- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petike168
aktív tag
válasz
vanRobert #21198 üzenetére
Csináltam egy teljesen új telepítést most: HDD formázva, újra csatolva, illetve egy hard reset. Előtte fw-t 4.70-re visszaállítottam. A csomagokat zsiga68 (<-köszönöm) által küldött mentésből tettem fel, így most úgy néz ki minden működik. Amit észre vettem, hogy az ffp, illetve MC is más verzió ebben, ahhoz képest amit én korábban innét összevadásztam, szóval valószínűleg tényleg az van amit mondasz. A TM-et most egy kicsit pihentetem, aztán ha újra érzek erőt végig megyek a frissítéseken, ahogy javasoltad, de egyelőre működik.
Kiegészítésként ha már minden működött, lecseréltem délelőtt a már elég hangos fan/ventilátort is egy Noctua NF-A4x10 FLX-re, ami iszonyat halk a korábbihoz képest. Itt is lettek azért tapasztalatok... Nem tudom, hogy csak azért mert enyém 310S vagy maga a Noctua miatt, de a fórumon keringő bekötési rajzhoz képest, itt színhelyesen kellett csinálni, nem felcserélve a piros/sárgát.
A megosztás "megszakadás" még tesztelés alatt, de úgy látszik az is helyre jött.
Köszönöm még egyszer mindenkinek aki segített
-
-
válasz
vanRobert #21191 üzenetére
Megy a repo, ott a második link rá tudsz nézni. Nincs letöltve semmi, ha megnézed a telepítési leírást az 5. pontnál találod magát a telepítést, wget-el szedi a le a script-et és az telepít. Azért nem működik mert az előtte lévő 4 pontnál valami nem stimmel.
Én sem értek hozzá, csak figyelmesen megcsináltam minden lépést. -
kene84
aktív tag
válasz
vanRobert #21182 üzenetére
Nekem is 520-am van és azon tapasztaltam pedig a fentit.
Csábított nagyon, hogy kipróbáljam az itt is felbukkanó új verziókat, de nem mertem belekezdeni.Van egy ősrégi 1.5TB-s és két 4 TB-s vinyó rajta, működnek és inkább ebben az esetben a jól bevált "ha működik ne piszkáld" nagybecsűt választottam.
-
Kixman
újonc
válasz
vanRobert #20875 üzenetére
Szia! Nem Neked címeztem a bejegyzésemet, csak nem tudom hogyan lehet itt törölni bejegyzést. Mr Dini-nek válaszoltam volna, de félre kattintottam. Megírtam a bejegyzésemet és mielőtt beküldtem volna észrevettem, hogy egy másik üzenetre válaszoltam. Mivel nem tudtam törölni a teljes bejegyzést ezért csak jeleztem, hogy nem jó helyre írtam.
-
-
gduck
addikt
válasz
vanRobert #20860 üzenetére
Ez volt a telepítés menete:
1. HDD formázás
2. web_prefix fájl bemásolása a \\NAS\admin\zy-pkgs mappába
3. NAS admin felületén csomaglista frissítése
4. MetaRepository telepítése
5. NAS admin felületén csomaglista frissítése
6. FFP telepítése
7. SSH, keresztül /ffp/etc/funpkg/sites tartalmának aktualizálása erre [link]
8.slacker -U
9.slacker -aA br2:transmission-2.92-arm-1.txz br2:libevent-2.0.21-arm-1.txz br2:curl-7.51.0-arm-1.txz
9- es lépés többféle volt, votl 2.82-es, majd kézi frissítés 2.94, 3.0 stb. Igazából nem fagy a maga a Transmission, csak olyan mintha valamiért nem tudna a trackerhez kapcsolódni... A GUI "fagy", olyan mintha a transmission válaszára "várna".
-
Joshi
titán
válasz
vanRobert #20860 üzenetére
Már bánom hogy tegnap beleálltam Tonyk-ba, nem kellett volna hiszen semmit nem érek vele. Viszont a problémám már nem az hogy hogy kell ffp-t felrakni vagy hasonlók. Az a gond, hogy az alap 2.82-es Transmission nincs ott a csomaglistában, szóval amit írtál meg se tudom csinálni. Mind1, meglátom mit tud kezdeni vele a kollégám.
-
Joshi
titán
válasz
vanRobert #20802 üzenetére
"Az alap "gyári" 2.82-es is ment, nem fagyott ki a GUI..."
Az a gond, hogy a gyári 2.82-es már nincs ott a csomaglistában, pedig tisztán emlékszem, hogy régen ott volt. Az utóbbi években ffp nélkül használtam a NAS-t TM 2.82-vel teljes megelégedéssel. Persze nem volt egy sebesség bajnok a holmi, de tette a dolgát ahogy kell. -
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20702 üzenetére
Az az érdekes, hogy abban a csomagban, nincs minidlna.sh. Csak a bináris van benne, tehát nem írhatja felül semmi a régi .sh-t. Küldj már egy screenshootot!
Szerk:
Most nézem, hogy a csomagban a /ffp/sbin alá kerül(ne) minidlnad. Tedd át kézzel az /ffp/bin -be. (nekem is ott van. Az eredeti minidlnad-t nevezd át minidlnad_original-ra, a txz-ből meg az új fájlt másold az /ffp/bin -be. Így próbáld elindítani). Lehet ez már nem is az én csomagom? Olan régen volt már... -
Norbika88
senior tag
válasz
vanRobert #20645 üzenetére
Fent van a progi, unreachable-nek írja amit nem igazán értek, hiszen fájlokat simán tudom mozgazni hálózaton..
Mr.Dini inkognitoból próbáltam.
Firmware frissítést megtudom oldani webes konfig felületet nélkül is?Ez hatassal lenne a benne lévő raidben össze fűzött lemezekre?(ha nem jön ossze gondolom a rajta tarolt adatokat buktam.)
Hát ha segítene rajta... -
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20439 üzenetére
Mentésben minden ott van, még csak vadászni sem kell. Ha megtalálod, a helyére rakod az adminon belül.
A ZYPKGS fájlból a hozzá tartozó szakaszt másold be a te ZYPKGS fájlodba.
A netet vedd el a nastól ( a routeren kihúzod a wan portból a kábelt vagy bontod a netkapcsolatot, vagy a nason átírod a dns-t es gw valami fals értékre).
Ekkor frissíthető a lista, ha megvan feltelepíted. Net mehet vissza. -
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20314 üzenetére
Notebookkal egy gondom van. Illetve kettő.
Az első, hogy ami notebookot az ember ilyen melóra szán, az már nem mai darab, ezért nagy az esély arra hogy jóval többet eszik, mint egy ilyen lap.
A második pedig az, hogy 3.5" -es hdd bajos lehet usb-n. Vagy usb3-as ház kell neki ( >0.5A ), vagy Y elosztó. Usb3 kétséges, hogy van a régi notikon, ok az Y elosztó filléres dolog. De inkább nagyobb gond hogy eléggé be vagy határolva a hdd számat illetőleg. 1 vagy 2. (Főleg ha az usb portokat eszi az Y elosztó).
Nyilván lehet itt 2.5-es hdd-vel operálni, de most arról van szó, hogy ha van már hdd, mi a fenének vennénk aranyáron noti hdd-t.
Freenas: persze van, meg még csomó más is. De majd lehet hogy a minidlna-nál lesz gond, hogy nem lesz hozzá ilyen csomag, stb . Egy debian származék alatt nem lesz ilyen gond. De nem ismerem a freenast ... -
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20307 üzenetére
Én most megvárom, hogy megmakkanjon a nsa320, és egy J4105-ből vagy valamelyik haverjából (ami éppen jó áron lesz) egy ilyet rakok össze (van minden, tényleg csak az alaplap kell bele.). Gardróbban elfér, ház nem kell hozzá (nem nézegetni akarom).
Egy mezei debian (gui nélkül) 2-4GB rammal bőven elvan, szóval még itt sem kell nagyon elszaladni. Transzkódra nem biztos, hogy elég lesz a cpu benne, de nem is akarom erőltetni a Plexet. Netflix mellett sok értelme nincs házi videotékának. Amúgy is megnézem, törlöm, erre meg elég a minidlna. Nagyon kevés film van amit elrakok, hogy majd megnézem máskor is. -
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #20304 üzenetére
Az építés majdemhogy idézőjeles, össze kell dugdosni. Elég sok gyártónak van (pl.: [link] ) integrált procis alaplapja. 25-35e körül lehet beszerezni őket. Kell még memória. A hdd mehet ebből a nasból bele. Táp rendszerint van otthon. Ház még nem szükséges neki ha el tudja dugni az ember valahova. 50-ből megvan, Linux rá és mehet a plex meg kismillió más.
Nagyságrenddekkel erősebb mint a zyxel, árban szinte ugynott van. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
vanRobert #20214 üzenetére
szerinted értem én azt?
FFP már valahogy felment, már csak a MINIDLNA kellene, de nem megy sehogy.MiniDLNA 1.2.0 telepítése:
1. Adjuk ki a következő parancsot: slacker –iuA slapt-get
Majd üssünk egy Enter –t. és ezzel feltelepült a slapt-get csomagkezelőnk.már itt elakadok... és a függőségek még hol vannak....
(már kifolyik a szemem a sok olvasgatástól
)
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19989 üzenetére
A szűz ffp-s telepítést kb így csináltad (ez és a köv. oldal), (és nyilván nem pendrivera)?
https://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/transmission_beallitasa.html
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19987 üzenetére
"2.82-es gyárit raktam fel. Ahogy kell SSH-n leállítottam, majd a gyári csomagok között letiltottam."
Megkérdezhetem, hogy ilyen paranccsal tiltottad le ssh-n a 2.82 gyári csomagot?
Google-s mentésekben pedig, ott vannak azok a fájlok - hiszen működő rendszerekről lett kimentve, több példányban is - amikkel ment az érintett verzió.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #19939 üzenetére
Lehet, hogy egy openssl frissítés megoldaná?
Igen, azt kellene kézzel a boxra varázsolni, majd funpkg-val felrakni. De nagyon fontos openssl frissítés során az openssh-t is felrakni. Ha valamelyik nem egyidős a másikkal és elhagyod az aktuális SSH sessiont, soha nem fogsz tudni belépni SSH-n. Itt megtalálod mindkettőt: https://nas-central.mrdini.me/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/
Frissítés után még egy reboot is kell a vasnak, hogy ismét menjen az SSH.
Akkor elképzelhető, hogy ez a misztikus fagyások egyik lehetséges oka?
Igen, ezt több user is megerősítette anno, illetve a ZyXEL féle csomag build szkriptjébe is belenéztünk összehasonlítás gyanánt. Csak azért készül ritkán ilyen csomag, mert baromi körülményes patchelgetni a forrást.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #19934 üzenetére
Az már akkor is fura volt, hogy amikor PC-n indítottam torrent filet, akkor szinte mindig kifagyott.
Érdekes, mert a PC-s remote GUI és a webes felület is a TM RPC-jét használja, akárcsak az Android kliens. Különbség csak abban van, hogy a PC-s verzió mindenhez egyedi kérést küld, míg a mobilos keepalive-al oldja meg, ha teheti ugyanazt a kapcsolatot használja. De ez még nem lenne ok a 'fagyásra'.
A gyári download manager pedig libtorrent alapú, ami egy picit gyorsabb is, mint a TM. Egyetlen hátránya a ZyXEL féle GUI hozzá, az Python alapú és nagyon lassítja a vasat, ha aktív. Meg az érthetetlen max 10 torrent limitje.
A CPU kérdésre pedig igen, a 310, 320, 310S, 320S, 325 és 325v2 mind egy Marvell Kirkwood SoC-cal rendelkezik, ami valóban ARMv5-ös architektúrájú. Ezeken a vasokon csak ARMv5-re fordított kód, illetve az ARMv4-es kód fut (de borzasztó lassan). A többi el sem indul. Mivel ARMv4-re az FFp már rég nem létezik, ha egyáltalán működésre tudtad bírni, akkor 100%, hogy a NAS-od procijára lett fordítva a bináris.
Ami a lassulás okozója, az a kernellel függ össze, ugyanis a Transmission használ(na) egy speciális kernel cache-t, de valami számomra érthetetlen módon ezt a ZyXEL firmware iszonyat alacsonyra korlátozta. Ha nincs a TM forrásban ez az érték beszabályozva és eleve úgy lefordítva, akkor bizony fagy az egész. Nyilván a ZyXEL figyelt erre, mikor kiadta az ő Transmission csomagját, de barmalejen kívül FFp csomagot még nem láttam, ahol ez az érték rendben be lett volna állítva.
A másik lényeges különbség az FFp és a gyári csomagok közt, hogy míg a gyári rendszer glibc-t használ a C utasítások 'értelmezésére', az FFp és a rá készült csomagok uClibc-t használnak. Az utóbbi egyébként egy remek választás ilyen beágyazott eszközökre, a méretéből adódóan, de a glibc kétségkívül sokkal több mindent támogat. Emiatt jóval lassabban töltődnek be a programok glibc alatt, de futásidőben picit gyorsabb. Sajnos mivel az FFp a kezdetektől uClibc-t használ, áttérni nem lehetséges. Kivéve ha valakinel van annyi szabadideje, hogy leportoljon egy FFp szerű glibc alapú FHS-t.
Végül pedig az arm jelzés azt jelöli, hogy az adott csomag minimum ARMv5-re készült. Tehát az összes 3** és 5** NAS-sal kompatibilis. A szám mellette csak a build szám, amúgy semmi jelentősége nincs. Csak egy verzió jelölő.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #19931 üzenetére
Ok, ez tiszta. De attól még a fájl megvan. Amíg a which megtalálja, nincs gond.
Ez a parancs pont hogy leszedi neked, csak futtasd le:
export SLACKER=$(which slacker); /ffp/bin/wget https://nas-central.mrdini.me/slacker -O $SLACKER; chmod +x $SLACKER; unset SLACKER; slacker -U
A wget letölti a jó slackert a tárhelyemről.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #19927 üzenetére
Hát nézd, ha nagyon nem megy, inkább óvd meg a májad. Ha megbízol bennem, keress meg privátban egy SSH port forward után, egyik este szívesen segítek.
De talán a sed és wget kombó most már nem fog problémát okozni és minden menni fog flottul.
Amúgy írtad, hogy nem megy a mrdini repó sem. Ránéztem, nekem ok.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #19921 üzenetére
Szia!
Jól látod, elég sok repó halott már. A nas-central hosztingja (ahol a repók nagy része hosztolva volt) HDD hibát jelentett, egy ideig megint működött utána az oldal (kb két hónap elérhetetlenség után), aztán megint nem elérhető semmi. Talán örökre.
Viszont abban a rövid időszakban csináltam egy gyors mirrort az egész oldalról. Ezt feltettem ide: [link]
Viszont a slacker konfigban is frissíteni kell ezeket a címeket. Mindenek előtt kezdjünk viszont egy mentéssel:
cp /ffp/etc/funpkg/sites{,.bkp}
sed -i "s|http://downloads.zyxel.nas-central.org|https://nas-central.mrdini.me|g" /ffp/etc/funpkg/sites
Sajnos ez így önmagában kevés még, mivel a slacker csomaglista nem támogatja a HTTPS elérést. Ez már egy picit összetettebb feladat, kell hozzá némi szövegszerkesztés is terminál / SFTP alól.
Erről is érdemes egy mentést csinálni először:
cp $(which slacker){,.bkp}
Mivel a NAS csak a vi szövegszerkesztővel rendelkezik, arra kell hagyatkozni:
vi $(which slacker)
Ez megnyitja Neked a slacker szkriptet. Nyilakkal navigálj el eddig a részig:
fetch() # [-f] cache-path
{
if [ "$1" = "-f" ]; then
shift
elif [ -r "$C/$1" ]; then
echo "fetch: found $C/$1"
return 0
fi
site_=$(echo "$1" | cut -d/ -f1)
path_=$(echo "$1" | cut -d/ -f2-)
dst_=$C/$(dirname $1)
url_=$(eval echo \$url_$site_)
mkdir -p "$dst_"
case "$url_" in
ftp://*)
cmd_="(cd '$dst_'; ncftpget '$url_/$path_')"
;;
http://*)
cmd_="(cd '$dst_'; wget -Nnv '$url_/$path_')"
;;
rsync://*)
cmd_="rsync -q '$url_/$path_' '$dst_'"
;;
/*)
cmd_="cp '$url_/$path_' '$dst_'"
;;
*)
die "cache: don't know how to fetch from $url_"
;;
esac
echo "fetch: $cmd_"
eval $cmd_
}Egészen pontosan a http://*) alatt szereplő két ;; kell most nekünk. Nyomj egy "I" gombot a billentyűzeten, ezzel átkapcsolva Insert módba. Majd vágólapról Shift+Insert-tel be tudod tenni ezt a pár sort:
# ne másold be ezt a sort, a fórummotor nem engedi másképp a formázást
https://*)
cmd_="(cd '$dst_'; /ffp/bin/wget -Nnv '$url_/$path_')"
;;Én javaslom a http sort is egy picit szerkeszteni, nevezetesen a wget elérési utat. Itt a végleges teljes részlet:
# ne másold be ezt a sort, a fórummotor nem engedi másképp a formázást
http://*)
;;
https://*)
;;Remek, vi-ból az escape (Esc) lenyomásával, majd a :wq! begépelésével tudsz kilépni. Aztán mehet egy
slacker -U
, s minden a "régi" lesz.De ha ez a vi-os szöszölés nem fekszene, alternatívaként tudok ajánlani egy általam már szerkesztett slacker-t telepítésre:
export SLACKER=$(which slacker); /ffp/bin/wget https://pastebin.com/raw/zk4qfDMN -O $SLACKER; chmod +x $SLACKER; unset SLACKER; slacker -U
Ez még a csomaglistát is lefrissíti, csak a sedet kell előtte kézzel kiadni. Ennyi.
Szemezgetek a 326-al... Úgy olvasom alapból támogatja a DLNA-t. A TV-m meg alapból kezeli...
A 310 is tudja a DLNA-t alapból. Twonky-nak hívják a webszerverét és hát nem a legjobb választás volt a ZyXEL részéről. A minidlna picit jobb mind funkciók, mind erőforrás tekintetében. A 326-ossal dettó ugyanezt kapnád.
Szerk.: Tonyk kolléga megelőzött
.
+ még annyit hozzátennék, hogy hogy érdemes függőségeket keresni, mint pl a librtmp.so.1 esetedben. Az összes ffp repó rendelkezik egy MANIFEST fájllal (gyakran .bz2 a kiterjesztése, mert be van csomagolva, winrar olvassa / linuxon bunzip), Például itt a barmalej2 repó-é, amiben érdemes mindig először keresni, mert a legtöbb csomagja neki van: [link]
De a lényeg, hogy nekem megvan ez a MANIFEST a gépen kibontva, s ha kell valami, szövegszerkesztővel megnyitom, Ctrl+F a fájlnévre, s meg is van a csomag neve.
Pl.:
++========================================
||
|| Package: ./ffmpeg3/rtmpdump-2.4_gitfa8646d-arm-1.txz
||
++========================================
drwxr-xr-x root/root 0 2017-05-19 14:41 ./ffp/
drwxr-xr-x root/root 0 2017-05-19 14:41 ./ffp/share/
drwxr-xr-x root/root 0 2017-05-19 14:41 ./ffp/include/
drwxr-xr-x root/root 0 2017-05-19 14:41 ./ffp/bin/
drwxr-xr-x root/root 0 2017-05-19 14:41 ./ffp/lib/
-rwxr-xr-x root/root 159562 2017-05-19 14:41 ./ffp/lib/librtmp.so.1
...Tehát a br2 féle rtmpdump csomag tartalmazza. Ez slacker "paraméterekre" lefordítva ennyit tesz:
slacker -uiA br2:ffmpeg3/rtmpdump
De ez csak a fixem után fog eredményt hozni, mivel az eredeti barmalej repó is elúszott.
-
gduck
addikt
válasz
vanRobert #19903 üzenetére
Ha az a problémád amit írtál:
"Igen, TMGUI-ban jön, amikor nézek egy port próbát."És ezt a hibaüzenetet kapod:
"httperror 0: No Response"Az azért van, mert a régi GUI olyan szervert keres, ami már nem válaszol neki! Szerintem a megoldást már leírtam.
UI: Vagy totál félreértem a problémádat...
-
gduck
addikt
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19895 üzenetére
Hát ha teljesen szűz, akkor legalább azt a portot beállítottad a routerben, amit tesztelsz?
Lesz ott más is amit állítani kell ehhez!
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "login-név",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true, -
gduck
addikt
válasz
vanRobert #19881 üzenetére
Khm... Khm...
Már írtam mit érdemes csinálnod
-
Tonyk
veterán
válasz
vanRobert #19878 üzenetére
Repokról készültek mentések. A csomagokat megtalálod bennük. Keress vissza, hozzászólásaim alatt megtalálod a google driveos linket.
szerk: Kikerestem neked: https://drive.google.com/drive/folders/1-qD9GCLPidixaSP4ulqR5v4g6KWLn7Am
-
gduck
addikt
válasz
vanRobert #19878 üzenetére
Szerintem:
a zy-pkgs mappában lévő web_prefix fájlba beírod ezt:
https://nas-central.mrdini.me/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
nem tudom gond-e a https, ha igen akkor ezt:http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Ezután a NAS webes felületén lefrissíted a csomaglistát
Ha nincs benne a keresett csomag szerintem a MetaRepository-t telepítsed fel, utána lesz minden
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest