Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Anonymus23 #19383 üzenetére
A megosztott mappák most is csatlakoztatva vannak a böngészőben külön meghajtóként, egyébként se hiányzik az FFP. Amikor még fent volt az FFP lassabban töltött a NAS 100/100-as digivel, akkor ~6-8MB/s-es sebességem volt, most meg 8-10MB/s. Annyira nem fontos az FFP, nekem nem ér annyit hogy bohóckodjak vele. Azért köszi mindenkinek az infót.
-
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19334 üzenetére
Meglátjuk, mit produkál a közeljövőben, de köszönöm a tanácsot/ötletet.
-
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19308 üzenetére
Megnéztem most, cca 38-40 lenne ebből a 4 Terrás.
Kb. 30-35%-os volt a 2 Terrás kihasználtsága, azt hiszem egyelőre maradok annál.Egyébként nem tudom mennyire mérvadó, de a 2 terrásnál a meghibásodási százalék 1.5, a 4 terrásnál meg 2.8 valamelyik kereskedés honlapja alapján.
-
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19305 üzenetére
A WD40-el max. kimosatom, utána egy csepp műszerolaj.
PC-s ventiknél nekem az jobban bejött, mint a tiszta WD40.@Zambozoli:
Egy minimális netről mentett orgona kotta talán az, ami elveszik, mert van egy másik 2 terrás winyóm a fiókban és pont 2-3 hete másoltam rá mindent.De persze azért még próbálkozom vele, viszont szerintem mindenképp veszek egy új winyót.
EZ például szerinted(tek)? -
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19303 üzenetére
Ja, láttam azokat a linkeket, sőt én is kérdeztem ilyenre már anno.
Most max én is megkenem a wetit, de amíg megy, a pincében tőlem elzöröghet. -
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19301 üzenetére
A én 310-es NAS-omra minden mondható, csak az nem, hogy halk.
Nem tudom, hogy eredendően ilyen-e vagy a ventillátora "hibás" és azért zajos, mert egyébként meg működik korrektül a venti.
De ahol el van helyezve, ott a kutyát se zavarja.
De most hogy szarakodni kell vele, azért megnézem majd azt is. -
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19299 üzenetére
Nem is NAS-ba lett véve, de aztán úgy alakult, hogy lett a D-Link NAS-om, gyorsan kellett bele winyó, ez meg kéznél volt, mert még nem építettem be a PC-be.
De majd most! -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #19209 üzenetére
Nincs ilyen típusú nasom így én biztosan nem. Ettől függetlenül, visszafelé kompatibilis, tehát felrakhatod rá.
-
Coc@s
őstag
válasz
Anonymus23 #19012 üzenetére
Valaki korábban 40x40-eseket linkelt be.
Akkor az hülyeség? -
Bazijoe73
senior tag
válasz
Anonymus23 #18019 üzenetére
Na ez tök jó lett. Köszönöm. Egyébként transmissionbol mi a legfrissebb? Mert nekem a Nason v2.8.2 van azt éérdemes lecserélni?
-
Bazijoe73
senior tag
válasz
Anonymus23 #18016 üzenetére
Köszi értőm mán! Egyébként remote guival is el tudom érni a nason lévő transmissiont vagy csak webes felületen?
-
Neoka
aktív tag
válasz
Anonymus23 #17958 üzenetére
igen.
-
vanRobert
tag
válasz
Anonymus23 #17776 üzenetére
Háát, akkor marad. Kösz a megerősítést...
Akkor hajtom amíg végleg be nem döglik. Aminek egyenlőre semmi jelét sem mutatja, lekopogom. -
szjoci
őstag
válasz
320-ról csak azért váltottam 520-ra, mert 30e körül kifogtam emagon egy újracsomagoltat (doboza volt sérült, szerintem ki sem volt bontva). Így a 320-ast eladva nem sokba került az upgrade
-
kmarci25
veterán
válasz
Ugyanezek miatt én sem váltok a 310-ről. Amit ez tud, az nekem tökéletesen elég. (Egyébként a legalapabb 1 lemezes Synology már 32-ért elhozható, szerintem az nem rossz ár érte.)
-
szjoci
őstag
válasz
Anonymus23 #17758 üzenetére
FTP-n keresztül nem lehet elérni a nast csak a gyári beállítások visszaállítása után, újrakonfigurálva a nast. Az 520-as topikból írt valaki a zyxelnek, és ezt a megoldást válaszolták neki.
(#17759) kmarci25: Nem kell farigcsálni, az a noctua befér a gyári helyére. Hátlapot kell lecsavarozni, na meg a ventit a hátlapról
-
Syl
nagyúr
válasz
Anonymus23 #17045 üzenetére
Köszi az ötletet
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #16998 üzenetére
Megpróbálom, csak az a bibi, hogy nem használok Windows -t. Puppylinux, vagy Remix OS alatt kéne.
-
PlasmonX47
csendes tag
válasz
Anonymus23 #16882 üzenetére
Szia!
A Router beállításainál be volt pipálva.
Az alsó 3 nem. -
PlasmonX47
csendes tag
válasz
Anonymus23 #16877 üzenetére
Full RESET-eltem a NAS-t és minden megoldódott... Le tudok tölteni minden csomagot, a transmission is megfelelően megy.
Azért csodálkozom, mert korábban már csináltam egy RESET-et, bár akkor még semmit nem piszkáltam a router beállításai között.UPnP Portot Enable-re állítottam és a WAN blockingot megszüntettem.
Valószínűleg az előbbi lehetett a probléma, hogy disable-re volt állítva, DE így is kellett a NAS-nak egy RESET, hogy összekapja magát.Köszönöm a segítséget, remélem sokáig nem lesz vele probléma.
-
PlasmonX47
csendes tag
válasz
Anonymus23 #16870 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mikor megvettem a Nast a beépített torrentkliens működött. Azóta van probléma a letöltéssel mióta frissített a legújabb Firmware-re...
-
Syl
nagyúr
válasz
Anonymus23 #16872 üzenetére
>nem nagyon sejti, hogy mit is kellene néznie/állítania
Ezt én sem értem, de majd jönnek a topic nagy öregjei és kitalálják
-
Syl
nagyúr
válasz
Anonymus23 #16870 üzenetére
Ez valami más! A letöltésnek port forwarding nélkül is működnie kell. És ha nincs a NAS felé port nyitva, akkor ezt a hibaüzenetet dobja: [kép]
-
Zsoo80
tag
válasz
Anonymus23 #16705 üzenetére
Betudok lépni a nas felületére, csak a tényleges letöltés nem megy. Port forwardot nem állítottam, az előző routernél nem kellett semmi ilyet csinálni. Őszintén megvallva soha nem is csináltam ilyet. Pontosan hogyan kell?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Anonymus23 #16669 üzenetére
Nem ertelek.
Szerintem egyszerubb lesz mindenkinek ha be tudom masolni a puttyba amit mondtok, mert segghulye vagyok ehhez, csak masolni tudom a parancsokat
-
interstate76
addikt
válasz
Anonymus23 #16589 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Amit nem értek, hogy használtam a keresőt és ezt a megoldást már tegnap is próbáltam - akkor nem sikerült, most pedig igen. Biztos elbénáztam valamit az este!
-
interstate76
addikt
válasz
Anonymus23 #16585 üzenetére
Kivettem a pipát, de most ezt a hibaüzenetet kapom:
Updating package lists...
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 11:55:26 CST) multi-call binary.Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Anonymus23 #16491 üzenetére
"a winchesternek, főleg a fejnek van hangja, letöltésnél amikor maxon megy, mivel gondolom szanaszét van már töredezve az összes adat rajta"
A torrent jellegéből adódik, hogy a fájlokat darabokban tölti le. A darabok "össze-vissza" érkeznek, lerakni a diszkre viszont sorrendbe kell emiatt ugrál ide-oda fej letöltéskor (sőt, közben már a feltöltéshez el kell kezdeni az olvasást is).
-
interstate76
addikt
válasz
Anonymus23 #16489 üzenetére
Azt hiszem, nicknevet kell változtatnom emiatt a watt-téma miatt!
greenline leszek, vagy valami hasonló
Más: meggyőztetek, berendeltem a NAS520-ast. Egyelőre egy 3,5"-es Samu HD753LJ megy bele, de idővel 2,5" méretűre cserélem. Kevesebbet fogyaszt.
Utóbbiakból (2,5"-es HDD-k közül) tudnátok nekem NAS-ba valóakat javasolni? Nem pörgetem sokat a NAS-t, néha 1-2 távolabb élő rokon ránéz a családi fotókra, ill. a nagylányom szokott róla meséket vagy Mr. Bean-t nézni kb. heti 2-3 alkalommal. Emellett néha letöltések is futnak rajta, de abból is kevés: én szinte mindent online forrásból nézek, Kodit használva, és csak akkor töltök le dolgokat, ha magyar nyelven van rá szükségem, mert a hazai/szinkronizált cuccok Kodiban csak sd minőségben érhetők el (pl. ilyenek a fent említett mesék).
-
Geripapa
aktív tag
válasz
" szanaszét van már töredezve az összes adat rajta"
Mivel a nas EXT4 filerendszert használ igy nincs max minimális szinten ahogy én tudom... -
törölt tag
válasz
Nem saját tapasztalatot, hanem csak olvasott infót osztottam meg. Engem kiszolgál a 310, még nem aktuális a váltás. Meg, nálam olyan helyen van a NAS, ahol a zaj nem számít.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #16489 üzenetére
Az 520 -as tesztjében is negatívumként írják a zajosságot. Nem a ventire, hanem a HDD -kre írták.
-
vanRobert
tag
válasz
Anonymus23 #16190 üzenetére
Ja, persze ez világos, csak meglep, hogy 2 év után is 100/100. Azért tényleg nem rossz ez a WD Red...
Mr Dini: csak furcsa, hogy erre root, minden másra meg ott az admin.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #16173 üzenetére
Áh, nem hiszem, hogy az fw-vel lenne a gond, hiszen a bad szektorokat ki tudta olvasni. Ha 0% lenne a kondíció, akkor egyértelműen a HDD fw-je nem kezeli jól a cuccot, ezért nem tudja átadni a hdsentinelnek az értéket. Sajnos én itt egy lelohasztott HDD-t látok...
De a remény hal meg utoljára!
#16175 jojoker08
Ok, de előbb mikrózd meg. Az a biztos!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Vagy még sincs ott a listán, most látom az 105SI végű (mármitn ami a listában van), a tied meg 103SI. Mindegy érdemes lehet FW-t frissíteni rajta, hátha.
-
jojoker08
tag
válasz
Ez is megér egy próbát, hátha. Tehát van rá esély, hogy utána nem ilyen szar állapotúnak mutatja.
Mondjuk nem mai darab, 4-5 éves minimum. De sanszos, hogy ebből akkor is WD Red lesz, a 3 terrás még egész megfizethető, csak akkor meg kár, hogy 2 bay-st vettem...
@Mr Dini
Ezt a firmware frissítést még kipróbálom, ha nem jön össze, akkor kiderítem, hogy milyen messze tudom dobni a harmadikról -
kene84
aktív tag
válasz
Anonymus23 #16103 üzenetére
A hirdetőn keresztül érvényesíthető a gari,lehet, hogy belevágok így is.
Ezzel a 310-essel sincs szinte semmi probléma hosszú évek alatt, ami miatt gariztatni kellett volna. -
kene84
aktív tag
válasz
Anonymus23 #16092 üzenetére
100/100-as nethez már elkelhet a 326?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #16036 üzenetére
Igen, azom pont nincs. De a 320S, amiről az adatok származnak, nem sokkal tud többet prociban a 310-nél. Egy 20-asnak minimum kéne lennie szerintem.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #16034 üzenetére
Hát, azért az is számít valamit, bár asszem a nas tuxera ntfs driverrel rendelkezik, aminél nincs akkora sebességveszteség.
Amúgy nekem az mc-s másolás külső HDD-re ~32 mega/szek az írás... Persze ez nagyobb fájlokra vonatkozik.
-
szata.68
senior tag
válasz
Anonymus23 #16005 üzenetére
Hát úgy gondoltam, hogy a világ bármelyik wifijéről
-
FefeeX
veterán
válasz
Anonymus23 #15228 üzenetére
Adják, mert az OSX 2.90 verzióba valaki becsempészett egy titkosító férget, amiből nagy gáz lett, erre jött ki a javított 2.91 meg az azt is javító 2.92. A verziószámkövetés miatt jött csak a többi platformra szerintem.
-
gduck
addikt
válasz
Anonymus23 #15228 üzenetére
Lehet hogy a MAC verzió vírusos volt...
"Transmission 2.90 (2016/02/28)
Mac Client
Immediately update to 2.91 or delete your copy of 2.0. Some copies of 2.90 were infected by malware." -
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #15175 üzenetére
Szia!
Jó leírás!
Ui.: ha jól emlékszem a /ffp/start/transmission.sh-t futtathatóvá tettem, így a chmod szerintem elhagyható. (Bár nem mernék rá megesküdni
)
Illetve, ha mégse lenne futtatható, akkor majd megcsinálom a csomagot rendesen. Ez csak egy gyorsan csomaggá tákolt verzió. (Értsd: stabil, csak leírás stb nincs még benne)
Ui2.: Ha torrentet szedsz le, nem fagy ki?
-
Balinov
titán
válasz
Anonymus23 #14107 üzenetére
vinyo nelkul is elindulna? sosem probaltam.
.
tap az szvsz oke, bar sem eszkozom, sem szakismeretem nincs tutira eldonteni.Vagy esetleg arra gondolsz, nem kerult arra az elosztora mas eszkoz mostanaban? nem, nem nagyon.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #13541 üzenetére
"Összedobni."
Ez a kulcsszó. Ez a NAS topik és az ember pont azért vesz készen egy ilyen célhardvert, mert nem érné meg "összedobni". Egy HTPC -vel ugyanez a szitu. Életemben "összedobtam" már ezt-azt és ha az a szakmámhoz, vagy vmi hobbimhoz kapcsolódik, akkor szívesen teszem. Minden egyéb esetben vacakoljon vele az, akinek.... Én inkább megkeresem a célhardver árát és megmarad az időm, meg a nyugalmam. -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #13536 üzenetére
Hááát... Ha jól emlékszem, akkor kb. négy évvel ezelőtt dobta be az AMD ezt az E-350 -et, válaszul az Intel Atom + ION duóra. Netbookokban és alsó kategóriás laptopokban szerepelt. Ma már kicsit elavult egy HTPC -hez. Pláne 45 ropiért. Arról nem is szólva, hogy a 310 -ben ARM ketyeg, ebben meg X86.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #13529 üzenetére
De, a "Forint" kifejezést biztosan ismered. Mert amit ajánlottál NAS helyett, annál eltévesztették a tizedesvessző helyét.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #13529 üzenetére
Ezt nem nekem akartad!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #13525 üzenetére
Megvan mar, de ehhez kulon usb vinyo kell? Mert ahogy latom nincs benne vinyo
jo cucc, egy ilyet elfogadnek itthonra szervernek
http://www.mini-pc.eu/valogatasok/ajanlott-termekek/intensepc-ipc-c3517v-wb-fm4u.html
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #13525 üzenetére
HTPC az mi?? Es mibol mennyit, es mennyibol jon ki??
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #13520 üzenetére
Torrentezés, media szerver. Néha a kis 310-esem csinál olyat, hogy 100%on pörög a proci, kicsit kevés neki gondolom a ram
Ez miatt szeretnék 1 erősebb vasat
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #13513 üzenetére
Megpróbálom!
-
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13483 üzenetére
szerk.: Na most működik. /i-data/.zyxel/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json fájlt módosítottam és most úgy néz ki rendben lesz, de azt nem értem, hogy a transmission.sh fájlban nem ezt az elérési utat látom:
# PROVIDE: Transmission
. /ffp/etc/ffp.subr
if [ -d /mnt/HD/HD_a2 ]; then
TRANSMISSION_HOME=/ffp/var/transmission/.transmission-daemon
else
TRANSMISSION_HOME=/ffp/var/transmission/.transmission-daemon
fi
name="transmission-daemon"
command="/ffp/bin/$name"
start_cmd="transmission_start"
stop_cmd="transmission_stop"
status_cmd="transmission_status"
user=rootNagyon köszönöm a segítséget!
-
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13478 üzenetére
nem volt leállítva
leállítottam, megnyitottam a settings fájlt rámentettem és elindítottam. Ilyenkor egyébként nem tudom betölteni, csak ha újraindítom a NAS-t. Ez is megtörtént, utána megint be tudtam jelentkezni felhasználónév/jelszó nélkül. -
Gromac
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13476 üzenetére
autentikációs adatok mentését nem állítottam be. De azért tesztelés miatt nyitottam egy másik böngészőt és ott is beenged egyből. A gui-nál látom, hogy be lehet írni, de ha bekapcsolom és beírom, akkor nem tud csatlakozni, ha kikapcsolom, akkor gond nélkül csatlakozik...
-
Mad_Wolf
aktív tag
válasz
Anonymus23 #13404 üzenetére
hol van a csomagok közt az ffp?
-
szata.68
senior tag
válasz
Anonymus23 #13404 üzenetére
A múltkor sem ffp alól tettem fel,de akkor simán megtaláltam. Most nuku.
-
Larssonka
csendes tag
válasz
Anonymus23 #13193 üzenetére
Igen és igen.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #12973 üzenetére
Ez az említett kép: http://prohardver.hu/dl/upc/2015-05/24/16865_evgrfijgv9nu8gkk_linux.jpg
Épp ma is épp kölcsönöztem egyet a kölcsönzőből és 9.6MB/s a sebesség, szerintem ez már tényleg nagyon a vége a 320-nak.
szerk: Egyelőre elég is lesz, mert lassan költözünk és vége a Digis jó világnak, helyette jön az ótvar szutyadék T-home ... kb 3x-os áron. -
bse666
csendes tag
válasz
Anonymus23 #12973 üzenetére
Igen, gondoltam, de köszi
Hát akkor lehet, hogy lenne értelme váltani, mert a 325v2-ben azért valamivel komolyabb proci és memória van. Köszönöm a gyors válaszotokat -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #12887 üzenetére
Huhh, hát ez nálunk nem valószínű. A BD playeren talán nincs is ilyen menüpont, meg asszony nem is ért hozzá. Én meg csak nem törlök már le valamit ... remélem
Most elvileg ennyi erővel a gépem teljes tartalmát is tudná törölni, mert adminként van jelen a hálózaton, Ő is, és én is (2db PC) ... de eddig még nem fordult elő ilyesmi. Remélem ezután sem fog. Persze fő az óvatosság. De így egyszerűbb volt a megoldás.
Azért ha lesz kis időm, átnézem a Te megoldásodat is. -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #12878 üzenetére
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #12723 üzenetére
Nekem nem kell bemutatni. Rendszeresen vásárolok (túl sokat is talán) ebayről. De tényleg nem ördöngősség egy megfelelő bordát találni használtan. Másrészről meg nem fog akkora javulást hozni, ami egy ilyen "csekély" összegért elvárna az ember.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #12723 üzenetére
Itt, Norwichban, általában az ebay a legolcsóbb megoldás.
van még Maplin, PC World, Comet, de ezek árban nem vehetik fel a versenyt a bay-vel. Sőt, mondhatni, iszonyat drágák. -
junkpod
veterán
válasz
Anonymus23 #11853 üzenetére
löszi, régen volt már...hálistennek a NAS teszi a dolgát, torrentek-jönnek mennek rendben, így nem kellett hozzá nyúlni régóta.
na rootként már megy (bár egy picit izgultam, hogy tudom-e a jelszót, de rutinos voltam anno és az adminét adtam oda is
-
nTom
aktív tag
válasz
Anonymus23 #11610 üzenetére
igen, sárga lesz, de egyik sorból sem választható telepítés
-
SteveL
aktív tag
válasz
Anonymus23 #11403 üzenetére
Statikusan nem ment valamiért. A fix IP a routerben van beállítva MAC alapján.
-
szata.68
senior tag
válasz
Anonymus23 #11373 üzenetére
Ez gigabites... [link]
-
z123456789
addikt
válasz
Anonymus23 #10471 üzenetére
(#10471) Anonymus23
Semmi nesz.
Mondjuk nekem alapból nem is volt ilyen video mappám.(#10472) Tonyk
Meg van a NAS neve, azt tudtam is.
Elárulod hogy SSH-n keresztül kapcsolódva miért nem kaphatok eredményt a keresésre?
Már próbáltam úgy is hogy nem root-tal jelentkezem be hanem admin-nal. Minden sor mögé Premission denied-et írt. -
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #10415 üzenetére
Nincs ez végiggondolva. Az tisztán látszik, hogy így ebben a formában megöli a gazdaságot ez. Bár lehet, hogy pont ezen ISP-k felvásárlása a cél.
Pozitív hozadéka az egész mókának, hogy a nép is el leszel vágva mindenféle független hírtől (nincs ellenzéki online sajtó, nincs külföldi hírportál).
Én már várom az e-mail adót, mivel abból is sok van, posta meg haldoklik. Támogassuk meg egy kicsit.Ontopic: Letöltök a nasra egy évre való cuccot, aztán majd lesz valami
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #10412 üzenetére
Az online tárhelyekről nem is szólva. Én csomó dolgot tárolok a data.hu -n. Saját dolgaim. Ezekért is külön fizetnem kell? Király! Ezek a tárhelyek is lehúzhatják a rolót, ha az évi 4000Ft korlátlan tárhelybérlet mellé, a tízszeresét kell kifizetnem az adatmozgatáshoz.
-
Tonyk
veterán
válasz
Anonymus23 #10412 üzenetére
Én csak simán egy egyszerű esetet veszek számításba, semmi illegális, mert az csúnya dolog.
El akarom küldeni a nagyszülőknek a gyerekeim ovis/iskolai fellépését. MKV: 5GB -> 750FT. Én fizetem a feltöltésért a 750-et, ők meg a letöltésért a 750-et. Ez véletlen nem kettős adóztatás?Természetesen mindez a nasról megy, hogy ontopic-ok is legyünk!
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #10367 üzenetére
Nincs reset gomb, bár kit tudja, nem szoktam a hátoldalát lesegetni. Én csak a bekapcsoló gombra emlékszek, ami a kikapcsoló gombja is. Ha nincs reset gomb, akkor azt kell hosszan nyomni 2 "csippanásig"?
Kipróbálom a resetet, aztán ha más nincs megy a winchester formázása is. -
sipitamas
csendes tag
válasz
Anonymus23 #10315 üzenetére
Most hogy mondod, tényleg! (És működik is.)
-
Mr Dini
addikt
válasz
Anonymus23 #10289 üzenetére
Igen. Nem azt mondom, hogy allandoan dinamikua legyen, csak h probalja meg mi van h a routere a foszerep.
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #10284 üzenetére
A 101-es végjelű a NAS, Transmissionban is az van beállítva és ott nyitottnak is látja. A másik utorrentnek van nyitva szerintem (a régi routerből néztem a beállítást), az teszt program szerint zárva van.
Furcsa mód kis ideig magától elindult a letöltés néhány percre, de azután meg is állt órákra, néhány kb-okkal ketyeg csak néha le fel. 7 ből 7 peer esetén is.
A remote transmissionnal hozzá is adta a letölteni kívánt anyagot, de ott se töltött le fele. Biztos, hogy valami beállítás, mert minden más tökéletesen megy net, hálózati elérés.
Most akkor hogyan tovább? -
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #9831 üzenetére
Köszönöm!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #9696 üzenetére
Ok. Köszi!
Marad az ftp. Jó lesz még.Ha majd kontrolálatlan adatforgalom képződik változtatok valamin. -
zambozoli
aktív tag
válasz
Anonymus23 #9694 üzenetére
Netről, belső hálóra csak ketten vagyunk az asszonnyal.
Ftp jelenleg van, ha az jelszavazva elég családi fotók letöltéséhez, akkor nem küszködök mással.
A beállításokhoz meg már mrgcsináltam a VPN-t -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9581 üzenetére
Pont erre gondoltam én is. Az eddigi infók alapján sztem sanszos, hogy az a vinyó nem a csomagolástól lett oda. De útálom az ilyen embereket!
Bull84ghia:
Remélem, még a mentőben is osztottad neki az érveidet! -
Kris87
aktív tag
válasz
Anonymus23 #9550 üzenetére
Szia!
Eddig no-ip volt, ezt a nas frissítette magának. Illetve van is még a nas miatt, de ez a 30 naponkénti megerősítés és az elmúlt időben történő nem működés nem tetszett, gondoltam váltok. Nekem volt gondom belőle, mikor elment a telephely kameráinak a képe a fals ext ip miatt, azok előtt van router, ott nem gond a dnsdynamic, már át is pakoltam őket, de a nas így alapból nem tudja, ezért gondoltam hátha van valami ffp-s progi ráforgatva.
-
mike784
tag
válasz
Anonymus23 #9467 üzenetére
Köszi! A winyó a rossz. A HDD Sentinel szerint 57%-os. Mentem a dolgokat és viszem vissza gariba. Köszönöm még egyszer!
-
Avicularia
veterán
válasz
Anonymus23 #9457 üzenetére
TP-Link 3600~os
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9461 üzenetére
De az XFS -en lesz az, ami neki kell.
L4ller:
Ha nem megy, mert az UBI sem kezelné, akkor ugyanezzel a CD -s, vagy USB -s módszerrel XP Puppy 528. Én ezzel költöztem NSA210 -ből, ami XFS -t használ. Szóval a Puppy biztos, hogy írja-olvassa az XFS -t. Alapból van az asztalon egy DoubleCommander, ami egy az egyben TC. -
betyarr
veterán
válasz
Anonymus23 #9453 üzenetére
nálam már működik a noip is,nem kell már a másik.legalábbis ma már működött.de ki tudja mi lesz még.
-
spiky03
veterán
válasz
Anonymus23 #9450 üzenetére
Akkor lehet nem bolygatom, és várok még.
Szerencsére az IP címmel is megy a telón a TM és nekem az kell csak.
-
reepamester
csendes tag
válasz
Anonymus23 #9404 üzenetére
Köszönöm !
és bocsánat
kicsit visszanézve az elejére megtaláltam amit kerestem -
shteer
titán
válasz
Anonymus23 #9380 üzenetére
Nalam volt, de az ugye 310esbol 325v2 koltozes volt.
Itt pedig egyeb NAS-bol koltozne a hdd az ex 310-esembe -
shteer
titán
válasz
Anonymus23 #9371 üzenetére
itt 25-ös UPC, 160db seedben, 10% alatti terhelés, 43C
-
footy
addikt
válasz
Anonymus23 #9329 üzenetére
Le volt es tutira nyomtam restartot is a service-re.
Most viszont van egy mas problemam. A megosztasok kozott ki tudom tallozni az altalam letrehozott downloads mappat, de egyik alkonyvtaraba sem tudok belepni. Jogosultsagi problema lehet?Kozben utanaztem es a downloads mappa drwxr-xr-x az almappa pedig dr-x------
Hogy tudom ezt megvaltoztatni? -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9332 üzenetére
Én csak azon kérdések miatt írtam, amik itt, a topikban előfordulnak.
Hogyan élesszem a NAS -t?
Bemész a routerbe és rányomsz a WOL -ra.
Hogyan lehetne VPN -el kapcsolódni?
A router szerverével.
Hogyan lehetne megoldani, hogy ha neteznék a laptopon, akkor "fogja vissza magát" a NAS -on a torrent?
Routerben a banwidth limiterben magasabb prioritást kell adni a laptopnak. -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9330 üzenetére
Az adatmásolási képesség nyilván fasorban sincs egy NAS -éhoz képest. De ez az 1043ND -re is igaz.
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9324 üzenetére
Ez tény. Nem torrentezek és mivel miniPC -t használok, így a médiaszerver sem fut. Erre mit találok a Tomatoban? 1.1.1 -es miniDLNA -t és 2.82 -es Transmission -t. Akár CIFS -sel becsatolhatnám a NAS -t a routerbe és futhatna a médiastream a routeren. A bőség zavara
-
footy
addikt
válasz
Anonymus23 #9326 üzenetére
Az elobb mar probaltam ugyis es nem ment, most megint atallitottam es megy. Fura
-
csori3
csendes tag
válasz
Anonymus23 #9244 üzenetére
A reset nem segített, de a frissítés igen az új szoftverrel egyből felismerte a WD-t, a szinkronizálás is elindult, így minden rendben,. Köszönöm a segítséget.
-
csori3
csendes tag
válasz
Anonymus23 #9240 üzenetére
Nekem sajnos nem látja épp ezért fordultam hozzátok lehet valamit át kell állítani, valamit rátelepíteni, vagy nem tudom , de nagyon jó lenne ha látnám a winchestert a NAS-on keresztül, mondjuk a nemlátás jelensége szerintem összefüggésbe lehet azzal hogy nem enged csak EXT3 formázni.
-
zole72
tag
válasz
Anonymus23 #9227 üzenetére
Köszi te vagy az emberem a hard reset helyrehozta a dolgokat most már rendesen látja a winyót és újraindítás után is tökéletesen megy.
Ezer köszi. -
zole72
tag
válasz
Anonymus23 #9223 üzenetére
Már csináltam resetet a hátulján benyomtam a resetet ilyenkor visszaállt alap belállításba de winyó nélkül is mikor belépek merevlemez megtelt szöveg fogad,valamint ha kikapcsolom és vissza mindíg visszaáll az admin felhasználónévra és gyári jelszóra holott első belépésnél megváltoztattam.
Mindíg ha kikapcsolom és be visszaáll az alap beállításra valamint mindíg azzal fogad hogy megtelt a lemez.(pedig nincs is benne) -
törölt tag
válasz
Anonymus23 #9112 üzenetére
Nem nagyon értem, amit írsz, mert nagyon régies, elfeledett kifejezéseket használsz. Pl. ez a "PC" nem tiszta, bár valami halvány kép dereng egy nagy, tohonya, zúgó dobozról.
Én nem torrentezek, hanem tárakról szerzem be a Linux disztrókat és ott gyakran bele lehet szaladni darabolt, jelszavas rar -okba. Persze ezeket megoldja a Pyload, de néha jól jönne a letöltés nélküli lehetőség is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest