- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kefearman
tag
válasz
shteer #19606 üzenetére
Kiszedtem a ventilátort úgy halk amit visszateszem a házba hangos pedig ugyan úgy fogtam a kezemben ahogy benne lenne. A ház vezeti a hangot ez tuti. Megőrit...
Pedig ez gyorsabb mint a synology ami most nálam van kölcsön. De az meg lassú nagyon mind menü mint letöltés szempontból.
-
vanRobert
tag
válasz
shteer #15853 üzenetére
Ja-ja, 50 még nem biztos, hogy káros. Nem tudom, hogy hol méri a hőmérsékletet, de logikusan a tokon belül kellene lennie.
Eddig nem okozott senkinél sem problémát az sem, ha teljesen kikötötte a ventillátort. Nem gondolom, hogy a 46-47 fok helyett az 51-52 hírtelen IC halált okozna.
De a fene tudja, az IC hűtve jó.
-
HIJ
őstag
válasz
shteer #15420 üzenetére
Igen
Bár nem volt egyszerű, mert még pendrivra teleített ffp volt és ugye a leírás meg az összes csomag belső helyre mutatott. De miután feltettem a csomagok között lévő ffp, már könnyű menet volt
Sajna 4-5 éve, mikor belőttem a nast, még nem volt csomagból telepíthető ffp...
-
Mr Dini
addikt
válasz
shteer #15115 üzenetére
Nemtudom. Már nagyon rég kész van, de azon kívül, h bekerült a korrektúra alatt álló cikkekbe, nem kaptam semmilyen visszajelzést...
Több címlapos szakmai cikket nem fogok írni, inkább megy blogbejegyzésbe, ha ez ilyen hosszú idő...
Ui.: elvileg már csak Kalandornak kell átnéznie...
-
Tonyk
veterán
válasz
shteer #14346 üzenetére
Igazad van. Kimaradt az "Admin felület elérése" az atom stabil elől. Gondoltam , ha az adott nyűgre kapcsolódóan reagálok érthető a dolog. Tévedtem. Homok a fejemre! Remélem, most már világos, hogy az admin felületről beszélek. (nyilvánvalóan a log-ot is erre értettem)
De hát a kognitív disszonancia elmélete rám lett húzva gyorsan, így inkább csendben maradok. Részemről befejeztem. -
-
FefeeX
veterán
válasz
shteer #14332 üzenetére
Nem láttam még olyan elektronikus eszközt, aminek ne lett volna valami nyűgje a folyamatos bekapcsoltságtól. Olyat igen, aminek nem volt akkora problémája, hogy ki és be is kapcsoljam, de ettől a probléma fennáll.
A jelenlegi kedvencem a Telekomos HGW, ami valószínűleg önhibáján kívül, hálózati okokból kifolyólag szarik be pár naponta (illetve, mintha a 2.84-es Transmission telepítése óta megszűnt volna ez a probléma, de nem voltunk ehhez eleget otthon a helyzet pontos meghatározásához) -
szata.68
senior tag
válasz
shteer #13396 üzenetére
Nem, egy reset segített. (gondoltam túl béna dolog,azért nem írtam)
Viszont egyből előjött egy probléma,ami nagyon idegesít.
Eddig ment a dropboxból indított letöltés, és most is próbáltam beállítani, de egyszerűen nem találom a settings.json-t. Kerestem már mindenfelé,de biztos rosszul. (ilyen helyet se találok,ott kezdődik a baj: /i-data/.system/zy-pkgs/config/Transmission)
Tudna valaki segíteni,hogy újra megtaláljam? -
-
O_L_I
őstag
válasz
shteer #13302 üzenetére
Fasza akkor lehet egy ilyenre cserélem a haldokló mybook liveomat.
Még ha Twonkyból is minimum egy 7.x-es verzió van akkor rakom is kosárba. Vagy ha régi is van rajta de lehet okosba frissíteni az is jó mert van egy Twonky server licenszem amit még a mybookhoz vettem mert az bizony megragadt a 6-os verziónál. -
feca81
aktív tag
válasz
shteer #12992 üzenetére
No elolvastam a cikket, mégiscsak ez alapján telepítettem, csak azóta frissült! Jó dolog, hogy végre kiszedhetem a pen drive-ot, lehet neki is ugrok a hétvégén!
A cikk utolsó oldalán találtam egy képet a venti bekötéséről. ha jól értem, aszerint a kép szerint kell eljárnom, ugye? -
feca81
aktív tag
válasz
shteer #12990 üzenetére
Köszi a gyors választ. Miért kell buherálni a csatlakozót? forrasztva van a venti az alaplapra? Bevallom férfiasan,még nem szedtem szét, hogy megnézzem. Nem mintha gondot okozna a buhera, csak hát 36 hónap gari ugrik azonnal...Mondjuk akkor veszek egy másikat, nem vág haza 1500Ft
Transmission: amikor megvettem, akkor én felraktam, és egy külső pendrive-ról fut egy külső Tm. 2 évvel ezelőtt a built-in Tm csak 10 torrentet kezelt. Van már egy egyszerűbb megoldás is? A cikket még nem olvastam, google-n keresztül jutottam ehhez a fórumhoz
-
-
törölt tag
válasz
shteer #12766 üzenetére
Persze, hogy nem jól kötöttem össze
Még az a jó, hogy az új ventin minden szál fekete, így majd biztosan könnyű lesz megállapítani, hogy melyik hová menne
Tonyk
Most már 12V-ról sem indul direktbe, sőőt ... levágta a gépemet. (Az új venti) Ám nem lett semmi baja, szerencsére. (A gépnek)
Rámértem a piros/fekete szálakra is, azt úgy vágtam le az eredeti ventiről, hogy lehessen toldani, onnan jön a feszkó. Igaz kb 7V max (illetve -7 fordítva) Szóval nagy baj nincs ...Veszek azt hiszem mégegyet, és a következő körnek átgondoltabban állok neki.
-
törölt tag
válasz
shteer #12238 üzenetére
A fő kérdés itt a NAS -sal való kapcsolat, az állandó elérés biztosítása, hiszen ehhez kell a DDNS. Biztonságban van a NAS elérhetősége? Nem. Amit Te írsz, az már a miért, vagyis a biztonság hiányának az oka. Lehet, hogy a kérdező nem a "megszokott" szavakat használta, de ettől még értelmes a kérdés és nagyon is reális. Tudjuk jól, hogy valójában miről szól ez. Vásárolt egy szolgáltatást, ami neki megérte. Nem kéne kidobott pénznek titulálni csak azért, mert a többség nem fizet a szolgáltatásért, hanem vállalja az ingyenes verzióval szarakodást és annak kockázatát. Neki megérte, hogy ne szarakodjon ilyen megújítgatásokkal. Ez nem kidobott pénz, mert van számára értékes ellentételezése.
-
dmon
aktív tag
-
mandras81
senior tag
válasz
shteer #11765 üzenetére
Sziasztok!
Múlt héten sikerült beüzemelni a NAS-t (310), minden felmerülő problémát sikerült megoldani a topic kommentjei alapján (köszönet ezúton is
), de egy valami meghaladja a tudásomat: A belső háló "gigabites" (tudom, ~40Mb/s) sebességét nem tudom elérni, 15-16Mb/s az átlag ftp-n.
A lan-led narancssárga, a router gigabit-es (TP-Link WDR3600), a pc hálózati kapcsolatainál "gigabit - full duplex" beállítva.
Kimaradt volna valami?
-
Doky1988
senior tag
válasz
shteer #11564 üzenetére
Probléma orvosolva, a log fájl helyét átkellett írnom /ffp/tm/.transmission-daemon -ra az automatic.sh -ban
Köszönöm a segítséget:root@NSA310:~# /ffp/start/automatic.sh start
Starting /ffp/bin/automatic -c /ffp/etc/automatic.conf -l /ffp/tm/.transmission-daemon/automatic.log
root@NSA310:~#shteer: RSS csekkolási intervallumot mennyi időre érdemes átállítani? 30-on van, 5-10perc?
-
Doky1988
senior tag
válasz
shteer #11561 üzenetére
Aham oké ez megvan, a könyvjelzőkön belül van 1 rss címem..
Nos akkor ez elvileg úgy fog működni ha mindent jól csinálok, hogy csak + jellel hozzáadom a torrentet a könyvjelzőkhöz, és már tölti is le a NASom?Szerk: Ha mondjuk én nem egy speciális sorozatot akarok hanem csak azt töltse amit én hozzáadok a könyvjelzőkhöz akkor nem kell a pattern vagy ez hogy van, nem értem?
-
Doky1988
senior tag
válasz
shteer #11552 üzenetére
Ez hogy működik?
FFP-vel van Transmissionom, feltelepítettem az Automaticot minden ok, de nekem ha felmásolom a torrentet nem adja hozzá..Kell neki vmi reboot?
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Automatic-0.8.3-arm-1.txz')
12:03:54 URL:http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Automatic-0.8.3-arm-1.txz [25960/25960] -> "Automatic-0.8.3-arm-1.txz" [1]
/ffp/funpkg/cache/kylek/Automatic-0.8.3-arm-1.txz: OK/ffp/bin/funpkg -i /ffp/funpkg/cache/kylek/Automatic-0.8.3-arm-1.txz
Scanning /ffp/funpkg/cache/kylek/Automatic-0.8.3-arm-1.txz ...
Installing Automatic-0.8.3-arm-1Searching for *.new files: /ffp/etc /ffp/start
/ffp/etc/mc/filehighlight.ini.new
/ffp/etc/mc/mc.keymap.new
/ffp/etc/mc/mc.keymap.default.new
/ffp/etc/mc/mc.keymap.emacs.new
/ffp/etc/mc/mc.menu.new
/ffp/etc/mc/mc.ext.new
/ffp/etc/mc/mc.menu.sr.new
/ffp/start/transmission.sh.new
Done.
root@NSA310:~# -
cementelek
csendes tag
válasz
shteer #10918 üzenetére
A Tároló/Kötet menüpont alatt, bár nem volt semmi meghajtó, de rákattintottam a SATA kötet létrehozására, és megtörtént a merevlemez particionálása, annak ellenére, hogy nem volt a listában eszköz.
Szóval már látja a 3TB-os seagate ST3000VN000 merevlemezt. Az zavart meg, hogy a listában nem írta ki, hogy van-e csatolva HDD, de úgy látszik ez így természetes.
Köszönöm a segítséget! Üdv.: CE
-
cementelek
csendes tag
válasz
shteer #10911 üzenetére
Köszi a gyors választ. A helyzet az, hogy én vettem egy seagate ST3000VN000 hdd-t, de sajnos nem látja a NSA 310.
Visszavinném a boltba kicseréltetni, ezért kérdeztem, hogy ne nézzenek csúnyán a boltban, ha másik vinyót sem látná. Mindenképpen olyan vinyó típus kellene, ami tutira kompatibilis.
-
-
bidni88
csendes tag
-
blt
csendes tag
válasz
shteer #10548 üzenetére
Úgy van meg oldva csak azért dugtam rá hogy leteszteljem hogy ne adj isten a hálókártyája rossz a nasnak, de nem így van hacsak az nem okoz problémát de nem kéne hogy a gép wifin keresztül lóg a a routeren mert én elérem a gépről a router beállítási felületét és ott hiába nézem nincs nas fele kiosztva semilyen ip.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest