- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
Szua!
A hétvégi Transmission és ffp frissítésnek lett egy mellékhatása: nem érem el az NFS megosztásaimat.
A nyomozásban addig jutottam hogy manuálisan próbálva az NFS szerver indítását ezt kapom. Talán itt is kéne valamit még frissítenem?
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/start/nfsd.sh start
Starting /ffp/sbin/rpc.portmap
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/sbin/rpc.portmap:
symbol 'xdr_void': can't
resolve symbol
symbol 'xdr_pmap': can't
resolve symbol
symbol 'xdr_pmaplist': ca
n't resolve symbol
symbol 'xdr_int': can't r
esolve symbol
Starting /ffp/sbin/rpc.statd
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/sbin/rpc.statd: symbol 'rpc_createerr': can
't resolve symbol
Starting /ffp/sbin/rpc.nfsd 8
rpc.nfsd: Setting version failed: errno 16 (Device or resource busy) -
M_AND_Ms
veterán
Most még egyszer, tehát az utolsó csomag frissítése után is újraindítottam, de még mindig 0.7-et mond, a TR4 indítsa pedig továbbra is ugyanazt a hibát dobja, de rájöttem....
Az összefoglaló posztodban még volt 3 plusz csomag, amikből az egyik kimaradt nálam, pótoltam (libstdc_patch).
Most már jó! Látom TR Remote GUI--ból isAz általad jelzett sávszélesség korlátozás anomáliáról még nem tudok nyilatkozni, de a konfig fájlomból szépen értékhelyesen felolvasta a globális korlátot. Remélem jó is értlemezi. Most már mennem kell.
Kösz a segítséget -
M_AND_Ms
veterán
Most elvégeztem minden csomag telepítését és a jelzet helye az újraindítás, de továbbra sem megy.
Amikor újraindul, utána továbbra is 0.7-es FFP-vel üdvözölt.
Felmerült bennem, hogy a "FFP 1.0 UPGRADE" mit jelent? Egy komment, vagy ott is kellett volna valamit telepítenem? -
M_AND_Ms
veterán
Na felrakatam 325v2-re. Elsőre ugye a függőségekért nyafogott, azokat pótoltam Tonyk GogleDrive-os repójából
Most viszont ezt dobja
Starting transmission-daemon
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/transmission-daemon: symbol '_ZTINSt6thread6_StateE': can't resolve symbol
./transmission.sh: line 22: 28726 Segmentation fault (core dumped) $su_cmd $user -c "$command -g ${TRANSMISSION_HOME} -e ${TRANSMISSION_HOME}/$name.log"
-
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
Ha jól értem vinyót cseréltél.
Nem lett volna egyszerűbb, ha egy pc segítségével átklónoztad volna az egész régi vinyót az újra, majd (ha annak a mérete nagyobb) az adat partíciót megnövelted volna? Vannak erre eszközök ... anno évekkel ezelőtt így csináltam és annyira nem volt vele gond, hogy már el is felejtettem mikor, mivel, mit is csináltam. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Downsampling #20094 üzenetére
A saját lokális hálózatodon nem nagyon kell tartani az SMB1 okozta biztonsági kihívásoktól
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
vanRobert #19871 üzenetére
A partíció méretét Gparted-del próbáld növelni.
Készítesz egy Gparted Live bootolható Cd-t, vagy pendrive-ot, azzal bootolsz a pc-n. Ott majd linuxos körülmények között kényelmesen gui-ból tudni fogod a linuxos partíciókat kezelni.
A windowsos programocskák nem mindig csinálják jól. -
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
vanRobert #19730 üzenetére
Vedd vissza a "Globális partner korlát" számát és a sebességet is. A korlátlan sebesség és partnerszám esetén egyszerűen 100%-ban megfogja a TM a processzort, ezért érzed úgy, hogy lefagy az elérés. Nem fagy le, csak a processzor nem tudja kiszolgálni ezeket. Amúgy rendben megy ilyenkor a letöltés, ahogy a csövön kifér, tehát hagyhatod, nyugodtan. Amint lejön a cucc rögvest "feléled" minden
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Dany76 #19716 üzenetére
Én kívülről (vagyis nem a saját LAN-ból) csakis VPN-en keresztül csatlakozom, azon keresztül viszont már minden úgy megy, mintha otthonról lennék. Ennél kényelmesebb, egyszerűbb és egyben biztonságosabb nincs a nagyon.
Egy Openvpn szerver a nas-ra, de jobb, ha már a routerre rá tudod tenni és Opnvpn kliensek a mobila és a távoli gép(ek)re, stb. Neten van leírási, hogy miképp készíthetsz saját tanúsítványt és kulcsot. mert azzal még biztonságosabb -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Somatom #18529 üzenetére
Hagyjuk!
Sztem csak nem, akarsz megérteni. Gdrive-os megoldásod kb olyan mintha azon dolgoznál, hogy ne kelljen öntözőcsövet venned (ami, amúgy ingyen van), hisz ott van a talicska, amiben szintén el lehet vinni a vizet a kert végébe (bár a talicskát sem pont arra találták ki).
Igen, el lehet és tényleg nem kell hozzá öntözőcső. Hurrá!De komolyan. Bárhol vagy a világban, bármely gépen állandóan nézegeted a Gdrive-ot, hogy épp most mi az IP címe az otthoni hálózatodnak, csak azért, hogy elérd?
Pl mobilon egy KODI kliensben is mindig átírogatod a címet? Mert én egyszer beírom a DDNS hostnevet, oszt jónapot, többet nem foglalkozom vele .
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Somatom #18526 üzenetére
"Egyszerű utasítással, a NAS feltolja a Drive -ba a megváltozott IP -jét. Gondolom, a változás detektálásának a módját nem kell kifejtenem). Szinte minden Androidos eszközön van megadva alapértelmezett Google fiók (hiszen enélkül nincs Play, meg egy csomó másik Google szolgáltatás). Símán megoldható, hogy a kliens szinkronizáljon a GDrive adott mappájával. Erre lehetne célalkalmazást is készíteni."
1. Egy gyors tisztázás: a NAS saját IP-je senkit se érdekel a saját helyi hálózaton kívül. A hálózatod külső ip-je kell, amit az internetszolgáltatód ad, mikor rácsatlakozol. Ezt alapból a router tudja, bár a NAS is kikérdezhet, hogy mit lát egy külső szerver, mi az ip.
2. Persze működik, ha NAS-on egy kis rutin feltolja a GDrivbe az aktuális külső ip címet. Valamelyik mappába, egy adatfájlba. Ez ok
3. A saját fiókodból lekérheted ezt az adatot. Ez is tiszta. De mindez a távoli eszközöm (mobil, pc) azt igényli, hogy ott belépj egy célalkalmazással a Gdrive-ba és lekérd az adatot, majd valahogy az abban lévő ip-t használd. Vagy úgy gondolod, hogy manuálisan kiolvasod mi az ip és mindenhova azt írod, ahova kell? Mert ez elég gyalogmódszer egy klasszikus DDNS szolgáltatáshoz képestA probléma ott van, hogy a te dinamikus ip címedet (amit a szolgáltató ad, de mindig mást és mást) a pulbikus DNS szerverek nem tartják nyilván, nem kötik egy host névhez sem. Ezért távolról nehéz megcímezni az ilyen hálózatot (előtte meg kell tudni, mi az aktuális ip). Erre van a DDNS, aminél egy szolgáltató szerver csak annyit csinál, hogy begyűjti a kliensektől az aktuális ip-ket és a megadott host névhez rendeli őket. (nos eddig tudná a te gdrive-os elképzelésed) Ezen hostnév tartományok pedig már a publikus DNS szerverekben regisztrálva vannak. Így a távoli gépeken nem kell mókolni, kiolvasni, vagy bárminemű extra dolgot csinálni, hanem egyszerűen csak meg kell adni a hostnevet (amit a DDNS szolgáltatónak megadtál) és máris megy minden. Mindezt úgy, hogy semmiben se különbözik bármely fix hostnév elérésétől. Nem kell tudni, hogy a hostnév tulajdonkép dinamikus Ehhez egyedül csak a távolról elérni kívánt oldalon kell telepíteni egy rutint, ami az adott DDNS szolgáltatónak küldi az aktuális ip-t.
"Ami a telós megoldást illeti, sokan használnak Androidos boxot szervernek. Ezeken futhat a duckdns kliens"
Már írtam, hogy a duckdns is egy DDNS szolgáltató (a sok közül). Sok más DDNS szolgáltatónak van androidos kliense. Ennyi. Kinek ez teszik, kinek más. Aki telón akar szervert üzemeltetni, bárhol is jár a világban, ám tegye. Annak tényleg a telóra kell tennie a DDNS klienst. De csak azért, hogy az otthoni hálózatot DDNS -re kössem, emiatt egy telefont beüzemelni? Hmmm. Akkor már inkább NAS-t használnám erre (ha esetleg a router nem képes rá)"Ha tudsz olyan DDNS kiszolgálót, ami
-ingyenes
-nem igényel utólagos "törődést"
-a Shibby Tomato webes felületén beállítható
akkor írd meg légyszi!"Írtam az előző hozzászólásomban: freedns és nem csak Tomato-n megy... De biztos van más is, ami kielégíti az igényeket. A Tomato kb 20-at ismer, biztos több is közülük ingyenes. Ki kell őket próbálni
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Somatom #18505 üzenetére
"DDNS -ből én nem láttam azt a húdenagy szabadságot"
Én nem tudom - nálam (Tomato by shibby) kb 20 szolgáltató használható DDNS-re. Szerintem, ez több, mint elég."miért nincs pl. Gdrive -os lehetőség. Változáskor feltolná az IP -t a Drive -ba. Azt minden Androidos eszköz tudja kezelni"
Nem érted a DDNS lényegét. Az a lényege, hogy nem kell megtudnom, hogy épp most mi a megcélzott host ip címe, hanem csak a dinamikus host nevet kell ismerni és a DDNS szolgáltató fordítja át mindig az aktuálisra. A Gdrive-ból lekérdezéshez mindig, egy nem hálózati protokollt kellene használni, hogy valami adatból kinézzük a keresett címet, ami valahol a Gdrive-ban van eltárolva. Ez nagyon erőltetett lenne, mindig kéne hozzá az a konkrét Google Account, Gdrive kliens és egy olyan alkalmazás, ami tudná, mit kell onnét kiolvasni és kiolvasott adatot (az ip-t) valahogy használni is kéne a hálózatnak.
A DDNS-sel ilyen nincs. Egyszerűen szabványosan megadom ahol kell (böngésző, ftp kliens, vpn kliens, stb, stb), a DDNS host nevet, oszt jó napot. Nem kell hozzá, semmi extra eszköz a kliens oldalon. (pl elég lenne, ha én most megadnám neked az én ddns hostnevemet és máris elérnéd a hálózatomat - igaz csak a router külső oldaláig, mert tovább nem engedne a tűzfal)
"Igaz, erre a duckdns is képes, mivel van hozzá Androidos kliens. Ha a router mögött van egy bármilyen Androidos eszköz, akkor ez a probléma megoldódott."
A DuckDns pont egy sima DDNS szolgáltatás, aminek van androidos kliense. De, ha épp nemotthon vagyok a telómmal, akkor megont nem jó, hogy DDNS-sel elérjem az otthoni hálózatomat, hiszen az az aktuális ip-met adja, nem az otthonit.
Az otthoni hálózat alapjában véve, maga a router (nem a nas, nem egy telefon, ami otthon van épp, nem a médialejátszó, nem az asztali pc). Ebből adódóan legkézenfekvőbb, ha DDNS kliens a routeren működik. Minden más eszközön csak kényszerűségből tenném fel. (pl ha a router nem tudja az én szolgáltatómat) -
M_AND_Ms
veterán
A 9091 az a Tm admin felülete, amin keresztül lehet vezérelni. Ennek beállítását látod a második képen. (ezt nem ajánlott kiengedni főleg, ha nem jelszavazod le a Tm-t, de ez független a nason lévő userektől. Találj ki egy usernevet és jelszót és azt add meg. De ne a root legyen az!).
A torrent megosztásra egy másik port kell, ami nem lehet foglalt. Ezt látod az első képen, és bizony ott is a 9091 van. Ez hiba. Itt adj meg más portot (valami magas portszámot. Pl ilyesmit 51654)
Utána ezt forwardold kintről a nas felé. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
huliganboy #18207 üzenetére
Nekem a mobilos oldal magától átvált, amint átállítom a useragent-et, még csak frissítenem se kell.
Viszont a cím átírása hatástalan -
M_AND_Ms
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Impair1980 #18130 üzenetére
Amúgy így próbálkozz kintről
\\xy.ddns.net:xxx\NAS neve\
\\xy.ddns.net:yyy\NAS neve\
Ahol xxx és yyy a két külső port (amiket forwardoltál az egyik, és a másik nas felé)Ha működik, akkor legalább annyit, tegyél meg, hogy a külső portra valami nem ismert értéket adsz. Pl 5674 ill 5675
Mindegy, mi csak a 445 legyen, mert ezeket a szabvány portokat a hackerek folyamatosan scannelik, melyik van nyitva. A tiedet is hamar megtalálhatják és akkor rögvest próbálkoznak is a bejövetellel. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Impair1980 #18125 üzenetére
Én kerülném, hogy a fájlmegosztás portjára forwardoljak kintről. Nem egészséges dolog az ilyen a belső hálózat számára. Nagyon könnyen benéz egy hívatlan látogató azokon a portokon.
Nem portokat kell nyitni, hanem vpn-t kell felépíteni és azon keresztül elérni a belső hálót. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Mr Dini #18061 üzenetére
Ja értem.
Hirtelen, nem is tudom nekem mi van fent, mert...
Nem nfs alattiak is meg vannak osztva, de...
A gyári menü Nfs pontjában is látom ezeket a megosztádokat, a munkameneteket és szerkeszteni is tudom őket (pl engedélyezett ip címek, stb)Régen volt már, hogy bekonfigoltam.
Vagy ott a nem gyári is látszik? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Somatom #17831 üzenetére
Jól van, nekem mindegy. Nekem bohóckodás nélkül az asztali verzió jön be, ha a böngészőben átállítom. Nyilván, hogy az oldal úgy van megírva, hogy a böngészőtől kéri le, melyik módban jelenjen meg.
(Nem emlékszem, hogy kételkedésemnek adtam volna hangot azzal kapcsolatban, hogy ismered-e a mobilos nézetet) -
M_AND_Ms
veterán
A java nem fut, az csak ott van. De ha egy a javas alkalmazás fut, akkor az azt jelenti, hogy a java futtatja, az alkalmazást. Tehát, amikor az alkalmazás fut, akkor fut a java.
Amúgy, amit linkeltél alkalmazás, annak semmilyen lassulását nem fogja okozni az, hogy java-ban írták meg. (feltéve, hogy jól megírták). Viszont a futtatásához elsőként a nas-ra fel kell varázsolni a java JRE-t, anélkül nem fog menni.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
z123456789 #16755 üzenetére
Nem
-
M_AND_Ms
veterán
A tévén azt kell használnod, amit a gyártó belerakott, nincs nagyon mód a cserére.
Mobilon (Android, Ios), Windowson magad választhatod, hogy milyen dlna klienst raksz fel ill. ott is van már a gyártó által dlna képes médialejátszók (pl: a Képnéző, zenelejátszó, videonéző appok sokszor már önmagukban dlna képesek)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Anonymus23 #16491 üzenetére
"a winchesternek, főleg a fejnek van hangja, letöltésnél amikor maxon megy, mivel gondolom szanaszét van már töredezve az összes adat rajta"
A torrent jellegéből adódik, hogy a fájlokat darabokban tölti le. A darabok "össze-vissza" érkeznek, lerakni a diszkre viszont sorrendbe kell emiatt ugrál ide-oda fej letöltéskor (sőt, közben már a feltöltéshez el kell kezdeni az olvasást is).
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
interstate76 #16435 üzenetére
Pl.: a nasban lévő hdd, és a laptopban lévő ssd közti fogyasztás különbségből.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
CoolBoy323 #16337 üzenetére
Azt, hogy hol jársz, azt a kliens jegyzi meg és nem a szerver
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Mr Dini #16254 üzenetére
Én mindenképp egy spdif kimenetes cuccot szeretnék ráaggatni. Így első körültekintésre ezt találtam: [link]
Erről azt írják, hogy Linux esetében a kernelben van a driver. Ez a Zyxelnél (325v2 - tudom itt off) mit jelent? Végigmegyek a leírásodon is kijön belőle a hang? (bocsi, de én is a windowsos világban nőttem fel) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
john_trapéz #15364 üzenetére
Az új telepítés letöltési könyvtárjába rakod, a már letöltött fáljokat (pont úgy, ahogy a régiben voltak), majd újra letöltöd a torrenteket. A kliens észreveszi, hogy már megvan a letöltendő anyag, leeelenőrzi (ez, hosszabb idő is lehet), majd beáll seedelni.
-
M_AND_Ms
veterán
Én meg megnéztem mi a helyzet Chrome / Opera / Vivaldi alatt: https://chrome.google.com/webstore/search/Transmission?hl=hu&_category=extensions
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
TM-nek miképp tudom megmondani, hogy a letöltési könyvtárban létrehozott könyvtárakat és fájlokat más jogosultságokkal hozza létre? Amit most csinál, azt az admin-nal nem tudom írni, csak olvasni. Mindig kénytelen vagyok root-tal belépni, ha a valamit ott akarok tevékenykedni (pl, már a letöltés alatt odaraknám a feliratfájlokat)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Erdei88 #14940 üzenetére
Alapból nem. De vannak szoftveres eszközök, amikkel elérhetők a linux fájlrendszerek. Pl: Ext2 File System Driver for Windows
-
M_AND_Ms
veterán
Külső hálózati megosztáshoz a mount-ot hova tegyem be, hogy újrainduláskor is felmountolja? Fstab? (úgy olvastam, azt minden bootnál felülvágja)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
petya80 #14887 üzenetére
Fel volt csatolva valami windowsos gépre a nasod és onnét tette rá ezeket egy vírus. Itt nem fog gondot okozni, de ha újra windowsból nézel rá, akkor ezeket fáljokat nem ajánlatos megnyitni.
Szerintem itt a nason töröld őket mindenképp, a windowsos környezetedben pedig takaríts és fertőtleníts! -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Mr Dini #14870 üzenetére
Azért nehogy már a nasok közötti árkülönbség a webfelület jóságából adódjon.
Nem kell semmi hókuszpókusz, csak ami van az működjön. Ha nem volna mobilos nem hiányozna (na jó, fantáziálnék róla), de ha van, akkor működjön már. Ezt egy ingyenes cucctól is elvárom. Különössen akkor, ha rá is kényszerít a használatára. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Impair1980 #14819 üzenetére
Ez mondjuk elég furcsa.
Ha közvetlenül fér a lemezhez, akkor még érthető lenne, viszont azt meg megint nem tudom elképzelni, hogy a NAS-ban lévő lemezhez a NAS oprendszerén kívül, egy külső eszköz hogyan férhetne hozzá közvetlenül.
De ha hálózaton keresztül (FTP, SMB, NFS), akkor kétlem, hogy egyáltalán formázni tudná a lemezt. A formázás megosztáson keresztül nem lehetséges, mert a megosztani fájlszinten lehet, nem pedig diszk, vagy partíció szinten (még akkor sem, ha te történetesen egy partíció root könyvtárát osztod meg, mert akkor sem magát a partíciót osztod, csak a rajta lévő fájlrendszer rootját)
Szóval, én utána olvasnék hogy is van ez! Itt biztosan segítenek, mert ismerik a Hikvision-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest