- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #16560 üzenetére
Na! Eddig tartott, hogy válaszoljanak.
Szóval ezt a választ tudták összehozni arra a kérdésre, hogy HOGYAN tudnának nekem publikus IP-t biztosítani?"Miden előfizetőnk külső 24 Oránként változó ip címet kap."
-
z123456789
addikt
Nem natolt cím alatt egy fix IP címet értesz? Kérjem meg őket, hogy mellőzzék a natolást a hálózatomra nézve? Akkor igazából onnantól fogva mindennel könnyebb dolgom lenne nem?
Anno kértem őket, hogy helyezzék dmz-be a hálózatomat. A dmz és a nem natolás miben különbözik?FFP alól nekem nem szoktak sikerülni a dolgok, nem vagyok azon az értelmi szinten, hogy képes legyek azt megcsinálni, ezt már többször bizonyítottam vért izzadva.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #16555 üzenetére
Bocsi lejárt...
Amúgy belső hálóról, aktív és passzív módban is működik, ha ez számít.
Külső hálóról kell még kipróbálnom az aktív/passzív módot, hogy tudjak választ adni. -
z123456789
addikt
Szia!
Ez a téma akkor abba maradt, viszont még mindig fennáll a probléma.
Röviden, hogy emlékeztesselek:
külső hálóról nem érem el a NAS FTP megosztását. Eddig működött gond nélkül. Kiderült, hogy natolt a hálózatom. Viszont eddig is az volt, még is működött az elérés. Jelen esetben csak úgy tudom böngészni a megosztani kívánt fájlokat külső hálóról, hogy a NAS webes felületén jelentkezem be. Böngészőn, illetve (mondjuk) Total Commanderrel nem jön be. A TC fontosabb lenne, jobban szeretem azt a felületet. Változhatott esetleg a szolgáltató korlátozása, és azért nem érem most ezekkel a módszerekkel el, vagy miért lehet? Aktív passzív módot TC-ben itt tudom beállítani igaz? Milyen következtetéseket tudunk levonni, aktív/passzív csatlakozási sikereknél, csatlakozási hibáknál?
Sajnos csak otthon tudom kipróbálni, hogy mit produkál a két lehetőséggel. -
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Erre gondolsz?
"NAT ALG alatt keress FTP-t és engedélyezd." Hogy mi?
"Passzív és aktív módban is próbáltad?" Ez alatt mit értesz?
120 km-rel arréb vagyok, csak külső hálózatról próbáltam. De nem értem az előbb miért jutott el odáig, hogy kérte a belépéshez az adatokat?
Most meg semmi nesz.
-
z123456789
addikt
Minden klappol.
21-es port, és 21-es van kifelé publikálva is. Az IP pedig a NAS IP-je.
Nem történt.TM-et elérem, NAS webes felületét elérem... Csak az FTP-t nem. A NAS mindkét vinyóját le kellett gyalulnom pár hete, azóta nem próbáltam az FTP-t, csak most. Mindent beállítottam a régiek szerint, működik is minden, csak ez nem. Routerben nem állítottam semmit, illetve a NAS-ban sincs sok választási lehetőség azon kívül, hogy 21-es, vagy ne 21-es port legyen. De ezt hagytam, mert így ment régen is, és a portforwardnál is 21-es van kinti-benti portra állítva.
Érdekes...megváltoztattam a külső portszámot, és beugrott a kis ablak ami kéri a jelszót, és felhasználót. De a tartalomig már nem jutott el... :S
Korábban meg pont ez volt a baj, hogy a külső szám nem 21-es volt. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Terminál segítsége nélkül hogyan tudom megállapítani, hogy miért nem érem el az FTP-t külső hálózatról?
Van egy DDNS címem, és port forwardolva van az FTP is. Bár korábban csak annyit kellett beírni, hogy ftp://cimem.no-ip.org és már kérte is a jelszót. :/ Nem kellett a port szám sem. Mondjuk nem különbözik a belső portszámtól a külső, de ha jól emlékszem, azért, mert csak így működött anno. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15799 üzenetére
Tegnapi szertelenségemben, és tehetetlenségemben 0-ra redukáltam az egyik 4TB-os vinyó tartalmát, szóval gondoltam , akkor már a másikat is legyalulom, és előről kezdek mindent. A Windows-on keresztüli diagnosztika problémákba ütközött, nem tudtam az EXT fájlrendszert beolvasni, a Linux Live módok meg egész egyszerűen nem indultak el. Biztos nálam van a hiba, de ennyi időt sem akartam rá szánni, csak bíztam benne, hogy meg tudom okosan oldani. Hát okosan nem ment, maradt a biztos.
Megoldás: Új Windows-t telepítettem, és megcseréltem a két meghajtót a NAS-ban. Mindegyiket leformáztam, új kötetként létrehoztam. NFS beállítva, médialejátszó látja, játsza, Windows-on tudom csatolni, látja, eléri. Még... Kíváncsi vagyok, hogy meddig tart? Ha megint beüt a krach, akkor valószínű hogy a NAS-sal van a baj, vagy esetleg tényleg a korábban egyesként használt meghajtóval.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok segítséget itt és PM-ben is, ismét bebizonyítottam, hogy kevés vagyok a Linux-hoz. Ha akad egy kis időm, azért Windows mellé megpróbálok egy Linux-ot feltelepíteni.Fúrja az oldalamat a kíváncsiság.
Köszönöm mégegyszer.
-
z123456789
addikt
válasz
vanRobert #15797 üzenetére
Ez gondolom abban az esetben, ha meggyőződtem róla, hogy a lemezzel amúgy semmi baj ugye? Csak mert jelenleg ott tartok, hogy még a windowst is újra kellett raknom kb 1.5 év után (mondjuk ez már aktuális volt, csak épp idegesítő, hogy pont egyszerre adja meg magát minden), mert halálra fagyott miután RACK-kel próbáltam beolvasni az EXT4 formátumú HDD-t. Ami jelentem, a mai napig nem sikerült Windows-on keresztül, Linux Live módot meg nem bírok kicsikarni.
Valami nagyon nem emel nálam... Végső elkeseredésemben, formázom a NAS említett lemezét, és végig futtatok rajta egy írás-olvasás tesztet. Alig várom...
Ha ezzel kezdtem volna, akkor már lehet kész lennék. Amúgy még milyen jelei vannak ennek a táp elhalásnak? Gondolom a lemezeknek sem tesz jót igaz? -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15782 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #15777 üzenetére
(#15777) Mr Dini
Töltöm...Köszi. remélem valami jó fog KISÜLNI belőle.
(#15779) ecet
re. -
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #15773 üzenetére
Először is ne haragudj, de átsiklottam a hsz felett, másodszor meg azért, mert ebből én egy szót nem értek. A legutolsó beszélgetésünk óta sem fejlődött sokat a Linux ismeretem. De nem is volt rá igényem, mert működött minden. Tartok tőle, hogy most is csak a meghajtó krepált be, és mivel pótolható (bár 4TB-ról beszélünk) az adatok legjava, sokkal több idő lenne számomra megcsinálni azokat amiket leírtál, mint leformázni a meghajtót, feltenni az FFP-t újra, TM-et lekdolni (atya ég, már fogalmam sincs hogyan csináltam.
Kaparhatom elő a korábbi PM-eket...), és várni, hogy produkálja-e újra a hibát. Ha igen, akkor meghajtó hiba, ha nem, akkor csak valami összeakadt, és kideríthető lett volna a Te módszereddel. De ahogy mondtam, nekem azt szájba kéne rágni, és én nem várom el senkitől, hogy a Pünkösdi hétvégéjét erre áldozza. Mert az kellene minimum.
Aztán még ott van az is, hogy szerintem számodra én annyira idegesítően keveset értek ebből a nyelvből, hogy ha félúton azt mondod "ez hülye b+!" és ott hagysz, akkor sok értelme nem volt. Márpedig erre van esély, hidd el!
Minden esetre köszi a segítséget.u.i.: már ezt az iso-t sem tudtam feltelepíteni usb-re...
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15769 üzenetére
Erről a puppy-ról találok magyar leírást? Gondolom nem. Akkor van olyan leírás, amit végig követve létre tudom hozni? Mert letöltöttem egy iso fájlt innen, kicsomagoltam, feltettem egy USB-re, beállítottam a gépet, hogy arról boot-oljon, és semmi nesz...
-
z123456789
addikt
válasz
R3plica70 #15762 üzenetére
(#15762) ecet
Köszi a tippeket.A SMART bejött, de ha jól látom semmi hibát nem mutat.
Aztán mondjuk le is fagy a francba az egész megint.
Betettem a 2-es helyre az 1-es lemezt. SMART ugyan ezt mutatja, de pár perc után szintén lefagy. Akkor valószínű, hogy a lemezzel van a baj.
2-es lemez kipróbálva az 1-es helyen, működik, nincs hiba, SMART is mindent jól mutat. 1-es hely ezek szerint nem hibás.
Most már csak az van hátra, hogy más Linux felületen valahogy beolvasásra bírjam a lemezt. Megnézem mi ez a Puppy. :S
(#15764) mobilizmo
Az egész NAS-t leblokkolja. Hálózaton sem érem el egyik meghajtót sem. Hiába működik a 2-es lemez hibátlanul. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15710 üzenetére
Srácok, látom, hogy az én problémám lóf@sz ahhoz képest amikről itt beszélgettek, de én tökre meg is voltam eddig azzal ahogy működött itthon a rendszerem. Ezt szeretném visszakapni.
Ha valaki adna tippet, mit próbáljak ki, megköszönném.
Szóval a probléma az, hogy az 1es lemezem nem igazán működik rendesen. 4TB, és ez volt az elsődleges, amire az összes rendszer program és FFP telepítve volt. NAS indítás után pár percig elérhető, aztán kompletten lefagyasztja a NAS-t. Ha kiveszem, akkor elérem a 2es lemezt, és működnek a létfenntartó funkciók (webes felület, stb...)
Sőt, már 4 npaja rá sem néztem, és most is bejön 1es lemez nélkül, szóval tuti azzal van a gond.
Mivel elég nagy adatmennyiség van rajta, amit bár tudok pótolni, de nagyon sok munka lenne, szeretném ha megmenteni. Rá tudom csatlakoztatni a PC-re, de én marhára nem vágom a Linux-ot, és ezért Windows is van feltelepítve. Van valami olyan hibaellenőrző, ami a NAS által létrehozott partíciójú 1es HDD-met leellenőrzi, és esetleg meg is találja a hibát?
Hálás lennék, ha valaki segítene. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15708 üzenetére
Azt már kiderítettem, hogy az egyes lemezzel van a galiba. Arra van telepítve az FFP is. :S
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! NSA325 v2, bekapcsolás után pár percig elérhető, majd ledobja a tüzet. Honnan tudhatom meg, hogy mi a hiba? :S
Logfile? Azt hol érem el? Már elég régóta semmi bajom nem volt vele, működött szépen, erre 2 hete ezt csinálja folyamatosan. -
z123456789
addikt
Helló!
Nemrég cseréltem elsődleges meghajtót a NAS-ban, de a TM feltöltésem nem az igazi.
57 transfer van, ami közül mind aktív, friss ropogós letöltés, tehát az hogy nincs leecher, az kizárt.
A port nyitva, routerben forwardolva...mit lehetne még tenni? Láttam már olyat hogy felment 16 kB/s-ra is a feltöltésem. -
z123456789
addikt
OK.
Köszi.
Az a baj hogy mindig takargattam mindent, és akkor is mondták hogy felesleges volt ezt, felesleges volt az, mígnem azt mondtam: a tököm takarja ki, eddig felesleges volt minden amit kitakartam. És pont kitettem egy olyat amihez gratuláltak. Szóval inkább kiszínezem. -
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13217 üzenetére
Írni akartam hogy FFP-sek kíméljenek, de az pofátlanság lett volna egy szakmai topicban.
"A tm milyen jogokkal fut? Az adat hely beállítását egyes torrentnél nézted? (H nem az alapértelmezett mappát állítod, hanem csak egy adott torrent letöltési helyét)"
Ezt nem teljesen értem.Hol nézem ezt meg?
A mappát itt hoztam létre, NAS grafikus felületén belül. (Remélem erre gondoltál.) A haladó alatt pedig beállítottam hogy adminnak legyen hozzáférése. (mondjuk everxone-nal is próbáltam, úgy sem működött)
Kivettem. Így már nincs szükségem a routeren belül port forwardot beállítani erre igaz? Csak mert akkor ott is kitörlöm azt a sort.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #13215 üzenetére
Bocs a dupláért, de a portot sikerült nyitnom a TM-ben. Viszont a letöltési helyet továbbra sem tudom beállítani.
Letölti, és fogalmam sincs hogy hova helyezi a letöltött fájlt? incomplete-ben látom töltés alatt, de amikor végez, és az általam beírt helyre kellene tennie, nem teszi. De valahol van, mert mutatja hogy seedeli vissza.
A mappa ahova tenni akarom amúgy egy NFS megosztás. Illetve korábban már volt róla szó hogy amit windowson belül csatolt meghajtó alatt látok az nem NFS megosztás, de a lényeg hogy ugyan úgy néz ki a mappa.
Valakinek erre valami ötlete? -
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13210 üzenetére
Ja, már rájöttem.
Mindegy, szinte mindennel megvagyok, kivéve azzal hogy a letöltött TM fájlokat nem teszi át abba a mappába ahova szeretném.
Elsőre mikor próbáltam összejött, még örültem is. De most megint nem.
Esküszöm nem nyomkodtam semmit sem össze-vissza. Egyszerűen ezen az ablakon beállítom hogy hova tegye, és letöltés után nincs meg a file.
De sehol. Mutatja a TM hogy letöltve, de nincs meg a letöltött fájl. Ha alaphelyzetben hagyom, és az admin/TM mappát állítom be a kész fájloknak, akkor otthagyja. De én nem oda akarom helyezni.
Erre valami ötlet?Köszi a biztatást, de nagyon rossz emlékeim vannak, és rengeteg pocsékba ment időm bánta. Úgyhogy ha lehet inkább kihagyom az FFP-t. Lényegében nincs is szükségem rá.
SZERK.: illetve ha jól emlékszem ezen a képen a "port is closed" nem jelent jót. :S Mit is kell vele csinálni? Routerben port forwardolni?
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #13207 üzenetére
Jóóóó... Nem kifigurázni akarlak, de én ehhez full béna vagyok, és nem akarok megint vitát generláni itt. Van FFP, de sose használtam ki. Legutoljára mikor ezen témakört feszegettem, ott hagytam abba az egészet, hogy nem tudtam ssh-n belépni. Nem is lett meg a hiba oka. Vagyis de. ÉN. Azóta nem jártam itt. Működik minden frankón, egyszerűen csak több hely kell, és csak annyi a komplikáció, hogy az egyes számú meghajtó megy a levesbe.
Szóval ezek tekintetében csak annyit kérdeznék hogy a korábbi egyes HDD admin könyvtárában módosítottam valamelyik file-t hogy a TM-em csak jelszóval legyen elérhető. Ezt most meg kell csinálnom újra, vagy elég ha csak simán átmásolom a korábbi admin mappában levő file-t a jelenlegibe?u.i.: sőt, most látom hogy igazából a programcsomagokat nem is a NAS memóriájába telepíti, hanem az egyes meghajtóra?
Ergo mindent újra telepítenem kell, és beállítgatni?
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #13200 üzenetére
Sziasztok!
Beraktam az első slotba az új üres vinyót, a kettesbe meg azt, ami korábban az elsőben volt (mindenféle formázás nélkül, gy ahogy volt).
Nem érem el a NAS-t.Tudja valaki miért?
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #13189 üzenetére
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tudom hogy volt már párszor téma a költöztetés új meghajtó esetén, de hiába keresek vissza, az én esetemre nem találok konkrét hsz-t. Szóval légyszíves egy-két rövid válaszban segítsetek hogy hogyan csináljam?
-Azt a meghajtót cserélem ami az egyes rekeszben van, és mióta megvettem, ez nem volt cserélve. Van/lehet ezen a meghajtón - a letöltött adatokon kívül - olyan információ amit át kell raknom majd az új egyes meghajtóra?
-Hogyan tudnám a legegyszerűbben áthelyezni a régi meghajtóról az újra mondjuk a jelenleg futtatott torrenteket? A régit tegyem be a kettes rekeszbe, az újat az egyesbe, és simán tudok majd másolni?
-Kötet elnevezéseket hogyan eszközöljem ki hogy ne legyen a régi és az új egyes között ütközés?
-Amikor az FFP-t telepítem, az a NAS memóriájába települ, vagy vannak olyan részek, amik az egyes HDD-re kerülnek? (Ha jól látom akkor vannak ilyenek)
-Egyéb tudnivaló?Előre is köszönöm.
-
z123456789
addikt
Szóval a feltöltés megy, ennyi volt a baj, köszönöm szépen a segítséget neked meg zambozolinak. Nem gyors, de eddig ennyit sem ment.
Viszont az ftp-re még tudnátok valmait mondani hogy miért nem megy a külső portszámmal?
(#12751) z123456789
"Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERROR
The requested URL could not be retrieved"' -
z123456789
addikt
Nem vettem ki a NASból.
Amit leírtam előbb, úgy olvastattam be. File menü...
Megnéztem a gyári SMARTtal is, az sem mutat hibát. De nem nagyon értem amit a NAS kidob összefoglalót.
Melyik sort nézzem, és melyik oszlopot?
Start_Stop_Count sor mutatja igaz? De melyik oszlop?
Szerintem legalább 10x el volt az már indítva, mert amikor nagytakarítás van, akkor kiviszem az udvarra kifújatni a port belőle. És akkor lekapcsolom. -
z123456789
addikt
Ja, tényleg, volt ilyen. Azóta ez az állapot javult. Nem írja ki hogy szüntessem meg az írásvédettséget, de néha van hogy most is megakad a törlés. :S
Nem csináltam még ilyet, de a HD Sentinelben azt kell választani hogy File, "kapcsolat nélküli lemezek beolvasása"?
Ott látom a két WD RED-et (2TB+4TB). És ha így kell akkor szerintem minden rendben velük. -
z123456789
addikt
Igen, open. (Ez az ugye?)
Akkor anno azt is félre értettem a jogosultsággal kapcsolatban. A lényeg hogy van olyan hogy törölni akarok valamit, és megáll a törlés mondjuk 70 %-nál, és csak percek után megy tovább, de akkor meg hirtelen.
Másolás iszonyat lassú szokott lenni a 2-es HDD-hez képest. Ilyen 8000/12000 KB/s (biztos nem jól írtam a kis és nagybetűket) a másik 52 000/65 000 KB/s sebességével szemben. És erre írtad hogy valami jogosultsági probléma lehet régebben. De nem jutottunk dűlőre...és inkább hagytam. -
z123456789
addikt
Egyetlen egyszer volt hogy nem takartam ki valamit, pont kiraktam az IP címemet. Azóta paranoiás vagyok inkább. Bár tudtam hogy túlzásba viszem most is.
Minden jó, mert működnek a dolgaim rendesen.Megnyitottam azt a portot, és a TM-ben is ugyan az van, de nem kezdett el most sem száguldozni a feltöltés. :S Pedig van letöltő az biztos.
Egy korábbi FFP-s bütykölésem során azt hiszem elrontottam a jogosultságokat ahhoz a meghajtóhoz, amire a letöltések mennek. Ez okozhatja a lassú feltöltést? Vagy nincs jelentősége?
(A jogosultsági probléma abban nyilvául meg...hogy már egyszer mondtad, illetve hogy a második meghajtóról/ra sokkal gyorsabban tudok dolgozni. Azzal kapcsolatban nem adtam ki semmiféle FFP, SSH-s parancsot.)Érdekes ez az ftp.
Beállítottam ahogy mondtad.
Az FTP helper be volt pipálva.
Beírom hogy ftp://ddns.cim:12221
Kéri a jelszót, felhasználót, és utána nem lép be.
"ERRORThe requested URL could not be retrieved"
-
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12747 üzenetére
(#12747) zambozoli
Jelenleg így néz ki a dolog:Akkor az alsó sorba nyissak egy 57130-as számmal rendelkező portot, aminél a külső és belső port is ez a szám, az IP cím pedig a NAS IP címe. Ugye?
(#12748) Tonyk
"Ha van a torrenthez portforward, akkor miért használtad random porttal?"Mert fogalmam sem volt arról hogy a TM felületén belül az mi is? És mivel ment a letöltés, illetve a kellő seedkötelezettségem is mindig rendben volt, inkább jobbnak láttam nem babrálni.
"Hú, itt neked valami nagyon nem tiszta. Minden szolgáltatásnak külön portforward kell. Nem tudsz egyszerre kívülről egy porton elérni TM-et, GUI-t, FTP-t.
A TM admin felületéhez a 9091-es port kell.
A nas web gui-ához 80.
FTP-hez 21"
Arra már többször kitértünk, hogy inkább adjam el a NAS-t, vagy dobjam a Dunába. Én vagyok az a gyökér, akire pár hsz után ki szoktál akadni. Az tiszta, hogy nekem nem minden tiszta...ez egyértelmű.
Tudom hogy így van, külön portjaim vannak.Nem is úgy értettem a korábbi hsz-ben hogy minden felületet egy porttal érek el. Hanem hogy mindegyikre külön van portom, és kintről úgy érem el őket.
A 80-as port nekem a Routerre mutat. A NAS GUI-ra a 8090-es. Az FTP-re valóban a 21-es."Azt már meg sem említeném, hogy én ezeket így, a standard portokon ki sem tenném. Más portokat kellene kívülről kinyitni és ezekre a belső porokra forwardolni."
Ez is így van.Kivéve az FTP, az valahogyan nem akar működni ha a külső portot nem 21-en hagyom.
Az összes többinek egy 5 jegyű külső portszám-párja van.
SZERK:
...ja mer az ftp az más protokol igaz? Az nem is fog máshogyan működni jól sejtem? -
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12745 üzenetére
Jelenleg is van portforward beállítva a NAS-omra, ahogy írtam úgy tudok most is belépni a TM-be, NAS-ba, FTP-be.
Ddns cím+portforward szám.
Az is megoldás ha jelenleg a NAS portforward számát beírom a TM felületén, Network fül alatti Peer listening port helyére? Vagy mindenképp ezt az 57130-as portot használjam a routerben?Viszont most nem értek valamit. A Routeremben a NAS admin felületére, és a TM webes elérési felületére is külön portforwrdom van beállítva. Most akkor melyik portforwardra is van szükségem?
Egy kicsit belekeveredtem.
(Amúgy már most látszik hogy elindult a feltöltés.)
Vagy ezektől függetlenül csináljak egy új portforward sort azok szerint ahogy leírtad?
-
-
z123456789
addikt
válasz
zambozoli #12737 üzenetére
Ez nekem így néz ki:
Gondolom most jön az hogy tegyem fel az újabb verziót!
Tegnap volt egy NSA fw frissítés, ami után kidobta hogy elérhető a TM új verziója is. Elindítottam a frissítést, be is fejezte.Ennek ellenére még mindig csak 2.82 a verziója, és ha jól tudom FFP-ből fel lehet tenni a 2.84-et nem?
Na hát én nem tudom feltenni, mert már kb fél éve ssh-n sem érem el a NAS-t. Kérdezgettem, de nem kaptam rá választ, vagy bosszantóan hülye kérdéseim voltak, és mivel ennek ellenére működik minden rendben, nem is érdekelt a kérdés. Most is csak becsületből szeretném megoldani, mert ez így nem fair szerintem.
Sőt akkor volt más problémám is, amit szintén nem sikerült megoldanom annak ellenére hogy órákat csesztem el a dologgal...hagytam az egészet a francba.(#12739) Tonyk
Hahahahaha!
Akkor onnan pipa ki? -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a feltöltési arányom a béka segge alatt van minden alkalommal?
Már egy ideje figyelem, de hasonlóan "magas" számok vannak az összes letöltött adatnál.
Azt sem értem miért nem csatlakozik leecher az én tracker-ömhöz, mikor tudom hogy több százan töltik le.
35/15-ös netem van, tudom hogy nem nagy, de szerintem feltöltéshez ez is elég kell legyen.
Van valami ötletetek? -
z123456789
addikt
válasz
laccy88 #12532 üzenetére
Tehát az új NFS megosztásodra írja hogy failed? Akkor kezdődik nálad is. :/ Nézd meg a med hálózatok beállításánál hogy nincs-e ott más fix ip megadva! Ha nincs, akkor próbáld beállítani ugyan azt mint a routerben! Ha így sem megy , akkor vedd ki a fix ip-t a routerből és csak a medben legyen beállítva! Ha így sem megy, akkor próbáld dhcp-vel! Hülyén hangzik és semmi logika benne, de nekem is hol így hol úgy működött.
Azt nem tudom hogy a smb megosztást hogyan fogja látni a windows. Nekem ment automatikusan. :/ -
z123456789
addikt
válasz
laccy88 #12530 üzenetére
Szia!
Akkor ezek szerint sikerült telepíteni?
Az NFS Share Name az tetszőleges. Így fogod majd látni a MED-del.
Comment-be én beírtam hogy Mede8er.
DN/IP Filter: a MED IP címe, Write and Read. (Ha még nincs fix IP-je a MED-nek akkor én javaslom hogy állítsd be!
Apply, és elvileg a NAS-on belül kész vagy.
Ezek után nekem már látszódott Windows alatt a hálózati meghajtóknál a tetszőlegesen választott név. (Mint SMB megosztás)
Ha ezzel megvagy, akkor a MED topic-ban folytassuk! -
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #11994 üzenetére
(#11995) szjoci
Ja vágom hogy ilyet szeretne...(#11994) spiky03
Ez olyasmi mint amikor az mp3-akat betag-eled.
Nekem a PC-n van fent egy Yadis nevű program, azzal beolvastatod a mappákat ahol a filmek vannak (ez lehet akár a hálózaton elért MED, MEDre csatlakoztatott meghajtó, NAS-ban levő meghajtók), és a TMDB oldaláról leszedi a dolgokat amik kellenek. Ezt csak a PC-re kell feltenni. Majd van egy Yadis2mede8er nevű program, ami generál egy xml file-t a film mappájába, és a MED ez miatt az xml miatt fogja úgy megjeleníteni neked ahogy akarod. De ha pontos, és konkrét kérdéseid vannak, akkor a MED fórumban vannak nálam sokkal okosabbak, vagy akár PM-ben is le tudom írni neked. Illetve a MED topic-ban van egy összefoglaló, abból is kiderülnek számodra fontos infók. -
z123456789
addikt
válasz
spiky03 #11991 üzenetére
Nálam NAS+MED800, flottul működik a jukebox.
De igazából a NAS-t mint egy meghajtót látja. És ha látja mint meghajtó, onnantól kezdve a médialejátszón múlik hogy meg tudja -e a filmeket jukebox nézetben jeleníteni. Magyarán a NAS-ra nem kell semmi, csak aktiválni kell a megosztást, amit kezel a médialejátszód.
Vagy félreértettem a kérdést. -
z123456789
addikt
Feladom srácok. Ezt a problémát én nem tudom megoldani. Szükségem lenne arra hogy működjön az MC, de nem tudok életet lehelni bele.
Az hogy windows-on belül néha tudok másolni PC HDD-ről NAS HDD-re és vissza, néha meg nem, mert jogosultsági problémáim vannak, az már nem is érdekel...
Csak ezt az MC-s dolgot segítsen valaki megoldani, és had legyek boldog vele életem végéig...
Akár pm-ben is jöhet, köszönöm. -
z123456789
addikt
Slacker -U-nál valami nem stimmel.
root@galiba:~# slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
/ffp/bin/slacker: line 83: 12350 Done $cc "$2"
12351 | awk -v site=$1 -- '
NF == 2 && $1 ~ /^[a-fA-F0-9]+$/ && $2 ~ /\.(tgz|tbz|tlz|txz)$/ {
sub(/^\.\//, "", $2);
if (match($2, /^(.*\/)?((.+)-([^-]+-[^-]+-[^-]+))\....$/, a) > 0) {
print a[3], a[2], site ":" $2;
}
}'
12352 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12365 Done $cc "$2"
12366 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12367 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
/ffp/bin/slacker: line 83: 12380 Done $cc "$2"
12381 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12382 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12395 Done $cc "$2"
12396 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12397 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12410 Done $cc "$2"
12411 Broken pipe | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12412 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/br2'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12425 Done $cc "$2"
12426 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12427 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/pi'; wget -Nnv 'http://fr32k.de/FFP/packages/0.7/arm//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12453 Done $cc "$2"
12454 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12455 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/ar'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages//CHECKSUMS.md5')
/ffp/bin/slacker: line 83: 12468 Done $cc "$2"
12469 | awk -v site=$1 -- '
sub(/^\.\//, "", $2);
}
}'
12470 Segmentation fault (core dumped) | sort -k 4A kollégának volt hasonló gondja TM telepítésnél, de az utána levő párbeszédből én nem tudtam kiszedni hogy mi lenne a megoldás nálam. Itt is az a gond hogy csak az új verziót töltöttem le? A segmentation fault core dumped-re találtam bejegyzéseket, de ott programozásról volt szó ha jól értettem, nem egy mezei mc telepítésről.
Illetve még mielőtt teljesen átrendezném otthon a tárolni kívánt dolgaimat, had kérdezzem meg újra, hogy windows-ban TC alatt miért látom a NAS 2. meghajtóját 2 TB-osnak mikor 4TB-os? Úgy gondolom a köteteket jól állítottam be, még olvastam is hogy melyik az a mód amikor külön meghajtóként kezeli mindkét HDD-t. Ja meg ami még ijjesztő hogy a tárolók kapacitását ugyan annyinak számolja. Olyan mintha RAID-ben (vagy micsodában lenne), de én olyat tuti nem állítottam be, ráadásul az tükrözi a meghajtókat nem? Mert ezekről nfs-en elérhetőek a különböző adatok.
-
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #11825 üzenetére
Azért így kérdeztem, mert eddig ment a telnet, most nem, tehát nem is tudnám telnet alól. (Vagyis, ez lehet hülye kérdés, de miután újra telepítettem az ffp-t, ugye tiltottam a telnetet. Akkor most ez miatt nem megy a telnet jól sejtem? Vehetjük ezt hangos gondolkodásnak is, és jöhetnek a facepalm-ok.
)
Amúgy nem működnek a parancsok ssh alól. Error error hátán.
Rögtön az elsőnél:wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
--02:58:55-- http://wolf-u.li/u/441
=> `/ffp/bin/uwsiteloader.sh'
Resolving wolf-u.li... 83.169.35.48
Connecting to wolf-u.li[83.169.35.48]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 500 Internal Server Error
02:58:55 ERROR 500: Internal Server Error. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #11816 üzenetére
Erre esetleg még mindig várom a választ, ha valaki tudna segíteni.
Illetve az miért van hogy a második meghajtó 4TB, total commander alatt még is csak 2 TB-ot látok?
Pedig külön kötetként hoztam létre a NAS menüjében. Az első kötet az 2 TB, lehetséges hogy ezzel van összefüggésben? -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #11815 üzenetére
3 a magyar igazság. Csak el lehet pazarolni egy délelőttöt ha akarja az ember.
Fent az FFP újra, MC nem indul:
root@galiba:~# mc
mc: can't load library 'libglib-2.0.so.0'
A lib az valami függvénykönyvtár azt tudom, de korábban ilyen üzenetem volt:
mc: can't load library 'libpcre.so.1'
Azt ezzel oldottam meg:
slacker -a pcre
Na ez most nem működik. Lehetséges hogy az FFP verzió nem fér össze a telepíteni kívánt MC-vel?
Az én logikám szerint esetleg ez jó lehetne, de nem megy így sem.
slacker -a glib
Elkezd telepítgetni, aztán mikor végez s beírom mc, ezt kapom.
root@galiba:~# mc
Segmentation fault (core dumped) -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #11814 üzenetére
NFS megoldódott.
A másik problémára találtam valamit.
Hogy nem fut az ffp elvileg és azért írja ezt ki a hibát.
Megoldás:
8-as ponttól kezdjem, majd a 3-astól folytassam.
Ott akadok el hogy amikor frissítem a programcsomagokat, akkor nem lesz ffp a listában. De már azt hiszem múltkor is ez volt a gondom.
Szóval a Telnet tiltásig el sem jutok. -
z123456789
addikt
Igen admin-nel jelentkezem be.
Nem sikerült semmit sem elérnem ezekkel a parancsokkal. És most ott tartok hogy még csak screenshot-ot sem tudok a hibaüzenetről, mert nem érem el a NAS-t ssh-n.Ez azután történt hogy érkezett egy második meghajtó. HD sentinel írás/olvasás teszt, semmi bajt nem talált.
Majd így nyersen partíció nélkül beleraktam a (kikapcsolt) NAS-ba. NAS menüjében kötet létrehozása. Végeredmény.
Aztán szeretném ha ezen az új meghajtón lenne egy mappa, amit NFS-sel megosztok, és látja a médialejátszóm (továbbiakban ML), és elérem Windows-ból is mint ahogyan az egyes köteten levő mappát is.
Ugyan úgy beállítottam mindent mint az első köteten levő NFS megosztásnál, valami még sem klappol.
NFS
NFS ML-ról
Illetve ha a NAS menüjében nézem a megosztásokat sem stimmel számomra valami.
1es kötet/2es kötet
Aztán ott van az a problémám is hogy Windows alatt így néz ki a dolog:
1es kötet: Z:\Mede8er\Zyxel\
2es kötet: Y:\Mede8er2\ ---> itt miért nincs Zyxel2 nevű mappa? Logika szerintem nem kellene hogy lássam?
Korábban nem csináltam semmit (külön csatolás ssh-n vagy akármi), simán létrehozta win alatt is. Tudom hogy amit win alatt látok az nem nfs, hanem smb, de akkor is látom, és tudom kezelni.
Mi okozhatja a bonyodalmat? Régen mikor az első nfs megosztást beállítottam, semmi bonyolult dolog nem volt. Azóta működik rendesen a mai napig. Valamit rosszul csináltam? -
z123456789
addikt
válasz
krealon #11799 üzenetére
Kétségek között vagyok, mert ár/érték arányban azért egy Syno kevésbé meggyőző. A Zyxel-em már meg van több mint egy éve, teljesen elégedett vagyok vele, még így is hogy mindig úgy kell össze szenvednem az elképzeléseimhez a parancssorokat. Ráadásul most kombóztam bele egy 4Terrás Red-et 2. lemeznek.
Igazából jelenleg minden jól működik, kivéve ezt a másolás dolgot, ami meg ha így marad sem akarom lecserélni, mert ezen kívül teljesen kielégíti az igényeimet. Inkább megpróbálom ezt is kikukázni valahonnan. Vagy megint az agyára megyek szegény topictársaknak. -
z123456789
addikt
válasz
krealon #11794 üzenetére
(#11794) krealon
Mármint Synology-ban kéne gondolkodnom?(#11795) Tonyk
Ezt már kitárgyaltuk. Jó, persze hogy nem emlékszel rá, nem is kell. A lényeg hogy azt hittem kelleni fog , aztán kiderült hogy amit akarok, az a beállítás egy egyszerű grafikus felületen is megtalálható. (TransGUI-ban) -
z123456789
addikt
Hát mert eddig nem volt rá szükségem, és ahogy elnézem nem is akarom hogy szükségem legyen rá.
Ha FFP alatt hoztam létre a korlátozást, gondoltam eltávolítás után ez megszűnik. Mondjuk fogalmam sincs hogy hogyan és mikor hoztam volna létre ilyen hozzáférési korlátozást, mikor egy épp linux parancsot nem tudok kiadni.
Na mindegy, próbálkozom, kösz. -
z123456789
addikt
"A hw. ok."
Akkor mi lehet a baj?"Jogosultsági probléma. Valószínűleg létrehoztál FFP alatt valami könyvtárat root felhasználó alól. Windows aló meg olyannal próbálod írni, akinek nincs joga írni az adott könyvtárat. Windows alól nem fogud tudni az írásvédettséget megszüntetni. Azt ffp alatt kell megvakarászni."
Ha eltávolítom ezt az FFP-t a NAS-ról, akkor megszűnhet ez a probléma? -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #11780 üzenetére
Illetve akkor már megkérdezném azt is hogy mitől lehet az hogy WIndows-on belül szeretnék felmásolni valamit a NAS-ra (Total Commander F5, Forrás PC HDD, cél NAS HDD - hálózati meghajtóként csatolva) és azt írja szüntessem meg az írásvédettséget.
Ha megszüntetem (amit nem is értek hogy miért van írásvédettség egyáltalán, mert én nem állítottam be egyikre sem) akkor sem akarja felmásolni. Viszont néha meg felmásolja. Totál nem látom az összefüggést.
Tegnap 6 filmből 4-et felmásolt gond nélkül. Nem értem. -
z123456789
addikt
válasz
gemini #11749 üzenetére
Az utolsó kérdésedre én is tudok egy javaslatot ami nálam működik.
Van FFP-m, de nem használom, és simán Windows 8 alatt egy Total Commander-ben megnyitom jobb és bal oldalt a forrás illetve cél mappát, és F6-tal áthelyezem. Ugyan úgy működik mint ha PC-ben levő HDD-ket kezelném. -
z123456789
addikt
Hát ha a telefonra akarsz tölteni, akkor miért a NAS-on lévő TM remote programját haszálod?
Az szerintem erre nem kifejezetten jó.
A képen amit látunk véleményem szerint egy TM remote program, nem a Transmission konkrétan.
Én ha mobil eszközre töltök akkor a tTorrent nevű appot használom (Android).
Ez a remote arra való hogy a NAS-on levő torrenteket menedzseld a mobil eszközöddel.Annyira nem lényegtelen a szolgáltató, mert jelenleg pl nálam külön útvonal kell ha külső hálózatról érem el. Régen nálam sem volt ilyen probléma, de a mostani szolgáltató valamit tilt nálam, ezért van szükség külön útvonalra. Nálad valószínű nincs ilyen probléma, csak valahonnan ki akartam indulni.
Bentről gondolom a képen látható IP cím alapján éri el a remote program a NAS TM-jét.
Kintről ugyan ez a cím van megadva? Mert akkor ez így nem fog működni.
Létre kell hozni egy DDNS címet, majd a 9091-es portot kifordítani külső port címre, és akkor valami ilyesmi módon fogod elérni a TM-et kintről, bentről egyaránt:
"sajatddnscimem.pl-pl.org:12345" ahol az 12345 a 9091-es port külső portszáma. -
z123456789
addikt
Na arra még gyúrnom kell, de lényegében igazad van. Nekem böngészőből valami marhaságot ír ki, nem admin-t meg jelszó-t kér.
SSH-n meg rá kell jönnöm milyen port-ot kellene beírni, mert nem csinál semmit.
Nem akarom már sokáig bonyolítani, ezt az egyet akartam még beállítani, de ha nem megy akkor nem.
Ráadásul holnap utazom el és egy hétig nem leszek, szóval ki is esek ebből az egészből. Még hülyébb kérdéseket generálnék.
Jó, elmélyülök. Ne gondoltam hogy ezt ennyire külön illik kezelni. Engem nem zavar ha írsz ide is. Jó néven veszem. Kösz. -
z123456789
addikt
(#11540) Tonyk
Ez is megtörtént, de az almappákat nem másolja, illetve amik az almappákban vannak file-ok, azoknál is egyesével felteszi ezt a kérdést.
Viszont most elbizonytalanodtam hogy amikor a router-MED között másoltam (egy db iso file volt) biztosan nem kaptam-e hasonló üzenetet? Mert elképzelhető hogy egyből ignoráltam, majd direktben az iso file-t kezdtem el másolni egy már létrehozott mappába. Mert az működik most is mindkét felállásban.
Mondjuk nem tudom elképzelni hogy ne lehetne egy mappát mondjuk pár almappával és tizen, huszon file-lal átmásolni egyik eszközről a másikra MC alatt.
Valami a jogosultságokkal van tuti.(#11541) ddudas
Nem haragszom én senkire. Nem mással oldatom meg a problémát, szeretném ha rávezetnének. De nem az ilyen beszólogatós hsz-ekkel mint amilyen a tiéd is. Mert beszólás volt benne, érdemi segítség semmi. Rendes tőled hogy segítőkész vagy. Dicséretes.
Valahogy ha emberekkel beszélek, azok mindig jobban megértenek mint a google. Jelenleg is ez történt, és a lényeges dolog már meg van.
Dehogy fejezed be, mindig ezt írják mások is, aztán sosincs vége. Ezért nem avatkozom soha bele semmilyen vitába. Van önkritikám, ezeket bele is ültetem a hsz-ekbe. Néhol viccesen, néhol pedig szemet lesütve. Hidd el engem is zavar hogy nem értek ehhez a témához. Sajnos amikor kitaláltam azt amit szeretnék, nem gondoltam hogy megint bele kell ennyire (számomra) mélyen mászni a dologba. De ha már elkezdtem, akkor megpróbálom befejezni, ha találok erre partnert. A tisztelet meg aztán végkép nem hiányzik felőlem. -
z123456789
addikt
Nem is annyira az angollal volt most sem a gondom, hanem hogy mire kell rákeresnem? Magyarul nem tudtam a kérdést feltenni.
Médialejátszón nem igen van ilyen. Megosztás bekapcsol vagy nem. Csoportot beállíthatod, de hogy mely felhasználóknak adsz milyen jogot, olyan tudtommal nincs.
Megpróbálok így rákeresni ahogy írtátok. Ha nem fog menni, nem vágom fel az ereimet, ahogy írtam csak egy kényelmi dolog lett volna. A fő problémára már megtaláltad a megoldást, és az sikerült is.
Köszönöm szépen. -
z123456789
addikt
válasz
#79335424 #11536 üzenetére
Nekem valószínű ez lenne most hosszú időre az utolsó még szükséges beállítás a NAS-on.
(Eddig is remekül el voltam vele, de ez egy kényelmi funkciót adna számomra.)
Mármint hogy ne egyesével kelljen kezelni a file-okat.
Mert ez a jelenlegi problémám, nem a cifs csatolás. Az kész, meg van, és működik is. A hsz-ek elmentve, dokumentálva, hogy ha valaki hasonló problémával küzd, és én észreveszem, azonnal tudjam neki átadni.Hidd el én próbálom keresni a megoldást, van hogy több mint egy nap eltelik azzal hogy nem kérdezek, de ahogy fentebb írtam, az 5 szóból álló kérdés pont nem jutott úgy eszembe feltenni a google-nek.
Érzem hogy Tony-knál sokszor feszegetem a határt, de eddig mindig sikerült eljutnunk a dolgok végére, amiért nagyon hálás vagyok neki. Amennyiben valakinek teher a segítség az úgy is megmondja. De eddig mindig csak olyanok affektáltak akik egy jól megmondó hsz-t akartak csak látni maguktól, persze segítség egyikben sem volt, vagy hogy is mondjam...nem igen vitt előrébb. Ez persze nem azt jelenti hogy aki segít, annak nincs tele a hócipője velem, de még is le írja a megoldást, akár ilyen-olyan szúrkálódássl is.
-
z123456789
addikt
válasz
ddudas #11533 üzenetére
Honnan az anyámból kéne tudnom hogy nekem azt kell beírni keresőbe? Ne viccelj már! Mit tudom én hogy egy linux mire képes?
Lehet hogy egy szakmai fórum, de itt nem csak szakemberek vannak. A szakembereknek ha épp van kedvük, akkor segítenek azoknak akik nem azok. Attól még hogy nem okítottak ki engem linuxból, képzeld elég sok dologra fel tudom használni ezt a NAS-t, aminek nagyon tudok örülni. És nem kellett beülnöm linux órákra. Mit problémázol ezen? Felesleges vitagenerátor vagy.
Hogyan fogom megoldani? KÉrek segítséget. Valószínű nem tőled. -
z123456789
addikt
válasz
ddudas #11531 üzenetére
-sh: syntax error near unexpected token `newline'
ez a válasz a parancsra amit írtál.
Nekem tökre jó a root. De azzal nem oldódott meg a probléma.
Vagyis ha beírom ezt:
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=pityuka,password=titok,uid=root,gid=root
(A pityuka meg a titok természetesen a megfelelő behelyettesítés után)
Akkor utána még mindig nem tudok egyben mindent átmásolni, mert ugyan azt a "chown"-os üzenetet kapom.Ráadásul most ott tartok, hogy az előbb még működő felcsatolt mappám egy ?-lel kezdődik és vérvörösen jelenik meg az MC-ben....mert kikapcsolt a médialejátszó...Neked lehet hogy alap, nekem meg teljesen idegen. Ez nekem sokkal bonyolultabb ahhoz hogy csak úgy bepötyögjem a google-ba. Nem tudom mi a kérdés érted? Na ezért nem írom be. Akinek ez terhelő, az nem olvassa el. Én úgy szoktam legalább is.
-
z123456789
addikt
Jaj ne csináld már, most komolyan azt hiszed nem köszöntem volna meg?
Köszi hogy segítettél felcsatolni.A gyk mit jelent?
mount.cifs //X3D/Mede8er/Nasrol /i-data/md0/Nasrol -o username=név,password=jelszó,uid=nas_user_nev,gid=nas_csoport
"uid=nason érvényes név" (mondjuk az admin)
"gid=nason érvényes csoport (pl. a uid-ban megjelölt user csoportja)" (az admin-nek mi a csoportja?) -
z123456789
addikt
Nem kell visszanézni, de akárhányszor leírtam tegnap a parancsot, mindig md0-t írtam.
Most épp...lemaradt.Sikerült a csatolás.
Viszont ami előjött már korábban a router-med közötti másolásnál is, az itt is megjelent.
Tájékozódtam más topic-ban, és ott az az infót kaptam, hogy ez valami olyasmit jelent hogy nincs jogosultság ehhez a művelethez. Arra rájöttem (rávezettek) hogy a mappamélység nem tetszik neki, mert file-okat egyesével át tudok másolni, illetve többet is egyszerre, de mappát, és benne file-okat már nem. Létre kell hoznom egy mappát, majd kijelölni a file-okat, és úgy átmásolni. :S
Erre van valami megoldás, vagy ez ezen a szinten túl bonyolult ahhoz hogy egy DVD biztonsági másolat (video TS + Audio TS) mappáit ne megbontva kelljen másolnom, hanem kompletten a video DVD lementését?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest