- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
Larssonka #11671 üzenetére
(#11667) Lex Icon
Gyárilag nincs jelszó. Ezért nem értem azt, aki fogja és kirakja az admin felületet a netre. Ha gonosz lennék azt mondanám, hogy meg is érdemli...
(#11672) mandras81
Nem is értelek. Simán: TAB gomb a virtuális billentyűzeten.
(#11664) spiky03
Az autosata, amint látod a kötet megosztása. Automatikus jön létre, amikor létrehozod a kötetet.
(#11671) Larssonka
Nem kell ffp, egy telnet-backdoor-on keresztül is be lehet menni, ott lehet mókolni, akár mc-vel, akár egy nano-val.
(#11663) spiky03
Tehát. Alapból nem kell FFP, bár alapnak kéne lennie a nason
Ha nincs, egy telnet-backdoor-on keresztül hozzáférhető a nas. Ha van ffp, akkor SSH-n belépsz.
Ha ez megvan, az adminisztrációs menüben állítsd le a TM-et. Telepítsd fel pl a nano-t (vagy mc-t és akkor könnyebb talán egy picit szerkeszteni, de az mc-nek van pár függősége, ami nélkül nem indul el, így ennek telepítésére nem térnék ki, pláne hogy legalább 200x le van írva már itt, csak ugye mindeki lusta visszaolvasni.):
slacker -a nano
lesz több találat, amelyik szimpi azt jelöld meg (space), de nyilván a legfrissebbet célszerű.
Módosítsd a settings.jsont:
nano /usr/local/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "jelszó",
"rpc-username": "felhasználónév",
"rpc-whitelist": "192.168.1.*,123.45.67.89,10.1.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,Gy.k a mentés: CTRL+X majd Y majd ENTER
rpc-whitelist -hez azok az ip-k, vagy ip tartományok kerülnek, ahonnét engedélyezni akarod a hozzáférést. tartományhoz *-ot lehet használni, mint helyettesítő karaktert. *.*.*.* beírásával bármilyen ip-ről hozzá lehet férni. Több ip vagy tartomány is felsorolható vesszőkkel elválasztva.
rpc-username -hez a kívánt jelszót kell beírni sima szöveges formában, első indítás után lecseréli a rendszer a hash kivonatára, szóval nem kell besz@rni, ha másodjára nem azt látod, amit beírtál.
Nagyon fontos! A settings.json fájlban minden sor végén vessző van. Kivéve az utolsó sorén!Ki lehet lépni telnetből, és lehet indítani az admin felületen a TM-et. Ha mindent jól csináltál enged authorizálni az adott ip-ről.
Ilyenkor döbben rá az ember mennyivel könnyebb az élet FFP-vel....
-
válasz
Larssonka #11535 üzenetére
Azt értem, hogy mindkettőben be lehet állítani (bár azt nem, hogy a NAS-ban mi értelme, a NAS mellett biztos van valamilyen számítógépe is, ergo kell hogy legyen routere is, azokban nagyon rég óta van valamilyen DDNS lehetőség), de elég csak az egyikben, célszerűen a routerben. Egyébként NO-IP tökéletes erre a célra, csak havonta csesztetnek a Hostnév fenntartásával. Nekem két DDNS szolgáltató beállítási lehetőségem van, másodiknak a miniDNS-t használom, annál még ilyen probléma sincs. Persze ettől nem oldódik meg a problémád. A szolgáltatót azért kérdeztem mert én Telekomos lévén azzal küzdök, hogy az általuk adott HGW-ben (ami mögött az első eszköz a saját routerem) letiltanak szinte minden extra beállítási lehetőséget, így hiába minden kísérlet a router gyári fw-jét használva nem érhető el távolról a saját hálózatom. Nem tudom, hogy nálad nem hasonló-e a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest