelni a webshopról ha találsz vmit (helyben kevés ilyen van - de érdemes lehet benézni). Viszont mindig érdemes megnézni, mert ha csak wool/merino van ráírva, még lehet kevertszálas kis %-os gyapjú tartalommal. De árban is kitűnik egyből ami nagyobb részben gyapjú
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- LOGITECH G PRO X 2 LIGHTSPEED VEZETÉK NÉLKÜLI FEKETE HEADSET
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest