- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
-
zsolt20
tag
válasz
szjoci #20006 üzenetére
Köszi. Plex app-ot próbáltam de bejelenkezés után nem látja a servert. Kezelőfelület is teljesen más , valami videok jönek be a netről hasonlit a youtube re. Mobilra ha telepitem a clienst akkor megszokot a kezelőfelület manuálisan megadom a server ip cimet és már látja is a tartalmakat. Igaz mobilról nem játsza le a legtöbb filmet transkodolna a nas meg kevés erre. Xplay is próbáltam az meg valami 4 jegyű kodot ir ki ,azt beírom a megadott linken és nem történik semmi.
-
szjoci
őstag
-
-
Somatom
veterán
-
Upo
addikt
válasz
szjoci #19470 üzenetére
SutPet linkjén levő topikba még írtál is plex ügyben, ahonnan szedtem. [link]
Van ott link a Mijzelf ffp repo új helyére is, a slacker file szerkesztésével éleszthető:
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/FFP/packages/0.7/arm/Én mondjuk ideiglenesen pimpeltem magamnak a /ffp/sbin/uwsiteloader.sh-t, letöltés után kicserélem a mijzelf linket az újra, 1 sort kell beszúrni hozzá.
A # Download the definition-file szekcióban az utolsó parancs után a #############... sor elé raktam be, ez nekem a 44. sor. Tehát a
dialog --title " Information " --backtitle " UW Site Loader " --infobox "Downloading definitions\nCompleted - Processing" 10 40
sor után kell beszúrni ezt a sort:
sed -i -e 's/http:\/\/downloads.zyxel.nas-central.org\/Users\/Mijzelf\/FFP-Stick\/packages\/0.7\/arm/http:\/\/zyxel.diskstation.eu\/Users\/Mijzelf\/FFP\/packages\/0.7\/arm/g' $TMPFILE1Utána uwsiteloader.sh futtatása, a kijelölésnél most már a memiks mellett a nas-central-os repokat is ki kell hagyni. Tehát marad az s mz uli kylek mrdini. Ezután már megy a slacker, már ami megmaradt belőle. Bár mintha Mijzelf-nél lennének most frissítések.
Kicsit favágó ez a sed-es bohóckodás, igazából uli-nak kéne szólni hogy írja át az mz sort az új címre.
-
válasz
szjoci #19460 üzenetére
Nekem régóta van fent, de most gondolkodtam a gyalun és újra felrakáson mert a transmission-el gondjaim vannak az rtorrent-et meg felrakja ugyan de nem lehet indítani. Emlékeim szerint én is metarepo-ból raktam fel. Szóval most elgondolkodtattál hogy jó ötlet-e ez.
Esetleg amit megpróbálhatnál, olvastam hogy entware-ből is van már újabb verzió, a 3x.
Itt egy kis forrás: [link]
és [link]
Másodiknál feltételezem, hogy 542 és 520 nem sokban különbözik egymástól.
És még egy [link]
Sajnos az én linux ismereteim konvergálnak a 0-hoz, igazából egy jó leírást tudok értelmezni és megcsinálni, ennél nem több, sajnos.
Most látom, hogy a második link alapján próbálod csinálni. Akkor főleg nézd meg a 3.-at ott ugyanis részletesebben tárgyalják a különböző telepítési metódusokat, armv7-re is eltérő van kernel verzió függvényében (fogalmam sincs nekünk 3.2-nél nagyobb, vagy csak 2.6.36-nál nagyobb-e a verzió). -
Joshi
titán
válasz
szjoci #19415 üzenetére
A topik indító cikk leírásában amit idéztem is, abban azt írja hogy az "Navigáljunk az NSA megosztási közül az Admin/zy-pkgs könyvtárba. Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:" Egyébként ott is nagybetűvel írja az Admin-t. A zy-pkgs mappát az Admin mappán belül már nyilván én hoztam létre, mert az nem létezett.
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #19313 üzenetére
Semmiképp ne tedd ki a hdd-t ilyen hideg helyre! Ha mégis, tegyél rá egy (szigetelt) karton dobozt egy lyukkal (ahol tud szellőzni, célszerű a nas ventillátora mögé vágni a lyukat), amit be tud fűteni, legalább 10 fokra. célszerű minimálisan 10-15 fok környékén tartani szerintem.
Sokan panaszkodnak lassulásra túl hideg környezetben.Aki még egyszer leírja, hogy "wincsi", annak levágom a bal heréjét!
-
válasz
szjoci #17879 üzenetére
Időközben már működik az entware-ng is, azt nem tudtam, hogy a sok transmission közül melyiket kellene felraknom. Aztán felraktam a transmission-daemon-openssl-t és a transmission-web-et. Most próbálom majd konfigurálni, csak előbb még megnézem a wimbledoni döntő végét. :-)
Egyébként a Metarepository-ban hol találhattam volna a transmissiont? Nekem attól csak az ffp és az entware-ng "jött" meg. -
kmarci25
veterán
válasz
szjoci #17783 üzenetére
kovadan: a support válasza anno az volt, hogy a 310-es nem tud 10 torrentnél többet futtatni, illetve nálam korlátozva van még az egyidejű kapcsolatok száma is (globálisan és torrentenként is). Én azt vettem észre, hogy nem is ez akasztja ki, hanem bizonyos torrent fájlok. De hogy miért...?
szjoci: na, igen, ezért nem emlékeztem erre a menüpontra.
Viszont a WOL beállításában kérek egy kis segítséget. A routerben nyitottam 7-9-ig a portokat. Megvan minden, ami kell (NAS MAC címe, IP címe küldő--belső is. A mobilos alkalmzásban kéri a MAC címet (ez egyértelmű), IP vagy domaint (ez külső vagy belső? A NAS-é, avyg a router-é?), a portot (ez is egyértelmű) és van egy SecureOn sor (ahová alapesetben FF-FF-FF-FF-FF-FF van beírva, ide mit írjak?).
Kérlek segítsetek abban, hogy külső hálóról( (mobilnetről is) tudjam indítani a NAS-t.
-
Anonymus23
veterán
válasz
szjoci #17762 üzenetére
(Jelenleg) nem használok FTP-t, akkor lehet benéztem, mert az rémlett, hogy a webes felület nem elérhető.
Csak TM-re, hálózati adattárolásra, és most már médiaszerverként is (az új mobilomon már jól használható ez a rész is) használom.
Akartam a plexet felrakni, de keresni kell hozzá való programot. -
kmarci25
veterán
válasz
szjoci #17757 üzenetére
Az illesztéshez ezt a korábbi hsz-t találtam. A forrasztás a kisebbik gond (bár a legjobb lenne megúszni), inkább az érdekelne, hogy maga a venti szabványos-e, azaz a gyári ki, az új be (és nem kell fúrni-faragni)?
-
Coc@s
őstag
válasz
szjoci #17655 üzenetére
Semmilyen leírásom nem volt róla, csippig nyomtam a RESET-et bekapcsoláskor.
DHCP-től nem kapott címet,névvel is csak akkor lehetne elérni, ha van "értékelhető" IP-címe.
Milyen name-server tudná feloldani egyébként a nevét IP-címre, ha nem lát ki a hálózatból?
Capture-t használva találtam rá nem 192.168-as, hanem 169.x.x.x-es címmel. Utána beállítva jó volt, aztán valszeg a mentés nem sikerült, mert következő reboot után ismét ugyanaz volt.
Most már OK. Állítottam be neki fix IP-t.
Most megy a régi NAS tartalmának a visszamásolása.
Először fölmásoltam USB-ről, de valami hülye módon másolgatta, utána nem tudtam megfelelően átrakosgatni a megfelelő könyvtárakba a NAS-on belül, így letöröltem és most hálón keresztül FTP-vel megy minden a maga helyére. -
s3toraph
senior tag
válasz
szjoci #17503 üzenetére
Szia!
Köszi, megkérdezem a topicban.
El akarom adni és nem tudom ez a kiírás jelent e bármit is, nem akarom hogy az új tulajnak bármi gondja legyen vele.
Az nem tudom számít-e, de egy sharkoon usb3-as dokkolóval csatlakoztattam a gépre.
Leformáztam már win8.1 lemezkezelővel többször, 4K szektormérettel, utána meg alapértelmezett beállításokkal, mindig NTFS-re, és továbbra is ezt írja a HDS.(:#17504) Upo:
Szia!Van a gépemben egy másik 3TB RED, egy 1 TB RED, egy 1 TB Blue, egyiknél sem írja ezt, sőt soha nem láttam még ilyet. Igaz ez az első eset, hogy nas-ból kivett vinyóval van dolgom formázás, partícionálás terén.
-
s3toraph
senior tag
-
szjoci
őstag
válasz
szjoci #17309 üzenetére
Megjött tegnap az újracsomagolt 520-asom, gyakorlatilag szerintem csak kibontották, megnézték, majd visszaküldték, mert a tápvezetékek sem voltak szétbontva és nas elején is rajta volt a fólia. Szóval jó vétel volt (most) 33500-ért
2x2TB-os hdd-t költöztettem át a 320-asból, a pótolhatatlan dolgokat lementettem az asztali gépre.
Az 520 telepítésekor raid vagy jbod kötetet szeretett volna csinálni a két hdd-ből, na gondoltam így tuti ugrik a tartalom, és ráengedtem egy raid0-t. Amikor kész lett csaptam a homlokomra, hogyha nem jelölöm ki mindkét HDD-t a telepítés elején, akkor ugye nem akar raid tömböt csinálni, úgyhogy szét is szedtem őket utána ahogy a 320-asban is voltak. Így nem tudtam lecsekkolni hogy megmaradnak-e az adatok, bár gyanítom hogy nem mert picit más a könyvtárstruktúrája mint a 320-asnak volt. Eddig elég gyorsnak tűnik, szép a kezelőfelület.
Úgyhogy mint volt 310-es majd 320-as tulaj elbúcsúzom a topiktól. Sok mókolást megtanultam itt hála a segítőkész fórumtársaknakEnnek köszönhetően az 520-ra már saját kútfőből repült fel a metarepository majd a Plex.
Na most megyek havat lapátolni -
kmarci25
veterán
válasz
szjoci #17319 üzenetére
MetaRepository frissítése:
Telepíteni a következőképp lehet:
1. hozz létre egy fájlt, amit nevezz el web_prefix-nek (ügyelj arra, hogy ne legyen kiterjesztés a végén (pl: .txt))
2. illeszd bele ezt a linket: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
3. helyezd el a fájlt a \\<nashost>\admin\zy-pkgs mappába
4. frissíts rá a webfelületen a csomaglistára és ha minden OK, akkor megjelenik egy csomag, a MetaRepository, ezt tedd fel!
5. majd megint menj a frissítésre!Na, a 4. pontban a frissítés után nálam nem történik semmi, nem jelennek meg a csomagok.
Mi lehet a gond?
Szerk.: ahogy említettem, az enyémen a 4.62-es fw van, a fenti linken azonban a 310 alatt nincs ilyen számú fw. Ez lehet a hiba?
Még egy kérdés. Ha frissítem a fw-t, akkor a csomagjaim, beállításaim elvesznek? Igazából a TM és az ftp amit a leginkább használok, az lenne fontos, hogy megmaradjon.
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #17242 üzenetére
Igen, az Xplay-el kevertem én is. Elméletileg megy az általad ajánlott webos-en is, de csak developer üzemmódban lehet használni (usb-n már nem), azt meg 10 ki-be kapcs. után ismét aktiválni kell a develop fiókot és újra kell telepíteni az alkalmazást... ez meg még engem is elkedvetlenít. Úgyhogy egyelőre marad a dlna. Fizetni nem fizetek, azért, hogy havonta 1 filmet megnézzek rajta. Akkor inkább megnézem a 3 samu egyikén ha plexezni vágyom.
-
SteveL
aktív tag
válasz
szjoci #17105 üzenetére
Én is nulláról kezdtem. Betettem az új merevlemezt (a régi nem volt bent az elején), feltettem a web_prefixet, a MetaRepository-t, az ffp-t, a transmission-t, a minidlna-t, aztán a configfájljaikat felülírtam a régi configfájlokkal. Minden szuperül megy, csak a gyári csomagok hiányoznak, azon belül pedig főleg a SMART, mert azt használtam csak a gyáriak közül.
-
stroge
csendes tag
válasz
szjoci #16926 üzenetére
Ha sikerült feltennek a 0.9.16.6-ot, rám tudnál írni egy privit? én kb 3 különféle módszerrel próbáltam, de nem sikerült. illetve az install sikerült állítólag, de nem indexelt, és a gui-ból timeout-tal install után kilépett. a legfurább az volt, hogy a gui-ban a verziot nem írta ki, mint szokta, csak annyit, hogy telepítve, és nem fut.
köszi előre is. -
stroge
csendes tag
válasz
szjoci #16928 üzenetére
Ennél meredekebb, hogy nem csak a PMS fájllal kell így mókolnunk, hanem az androidos Plex app-pal is, hiszen ha jól emlékszem, a legújabb PMS-sel nem megy a lefgrissebb app. Abból is kell apkmirroron vagy ilyen helyeken egy régebbi verziot keresni, hogy kompatibilisek legyenek.
nekem a 0.9.8.18-as PMS van fent, azzal kompatibilis a Plex app 1.1.4-es verzioja pl. -
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #16926 üzenetére
Fú, de jó! Épp írni akartam, hogy sehol nem találom a bin-t.
Mentem is lefelé azonnal.
Este meg feltolom a ffp repo mentések közé a drivera, mert tuti kelleni fog még valakinek, és ha végleg törli a plex, akkor gondban leszünk.
Kapja be a plex is, hogy az archívumot elérhetetlenné tették, miközben a fájlok meg letölthetőek, csak éppen nem találhatóak meg kereséssel.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15654 üzenetére
onedrived-pref sorry, elírtam...
Első körben egy uClibc és uClibc-solibs frissítést javaslok, majd a libxml telepítését slackerből.
Ha így sem megy, akkor picit olvass vissza. Ott leírtam, hogy hogyan fordíthatsz magadnak onedrived-t. Vagy pár nap múlva talán br2 is rá tud nézni.
Illetve még ezt próbáld meg kiadni:
rm /ffp/bin/python; ln /ffp/bin/python3 /ffp/bin/python
Ui: a pip --help legalább megy?
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15598 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy barmalej2 barátom nem ér rá mostanában, mert sok munkája adódott...
De megkérdeztem Tőle, hogy annó milyen konfigparamétereket használt a fordításhoz, azt mondta, hogy csak a szokásosat...
Szóval nekiálltam én összehozni, írtam egy szkriptet hozzá és lebuildeltem a cuccot. Na és ekkor kezdődtek a problémák.... Merthogy elírtam a szkriptben egy sort és az egész fordításokat tartalmazó mappám (amiben közel 360 csomag volt) használhatatlanná vált.
2. próbálkozásra kijavítottam a szkriptet és okulva az eddigiekből csináltam neki egy elkülönített placcot, ahol nem tud kárt tenni. Ezután nekiálltam volna a buildelésnek, de nem jött össze, mert a C fordítónk a nasban nem támogatja a speciális karaktereket. A python meg ugye rengeteg ilyet használ... (Pl #) Szóval készítenem kellett egy uClibc-t, ami támogatja az utf-8 karaktertáblát. Na ez a rémálmunk...
A régi kernel miatt kézzel kell patchelni a fordító kódját... De végül ez is sikerült és nekiálhattam a pythonnak. Kb másfél óra alatt végzett is. Ezután kreálltam belőle egy csomagot, felraktam, teszteltem és következhetett a következő lépés...
...a pip. Ezt is szépen leszedtem, de ez sem akart elindulni, mert hiányzott a setuptools a nasról. Na mondom oké, setuptools telepítő letölt, kicsomagol, telepít, csomagkreálás és voilá, működik!!!
Ezután a pip is hasonló módon felment és gondoltam még a onedrive-d -t is lefordítom Neked, ha már ennyit küszködtem vele.
Szumma-szummárum: Utálok python-t fordítani. Egy egész délelőttöm ráment.
Szóval bocs a késésért, remélem a fentiek alapján megérted, hogy miért késtem velem ennyit...
Ne haragudj a szóömlengésért, térjünk is át a lényegre, magára a telepítésre.
Tehát először is távolíts el minden pythonos cuccot:
slacker -rA python pip setuptools
Majd innen http://users.atw.hu/mrdini/?dir=packages/python szedd le az összes csomagot, helyezd el a nason, majd a szokásos funpkg -i /csomag/elérési/útja.txz paranccsal tedd fel sorrendben a python-t, majd a setuptools-t, majd a pip-et, végül pedig a onedrive-d-t.
Ha fent van, akkor pedig add ki a onedrive-pref parancsot és elindul a beállítási varázslója.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15544 üzenetére
Lehet, hogy a plex használ python-t, de maga a plex csomag is tartalmazhatja a python-t.
Az uClibc fel sem volt telepítve, a másikat upgrade-eltem
Olyan nincsen. Hiszen akkor nem működne szinte semmi az ffp-s binárisok közül. Frissítsd/telepítsd a legújabb barmalej2 féle uClibc és uClibc-solibs párost!
@Somatom
Alapból is van python a nasban, hiszen több python szkript elég fontos szerepet játszik a nas működésében. Nomeg a Twonkyhoz is kell. Viszont olyan szempontból igazad van, hogy az ffp chrootjában alapból nincs python, tehát azért tűnhet úgy, hogy nincsen. De teljes elérési utat megadva működik.
(csak igen régi pythonról van szó)
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15542 üzenetére
Jujj, tényleg elírtam...
Ne haragudj!
/ffp/bin/python3.5: symbol 'epoll_create1': can't resolve symbol
Hát ha ezt dobta, akkor igen rosszul állunk, mivel ez a kernel és/vagy a fordító hibája szokott lenni. Mivel kernelt nem tudunk frissíteni, így arra tudok tippelni, hogy az uClibc-d régi. Frissítsd így:
slacker -a uClibc
Csillagozd meg a br2 féle uClibc-t és az uClibc solibs-et is!
Azért írtam -u -t, mert azt hittem már vant fent python. De ezek szerint nem volt. Ügyesen megoldottad!
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #14897 üzenetére
Szia!
Igen, folyamatosan írom hozzá az infókat.
Azért van 2 cikk, mert már majdnem elértem a maximális karakterszámot, amit a PH! egy blogbejegyzésnek enged... Gondolom ha kiküldeném címlapos cikknek, akkor biztosan több karaktert engednének, csak akkor nem tudom, hogy lehet-e utána szerkeszteni, hozzátoldani az íráshoz... Mivel még ilyen cikkem nincs így nincs tapasztalatom e téren...
Tartalomjegyzék lassan jó ötlet lenne, csak itt nem hiszem, hogy tudnék horgonyt használni (a #valami re gondolok a link után)
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #14891 üzenetére
Amikor feltelepítetted, adj jogot 777 jogot a /ffp/var/lib/clamav könyvtárra, ill a /ffp/var/log/freshclam.log fájlra. (ha ez a file nem létezne, hozd létre kézzel előtte).
Ezek után freshclam -et elindítva letölti a legfrissebb definíciókat.clamscan --help : és már láthatod is mit és hogyan
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #14724 üzenetére
mdx az az mdadm-es tömb jelölése (multiple disk). Tehát ez félrevezető lehet.
Fizikailag a /dev/sdx a lemez, a partíció /dev/sdxy, gyakorlatilag ide van mountolva az adat partíció:/i-data/<8-jegyű-azonosító>
(#14725) Mr Dini !
"Egyébként ha törölsz egy sima symlinket, akkor törli a forrásfájlt is."
Kérlek Ne! Gondold át ezt még egyszer!
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #14724 üzenetére
Nem. A /i-data/<azonosító> az, ami kernel szinten van csatolva. Az md0 az is egy symlink, de azt a zyxel startup szkriptjei hozzák létre.
Egyébként ha törölsz egy sima symlinket, akkor törli a forrásfájlt is.
De javaslom, h a csomaglistából töröld az FFP-t az adataival együtt!
Amikor reszetelsz, akkor az ffp adatait nem törli csak magát a zy-pkg-t. (Mintha windows alatt az exe-t törölné)
Viszont, ha visszarakod az ffp-t, az megtalálja a régi mappáját és ezért marad meg.
Szóval ha eltávolítod az ffp-t az adataival együtt, akkor annak elégnek kéne lennie.
De ha gondolod ránézhetsz utána pl a MetaRepository-s Tweaks sshjával, h maradtak-e fájlok. Ha igen, akkor azt ugyanitt tudod törölni.
-
Tonyk
veterán
válasz
szjoci #14717 üzenetére
Formázás a lehető legrosszabb megoldás amit választhattál. Nem is értem, hogyan juthatott ez eszedbe
, pláne ha még az adatokat is meg akarod tartani.
Az FFP-t el lehet távolítani. Ott ahol feltetted.
Előtte akár el is távolíthatsz minden felrakott csomagot a slacker-rel. De mivel ezek az FFP alá töltődnek le.... -
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #14606 üzenetére
Szia!
Most megpróbáltam elölről elkezdeni, de úgyse sikerül mivel a /ffp/start/plexmediaserver install parancsot nem fogadja el.
Nem csoda. /ffp/start/plexmediaserver.sh install lesz az szerintem.
Szerk.: ha berakod a web_prefixbe azt a zyxeltech-es ftp címet, akkor megjelenik a listában és le tudod rántani a nasról.
Amúgy slackerrel (slacker -a plex) nem látsz frissebb verziót? Illetve előbb nem kéne letörölni a plex mostani példányát? (Nem használok plexet, csak kérdem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest