- Google Pixel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #16767 üzenetére
Olyan jó hogy kitakartad! Legalább az első két szegmenst hagyd meg vagy írd már le, mert jó lenne látni is azért. De 99%-hogy igen. És légyszi', egy whatismyip.com -os képet szúrj már be, amit kértem is.. Vagy küld át privátban, így max én tudlak szarrá hekkelni -másra sem vágyom ám-
Egyébként mi ez a nagy frász, hogy még a user agent is kitakarod? Mit tudnánk kezdeni az ip-d első két szegmensével? De közben meg otthagyod, hogy pool.kapulan.hu ....
A ddns-es címeden és a tomato adminisztrációs portján bejön a routered admin felülete kívülről?
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #16765 üzenetére
Akkor amennyiben tényleg publikus ip-d van (routerben lévő WAN address megegyezik a whatismyip.com -on kijelzettel), úgy ezzel lődd be.
Vagy használd -ha már van FFP-d- az SFTP-t (biztonság miatt). Windows alól filezilla vagy winscp klienssel. Android alól ES File Explorer (itt célszerű a 4.0.2.3-as verziót használni, ez még nincs teletűzdelve blootware-kel és letiltani az auto frissítését. )[ Szerkesztve ]
-
Boxi88
őstag
válasz z123456789 #16757 üzenetére
A "külső" szó jelenti a publikust!
-
M_AND_Ms
veterán
-
törölt tag
válasz z123456789 #16747 üzenetére
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy:
Mit durrogsz user? Eddig is volt publikus IP -d.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #16560 üzenetére
Na! Eddig tartott, hogy válaszoljanak.
Szóval ezt a választ tudták összehozni arra a kérdésre, hogy HOGYAN tudnának nekem publikus IP-t biztosítani?"Miden előfizetőnk külső 24 Oránként változó ip címet kap."
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #16560 üzenetére
Igen, mond, hogy van otthon kamerarendszer, amit távolról is el akarsz érni. + Otthonra is dolgozol, amikor úton vagy.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #16558 üzenetére
Nem kell fix ip, csak az hogy publikus ip-d legyen. Ez lehet dinamikus ip is. a lényeg hogy publikus legyen.
Melyik szolgáltató? Csak nem T és DSL ?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #16555 üzenetére
Natolt hálózatnál elengedhetetlenül fontos lenne, hogy a szerver oldali beállítások tökéletesek legyenek. Passzív porttartomány beállítása, hogy a szerver a megfelelő külső/publikus címet adja vissza a kliens részére. (Ha jól emlékszem a gyári kliens ebben nem jeleskedik. FFP alól egy PureFTP-t tudok javasolni kipróbálásra, de az meg nem az a kattintgatós fajta.) De ez inkább nem működik mint igen. -> szolgáltató oldali korlátozások. Kérni kéne egy nem natolt címet, ha jót akarsz magadnak.
"belső hálóról, aktív és passzív módban is működik, ha ez számít."
Még jó hogy működik. Nem, nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #16555 üzenetére
Bocsi lejárt...
Amúgy belső hálóról, aktív és passzív módban is működik, ha ez számít.
Külső hálóról kell még kipróbálnom az aktív/passzív módot, hogy tudjak választ adni. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15910 üzenetére
nat: annyira nem
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15908 üzenetére
"Nem tudom, hogyan kell passzív, vagy aktív módban tesztelni."
Kapcsolódáskor vagy a kapcsolat tulajdonságainál kell kell a kliensen bepipálni, hogy aktív vagy passzív módot akarsz.
"Milyen kliens? Hol? A Routeren?"
Ez így nehéz szülés lesz....
Kliens az amivel csatlakozol az FTP-kiszolgálóhoz. Azaz a program a gépeden. TC, Filezilla, Sajátgép, anyámkínja, stb."tegyék DMZ módba a szarjukat"
Akkor natolt háló....
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15906 üzenetére
"Erre gondolsz?"
Erre
"Ez alatt mit értesz?"
FTP- kapcsolódásnak két módja van, az aktív és passzív mód. A részletkbe most nem mennék bele, hogy egyik-másik módban hogy dumálja le a server és kliens, hogy az adatot melyik portokon viszik át, ha érdekel olvasd el a neten található leírások tömkelegét.
Kliensnek remélem valami épkézláb klienst használsz, amin van lehetőséget logot nézni és azt beszúrni valahova.
Jut eszembe, ez a rádiós net nem valami natolt háló mögött működik?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15904 üzenetére
Routerben FTP helper be van-e kapcsolva, ha nincs kapcsold be esetleg NAT ALG alatt keress FTP-t és engedélyezd.
Passzív és aktív módban is próbáltad?
Valamint jó lenne külső hálóról próbálni, nem pedig belülről a külső címet cseszegetve.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15902 üzenetére
Nem telekom-os vagy véletlenül?
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #15899 üzenetére
Terminál? Ehhez egyáltalán nem kell terminál!
Ellenőrizd:
- A nas menüjében milyen belső port van az FTP szolgáltatáshoz rendelve (port1 - valószínűleg 21)
- Nézd meg a routerben milyen port van kifelé publikálva (port2) és, hogy jó ip-re és portra van -e forwaldolva befelé (nas ip-címe és az előző pontban megtalált port.)Elérés: ftp://cím:port2
Történt-e szolgáltatóváltás?
Max windows alól, külső hálózatról ellenőrizni a telnet cím port2 paranccsal tudod. De ehhez előtte a szolgátatások között telepíteni kell a telnet-et.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #15799 üzenetére
Tegnapi szertelenségemben, és tehetetlenségemben 0-ra redukáltam az egyik 4TB-os vinyó tartalmát, szóval gondoltam , akkor már a másikat is legyalulom, és előről kezdek mindent. A Windows-on keresztüli diagnosztika problémákba ütközött, nem tudtam az EXT fájlrendszert beolvasni, a Linux Live módok meg egész egyszerűen nem indultak el. Biztos nálam van a hiba, de ennyi időt sem akartam rá szánni, csak bíztam benne, hogy meg tudom okosan oldani. Hát okosan nem ment, maradt a biztos.
Megoldás: Új Windows-t telepítettem, és megcseréltem a két meghajtót a NAS-ban. Mindegyiket leformáztam, új kötetként létrehoztam. NFS beállítva, médialejátszó látja, játsza, Windows-on tudom csatolni, látja, eléri. Még... Kíváncsi vagyok, hogy meddig tart? Ha megint beüt a krach, akkor valószínű hogy a NAS-sal van a baj, vagy esetleg tényleg a korábban egyesként használt meghajtóval.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok segítséget itt és PM-ben is, ismét bebizonyítottam, hogy kevés vagyok a Linux-hoz. Ha akad egy kis időm, azért Windows mellé megpróbálok egy Linux-ot feltelepíteni. Fúrja az oldalamat a kíváncsiság.Köszönöm mégegyszer.
-
vanRobert
tag
válasz z123456789 #15775 üzenetére
Hi!
Volt már itt (is) többször szó róla, hogy a végelgyengülés határán lévő táp hozhat ilyesfajta hibákat. Ha a SMART rendben van, a NAS HDD nélkül elindul és nem fagy, akkor esélyes lehet a táp.
-
törölt tag
válasz z123456789 #15792 üzenetére
Ubuntuhoz találod a legtöbb leírást. De, nálam a Puppy Linux a favorit.
-
Doky1988
senior tag
válasz z123456789 #15792 üzenetére
Ubuntu vagy Linux Mint.. Linux Mint vmivel jobban kezdőknek való. Szerintem
DokY | www.zsolti.hu
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #15787 üzenetére
Próbáld meg kérlek az általam linkelttel is.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #15785 üzenetére
Furcsa... Pontosan melyik iso-t szedted le? Nekem ez van fent pxe-n diskless bootnak.
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #15783 üzenetére
Válaszd a try without install-t, majd nyomj entert. Aztán várj 1 picit, amíg betölti a fájlokat a ramba.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #15782 üzenetére
-
R3plica70
aktív tag
válasz z123456789 #15772 üzenetére
Küldtem PÜ-t
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #15775 üzenetére
Figyelj! Leszeded az ubuntu( iso-)t a hivatalos oldalról. (64 bites kell)
Ezt betallózod az iso2usb-nek, majd hagyod, hogy kiírja(a pendrive meg lesz formázva == elvesznek az adatok). Ezután rádugod a PCre és a device-boot menüből (általában F12 sokszor) kiválasztod az USB-t. Majd ha bejön a telepítő válaszd a live módot és várj, míg bejön a Desktop.
Majd nyomj egy windows gombot és a feljövő "Start menü" szerűségbe írd be, hogy terminal és nyisd meg. Majd írd be ezeket:
sudo su
apt-get update
apt-get install testdisk
testdiskMajd a testdisk egy tök logikus menün keresztül végigvezet a helyreállítási lépéseken.
Ha elakadnál, segítek!
Nem foglak otthagyni semmiképp (pláne azzal a mondattal), max leülök a karosszékbe és elszopogatok egy teát, majd visszatérek.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #15772 üzenetére
Szia!
Azt az iso-t pl iso2usb-vel tudod kiírni pendrivera.
Ui.: a #15763-ban írtam a testdiskről. Szerintem először próbálkozz azzal, mert ő megpróbálja helyreállítani a sérült kötetet. Ahhoz viszont, ahogy fentebb írtam a puppy nem biztos, hogy jó.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #15769 üzenetére
Erről a puppy-ról találok magyar leírást? Gondolom nem. Akkor van olyan leírás, amit végig követve létre tudom hozni? Mert letöltöttem egy iso fájlt innen, kicsomagoltam, feltettem egy USB-re, beállítottam a gépet, hogy arról boot-oljon, és semmi nesz...
-
mobilizmo
addikt
válasz z123456789 #15761 üzenetére
Ha csak az admin felület fagy, akkor ssh-n telepíted a hd sentinel ingyenes verzióját és azzal megnézed.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
R3plica70
aktív tag
válasz z123456789 #15761 üzenetére
Szia
Linuxban sajnos nem tudok segíteni,de leírom hogy én mit tennék a helyedben:
Ha az 1. lemez bent van akkor annyi időd sincs hogy elérd az admin felületet, hogy ránézz a HDD-k státuszára? Esetleg a Smartot megnézni? Ha igen, ott elvileg látszik hogy megfelelő-e a státusza a HDD(k)-nek.Meg kellene állapítani, hogy a NAS vagy a HDD a hibás.
Sajnos nekem is volt egy 325 v2-őm amiben a 2. lemez hely 1 hónapon belül megadta magát. Elég nehéz volt beazonosítani a hibát, hol látta a lemezt, hol nem.
Vedd ki a 2-es lemezt és tedd be a helyére az 1-es lemezt egyedül, ha ugyanúgy rövid időn belül fagyást tapasztalsz akkor vélhetőleg a HDD-vel van gond, de próbáld ki azt is hogy 2-es lemezed az 1. HDD helyére teszed be. Ezzel az tesztelhető hogy a NAS 1-es lemez helye nem hibás-e. Ha a HDD itt is hibátlanul megy akkor a NAS jól működik és így már biztos hogy az 1-es HDD-vel van a gond. Az hogy ez HW-es vagy szoftveres gond azt ezután lehet tesztelni.
Amit javasolni szoktak , de ebben majd mások tudnak segíteni, letöltöd a Puppy linuxot és készítesz egy bootolható Pendrive-ot. Ha van PC-d, rákötöd az 1-es HDD-d és bootolsz a Puppy pendrive-ról. Elvileg a HDD-t felcsatolja automatikusan és valami total commanderhez hasonló file kezelővel (mc?) hozzáférhetsz az adataidhoz. Itt akár egy a NAS-ban már előtte megformázott másik HDD-re át tudod menteni a fontosabbakat.
Linux alól a smart és a hw ellenőrzését nem tudom mivel lehet elvégezni, erre majd a linux guruk tudnak válaszolni.
Windows alól is van elvileg olyan program vagy Total commander plugin ami a linuxos HDD-tartalmát olvashatóvá teszi, de amiket találtam, nekem egyikket sem sikerült EXT4-es partició esetén beüzemelni. De ez az én hiányosságom
Én így hirtelen ennyi ötletet tudtam adni, én magamtól idáig jutnék mielőtt bőszen el kezdenék olvasgatni és kérdezgetni a fórumokon[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #15710 üzenetére
Srácok, látom, hogy az én problémám lóf@sz ahhoz képest amikről itt beszélgettek, de én tökre meg is voltam eddig azzal ahogy működött itthon a rendszerem. Ezt szeretném visszakapni.
Ha valaki adna tippet, mit próbáljak ki, megköszönném.
Szóval a probléma az, hogy az 1es lemezem nem igazán működik rendesen. 4TB, és ez volt az elsődleges, amire az összes rendszer program és FFP telepítve volt. NAS indítás után pár percig elérhető, aztán kompletten lefagyasztja a NAS-t. Ha kiveszem, akkor elérem a 2es lemezt, és működnek a létfenntartó funkciók (webes felület, stb...)
Sőt, már 4 npaja rá sem néztem, és most is bejön 1es lemez nélkül, szóval tuti azzal van a gond.
Mivel elég nagy adatmennyiség van rajta, amit bár tudok pótolni, de nagyon sok munka lenne, szeretném ha megmenteni. Rá tudom csatlakoztatni a PC-re, de én marhára nem vágom a Linux-ot, és ezért Windows is van feltelepítve. Van valami olyan hibaellenőrző, ami a NAS által létrehozott partíciójú 1es HDD-met leellenőrzi, és esetleg meg is találja a hibát?
Hálás lennék, ha valaki segítene. -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #15708 üzenetére
Azt már kiderítettem, hogy az egyes lemezzel van a galiba. Arra van telepítve az FFP is. :S
-
Geripapa
aktív tag
válasz z123456789 #13241 üzenetére
Ok, akkor a nason nem kell állitani semmit? Alapból tudja ezt?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #13220 üzenetére
Igen, azt ami a TM-ben van beállítva. (Felesleges volt kitakarni a TM portját és a lan-os címet... azzal csak akkor tudna bárki is bármit kezdeni, ha tudná az ip címed)
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #13218 üzenetére
"Kivettem. Így már nincs szükségem a routeren belül port forwardot beállítani erre igaz? Csak mert akkor ott is kitörlöm azt a sort."
De, kell a routerben az a sor! szerk: a megfelelő (TM-ben beállított) portra
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #13216 üzenetére
Szia!
Javasolnám, hogy ssh-n add ki root alatt a find / -name <torrent_mappa> parancsot, de ha nem akarsz FFPvel szenvedni(vagy a backdoorral), akkor csendben maradok... Pedig az megmondaná, hogy hova kerültek.
A tm milyen jogokkal fut? Az adat hely beállítását egyes torrentnél nézted? (H nem az alapértelmezett mappát állítod, hanem csak egy adott torrent letöltési helyét)
Valószínűleg nincs joga az adott könyvtárba írni. Mivel hoztad létre azt a mappát? Itt is mondanám a chmodolást FFPvel, ami megoldaná a jogosultság problémát, vagy a chownot, de Te tudod!
Szerk.: Amúgy szedd ki a pipát a "Randomize port on launch" elől, illetve a Use port forward on my router elől!
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #13215 üzenetére
Bocs a dupláért, de a portot sikerült nyitnom a TM-ben. Viszont a letöltési helyet továbbra sem tudom beállítani.
Letölti, és fogalmam sincs hogy hova helyezi a letöltött fájlt? incomplete-ben látom töltés alatt, de amikor végez, és az általam beírt helyre kellene tennie, nem teszi. De valahol van, mert mutatja hogy seedeli vissza.
A mappa ahova tenni akarom amúgy egy NFS megosztás. Illetve korábban már volt róla szó hogy amit windowson belül csatolt meghajtó alatt látok az nem NFS megosztás, de a lényeg hogy ugyan úgy néz ki a mappa.
Valakinek erre valami ötlete? -
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #13209 üzenetére
Igen, mindent a hddre rak. Még az ffp-t is. Úgyhogy szívhatsz megint...
Viszont ha berakod mind2 vinyót egy PCbe sokkal egyszerűbb a költözés!
Igen, a TM configja is el fog veszni. Szerintem a másolás működik, bár ha a tm egyedi azonosítót gyárt, mikor felrakod és ez benne van a konfigban, akkor bizony lehetnek problémák... Mind1, ez majd úgyis kiderül! Szerintem egyszerűbb inkább azt a 3 sort szerkeszteni a configban. (Az a biztos!)
Ui.: én is kb 0 linux tudással kezdtem a dolgot, de mégis sikerült megcsinálni a dolgokat, amiket szerettem volna, hála a fórumtársaknak () és egy csomó kísérletezés árán.
Sakab:
Vpn-nel kapcsolódj szerintem, ha tudja a routered, ha nem, akkor megpróbálhatod az openvpnt is.
Egyébként az owncloud semmi konfigot nem igényel. Simán felrakod, majd a programlistában ott lesz az owncloud sorában egy link, ami a nas ipjével kezdődik, arra rámész, beírod a usert/passt és már uppolhatod is fel a tartalmat.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #13206 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb, hogyha a régit hagyod az elsőben, a másodikat(újat) pedig berakod a 2. slotba, majd belépsz root userrel ssh-n és kiadod a cp -a /i-data/md0/ /i-data/md1/-et.
Elősször természetesen le kell formálni a nasban a winyót.
Szerk.: Ezután már csak ki kell szedned a régit és vissza az újat.
Bár néhány fájl nem a /i-data-n belül van, ezért ezt inkább egy PCről mondjuk Puppyval kéne csinálni!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #13204 üzenetére
A régit tedd az elsőbe!
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #13200 üzenetére
Sziasztok!
Beraktam az első slotba az új üres vinyót, a kettesbe meg azt, ami korábban az elsőben volt (mindenféle formázás nélkül, gy ahogy volt).
Nem érem el a NAS-t. Tudja valaki miért? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #13189 üzenetére
-
vampire17
addikt
válasz z123456789 #12775 üzenetére
Xiaomi Mi WiFi Mini
(#12776) Tonyk: azt irja nincs slacker nevu parancs.
[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz z123456789 #12773 üzenetére
Mert nem tudja ezt a funkciot. A regin OpenWRT votl, azzal nem volt ilyen gond, de ami most van, azon nincs gyarilag ilyen funcio. A Firmware-jet nem akarom lecserelni, mert amugy tetszik a gyari. Ezert gondoltam arra, hogy mas olyan eszkozzel ebresztenem, ami mindig megy.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12755 üzenetére
Ezért felesleges volt kivenni a nasból , mert van ugye smart csomag még a gyári csomagok között is.
A 4 TB-os tényleg csak egyszer volt elindítva? Pont a gépben?
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12753 üzenetére
Én úgy emléxem, hogy azt mondtad nem tudsz törölni.
Az hogy végül letörli arra utal, hogy hozzáfér, csak valamiért nagyon lassan. Rendben van az a HDD? SMART mit mond? Milyen típusú hdd ez?Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12751 üzenetére
"Megnyitottam azt a portot, és a TM-ben is ugyan az van, de nem kezdett el most sem száguldozni a feltöltés. :S Pedig van letöltő az biztos."
Portteszt szerint open?
Arra gondoltál már, hogy nem oszt a szerver hozzád peer-t?Ez okozhatja a lassú feltöltést?
Nem. Ha jogosultsági hiba lenne, nem hogy lassú lenne, hanem nem lenne, mert nem tudná olvasni. Nincs olyan jogosultság, hogy csak kicsit tudja olvasni vagy hogy csak lassan.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12749 üzenetére
Kár volt letakargatni, mert pontos cím nélkül úgysem mennénk vele semmire, de így legalább azt sem látjuk ha valami nem jó. Az internal address-t meg aztán végképp felesleges volt.
"Akkor az alsó sorba nyissak egy 57130-as számmal rendelkező portot, aminél a külső és belső port is ez a szám, az IP cím pedig a NAS IP címe. Ugye?"
Igen , de a a TM-ben is ez a port legyen beállítva!
"Kivéve az FTP, az valahogyan nem akar működni ha a külső portot nem 21-en hagyom."
NAS-ban legyen beállítva a FTP-nél a 21-es port, a routerben meg pl 12221. Ez legyen a portforward részben úgy beállítva, hogy EXT PORTS: (TCP) 12221; INT PORTS: (TCP) 21 ; INT ADDRESS: <NAS IP CÍME>
Amennyiben van a routerben NAT HELPER / FTP HELPER opció valahol, úgy azt kapcsold be.
szerk:
De úgy látom Tomato-t használsz. A fentieket az Advanced - Conntrack/Netfilter alatt találod meg a "Tracking / NAT Helpers" résznél." Az nem is fog máshogyan működni jól sejtem?"
Más valóban, de nem sejted jól...
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12742 üzenetére
Ha van a torrenthez portforward, akkor miért használtad random porttal?
"Jelenleg is van portforward beállítva a NAS-omra, ahogy írtam úgy tudok most is belépni a TM-be, NAS-ba, FTP-be."
Hú, itt neked valami nagyon nem tiszta. Minden szolgáltatásnak külön portforward kell. Nem tudsz egyszerre kívülről egy porton elérni TM-et, GUI-t, FTP-t.
A TM admin felületéhez a 9091-es port kell.
A nas web gui-ához 80.
FTP-hez 21Azt már meg sem említeném, hogy én ezeket így, a standard portokon ki sem tenném. Más portokat kellene kívülről kinyitni és ezekre a belső porokra forwardolni.
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz z123456789 #12746 üzenetére
Mindenképp csinálj még egy ÚJ port forwardot a TM felületén (57130) látható porthoz.
A TM, NAS, FTP portjainak külön kell lenniük mindenképp, ezeket be ne állítsad a Peer listening port-hoz!!!Üdv:ZZ
-
zambozoli
aktív tag
válasz z123456789 #12742 üzenetére
A routeredben csinálj a NAS IP címére egy port forwardot, amiben a külső port az 57130 a belső port is az 57130 a belső IP cím pedig a NAS IP címe.
Üdv:ZZ
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #12740 üzenetére
Vedd ki mindkét pipát, majd a routerben csinálj egy normális portforwardot...
-
zambozoli
aktív tag
-
laccy88
senior tag
válasz z123456789 #12541 üzenetére
igen az újra(is), ami elvileg létezik. Kicsit lemaradtam...router-en semmit nem állítottam, csak a med-nek adtam meg, hogy milyen ip-t kérjen.(eddig bárminek akartam fix ip-t, így működött) Amikor megadtam a fix ip-t, ténylegesen azt is használja. Teljesen nem értem, a router-en mit kellene állítani. Alapból dhcp-vel oszt ip-t, de ha valami eszközön beállítok fix ip-t(tab,tv,nas) akkor azt kapják.
Illetve mire mondtad az smb megosztást? Az smb megosztásaimat látom, elérem pc-n és med-en is. Csak az nfs-t nem
valamiért a nas admin felületén a megosztások (sharing/shares alatt) között sincs ott, az nfs megosztásom.[ Szerkesztve ]
-
laccy88
senior tag
válasz z123456789 #12531 üzenetére
köszi. igen sikerült telepítenem.
a nas-on elvégeztem az általad leírtakat:
windows-ban nem látok semmi ilyesmit. nem azért, mert csak egy adott eszközzel(ip) osztom meg, ami a med8er?
MC-vel, azal Midnight Commander-rel látom a nas-on a létrehozott mappát, az elérési úton : /i-data/4353bca4/nfs/moviea med8er-rel az nfs megosztásokba lépve szintén ott a mappám(valamiért a korábbi próbálkozásaim is, pedig azokat töröltem), de amikor rámegyek, "Failed"
várom a további okítást! Köszi! -
spiky03
veterán
válasz z123456789 #11997 üzenetére
Köszönöm az infót.
Olvastam azt a fórumot is, de ez valahogy nem rémlett, mert egy ideje nem követem a MED fórumot.
De megnyugodtam, hogy akkor van ilyen lehetőség.
Nah majd ha aktuális lesz akkor felkeresem a fórumot ismét.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
szjoci
őstag
válasz z123456789 #11997 üzenetére
Akkor egyre gondoltunk . Én csak a plexet szajkózom mert azt használom, de akkor simán működik amit spiky03 szeretne.
-
szjoci
őstag
-
szjoci
őstag
válasz z123456789 #11992 üzenetére
Szerintem ő valami ilyesmit szeretne:
(#11991) spiky03: utána kell olvasni, most csak úgy rákerestem (Mede8er plex jukebox) és vannak fórumok amik foglalkoznak a kérdéssel.
-
spiky03
veterán
válasz z123456789 #11992 üzenetére
Köszi az infót, ez akkor így jó hír.
Már csak egy MED kell és kész is.
Megosztás az van a NAS-on, SMB is meg NFS is.De meg honnan szedi hozzá a borítókat meg a leírásokat, ha nincs fent a NAS-on semmi sem?
Mert havernak a Dune-éhez kellett feltenni egy Zappin nevű progit a laptopra is (neki az van megosztva) meg a Dune-re is, és nála így működik a Jukebox.@(#11995) szjoci
Igen ilyenre gondoltam.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Doky1988
senior tag
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11832 üzenetére
Nem kellett még kikeresni sem, mert ott volt a #11823-ban, a kérdésedre kapott válaszban leírva.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11830 üzenetére
mondjuk ezzel:
Ugye ez van az eredeti linken
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UMint látod az első sor a kérdéses file megszerzése. Azaz ezen túl vagy. Tehát mi következik? :
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
slacker -UEsetedben /ffp/bin/uwsiteloader elérési út arra változik, ahová letöltés után tetted a uwsiteloader.sh nevű fájlt. Ha pl az admin megosztásba, akkor
chmod 755 /i-data/md0/admin/uwsiteloader.sh
/i-data/md0/admin/uwsiteloader.sh
slacker -UDe részemről befejeztem, mert úgy látom, tényleg csak a sült galambot várod, pedig minden a kezedbe lett adva.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11828 üzenetére
Egyáltalán nem volt felesleges, mert simán megoldható. Letöltöd böngészővel és felmásolod a nasra. Mi ebben atomfizika?
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11826 üzenetére
Már ne haragudj meg, de az Internal Server Error neked mit jelent?
Szerverhiba van, várj türelemmel.Ha nem bírod kivárni, feltöltöttem ide. Csak ne az legyen a következő, hogy ezzel mit kell csinálni...
-
Mr Dini
addikt
válasz z123456789 #11824 üzenetére
SSH-n az összeset. Hagyd a csudába a telnetet!
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11816 üzenetére
slacker -a glib-2.42
slacker -a mc-4.8.11Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #11816 üzenetére
Erre esetleg még mindig várom a választ, ha valaki tudna segíteni.
Illetve az miért van hogy a második meghajtó 4TB, total commander alatt még is csak 2 TB-ot látok?
Pedig külön kötetként hoztam létre a NAS menüjében. Az első kötet az 2 TB, lehetséges hogy ezzel van összefüggésben? -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #11815 üzenetére
3 a magyar igazság. Csak el lehet pazarolni egy délelőttöt ha akarja az ember.
Fent az FFP újra, MC nem indul:
root@galiba:~# mc
mc: can't load library 'libglib-2.0.so.0'
A lib az valami függvénykönyvtár azt tudom, de korábban ilyen üzenetem volt:
mc: can't load library 'libpcre.so.1'
Azt ezzel oldottam meg:
slacker -a pcre
Na ez most nem működik. Lehetséges hogy az FFP verzió nem fér össze a telepíteni kívánt MC-vel?
Az én logikám szerint esetleg ez jó lehetne, de nem megy így sem.
slacker -a glib
Elkezd telepítgetni, aztán mikor végez s beírom mc, ezt kapom.
root@galiba:~# mc
Segmentation fault (core dumped) -
z123456789
addikt
válasz z123456789 #11814 üzenetére
NFS megoldódott.
A másik problémára találtam valamit.
Hogy nem fut az ffp elvileg és azért írja ezt ki a hibát.
Megoldás:
8-as ponttól kezdjem, majd a 3-astól folytassam.
Ott akadok el hogy amikor frissítem a programcsomagokat, akkor nem lesz ffp a listában. De már azt hiszem múltkor is ez volt a gondom.
Szóval a Telnet tiltásig el sem jutok. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11800 üzenetére
Windows alól milyen felhasználóval éred el a megosztást? (Nem azt kérdezem, hogy a windows alatt milyen userrel vagy bejelentkezve, hanem hogy a melyik, a nason érvényes usernevet használod a csatlakozáshoz) pl admin?
chown admin:everyone /i-data/mdx/megosztás_neve -R
Esetleg, ha nagyon tutira akarsz menni chmod 775 /i-data/mdx/megosztás_neve -R , de ha nagyon-nagyon tutira, akkor 777
De akár a nas menüjében is összekattintgathatod a megosztás jogosultságait!
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz z123456789 #11797 üzenetére
"Mármint Synology-ban kéne gondolkodnom?"
Pontosan.
Ott nem kell parancssorral szenvedni. -
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11793 üzenetére
Akkor minek tetted fel?
-
krealon
veterán
válasz z123456789 #11793 üzenetére
"Hát mert eddig nem volt rá szükségem, és ahogy elnézem nem is akarom hogy szükségem legyen rá."
Akkor itt kell nezelodnod.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11786 üzenetére
"Ha eltávolítom ezt az FFP-t a NAS-ról, akkor megszűnhet ez a probléma?",
Már miért távolítanád el? Be kell a jogosultságot állítani ssh alatt normálisan.
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #11780 üzenetére
Illetve akkor már megkérdezném azt is hogy mitől lehet az hogy WIndows-on belül szeretnék felmásolni valamit a NAS-ra (Total Commander F5, Forrás PC HDD, cél NAS HDD - hálózati meghajtóként csatolva) és azt írja szüntessem meg az írásvédettséget.
Ha megszüntetem (amit nem is értek hogy miért van írásvédettség egyáltalán, mert én nem állítottam be egyikre sem) akkor sem akarja felmásolni. Viszont néha meg felmásolja. Totál nem látom az összefüggést.
Tegnap 6 filmből 4-et felmásolt gond nélkül. Nem értem. -
törölt tag
válasz z123456789 #11773 üzenetére
Ennyit még a 310 is röhögve tud, pedig a benne levő vas meg sem közelíti a 325 -ösben levőt.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11773 üzenetére
Bizony! Nálam a 320 olyan 75-83 MB/s-ot tud . Ha nálad 10.000KB/s akkor ott nincs gigabites router vagy kártya a gépben 10/100-as.
[ Szerkesztve ]
-
Gelmi
tag
válasz z123456789 #11746 üzenetére
Ooooo ezt nem tudtam.
Feltettem a telómra az említett alkalmazást és elsőre sikerült működésre bírni
Ezzel meg is oldódott a problémám!Köszi szépen a segítséget!
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
Gelmi
tag
válasz z123456789 #11742 üzenetére
Szia!
Próbáltam kintről is bentről is.De java részt inkább kintről használnám és a telefon sd kártyájára tőltenék 1-2 MB-os könyveket.
Ezt meg lehet oldani???
A szolgáltatom digi , diginet 100 de gondolom ez most lényegtelen. A telefonomon 1Gigás net csomag van.
Igen nyitva van. Itthon kiválóan működik a Tm asztali gépről,laptopról megy a működtetése.(#11743) Mr Dini
Nsa310-en biztosan! Mivel megy ott a torrentezés.
A telefonomon nem tudom hogy kell beállítani a Tm-etA jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
Vladi
nagyúr
válasz z123456789 #11539 üzenetére
Jó eséllyel a média lejátszón is be tudsz lépni telnettel vagy ssh-val. nekem pölö asus oplayem van, nem reklámozzák sehol, de rápróbáltam hogy telnet ip.cím és adott egy logint. root login, jelszót kért, rátippeltem, hogy root, oszt beengedett.
link egéybként.
Tehát ott is hekkelhetsz.Én is írtam korábban, hogy kicsit el kell mélyülni a témában. Ezt már rég nem a házi user szintje. Meg lehet csinálni sok mindent, mert a gépeidben benne hagyták ennek lehetőségét. De itt már nem elég az, hogy konkért parancsot írunk neked, vagy próbálkozol. Itt már értened kellene a dolgokat. Pl: ,hogy mit csinál a mount. Hogy állítasz jogosultságokat a fájlokra, könyvtárakra. Igen, ez a része nehéz és sokkal bonyoltabb, mint amit már ismerhetsz, de pont ezektől lesz a linux stabil és biztonságos. Mert szigorú.
vagy én itt innkább kussoljak?
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
ddudas
tag
Én megértem, hogy haragszol azért, mert valaki bírálja azt, hogy konkrétan mással oldatod meg a problémáidat, ezért is volt off a hozzászólásom, mert nem szakmai tárgyú. Haragudhatsz rám persze, ettől én még tudok majd aludni, de pont nem vagyok olyan ember, aki ne segítene akár itt, akár más topicokban. Ha pedig nem tudod megfogalmazni a kérdést a google-nek, akkor hogy a bánatba várod itt választ? Hiszen ezek szerint itt sem tudod feltenni azt a kérdést... Ha ez neked egy újabb beszólogatós hsz, akkor részemről befejeztem, de basszus egy kis önkrtika és tisztelet legyen már...
[ Szerkesztve ]
Nullum fatum sed quod faciamus.
-
Tonyk
veterán
Akkor a csoportot álllítsd everyone-ra.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11534 üzenetére
"Honnan az anyámból kéne tudnom hogy nekem azt kell beírni keresőbe?"
Beszélsz egy nagyon picit angolul? Mert ha igen, akkor az angol kulcsszavakat kell beírogatni. Magyarral is lehet próbálkozni, de kevesebb lesz a találat
A felvetült kérdésedre a pl.: "linux" "ellenőrzés" "csoport" szavakat kell angolra átváltani: linux check group , de gyakorlatilag szinte az összes rokonértelmű szóval megtudható a válasz.
Azért komolyan nem gondoltam volna, hogy valaha a google egységsugarú userre tervezett használatát kell "elmagyaráznom".Esetleg próbálj meg a médialejátszón jogosultságot szerkeszteni az adott megosztásra úgy, hogy mindenki (everyone) csoportra adsz jogot full jogot. Már ha lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456789 #11534 üzenetére
Sztem egy kicsit tisztázni kéne a dolgokat! A kezelési útmutató azért van, hogy a legegységsugarúbb user is elboldoguljon a NAS -sal. Amit Te szeretnél, az nincs benne ebben a leírásban és ez nem véletlen. Igen, rá lehet venni a NAS -t, mert szerencsére jól hekkelhető. De ez nem ugyanaz, mint a GUI ikonjainak a bökdösése. Igényel némi alapképzettséget. Korábban linkelve lett pár lehetőség, amikből meg lehet ismerkedni a linux fájl és jogosultságkezelésével és az alap parancsokkal. Ha ezekkel nem vagy képben, akkor folyamatosan bajba fogsz kerülni, mert pl. még azokat a hibaüzeneteket sem tudod értelmezni, amikkel a rendszer próbálja elmondani, hogy mi a problémája. Én Androidon (ami ilyen szempontból elég Linux közeli) csináltam már CIFS csatolást. Ami a "mit - hogyan - hova" triót illeti, a helyes működéshez három "hogyant" még kellett definiálnom:
file_mode=0777
dir_mode=0777
io_charset=utf8
az első kettő a fájl és könyvtár jogosultságokhoz kellett, a harmadik pedig az ékezetes karakterek kezeléséhez. Nem állítom, hogy nálad ez a probléma, de talán érdemes utánajárni. Én legalább egy hétig bújtam a netet, mire összehoztam a csatolást. De közben rengeteget tanultam, úgyhogy mindenképpen megérte. Vagy maradj a kezelési útmutatónál és törődj bele, hogy nem fogsz CIFS csatolást csinálni![ Szerkesztve ]
-
ddudas
tag
válasz z123456789 #11532 üzenetére
inkább nem megyek bele a vitába, hogy egy szakmai fórum mire való. De ha az érdekel, hogy az admin milyen csoportban van, (mert ha jól értem ez volt a kérdésed). Akkor ne mondd nekem, hogy túl bonyolult ezt bevésni google-be: linux check group of a user, és megnézni az első találatot... Ha az, akkor sajnos nem tudom, hogy fogod megoldani a később felmerülő problémákat egy linuxos rendszeren.
[ Szerkesztve ]
-
ddudas
tag
válasz z123456789 #11530 üzenetére
groups <username> paranccsal meg tudod nézni, hogy melyik user milyen csoportba tartozik, de azt sem értem, miért nem jó a root neked? Meg azt sem, hogy ilyen alap kérdésekért miért nem keresed fel a google-t, ott sokkal de sokkal hamarabb kapsz választ, és másokat sem terhelsz a rengeteg olvasnivalóval.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456789 #11528 üzenetére
Hivatalosan: Gyakori kérdések. Kevésbé hivatalosan: Gyengébbek kedvéért.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11523 üzenetére
"Sikerült a csatolás"
Szívesen....
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=név,password=jelszó,uid=nas_user_nev,gid=nas_csoport
uid=nason érvényes név
gid=nason érvényes csoport (pl. a uid-ban megjelölt user csoportja)gyk:
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=pityuka,password=titok,uid=root,gid=root
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11513 üzenetére
Látod,megint nem tudod pontosan leírni mit és hova... /i-data/ alatt nincs olyan, hogy md ! Olyan van, hogy md0, md1 .
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=név,password=jelszó
név=a médialejátszón érvényes felhasználói név
jelszó=az előző felhasználói névhez tartozó jelszógyk:
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=pityuka,password=titok
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11507 üzenetére
Tallózd ki a hálózatokon keresztül windowsban és ami a címsorban lesz útvonal azt írd ide.
-
Vladi
nagyúr
válasz z123456789 #11507 üzenetére
Nem gond, csak kavarodást okozol vele.
Vladi se mer már beleszólni.
-
Vladi
nagyúr
válasz z123456789 #11502 üzenetére
Igen.
"Valami történt úgy nézem."
Én úgy nézem, a mount megunta és hozzád vágott egy rtfm-et.A mount a parancs. a cifs egy paraméter. Tehát:
mount -t cifs meg a többi, amit beírtál.il sole non sorge più ad Est!
-
Vladi
nagyúr
válasz z123456789 #11500 üzenetére
"A forrás a MED mappája"
De konkrétan mi? Mert a válasz mindig az, hogy nem találja.Ezeket neked kell tudni.
-
Vladi
nagyúr
válasz z123456789 #11498 üzenetére
Se a forrást, se a célt nem adod meg jól.
mount forrás cél
Így kell.mod: jah és fordított pert \ felejtsd el. Szerintem linuxon nem is használják sehol. Sima per van: /
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11496 üzenetére
Win alól, hogy éred a medialejátszó megosztását?
Na, pont ugyanazt az elérési útvonalat add meg itt is. Kis kreativitás please!A nason, ilyen hogy /root/i-data/md0 ... nincs.... van /root meg van /i-data/md0 ....
-
z123456789
addikt
válasz z123456789 #11494 üzenetére
Fú....ez elvileg lefutott, csak rohadt sokat kellett várni rá...
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11489 üzenetére
Nem kerülöm a választ, nem kerestem ilyen modult, mert nincs rá szükségem.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11487 üzenetére
"egy sima tomato képes erre"
Mert van hozzá ilyen modul, benne van a kernelben.
"Zyxel-en meg nem lehet megcsinálni. "
De meg lehet, mivel linux fut rajta. Egy megfelelő modul kérdése az egész.
-
Tonyk
veterán
válasz z123456789 #11484 üzenetére
Én nem hiszem, hogy bármilyen repoból érkező csomagot telepítettél volna install-lal.
Akkor nem értem.
Mint mondottam, a Z meghajtódnak semmi köze nincs a nason futó linux fájlrendszerének /root könyvtárához. Ez kb. olyan, mintha pl Paksot a Marson keresnéd.
A csatolt kép alapján /i-data/md0/Mede8er/cifs.1.50.ko a keresett útvonal.
szerk: az MC-s képed alapján viszont ez: /i-data/md0/nfs/cifs.1.50.ko
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN