- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtibusz
tag
válasz
Mr Dini #15765 üzenetére
Sziasztok!
Mr. Dini leírása alapján simán elsőre sikerült felraknom az umurmur -t.
Igaz én egy NAS520 -ra raktam fel, de gondolom ez a lényegen most nem változtat.A Mumble klienesek szépen csatlakoznak, lehet beszélgetni pont ahogy annak lennie kell.
Egyetlen egy apró bökkennő van csak, akárhogy csüröm - csavarom a konfig fájlt
az isttenek sem tudok bejelentkezni superuser-ként.Hiába adom meg felhasználónévnek, hogy "superuser" a PW pedig: "teszt123"
nem kapom meg a superuser jogosultságokat./ffp/etc/umurmur/umurmur.conf
Csak az ide vonatkozó részeket másolom most ide a config-ból:
# A 'SuperUser' group for administrative privileges
groups = (
{
name = "superuser";
groups = ("admin");
},
{
name = "admin";
inherit = "SuperUser";
}
);# Define users
users = (
{ name = "superuser"; groups = ("admin"); },
{ name = "tibusz"; groups = ("admin"); },# Admin password for administrative access - superuser pw
admin_password = "teszt123";Természetsen a beállítások módosítása után mindig megy a szerver restart.
Már a Mumble klienst is a legujabbat lecseréltem egy régebbire az 1.2.19-re
mert azt gondoltam, talán az újnak van valami nyügje, de sajnos nem.
Ez sem segített..Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy mit és hol szarok el?
Vagy mit nem állítottam be megfelelően?
Köszönöm a segítséget.
Természetesen Mr Dininek a munkájáért jár egy nagyon NAGY köszönet -
Kixman
újonc
válasz
Mr Dini #20867 üzenetére
Köszi a tippeket. Olvasgattam az átküldött linkeken található információkat. A Madadmin oldalon nincs szájbarágós leírás, így ez nem járható út számomra, a Debian rootfs-es USB telepítés már az első utasításnál megbukott, mert a "cd /media/sdb1" nem találja az USB-t, pedig az USB-t formáztam ext3-as rendszerben és rámásoltam a Debian...rootfs...tar.bz2-t. Emiatt most leteszek a Debian telepítéséről, azért mert a jelenlegi stock rendszer működik, egy kicsit feltunigoltam FFP-vel, Transmission-nal, minidlna-val és teszi a dolgát. Mivel nem értem az uboot rendszer telepítését és működését, nem szeretném hazavágni a jelenleg elfogadhatóan működő eszközt. Köszönöm a felajánlott segítséget, de most nem vesztegetném mindkettőnk idejét ezzel a témával.
-
Kixman
újonc
válasz
Mr Dini #20855 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. A slapt-get-es útról Tonyk-tól hallottam, amikor elakadtam a mindlna telepítésekor. Azóta telepítettem a slapt-get-et is, de valamiért nem akart működni. Most már értem, hogy mi lehetett a gond. Nálam működik a minidlna és a transmission is, úgy hogy én most panaszkodom.
-
aker
csendes tag
válasz
Mr Dini #18862 üzenetére
A letöltési link már nem él sajnos, ami nem is csoda 2018as a bejegyzés, Ha fel is installálom kézzel a slapt-get-et akkor a frissítés nem működik. Nem vagyok linux guru, már hetek óta küzdök a minidlna-val :=/
" 2018-02-15 07:01:32
Csak halkan megjegyzem, hogy a következő módon az egész slackeres kínlódás kikerülhető:/ffp/bin/wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/slapt-get-0.
10.2t-arm-2.txz -O /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz
funpkg -i /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txzEzt másold be egybe a terminálba, s mindkét parancs lefut, felmegy a slapt-get csomagkezelő.
