Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Akkuban erősít a középkategória
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
augre88
csendes tag
ha felteszek rá egy custom romot elképzelhető, h. egy másik simmel is működni fog?
-
-
-
Csak nálam szakadozik folyamatosan a mobilnet? Wifi atomstabil, de a mobilnet...állandó jelleggel megszakad. Van jó kapcsolat, elkezd csökkenni (HSDPA->3G->EDGE, majd kiszürkül, néha el is dobja a hálózatot, néha nem, de kell neki jóár másodperc, ekkor a hálózat típusát jelző betű zöld lesz, majd mire megint kék lesz a térerő, akkor lesz csak adatforgalom.), bármikor, nagy lefedettségű területen is, borzasztó idegesítő. Hívás közben nem szakadok meg (akár 30 perc után sem, akár mozgok közben, akár egy helyben állok), szóval a GSM modul hibáját kilőhetjük...
Ez az egy szűnni nem akaró hibája van neki.
Valaki járt már így?
Uptime egyébként 438 óra felett jár, és a rendszerrel nincs probléma.
-
Jano_023
őstag
Csak én nem tudom tölteni az új ROM Zipjét ? Azt irja "Nem adtál meg fájlt! Valószínűleg hibás link!
No file given! Probably a broken link!" Segítsetek ...Csak frissíteni kellet az oldalt. bocs
-
SFMFer
csendes tag
Egy kis segítség kellene. Akinek van 5 perce az írna nekem egy PÜ-t?
Előre is köszönöm.
-
89BDave89
tag
Tudom nem egészen idetartozik, de melyik a legjobb launcher véleményetek szerint?
A Go launcherrel nem vagyok teljesen elégedett, mintha lassú lenne.
A Next -ben milyen van?
Köszi -
89BDave89
tag
Olyannal tényleg senki nem találkozott még hogy a wifit pár percenként újra kell indítani hogy legyen adatforgalom?
Fel van kapcsolódva, működik, de pár percenként meghal. Pedig kapcsolódik, csak nincs adatforgalom.
Ötlet?
köszi -
-
t181
senior tag
Nem nagyon találtam megoldást a problémára, úgyhogy írok...
Szóval a BetterBatteryStats szerint 6h15m-et ment a teló akksiról. Ebből 1h28m-et tartotta ébren a telót az AudioOut_1 folyamat.
Nem hallgattam zenét, illetve nem nagyon kellett hangot kiadnia. Egyedül néhány értesítésnél csipog(DrawSomething, Facebook, etc...). Még ha ezek az értesítések miatt lenne a wakelock, akkor is sokallanám.
Neten utánaolvasva sem lettem okosabb, szóval nem nagyon tudom, hogy mi okozza.
Olyat találtam, hogy a hang beállításoknál kapcsoljam ki az alsó négy opciót, de ezeket alapból mindig is kikapcsoltam.Azért megjegyezném, hogy így is bőven jó az aksiidő, Blade-hez viszonyítva... de akkor is.
-
andyTM
őstag
89BDave89 és Samus igen, még a launchert is
-
-
andyTM
őstag
kelzsoca és Keeperv85!
- nem tudom, hogy mit módosítottatok a v1-ben, de nekem a három betűs navi házon belül is talál jelet és be is lövi a helyzetem; (már kezdtem azt hinni, hogy kuka lesz a telefon
) NAGY KÖSZÖNET NEKTEK!
-
Torento
tag
NeXt_v1
Nálam "újraindítás"-ra simán kikapcsol.
(próbáltam most párszor.. "kikapcsolás"-ra is kikapcsol) -
atillaahun
veterán
Egyébként tényleg olyan jól optimalizálták a GNavi-t az utóbbi időben, hogy alap térkép módban nálam még korlátozott Trés nettel is elmegy. Bár indulásnál meg újratervezésnél azért elgondolkozik rendesen, de útközben nem kakál be. Mondjuk ezt még csak városban próbáltam, nem tudom hosszabb utaknál hogy viselkedne.
-
Torento
tag
válasz
kelzsoca #6351 üzenetére
Köszönöm.
Valaki meg tudná nekem nézni a hálózati töltő pramétereit? (output: ?V,?mA....)
Nem találom sehol a töltőt,már egy hete usb-ről töltöm.... A Skate töltője még megvan,kíváncsi vagyok mennyire jó hozzá..89BDave89
Köszönöm.
Hát majdnem jó.... a skate-é 5V 700mA
Egyszer melóhelyen még a skate-t feltöltöttem egy lumina710-es töltővel...kiírta h 100% mégis lemerült egy du alatt -
-
-
junkpod
veterán
válasz
atillaahun #6333 üzenetére
Szerinted a kinai import telom imei szama melyik magyarnal van rogzitve?
-
kelzsoca
félisten
######################
ZTE Grand X IN :: NeXt_v1
###################### -
-
Keeperv85
nagyúr
Nem értelmezek félre semmit, én ugyanis végig láttam már jó pár modell gyártását. Ahhoz, hogy gyári független legyen az összes PRL-t fel kell tölteni rá és az össze hálózaton jóvá kell hagyni. Ezen felül az összes azonosító paramétert (IMEI, IMSI etc.) fel kell tölteni a hálózati adatbázisokba is. (Szokott lenni szinkronizálás a listákon, de nem gyakori).
Azért hálózatfüggő, mert a gyártó megrendelés olyan szoftver tölt rá, ami csak az adott hálózatot detektál. Oda van továbbá jogosultsága csatlakozni, a többi hálózatra nincs! Nyilván ahogy ki lesz függetlenítve és felmegy a másik hálózatra ott is megtörténik az észlelés, hogy "vendég" érkezett, csak bolond lenne ledobálni az ilyeneket az idegen hálózat, mert nekik érdekük, hogy megtartsák az "áthozott" usereket.
Láttam a szoftvereket hogy lehet egy-egy hálózatról le-fel venni egy adott készüléket, szóval tisztában vagyok vele milyen a biztonsági rendszer. Dolgoztunk refurbished modellekkel, amikre át kellett adni egyik hálózatról a másikra. Egy idő után jött a mail, hogy ugyan magyarázzuk már el miért megy napi 400-500 teló egyik hálóról a másikra... Aztán persze korlátozták később, egész a teljes megszűnésig.
Biztosra mondhatom nektek, hogy azokat a programokat soha sem fogjátok látni, amivel akár a legolcsóbb modell is gyártó soron szoftverezve van. Ezek amiket itt láttok messze vannak azoktól... Eleve mindegyikhez szinte kivétel nélkül hardverkulcs kell.
@atillaahun:
Nem véletlen nem születnek feljelentések.
Viszont ha kitárgyaljuk itt a megoldást, akkor a T letámadhat, hogy "na most faszulsz, mer' "... Szóval ezért nem beszélünk róla.
-
ux1
addikt
válasz
junkpod #6326 üzenetére
Na most megfogtál
Nem geostat hanem kör alakú pálya kicsit kevesebb mint 12 órás keringési idővel....
(#6333) atillaahun
Szvsz IMEI-ben feketelista van de fehér nincs (ott csak intervallum van). Nem is lenne értelme. A különféle chip-kártyáknál is ezt a megoldást használják. Engedélyeznek egy tartományt ( akár nemzetközileg is ) majd ami lejár, elavul azt feketére teszik.
-
golyós
addikt
Most kipróbáltam,hideginditás után nekem is 15-18 perc kellett amig megtalálta a jelet.
Net nélkűl, amig a lányok hógolyóztak én fagyoskodtam kezemben a telóval.
Miután megvolt újbóli keresésnél mér 15 másodperc elég volt neki.Ui: melyik progi offline is müködőképes?
Én még a finn telómon a gyárin kivűl a G.rmint használtam,mindkettőt szerettem, nekem megfeleltek. -
atillaahun
veterán
válasz
junkpod #6331 üzenetére
Én is ilyesmivel érveltem, de ha jól értem Keepver85 azt mondja, hogy minden szolgáltatónak van egy IMEI listája, és csak azok a telefonok csatlakozhatnak hozzájuk, amik ezen rajta vannak. És gondolom más szolgáltató telefonjainak azonosítói nincsenek rajta ezen a listán.
Csak ebben az az érdekes, és Keeperv85-től is kérdezem, hogy ha felmászok a Voda hálózatára egy jogosulatlan IMEI-vel, mint ahogy azt sokan teszik, akkor ők nyilván nem küldik százával a feljelentéseket a NMHH felé (már nekem is jött volna pár), ha viszont a Tré jelent be, ő meg nem tudja, hogy kinek a hálózatára másztam fel (mert esetleg SIM nélkül találják a telefont), akkor meg végülis mit írnak a feljelentésbe?
(#6332) dReFiX
Akkor meg nem értem mire gondolsz. -
dReFiX
senior tag
válasz
atillaahun #6330 üzenetére
Persze, hogy függőként kapod, hisz a szolgáltatótól veszed.
-
junkpod
veterán
válasz
atillaahun #6330 üzenetére
Szerintem a halozathoz csatlakozashoz nem a telefon jogosit fel hanem a sim kartya, ha van simed akkor szerzodeses ketetek kozott hasznalhatod a halozatot. A sim kartya meg nem telefon fuggő.
-
atillaahun
veterán
válasz
Keeperv85 #6327 üzenetére
"Ahhoz hogy gyári független legyen valami, nem csak az kell, hogy oda be tudj jutni, hanem jogosultság is kéne onnan is, ami neked hivatalosan nincsen."
Ebben mire vonatkoznak az oda, és onnan szavak?
(#6329) dReFiX
Hogy-hogy kedvezménnyel? Ha listaáron veszed is függőként kapod. -
dReFiX
senior tag
válasz
Keeperv85 #6327 üzenetére
Te nagyon félre értelmezed a dolgokat....azért hálózat függő a telefon mert azt kedvezménnyel vásároltad a szolgáltatótól az meg "cserébe" lekorlátozta, hogy csak nála tudd használni.... cáfoljatok meg
"Az a bűncselekmény, hogy fellépsz a hálózatukra egy nem jogosított eszközzel, "
Ugye ezt nem gondolod komolyan ? Azért van valakinek előfizetése hogy használhassa a hálózatot...
-
Torento
tag
Köszönöm,rendes vagy.
Nekem így sem jeleníti meg...pedig most szedtem még le 2-őt neme azzal van a baj....Az egyik a "nexus" van saját ikonja is de kidob "sajnos leállt".Fentvan a next launcher is,leszedtem egy Next launcheres élő hátteret is de azt sem hajlandó beállítani...mind1 mostmár kivárom az új romot
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
atillaahun #6324 üzenetére
Az a bűncselekmény, hogy fellépsz a hálózatukra egy nem jogosított eszközzel, ami ők nem hagytak jóvá. Ahhoz hogy gyári független legyen valami, nem csak az kell, hogy oda be tudj jutni, hanem jogosultság is kéne onnan is, ami neked hivatalosan nincsen. (Hálózati aktiválás).
-
junkpod
veterán
válasz
#40993792 #6306 üzenetére
Szerintem az agps adatok kézi frissítése nem szükséges. Az ugyis csak az eppen aktuális pozícióra fog adatot tartalmazni, jövőbeni infot nem tartalmaz. Az már epo. A rendszer pedig a holdkereséskor automatikusan bekéri a szolgaltatótól az aktuális pozícióhoz tartozó becsült műhold pozíciókat (agps adatokat).
Ux1: ha a geostat. a geostacionárius pályát jelenti nálad akkor téves infod van a gps holdakról. Hiszen akkor keresni sem kellene őket...
-
Ugyan nem feltétlen a telefonhoz tartozik, de most olvastam az S3 klón telefont bemutatóját Logout-on, és kolléga említetted az S3 gyári háttérképét. Kipróbáltam, hatalmas. Nagyon jó. [Play link] . A víz effekt nem illik bele, de mégis hatalmas élményt ad. A gyári ZTE szép, csak ne forogna ennyire...
-
atillaahun
veterán
válasz
Keeperv85 #6323 üzenetére
Nade nem a Voda meg a Pannon tette függővé a telefont, hogy ne tudjak fellépni vele a hálózatukra. Egyébként fel is tudnék bűncselekmény elkövetése nélkül, csak a telefon ugye letiltja a hálózatot, ha nem tetszik neki a sim.A te értelmezésed csak akkor lenne igaz, ha átírnám az IMEI-t, mert az bizony tényleg nagyon csúnya dolog, de itt csak arról van szó, hogy belenyúlok a telefonba, attól meg egy szolgáltató GSM hálózata sem sérül. Főleg a másik kettőé, akiknek egyenesen érdekük, hogy náluk használjam a telefonom.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
atillaahun #6321 üzenetére
Itt is kibeszélhetjük, ugyanis az alkalmazott szoftveres megoldás olyan területet érint, ami kimeríti azt a részt, hogy:
"Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
A GSM mint számítástechnikai rendszerek által védett hálózat bőven benne van ebben. Lefordítva: ha felmész a Voda vagy a Telenor hálózatra úgy, hogy te oda jogszerűtlenül szerzel hozzáférést, akkor érvénybe lép ez a rész.
-
atillaahun
veterán
válasz
#40993792 #6319 üzenetére
Nem akarom ezzel szétoffolni a topic-ot, de én elolvastam a btk ide vágó részét, és szerintem nem mondja ki egyértelműen, hogy a függetlenítés bűncselekmény. Azt meg hogy a szolgáltatók hogy mentesülnek ez alól azt főleg nem találtam benne. Akit érdekel a dolog, tehetne valami javaslatot hogy hol beszéljük ezt ki.
(#6316) heidricha
Végülis akkor te is annyit csináltál, hogy a gps.conf fájl 4 ntp server sorának elejére beírtad a hu.-ot? -
ux1
addikt
válasz
atillaahun #6310 üzenetére
A három mobilszolgáltatónak 3 különböző GSM ideje van
B@sznak azok szinkronizálni az NTP-kkel...
( legalábbis úgy tapasztalom ) És nem 1-2 sec-es eltérésről van szó.
-
ux1
addikt
válasz
#40993792 #6306 üzenetére
Még egy utolsó a GPS-hez....
3 készülék tesztjeRésztvevők Blade1, Blade3, GxIN.
Mindhárom készüléken AGPS-Off, WiFi-Off, MobilNET-Off. AGPS adatok törölve. GPS hidegindítás és szabad ég.
1. Blade1 7min 35sec 7/7
2. GxIn 13min 10sec 7/8
3. BladeIII 13min 16sec 8/8Konklúzió: Ha nincsenek AGPS adatok, net stb, akkor bizony kell 10-15 perc a holdak fixálásáig. ( ahogy bármelyik autós gps is működik)
Ui.: Most kíváncsiságból a húgom sony xperia J-ét is megnéztem, szintén 10-15 percet hoz az is, tehát ott is ugyan ez a helyzet. Blade1-en CM7.2, a többi készüléken ICS található.
(#6308) atillaahun
Bizonyos szempontból van. Mivel a helymeghatározás fontos eleme a pontos óra. Ezért ha egy távoli, nagy ping-el rendelkező szerverről kel állandóan a strtaum-ot b@sztatni az sose lesz stabil. Legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják. Ezen adatok nélkül a gps-nek meg kell várni az első stabil műholdat és abból képeznie a GPS időt. Ez bizony elég időigényes. Ne feledjük azt se, hogy ezek a satelitek egy mobil teljesítményével sugároznak a földre egy geostat. pályáról. Így elég sok zaj is keletkezik, ha láttál már ipari GPS-t, akkor annak nem hiába van ám akkora antennája
-
andikaaa
aktív tag
válasz
#40993792 #6269 üzenetére
Sikerült a műholdvétel a lakásban, úgy, hogy előtte kint belőtte magát. Nem kapcsoltam ki a GPS vevőt, utána bent is sikerült. Ha napokig valaki nem kapcsolja be, és először bent próbálja, akkor biztos normális, hogy lakáson belül nem lehet... Szerintem, de én nem értek hozzá... Nekem automatikus dátum és időn volt eddig. Van még olyan, hogy automatikus időzóna, az nincs bepipálva... Így kell?
-
junkpod
veterán
-
Canonfan
senior tag
Én is teszteltem a Novát és a GO-t is, de az Apex lett a győztes nálam is, a Nova is nagyon tetszett, de az ingyenes verzióban kevesebbet tud mint az Apex, úgyhogy az Apex maradt nálam, nagyon gyors, tudja amit nekem kell
GB-n szerettem a GO-t de már sajnos kezd elmenni szerintem a minden benne van de van amikor nem az igazi kategóriába, pl lassabbnak tűnt, ha nem is sokkal mint az Apex és a Nova, ezért a hármasból a GO-t raknám az utolsó helyre, a Nova és az Apex szerintem jobb sebességben, kinézetben és aksihasználatban is, bár ha az ingyenes verziókat nézzük akkor tudásban egyértelműen a GO a nyerő.
-
bbpro
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a hibával,hogy programtelepítésnél a "telepítés"gomb nem működik? Nem kijelző hiba mert ha más van azon a helyen(jobb alsó sarok) akkor semmi gond.A play-ról telepít de manuális telepítésnél csak a mégse-re lehet kattintani.Előjött ez nekem next és hope romnál is. Factory reset után megy de egy idő után megint előjön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A jövő hónapban debütál a ZTE Intel Atom processzor köré épülő, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó okostelefonja.
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Huawei Y7 2019 Dualsim kártyafüggetlen dobozában
- Hófehér karcmentes Huawei P30 Lite 128GB független dual sim
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest