- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveL
aktív tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Mr Dini
Először is, nagyon köszönöm előre is a segítségedet.
A régi merevlemezemen a következő zpkg-k vannak az NSA320-hoz:
[kép]A
screen tar -C /i-data/md1/admin/zy-pkgs/ -cJf /i-data/md1/admin/NSA320_csomagok.tar.xz
parancs nem megy valamiért.A screen mögül kiszedve ezt írja a tar:
tar: Cowardly refusing to create an empty archive
Try `tar --help' or `tar --usage' for more information. -
SteveL
aktív tag
válasz
szjoci #17105 üzenetére
Én is nulláról kezdtem. Betettem az új merevlemezt (a régi nem volt bent az elején), feltettem a web_prefixet, a MetaRepository-t, az ffp-t, a transmission-t, a minidlna-t, aztán a configfájljaikat felülírtam a régi configfájlokkal. Minden szuperül megy, csak a gyári csomagok hiányoznak, azon belül pedig főleg a SMART, mert azt használtam csak a gyáriak közül.
-
SteveL
aktív tag
Az hivatalosnak írt repository-ban sincs sima NSA320.
A zpkg fájlt (pl. az NSA320S-ből) fel lehet valahogy kézzel telepíteni?
-
SteveL
aktív tag
Nálam is http://localhost:59999/ a web_prefix tartalma, gondolom a MetaRepository miatt van ez benne... (csak találgatok). Mindenesetre nekem az alapcsomagok nem jelennek meg.
Mindenkinek:
Valami olyan nem lehet, hogyha korábban elérte az alapcsomagokat, akkor lementődött a NAS-ra? Csak mert nekem merevlemezcsere volt, a régi merevlemezen megjelentek a dolgok. -
SteveL
aktív tag
válasz
SteveL #17092 üzenetére
Az ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror oldalon nincs NSA320, csak NSA320S, nem ez lehet a probléma? (NSA320-am van.)
-
SteveL
aktív tag
Erre nem tudja valaki a választ? Köszönöm előre.
-
SteveL
aktív tag
Üdv. Én csinálok valamit rosszul, vagy már nem elérhetőek a hivatalos csomagok NSA320-ra? A SMART-ot szerettem volna felrakni, mert merevlemezt cseréltem a NAS-ban, de nem találom, Mijzelf repojában pedig nincs benne. A régi merevlemezről le tudnám valahogy menteni, vagy tud valaki alternatív forrást?
Köszi előre is. -
SteveL
aktív tag
Hidd el, használom a keresőt, sőt, angol nyelvű oldalakat is, és csak végszükség esetén írok be. A te repódat is megnéztem, de ahogy írtam, gyors megoldás kellett, és ez az összevadászás nem az, főleg ha nem csinál ilyet naponta az ember.
Egyébként ez a slackerre vágás hasznos infó, ezzel még nem találkoztam. Úgy adtam ki a parancsot, hogy slacker -a libakarmi, ezek szerint ez nem jó, köszönöm az infót.
Az előző minidlna-m két évig egyébként pont a te leírásaid alapján ment hibátlanul.
-
SteveL
aktív tag
Nem, a könnyebb utat választottam.
Olyan üzeneteket kaptam, mint amilyet Syl írt le korábban, a slacker pedig nem találta a hiányzó függőséget.
Mivel gyors megoldás kellett a család esti szórakozásához, Mr Dini csomagját választottam.
Ha több időm lesz, talán összevadászok mindent az ffp-s verzióhoz is.
-
SteveL
aktív tag
válasz
Mr Dini #16915 üzenetére
Az ffp-s minidlna sokszor nem frissült automatikusan, ha pl. átneveztem (főleg, ha tömegesen), esetleg áthelyeztem a fájlokat. A te csomagoddal még nincs ilyen tapasztalatom, lehet, hogy nem is kell rescan. Der legrosszabb esetben törlöm az adatbázisfájlt.
(#16914) Tonyk
Meggyűlt a bajom az ffp-s minidlna függőségeivel egy (egyébként valószínűleg felesleges) frissítés után, úgyhogy töröltem.
-
SteveL
aktív tag
-
SteveL
aktív tag
válasz
Mr Dini #16910 üzenetére
Már nincs, mert egy balul sikerült frissítés (azt hiszem 1.1.5-ről 1.1.6-ra) után valami függőséget hiányolt, úgyhogy slackerrel töröltem, és utána raktam fel a tiedet a programcsomagok közül.
Maga a minidlna működik is, csak ez a rescan nem (hacsak nem törlöm az adatbázist kézzel).
-
SteveL
aktív tag
válasz
Mr Dini #16887 üzenetére
Köszi!
A dolog azért jött elő, mert hamarosan át akarom költöztetni a komplett, működő konfigurációt (NSA320) egy másik merevlemezre, ezért tesztelem a lehetőségeket. A régi linkek már csak félig-meddig működnek, nem sok kedvem van a függőségekre vadászni (pl. minidlna-hoz), ezért egy elfekvő merevlemezen kísérletezem most.
Mivel a jelenlegi és az új rendszerlemez egyforma méretű, valószínűleg megpróbálkozom az eredeti HDD klónozásával. A bő két év alatt szépen beállítottam mindent (sokszor a fórum segítségével), mindent újra reprodukálni elég durva lenne. Valami migrációs szoftvert legyárthatott volna a Zyxel...
-
-
SteveL
aktív tag
Nem tudja valaki, hogyan lehetne korlátozni a Transmission CPU használatát? Pl. a nicelevellel lehetne, ahogy nézem, de hova kellene beírni a nason belül? A sávszélességet nem szeretném korlátozni, ha van más lehetőség is.
Köszönöm az esetleges választ.
-
SteveL
aktív tag
Mennyi ideig tart a frissítés? Már fél órája megy, az admin oldalon a
Firmware frissítése folyamatban. Nem lehetséges a belépés a frissítés befejezéséig.
üzenet jön be, ha be szeretnék lépni. -
SteveL
aktív tag
válasz
Anonymus23 #11403 üzenetére
Statikusan nem ment valamiért. A fix IP a routerben van beállítva MAC alapján.
-
SteveL
aktív tag
Üdv. Nem biztos, hogy a NAS a ludas, de a következő problémába ütköztem, és a segítségeteket kérném:
az albérletből hazahoztam a NSA320-amat. Itthon elérem a hálózaton a tartalmát, ssh-n is be tudok lépni, a Transmission Remote GUI is beolvassa a torrenteket, viszont kifelé nem tud csatlakozni a Transmission (egy idő után bepirosodik az összes torrent, nem írja ki a seederek, leecherek számát sem). A TP-Link WR1043ND v2 Gargoyle routeren be van kapcsolva a UPnP & NAT-PMP szolgáltatás, meg is jelenik a router felületén, hogy kinyitotta a Transmissionben megadott fix portot, mégsem megy. Próbálkoztam újraindítással (NAS és router), de nem segített. Mit kéne még megnéznem?
-
SteveL
aktív tag
Az elmúlt 25 év legdurvább bugja
Az NSA320 is sérülékenynek mutatkozik.
-
SteveL
aktív tag
minidlna-nál hogyan lehet újraszkenneltetni a tartalmat? Az /ffp/sbin/minidlnad -R parancsra hibát kapok:
root@NSA320:~# /ffp/sbin/minidlnad -R
[2014/07/22 10:04:17] minidlna.c:1022: error: Usage:
/ffp/sbin/minidlnad [-d] [-v] [-f config_file]
[-a listening_ip] [-p port]
[-s serial] [-m model_number]
[-t notify_interval] [-P pid_filename]
[-u uid_to_run_as]
[-w url] [-R] [-V] [-h]
Notes:
Notify interval is in seconds. Default is 895 seconds.
Default pid file is /var/run/minidlna/minidlna.pid.
With -d minidlna will run in debug mode (not daemonize).
-w sets the presentation url. Default is http address on port 80
-h displays this text
-R forces a full rescan
-L do note create playlists
-S changes behaviour for systemd
-V print the version number
root@NSA320:~#Előre is köszönöm a segítséget. minidlna 1.1.0-t használok.
-
SteveL
aktív tag
válasz
Doky1988 #9353 üzenetére
Megjött a héten a rendelt hűtőborda.
A változás:
hőmérséklet: 50,1 °C -> 46,7 °C
ventilátor fordulatszáma: 1818 rpm -> 1764 rpmTehát (ha nem is drasztikusan) javult a hűtés.
A magassága lehetne nagyobb is (ez 10 mm), beférne az NSA320-ba, a két merevlemez mellé. Felrakva így néz ki:
A berakott merevlemezek mellett pedig:
-
SteveL
aktív tag
válasz
bull84ghia #9294 üzenetére
Android és ios alatt is az a legegyszerűbb megoldás, hogy könyvjelzőként el kell menteni az asztali verzió linkjét. Firmware frissítéskor frissíteni kell a linket is. Nálam ez most a link:
http://192.168.1.100/r41198,/adv,/admin/
Belépsz a buta felületen a felhasználóneveddel és a jelszavaddal, majd a könyvjelzővel átváltasz a teljes felületre. -
SteveL
aktív tag
Nálam az NSA320-ban két merevlemezzel (ráadásul az egyik 7200 rpm-es) 56°C a CPU hőmérséklet jelenleg, a szobahőmérséklet 29°C. Ha leveszem az elejét, akkor csak 50°C.
A ventilátorsebesség 1818 rpm (nem gyári).
Most rendeltem egy 22x22x10-es hűtőbordát az ebayről. -
SteveL
aktív tag
Van egy miniDLNA-s problémám.
Hogyha pl. egy új filmet másolok a minidlna.conf-ban megadott videomappába, az nem nagyon akar megjelenni a TV-n a listában. Mennyi az átfutási idő, és milyen gyakran ellenőrzi az új/törölt fájlokat a miniDLNA?Eddig csak úgy tudtam az új fájlok felismerésére rávenni, hogy leállítottam a minidlna-t, töröltem a files.db fájlt, aztán újraindítottam, de ez elég gáz megoldás...
-
SteveL
aktív tag
A JuiceSSH pro verziója androidra most rövid ideig ingyenes:
[link] -
SteveL
aktív tag
MiniDLNA-val a hangsávváltás LG tévén nem megy, a médialejátaszóm viszont tud váltani.
-
SteveL
aktív tag
válasz
tigrici #8211 üzenetére
Elvileg igen, az LG honlapján legalábbis a Media Link mellett igen van (a Smart Share fül alatt).
Nálad miért van fent mind a három?
-
SteveL
aktív tag
Olvastam, hogy itt többen használtok LG LA620S-t (vagy valamelyik nagyobb testvérét). Végülis melyik médiaszerver vált be ezekkel a TV-kkel? Kéne felirat és hangsávváltás is.
-
SteveL
aktív tag
válasz
#79335424 #7752 üzenetére
Én is keresem a megoldást az MC androidos használatára, de nagyon körülményes az alapfelület egy kisebb (7 colos) tablet érintőkijelzőjén, nem is beszélve egy okostelefonról. Valami hibrid megoldás kéne, ami SSH-n csatlakozna a NAS-hoz, majd egy szép, nagytudású, modern felületként jelenítené meg. De valószínűleg ez nagyon rétegigény.
-
SteveL
aktív tag
válasz
enginev3.0 #7627 üzenetére
Nem a NAS bír ennyit, hanem a routered, ahogy Somatom is írta.
-
SteveL
aktív tag
A 310-esbe csak 40×40-es fér be, és nem szabványos a csatlakozója a 310-es tulajok szerint.
-
SteveL
aktív tag
FFP kell hozzá. Három sor az egész:
wget https://www.dropbox.com/s/oshb8ndc4hsect4/idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
funpkg -i idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz
idle3ctl -s 138 /dev/sda
Valaki azt írta itt, hogy a wget-tel nem sikerült a letöltés, akkor böngészőben töltsd le a txz fájlt, másold fel a NAS-ra, és ott futtasd a funpkg-t.
Szerk.:
A fenti angol leírásban az is benne van, hogyan kell lekérdezni az aktuális fejpakolgatási értéket.
Nyilván 320-as esetén csak az átállítandó merevlemez legyen a kütyüben a biztonság kedvéért. -
SteveL
aktív tag
Már volt róla szó, hogy a "sípoló" hang a fordulatszám szabályozás miatt van, tehát a ventilátor tápegysége a ludas a zaj nagy részében, nem maga a ventilátor. Ha igazán csendes üzemet akarsz, nem a gyári csatlakozóra kell kötni a ventilátort sajna. Egyébként én is olyanra cseréltem a ventit, mint te.
-
SteveL
aktív tag
válasz
#79335424 #5962 üzenetére
Direkt linkkel iPad-en is elérhető az admin felület, én azt használom. Tehát megadod a sima felületen a felhasználónevet és jelszót, belépsz, majd direkt linkkel elérheted az adminisztrációt. A direkt link megnézhető a számítógép címsorában belépés után, valami ilyesmi:
http://ip-cím/rverziószám,/adv,/admin/
-
SteveL
aktív tag
válasz
pcsabap #5833 üzenetére
Rossz hírem van. A TP-Link Wr841ND sosem volt gigabites. Nézd meg a specifikációját.
-
SteveL
aktív tag
Még 4 TB-os is van a kompatibilitási listán.
-
SteveL
aktív tag
-
SteveL
aktív tag
válasz
stickermajom #5578 üzenetére
A gyári kifelé szívja. Próbáltam a befelé fújást is, de nem volt nálam lényegi változás.
-
SteveL
aktív tag
válasz
stickermajom #5576 üzenetére
Igen, 20 mm a hely. Valahol láttam olyat, hogy kívülre van szerelve a venti, valószínűleg simán megoldható.
-
SteveL
aktív tag
Bár az, hogy "fut" az FFP, nem teljesen igaz, az FFP inkább csak lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer ne legyen lekorlátozva a gyári programokra és beállításokra, a feltett extrák futnak inkább onnan, ahova az FFP felteszi (pl. pendrive, ha az FFP pendrive-on van).
-
SteveL
aktív tag
Az FFP eltávolítása azért nem ugyanaz, mint a teljes HDD eltávolítása. Ha csak az FFP-t akarnád leszedni, akkor például a megosztások, és természetesen a mappák és fájlok megmaradnának. Ha az egész HDD-t cseréled FFP-stül, újra be kell állítani a megosztásokat, és rá kell másolni a megosztandó mappákat, fájlokat.
A pendrive-os megoldásnál az FFP eltávolítás tényleg egy mozdulat, a megosztások, stb. maradnak.
De továbbra sem értem, miért akarná valaki az FFP-t eltávolítani, szükség esetén le is lehet tiltani. Ezért nyugodtan futhat a merevlemezről.
-
SteveL
aktív tag
válasz
#48613632 #5190 üzenetére
- Belépsz rootként SSH-n
- Leállítod a transmissiont: /ffp/start/transmission.sh stop
- Elindítod a Midnight Commandert: mc
- Megkeresed a settings.json fájlt: /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
- Edit (szerkesztés) ez alapján, rpc-password-hoz a saját jelszavad, rpc-username-hez a saját felhasználóneved, amikkel be szeretnél lépni, rpc-whitelist lehet inkább 192.168.*.* (ha csak helyi hálózatról szeretnél belépni), *.*.*.* (ha bárhonnan), rpc-whitelist-enabled természetesen true. A vesszőkre, idézőjelekre vigyázni!
- Save (Mentés)
- Exit (Kilépés az mc-ből)
- Transmission újraindítása: /ffp/start/transmission.sh start -
SteveL
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5184 üzenetére
Másoláskor (MC-ben) vedd ki az X-et a preserve atributes elől, vagy utólag állítsd át a jogosultságokat a File/Chmod menüponttal.
-
SteveL
aktív tag
válasz
Anonymus23 #5182 üzenetére
Rootként léptél be SSH-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GOG.com - Good Old Games
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest