- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Som@
őstag
Szia.
Az első parancs ezt mutatja:
-rwxr-xr-x 1 root root 433400 Sep 24 2019 /ffp/bin/transmission-create
-rwxr-xr-x 1 root root 441772 Sep 24 2019 /ffp/bin/transmission-daemon
-rwxr-xr-x 1 root root 429300 Sep 24 2019 /ffp/bin/transmission-edit
-rwxr-xr-x 1 root root 464016 Sep 24 2019 /ffp/bin/transmission-remote
-rwxr-xr-x 1 root root 429904 Sep 24 2019 /ffp/bin/transmission-showAz utolsó parancsra ez jön ki:
-sh: /ffp/start/transmisson.sh: No such file or directory -
bpmcwap
senior tag
Most nagy nehezen eljutottam addig, hogy a win lemezkezelőjével az másolatot tartalmazó winyót legyalultam és végre látja a win. Kiszedtem a NASból az eredeti winyót amin a másolandó fájlok vannak és betettem a helyére az újat, a régit meg rá fogom dugni egy mobilrack-el és ujra rámásolom az összes fájlt... csak azt nem tudom, hogy fogja látni az eddig nasban lévő winyot USB-n keresztül, illetve hogy kellene csatolni, hogy ne formázza le... Mert hogy azt akarta tegnap... Lehet valahogy csak olvasni és nem kötetként csatlakoztatni?
-
M_AND_Ms
veterán
Szua!
A hétvégi Transmission és ffp frissítésnek lett egy mellékhatása: nem érem el az NFS megosztásaimat.
A nyomozásban addig jutottam hogy manuálisan próbálva az NFS szerver indítását ezt kapom. Talán itt is kéne valamit még frissítenem?
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/start/nfsd.sh start
Starting /ffp/sbin/rpc.portmap
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/sbin/rpc.portmap:
symbol 'xdr_void': can't
resolve symbol
symbol 'xdr_pmap': can't
resolve symbol
symbol 'xdr_pmaplist': ca
n't resolve symbol
symbol 'xdr_int': can't r
esolve symbol
Starting /ffp/sbin/rpc.statd
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/sbin/rpc.statd: symbol 'rpc_createerr': can
't resolve symbol
Starting /ffp/sbin/rpc.nfsd 8
rpc.nfsd: Setting version failed: errno 16 (Device or resource busy) -
M_AND_Ms
veterán
Most még egyszer, tehát az utolsó csomag frissítése után is újraindítottam, de még mindig 0.7-et mond, a TR4 indítsa pedig továbbra is ugyanazt a hibát dobja, de rájöttem....
Az összefoglaló posztodban még volt 3 plusz csomag, amikből az egyik kimaradt nálam, pótoltam (libstdc_patch).
Most már jó! Látom TR Remote GUI--ból isAz általad jelzett sávszélesség korlátozás anomáliáról még nem tudok nyilatkozni, de a konfig fájlomból szépen értékhelyesen felolvasta a globális korlátot. Remélem jó is értlemezi. Most már mennem kell.
Kösz a segítséget -
M_AND_Ms
veterán
Most elvégeztem minden csomag telepítését és a jelzet helye az újraindítás, de továbbra sem megy.
Amikor újraindul, utána továbbra is 0.7-es FFP-vel üdvözölt.
Felmerült bennem, hogy a "FFP 1.0 UPGRADE" mit jelent? Egy komment, vagy ott is kellett volna valamit telepítenem? -
gduck
addikt
Összefoglalva az itteni fóromus visszjelzéseket:
Transmission4 telepítése ELŐTT elvégzendő frissítések:
1. "FFP 1.0 UPGRADE", ezeket a csomagokat kell szigorúan ebben a sorrendben feltelepíteni/frissíteni!
bash-4.4.19-arm-1.txz
ncurses-6.0_20171216-arm-1.txz
uClibc-1.0.29_git01e9f2f20-arm-1.txz
uClibc-solibs-1.0.29_git01e9f2f20-arm-1.txz
coreutils-8.29-arm-1.txz
libssh2-1.8.0-arm-1.txz
openssl-1.0.2o-arm-1.txz
openssh-7.7p1-arm-1.txz
---RESTART!!!---
zyxel_modules-2.6.31.8-arm-10.txz
funpkg-0.6.3-arm-2.txz
sed-4.4-arm-1.txz
tar-1.30-arm-1.txz
grep-3.1-arm-1.txz
curl-7.60.0-arm-1.txz2. Ezeknek a csomagoknak a telepítése/frissítése:
libpsl-0.21.2-arm-0.txz
libevent-2.1.8-arm-1.txz
libstdc_patch-6.0.32-arm-0.txz -
M_AND_Ms
veterán
Na felrakatam 325v2-re. Elsőre ugye a függőségekért nyafogott, azokat pótoltam Tonyk GogleDrive-os repójából
Most viszont ezt dobja
Starting transmission-daemon
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/transmission-daemon: symbol '_ZTINSt6thread6_StateE': can't resolve symbol
./transmission.sh: line 22: 28726 Segmentation fault (core dumped) $su_cmd $user -c "$command -g ${TRANSMISSION_HOME} -e ${TRANSMISSION_HOME}/$name.log"
-
M_AND_Ms
veterán
-
AngelH
aktív tag
root@AngelNAS:~# ls -l /ffp/lib/libevent-2.1.so.6 /ffp/lib/libcurl.so.4 /ffp/lib/libintl.so.8 /ffp/lib/libstdc++.so.6 /ffp/lib/libc.so.0 /ffp/lib/ld-uClibc.so.0 /ffp/lib/libiconv.so.2 /ffp/lib/libz.so.1
lrwxrwxrwx 1 root root 25 May 22 2016 /ffp/lib/ld-uClibc.so.0 -> ld-uClibc-0.9.33.3-git.so
lrwxrwxrwx 1 root root 16 Nov 21 2016 /ffp/lib/libcurl.so.4 -> libcurl.so.4.4.0
lrwxrwxrwx 1 root root 25 May 22 2016 /ffp/lib/libc.so.0 -> libuClibc-0.9.33.3-git.so
lrwxrwxrwx 1 root root 21 Mar 3 2018 /ffp/lib/libevent-2.1.so.6 -> libevent-2.1.so.6.0.2
lrwxrwxrwx 1 root root 17 Nov 3 2014 /ffp/lib/libiconv.so.2 -> libiconv.so.2.5.1
lrwxrwxrwx 1 root root 16 Nov 3 2014 /ffp/lib/libintl.so.8 -> libintl.so.8.1.2
lrwxrwxrwx 1 root root 19 Sep 9 18:51 /ffp/lib/libstdc++.so.6 -> libstdc++.so.6.0.32
lrwxrwxrwx 1 root root 14 May 17 2017 /ffp/lib/libz.so.1 -> libz.so.1.2.11
-
AngelH
aktív tag
root@AngelNAS:~# ldd /ffp/bin/transmission-daemon
ldd: can't open cache '/ffp/etc/ld.so.cache'
libevent-2.1.so.6 => /ffp/lib/libevent-2.1.so.6 (0x40002000)
libssl.so.1.0.0 => /ffp/lib/libssl.so.1.0.0 (0x40076000)
libcrypto.so.1.0.0 => /ffp/lib/libcrypto.so.1.0.0 (0x400da000)
libcurl.so.4 => /ffp/lib/libcurl.so.4 (0x4025a000)
libpsl.so.5 => /ffp/lib/libpsl.so.5 (0x402b7000)
libintl.so.8 => /ffp/lib/libintl.so.8 (0x402d9000)
libstdc++.so.6 => /ffp/lib/libstdc++.so.6 (0x402e9000)
libc.so.0 => /ffp/lib/libc.so.0 (0x404e7000)
libgcc_s.so.1 => /ffp/lib/libgcc_s.so.1 (0x40552000)
libdl.so.0 => /ffp/lib/libdl.so.0 (0x40579000)
libz.so.1 => /ffp/lib/libz.so.1 (0x40584000)
libiconv.so.2 => /ffp/lib/libiconv.so.2 (0x405a5000)
ld-uClibc.so.0 => /ffp/lib/ld-uClibc.so.0 (0x2a000000)
thx a helpet
-
AngelH
aktív tag
Ász vagy, nagyon köszi a gyors választ
root@AngelNAS:/mnt/HD_a2/admin# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission.../usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/transmission-daemon: can't resolve symbol 'secure_getenv'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: transmission can not start!!! Time-out within 5 seconds has been reached!
erre van vmi tipped? -
markymango
tag
Én ilyen Noctua-t vettem, át kellett szerelni a kábelt. Elég halk lenne, de azóta állandóan max fordulatszámon pörög, nem tudja/akarja lentebb állítani a NAS, és nem is áll le, ha esetleg nem lenne szükség rá. Nem tudom mit basz.. izé.. baltáztam el, de hosszú távon idegesítő -.-
-
Tonyk
veterán
én meguntam 2 óra után (sehol nem tartott): Innen próbálom: http://robotlab.itk.ppke.hu/gcc/releases/
-
fericoh
csendes tag
Köszi szépen,nekem benne volt a TM letöltési mappája és még a telepített alkalmazások is pld. MC.Az a gyanúm,hogy megsérült a mappa szerkezet ami Linuxban inkább simlink.A HDD-t meg fogom nézni pc-n mert volt korábban hasonló hibám és akkor helyreállító progit használtam (3 napig ment 1Tb-on) de szerintem elég lenne kijavítani a simlinkeket.Azóta a fotóim legalább nem az alapértelmezett photo mappában vannak ami most hiányzik.Az adatok biztos meg vannak.A video mappa fontos lenne mert ott még voltak fontosak.A filmek nem érdekelnek ,le encorozom ha kellenek.Egy linuxos kolléga biztos tudja a megoldást (én is tanúltam de az kevés most).Emlékezetem szerint volt valami stikli a firm.frissítéssel-visszaállítással,hogy előszőr a gyárit majd utána a legfrissebet kéne feltenni usb-ről de már régen csináltam.
-
Rascally81
aktív tag
Igen így! Viszont kimásoltam mc-vel az opkg.conf fájlt ami így néz ki,
src/gz packages http://pkg.entware.net/binaries/armv5
src/gz Mijzelf http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Entware-ng/binaries/armv5
dest root /
dest ram /opt/tmp
lists_dir ext /opt/var/opkg-lists
option tmp_dir /opt/tmpEzek az oldalak megszüntek!
-
Rascally81
aktív tag
Szia!
Ezzekel a parancsokal nekem sem müködik!
Letöltöttem az ipk-t
Hová másoljam és milyen parancsokkal telepítsem egy nsa310-re?
Új merevlemez került bele szóval reset is volt! Myrepoból telepítve az Entware ffp és MC is!
Root felhasználóval beléptem ssh-n kiadtam a (su opkg update) parancsot
de Unknown id: opkg ír!
Már restart is volt!
Köszönöm ha segítesz! -
csorike120
újonc
ftp://ftp2.zyxel.com/+ ZyXEL
# German mirror
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/+ Mirror
# German beta server
# ftp://ftp.zyxel-tech.de/+ Beta
# Medion server
# ftp://nas-download:sEhtalr@download.medion.de/ Medion
# Mijzelf's repository
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw5/ Mijzelf
# Local repository
/i-data/sysvol/admin/MyRepo/ Local
ez jön be -
vanRobert
tag
Igen, ezt értem. Mennie "kellene". De nem megy. És nem a kliens felület merevedik le, de közben a letöltés megy, hanem a letöltés sem megy. 0 byte hosszal létrejön az adott állomány, és ennyi.
Mobilról ugyanazt a torrent filet gond nélkül hozzá lehet adni, és megy a letöltés. Pedig a mobilos kliensen nem sok finomhangolási lehetőség van. IP cím, port, azt annyi.
Ha a TM GUI kliens lenne a hibás, akkor a letöltés - amit már a NAS-ra telepített TM intéz -, menne.
Szóval ez a mennie "kellene" okozza a gondot, mert ötletünk sincs, hogy akkor mi a francos francér nem megy mégse...? Illetve ötlet az volna, de valahogy még sincs meg a valódi megoldás. Vagy az ffp alá felpakolt TM nem ott van ahol a TM GUI keresi, vagy nincs meg a működéshez minden függősség (bár akkor a TM-et sem lehetne indítani), vagy valamelyik függősség nem teljesen kompatibilis, vagy több ffp-s TM is van párhuzamosan és összeakadnak, vagy...Ami számomra érdekes, hogy a gyári 2.82-vel semmi probléma sem volt, simán dolgozott a TM GUI-val együtt, addig az ffp alá felrakott TM-el meg lehalt ugyanaz a TM GUI. Amint leszedtem az ffp-s TM-et, és reaktiváltam a gyári 2.82-t, megint működött.
-
vanRobert
tag
Jaja, ez alapján IS lehet telepíteni, de nekem ennél egy szájbarágósabb guide-om van...
Pl. TM telepítése is egy text fileban, lépésenként és lépésenkénti parancsokkal, amiket csak be kell másolnom a putty felületre... Ez van, na, nekem másban van a szuperképességem.Viszont ez a TM fagyás ez nem csak "mintha", hanem konkrétan torrent file hozzáadása után valóban lehal. Létrejön az adott file 0 byte hosszal, és ennyi. Nem az van, hogy közben megy a háttérben, és majd ha kész, akkor megjelenik a valós hosszal. Pár megás fileokat próbáltam, amikről tudom, hogy korábban pár másodperc alatt lejöttek, és órák múlva is ugyanúgy 0byte volt a file hossza. Itt valahol máshol lesz a disznóság.
Ráadásul a lehalás után a tűzfal szabályok között a ki és be forgalom sem volt engedélyezve a NAS IP-re. Ezt onnan vettem észre, hogy már kínomban mindent (is) megnéztem és a tűzfal szabályok között láttam, hogy nem láttam a TM GUI-ra az engedélyezett portot. Beállítottam, aztán routeren is megnéztem, hogy okés-e megpingeltem, jó volt, port forward beállítva, modemen szintén csekkollva, pingelés, OK. Torrent betöltés, és ugyanúgy lehalás. Port forwarding továbbra is jó, de a virusírto (Avast) tűzfal szabályaiból eltűnt a TM-hez korábban beállított port... IP ott volt, port eltűnt.
Viszont mobilra telepített TM klienssel (Remote TM) nem volt ilyen probléma. Betöltöttem ugyanazt, aminél a Wines TM GUI elhasalt és mobilról indítva letöltöltődött.Esetleg... Na, ez most ugrott be. Sógornak ugyanilyen NAS van, és modem csere után elérhetetlenné vált a TM számára a NAS. IP ugyanaz, de a NAShoz már nem bírt a TM kapcsolódni. Hiába adtunk meg új kapcsolatként megint mindent, nem tudott kapcsolódni. Végül a telepítési könyvtárban (vagy a személyesben? már nem emlékszem) találtunk egy konfig filet, ami tele volt a korábban megadott hálózati elérésekkel. Uninstalnál, mivel személyes beállítás, fent maradt, így hiába uninstalláltuk a TM GUI-t a telepiszkított konfig file miatt az újratelepítések nem oldottak meg semmit, inkább csak rontottak. Hiszen minden újratelepítés során újra megadtuk a NAS hálózati elérését, ez belekerült a konfig fileba n+1 -ikként, és nem történt semmi. Töröltük és utána "már" jó is lett.
Na, a novella végén csak arra akarok kijukadni, hogy esetleg a TM GUI konfig file manuális kitakarítása segíthet. -
Joshi
titán
"Most akkor mi is a hibajelenség?! Mert este azt írtad már működik, most meg azt írtad el se indul a ffmpeg-es (rtmpdump) hibaüzenet miatt... Bocsi, de én ezen nem megyek el "
Mindig ugyan oda jutottam, vagyis ha már működött a Transmission, akkor letöltésnél kakukk neki. Igen, szerintem is jogosultság probléma lehet. Azt nem értem, hogy ilyen probléma korábban miért nem merült fel? -
Joshi
titán
Próbáltam azt is, de ahogy elindítom a letöltést megszakad a kapcsolat. Egyébként valami nagyon nem kerek a NAS-al, mert ffp nélkül is működnie kellene, de ffp nélkül egyszerűen nincs SSH. A telnetet is csak a backdoor-os módszerrel lehet bekapcsolni (http://<nasip>/r41773,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor).
-
Joshi
titán
Basszus nem telepítettem fel a programokat.
Szerintem most már jó lesz. Mindjárt újra bootol aztán kiderül.
Úgy néz ki hogy jó lesz.
-
fenyvesigy
újonc
Az előírásnak megfelelően bemásoltam a régebbi verzió helyére (nálam valamiért nem /ffp/sbin, hanem /ffp/bin) és leindexeli a file-okat.
Egy gond van: ha TV-n lejátszom a filmeket, akkor csak a különálló felirat-file tartalmát jeleníti meg, az .mkv file-ba beágyazott feliratot nem. Az előző v1.2 verziónál ez ment.
Valami ötlet?
Köszönöm. -
-
Tonyk
veterán
Volt build, csak ahová kikerült, arról a helyről megfeledkezett a fejlesztő és az automatizmus pedig nem jelenítette meg a friss buildeket.
Nem bírtam tovább, rákérdeztem, hogy mi tök van. Megcsinálta, de az addig megszokott helyen számunkra nem megfelelő cucc kerül ki.... Kaptam egy másik elérhetőséget, de itt totál más számozással és más dátumokkal jönnek a buildek. Ez van, de remélem tényleg jobban hozzáférünk "fazékhoz". -
gduck
addikt
-
és CoolBoy
Nem kell subtitle workshop. Az srt egy sima szövegfájl, bele lehet nézni bármivel. Egyébként se hiszem, hogy ez lenne a probléma. A lényeg amit Tonyk írt, a média és az srt fájlneve betűre ugyanaz (értsd copy+paste), csak a kiterjesztésben különbözik és egy mappában vannak. Példa: ungabungi.mkv és ungabungi.srt, de ungabungl.srt már nem lesz jó.
Nekem nagy néha, egy évben egyszer még elő szokott fordulni, hogy így sem jó. Ezt minden eddigi esetben egy minidlna rescan megoldott,ilyenkor valami miatt nem frissíte be az adatbázist. -
Game78
tag
Frissítettem a sites-t de hiába...olyan mintha régebbi verziokat látna csak.
Transmissionból 2.7.. például.Nagyon nem értek hozzá.
Ez a Slacker -Ua transmission sem működik.Az update résznél meg kyleq -nél elhasal Md5 cheksum error.
Tudsz esetleg valami szájbarágós verziót?Ha nem hagyom békén. -
Game78
tag
Köszönöm, holnap kipróbálom.
A forrásokat tuti be kell tenni. Azt hittem hogy már rég nincs ilyen lehetőség csak az entware meg a MetaRepository.
Esetleg a minidlna is ott van?
Sok a film, meg a 3D-s film. Twonky igen teker néha,azt is le kell cserélnem. Plexet is próbáltam de az sem ok. -
vanRobert
tag
Hali,
Nálam kábé ugyanez volt. De én a 2.92-n sem tudtam torrentet indítani. Behalt a transmission annyira, hogy csak puttyból tudtam kilőni. A portot pedig closed-nak mutatta. Újranyitottam, aztán próbáltam, minden frankó. Torrent indítás után azonban megint azonnali fagyás, és a port megint closed. Gyanítom, hogy előbb teszi closedra, és utána fagy ki, de a sokadik próba után feladtam.
Most gyári 2.82-es van, de legalább megy.
Tonyk poróbált segíteni, de sajnos nem jutottunk dűlőre. Úgy tűnik, a korábban egymásra pakolt telepítések jók voltak, de ha újrarakásra kerül a sor, valamiért nem megy. Pedig minden lépés ugyanaz. Nem igazán értem, hogy mi mi lehet az eltérés... -
Roger83
újonc
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a tanácsot, és az útmutatást!
Sajnos a linuxban nem vagyok nagyon jártas, de tegnap pár órás próbálkozás után sikerült feltenni a tweaks-et, és ott ki tudtam kapcsolni a tanácsolt 4db daemon-t.
A python el is tűnt az alkalmazások közül. A twonky szépen működik, a TV látja a NAS tartalmát, Windows alatt szintúgy látom a felcsatolt meghajtókat, transmission fut, tehát ez így nekem tökéletes.
Remélem így marad minden (akár újraindítás után is), és ezzel megszűnt a NAS néhány naponta történő kifagyása.@vanRobert:
Semmi más segédprogi nincs a NAS-on, ezért sem értettem én sem a dolgot. Régebben nem volt ilyen gond, ez most az elmúlt hónapokban jött elő. Nem tudom miért futott kettő TM kliens, nem én csináltam, az tutiMost nagyon bízok abban, hogy gduck tanácsa megoldotta a problémámat. Addig nem megyek tovább a táp kicserélése irányba, ameddig ez így marad.
Köszönöm még egyszer a segítséget mindkettőtöknek!
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest