- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
válasz
CoolBoy323 #20383 üzenetére
Windows-ban akarsz bemásolni? Az Admin mappát adtad hozzá hálózati meghajtóként? Máshogyan nem lesz jogod belemásolgatni. A "letöltési" mappa meg azon belül van.
Srt-vel kapcsolatban megnézted, hogy a TV-d tudja-e egyáltalán...? A DLNA protokoll nem értelmezi a tartalmat, csupán közvetít a két vég között.
Utolsó tipp: nevezd át az .srt fileodat a film nevére. Ne gépeléssel, másolással... Aztán miniDLNA rescan. -
válasz
CoolBoy323 #20389 üzenetére
Esetleg WinScp-vel belépsz és úgy törlöd.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20389 üzenetére
Ssh-n belépsz és chmod-dal jogot adsz rá vagy ott törölheted is.
-
válasz
CoolBoy323 #20387 üzenetére
Nekem is és mint írtam 99,99%-ban működik. Igen főleg .mkv, de nem csak és azzal is működik.
-
gduck
addikt
válasz
CoolBoy323 #20385 üzenetére
Csak srt felirataim vannak és minidlna-t használok
-
válasz
CoolBoy323 #20383 üzenetére
Ha egyikkel se megy, akkor nyilván ott a bibi nálad. Én 5+ éve NAS-(s)olok és mint írtam, általánosságban nincs vele gond.
-
válasz
CoolBoy323 #20381 üzenetére
Dobd át valahogy, hadd nézzem meg.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20376 üzenetére
/ffp/start/minidlna.sh rescan
Szerk: megelőztek
-
gduck
addikt
válasz
CoolBoy323 #20374 üzenetére
Tipp1: Szerintem az a bajod, amit írtam. Egyszerűen leellenőrizheted, ha csinálsz egy új mappát és belemásolod a filmet és a feliratot. Ha ott se jó, akkor más baja van!
Tipp2: Subtitle workshop-ba töltsed be a feliratot és mentsed el vele ugyanabba az srt formátumba! Lehet valami szemét van a felirat fájlban, azt ez kiszedi.
-
gduck
addikt
válasz
CoolBoy323 #20371 üzenetére
Nekem nem nagyon szereti észrevenni, ha csak úgy a film mellé másolom. Ha egyszerre rakom a filmet és a feliratot egy mappába, akkor simán észreveszi...
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20371 üzenetére
Kliens tudja az srt-t?
Az srt-ben tuti az a formátum van? Ha igen, nem hibás? -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20369 üzenetére
Alapból kezeli. Fájlnév u.a legyen mint a film fájlneve (kiterjesztést leszámítva).
-
gduck
addikt
válasz
CoolBoy323 #20247 üzenetére
HDD sentinel ( [link] ) mit mutat?
-
válasz
CoolBoy323 #20247 üzenetére
Igen, olcsón átveszem.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20245 üzenetére
Manualt olvastad?
Smart adatokat nézted? -
válasz
CoolBoy323 #20238 üzenetére
Mi tart olyan sokáig? Beállítás 5 perc, utána fél óra amíg legenerálja az adatbázist. Egyébként ha megcsináltad és jól működik, lemented a minidlna.conf-ot és többet nem kell foglalkoznod a beállítással, csak bemásolod és mehet.
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20236 üzenetére
és ha reseteled a NAS-t (nem tudom így lehet-e, ha mindíg újraindul...)?
-
AngelH
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #20230 üzenetére
vagy beszart a táp. nézd meg mi van ráírva hány V/A és szerezz be olyat, ami ugyanannyi voltot tud, és _legalább_ annyi ampert, azzal próba.
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20232 üzenetére
igen
-
Brogyi
őstag
válasz
CoolBoy323 #20232 üzenetére
Igen.
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20230 üzenetére
ezt írtad:
"Eddig se ment tönkre
Normális hdd mindkettő. Szóval nem félek hogy tönkre mennek."
-
Somatom
veterán
válasz
CoolBoy323 #20215 üzenetére
Pontosan min akadsz el?
SSH -n root -ként kell bejelentkezned, a NAS admin jelszavaddal. -
Brogyi
őstag
válasz
CoolBoy323 #20215 üzenetére
Kicsit feljebb pont erről beszéltek, csak az téged akkor nem érdekelt.
-
vanRobert
tag
válasz
CoolBoy323 #20213 üzenetére
Hogy Neked mekkora mákod van!
Kicsit feljebb, a 20195-ben van a megváltás. -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20203 üzenetére
"Normális hdd mindkettő. Szóval nem félek hogy tönkre mennek."
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20208 üzenetére
A kötet-nél tudod a meglévőhöz hozzáfűzni az újat. Akkor úgy tudom megmaradnak az eredetin lévő adatok. Vannak itt akik ezt jobban tudják. Én nem használom összefűzve a kötetetket, az előbb lertak miatt.
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20206 üzenetére
OK
-
gumimaci1235
tag
válasz
És az sem mindegy sztem a döntés szempontjából, hogy mit akarsz rajta tárolni. Pótolható dolgokat pl. filmek, vagy saját fotók, dokumentumok stb...
-
gumimaci1235
tag
válasz
Te tudod. Én már jártam úgy vadi új winchesterrel, hogy nem ment 3 hétig.
Ha most hibátlan, nem jelenti azt hogy netán rövid idő alatt nem hibásodik meg. Persze optimális esetben nem. Deha igen akkor van a baj. -
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20200 üzenetére
Értem. De gondolj bele, ha netán egyik tönkremenne, a másikon megmaradnak az adatok, de ha ilyen esetben egyben van kezelve, esetleg minden elveszhet.
-
gumimaci1235
tag
válasz
CoolBoy323 #20197 üzenetére
Jobban jársz ha nem vonod össze őket.
-
lacik2
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #20166 üzenetére
Köszönöm megoldódott.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #20149 üzenetére
Nem hiszem, hogy akkora tudás az, hogy miért kellene egy ősrégi program helyett egy frissebbet használni
-
gboszi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #20083 üzenetére
Miről mire frissitettél? gondolom az ffp-s transmission ment el?
-
Upo
addikt
válasz
CoolBoy323 #18960 üzenetére
Nem úgy gondolja, ez megint a hülye amerikai perek miatt van. Azt jelenti, hogy attól hogy reallokált szektorok vannak rajta, még nem biztos hogy kicserélik garban. Tehát elméletileg nem cserés, gyakorlatilag kuka. Nyilván valami gyenge szektorok vannak rendszerterület alatt, olyankor beáll mint a sicc.
Ha már úgyis kuka, és van hdd regeneratorod, akkor egy próbát tehetsz. Végignyomod rajta a reparálást, pár óra/1 nap alatt megcsinálja, kijelöli a gyenge szektorokat hogy ne írjon rá. Ha kész és sikerült, akkor kb annyi időd van hogy ráindíts egy setupot, lehet hogy úgy beindul. Ebben az esetben raksz be egy új hdd-t és jó lesz. Arra a régire adatot már nem szabad bízni. De jó erős mágnes lehet benne, és az alkatrészekből akár lehet egy príma órát fabrikálni. [link] -
shteer
titán
válasz
CoolBoy323 #18957 üzenetére
az cserés
-
shteer
titán
válasz
CoolBoy323 #18955 üzenetére
Mi a 84%?
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #18953 üzenetére
Elképzelhető, hogy a NAND chip weak szektoros lett, vagy akkor szokott ilyet produkálni, ha a HDD öregszik már, s az bad szektoros...
Tegyél fel valamilyen linux terminál elérést biztosító csomagot (dropbear/FFp, vagy az alap telnet is jó), aztán nézd meg, hogy egy
/bin/dmesg
kimenetben miket látsz. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18950 üzenetére
Factory resetet kapott ez a szemétláda!!
Firmware-t is frissítettem... De valami botrány lassú a webszervere
Meghalt volna tényleg a NAS??
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18949 üzenetére
Rendszer beállítás
Firmware/csomagokEz a szolgáltatás nem elérhető, mivel nincs kötet.
Ez WTF?? Most formáztam le a vinyót
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18946 üzenetére
Format C:, kezdem előről... Megint
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #18943 üzenetére
Akkor lehet a tápegység döglött meg és már nem képes annyi kakaót adni ami a vinyónak elég lenne.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18943 üzenetére
A vinyó jó (100/84) 1.5 éves WD Red. Jó szutyok, h ennyi idő után már csak ennyi a kondija. Az ezer évés Samsung 502 a gépben 100/100as, és van vagy 10 éves, 3x több üzemidővel meg leállítással...
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18710 üzenetére
Nem a torrent kölcsönző fiókodat törték fel, más felhasználó passkey-ével tettek be kölcsönözni szánt dolgokat, ezért nyilván más a tracker azonosítója. De ez most itt teljesen lényegtelen.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #18708 üzenetére
Esetleg valami rrs figyelő? és az rss-t pakolták tele?
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18705 üzenetére
Ha jelszót kér, hogy sikerült bemenni?
Minden esetre változtass jelszót:
ffp alatt :
find / -name settings.json
Majd a fentiek alapján már látod hova kell beleírni az új jelszót.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18703 üzenetére
"Maga a NAS admin jelszóval van ellátva természetesen."
lényegtelen, ez most nem játszik
"Transmission 2.84 "
gyári.
FFP- van?
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18701 üzenetére
zyxelnek ehhez semmi köze.
Távolról eléred a TM-et (Tudsz hozzáadni torrentet ha nem otthon vagy?) Gondolom igen. Itt a gond. Nics jelszóval védve az admin felület.
Kérdés, hogy ffp-s vagy gyári csomagból telepíthető TM-et használsz?
ffp-s tm esetében:
Pl. így: [link]
Módosítás előtt állítsd le a TM-et!
rpc-password
-höz írod a jelszótrpc-username
-hez a usernevet amit használni szeretnélrpc-whitelist
-hez meg az ipket vagy ip tartományt vagy ezek keverékét veszzővel elválasztva, ahhonét el akarod érni a TM-et. (*.*.*.* mindenhonnét, 192.168.0.* csak ebből a tartományból)Gyári tm-nél hirtelen meg nem mondom, hogy hol van a settings.json. Meg kell keresni.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #18699 üzenetére
Nincs lejelszavazva a TM adminisztrációd + még ki is van forgatva a netre default porton. Öreg hibák halmaza.
-
hosszug
tag
válasz
CoolBoy323 #18069 üzenetére
Igen találtam, végül is a kisebbik teljesítményűt szereltem bele. Annyi hogy a csatlakozót átforrasztottam. Hangtalan a venti, cpu 47-48 fokos.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #18026 üzenetére
formázás, factory reset, és működik... utólag belegondolva lehet előbb FR kellett volna, mert attól az adatok nem szállnak el ugye
jó, semmi pótolhatatlan nem volt rajta
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #17256 üzenetére
Valamit csak mond hogy mért nem, pl: nincs elég hely a lemezen...
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #17253 üzenetére
És mért nem lehet? Valamit csak ír a torrent kliens...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16890 üzenetére
Nekem is szét van szedve a tesztelős 320S, venti lehúzva, Debian alatt soha nem megy 37°C felé a proci hőmérséklete. A HDD-m meg max 39°C volt eddig.
De a 310-en szoftveresen szabályozva a ventit jobban jársz. Mert alapjáraton nem megy, de ha gáz van és 43° felé megy a hő, akkor beindul és ha még fejlebb megy a hő, akkor még növeli a fordulatszámot stb...
Csak sajnos a 320S pont nem képes erre...
-
gduck
addikt
válasz
CoolBoy323 #16890 üzenetére
Alátétnek?
-
Neoka
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #16879 üzenetére
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16866 üzenetére
Hát, ez nekem nem tűnik IPv6-nak, ez egy szokványos NATolt C osztályú IPv4 kapcsolat.Most látom, hogy az inet6 is ott van... Én akkor is megnézném a NAS webGUI-ján a Network fül beállításait.
Ui.: A MAC (HW) address-t érdemes kisatírozni nyilvános shotokon.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16864 üzenetére
És egy ping google.com ?
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16862 üzenetére
Igen, IPv6 alatt nincs szükség NATolásra, mivel sok címet ki tud osztani Neked a szolgáltató... Mekkora blokkot kapsz?
Illetve láttam olyan routereket, ahol engedélyezni kell az eszközt...
Hanyas TM-et használsz?
Egy ifconfig mit mond a NASon kikiadva?
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #16858 üzenetére
DMZ van? Esetleg trigger?
Portforward tuti nincs? Más néven sem (pl.: virtual server) Milyen router?
-
Syl
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16780 üzenetére
Már pedig tuti nem ugyanaz a jelszó
(#16779) DonJoker
Kódolva, nem kódolva, mindegy neki.
Egyébként meg szerkesztés előtt készítesz a config fájlról egy backupot és kész. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #16780 üzenetére
Nálam sem ugyanaz. A Transmission -t más is használhatja, de ettől még nem szeretnék admin jogot osztogatni a NAS - hoz.
-
DonJoker
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #16776 üzenetére
Bocs azt hiszem félreértettük egymást. A NAS-hoz és az FFP-hez tudok csatlakozni, csak a Transmissionhoz nem. pl. 9091-es porton is rá tudnék nézni http-n, de nem enged be, mert nem tudom a jelszót.
Köszönöm! -
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #16694 üzenetére
Az egy dolog, hogy adminként vagy bent.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16694 üzenetére
És ezt az exe-t hogy töltötted le a nasra?
Véletlenül nem torrenttel?
Ha igen, akkor nézz rá a Tm settings.json-jára és az umask-ot írd át 0-ra!
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #16692 üzenetére
Tényleg nem értelek. Ott a hibaüzenet. Pontosan le van írva mi a gondja.
Vagy egy olyan userrel próbáld elérni, akinek van jogosultsága, vagy adj a jelenlegi userre megfelelő jogosultságokat. -
Upo
addikt
válasz
CoolBoy323 #16683 üzenetére
Ez ugye a 310S? Mert az 520-on nincs i-data/md0 hanem i-data/sysvol van helyette.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16681 üzenetére
Az nagy valószínűséggel router (port forward) gond lesz.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16679 üzenetére
slacker -uiA exif
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16677 üzenetére
slacker -UuiA br2:ffmpeg/
Nem szivat, csak viszonylag sok függősége van...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16675 üzenetére
Jajj, de jó, h a minidlna meg a libjpeg.so.9-el nincs megelégedve!
Ha nem gond, azt most nem fordítanám le újra. Majd gyártok egy 8-as csomagot is!
Ok, feltettem a régit, így tudod telepíteni:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/needed/libjpeg-8c-arm-1.txz -O /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz; funpkg -u /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz; rm /tmp/libjpeg-8c-arm-1.txz
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16670 üzenetére
Szia!
Ne sopánkodj, szinte mindenki így kezdte annó! Tudod, Docendo discimus!
Nos, ha fel is tettél egy jpeg csomagot, az valószínűleg nem a megfelelő volt, mert egyetlen csomag van, ami jó, az pedig a fonz (s) féle libjpeg. Viszont a fonz repó halott jelenleg. Nos, be lehetne linkelni Neked a cachelt verziót, de arra gondoltam, hogy inkább forgatok Neked (jobban mondva a Jenkinsem
) egy frisset. Így felkerült a repómba a libjpeg 9b verzió, amit tudsz slackerből telepíteni a
slacker -UaA mrdini:libjpeg
paranccsal. Kivéve, ha még nincs hozzáadva a repóm a slackerhez, amit egyébként ezzel a paranccsal tudsz megtenni:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites; slacker -U
-
FefeeX
veterán
válasz
CoolBoy323 #16670 üzenetére
slacker -i libjpeg
vagyslacker -i jpeg
aztán ha továbbra is hasonló üzeneteket dob, azokból szavakat kiemelve, ha az egészet nem ismeri fel a slacker, telepíted a hiányzó csomagokat, ugyanis az a baja, hogy nincs meg a megfelelő futtatási környezet
-
Anonymus23
veterán
válasz
CoolBoy323 #16668 üzenetére
Ha csak simán a jpeg-et írod, akkor biztos vagy benne, hogy fel van telepítve? (nem kell a lib)
uwsiteloader mit mond rá? Szerintem nincs még felrakva. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16664 üzenetére
Sokaig kerestem a megoldast meg ejszaka, de semmi
Valakinek tipp?
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16663 üzenetére
root@NASi:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.8'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!pedig fel van telepítve a libjpeg (slacker -a libjpeg )
-
FefeeX
veterán
válasz
CoolBoy323 #16661 üzenetére
-
stroge
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #16621 üzenetére
Én egyelőre nem tudok másról, mint a web publishing-gel, chrome szépen játsza a tartalmakat. persze a felirat már nagyobb fa.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16607 üzenetére
Belülről se, be van állítva.
-
Anonymus23
veterán
válasz
CoolBoy323 #16577 üzenetére
Szia
Kifejtenéd, hogy ez alatt mit értesz?"de a noip-t felejtsd el... ingyen nincs semmi, főleg nem jó és biztonságos ddns!!"
(#16588) interstate76
A PATH rendberakás kell neked is, ITT van Dini leírása, Ennél a résznél keresd a választ:Mit tegyek, ha az uwsiteloader és a slackeres frissítés nem működik, és ezt a hibát dobja: wget: invalid option -- 'N'?
A hibaüzeneteket ha elolvasod, akkor google is elég sok mindent kidob rá.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16583 üzenetére
Volt ott korábban másik kérdés is lanon belül.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16574 üzenetére
Egyre inkább afelé hajlok, hogy visszaadom az Edigitalnak a zyxelt és elhozok egy Synology DS216-ot valahonnan, Ahhoz legalább van, aki ért és hajlandó is segíteni, a zíxelhez még érdemi segítséget nem kaptam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16571 üzenetére
Akkor én vagyok a hülye, hogy a szolgáltató által biztosított lehetőséggel akarok élni, ha már benne van az árban?
És 40$ egy évre egy domainért? Ennyiből 4-6 évre reggelek egy .hu domaint, de a .com domain is 10$ körül van... -
macilaci78
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #16401 üzenetére
Ha ezzel megvagy, nekem is hegeszthetsz. TeamViewer van.
-
FefeeX
veterán
válasz
CoolBoy323 #16405 üzenetére
Akkor ez egy csinos transzfer lesz, van benne egy tele 2TB meg egy 2/3-ig tele 3TB
Egyébként ez akkor egy rossz vicc, hogy az egyik, ugyanolyan márkájú NAS nem tudja kezelni a másik ugyanolyan márkájú NAS vinyóját adatokkal...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16399 üzenetére
Szia!
1. Probléma, hogy az uwsiteloaderben kijelölted a jelenleg halott memiks repót. Futtasd le még egyszer, az uwsiteloader.sh parancsot, de a memiks repót ne csillagozd meg!
2. sbni-t írtál az sbin helyett.
3. Ezek mik
?:
root@NAS520:~# Updating package lists...
sh: Updating: command not foundMiért futtattad le?
Ui.: teljesült a jóslatom!
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16375 üzenetére
Kérlek engedd meg nekem azt a mókát, hogy ezen hsz idejére had legyek TV2-s jós.
Tehát, ha kiadod ezt a parancsot:
slacker -U
Ami a kristálygömböm szerint valami ilyesmit fog mondani:
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...Igaz?
Ha igen... Az új ZyXEL féle fw-kben a PATH úgy néz ki, hogy a /usr/sbin előbb van, mint a /ffp/bin. És mivel a /usr/bin alatt talál egy Busyboxos wget binárist, így nem az FFp féle mókát fogja használni... Azaz, ha szeretnéd rendesen használni, akkor vagy lépj be SSH-n admin felhasználóval és onnan, egy su parancs után használd mindig a slackert, vagy állítsd át a PATH-t ideiglenesen a root felhasználóval:
su; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
, vagy olvasd el a ZyXEL NSA325v2 téma összefoglalóját, ahol (szerintem) részletesen leírtam, hogy hogy lehet véglegesen fixálni a dolgot.
Ja és, ha ezeket megcsinálod, akkor utána mennie kell a slacker -UaA br2:minidlna parancsnak is.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16368 üzenetére
Tedd fel az FFp-t a listából, majd keress rá itt az uwsiteloader-re, add hozzá vele az összes repót a memiks kivételével. Aztán követve a hasznos eszközök egy írást fel tudod tenni a minidlna-t ugyan úgy, mint a 3** széria esetében.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #16365 üzenetére
Esetleg ha leírod hogy mi nem megy más is tud segíteni...
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16341 üzenetére
De a kliens jegyzi meg.
Az, amit tapasztalsz azért van, mert a DLNA ugye HTTP linkeket generál stream elérési útnak. Nos, a minidlna pl egy számsorral látja el a médiát (pl 8195.avi), a Twonky pontosan nem tudom hogy, de úgy gondolom, hogy ezt a számsort változtatja minden stream lekérésnél. A TV pedig a fájlnév szerint jegyzi meg, hogy hol tartassz a filmben.
Nem 100%, hogy ez a magyarázat, mivel Twonky szerver forráskód még nem volt előttem, meg nem is nagyon foglalkoztam vele, de annó a mediatomb kapcsán szívtam vele eleget.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16337 üzenetére
Szia!
Elméletileg a MetaRepository-s FFp telepítés megy az 5**-okon is.
Tehát lépj be a \\NASod hosztneve\admin\zy-pkgs mappába (ha a zy-pkgs mappa nem létezne, hozd létre!). Csinálj egy kiterjesztés nélküli web_prefix nevű fájlt ezzel a tartalommal:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Aztán lépj be a webes felületre, frissítsd a csomaglistát, majd a megjelenő MetaRepository-t tedd fel. Aztán ismét frissíts és megjelenik (többek közt) az FFp is a listában, mint telepíthető csomag.
Onnan meg már gyerekjáték feltenni a minidlna-t.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Azt, hogy hol jársz, azt a kliens jegyzi meg és nem a szerver
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Még egy kérdés: hogy tudnám azt megcsinálni, hogy Z: meghajtónak lássa a mappáim (zene, film, képek, doksik), de mikor média megosztást csinálok, akkor pl ha a TV-n filmet választok, akkor ne legyen ott csak a film mappa?
Vagy ez is miniDLNA orvosság?!Első felére azt csináltam, hogy készítettem egy NAS nevű megosztást, abba a fenti mappák, így Z meghajtóban látom amit akarok...
-
Doky1988
senior tag
válasz
CoolBoy323 #8657 üzenetére
Ez sikerült azóta?
Most találtam meg véletlen a kommentedet..Ha nem:
/etc/init.d/transmission-daemon stop
cd /
wget https://transmission-control.googlecode.com/files/tr-control-easy-install.sh
sh tr-control-easy-install.sh
/etc/init.d/transmission-daemon startés müxik
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #12230 üzenetére
"Az ingyenes mennyire biztonsagos szerinted?!
"
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12230 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen gyakran változik az IP -d. Ha ritkán, akkor nem biztonságos az ingyenes verzió.
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12226 üzenetére
Akkor nem tudom, hogyan segíthetnêk. Mi lenne, ha a routeredhez kapcsolódó topikban kérnél segítséget a VPN -hez? Ha a kapcsolat működik, akkor onnan a NAS rész már nem kunszt.
-
Tonyk
veterán
válasz
CoolBoy323 #12226 üzenetére
"dyndns is, vettem 1et."
Kidobott pénz volt. Ott lett volna a no-ip ingyen.
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12224 üzenetére
Az egyszerű leírásokkal/megoldásokkal az a baj, hogy nem biztonságosak. Maga a kivitelezés tulképp egyszerű. Nálam minden film elérési útja url -képes. Nincs bennük "speciális" karakter (pl.ékezetes betü) és space helyett _ van. A NAS menüjében átállítod a webadmin elérés portját az alap 80 -ról, mondjuk 92 -re.
Aztán aktiválod a webes közzétételt a 80 -as porton és hozzárendeled a videó mappát. Ekkor belsőhálón, böngészőből már megy a stream. Aztán a routerben DMZ -be teszed a NAS -t. Ez az egyszerű megoldás. DE! Ezzel akkora huzatot csinálsz a hátsó ajtón keresztül, hogy bármit ki-be fújhat rajta a szél. A biztonságosabb megoldáshoz minimum egy portforward kell a routerben. A VPN meg attól függ, hogy a routeredben van -e VPN szerver (nem csak kliens!), vagy a NAS -ra kell hegeszteni egyet. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323 #12220 üzenetére
VPN -nel, vagy webszerverrel. A VPN biztonságosabb, a webszerver egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest