Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Két új Honor Play érkezett
- A Galaxy S27 Pro meglepően nagy akkut kaphat
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Nem kicsi teleppel jöhet a Vivo X Fold6
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
eljött az ideje, hogy lanyomnak is nyissunk IBKR-nél számlát
nyitott valaki mostanában?
mobiltelefonon vagy laptopon érdemes kezdeni?
milyen nyelven lehet / érdemes?
magamnak ‘23-ban nyitottam, nagyreszt a ceges laptopot nyomogatva, ami német alapnyelvű, az is lehet az oka, hogy nekem vegyesen vannak rajta szövegek magyarul, németül és angolul is, akár 1 képernyőn belül
En 99%-ban a mobil appot hasznalom. Nekem es paromnak is mobilon nyitottuk anno.
A webes felulet nyelve vegyes nekem is, de azt csak evente egyszer nyitom meg, mert a TBSZ bejelenteshez konyebb a PDF letoltese.Amugy az angolt javaslom a magyar helyett, mert a magyar nem tul "szakmai" nehol.
-
avl
senior tag
eljött az ideje, hogy lanyomnak is nyissunk IBKR-nél számlát
nyitott valaki mostanában?
mobiltelefonon vagy laptopon érdemes kezdeni?
milyen nyelven lehet / érdemes?
magamnak ‘23-ban nyitottam, nagyreszt a ceges laptopot nyomogatva, ami német alapnyelvű, az is lehet az oka, hogy nekem vegyesen vannak rajta szövegek magyarul, németül és angolul is, akár 1 képernyőn belül
-
defaultdict
újonc
Igen, marad a WISE-ról kezdeményezett utalás, és tartaléknak a Revolut.
De talán sikerrel járunk.
Itt a WISE utolsó válasza:
"Teljesen igazad van. Az 548 Ft-os díj az átutaláshoz választott fizetési módhoz volt kötve. Ha a " Fizetés számlával" opciót választja , az azonos pénznemben történő átutalások, mint például az összekapcsolt Interactive Brokers és Wise számlák közötti átutalások, továbbra is ingyenesek maradnak, ahogyan korábban is voltak.Sajnálom, hogy ezt nem találtuk meg és nem magyaráztuk el világosan korábbi válaszainkban - Ön már az elején pontosabb választ érdemelt volna, és nagyra értékelem, hogy kitartott, amíg a végére nem jártunk a dolognak.
Tudomásul vettem a visszajelzését, miszerint az ingyenes fizetési opciót alapértelmezetté kell tenni a kapcsolt számlaátutalásoknál, ahogyan az korábban is volt. Ez egy jogos és fontos észrevétel, különösen azon sok felhasználó számára, akik erre a munkafolyamatra támaszkodnak. Gondoskodom róla, hogy továbbítsuk az illetékes csapatnak."
Micsoda AI válasz...

-
FB15
újonc
Remélem sikerül...
Még annyi jutott eszembe, hogy most hogy a Revonál is lesz magyar számlaszám, azt is lehet majd MÁK-nál regisztrálni mint HUF kiutaláshoz használható számlaszám. A Revo díjszabásában konkrétan le van írva, hogy 50 kHUF alatt ingyen megy az utalás az ingyenes csomagjukban is. Tehát a te use-cased menni fog Revoval is, mint második opció. Ez persze csak akkor érdekes, ha a Wise (direkt vagy véletlenül) tovább szigorítana...
Igen, marad a WISE-ról kezdeményezett utalás, és tartaléknak a Revolut.
De talán sikerrel járunk.
"Teljesen igazad van. Az 548 Ft-os díj az átutaláshoz választott fizetési módhoz volt kötve. Ha a " Fizetés számlával" opciót választja , az azonos pénznemben történő átutalások, mint például az összekapcsolt Interactive Brokers és Wise számlák közötti átutalások, továbbra is ingyenesek maradnak, ahogyan korábban is voltak.Sajnálom, hogy ezt nem találtuk meg és nem magyaráztuk el világosan korábbi válaszainkban - Ön már az elején pontosabb választ érdemelt volna, és nagyra értékelem, hogy kitartott, amíg a végére nem jártunk a dolognak.
Tudomásul vettem a visszajelzését, miszerint az ingyenes fizetési opciót alapértelmezetté kell tenni a kapcsolt számlaátutalásoknál, ahogyan az korábban is volt. Ez egy jogos és fontos észrevétel, különösen azon sok felhasználó számára, akik erre a munkafolyamatra támaszkodnak. Gondoskodom róla, hogy továbbítsuk az illetékes csapatnak."
-
Simia
junior tag
Nagyon szépen köszönöm Simia , hogy végigpróbáltad és így levezetted. Szerintem meg is fejtetted.
Már kezdtem azt gondolni, hogy a szőke nő…, de nem ez a gond.
Az első alkalommal történő, összekötési azonosítás után soha nem kért további hitelesítést tőlem. Az IB-s tranzakció indítás után beírom a WISE jelszavamat + az utalási sms kódot, és kész. Én nem használom a WISE appot, és emiatt nem is tudok így ellenőrzést kérni, majd kiválasztani ott az ingyenes, számláról fizetési módot.
Valószínűleg – nagyon felhasználóbarát módon…
– valamelyik fizetős változatot (qvik kérelem, stb.) adja be mindenkinek automatikusan, és akik erre az ellenőrzésre nem jönnek rá, vagy nincs appjuk, azok nem tudnak választani és fizetnek. Ezt jelezni fogom a WISE-nak.
Ahogy írod, én is a WISE-ról utalok majd 50k-ként, és nem az IB-ről kezdeményezem. A deposit notificationból egyet szerintem kell csinálni, hogy a számlaszámot megkapjuk. Ha változtatnak a számlaszámukon (valaki írt régebben ilyet az egyik topikban), akkor megszívja az ember, ha automatikusan a régi számlaszámra utalt. (Ők pedig moshatják a kezüket, hogy kellett volna deposit notification, felhasználói hiba történt.) De elég egyet csinálni, a jó közlemény alapján valóban megtalálják majd a többi 50k-s adagot is.
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer!
Remélem sikerül...
Még annyi jutott eszembe, hogy most hogy a Revonál is lesz magyar számlaszám, azt is lehet majd MÁK-nál regisztrálni mint HUF kiutaláshoz használható számlaszám. A Revo díjszabásában konkrétan le van írva, hogy 50 kHUF alatt ingyen megy az utalás az ingyenes csomagjukban is. Tehát a te use-cased menni fog Revoval is, mint második opció. Ez persze csak akkor érdekes, ha a Wise (direkt vagy véletlenül) tovább szigorítana...
-
FB15
újonc
Hm....
Szerintem ez nem szándékolt működés (amire _Aaron utalt)
Amit én írtam, az is "működik", de elég bénán bonyi...Ezt csináltam:
* Indítottam transzfert IBKR-től.
* A Wise nem fogadta el a jelszavam az IBKR felületén, mondván további hitelesítés kell.
* Az applikációs hitelesítést választottam, kaptam egy Push notifikációt, levont költségekkel (ahogy Te írod, és erről még nincs screenshotom)
* Ezt elutasítottam.
Innentől screenshotok:
Az alkalmazásban látszik, hogy tényleg díjjat akarnak vonni a 10kHUF-ból
Itt az "Ellenőrzés"-re pattiktok.
A tetején (első item) látszik, hogy Wise egyenlegről ingyenes kellene hogy legyen a fizetés, mert oda van írva, hogy "Ennyit kap: 10 000 HUF".
A Qvik kérelem lenne annyi, mint amennyit vonni akart...
De én az első itemet választom, ahol 0 HUF a költség...
Ezek után a "megerősítés"
Ezek alapján hajlok arra, hogy a Wise trükközik, és talán valamelyik fejlesztés félre is ment, a normál IBKR->Wise flow-val nagyon nehéz az "ingyenes" ágon maradni, mert alapból elvisz a Qvik-es ágra.
Lehet, hogy a megoldás szimplán az amit sokan csinálunk: simán utalsz 50K-nként, és nem csinász deposit notification-t előre. Ha jól van kitöltve a közlemény, akkor meg fogod kapni a pénzt úgy is pár órán belül... Bár a fene tudja, mert a Qvik-es fizetésre számolta fel a díjjat a Wise, szóval marad a kisérletezés...Nagyon szépen köszönöm Simia , hogy végigpróbáltad és így levezetted. Szerintem meg is fejtetted.
Már kezdtem azt gondolni, hogy a szőke nő…, de nem ez a gond.
Az első alkalommal történő, összekötési azonosítás után soha nem kért további hitelesítést tőlem. Az IB-s tranzakció indítás után beírom a WISE jelszavamat + az utalási sms kódot, és kész. Én nem használom a WISE appot, és emiatt nem is tudok így ellenőrzést kérni, majd kiválasztani ott az ingyenes, számláról fizetési módot.
Valószínűleg – nagyon felhasználóbarát módon…
– valamelyik fizetős változatot (qvik kérelem, stb.) adja be mindenkinek automatikusan, és akik erre az ellenőrzésre nem jönnek rá, vagy nincs appjuk, azok nem tudnak választani és fizetnek. Ezt jelezni fogom a WISE-nak.
Ahogy írod, én is a WISE-ról utalok majd 50k-ként, és nem az IB-ről kezdeményezem. A deposit notificationból egyet szerintem kell csinálni, hogy a számlaszámot megkapjuk. Ha változtatnak a számlaszámukon (valaki írt régebben ilyet az egyik topikban), akkor megszívja az ember, ha automatikusan a régi számlaszámra utalt. (Ők pedig moshatják a kezüket, hogy kellett volna deposit notification, felhasználói hiba történt.) De elég egyet csinálni, a jó közlemény alapján valóban megtalálják majd a többi 50k-s adagot is.
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer!
-
Simia
junior tag
Hm....
* A Wise nem fogadta el a jelszavam az IBKR felületén, mondván további hitelesítés kell.
* Az applikációs hitelesítést választottam, kaptam egy Push notifikációt, levont költségekkel (ahogy Te írod, és erről még nincs screenshotom)
* Ezt elutasítottam.
Innentől screenshotok:
A tetején (első item) látszik, hogy Wise egyenlegről ingyenes kellene hogy legyen a fizetés, mert oda van írva, hogy "Ennyit kap: 10 000 HUF".
Ezek alapján hajlok arra, hogy a Wise trükközik, és talán valamelyik fejlesztés félre is ment, a normál IBKR->Wise flow-val nagyon nehéz az "ingyenes" ágon maradni, mert alapból elvisz a Qvik-es ágra.
Lehet, hogy a megoldás szimplán az amit sokan csinálunk: simán utalsz 50K-nként, és nem csinász deposit notification-t előre. Ha jól van kitöltve a közlemény, akkor meg fogod kapni a pénzt úgy is pár órán belül... Bár a fene tudja, mert a Qvik-es fizetésre számolta fel a díjjat a Wise, szóval marad a kisérletezés...Update.
Ami lemaradt: miközben a fentieket pötyögtem, meg is jött az IBKR-re a befizetés hiánytalanul 10 kHUF értékben.
09:09-kor kezdtem szerencsétlenkedni a Wise-ban, 09:27-kor pedig már az IBKR küldött notifikációt a sikeres feltöltésről... -
Simia
junior tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
Sajnos én céges és családi okok miatt kötve vagyok a K&H bankhoz, és nem tudom a prémium csomag feltételeit teljesíteni. Emiatt a MÁK (DKJ-k vásárlása) > lejáratkor WISE-ra kiutalás > 50.000 Ft-onként IB-re utalás marad az ingyenes megoldás számomra. A tranzakciós díjat én is elvből kerülöm, ha lehet. 1,5 percet jelentett kb. áthúzni a pénzt az IB-re az összekapcsolt fiókkal eddig.
Simia Nekem a jóváhagyó kódot tartalmazó sms-ben 49.452 Ft volt (pont akkor vettem észre, hiszen az IB a WISE Balancenál még azt írta, hogy 50.000 érkezik). Úgyhogy megszakítottam az utalást, szerintem ott már nem írhatták el az összeget, a WISE-ban is utólag ezt mutatta a megszakított és törölt tranzakciónál, amint a korábban betett képen látszódik. Tehát ez most szerintem nem „WISE trükk” volt.
Ahogy azt aAron_ írta, 50.000 Ft-ig ingyenes (volt) összekapcsolással is az utalás, de megváltozhatott.
Ezt írta a WISE support: „Az 548 Ft, amit lát, a Wise szokásos szolgáltatási díja az átutalás feldolgozásáért. Ez független a magyar tranzakciós illetéktől (tranzakciós illeték), ez egyszerűen az, amit a Wise felszámít a fizetés lebonyolításáért.”Keresgéltem, és itt (https://wise.com/pricing/fees-documents/) alulról a negyedik, „EU Díjtájékoztató (Fő dokumentum) (Magyar)” nevű dokumentum tartalmazza a 2026. május 1 napjától hatályos díjakat. A 6. oldalon van ilyen tétel:
Átváltást nem igénylő fizetések díjai:
„Díj bizonyos típusú, azonos pénznemű tranzakciókra. Feltüntettük a maximális és minimális díjakat. A tranzakció pontos díja a kalkulátorban látható.”A 05.01-jei dátum miatt (a 04.29-ei összekapcsolt utalásaim díj nélkül átmentek még) én erre gyanakszom, de tény, hogy ez a díjtípus már az 2025. október 15. napjától hatályos díjtájékoztatóban is szerepelt (lehet, hogy csak most került bele az összekapcsolt fiók használata altételként; lehet, hogy nem is ennél a pontnál).
Ha valami pontosabbat megtudok a WISE supporttól, megírom. Hátha addig másnak is lesz ilyen tapasztalata (és akkor kizárható aAron_ felvetése, hogy félrekonfigurálhatták az összekötésre vonatkozó díjkalkulációt nálam).
Mégegyszer nagyon köszönöm Nektek!
Hm....
* Ezt elutasítottam.
Innentől screenshotok:
Lehet, hogy a megoldás szimplán az amit sokan csinálunk: simán utalsz 50K-nként, és nem csinász deposit notification-t előre. Ha jól van kitöltve a közlemény, akkor meg fogod kapni a pénzt úgy is pár órán belül... Bár a fene tudja, mert a Qvik-es fizetésre számolta fel a díjjat a Wise, szóval marad a kisérletezés... -
FB15
újonc
Milyen akció? Wise-nál 50000-ig ingyenes az utalás, IBKR összeköttetéssel úgyszintén. Tranzakciós illeték behajtása előtt meg limittől függetlenül ingyenes volt minden. Amit FB15 írt, valami hibának tűnik nekem. Félrekonfigurálhatták az összekötésre vontakozó díjkalkulációt. Wise support miért nem látja, hogy ez micsoda, az jó kérdés...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Mindenkinek!
Sajnos én céges és családi okok miatt kötve vagyok a K&H bankhoz, és nem tudom a prémium csomag feltételeit teljesíteni. Emiatt a MÁK (DKJ-k vásárlása) > lejáratkor WISE-ra kiutalás > 50.000 Ft-onként IB-re utalás marad az ingyenes megoldás számomra. A tranzakciós díjat én is elvből kerülöm, ha lehet. 1,5 percet jelentett kb. áthúzni a pénzt az IB-re az összekapcsolt fiókkal eddig.
Simia Nekem a jóváhagyó kódot tartalmazó sms-ben 49.452 Ft volt (pont akkor vettem észre, hiszen az IB a WISE Balancenál még azt írta, hogy 50.000 érkezik). Úgyhogy megszakítottam az utalást, szerintem ott már nem írhatták el az összeget, a WISE-ban is utólag ezt mutatta a megszakított és törölt tranzakciónál, amint a korábban betett képen látszódik. Tehát ez most szerintem nem „WISE trükk” volt.
Ahogy azt aAron_ írta, 50.000 Ft-ig ingyenes (volt) összekapcsolással is az utalás, de megváltozhatott.
Ezt írta a WISE support: „Az 548 Ft, amit lát, a Wise szokásos szolgáltatási díja az átutalás feldolgozásáért. Ez független a magyar tranzakciós illetéktől (tranzakciós illeték), ez egyszerűen az, amit a Wise felszámít a fizetés lebonyolításáért.”Keresgéltem, és itt (https://wise.com/pricing/fees-documents/) alulról a negyedik, „EU Díjtájékoztató (Fő dokumentum) (Magyar)” nevű dokumentum tartalmazza a 2026. május 1 napjától hatályos díjakat. A 6. oldalon van ilyen tétel:
Átváltást nem igénylő fizetések díjai:
„Díj bizonyos típusú, azonos pénznemű tranzakciókra. Feltüntettük a maximális és minimális díjakat. A tranzakció pontos díja a kalkulátorban látható.”A 05.01-jei dátum miatt (a 04.29-ei összekapcsolt utalásaim díj nélkül átmentek még) én erre gyanakszom, de tény, hogy ez a díjtípus már az 2025. október 15. napjától hatályos díjtájékoztatóban is szerepelt (lehet, hogy csak most került bele az összekapcsolt fiók használata altételként; lehet, hogy nem is ennél a pontnál).
Ha valami pontosabbat megtudok a WISE supporttól, megírom. Hátha addig másnak is lesz ilyen tapasztalata (és akkor kizárható aAron_ felvetése, hogy félrekonfigurálhatták az összekötésre vonatkozó díjkalkulációt nálam).
Mégegyszer nagyon köszönöm Nektek!
-
aAron_
őstag
Milyen akció? Wise-nál 50000-ig ingyenes az utalás, IBKR összeköttetéssel úgyszintén. Tranzakciós illeték behajtása előtt meg limittől függetlenül ingyenes volt minden. Amit FB15 írt, valami hibának tűnik nekem. Félrekonfigurálhatták az összekötésre vontakozó díjkalkulációt. Wise support miért nem látja, hogy ez micsoda, az jó kérdés...
-
Simia
junior tag
Jajaj. Kösz a tippet. Ezt már többször kitárgyaltuk (mondjuk nem itt, hanem a befektetéses vagy a tőzsdés topicban): nekem a tranzakciós-adó-nemfizetés elvi kérdés.
Van is olyan számlám, ahonnan "ingyen" tudok utalni (nyilván ez csak nekem van ingyen, a bank kiperkálja), de így is csak végszükségben utalok 50K felett... -
kovaax
őstag
Én már egy ideje nem használok Wise-t (egyszerűbb a saját bankomból 50K-nként utalni, mint a Wise-t feltölteni, és onnan 50K-nként utalni), DE!
Ezt a trükköt már régen is játszotta a nyomorult Wise.
Az IBKR-es utalás indítás után a Mobil App-ban azt írta, hogy nem lesz ingyenes az utalás, de ha az "Ellenőrzés" gombra kattintottam, akkor ott már a Wise is azt írta, hogy a Wise egyenlegemről ingyen megy a fizetés az IBKR-hez...
Ha ApplePay-t, vagy kártyás fizetést választanék, akkor persze lenne költség.
Most próbaképp indítottam egy kis összegű feltöltést, és pont ez történt most is, szerintem neked is ez van.
Vannak még azért olyan bankszámlák, ahol ingyenes az utalás, lehet olyat kéne inkább keresni...
-
Simia
junior tag
Sziasztok!
Van itt olyan tag a topikban, aki összekapcsolta az IB és a WISE fiókját, és az IB-n szokta a WISE Balance-ról bekérni a pénzt (https://www.ibkrguides.com/brokerportal/transferandpay/wise-transfer.htm)?
1 éve így csinálom (legutóbb 04.29-én), és soha semmi költség nem volt (50.000-ként húzom be a tranzakciós illeték elkerülése miatt). Tegnap viszont, bár az IB ugyanúgy költségmentesként mutatta a tranzakciót, valójában megjelent egy 548 forintos költség. Szerencsére meg tudtam szakítani még az utalást a jóváhagyás előtt, és a WISE-on törölni a tranzakciót.
Én sajnos nem találtam meg a díjak között, és a WISE support se volt naprakész (nem tudták azt sem, hogy az övék vagy az IB-é a díj. A kereső alapján elvileg a WISE díja, $0.40-$1.50 közötti összeg. Ezt csak én úsztam meg eddig, vagy friss díj? Más is tapasztalta ezt?
400.000-nél 8 db 50k-s utalás van, már 4.000 (1%) fölötti összeg jönne ki.
Sajnos így marad a sima utalás jelzés + adatok kérés, majd utalás kombináció. (Az maradt ingyenes, tehát csak akkor van díj a WISE>IB között, ha az összekapcsolt fiókon, WISE Balance-on keresztül jön az utalás.) Így az IB-ről meg jönnek a levelek, hogy a Balancet használjam...
Köszönöm, ha valaki tud bővebb infókat erről.
Én már egy ideje nem használok Wise-t (egyszerűbb a saját bankomból 50K-nként utalni, mint a Wise-t feltölteni, és onnan 50K-nként utalni), DE!
Ezt a trükköt már régen is játszotta a nyomorult Wise.
Az IBKR-es utalás indítás után a Mobil App-ban azt írta, hogy nem lesz ingyenes az utalás, de ha az "Ellenőrzés" gombra kattintottam, akkor ott már a Wise is azt írta, hogy a Wise egyenlegemről ingyen megy a fizetés az IBKR-hez...
Ha ApplePay-t, vagy kártyás fizetést választanék, akkor persze lenne költség.
Most próbaképp indítottam egy kis összegű feltöltést, és pont ez történt most is, szerintem neked is ez van.
-
Ixion77
addikt
Sziasztok!
Van itt olyan tag a topikban, aki összekapcsolta az IB és a WISE fiókját, és az IB-n szokta a WISE Balance-ról bekérni a pénzt (https://www.ibkrguides.com/brokerportal/transferandpay/wise-transfer.htm)?
1 éve így csinálom (legutóbb 04.29-én), és soha semmi költség nem volt (50.000-ként húzom be a tranzakciós illeték elkerülése miatt). Tegnap viszont, bár az IB ugyanúgy költségmentesként mutatta a tranzakciót, valójában megjelent egy 548 forintos költség. Szerencsére meg tudtam szakítani még az utalást a jóváhagyás előtt, és a WISE-on törölni a tranzakciót.
Én sajnos nem találtam meg a díjak között, és a WISE support se volt naprakész (nem tudták azt sem, hogy az övék vagy az IB-é a díj. A kereső alapján elvileg a WISE díja, $0.40-$1.50 közötti összeg. Ezt csak én úsztam meg eddig, vagy friss díj? Más is tapasztalta ezt?
Sajnos így marad a sima utalás jelzés + adatok kérés, majd utalás kombináció. (Az maradt ingyenes, tehát csak akkor van díj a WISE>IB között, ha az összekapcsolt fiókon, WISE Balance-on keresztül jön az utalás.) Így az IB-ről meg jönnek a levelek, hogy a Balancet használjam...
Az a fura, hogy az másfél dollárnak túl sok. Másfél eurónak viszont egész pontosan megfelel.
Rémlik, hogy volt valami ingyen utalási akció Wise és IB közt, de mivel nem használom a Wiset, már nem emlékszem a részletekre. -
FB15
újonc
Sziasztok!
-
Jolida
tag
+1
Tavaly combosabb HUF összeget utaltam, átváltottam alapszámlán, egy részét átraktam TBSZ-re és kereskedtem, a többi EUR-t kb. egy hét után visszautaltam Revo-ra.
Másnap kaptam a figyelmeztetést. -
axioma
veterán
a revo akciot en is megkaptam, de az en ertelmezesem szerint csak akkor van ingyen 2 ho, ha a tobbi 10 honapot fizeted; ha az ingyenes vegen lemondod akkor gyanus, hogy elofiz megszakitas -> elonyok visszavetele szankcioval, de olvasd at te is
Granit biztosabbnak tunkk. -
adrian14
tag
Köszönöm az infokat. Közben a revoluttol kaptam egy üzenetet, hogy kipróbálhatom a premium szolgáltatásukat. Vagy csinálok egy ingyenes Gránitos számlát.
-
vnorbi
aktív tag
Muszáj venni a pénzből valamit, mert különben le is tilthatnak. Napon belül simán lehet kereskedni, de attól még érvényes a T-x nap szabály és az IBKR-nek erre van még egy szabálya, ami a friss pénzt néhány napig nem engedi kiutaltatni.
EUR -> HUF irányba csinálom ezt, szóval up-to-date infók a fentebbiek.
"az IBKR-nek erre van még egy szabálya, ami a friss pénzt néhány napig nem engedi kiutaltatni"
Ez a gyakorlatban nem egészen így van. A friss pénz érkezése teljesen blokkolja a kiutalási lehetőséget, nem csak az új pénzt nem lehet kiutalni, hanem semmit, amíg le nem telik a 3 munkanap az érkezés után.
-
fecus
őstag
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna.Ha amúgy kereskedsz a számlán nem fognak szólni. Ha csak ez lesz a forgalom a számlán, tutti szólnak.
Én évi 1-2 alkalommal megcsináltam, de közben ment a kereskedés. Nem lehetett tudni melyik forintból lett vétel és melyik ment ki. De pár nap kell a kiutaláshoz. -
Moleman
addikt
-
tlac
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna.Revo pontosan 2 ft elterest mutat minden iranyban az IBKR-hez kepest (359.3). Ez a 0,56% szvsz azert nem eszeveszett kulonbseg.
IBKR-rel egyszer megjatszhatod, de valoszinuleg figyelmeztetni fognak hogy ha folytatod, "baj lesz".
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna.Muszáj venni a pénzből valamit, mert különben le is tilthatnak. Napon belül simán lehet kereskedni, de attól még érvényes a T-x nap szabály és az IBKR-nek erre van még egy szabálya, ami a friss pénzt néhány napig nem engedi kiutaltatni.
EUR -> HUF irányba csinálom ezt, szóval up-to-date infók a fentebbiek.
-
tlac
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna.ha nem sürgős, vehetsz belőle pár napra valamit, pl. xeon-t szokták ajánlani itt erre a célra
némi adózási papírmunka majd lehet lesz vele -
Moleman
addikt
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna.Erste és Gránit elég jól vált (havi 600-650k keretig).
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Szeretném egyszer nem rendeltetészerűen használni az IBKR-t. Beutalnék kb 1millió forintot és átváltanám EUR-ra, majd kiutalnám Revolutra. Ezt mennyire tolerálják? Vagy tudtok valami más szolgáltatót, ami középárfolyamon vált? Revolut elég drága lett. OTP-nél van az Árfolyam+ kezdeményezés, de az csak jövő hónaptól aktiválódna. -
zoo8800
veterán
-
ripo05
tag
Szintén adóbevallás. Ha volt kamat bevételem, a havi 2000 Ft-os TBSZ díjat le lehet vonni belőle? (Nem volt mozgás a TBSZ számlán, így nem tudtam nullázni.)
-
avl
senior tag
még majus elsejen erkezett; ti is kaptatok ilyet ? jol ertem, hogy semmit nem jelent ?

-
kovaax
őstag
-
tlac
nagyúr
Azt is be kell vallani, hogy levontak forrásadót. Az 5%-ra meg azt írta valaki, hogy bár nincs kettős adózást elkerülő egyezményünk, de valami másba benne vagyunk, így nem kell 5%-ot fizetni itthon, de beírtam azt is, mivel az össz fizetendőm 1000 alatt volt, és úgyse kell fizetni semmit (tavaly sokat adóztam, ezért kellett fizetni, és akkor is így vallottam be). Ja, és a szochó plafonos, így mivel több a bérjövedelmem, azt se vallottam be. Nem tanácsadás!
igen, köszi, azt is beírtam, hogy levontak már 30%-ot
szintén 1000Ft alatt vagyok, szóval nagy jelentősége nincs, inkább csak érteni akaromaz viszont nem tiszta, miért ne lenne az 5%?
-
kovaax
őstag
Azt is be kell vallani, hogy levontak forrásadót. Az 5%-ra meg azt írta valaki, hogy bár nincs kettős adózást elkerülő egyezményünk, de valami másba benne vagyunk, így nem kell 5%-ot fizetni itthon, de beírtam azt is, mivel az össz fizetendőm 1000 alatt volt, és úgyse kell fizetni semmit (tavaly sokat adóztam, ezért kellett fizetni, és akkor is így vallottam be). Ja, és a szochó plafonos, így mivel több a bérjövedelmem, azt se vallottam be. Nem tanácsadás!
-
tlac
nagyúr
Nekem is van egy adós kérdésem.
Az ajándékrészvényre 5% szja-t, meg max. 13% szochót kell bevallani az osztalékra és ennyi?
Nem adtam el. -
defaultdict
újonc
Sziasztok, IBIE HTS dokumentumon az Income paid by IBKR (Az IBKR-től származó jövedelem) -t hova írjátok be az adóbevallásban? És mennyi rá az adó, szochó van-e rá (ha igen, plafonos-e)?
Ezek nálam a SYEP-ből (Stock Yield Enhancement Program) származó bevételek minden hónapban. Egyáltalán megéri ez? Kicsit nagy zajt csinál az SYEP a statementekben. Ti használjátok? -
Simia
junior tag
Rosszul fogalmaztam az nem tbsz 2026 díj.
A pontos megnevezés:
2026-04-02 TBSZ Monthly Minimum Activity Fee for Mar 2026 -5.21
2026-05-04 TBSZ Monthly Minimum Activity Fee for Apr 2026 -5.49Januárban azért nem vontak mert decemberben utaltam és vásároltam tbsz 2025-re és az meghaladta 2000Ft-ot.
Amit nem értek februárban ugyanannyi összegért vásároltam tbsz 2026 számlán, mégis van márciusi levonás.Azért nyugtass meg a tbsz számláról nem akarnak semmi díjat levonni?
Azokon nincs pénz vagy csak kevés.Onnan akkor vonnak, amikor vásárolsz/eladsz a TBSZ-en. Az inactivity fee a fő számláról megy.
-
-szabi-
addikt
Rosszul fogalmaztam az nem tbsz 2026 díj.
A pontos megnevezés:
2026-04-02 TBSZ Monthly Minimum Activity Fee for Mar 2026 -5.21
2026-05-04 TBSZ Monthly Minimum Activity Fee for Apr 2026 -5.49Januárban azért nem vontak mert decemberben utaltam és vásároltam tbsz 2025-re és az meghaladta 2000Ft-ot.
Amit nem értek februárban ugyanannyi összegért vásároltam tbsz 2026 számlán, mégis van márciusi levonás.Azért nyugtass meg a tbsz számláról nem akarnak semmi díjat levonni?
Azokon nincs pénz vagy csak kevés. -
Simia
junior tag
Ezt nem biztos, hogy értem.
Ahogy fentebb írták, a TBSZ-nek nincs díja, hanem minimum activity fee-van 2000 HUF értékben.
Ha egy adott hónapban kevesebb mint 2000 HUF-nyi díjat fizetsz a TBSZ-en (pl. mert adott hónapban nem veszel semmit, vagy csak kevészszer vásárolsz), akkor a TBSZ-en levont díjak mellett beterhelnek a fő számládra is egy sort, hogy kijöjjön a legalább 2000 HUF díj. Ha eleve több mint 2000 HUF-ba került a kereskedés az összes TBSZ-eden együtt számolva, akkor már nem vonnak a fő számláról semmit.
Pl1. ha decemberben az összes TBSZ-eden fizettél 1500 HUF jutalékot, akkor a fő számládon megjelenik a "Fees" szekcióban egy
TBSZ Monthly Minimum Activity Fee for Dec 2025 500 HUF értékben. Igy legaláb 2000 HUF-ot kap az IBKR utánad.
Pl2. ha januárban a 2026-os TBSZ-en 1600 HUF jutalékot fizettél, a 2025-ös számlán pedig 800-at, akkor már nem fognak a fő számlán semmit terhelni, mert az összes jutalékod 2400 HUF, ami nagyobb mint a minimum fee. -
-szabi-
addikt
-
Simia
junior tag
Hi
Volt egy kérdésem a megtakarításos topikban de eléggé ibkr jellegű ezért átjöttem ide.
Érdekelne tbsz számla esetén milyen pénznemben látjátok az értékét?
Én eurót utaltam be és a főszámlámon € is van azonban a tbsz számla értéke forintban jelenik meg csakúgy mint a Settled Cash, Unrealized P&L, Excess Liquidity, Buying Power.
Ezzel szemben a Positions alatt az etf listán minden euróban van.
Nálatok ez hogy látszik?Illetve szó volt ibkr kezelési költségről én ezt még sehol nem láttam megjelenni.
Hol kellene látnom?A TBSZ-t mindig forintban fogja mutatni, de ettől még mindenféle deviza lehet rajta.
Nézd meg a "Portfolio"-t. Az eszközök alatt mutatja hogy milyen devizából mennyi van az adott számlán.
Átváltani magától csak akkor szokott, ha valamire kell neki az adott deviza. Pl. számlavezetési díjra vagy ilyesmi. -
Blaymoira
tag
Hi
Volt egy kérdésem a megtakarításos topikban de eléggé ibkr jellegű ezért átjöttem ide.
Én eurót utaltam be és a főszámlámon € is van azonban a tbsz számla értéke forintban jelenik meg csakúgy mint a Settled Cash, Unrealized P&L, Excess Liquidity, Buying Power.
Nálatok ez hogy látszik?Illetve szó volt ibkr kezelési költségről én ezt még sehol nem láttam megjelenni.
Hol kellene látnom?Van egy úgynevezett bázis deviza. Ez az a deviza, amiben a számlán levő eszközök közös devizára hozott értéke.
Ez TBSZ-en mindig forint.
Kezelési költség alatt havi díjat értesz? Azt főszámláról vonják. A tranzakciós díj csökkenti ezt az értéket
-
-szabi-
addikt
Hi
Hol kellene látnom? -
fuser123
csendes tag
-
tz970
csendes tag
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne
Amennyiben TBSZ számlán vagyok, és az egész számlaértékből (20 mill) veszek részvényt, azt egy napon belül hányszor adhatom el, és vehetem meg újra?
Egy ilyen kör után simán engedte újra megvenni, de az AI-t kérdezve, az potenciális büntit emleget arra az esetre, ha megint eladnám. Inkább itt érdeklődöm. Köszönöm !
Hazai TBSZ általában IBIE-nél van, ott nincs PDT
[link] -
fuser123
csendes tag
Köszönöm! Magyarán adjak-vegyek, aztán max x kör után kiderül, hogy már nem akarja megenni arra a napra a megbítást?
Igen.
-
Martin Kay
újonc
Margin számlán bármennyiszer, Cash számlán elméletileg csak settled pénz erejéig. Gyakorlatilag Cash számlán úgy látom, hogy jóhiszeműen kezeli az IB a settled vagy nem settled témakört: engedi a rendelkezésre álló összeg erejéig, csak ne költekezz túl (díjakra maradjon).
Cash számlán nincs bünti. Legfeljebb szólnak. Marginon van bünti, de jún. 4-vel változik a PDT rule (akkor meg már nem lesz bünti sem) , amiről majd szólnak, hogy mikor vezetik be.
(Szerk.: Mintha valaki említette volna korábban, hogy TBSZ számla nem lehet, csak Cash. Nem tudok erről érdemben nyilatkozni, nekem a főszámlám is Cash. Érdeklene, ha valaki tudja, hogy van ez pontosan.)Köszönöm! Magyarán adjak-vegyek, aztán max x kör után kiderül, hogy már nem akarja megenni arra a napra a megbítást?
-
fuser123
csendes tag
Margin számlán bármennyiszer, Cash számlán elméletileg csak settled pénz erejéig. Gyakorlatilag Cash számlán úgy látom, hogy jóhiszeműen kezeli az IB a settled vagy nem settled témakört: engedi a rendelkezésre álló összeg erejéig, csak ne költekezz túl (díjakra maradjon).
Cash számlán nincs bünti. Legfeljebb szólnak. Marginon van bünti, de jún. 4-vel változik a PDT rule (akkor meg már nem lesz bünti sem) , amiről majd szólnak, hogy mikor vezetik be.
(Szerk.: Mintha valaki említette volna korábban, hogy TBSZ számla nem lehet, csak Cash. Nem tudok erről érdemben nyilatkozni, nekem a főszámlám is Cash. Érdeklene, ha valaki tudja, hogy van ez pontosan.)Bocs, már jún. 4-e után érzem magam!
Marginon 5 munkanapon belül max 4x - ha nincs 25.000$-nyi fedezeted. Ez (is) változik majd 4-én. Ha van min. 25k, akkor bármennyiszer. -
fuser123
csendes tag
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne
Amennyiben TBSZ számlán vagyok, és az egész számlaértékből (20 mill) veszek részvényt, azt egy napon belül hányszor adhatom el, és vehetem meg újra?
Egy ilyen kör után simán engedte újra megvenni, de az AI-t kérdezve, az potenciális büntit emleget arra az esetre, ha megint eladnám. Inkább itt érdeklődöm. Köszönöm !
(Szerk.: Mintha valaki említette volna korábban, hogy TBSZ számla nem lehet, csak Cash. Nem tudok erről érdemben nyilatkozni, nekem a főszámlám is Cash. Érdeklene, ha valaki tudja, hogy van ez pontosan.) -
Martin Kay
újonc
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne
-
buherton
őstag
Cash számla esetén, ha a pénz settled, még aznap, de legkésőbb másnap. ÜF nem feltétlenül kell hozzá, portálukon intézhető.
(Én úgy csináltam, hogy feltörés előtt minden pozit zártam, és utána törtem. Meglepően gyors volt, de már nem emlékszem a pontos időtartamra. Órákban sem volt mérhető. Este csináltam US piac (RTH) zárás után.)Köszönöm a választ
. -
fuser123
csendes tag
Cash számla esetén, ha a pénz settled, még aznap, de legkésőbb másnap. ÜF nem feltétlenül kell hozzá, portálukon intézhető.
(Én úgy csináltam, hogy feltörés előtt minden pozit zártam, és utána törtem. Meglepően gyors volt, de már nem emlékszem a pontos időtartamra. Órákban sem volt mérhető. Este csináltam US piac (RTH) zárás után.) -
buherton
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy a TBSZ feltörése mennyi időt vesz igénybe a IBKR-nél? Máshogy kérdezve, ha az ÜF-en jelzem a szándékot, akkor mennyi idő alatt ér a számlámra a pénz?
-
Moleman
addikt
-
student
őstag
-
dni
őstag
Background:
XETRA-GOLD is subject to a 0.3% annual maintenance fee that is charged by Clearstream Banking AG and the respective custodian. This custody fee amounts to 0.025% per month of the holding value. Interactive Brokers has historically absorbed these costs on behalf of our clients.
Effective Date: March 25, 2026
Beginning March 25, 2026, the XETRA-GOLD maintenance fee will be passed through to client accounts holding this security.
Fee Details:
- Annual Rate: 0.3% of holding value
- Calculation: The fee will be computed and charged daily using the formula: (Holding Value x 0.3%) / 365
- Statement Description: The fee will appear on your account statements as "XETRA-GOLD Maintenance Fee"mod: nem aAron_ -nak akartam válaszolni, csak félre kattintottam

Sziasztok,
IBKR webes felületen, BUX-on lévő részényt szerettem volna venni tegnap, adott napon, cél ár nélkül, TBSZ-2025 számlán lévő szabad HUF devizából, de sajnos nem sikerült. Nem nagyon találtam meg, hogy miért nem engedte, de mintha azt írta volna, hogy nincs elég Euro a számlámon, ami igaz is mert csak Forint van.
Hol találhatom meg, hogy miért nem sikerült? Végig kattintgattam a Trade menü elemeit, de nem találtam semmi csak az aktuális pozíciomat és azzal kapcsolatos előzményt. -
aAron_
őstag
köszi; milyen formaban jelenik meg a kivonaton ? miota vonnak le ?
mennyi a "tartásdíj" ?fura, hogy nem mindre von akkor; mi lehet a "kitalált" jogcím egyik aranyos cuccnal vonni, masiknal nem.
korabban volt a diszkusszio, en ebböl is a € hedgeltet tartom (nem én nevezem annak, mert korabban volt, aki nem is értette, hogy lehet ez hedgelt), nem vettem eszre, hogy vonnanak le, most direkt megneztem havi kivonatot, ezekböl nekem az elsö van
Background:
XETRA-GOLD is subject to a 0.3% annual maintenance fee that is charged by Clearstream Banking AG and the respective custodian. This custody fee amounts to 0.025% per month of the holding value. Interactive Brokers has historically absorbed these costs on behalf of our clients.
Effective Date: March 25, 2026
Beginning March 25, 2026, the XETRA-GOLD maintenance fee will be passed through to client accounts holding this security.
Fee Details:
- Annual Rate: 0.3% of holding value
- Calculation: The fee will be computed and charged daily using the formula: (Holding Value x 0.3%) / 365
- Statement Description: The fee will appear on your account statements as "XETRA-GOLD Maintenance Fee" -
avl
senior tag
köszi; milyen formaban jelenik meg a kivonaton ? miota vonnak le ?
mennyi a "tartásdíj" ?fura, hogy nem mindre von akkor; mi lehet a "kitalált" jogcím egyik aranyos cuccnal vonni, masiknal nem.
korabban volt a diszkusszio, en ebböl is a € hedgeltet tartom (nem én nevezem annak, mert korabban volt, aki nem is értette, hogy lehet ez hedgelt), nem vettem eszre, hogy vonnanak le, most direkt megneztem havi kivonatot, ezekböl nekem az elsö van
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fujifilm X
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
- X1 Yoga Gen7 14" 4K+ OLED érintő i7-1260P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Playstation Portal Black (4 hónapos!) + tok eladó!
- Acer Nitro ANV16-42 16" FHD+ IPS Ryzen 7 260 RTX 5060 24GB 1TB NVMe gar
- Samsung Galaxy Watch 20mm szíjak
- Gamer számítógép i7-8700 / RTX 2060 / 16GB DDR4 RAM / 512GB SSD
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Felújított kijelző !
- Lenovo L14 Ryzen 5 4500U Refurbished - Garancia!
- i5-14400F / RTX 5060 8GB WHITE / DDR5 32GB / Kompakt Gamer PC / Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest