- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tigrici
tag
válasz
Balinov #14114 üzenetére
de ha kiveszed a vinyokat semmi sem fut.csak a hardver.a nasnak igy fel kell tudnia álni .azaz el kell tudni érni a böngészőből.ha nem akkor vagy az alapszoftver kapott defektet vagy maga a hardver.erről sok topikot találsz a zixel oldalán.amig üresen nem ok addig felesleges a merevlemezeken .görcsölni vagy azon ami azokon fut .szerintem
-
tigrici
tag
válasz
Balinov #14111 üzenetére
már nagyon nem emlékszem.de ha a teljes reset meg van amkkor elvileg egy ujra inditási folyamatnak kell kezdődni.a reset eleje a jelszot tőrli a teljes meg a beállitásokat is.az ip pedig ebben van.ha folyamatosan villog azt jelenti megakad .mert mondjuk nemtudja beállitani a hálozatot.vagy bármi más.
-
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #14108 üzenetére
na, aramtalanitas utan vinyok ki, gondolom ilyenkor a hdd1/2 lednek nem kene egnie (nem is eg), csak a system led az, aminek folyamatosan kellene vilagitani, rovid villogast (startup a manual szerint). na, kb 1,5percig villog a system led, utana elalszik, majd az osszes (hdd ledekkel egyutt) minden felvillan, azutan a system led tovabbra is villog, de nem eg folyamatosan.
Az nem lehet szoporoller, hogy az fpp a hdd-re van teve, es nyomorult hdd nelkul nem tud mit,honnet betolteni?
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #10248 üzenetére
Fejlemeny az ugyben. (HDD1/2 led villogas, elerhetetlen TM, admin felulet,stb). Egy, kb 8 oras aramtalanitasi periodus utan bekapcsolva felall rendesen, elerem az admin feluletet, TM GUI-val a TM daemont is. Kigyalulva az ossze torrent feladatot (kb 150-bol 1-2 volt csak aktiv) nem makacskodik. Probaltam publikus sorozatos trackerrol letolteni 1-2 filmet, par mp utan rendben elindul a letoltes, be is fejezi, vissza is seedeli a bealitott aranyig. LG Smarttv-rol dlna ujbol hibatlan. Szoval kipp-kopp, eddig minden okes.
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #10240 üzenetére
Próbaképp a tápegységet cseréld ki!
(Mr. dini. : Ennek semmi köze a két eszköz összeakadásához, akkor nem a HDD ledek vicceskednének.)
(#10239) Milli82
-Transsmission arányaim nem indokolják a fenti észrevételeim.
Van-e TM-ben olyan torrent ami mondjuk public torrentoldalról lett leszedve? TM-ben be van -e kapcsolva a DHT ? Ha igen, ez is generálhat fincsi forgalmat, mivel a torrentadatbázis "szét van osztva" a userek között és ez folyamtosan cserélődik, frissül.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #8930 üzenetére
Sracok, ujabb segitseg kellene, ezuttal halozati teljesitmeny soran. Korabbi UPC-s modemmel (EPC3295) siman tudtam LG Smarttv-vel 720p/1080p/1080P3D tartalmakat lejatszani, sot, ami formatumot a PS3 is ismert, azokkal sem volt gond.
Miota van ez az uj Samsung Box, probaltam 2-3 kulonbozo 1080p tartalmat lejatszani a TV-vel, de allandoan olyan, mintha bufferelne. Kabelezes, minden eszkoz ugyanaz, kiveve ez az uj Horizon/Samsung HD Box, beepitett routerrel. Tegnap egy killers fele 720p releassel is megakadt a mutatvany. Probaltam PS3-on is, ugyanaz az eredmeny (SD-ig OK), ill a Horizon box beepitett medialejatszojaval, de az meg par mp lejatszas utan jelezte, hogy network connection error van.
Kutattam a NAS admin feluleten (NSA325v1), hogy lehet-e valami beallitasi gond, de egyedul a Jumbo frame-t talaltam, mint lehetseges jelolt. 4 allasa van ugye, disabled/4/8/9kbyte, de egyik sem oldja meg a problemat sajnos.
Egy githubos bejegyzes alapjan a Box-ban egy 7 portos GB switch van, amit egy Marvell 88E6175R vezerlo old meg, szoval a boxon/routeren a GB oldal hw-ileg adott.
Szerintettek van-e olyan beallitas a NAS-on belul, ami megoldhatja a problemamat? A tesztfilm nfoja alapjan "csak" 14.5mbit/sec a bitrata, szoval ennek meg egy stabil 100mbit-es vezetekes halon is at kell, hogy menjen, nemhogy GB-en.
Ha szemre minden jol be van love a NAS-on akkor tenyleg a box gyenge GB kepessegere tudok gondolni csak. Van egy mukodo WGR614v9-em (10/100) ill egy SamKnows-os 741ND (10/100). Erdemes azokkal kiprobalni, ugy, hogy a box/router-t osszekotom valamelyik masodlagos router WAN-javal es annak a 10/100-as portjait hasznalom? Elso korben arran gondolok, hogy csak a NAS-t ill. a smarttvt tennem az egyik routerrel probakeppen.
Udv
B -
forgonati
őstag
válasz
Balinov #8882 üzenetére
Szia! Nekem is ugyanez a gondom. Nem hiszem el hogy ezzel még nem találkozott más. Beszereztem egy Zyxel NSA-325-öt, és órák óta szívok vele. A gondom az, hogy nem tudom elérni a web interfészt LAN-on keresztül, egyszerűen nem nyitja meg. Illetve néha megnyitja, néha nem. Minden be van állítva ahogyan kell, a routeren is, és érdekes módon, mobilról, wifin keresztül gond nélkül elérem mindig. Asztali gépről meg hol megy, hol nem. Azt vettem észre, hogy ha egyszer elszáll a web interface, akkor már hiába csinálok vele akármit, lehetetlen elérni, csak a restart segít, azután aztán megint megy egy ideig. FF és IE alatt is ugyanaz a helyzet. Firmware-t frissítettem már a legújabbra, semmi változás. Össze-vissza kerestem már a netet, és találtam is néhány fórumtémát, ahol ugyanaz a helyzet mint az enyémmel. Pl. ITT és ITT is. De megoldást sehol nem találtam rá. Úgy tudom itt a fórumon többeknek is van ilyen NAS, esetleg valami ötlet hogy mi lehet a gond?
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #4528 üzenetére
A VPN és a céges domain miatt a dns névfeloldás csak a céges hálózatra érvényes (hacsak nem vetted ki a pipát az "Az alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" elől a vpn kapcsolat ip tulajdonságainál.). Így a dns szerver nem fogja tudni mi az a \\nsa325 .
Ergó IP alapján hivatkozz rá. pl: \\192.168.1.10\megosztás
Szerk: tovább olvastam... ezek szerint netbios alapján megtalálta.
-
tigrici
tag
válasz
Balinov #4244 üzenetére
A plexnek van 1 jó szokása, hogy adat bázist épit fel ' boritó ,fanart,leirások " -ból.Amig ez 100% ban nincs meg,és a hibás találatok nincsenek javitva ,addig biza dolgozik derekasan.Azaz ha vannak olyan file nevek amibe pontok,esetleg feltóltő hozzá füzései vannak akkor sosem végez.mivel " pl: " Nagyfiuk.2.2013.TS.XviD.MD.HUN-TutiMozi.avi " ezt sosem fogja megtalálni.
Ezért Plexhez 50-100-as pakkokban érdemes hozzá adni a filmeket.és a végén manuálisan javitani. -
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #4241 üzenetére
A twonky rohadt sokáig indexel, méretez. Jó ebben benne volt az én saram is, de akkor is...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Balinov #4225 üzenetére
Ha nem streamre kell, akkor nem értem, hogy hol akadsz el. Csinálsz egy FTP -t a NAS -on, forwardolod a portot a routerben (esetleg valamilyen dinamikus dns kiszolgálóhoz regelsz). Ha ez megvan, akkor droidon egy normális fájlkezelőben (Solid Explorer, TotalCommander+FTP plugin) van FTP kliens. Ebben beállítod az elérést és bárhonnan, pár "kattintással" azt érsz el a NAS -on, amit akarsz. Én is ezért töröltem a Polkastot. Tulképpen az sem csinál mást, minthogy dinamikus dns kiszolgálóként összeköt a NAS -sal. Csak a fájlátvitelhez nem fogom memóriában tartani. A NAS "normál" webfelületét pedig a Firefox/Firefox beta -val éred el, ha telepítve van a Phony nevű addon és mindkettő "Firefox Desktop" -ra van állítva.
-
törölt tag
válasz
Balinov #4221 üzenetére
Én kipróbáltam."Működött", de nem sok értelmét láttam. Ha valamit le akartam játszani, azt előbb minden áron le akarta tölteni. Nem sikerült még egy mp3 -nál sem streamelésre bírnom. Cserébe viszont állandóan benn tartotta magát a memóriában. Ha jól emlékszem, kb. 30MB -tal dobta meg a cache -t. Töröltem a telóról is, meg a NAS -ról is.
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #4085 üzenetére
transmission-create -n /elérési_útvonal/ -o /hova_kerüljön/torrent_neve.torrent
Az /elérési_útvonal/ lehet mappa, konkrét fájl is. Help: transmission-create -h
pl:
Minden fájl a filmek mappából:
transmission-create -n /i-data/md0/Video/film/ -o /i-data/md0/torrent/filmek.torrentEgy fájl a filmek mappából:
transmission-create -n /i-data/md0/Video/film/jofilm.avi -o /i-data/md0/torrent/jofilm.torrentMiden .mkv:
transmission-create -n /i-data/md0/Video/film/*.mkv -o /i-data/md0/torrent/mkv-k.torrent -
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3936 üzenetére
A gyári tm-nél 3 db json fájl van. Hardlinek úgy emlékszem. Szóval elég egy helyen átírni.
A gyári tm-nél van újabb, nevezetesen 2.80-as tm az ffp csomaghoz. Szóval ha fenn az ffp, totálisan értelmetlen a gyárit használni.
Valamint a json szerkesztése előtt le kell állítani a tm szolgáltatást , szerkeszteni a jsont, és újra elindítani a szolgáltatást. -
tigrici
tag
válasz
Balinov #3741 üzenetére
könyvtár létrehozás
mkdir -p /ffp/opt/java
letöltés: ejre-7u10-fcs-b18-linux-arm-sflt-headless-28_nov_2012.tar.gz
kicsomagolás:
cd /ffp/opt/java
tar xvzf /i-data/md0/admin/nsa/ejre-7u10-fcs-b18-linux-arm-sflt-headless-28_nov_2012.tar.gzlink létrehozása (“ejre1.7.0_10”):
ln -s ejre1.7.0_10 jre
Most tedd véglegesen be a környezeti változókat:
echo "export PATH=/ffp/opt/java/jre/bin:\$PATH" >> /ffp/etc/profile.d/java.sh
chmod a+x /ffp/etc/profile.d/java.shKijelentkezés,ujra inditás: és jelentkezzen be a NAS. admin
ellenörzés:java-version
ezt kapod:
admin@nsa311:~$ java -version
java version "1.7.0_10"
Java(TM) SE Embedded Runtime Environment (build 1.7.0_10-b18, headless)
Java HotSpot(TM) Embedded Client VM (build 23.6-b04, mixed mode) -
tigrici
tag
válasz
Balinov #3730 üzenetére
A plexet médiahivatkozásként vagy dlna szerverként használod?Amugy a plexnek van 1 rossz szokása amig minden egyes hozzáadott filmre "boritó,fanart,leirás" nem ment le addig nem müködik rendesen.Mert amig nincs rendben az állomány mindig keresni fog.Ráadásul ha hibás a könyvtár név,filenév "pl: scream-parker-xvid.'
akkor nem talál semmit. -
Game78
tag
válasz
Balinov #3730 üzenetére
Ha sok adat van fent neked a vinyón,eltart 1 darabig míg helyrerak mindent,bár nem tudom mióta üzemel a Plex neked....de nekem is mikor már végzett a scan-el,még utána is sokszor még a webes felület is csak később,vagy be se jött.Mikor nem éred el nézd meg SSH-n kiadva a top parancsot nem-e tekeri a cpu-t,akkor dolgozik és attól nem éred el a tv-n.
-
törölt tag
válasz
Balinov #3645 üzenetére
Sztem Droiddal több megoldás is lehet, kérdés, hogy melyik a legoptimálisabb. Mit értesz azon, hogy wifin szinkronizál? Ez a wifi mondjuk egy Mcdonalds, vagy inkább az a hálózat, amin a NAS is van? Tulképp mindegy, csak beállítás kérdése a különbség. Pl. FolderSync -ben megadhatod közvetlenül a NAS -ra is a szinkronizálási útvonalat úgy, hogy FTP -t használjon. Ha ugyanazt a mappát állítod be, amit a NAS youtube -os feltöltőjének is megadsz, akkor feladat megoldva. Dropbox sem kell, mert a NAS -od lehet a tár.
-
dawe666
tag
válasz
Balinov #3612 üzenetére
ha a NAS adminján kitöltötted a DyDNS-t, akkor próbáld meg a böngészőbe beírni a www.xxx.no-ip.biz címet. Elvileg a NAS bejelntkező felületét kéne látnod, ha engedélyezed a 80-as portot. Ha ez megy, akkor már nem a DyDNS és a NAS között van a gond, hanem csak a TM-mel.
Ha a 9091-es port a remote port a TM-hez, és ezt a külső 65432-re forwardolod, akkor mennie kellene a www.xxx.no-ip.biz:65432-nek. Próbáld ki először ezt a 80-as portot, hogy megy-e.
szerk: nem baj, hogy a géped a belső hálón van, ha a böngészőből a no-ip.biz-zel próbálkozol, akkor az úgyis WAN irányból fog ránézni, mehet a gépedről a próbálkozás!
szerk2: nekem működik így is, hogy csak a 9091 van forwardolva:
http://xxx.no-ip.biz:9091/transmission/web/ -
dawe666
tag
válasz
Balinov #3610 üzenetére
én nem bajlódnék VPN-nel. Engedélyezd a DyDNS-t a NAS-on (miután feltetted a package-t), regisztrálj pl a noip.com-on, és ez alapján állítsd be a DyDNS-t. Innentől kezdve a regisztrált címeddel és a 9091-es porttal eléred a klienst kintről is. A 9091-es port a defaul port a GUI-hoz, ha átállítottad, akkor az kell, és persze forwardolni is kell a routerben.
-
Balinov
titán
válasz
Balinov #3609 üzenetére
azt hiszem, a gyari package-s TM es az ffp alol, slacker-el feltett TM veszett ossze es kavarta meg a dolgokat. slacker-el lekaptam az extra TM csomagot, majd admin feluletrol lekaptam a "gyari" TM-et, majd ujbol feltettem. Lass csodat a webes tm-be egybol belep, jelszot sem ker, valszeg amiatt, mert a NAS webadmin feluletebe mar amugy is beleptem.
valaki segitene VPN-t beloni EPC3295-s Cisco GW-n, hogy tavolrol (kulso halozatrol is) el tudjam erni a trasmission klienst,hogy pl. melohelyi geprol atlojek egy .torrent fajlt letolteni?
-
dawe666
tag
válasz
Balinov #3601 üzenetére
A gyári TM package JSON-ját lehet valahogy szerkeszteni? Jó lenne felhasználónevet és jelszót beállítani, de nem találtam semmit róla, hogy lehet megoldani a gyári FW-rel és nem FFP-vel.
Így most az IP címem és a port alapján akárki láthatja/módosíthatja a letöltéseimet és ez nem túl jó érzés :-)
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3598 üzenetére
Egy portot egyszerre csak egy eszközre lehet forwardolni.
Azaz ha van a gépen (192.168.1.10 ) torrentkliens és a nason (192.168.1.11) is, akkor mindkét eszköznek kell egy-egy portot nyitni a routerben. Pl. a a gépnek 10500 a nasnak meg 10501. Így a routerben a 10500-as portot a 192.168.1.10 -re forwardolod, míg a 10501-es portot a 192.168.1.11-re.Szerk: És természetesen a gépen a torrentkliensen a 10500-as porot kell megadni, a nas kliensében pedig a 10501-es portot.
-
dawe666
tag
válasz
Balinov #3594 üzenetére
Én ezt szoktam használni:
https://airvpn.org/topic/9315-port-forwarding-tester/Az IP címhez beírod a WAN címedet, amit a router-ben meg tudsz nézni, majd a porthoz beírod a portot, ami érdekel, majd a send gombot megnyomod (nem a listent).
Ezzel meg tudod nézni, hogy kintről eléred-e a kliensed. Ha megnézed egy porttal, ami biztosan zárva van, akkor azt kell lásd, hogy nem férsz hozzá, a nyitott port esetén pedig nem kapsz hibát.
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3501 üzenetére
Úgy néz ki, későn vettem észre egy kis ellinkelést (körkörös linkelés volt) ezért tarthatott neki ilyen sokáig. Most töröltem a townky adatbázisát, pusztán kíváncsiságból újraindítottam, kíváncsi leszek meddig tart majd neki. Tehát nyugodtan használd ha akarod a twonkyt (én voltam a balfék).
Ettől függetlenül nekem tök felesleges, hogy thumbanialeket gyártson 8-10 méretben. Minidlna kisebb, kevesebbet eszik, és piszokgyorsan indexel, amire én használom tökéletes. -
R3plica70
aktív tag
válasz
Balinov #3427 üzenetére
Üdv
Nekem is NSA325 van és a 4.50 FW-n is megjelent a packagek között a TM.
Mivel nekem pendrive-on futott az ffp ezért NAS-t leállítottam, kihúztam a pendrive-ot NAS-t visszaindítottam majd feltelepítettem TM-et és most gyönyörűen fut. 2.77-es TM-et telepíti amúgy.A telepítés után mellette oda teszi az elérési linket ami a szokásos NASIP:9091, és GUI is megy vele ugyanúgy mint ffp-vel. Eddig 15 torrentet pakoltam bele vissza, tehát nincs a 10-es korlát benne mint gyári leöltőben. A GUI-ban az Options/Remote settings-ben át lehet állítani szerencsére a letöltés helyét is, mert alapból az admin/download/Transmission mappába dolgozik és ffp-s beállítás nekem máshova szólt. Részemről nem is kell már ffp, mivel én csak TM miatt tettem fel
-
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3424 üzenetére
Hivatalos TM a 325-ben?
Ki kéne belőle termelni valahogy. Szerk: Most olvasom a changelist-et, de én látom benne a TM-et.
"nem erem el a webes feluletet, vegigprobaltam minden jelszot, sikertelenul."
1. Állítsd le a transmission daemont
2. a settings.json-ban az rpc-password után " "-ek közé írd be a kívánt jelszót
3. mentsd el a fájlt
4. indítsd el a transmission daemont.(A 2. lépésben lévő sima jelszó le fog cserélődni a hash-ével, szóval nyugi, nem marad plaintext)
(#3425) jandraman
Előtted írja Balinov, hogy neki ilyen van.
-
tigrici
tag
-
kenyerr
tag
válasz
Balinov #3326 üzenetére
Egyszerre raktam bele a revoltec ventit és a ramsünit szóval külön-külön javulásról nem tudok információt.
A ventilátor csatlakozó ami a nyák-ra/alaplapra csatlakoztatja (3 pines apa).#3327
Egyszerűen beleraktam a nast a gyári dobozába, és a nyitónyíláson vezettem be neki a táp + utp kábelt -
tigrici
tag
válasz
Balinov #3307 üzenetére
a plex telepitése
slacker -i
kijelöl : plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txzitt várjuk még végez.
inditsuk el:
chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh startleállitás:
/ffp/start/plexmediaserver stopvárjunk 5-10 percet még elindul.
ha minden jólment akkor elérjük a web-ui t a:
http://IP:32400/manage -
Tonyk
veterán
válasz
Balinov #3286 üzenetére
Ha kívülről akarod elérni, úgy a routeren forwardolni kell a nas címére (ezért a nas-nak fix ip-t adj!) a kívánt portokat.
SSH esetén a TCP 22-es.
Webkonfig esetében a TCP 80-ast , de ugye itt megy a router webadminja is. Ezért tedd el valami másik portra. (biztonsági okokból amúgy sem célszerű alap porton kitenni a netre).
FTP: TCP 21 (ezt aztán tényleg célszerű valami más portra eltenni, pl. 32457 (és mellesleg az ftp nem is csak a 21-et használja)
Amennyiben a routered tud VPN-t, akkor én azon keresztül érném el, mert így nem kell portokat nyitogatni neki a net felé.
"A Putty-ra gondoltam, hogy pl. melobol is tudnam faragni az fpp-t,"
A putty tud telnetet és ssh-t meg mást is
Jó esetben letiltottad a telnetet és SSH-t használsz.
-
kenyerr
tag
válasz
Balinov #3287 üzenetére
Nekem plex a tv menüjében nagyon lassú, viszont a minidlna az rendesen viselkedik. Ha esetleg nem jön be neked sem a plex, akkor ajánlom kipróbálásra a minidlna-t.
#3282 Nekem is jól jönne egy shteer által említett információ. Illetve megköszönnék egy képet a nasod belsejéről, hogy mégis hogyan/hova van van pontosan bekötve a venti. Mert nem annyira vagyok képbe.
-
Balinov
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- T15 Gen1 15.6" FHD IPS i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Next level racing wheel stand 2.0
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest