- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Havernak vettünk egy Zyxel NSA310-est nas-t és szeretné megváltoztatni a Transmissionnel letöltött filmek végleges helyét. Tudom hogy parancssorosan is meg lehet csinálni a transmissionre, de emlékeim szerint volt egy qtorrentre hasonlító program is, ahol ezt egyszerűbben meg lehet csinálni.
Valaki megtudja mondani, mi ennek a proginak a neve? Vagy ha azzal ez a verzió nem oldható meg, akkor jöhet a transmission-os megoldás is!
köszi
-
Mankó
veterán
Hi all!
Jó 2-3 hete volt egy olyan problémám, hogy a Med600-as lejátszóm a NAS-ról való tallózás során zöld háttérrel megfagyott. Máskor meg bármit hibátlanul játszott. Az egész egy router cserével kezdődött, azóta minden lehetséges verziót kipróbáltam és – okulásként írom le – a NAS belső hdd-jének leformázása után javult meg a helyzet, azaz azóta nem produkálta.. Úgy hogy se a NAS, se a hdd több teszt program alatt se jelzett hibát, töltögetés, gépről való elérés pedig minden esetben hibátlan volt.Ha hasonló szituba kerültök erre is gondoljatok!
-
Mankó
veterán
válasz
#79335424 #10389 üzenetére
Hálózatról kapja az anyagot, a lejátszó fogyasztása minimális. Viszont usb-ről, számítógépes megosztásnál még nem láttam ezt a hibát. Újra formáztam a nas hdd-jét, most még nincs hiba, de még gyakorlatilag üres. Legalább a felét meg kell tölteni, és többet tesztelni hogy biztosra mehessek.
-
Mankó
veterán
válasz
shteer #10381 üzenetére
Ugyanazok a sebességek mint eddig a nas és a pc között. Olvasni 45 mb, írni 25 mb-val tud stabilan. Most újra formáztatom a nassal a belső hdd-t mindjárt végez,
Lejátszón már cseréltem háló kábelt, Szgépről tökéletesen vitt mindent. Amikor nem fagy meg zöld háttérrel a lejátszó, akkor a legnagyobb 3d isot és minden fajta akadás nélkül tökéletesen lejátssza a nasról.
Szóval nálam x aktás az eset. Remélem hogy most az újra formázás helyre hozza, ha nem akkor megy piacra, mert végülis tökéletesen működik , csak a média lejátszóval nem szeretik egymást. -
Mankó
veterán
válasz
kmarci25 #10379 üzenetére
Zöld képernyővel megfagy a Med600x3d-n, amikor tallózom a Zyxel 310 tartalmát.
Vettem egy gigabites tp-link wdr 3600-at, kiváltva ezzel a régi bevált rendszert, tp-link 841nd + gigabites switch. A router beállításaival és azzal, hogy normálisan tudjak tölteni a nasra sokat bűvészkedtem, holott ennek 5 percnek kellett volna lennie. S ekkor kezdődtek a gondok a lejátszóval. Zöld háttérnél fagyi, s csak a hátsó kábellel való áramtalanításra reagált.
Először én a routerre gyanakodtam, de azóta már 3 különböző firmware volt fent, most openwrt van a legújabb. Dinamikus, statikus beállítások és még mindig csinálja. Gondoltam gyorsba kerítek egy switchet, csak a lejátszót meg a nast dugtam bele, akkor is csinálta. Szóval a router nem lehet.
A lejátszón is meg a nas-on is rengeteg firmware megfordult, még mindig nincs megoldás, s közben amikor olyanja van, akkor simán meg tudok nézni egy filmet, vagy meghallgatni egy albumot. De olyat is láttam már rajta, hogy elkezdett egy albumot, megakadt, majd 1 perc múlva magától folytatta mint ha mi se történt volna.
Majd máskor uazt az albumot minden hiba nélkül többször is lejátszotta.
Próbáltam másik háló kábellel, még az erősítőn is átdugtam másik hdmi-be, ua. És az egészet azóta csinálja, amióta új router van. Akkor valamiért hülyéskedett a letöltés és mindenbe tettem egy új firmware-t lehet ez volt a baj, de először érthető okok miatt a routerre gyanakodtam.
Most már azon a véleményen vagyok, hogy a 2 eszköz firmwarei akadnak össze. Ezen pörgök egy hete és egyszerűen nem fér a fejembe, hogy mi lehet a gond.Kireseteltem a nast, uaz. Most megnéztem a hdd-t hibátlan, újra formáztam és most megcsináltatom rajta újra a könyvtárakat.
De már minden kurva lehetőséget végig zongoráztam, ilyen a világon sincs, hogy egyszerűen nincs megoldás. Minden tökéletesen működik, de a lejátszón 10 alkalomból 7x ott az a kurva zöld háttérnél fagyi.
Próbáltam a lejátszóba is új firmware-ket, factory resetet, usb-ről, számítógépes megosztásnál egyetlen egyszer se láttam ezt a hibát, bezzeg nasról. És nfs és smb-nél is.
Most ott tartok, most kezdem majd újra formáztatni a nassal a 3 Tb-t.A winyónak HD Sentinel szerint semmi baja. 382 nap van benne, és 100/100-as.
Szóval ha ez se jön be, akkor lehet el kell adnom a nast első lépésként, aztán ha egy másik se jön be, akkor a lejátszót is, mert egyszerűen nincs még megoldás.
De már ez az utolsó, mert már nincs hova variálgatni tovább.
-
Mankó
veterán
Sajnos a reset se segített rajta. Marad a hdd vizsgálata, újra formázása.
Hát tényleg nem tudom mi lesz, ha még ez sem segít. -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #10367 üzenetére
Nincs reset gomb, bár kit tudja, nem szoktam a hátoldalát lesegetni. Én csak a bekapcsoló gombra emlékszek, ami a kikapcsoló gombja is. Ha nincs reset gomb, akkor azt kell hosszan nyomni 2 "csippanásig"?
Kipróbálom a resetet, aztán ha más nincs megy a winchester formázása is. -
Mankó
veterán
Factory reset beállítást keresek a nas-on. Setupjában nem találtam ilyet, ha esetleg hosszan nyomva tartom kikapcsoláskor, vagy bekapcsoláskor a bekapcs gombot esetleg lehet ez a resetelés? Na de ki vagy bekapcsoláskor tartsam hosszan?
A lejátszósbeli problémánál nagy valószínűséggel a nassal van a lejátszónak valami gondja és kellenének a gyári beállítások, hogy tiszta lappal tudjak tovább vizsgálódani. -
Mankó
veterán
Valaki tudja, hogy hogyan lehet factory reset-elni a 310-et?
Van egy problémám a média lejátszómmal és úgy néz ki a nas valamely beállítása lesz a ludas. Tettem bele legujabb, valamivel régebbi firmware-ket, de még mindig csinálja. Valamivel le kellene nullázni a beállításokat és csak utána beállítgatni.
Vagy ezt lehet csak a meghajtó újra formázásával lehet?Kell, hogy legyen rajta factory reset, na de merre?
-
-
Mankó
veterán
Most húztam épp bele a legújabbat, de már csak reggel tesztelem le, hogy van e ott változás. Már mindenen új firmware van, hát nem tudom mit csinálok, ha így se jutok előrébb. Lehet eladom a picsába az egészet és htpc-re váltok, (kiváltom vele a nas-t meg a médialejátszót), mert már hihetetlen, hogy ezzel is csak szívok.
-
Mankó
veterán
Ugy nez ki jol besz@pattam magam egy router cserevel.
Adott egy TP-Link wdr3600 router rajta egy zyxel nsa310 nas, a gep es egy mede8er media lejatszo. Amiota kicsereltem a routert (a régi verzió Tp-Link 841ND router + giga switch volt) azota a media lejatszon amikor tallozom a nasra letoltott filmek mappait a lejatszo mindig kifagy zold kepernyovel. Minden beallitast atnyalaztam, a gepen minden ok, ettol a hibatol eltekintve minden eszkoz rendesen mukodik, de lovesen sincs mi lehet a hiba.
Valakinek van valami otlete mit csinaljak, firmware csere volt mar a nason es a medialejatszon, semmi valtozas. Lehet ez a router hibaja, mert ettol eltekintve jol mukodik? Frissitsek firmware-t, adjatok valami epkezlab otletet, mert a falra maszok mar, hogy egy egyszeru router csere is igy megszivat.
Ezerszer megbantam mar, hogy kicsereltem, a regi dolgokat meg mar elvittek, igy mar vissza rakni se tudom a regi jol bevalt rendszert. -
Mankó
veterán
Befrissítettem a legújabb firmware és a TM 2.82-re a nas-t és lassabban tölt le. Eddig 9-10 mb-al tudott tölteni, most már csak 5-7 mb-val. Találkozott már valaki ilyennel?
A proci használat is megugrott 90%-ra, eddig csak 50 körül járt. Ennyire lefoglalja az új firmware?
Vissza lehet tenni rá egy régebbit?
A routert is kicseréltem Tp-Link 841nd-ről wdr3600-ra, de ez nem indokolná a változást.Értetlenül állok a dolgok előtt. Tudtok rá megoldást? -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #10284 üzenetére
A 101-es végjelű a NAS, Transmissionban is az van beállítva és ott nyitottnak is látja. A másik utorrentnek van nyitva szerintem (a régi routerből néztem a beállítást), az teszt program szerint zárva van.
Furcsa mód kis ideig magától elindult a letöltés néhány percre, de azután meg is állt órákra, néhány kb-okkal ketyeg csak néha le fel. 7 ből 7 peer esetén is.
A remote transmissionnal hozzá is adta a letölteni kívánt anyagot, de ott se töltött le fele. Biztos, hogy valami beállítás, mert minden más tökéletesen megy net, hálózati elérés.
Most akkor hogyan tovább? -
Mankó
veterán
Segítsetek, mert már teljesen szétvet az ideg, hogy nem tudom megcsinálni!!!
Na következő a történet:Lecseréltem a régi 841ND routeremet egy ilyen wdr3600-as csodára. Gyári firmware van, semmi buhera.
NAS-ra töltögetek és a régi routeren minden flottul ment, de itt nem akar összejönni. Jelenleg se le, se fel nem tölt. Internet, wifi van, a nas-t is látom a nas tartalmát is hálózati meghajtóként. A nas egy zyxel nsa-310-es és a beépített 2,82-es transmissiont használom.
A routerben a pc és a nas fix ip-re van állítva, a következő portok vannak forwardingolva.Az 57765-ös nyitva van, a másik nem.
Transmissionban látom az eddig letöltött torrenteket.
Idáig jutottam. egyszer már megcsináltam, de az jó egy éve volt és nem emlékszek már hogy hogyan tovább, olvasgatással sem jutottam előre.
Segítsetek, mit kell és hogyan beállítani, tovább haladni! Jó lenne a telóról is megoldhatóvá tenni a töltögetést, hogy ne kelljen mindig gép elé ülni, ha leakarok tölteni valamit!
Előre is köszi szépen mindenkinek a segítséget! -
Mankó
veterán
Feltelepítettem mindent ahogy kell, transmission hibátlanul működik.
Furcsa mód ha ftp-n felcsatlakozok, akkor látok egy Volume 1 mappát is, amiben minden könyvtár meg van még egyszer. Jól van ez így vagy mit csesztem el? -
Mankó
veterán
A beépített gyári Tranmission esetében hogy kell megadni, hogy hova töltsön?
Nem találom sehol a beállítást, de még a WebUi-ban sem találok ilyen jellegű beállítást. -
Mankó
veterán
Lefrissítettem a programcsomagokat, feltelepítem belőlük a következőket:
NFS
Polkast
Smart
Tftp
Transmission
pyLoadMit érdemes még felrakni? Esetleg ezek közül is van olyan, ami nem kell?
Egyenlőre csak torrentre és streamelni használom a NAS-t.Egyéb építő jellegű tanácsokat is szívesen fogadok.
-
Mankó
veterán
Kicseréltem a nas-ba a belső hdd-t egy 3 tb-s ra és az eredeti 500-ason a Sentinel talált 4 szektor hibát. A NAS még garis márciusig. A kérdés az hogy csak NAS-sal együtt cserélik vagy elég elküldenem csak a winyót is?
-
Mankó
veterán
Beraknám a 3 Tb-sat, de a beállításoknál se Transmission-t, se meghajtó formázást nem látok a 4.61-es firmware-ben.
Ha beteszem a hdd-t alapból felfogja ajánlani a formázást és a beállításokat? -
Mankó
veterán
Befrissítettem a NAS firmware-t 4.61-re, de most nem fogadja el az eddigi jelszót, de az admin 1234-et se.
Valakinek ötlet, hogy tudok belépni? -
Mankó
veterán
válasz
#48613632 #5512 üzenetére
"...viszont a gyári felület ugye csak 10 torrentet kezel párhuzamosan..." - ez igaz a legújabb firmware-be épített 2.77-es Transmissionre is?
Mert akkor mindenképpen érdemes felraknom az FFP-t. Igazság szerint nekem most jelenleg csak torrentezni és video stremare kell a NAS. Már ezekhez a feladatokhoz is ajánlott az FFP felrakása a gyári Transmissionnal szemben? -
Mankó
veterán
Ma befut a 3 tb-s wd red-em. Ezzel kapcsolatban felmerült néhány kérdés. Illetve az FFP telepítéssel kapcsolatban majd lehet jövök zaklatni, ha a gyári beépített Transmission nem felelne meg. Különben valaki tudja, hogy melyik verzió érhető el a legújabb firmwarrel?
A kérdések:
Előtte érdemes a nas-ra felrakni a firmware update-t, vagy ráér a beépítés után is?
Melyik menüpontban kell a hdd-t megformáztatni a nas-sal, vagy automatikusan szól majd? Illetve érdemes-e szétszedni partíciókra, vagy úgy is jó, ahogyan megcsinálja automatikusan a nas?
Én különösebben nem akarom szabdalni, ha jól kezeli egyben, nekem úgyis tökéletesen megfelel.Esetleg akinek 3 tb-s wd red van benne, írhatna, hogy mire figyeljek a bekonfigurálásnál!
Válaszokat előre is köszi szépen!
-
Mankó
veterán
Rendeltem egy 3 tb-s wd red-et a nasba. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e több partícióra felosztani (én különösebben nem szeretném, ha jól kezeli a nas), vagy a nas a formázáskor minden ilyen műveletet megcsinál automatikusan?
Az FFP telepítés ügyében pedig majd jövök kérdezgetni, ha elakadnék valahol. -
-
Mankó
veterán
Még csak néhány napja van meg a nas, most megy az ismerkedési szakasz. Aztán a jövő héten rendelek bele egy 3 tb-s wd red-et. Akkor majd az új hdd-re nekem kell már felmókuskodnom a transmissiont az összes beállításával egyetemben?
A cikkben leírtak szerint? Valahol azt olvastam, hogy az új firmware már tudja a transmissiont és nem kell parancssorban bűvészkedni. Ez mennyire állja meg a helyét?
-
Mankó
veterán
Meg akarom változtatni a transmission letöltési könyvtárát. Most az admin/download/transmission könyvtárba töltöget és ezután a gyökér könyvtárban lévő torrent mappába szeretnék töltögetni. Hol tudom ezt kieszközölni és hogyan?
Ha a nasban lévő 500-as winyót kicserélem egy 3 tb-sra akkor a nas automatikusan felépíti a jelenlegi könyvtárszerkezetet, vagy nekem kell majd mókuskodnom előlről?
-
Mankó
veterán
Csinálnám a jukeboxot a med600x3d-re, de nem tudom kitallózni a nas megfelelő könyvtárát. Maga a windows nem látja a nas-t, persze ftp-n meg elérem.
Nem kaptam hozzá telepítő cd-t, lehet fel kellene ismertetnem a géppel?
Valaki küldjön már egy linket ehhez a driverhez, ha szerintetek ez a probléma, mert én nem találok! -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Furcsa mód a nas-ról másolva 55 mb a sebesség, viszont visszafelé már csak 11 mb.
Fene se érti.
-
Mankó
veterán
Valaki írta itt, hogy a venti halkítása érdekében berakott egy vékony gumi alátétet a venti alá. Kellenének a tapasztalatok, meg a megvalósítás részletei.
Akinek valami egyéb maszek megoldással sikerült lehalkítania a ventit az is írjon!
A venti kidobása nem biztos, hogy hosszútávon is bejövős módszer. -
Mankó
veterán
Megváltozott a nas-on a hdd-t jelölő led szine. Zöldről pirosra. Ez azt jelentené, hogy gigabites a kapcsolat, vagy valami hibát jelöl?
-
Mankó
veterán
Miután letölt egy torrent fájl, azt írja ki, hogy tracker returned an error. Gépen persze sosem szokott hiba lenni.
Mit lehet ez ellen tenni? -
Mankó
veterán
Másoltam a nasról, 55mb-val másolt a gépre. Valamelyik nap meg 11mb-val fel. a fene se érti. Viszont ebbem a verzióban tuti, hogy gigabites a kapcsolat.
-
Mankó
veterán
Hogyan lehet felcsatolni meghajtónak a NAS-t? Valamit elnéztem, mert tallózásnál nem találja meg az eszközt.
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5268 üzenetére
Szerintem is kábel csere lesz. A win 7 hol írja ki, mert ugye azt használok, nem 8-at, vagy 8.1-et.
-
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5265 üzenetére
Megbízható PH-s tagtól vettem, a Zyxel NSU is 310-esnek (kiszolgáló neve, model név) írja, memória használat 60/242 is arra utal. Itt valami más lesz a bibi.
Néztem a háló kártya adatait, a neve Gigabites de hogy úgy is megy-e azt nem tudom. Sebesség és duplaxitásnál csak 10/100 mbitek vannak és automatikus egyeztetés van, nem tudom ez számít-e egyáltalán valamit.
Nem tudom mivel lehetne mással, másként tesztelni. 0%-os cpu-nál is 11 mb a sebesség. Lehet, hogy valamelyik kábel lenne rossz? De azt hogy csinálja, hogy gigabiten nem, csak 100 mbiten működik, vagy működik vagy nem, nem így kellene lennie? -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5263 üzenetére
Ha hazaérek utána nézek a problémának.. Lehet a hálókari van automatikusan belőve és csak 10/100-on megy. Tegnap annyiféle beállítással szembesültem, hogy nem mindenre tudtam egyből reagálni.
Doboza szerint 310-es, de a médialejátszó is NSA 310-esnek látja, akkor gondolom az is. -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5255 üzenetére
4gb-s volt a film amit felmasoltam, s mellette 800 kb-tal seedelt felfele. A belso 500 ss winyo tobb mint 90%-a ures.
Anet kapcsolatnal, illetve torrent beallitasoknal mit allitsak 40/20as a netem? -
Mankó
veterán
válasz
Anonymus23 #5250 üzenetére
Meg csak most ismerkedem a rendszerrel azert ertetlenkedek annyit.
95%-a ures a winyonak, a twonkynak mindenkeppen kell mennie? Nem ment mar a letoltes, max 800 kb-al seedelt felfele.
Meg csak tesztelgetem, hogy milyen a rendszer, majd en is halozati meghajtokent akarom hasznalni. -
Mankó
veterán
Másik problémám, hogy ftp-n felcsatlakoztattam a nas-t TotalCommanderben és feltöltöttem rá egy filmet, de csak 11 mb-val ír. Gigabites switchen kapcsolódnak az eszközök és Cat 5e kábellel vannak összekötve. Gyorsabban kellene másolnia nem? Vagy ahhoz már Cat 6 kábel kellene? Mit csesztem el?
A média lejátszó is így kapcsolódik a switchez, ebben az esetben a max sebesség ott is csak max 11 mb lesz? -
Mankó
veterán
Ismerkedek a nassal, az előző tulaj felrakta a transmission-t, így már le is tudtam szedni egy filmet. Az a gondom, hogy a transmission az /admin/download/Transmission könytárban hagyja a letöltött filmet könyvtárastul. Hogy lehet azt beállítani, hogy egy általam meghatározott könyvtárba töltse, vagy legalábbis letöltés utána oda mozgassa a letöltött filmet?
Az lenne a legjobb, ha a filmek, a Film könyvtárba, játék a Játékba stb,. könyvtárakba mennének, gondolom ez nem megoldható, de mégis jobb lenne, ha egy /download könyvtárban lenne minden letöltött anyag.Milyen fontos beállításokat eszközöljek ki a nas-on, amit mindenképp be kell állítani? Mivel használtan vettem így most minden működik, de nem tudom, hogy az én jelenlegi rendszeremnek megfelelően-e.
-
Mankó
veterán
Valaki kérdezte itt nem rég, hogy hálózaton keresztül tud e másolni az Xbox-a és a Zyxel között. Nekem is az lenne a kérdésem, hogy ez szerintetek megoldható-e?
Jelenleg Gigabites switchen lóg minden, de csak még most fogom felépíteni a NAS szerkezetét.
A NAS-on ok, hogy lehet megosztani könyvtárat az Xbox számára, az más kérdés, hogy az xbox fájlkezelője fogja e látni a NAS-on megosztott könyvtárakat. Annak ellenére, hogy pl. a beállításokban látta magát az eszközt. Persze sz.gépen ftp kapcsolaton keresztül tudok másolni, a kérdés arra irányul, hogy kihagyható-e az egyenletből a számítógép?Amit a NAS-nak tudnia kellene: torrentek futtatása, streamelni média lejátszóra (NFS a 3d miatt), esetleg xboxra másolni NAS-ról az xbox beépített fájlkezelőjén keresztül.
-
Mankó
veterán
Van aki wd red 3 tb-sal hasznalja? Biztosra akarok menni, hogy mukodni fog rendesen.
Nem ertem, hogy a gari idejet is miert kell valtoztatgatni, egyszer 5 ev, utana meg 3. Hihetetlen. -
Mankó
veterán
Hi!
Szeretnék az NSA 310-be egy Noctua NF-A4x10 FLX (4cm, 3700-4500rpm) ventilátort beletenni, mivel a gyári elég hangos. Az lenne a kérdésem, hogy bele megy e, kompatibilis vele? Illetve, hogy számítsak-e valamiféle nehézségre a berakásnál, forrasztás egyéb?
Gondoltam rendelés előtt rákérdezek, az a biztos.Köszi
-
Mankó
veterán
NSA 310-eshez milyen halk, megbízható ventillátort ajánlotok a gyári helyett?
-
Mankó
veterán
Zyxel 310 a választott modell és az a kérdésem, hogy érdemes e routert cserélnem. A netem 40/20 , jelenlegi router TP-Link 841ND, kiszemelt TP-Link WDR4300. Tv (ezt lehet kihagyom a képletből), PC, NAS, XBOX, média player lenne rádugva CAT 6-os kábelekkel. NAS-ról szeretnék streamelni tv-re Full HD , esetleg 3D filmeket.
Köszi -
-
Mankó
veterán
válasz
#79335424 #3045 üzenetére
Ezek mind jól hangzanak, csak nekem még idegenek, s lehet nem is használnám ki a funkciójukat.
De ha már ilyen profi routerbe feccolok, akkor már kis okoskodással lehet még NAS se kell, mert van rajtuk a USB, torrentezni lehet rajtuk, illetve a tartalmuk elérhető a hálózaton keresztül.
Szóval akkor már ilyenek is felmerülnek majd. Ide is jöhetnek ellen érvek.Ez is lehet egy alternatíva, de ha pl. most kiszolgálná a switch is az igényeimet, nekem az is elég lenne. Később meg lehetne routert cserélni. Azért elültettétek a bogarat fülemben.
-
Mankó
veterán
A tv-t majd csak ev vegen veszem, addigra megy le az ara. Addig gondoltam beszerzem ezeket a dolgokat, a tv-re meg meg lesz idom gyujteni.
Kulonben ezt a routert neztem akkoriban: TP LINK TL-WDR4300. Jo ez, vagy ebben az arban (20k) van jobb vetel?Somatom: milyen plusz lehetosegekre gondoltal?
-
Mankó
veterán
Gigabites routeren en is gondolkoztam, de ha mar vennek, akkor dual channelest vennek, abbol is a 750-eset, aminek 20 papir az ara. Viszont a router most adott, s csak 4 k-t kell raforditanom, hogy gigabiten rohangaljanak az adatok. Az 16 k kulonbseg, amibol most megvehetem a nast. Persze ha mindenkeppen ajanlott a 2 eszkoz kivaltasa, akkor megfontolom a gigabites router beszerzeset is. Az viszont biztos, hogy majd egy szobaban lesz az osszes kutyu.
2 tb-s wd red (nem tudom, hogy mi a pontos neve, de a kepen piros a hdd) 5400-es rpm es 5 ev gari, 27k a pcx-nel. A wd green-re csak 2 ev a garines 4k.val olcsobb.
A plusz 3k hosszu tavon biztos megeri a rafizetest, de van e mas kulonbseg is a greenhez kepest? -
Mankó
veterán
Tervezem egy 3d plazma vasarlasat es ugy gondoltam itt az ideje egy nas vetelenek is. Kineztem ezt a zyxel 310 nast es ezzel kapcsolatban lenne nehany kerdesem.
A kiepitest ugy kepzeltem el, hogy veszek egy gigabites switchet, erre megy ra a sz.gep, a nas, a router, a media-lejatszo (medx600) es az xbox 360 gigabiten, cat 6-os kabelekkel. Igy ezek latjak majd egymast gigabiten, ha minden igaz. A wifi 300 mbites n-es 10/100-as lannal, a 40/20-as nethez szerintem boven eleg.Elsosorban hd filmek le es feltoltese, hd, 3d filmek streamelgetese a tv-re, jatekok masolgatasa az xboxra a fo cel. Persze az lenne a legfontosabb, hogy ezek akar egymas mellett is tudjanak zokkeno mentesen menni. Jo lesz ez a kiepites erre a celra, vagy erdemes valamelyik elemet lecserelni, s ha igen akkor mire?
Egy 2 tb-s 5400-as hdd-t tervezek a nasba. Erdemes megvenni a wd red verziojat, meg eri a + 4-5k tobbletet az 5 ev garancia a konkurens hdd-k 2 evevel szemben? Vagy van mas elonye is ennek a tipusnak?Milyen sebessegre, mennyi torrent kezelesere szamithatok ezzel a kiepitessel, lattok e valami problemat az elkepzelesben?
Elore is koszi szepen az epito jellegu kritikat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpársportok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen processzort vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Formula-1
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest