- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #12546 üzenetére
Nah megtörtént tegnap az átállás a 310-ről a 325-re.
Az elején volt egy kis izgalom, de szerencsére rájöttem és orvosoltam a hibát.
Kipróbáltam a letöltést, jött majd nem 10 megával, ami eddig csak 7 mega volt.
Közben pedig igaz, hogy volt, hogy 90-100 %-on pörgött a proci de elérhető volt végig a TM, csak egy kicsit lassult be.Eddig úgy érzem megérte a váltás.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #12543 üzenetére
NAh nem ment olyan könnyen, mert az IP cím megváltozott, így azt át kellett írnom.
De msot úgy néz ki oke.Csak egy kérdés.
A Putty-ban a meglévő IP címet tudom módosítani valahogy? Vagy újból kell csinálnom az egészet.
Itt a Telnettől kezdve: [link] azt a két lépést, a Telnet és az SSH beállítást. -
vanRobert
tag
válasz
spiky03 #12505 üzenetére
Hali!
Ha a könyvtár tartalma nem egyezik a torrentben lévővel, akkor lehet ilyen. Mondjuk, ha volt benne tömörített file, és kicsomagoltad. Akkor az eredti filet törölni fogja, de a kicsomagolt (mivel nem volt a torrentben) ott fog maradni. Vagy ha kézzel beletettél valami egyéb filet. -
Mr Dini
addikt
válasz
spiky03 #12479 üzenetére
Helló!
Szerintem a router tűzfala segíthet max. De (!) csak akkor, ha a port closed. Úgy gondolom te tm guiból mész fel az AVG vírusírtóból, hogy valszeg wined van. A tm guiban a bejövő port azt jelenti, h a géped csatlakozott a nashoz. (Ha jól sejtem... Ha nem jól, a többiek kijavítanak - egyrészt úton vok, másrészt linux user vagyok...
)
Menj fel a webes felületre és ott nézd meg ezt:
http://www.kephost.com/images/2015/05/01/Screenshot_2015-05-01-16-30-27.png {bocs mondom úton vok, ezért mobilról vpnen shottoltam...}
Az AVG tűzfalát meg felejtsd el, ha a nassal foglalkozol. Arra nix kihatással! Az csak a te gépedet védi. (Már ha védi
)
-
Mr Dini
addikt
válasz
spiky03 #12475 üzenetére
Érdekes, ha vmi olyasmit ír, hogy opened, akkor semmi, de ha closedet ír a portnál, akkor forwardold a routerben/keress más portot!
Egyébként volt már olyan érdekes esetem, mikor nekem is passzívba váltottak a torrentjeim. (Zárt torrentről) Csak egy id csere az oldalon oldotta meg a hibát.... Igazából még most sem tudom, mi okozhatta.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #12470 üzenetére
Először is admin felületen létre kell hozni a kívánt csoport/felhasználó szerkezetet és a belépési adatokat. Aztán a megosztásoknál létrehozni a vendég megosztást. A kezelést haladóra kell állítani és akkor válnak szerkeszthetővé az egyes csoportok/felhasználók hozzáférési jogosultságai.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #12469 üzenetére
Megoldottam.
Az a szemét AVG tűzfal szórakozott.De egy másik kérdés.
Azt, hogy tudnám megcsinálni, hogy csinálok egy pl Vendég mappát, majd csinálok egy "vendég" felhasználót és az csak azt a vendég mappát lássa és abba tudjon másolni vagy épp a mappába másolni?Ilyet lehet? Mert nem tudtuk összehozni kollégával, csak úgy ha látta a teljes NAS tartalmát igaz nem tudta a file-okat megnyitni, de mondjuk a Vendég mappában található file-t sem, mert az meg örökölte azt admin jogot, amikor a megosztani kívánt file-t belemásoltuk.
Köszi a segítséget.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #12274 üzenetére
Adminisztrációhoz kívülről pl a 11234 -es portot a router portforwardjában irányítsd a nas ip címére a 9091-es portra. Így kívülről a 11234-es porton fogod tudni adminisztrálni a TM-et (akát transgui-val akár a webes felületével)
A TM adminisztrációs felületén a bejövő portnak meg pl 22234-es portot adj meg. A routerben pedig a 22234-es portot a portforwardban irányítsd be a nas ip-címére a 22234-es portra. Ezen fog menni a torrent adatkapcsolata, azaz ezen csatlakoznak hozzád majd akik töltenének rólad. (random port és a portfroward ne legyen kipipálva!)
-
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #12272 üzenetére
Miért van két különböző port is belőve a 9091-re, ami ráadásul a TM adminisztrációs felülete?
Egy kell a 9091-nek kívülről az adminisztrációhoz, 1 meg az adatkapcsolatokhoz, ami a kliensben beállított torrent port. Ez nem szabad hogy random port legyen és nem szabad, hogy kipipálva legyen mellette a portforward engedélyezése! -
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #11994 üzenetére
(#11995) szjoci
Ja vágom hogy ilyet szeretne...(#11994) spiky03
Ez olyasmi mint amikor az mp3-akat betag-eled.
Nekem a PC-n van fent egy Yadis nevű program, azzal beolvastatod a mappákat ahol a filmek vannak (ez lehet akár a hálózaton elért MED, MEDre csatlakoztatott meghajtó, NAS-ban levő meghajtók), és a TMDB oldaláról leszedi a dolgokat amik kellenek. Ezt csak a PC-re kell feltenni. Majd van egy Yadis2mede8er nevű program, ami generál egy xml file-t a film mappájába, és a MED ez miatt az xml miatt fogja úgy megjeleníteni neked ahogy akarod. De ha pontos, és konkrét kérdéseid vannak, akkor a MED fórumban vannak nálam sokkal okosabbak, vagy akár PM-ben is le tudom írni neked. Illetve a MED topic-ban van egy összefoglaló, abból is kiderülnek számodra fontos infók. -
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #11991 üzenetére
Nálam NAS+MED800, flottul működik a jukebox.
De igazából a NAS-t mint egy meghajtót látja. És ha látja mint meghajtó, onnantól kezdve a médialejátszón múlik hogy meg tudja -e a filmeket jukebox nézetben jeleníteni. Magyarán a NAS-ra nem kell semmi, csak aktiválni kell a megosztást, amit kezel a médialejátszód.
Vagy félreértettem a kérdést. -
Tonyk
veterán
válasz
spiky03 #11894 üzenetére
Nem.
A számozott könyvtárak a verziókat jelölik. Azaz a 125-ös a legfrissebb. Abból pedig az kell amilyen funkciókat szeretnél. AIO-ban (All In One) van benne minden. Azaz neked jelen verzióból a vagy a tomato-RT-N18U-ARM--125-AIO-64K.trx kell vagy a tomato-RT-N18U-ARM--125-VPN-64K.trx . Nyilván a VPN nem tartalmaz minden extrát csak a VPN funkciót.
Firmware feltöltése előtt tájékozódj annak mikéntjéről. Más routereknél tomato előtt egy "köztes" fw-t kellett feltolni. De lehet, hogy itt nincs erre szükség. -
törölt tag
válasz
spiky03 #11887 üzenetére
Azt nem tudom, hogy gyárilag van -e benne VPN szerver, de Tomato kompatibilis, úgyhogy van rá megoldás.
update: most látom a leírásában, hogy gyárilag is van benne VPN szerver
-
pappgaba
tag
válasz
spiky03 #11666 üzenetére
A gyári csomagtelepítővel feltett transmission-t nem tudom lekódolni, mert csak simán kap egy port számot és azon keresztül vezérelhetem a böngészőben. pl 192.168.1.4:9091 Ha én ezt ddns-el kívülről elérhetővé teszem akkor bárki elérheti, ez vele a problémám. Ennek a felületnek a felhasználó névhez és jelszóhoz nálam semmi köze, egy külön alkalmazás amit a böngészőben tudok vezérelni.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #11663 üzenetére
Ilyen megosztásaim vannak
Most mindent kikapcsoltam ami eddig be volt (FTP elérés, Webes közzététel)
Egyedül az NFS megosztás van meg, meg a fenti.
Ott mondjuk nekem gyanús az a Autosata, hogy az mi lehet, azt nem én csináltam az tuti.
Lécci segítsen valaki, hogy most akkor mi van?
Bocsi, hogy ennyi hozzászólást írtam egymás után, de most nézem, hogy mik vannak a NAS-on beállítva.
-
shteer
titán
válasz
spiky03 #10422 üzenetére
nagyon felkapta a netes társadalom ezt a témát - tisztázni kellene mit jelent a hírközlési hálózat
A Javaslat – figyelemmel az internetes kommunikáció fokozódó térnyerésére a hagyományos telefonos kommunikációhoz képest – kiterjeszti a távközlési adóról szóló 2012. évi LVI. törvény (jelnlege a telefonbeszélgetésre és az SMS küldésre vonatkozó) hatályát az internet-hozzáférés szolgáltatás nyújtására azzal, hogy a távközlési szolgáltatás fogalmi körébe vonja a Magyarországon lévő hírközlési hálózaton nyújtott, elektronikus hírközlési törvény szerinti internet-hozzáférés szolgáltatást.
-
Joshi
titán
válasz
spiky03 #10063 üzenetére
Akkor lehet hogy a routerrel lesz a bibi viszont a Digiben se bízom 100%-an.
(#10064) Tonyk igen pont te szoktad ezt hangoztatni de valahol igaz lehet. Ha a pénz nem számít akkor melyik routert érdemes venni még megfizethető áron?
ui. (#10066) Tonyk: a digi is egy kutyaütő banda.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #9366 üzenetére
A NAS webes admin felületének a portját kell forwardolni a routerben és ezt a no-ip s címed:forwardolt port címen éred el. Ez alapból a NAS 80 -as portja, de nekem ezt használja a NAS -on futó webszerver, ezért a NAS menüjében az admin felület elérését átállítottam a 92 -esre és ezt forwardoltam a routerben egy 5 számjegyű külső portra.
-
kmarci25
veterán
-
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #8271 üzenetére
Hogy lehet egy 30 másodperces műveletből 10 órás művelet???
Berakod a rackbe, Vezérlőpult megnyit:
Felügyeleti eszközök/számítógép-kezelés/Lemezkezelés
Ott jobb klikk a winchesteren először partíciók törlése, majd partíció létrehozása, majd gyorsformázás.
Ez kb. fél perc
De ha most dolgozik rajta - te szerintem valami hard formázást + ellenőrzést + felülettesztet indíthattál el rajta, mert kb az ennyi idő - akkor ne nagyon kapcsold le, mert lehet zokon veszi. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #8270 üzenetére
Szerintetek ha leállítom akkor mi lesz? Mert 466 GB-ot formáz és most tart 202 GB-nál.
Úgyhogy még minimum 4 óra van hátra, hanem több.
Jó mondjuk holnap 10 órára csak végez majd amikor felkelek.Remélem nem fog megsülni a winyó.
Ennyit szerintem nem pörgött az 1 év alatt amióta megvan. -
törölt tag
válasz
spiky03 #8249 üzenetére
Nem mertem javasolni, de ha már magadtól ilyenre adtad a fejed, akkor sztem Win alól a legegyszerűbb letölteni az XP Puppy 528 -at és Linux Live USB Creator -ban a disztró kiválasztás helyett, manuálisan megadni a letöltött ISO -t. Ez azért jobb, mert az a Puppy egyből Magyar beállításokkal indul (billentyűzet, időzóna, stb.), valamint sok program lefordított verzióban van rajta. A persistent módot ki kell kapcsolni, mert Puppynál fölösleges. Ha csak egyszer használod, akkor azért, ha pedig megtetszik a Puppy, akkor praktikusabb annak a menüjéből managelni a mentésfájl létrehozását. Magát a Puppylinuxot pedig azért tartom jó választásnak, mert bár a Linux disztrók tudnak működni live -módban, de a Puppy -nak ez az alapértelmezett működése, erre van optimalizálva.
-
kmarci25
veterán
válasz
spiky03 #8244 üzenetére
Akkor az van, hogy a NAS-ból kivett HDD-n két partíció van, amit a NAS hozott létre. Mindkettő "linux"-os partíció, azaz Win-ben nem fogod látni. Ha rádugod usb-n a NAS-ra, akkor a NAS is csak az első partíciót látja, tehát azt, amin a saját korábbi system cuccai voltak, a felhasználói adatokat nem.
Amit tehetsz az az, hogy PC-n linuxot bootolsz, és onnan hálózaton másolod a NAS-ra a cuccot, vagy PC-re felmásolod, a régi HDD-t formázod NTFS-re, visszamásolod rá a cuccokat a PC-ről, rádugod a NAS-ra és oda is felmásolod.
Tudom, borzasztó körülményes, hátha valaki tud jobb megoldást... -
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #8230 üzenetére
Ahogy írták, az egész bele kijön, le kell venni az elejét és hátulját is, és felül a belső kerethez (ami kicsúszik a külső burkolatból) van egy csavarral rögzítve a winchi.
Ha nem vetted le elejét háűtulját, ne nagyon rángasd mert kiszakítod!
A leghülyébb megoldás az összes ZyXEL közül. -
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #8149 üzenetére
Mondjuk erre kíváncsi leszek.
Ha letöltesz egy torrentet, és a TransGUI-ban jobb klikk "torrent és adat eltávolítása" vagy a jó öreg SHIFT+DEL-el törlöd a felesleges torrentet, akkor értelemszerűen a torrent fájlt és az adatot is törli, így elvileg csak a leállításkor még a listában lévő torrentek lesznek benne.
Én elfelejtettem kipróbálni amit mondasz, azaz ezt a módszert:
Új vinyó + TM + FFP + sallang telepítése + adatok visszamásolása.
Amikor beállítod a setting.json fájlt, akkor mivel amúgy is áll a TM, vissza kellene másolni a torrent fájlokat már az új helyre (ha a programlistában lévő TM-et és FFP-t telepíted, akkor nem ott lesz a hely ahova másolni kell a torrent fájlokat), és akkor elindítani a TM-et. Hátha bejön, és nem kell egyenként indítgatni a torrenteket.
Azt nem tudom, hogy fog-e hashelni, ha igen, akkor méret szerint a kisebbektől a nagyobbakig csinálja meg a hashelést.
Más is próbálta már nem tudom, hogy működött-e, de érdemes kipróbálni, veszíteni nem veszítesz vele.Majd írd már be, hogy működött-e. Kösz!
-
-
kmarci25
veterán
válasz
spiky03 #7911 üzenetére
Már egyszer linkeltem, de most megint megteszem. Nekem ez van. Kapsz hozzá egy kis csavarhúzót, egy usb madzagot és egy tápkábelt.
Ja, és nem úgy néz ki mint a képen, legalábbis én ilyet kaptam, mikor átvettem. Az egyik Coolink, a másik Kolink. Nem problémáztam, átvettem.Offoff: szerintem egy kicsit túlpörgöd ezt a témát...
-
Milli82
tag
válasz
spiky03 #7906 üzenetére
Úgy viszont, ha nem használod a MC-t, akkor időmilliomos lehetsz.
Főleg BD50 másolgatása fog örökké tartani.
Röpke számolással kb. 6MB/s Wifi átvitellel kb 2óra alatt át is másolódik a gépeden keresztül egyik HDD-ről a másikra.MC-vel 18MB/s-el számolva már csak a 40-45perc.
Most nem értem a rációt.
Egyébként meg az internet népe nem tudja megmondani neked mi a tuti!!!!
Mert mindenki másra használja a dolgait. Más hardverek vannak. Neked kell dönteni hogy USB3 vagy eSata vagy 2.0.
Én is az USB3-as preferálnám a helyedben. HotPlug és gyors is.Én azért használom az eSata-t, mert ez volt itthon. Már megvan a rack évek óta amikor még nem volt USB3.
Szóval nem összezavarni akartalak. Egyszóval nem kell tartanod a Passzív HDD házaktól. És USB3 legyen!
-
törölt tag
válasz
spiky03 #7899 üzenetére
Én a videószerkesztés miatt használom külső táron az eSATA -t és nagy áldás, mert a videószerkesztő tud közvetlenül arról dolgozni, sőt, akár az oprendszer is üzemelhet róla. De ha csak másolgatni kell, akkor elterjedtebb az usb3. A képen látható táron sztem csak usb2 van, ami 40-50 gigánál nagybögrés kávészünetet igényel. Viszont ha otthon van eSATA, a havernál meg csak usb2, akkor ez a ház a nyerő.
-
-
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #7891 üzenetére
A NAS belövése a legkevesebb most már szinte minden megy a programcsomagokból.
A napokban telepítettem 2 db 210-est, egy 310-est meg egy 325v2-t, kb 10 perc onnantól kezdve, hogy a berakott winyót inicializálod, egész odáig, hogy FFP+MC-vel módosítod a setting.json fájlt.Neked 310-esed van? Akkor elvileg a legegyszerűbb, mert akár elég hozzá a "web-prefix"-es megoldás, de lehet még az sem feltétlenül kell.
-
Anonymus23
veterán
válasz
spiky03 #7878 üzenetére
Én ennek ellent mondanék.
Nekem van egy Samsung Story station, és nagyon nem mindegy, hogy amikor menti az adatokat a gépről, akkor 20 MB vagy 80-100 MB-al másol.
Az lehet, hogy most senkinek sincs USB3, de ma már szinte minden új eszközben ez van. Ha BD 25/50-ről van szó, nem mindegy, hogy 10 perc vagy 1 óra...
Ne a múltnak vegyél eszközt, hanem a jövőnek. -
Milli82
tag
válasz
spiky03 #7875 üzenetére
Ha másra is akarod használni érdemes 3.0 vagy eSata. De a NAS-on nem fogod kihasználni az biztos.
Én kb 1,5éve eSata-t használok és max 25MB/s-ot tudtam kicsikarni a két lemez közti másolással.
Az meg még majdnem akár 2.0 USB-n is elérhető, de 20MB biztos.Ráadásul ha fent van a MySql a NAS-on, akkor max 18MB/s
-
-
-
kmarci25
veterán
válasz
spiky03 #7526 üzenetére
Külső ház, ilyet vettem. Nem úgy néz ki, mint a képen, sokkal szolidabb, semmi felirat, csak egy fekete ház, plusz egy kék led, ami akkor világít, ha aktív a HDD.
-
kmarci25
veterán
válasz
spiky03 #7520 üzenetére
Jó lehet. Ha minden igaz Tonyk fórumtársnak van ilyen a 320-asban, de egy ideje nem látogatja a topikot. Nekem ilyen volt (az 1 terrás) 310-ben. Annyit azért tudj, hogy ha bármivel megkeresed a supportot, akkor az lesz az első, hogy biztos a HDD-vel van gond, mert nincs rajta a hivatalos kompatibilis HDD-k listáján. Mondjuk amúgy sem nagy segítség a support, az itteni, és a külföldi fórumon többet segítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest