- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill #21330 üzenetére
ZYPKGS a file neve. Így nagybetűvel, kiterjesztés nélkül.
-
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill #21327 üzenetére
Tessék, ezt töltsd le, ehhez nem kell FFP: [link]
Itt már leírtam egyszer, hogy kell az ilyen csomagokat telepíteni: [link]
1-es pont: nyilván neked nem kell, mert másik fájllal dolgozol.
2-es pont: u.a ahogy a leírásban van
3-as pontnál, ez kell a fájlba:Package: NFS
Version: 1.1.4zypkg005
Description: <i>(Repo: Stock)</i> NFS (Network File System) is a file-sharing protocol most commonly implemented on Unix-like systems.
Depends:
Size: 307200
Installed-Size: 1048576
Architecture: arm
Zy-Model: NSA-220, NSA-220 PLUS
IsBuiltin: Y
TreeLocation: Network:NFS
ZyURL: NFS/NFS.html
Filename: NFS_1.1.4_arm_005.zpkg
MD5SUM: 25822115fb9ec090fa5de90887a12e06
4,5 pontok u.a
6-os pontál nyilván az NFS-t telepíted.
Ha kész, vissza lehet adni a netet a nasnak.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Ami most még eszembe jutott, elképzelhető, hogy a TV-d nem támogatja a felirat megjelnítését DLNA-ról.
Ezt úgy tudod kideríteni, hogy vagy rágúglizól, vagy a -gondolom win-t használsz- Windows alatt elindítasz egy dlna szervert belerakod a filmet és a feliratot is. Ha onnan streamelve sem megy, akkor a tv lesz a hunyó. -
Tonyk
veterán
Debug
zsiga68: azért annyira ne nézzük már hülyének, hogy feliratot akar de nem kattint rá.
Automatikusan kimegy a felirat, mert a minidlna "közli", hogy van vagy nincs. A kliens /user dönti el hogy használja e vagy sem.
Ha pedig van a user látja, hogy megjeleníthető-e vagy sem. Ha a lehetőség sincs ott, akkor biza a minidlna nem publikálja a kliens felé. -
Tonyk
veterán
Linuxon számít a kis- és nagybetű is. Nincs ilyen eltérés?
Próbáld meg, hogy a videó fájl nevét vágólapra teszed és kicseréled erre az srt fájlnevét. Persze a kiterjesztés maradjon srt.
Aztán lehet gond az is, hogy win alatt hoztad létre a srt-t szöveges fájlként és txt kiterjesztés csak nem látod mert el vannak rejtve a fájlnévkiterjesztések.
Én mindenképpen erre nézelődnék. + Nézz bele a minidlna log fajlába. Ha nincs loggolás beállítva akkor állíts neki. Ott majd látható mi a gond. -
Tonyk
veterán
válasz
-=RelakS=- #21213 üzenetére
Ki ne dobd csak ezért!
Windows alatt kapcsolt be a SMBv1 -et és máris megy minden.
Windows + R (futtatásba írd be): optionalfeatures
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr. Elliot #21171 üzenetére
Kicseréltem egy egyszerűbbre a leírást.
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr. Elliot #21167 üzenetére
Böngészős verzión is lehet ám nagyot okosítani rajta! [link]
-
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #21086 üzenetére
Megy 325-ön, nem kell semmire várnod. Ha 310-en megy, akkor minden testvérén megy.
AngelH:
engedélyez a lan ip-t vagy tartományt a settings.json állományban."rpc-username": "usernév",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
*.*.*.* : minden ip-t enged.
192.168.1.* : csak a 192.168.1.-ából érkezőket engedi
192.168.1.*,a,b,c,d: 192.168.1. és a,b,c,d címekről érkezőkMódosítás előtt, le kell állítan a tm-et, módosítani és elindítani. Ellenkező esetben a memórába betöltött konfiguráció íródik vissza.
-
Tonyk
veterán
válasz
Jumpalaja01 #21048 üzenetére
Pl.1.: Madzag elvág, régi madzag is elvág, összeköt, boldog.
Pl.2.: Csatlakozóból pin kihúz, régi csatlakozójába bedug, boldog. -
Tonyk
veterán
Pedig ha visszaolvasol megtalálod a "google driveos mentés" linkjét, és ott találsz frisebbet.
Ha pedig nem olvas be mindent amit szeretnél, akkor az azért van, mert a minidlna.conf-ban nem adatd meg, hogy miket olvasson be. A=Audio, V=video, P=photo és ezek kombinációi. -
Tonyk
veterán
válasz
hosszug #20991 üzenetére
- TM-et a settings.json állítgatása előtt leállítottad ugye?
- FFP-s TM vagy gyári csomag? Nem lehet, hogy mindkettő fenn van és a másik állományát módosítod mint ami ténylegesen fut?
- A második merevlemez elérését tuti jól adtad meg? pl:\i-data\md1\letoltes
vagy\i-data\<második-lemez-azonosítója>\letoltes
--> pl\i-data\afdb4356\letoltes
- incomplete-dir van beállítva? -
Tonyk
veterán
válasz
markymango #20970 üzenetére
Rélgi lehet az SSL amivel a tanúsítvány készült. Nem támogatja ezt a verziót már egyik böngésző sem. Próbáld meg valami portable ősrégi firefox-al, nem lepődnék meg ha azzal menne.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #20966 üzenetére
DHCP persze a legtökéletesebb megoldás (ezért is írtam offban és "vagy" kapcsolatban, hogy ez a lehetőség is fenn áll), de tűzoltásként a legyorsabb megoldás a fix ip, mint MAC-et keresgélni. (lehet azt se tudja mi az, merre keresse)
Másrészről a nas nem az történet, amit egyébként hurcigálni szoktunk. Szerintem. -
Tonyk
veterán
én meguntam 2 óra után (sehol nem tartott): Innen próbálom: http://robotlab.itk.ppke.hu/gcc/releases/
-
Tonyk
veterán
TM 4 beta fordítása hibával leáll :
"Target ... requires the language dialect "CXX17" (with compiler
extensions), but CMake does not know the compile flags to use to enable it"
Azaz újabb gcc kellene neki.... Elkezdtem leklónozni githubról a gcc-t. 2 órája még nem sikerült végezni a forráskód leszedésével. Ennek a fordítása nem egy nap lesz, de nem is kettő.... -
Tonyk
veterán
Nah, lefordult a cmake 3.9.6, parancsoljatok: [link]
-
Tonyk
veterán
válasz
cikasz #20898 üzenetére
megfogadtam, hogy nem írok ide többet, de talán érdemes lenne elolvasni:
https://zyxel.diskstation.eu/forum/viewtopic.php?f=4&t=24 -
Tonyk
veterán
Unalmamban megnéztem a privátjaimat: Jelen pillanatban 136 személytől van valamilyen Zyxel nassal kapcsolatos, privát megkeresésem. 1837db üzenetváltás, van amelyik 210 üzenetből áll. De tényleg nem segítek...
Tényleg én vagyok a hülye, hogy ilyen "önigazolósdiba?" belemegyek....Na ez kezd érdekessé válni! Miről is beszélek félre?
"De hála Tonyknak a backupokból ez sem olyan nagy falat."
Meg hála mindenkinek, aki hozzájárult a backuphoz. Sajnos már elég régi, de ha találok valamit ami nincs, még a mai napig töltögetem bele. Hányszor el akarta már engedni ezt a projektet, úgy mint te (milyen igazad volt, pedig rengeteg energiát öltél bele te is.) Majd talán most, hogy a kolléga megkért, hogy hagyjam rá.
-
Tonyk
veterán
"Hozzáteszem többen elküldtek itt melegebb éghajlatra"
Idézd! Én ugyan nem nagyon emlékszem erre, de biztosan igazad van.
"Sajnálom hogy ezt nem értetted már az elején.
"
mondhatnám, hogy a szabályzat szerint privát beszélgetést nem idézünk, de ha már te is megtetted, akkor:
2018.01.29 18:35:17
"Nincs kedvem azt hallgatni, hogy ez meg az előtte itt meg ott volt, amaz jó volt.
Ne értsd félre, nem neked szól. Mindenkinek ezt mondom, aki ezt kéri tőlem."Sajnálom, hogy nem értetted meg 2018-ban.
Leírom még egyszer, hogy Te is megértsd mi a helyzet.
Nem ér meg nekem semennyit az, hogy egy hozzá nem értő egy ilyen "elküldöm", "csináld meg távolról", után azon nyöszörögjön, hogy "előtte jó volt", "előtte így volt / úgy volt". Egyszer megégettem magam egy ilyen nagytudásúval itt PH-n. Többet nem fogom. Csinálja az akinek hét anyja van önzetlenségből. Hogy ez elsőre neked nem jött át, arról nem én tehetek."Ha valóban meg van benned a tudás, akkor maradjon is benned"
Ezzel én itt nem hivalkodnék, mert minek?, értelmetlen. Vagyunk itt és a testvér topicokban jópáran, akik továbbra is segítenek és még leszünk is remélhetőleg. Az meg, hogy egyesek képtelenek keresőt használni, olyanra, ami 5-10-20 alkalommal már le lett írva, nem csak én általam, de a többi kolléga által is, az nehogymár megint arról szóljon, hogy bárki itt magában tart bármit is. Ha magunkba tartanánk nem is lett volna leírva itt. Nem lett volna több GB-nyi cucc összegyűjtve a google mentés alatt, nem lett volna leválogatva, sok-sok órát beleölve (családtól elvéve), hogy ha véletlenül kellene valakinek és gáz van, legyen hová nyúlni.
De igazad van. Magamban tartom a nem létező "tudást". De a többiek szerencsére itt vannak. -
Tonyk
veterán
Hajrá! Jó fejezhetsz, hajolgathasz itt nekem szarkasztikusan.... De, hogy felajánlod, hogy nézzem meg a nasod, hogy el tudd adni:
. Pénzért se megyek bele ilyenekbe, nem hogy önszorgalomból. Már 2018-ban is leírtam neked a véleményem ezekről a dolgokról. Akkor se tetszett, mert felhozogattad itt a topicban. De ha beleálltál ...
-
Tonyk
veterán
válasz
cikasz #20839 üzenetére
Tv-n játszottál le filmet a nasról (DLNA)? Ha igen, kellhet. Ha nem, akkor nem.
"És meg tudom én csinálni?"
De ehhez SSH-t, és FFP-t kell hegeszteni a nasra. Le van itt írva nagyon sokszor. Teljesen 0 tudással szerintem nem egyszerű, főleg, hogy azért hibaüzeneteket is értelmezni kellene és arra reagálni. Az meg nagyon hosszadalmas, hogy minden egyes hiba után ide irogatod, hogy most mi legyen. De nem megoldhatatlan a feladat, mert ez csak rajtad múlik.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
cikasz #20831 üzenetére
Twonky eszi meg jelenleg minden erőforrásod (thumbnail készítés minden fényképhez 8-10 méretben). Ha nem kell, akkor kapcsold le. Helyette minidlna, mint ahogy írják is. De ehhez SSH-t kéne negedélyezni, FFP-t kellene telepíteni. Innen gduck kolléga átveszi! Ezek után még jöhet az említett python scrikptek kikapcsolása. Ezekhez most nincs türelmem (főleg, hogy le van írva kismillió alkalommal már itt.)
-
Tonyk
veterán
válasz
cikasz #20816 üzenetére
310-es olyan 7-10MB/sec körül tud tölteni lefelé torrenten. A torrent rettenetesen erőforrásigényes, pláne, ha még a forgalom titkosított is.
Ezekben a nasokban nem erre a célra tervezett CPU van, lényegesen gyengébbek mint az asztali gépekben/notebookokban lévő CPU-k, így hogy mennyivel jön a gépedre lefelé a torrent nem mérvadó.
Ettől függetlneül a 2MB/s nagyon kevés, ennek az négy-ötszöröse lenne az elvárható teljesítmény.
Lehet natolt hálón vagy így passzívként látszol a trackeren és nem öszt több slotot. Meg kéne nézni, hogy a whatismyip.com-on kijelzett ip egyezik-e a routerben lévő WAN / PPPoE címmel. -
Tonyk
veterán
Package: Transmission
Version: 2.82zypkg002
Description: This package is another BT download client which supports torrent and magnet.
Depends:
Size: 1644679
Installed-Size: 3714061
IsBuiltin: N
Zy-Model:
Filename: Transmission_2.82_arm_002.zpkg
MD5SUM: 1e5aa8d2785a4a67ebd330fa4913df0b
-
Tonyk
veterán
incomplete-dir-enabled
-t tedd márfalse
-ra (Nem értem miért szeretik annyira használni ezt)port-forwarding-enabled
-etfalse
-ra, ha nem használsz upnp-t. (Jó lenne, ha nem használnál!+ routerben is kapcsold ki.)
A másik gond, hogy benne maradt a jelszavad, hash-e ... Nem okos ötlet benne hagyni.
-
-
Tonyk
veterán
"Utána már egyből volt SSH, nem is kellett letiltani a telnetet."
Kettőnek semmi köze egymáshoz. Telnetet tilthatod is akár.
"Ezek a portok vannak nyitva."
Igen. És"Vagyis én már felraktam a 2.82 verziót, de lenne a legújabb v2.93-as."
A legújabb 3.00+ -nál jár. A 2.93 után is van még a 2.94 és a 2.94+-os verziók. Én a 3.00-t nem javallom, inkább a 2.94+ -os verziókból a vége felé nézelődnék. Kb. kismilliószor le lett már it írva a telepítés. -
Tonyk
veterán
válasz
Kixman #20770 üzenetére
parancsolj: [link]
funpkg -i libpng-1.6.29-arm-1.txz
Ha viszon slapt-get -tel telepítetted volna, az magával hozta volna a függőségeket is, így nem lett volna gond. De így is jó, csak tovább tart.
Mint minden ilyen esetben, javaslom, hogy itt IS keressetek, nem véletlenül gyüjtöttük jópár kolléga közreműködésével a fájlokat: GOOGLE DRIVEOS MENTÉS
-
-
Tonyk
veterán
vagy
http://<nasip>/r41773,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
r41773 helyére pedig a jelenlegi fw.-ben szereplő karkaterek kellenek. Megnyitod a nas web-es oldalát és látni fogod mi szerepel ott. azt írd ebbe a linkbe
Az előzőbe beszúrt forrásban lévő link már nem érhető el, de az internet nem felejt:
https://web.archive.org/web/20190403131345/http://zyxel.nas-central.org/wiki/Telnet_backdoor -
Tonyk
veterán
nem sikerült követni a lerásom, pedig két qrva nagy nyilat is odatettem.
Abban a port tartományban ahol futtatad a keresést nincs se sseh se telnet nyitva.
Böngészőbe írd :
http://<nasip>/zyxel/cgi-bin/remote_help-cgi?type=sshd_tdc
<nasip> helyére az nas ip címe megy, kacsacsőrök nélkül.
Utána teszt.
forrás: https://logout.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_11072-11072.html
-
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
letöltöd ezt, bemásolod az
admin\zypkgs
könyvtárba, majd azadmin\zypkgs\ZYPKGS
fájlba legyártod a megfelelő bejegyzést:Package: Transmission_2.83
Version: 2.83
Description: Transmission
Depends:
Size: 50000000
Installed-Size: 100000000
Zy-Model: NSA-210, NSA-221, NSA-310, NSA-320, NSA-325
IsBuiltin: N
Filename: Transmission_2.83_arm_002.zpkg
Vedd el az internetet a nastól (vagy a routerből kihúzod, vagy átírod az átjárót és a dns-t a nason valami kamu címre) Kérd le a csomaglistát, telepítsd. Net vissza.
-
Tonyk
veterán
FFP-t fel. Google driveos mentésben megtalálod, + a hogyant itt a fórumban.
+ metarepo: Az admin megosztás alatt van egy
zy-pkgs
nevű könyvtár, abban van egyweb_prefix
nevű fájl. Ez legyen benne:http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
"FFP nem volt, tehát minden eltűnt ami volt."
Minden beállítás a HDD-re mentődik, így ha lett is volna (ffp is), akkor is eltűnt volna minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest