- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Visszatért a Snapdragonhoz az Infinix, itt a Note 60 és Note 60 Pro
- Esélyes, hogy drágul a Nothing Phone (4a) széria
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Yettel topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Garmin topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chaser83
tag
Erről senki semmit nem mondott, de legalább már engem is idegesít
. Én úgy értelmeztem, hogy az IBCE beszántása után, mindenkitől ugyanúgy vonta az IBIE az adót (és tuti láttam az évközi levonást), csak nem a 15%-ot, hanem a 20%-ot. Nekem sem egy húsba vágó különbség, de ha már a szocho-t amúgy be kellene vallani és fizetni, akkor inkább akkor rendezném a 15%-os adót is. Ráadásul jobb utólag, szerintem. -
chaser83
tag
igen-igen, erre írtam, hogy én hogy oldottam meg. Igaz, a SZOCHO-t (és nem eho-t) így is be kell fizetni. Én arra válaszoltam amit te írtál, hogy: "Szja-t nem kell, mert az írek levonnak 20%-ot, tőlük tudnál visszaigényelni 5%-ot, asszem." Erre a részre írtam, hogy ez sincs feltétlenül így. Ráadásul sokkal bonyolultabb visszaigényelni az 5%-ot, mint egyáltalán nem fizetni a 20%-ot. Ez független a TBSZ-től.
-
chaser83
tag
különben ez tényleg idegesítő, hogy az évköziben én sem látom a forrásadó levonást. Annyit tudok én is, hogy 2024-ben onnantól nem vontam, hogy leadtam az adóilletőségigazolást, és 2025-re sem vont le az adóbevalláshoz adott kimutatásban. Lehet érdemes tényleg évente leadni. Nekem megéri, én nem szoktam nagyon bántani a forint balance-ot, inkább dollárhitellel traderek.
-
kovaax
őstag
válasz
chaser83
üzenetére
Mármint ezt az űrlapot itt? https://www.revenue.ie/en/companies-and-charities/documents/form-8-3-6-interest-withholding-tax.pdf
Amit a NAV állít ki, az az adott és a következő évre érvényes, ha jól emlékszem.
-
chaser83
tag
visszamenőlegesen már csak az ír adóhatóságtól igényelheted vissza, viszont az éves magyar 15%-ba beszámítható. Ez a cash után kapott kamatra vonatkozik vagy ha a részvényeidet kölcsönadtad és kapsz utána kamatot. Délelőtt 10h-kor lepecsételtettem a NAV-val, délután 3-ra már el is fogadta az IBIE. Ezt az űrlapot kell kitölteni, lepecsételtetni a NAV-val és a
tax-withholding@interactivebrokers.com -re elküldeni.
-
avl
senior tag
en is csak 1szer csusztam bele, azota figyelek: ha beutaltam IBKR-hez, akkor azon a napon tegyem at TBSZ-re;
en TBSZ-en kivül nem tartok befektetest!
(csak allamkincstarnal allampapirt ....mondjuk szerintem lehet ugy gondolkodni, hogy ami tözsden befektethetö az 5 evnel hosszabb, azaz mehet TBSZ-re, ami meg rövidebb idöre, az ne legyen tul ingadozo eszközben, azaz menjen allampapirba az allamkincstarnal)
-
axioma
veterán
Mondtam is valahol, epitkezos penz, azert nincs befektetve. A 10e usd nem egy vagyon (autobol a legolcsobb uj fele ha kijon belole). Nem erzem hogy titkolando meretu lenne. Azert kezdtem befektetest/tozsdet olvasni mert az akkori munkaltato a fizu egy reszet rsu-ban adta, es nulla infom volt a temarol.
-
SeF007
csendes tag
Kedves Fórumtársak,
Segítsetek kérlek, van-e valakinek tapasztalata IBKR kiutalással?
Szeretném az ott tengődő 620 usd cash-t kiutalni Revolut-ra. (előzőleg onnan is utaltam, így ennek akadálya nincs)Jelen pillanatban, ha USD-t akarok kiutalni, akkor a levelező bank BIC-et nem fogadja el és hibát dob. Wise szintén nem akar működni.
Amit sikerült beállítanom, az az EUR utalás. Ehhez viszont váltani kell(ene), amit nem nagyon szeretnék.Kérem, ha valakinek van tapasztalata ossza meg velem és a többiekkel a metódust!
Előre is köszönöm!
Üdv,
SeF -
axioma
veterán
OK, de az IB az nem USA, attol hogy kamatot epp usd-re kaptam... nekem ezert nemtrivi, hogy a kamatra nincs-e ervenyben a kettos adoztatas kizarasa, es akkor vajh mi az ugymenet. Ha usa lenne a kamatszerzes helye, akkor nyilvan minden is adozando. Osztaleknal ott keletkezonek szamit, ezt is csinaltam, arra a par dollarra ami lett.
-
Csigusz23
csendes újonc
Milyen DKJ-hoz / magyar állampapírhoz hasonló terméket lehet venni IB-n TBSZ-re, hogy ne csak kp-ban álljon ott a pénz. MMF esetleg? Mit tartotok, mit javasoltok?
-
-
avl
senior tag
[link] "Clients with a NAV of more than USD 100,000 (or an equivalent value in other currencies) earn an annual rate of 3.14% on their USD cash balances above USD 10,000. Clients with a NAV of less than USD 100,000 (or an equivalent value in other currencies) will receive a lower annual rate, this rate increases the closer your NAV is to USD 100,000. Interest will not be payable on the first USD 10,000 (or the equivalent value in other currencies) of uninvested cash balances."
-
axioma
veterán
IB-n nyeresegem nem volt (az etf tbsz-en van), ellenben van az adoigazolasomon kamat bent tartott (se lekotes se semmi) usd miatt. A berakaskori usd forinterteke nagyobb, mint a mai, kamattal novelt usd forinterteke. Jol gondolom, hogy a magyar allam igy is tartja a markat az usd kamatokbol az adora es plusz szocho? Hol van ez jol leirva, es hogy szamit az hogy 20%-ot mar vontak belole?
-
Janusz001
őstag
válasz
werszomjas
üzenetére
Egyiket sem engedi, lassan egy hete jóváhagyásra vár státuszban van, módosítani nem tudom, csak törölni a kérelmet, szóval a labda náluk pattog jelenleg.
-
crocy
tag
az adozasrol meg kis helpet pls.
jol ertem hogy az ibkr-n kötött ügyleteken elert arfolyamnyereseg etünek minösül es igy lehetseges a adokiegyenites?
tehat ha pl csak veszteseged is van egy evben, akkor is erdemes azt az SZJA-ban bevallani mert a következö ket evben fel lehet hasznalni adoalapcsokkentesre? -
Janusz001
őstag
Ibkr -en kit kell "lepippantani" hogy bitcoin etf -et tudjak tradelni? Kitöltöttem a kvízt, igaz ai segítséggel, kicsit növeltem a jövedelem/befektetés/ vagyon adataimon, ami tulajdonképpen igaz is, de most csak kötekedik, hogy mi honnan van, amihez kb semmi közük. Ha ennyire nem kell a pénzem, akkor megoldom majd knh értékpapírnál.
-
werszomjas
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
Nehéz szülés volt ez a Revolut részéről.
Szentül meg volt győződve, hogy csalás áldozata vagyok.
12:45-kor küldtem el 28.000 USD-t és most, 2 óra múlva jutott el oda, hogy végre engedte, miután feltett csomo kérdést és aláírtam a végén, hogy igen, saját akaratomból küldöm a pénzt.
Remélem megérkezik IB-hez
Standard csomagom van egyébként és ingyen volt az utalás a Revolut részéről ACH-val küldve. 6 éve van amúgy Revolutom és napi szinten használom. -
DarkByte
addikt
Pedig én is OTP-ről töltöm a Revo-t közvetlen fizunap, minden hónapban. Gond nélkül szokot menni.
werszomjas: igen, USD utalás is ingyen van Revo-nál egyelőre, oda adom el az RSU-mat másik brókernél mióta a Wise tranzakciós díj köteles lenne, majd Revo-ról szintén be az IBKR-hez.
Nekem BIC/Swift számmal van elmentve Revo-va, és igen, a JPMorgan Chase Bankon át megy. Úgy emlékszem ezt a leírást követtem.
-
-szabi-
addikt
-
werszomjas
addikt
Köszi, köszi a válaszokat.
Már csak az a kérdés, Revolutról hogyan kell utalni IB-re USD-t?
Az új utalásnál revolutban a Bank, vagy a Nemzetközi módot kell választani?A címzett gondolom Cég, minden esetben.
A címzett számlájának országa USA?Az IB az utaláshoz megadja a IB Ireland adatait:
Interactive Brokers Ireland Limited
North Dock 1
91/92 North Wall Quay
Dublin D01 H7V7
Irelandés Beneficiary Banknak pedig ezt:
JPMORGAN CHASE BANK, N.A.
383 Madison Avenue
New York 10017
United StatesVállalat név-nek és címnek most melyiket kell megadni?
ACH vagy SWIFT utalást érdemes választani?
Azt már megtaláltam, hogy ABA Routing Number = ACH number -
axioma
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
nav fele csak az uzletszeru devizavaltas jelentendo (oda-vissza nyereseg remenyeben), az egyikbol masikba nem, nyaralasmaradek viszavaltasa sem
-
Kasya
nagyúr
válasz
-szabi-
üzenetére

werszomjasNem.

-szabi-Bár utóbbi egy évben jelentosen meggyorsult az utalások megjelenese az IBKR-nel (altalaban 1-2 ora), banktol fuggoen akár 1-2 nap is lehet.
TBSZ-re atvezetes azonnali kell hogy legyen. Nekem neha fordul elo, hogy nem jelenik meg azonnal. Ilyenkor egy kilépés-ujra belepes segit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Pro M3 Max 14" - 36 GB/1TB/ 27% ÁFÁS! - 0333
- Samsung Galaxy S25 Edge 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Apple iPhone 13 Pro Max /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Én úgy értelmeztem, hogy az IBCE beszántása után, mindenkitől ugyanúgy vonta az IBIE az adót (és tuti láttam az évközi levonást), csak nem a 15%-ot, hanem a 20%-ot. Nekem sem egy húsba vágó különbség, de ha már a szocho-t amúgy be kellene vallani és fizetni, akkor inkább akkor rendezném a 15%-os adót is. Ráadásul jobb utólag, szerintem.