Majd:
slapt-get -u
Ez frissíti a helyi csomaglistát... Ez pedig felteszi a 2.92-es TM-et:
slapt-get -i transmission
" -
noxika72
tag
válasz
Mr Dini #19983 üzenetére
köszi,
Megpróbáltam, de nem igazán akarja az igasságot, azthiszem kap egy hard resetet és elölröl felpakolok mindent, (mc, transmission, minidlna, bftp, és semmi más elég volt a buherálásból) de az a gond hogy pl. a slapt-get is a már bezárt downloads.zyxel.nas-central.org-on keres. a slacker-el is cak két repoból lehet telepíteni és a függőségekről ne is beszéljünk
Erre van é ötleted? -
vanRobert
tag
válasz
Mr Dini #19938 üzenetére
Az az én egyik bajom, hogy repo frissítésre csak 2 lista érhető el, és sem a Mijzelf sem a BR2 nincs közte. Valami "s" meg "uli" jön csak. Lehet, hogy egy openssl frissítés megoldaná?
Azt írod még, hogy:
"Ami a lassulás okozója, az a kernellel függ össze, ugyanis a Transmission használ(na) egy speciális kernel cache-t, de valami számomra érthetetlen módon ezt a ZyXEL firmware iszonyat alacsonyra korlátozta. Ha nincs a TM forrásban ez az érték beszabályozva és eleve úgy lefordítva, akkor bizony fagy az egész. Nyilván a ZyXEL figyelt erre, mikor kiadta az ő Transmission csomagját, de barmalejen kívül FFp csomagot még nem láttam, ahol ez az érték rendben be lett volna állítva."Akkor elképzelhető, hogy ez a misztikus fagyások egyik lehetséges oka?
Végül is az a lényeg (számomra), hogy felmentek azok a függősségek, amik kellettek, elindul mind a TM, mind a miniDLNA.
Végezetül nagyon hálás vagyok neked és Tonyk szaktársnak, hogy egy ilyen öreg vas esetében is próbáljátok még életben tartani a felhasználók reményeit, és igyekeztek a lehető legjobb segítséget megadni.
-
vanRobert
tag
válasz
Mr Dini #19923 üzenetére
Nem is tudom. Persze hálás vagyok, főleg a belémvetett (kicsit túlzott) bizalmad miatt. Elsőre eléggé beparáztam a kódsoroktól... A család már így is ferde szemmel méreget, a késő éjjelig tartó pötyögés miatt, amit hébe hóba megszakít a sör bontását kísérő szolid felszisszenés...
Gyanítom, az eddigi vesszőfutásom egyenes következménye az elfogyasztott sörök mennyiségének. -
Tonyk
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Mr Dini #19684 üzenetére
Teljesen másról van szó. Egy médialejátszós topikban volt szó róla. Kodi, mint Jukebox. Régebben használtam Silverjuke -ot. Nagyon bejött, de ez nincs Android -ra. Találtam kiváltót, a GoneMad -et. Ebben viszont egyáltalán nincs hálózati támogatás. Ezt úgy hidaltam át, hogy CIFS -sel csatoltam a NAS music megosztását. Így már helyi médiaként látta és tökéletesen működött. Egészen Android 4.4 -ig, amiben jött az emulált tárhely, fuse, meg SELinux, amik betettek a CIFS csatolásnak. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom Kodival. De, katasztrófális lett az eredmény. A linkelt topikban csámcsogtunk az okán.
-
Blackmate
őstag
válasz
Mr Dini #18925 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. "tégy fel entware-ng alól egy 3.6.25-ös samba-t" > ehhez megpróbáltam az entware-t feltenni, de már az initial config is elhasal.
Megnéztem, hogy a fun_plug.sh szépen beállít mindent és elkezdi leszedni a opkg-hez szükséges library-ket, ami mind szépen látszi is az Entware-ng.log-ban. Azután pedig először használni a szkript az opkg parancsot, amire ezt dobja:[18:56:26] Segmentation fault (core dumped)
[18:56:26] Segmentation fault (core dumped)
[18:56:27] Segmentation fault (core dumped)
[18:56:27] Segmentation fault (core dumped)Egy Zyxel NSA210-ről van szó. Lehet, hogy ez nem kompatibilis az entware-el?
-
Somatom
veterán
válasz
Mr Dini #18929 üzenetére
Köszi! Első körben megpróbálom VLC -vel. Az kezeli az SMB -t, és van benne CC feature. Meglássuk, hogy bírja a Wifi. Azért lenne jó közvetlenül a NAS -ról, mert akkor ki lehetne iktatni a Wifit az átvitelből. Az UPnP szerver felvarázslása mennyire pilótavizsgás? Az automatizált indítás sztem menni fog.
-
vargatamas90
csendes tag
válasz
Mr Dini #18898 üzenetére
haha, hát így tanul az ember
Sajnos az általad linkelt megoldáshoz kellene egy működő serial connection, ami nekem nincs.
Nem is értem hogy sikerült ezt u-boot update-el tönkretennem.Ha jól értem az egyetlen opcióm a JTAG lehet, annyi utánajárást viszont nem biztos, hogy megér egy 10K-s vas.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #18747 üzenetére
Nekem nem lényeges, hogy benne legyen, mert rendszerint megoldom magam baját, csak a többieknek is esetleg jól jöhet a fenti infó. Mert ugye elkezdted jó ideje népszerűsíteni slapt-get -et, és ha pont a tied nincs benne/van kikommentelve valamiért...
szerk: megnéztem, valóban ki volt kommentelve. Így ok.
-
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18686 üzenetére
Emlékeim szerint...
Sajnos semmilyen TM shellre hasonlító nincs a /ffp/start alatt.
Nem a konfig miatt akarom, hanem amikor elindítok távolról GUI-ról letöltést, 1-2-3at akkor sokszor elveszítom a kapcsolatot és csak jóval később tudom újra elérni a NAS-t. Ennek mi lehet az oka?
Legutóbb is nagyon fontos volt és elég lenne csak a tm daemonra tolni néha egy restartot, de nem tudom ezt a fájlt hol találom, mármint a sh-t!A beállításos json fájl itt van, de shell-nek nyoma sincs... Ha nincs, mitől indulna el? Crontab-on sincs semmi!
/usr/local/zy-pkgs/opt/etc/transmission/settings.json
-
Thomas16
tag
válasz
Mr Dini #18682 üzenetére
A
slacker -uiA br2:{uClibc,uClibc-solibs}
-raNo packages found (status iu, pattern (^br2:.*uClibc|^br2:.*uClibc-solibs))
-t dob ki.És a minidlna startnál meg
Starting minidlna.../usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/minidlna: can't load library 'libgnutls.so.30'
-ot.
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!! -
Geripapa
aktív tag
-
Somatom
veterán
válasz
Mr Dini #18535 üzenetére
Van a NAS -om webes felülete az extra csomagokkal, meg a routerem (Archer MR200) webes admin felülete. Hogy lesz ebből normális DDNS? Sehogy. Tudod jól, hogy miért kellett kukáznom a remek Shibby Tomatot. Azért, mert az ősrégi kernele nem kezelte a Hi-Linkes USB modememet. Sakk, matt, router csere.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #18535 üzenetére
Ezzel a korábban említett párossal lehetsz az önmagad DDNS szolgaltatója is, bár azt értem, hogy nem mindenkinek szükséges ez kompletten
Az hogy valaki tudja az épp aktuális címet, meg nem lesz elég max. saját magának. Ettől ez még nem lesz ddns szolgáltató. Felsőbb szintű dns kiszlgàlóknak sem ártana tudni, hogy az adott nevet hova küldjék tovább feloldásra.
-
Cadal
őstag
válasz
Mr Dini #18464 üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy itt kellene valamit még hozzáadni a szabályokhoz? Fene se ért ehhez a LEDE-hez.
-
Tonyk
veterán
-
magyarzoltan
tag
válasz
Mr Dini #18392 üzenetére
Köszi a választ Dini
Még egy kérdésem lenne:
Transmission-nek hogyan tudnám megadni hogy külső drivera mentsen?
/i-data/md0/00/download/Transmission/ncore ez pl egy belső
/e-data/********/03/download/Transmission/ncore namost 03-as kötetnek raktam fel usb hdd-t a sok csillag helyére az mc-ben megjelenő kva hosszú számsort kellene írnom?
-
junkpod
veterán
válasz
Mr Dini #18345 üzenetére
Igen! A legfelső led (asszem az a HDD) folyamatosan villog ilyenkor. Ez lehetséges. Tegnap délután ilyen volt, de nem nyúltam hozzá, gondoltam reggelre hátha rendbejön (én automatikus éjszakai leállással és reggeli elindulással használom). de mostanáig ebben a villogásban ragadt, áram, ki/be, bekapcsol. És most megy megint.
Hoppá, most nem tudok ssh-n belépni, connection refused...Ez mitől lehet már?
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #18330 üzenetére
"Azt javaslom, hogy kerüld a Plex használatát..."
Pedig megy a nason a Plex, hiba nélkül -már ha csak hibának nem rójuk fel azt, hogy lassú.
A transzkódolást ki kell kapcsolni és simán mennek 1080p-s mkv-k is.LG tv-n viszont nincs ingyenes kliens, csak valami harmadik féltől származó fizetős, azt még nem próbáltam.
Samsungokon viszont faszán megy a plex kliens. Csak győzze kivárni az ember. -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #18327 üzenetére
"openSSH féle SFTP miért nem volt jó?"
Nem is foglalkoztam vele. Proftpd már adott volt teletömve userekkel, csak engedélyezni kellet a modult és újrafordítani. FTPS: őszintén szólva elegem lett már a passzív, aktív kapcsolatok szopatásával, portnyitogatással, stb. Szimplább, egyszerűbb és talán egy icipicit jobb az SFTP.
"chroot"
Na ná, ez alap. A user a saját vackán kívül nem mehet.
"Múltkor nem találtam a stabil verziók között, csak az 1.3.6-ot.
Egyébként ez az rc1 valami béta/dev verzió?"githubról lett a forrás klónozva
RCx= Release Candidate x = ~ Kiadásra jelölt x. verzió
Nem csinálsz Te is egy repository-t
nem
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18272 üzenetére
Jó helyre került újraindítás után a Tonyk féle telepítésből kb. minden eltűnt ezt felraktam, megint restart és úgy látom maradnak a cuccok.
Most ez a hiba:
/ffp/bin/proftpd: can't load library 'libmysqlclient.so.18'
Slacker-el felrakhatom, csak tényleg ennyi könyvtár kell egy ftp-hez?
-
s4tch
veterán
válasz
Mr Dini #18226 üzenetére
[Fri Nov 3 12:42:28 UTC 2017] Checking if there is an error in the apache config file before starting.
[Fri Nov 3 12:42:29 UTC 2017] AH00543: httpd: bad user name www-root
[Fri Nov 3 12:42:29 UTC 2017] The apache config file has error, please fix it first, then try again.
[Fri Nov 3 12:42:29 UTC 2017] Don't worry, there is nothing changed to your system.
[Fri Nov 3 12:42:29 UTC 2017] set up apache error. Report error to me.
[Fri Nov 3 12:42:29 UTC 2017] _on_before_issue.Nem értek a unixhoz. Ezzel mihez kezdjek?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18226 üzenetére
Bocsánat, de nem tudok ennyire szépen formázva válaszolni, viszont a lényeg:
18183: Ezt jó tudni, ha törölni kellene, hogy elég ezt eltávolítani! Köszi!
18184: Nekem jó a 644, azaz a tulajdonos írhatja olvashatja a többeik olvashatják! Nekem elég ha a transmission tud törölni!
18185: Igen sajnos a nem támogatottsággal találkoztam, de talán Tonyk kolléga drive-járól le tudtam menteni egy régebbi binárist a 310-hez
18215: Ha veszek erőt magamon az új webDav szerver leírásodat ki fogom próbálni!
18216: Azt tudom, hogy sftp-t kellene használni, de FTP-nél minden forgalmazáskor vagy csak csatlakozáskor megy így? Csak biztonságos helyen használom az ftp-t, soha nem használom nyilvános vagy nem ismert hálózaton! (ettől függetlenül így is érhetne meglepetés....)
Nem gondoltam, hogy ekkora a rizikófaktor. Ez alapján még a hétvégén nekilátok, ha nem menne akkor legalább az ftp-t cseréljem az általad említett proftp-re?
Szerinted is elég a portot csak forwardolni vagy az ftp-t állítsam be direkt erre a portra!?18219: Ez csak hab a tortánt, de akkor neki kell látni. A webDav szerver mennyire terheli a NAS-t?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18181 üzenetére
Hmmm, ez érdekes!
Elvileg az umask-ot oktális számokkal lehet megadni, nálam ez szerepel: umask: 18,
Ami nem is lehetne, hiszen oktális számrendszerben 7-es a legnagyobb szám.
Ha jó ez az érték hagyom, de így nem értem...Annó tényleg kényelmesnek tűnt a pendrive FFP-re, amíg még volt gari, de mint utólag kiderült ez sem számított volna, ugyanis rá sem néznek szoftveresen, de kb. sehogyan sem, ha garanciális baja van, csak cserélik!
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18165 üzenetére
Köszi!
Közben, nem tudtam várni, így beleugrottam ebbe, mert több pozitív visszajelzés is volt.
LogoutEz az Entware verzió, 2.92, feltettem visszatoltam a kb. 488 db fájlt, amik futottak és minden oké egyenlőre azt látom.
Van ez az "umask", ennek az értékét érdemes módosítani?
Ehhez képest eléggé ott vagy a témában, köszi a sok segítséget!
Igen a support érdekes, korábban volt egy srác, aki műszakis volt, de őt is elküldték vagy elment, így már ténylegesen csak olyan helpdesk van, aki kb. alig ért valamihez.
Panaszoltam, de válaszra sem méltatott a Zyxel, mert több NSA326-nál gyári hibával szembesültem. Őket nem érdekelte, mert "olcsó" eszköz, support nincs hozzá. -
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18081 üzenetére
Erre nem írtam, ha jól látom
Bocsi, elírtam vagyis rosszul emlékeztem, igaz, hogy 310S újabb, de picit gyengébb!A TM beállításait mappáit lemásoltam, de pont a lényeg a settings.json fájlt nem tudta, mert halódik a pendrive és I/O errorra futott akárhogyan akartam olvasni!
Így szűz TM telepítéssel egy friss verzióra váltanék inkább!Köszönöm a sok segítséget!
Neked ez hobbid vagy esetleg Zyxel közelben dolgozol?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18157 üzenetére
Csak ezt ajánja fel, frissebbet nem, 4.7nek kéne lennie, de nem tudom miért nem dobja fel. Ez gond?
Most néztem Mijzelf kolléga is írt nekem korábban, csak másik oldalra tette és hiába frissítettem a fórumot (nas-central), nem figyeltem, hogy lett új lesz.
A lényeg a lényeg, hogy írta, hogy az információim alapján működik a letöltés a web_prefix-en keresztül. Tényleg készít egy ZYPKGS fájlt, amiben a MetaRepo csomag le van írva, de nem jelent meg. Az OKA:
Volt telepítve egy Smart és egy Log alkalmazás, melyek alap beépítettek voltak. Gondolom mivel nincsenek a leírásban így nem mutatta meg a MetaRepo csomagot.
Kikapcsoltam ezeket és láss csodát, megjelent a MetaRepo. Most felraktam!Gondolom le kellene kapcsolni, ffp pendrive eltávolít majd indít és ffp install, majd finomhangolás. Jól gondolom?
cp -rp máris jó lehet majd egy backup készítésre az ffp-ről, jól gondolom?
-
8nemesis8
veterán
válasz
Mr Dini #18081 üzenetére
Nem volt időm foglalkozni a témával, de köszönöm a segítségedet!
Mindjárt elsírom magam.
Egyszerűen bármit csinálok, ezt kapom kivétel nélkül:
Segmentation fault (core dumped)Tehát nem engedi telepíteni, ahogyan láttam ez valami memóriahivatkozási hiba NULL-ra hivatkozás vagy hasonló lehet. Mintha nem ez lenne a megfelelő csomag neki, de próbáltam 310 vagy 310a-ban lévő 4.4 mappa alatti Metarepot-t, de nem sikerül semmivel sem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus F15 FX507 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600 8GB, Ryzen 5 3600,16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (31)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-12400, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok! (30)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900X, 16GB RAM, SSD) Beszámítás! Posta ok (29)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3060Ti, I5-11400, 16GB RAM, SDD) Beszámítás! Posta ok! (28)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- HP 440 G9 /I3-1215U/4GB/ Esztétikai hibás és kijelző hibás
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest