- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krealon
veterán
válasz
kene84 #20628 üzenetére
"Amivel nem vagyok tisztában hogy ha esetleg a cserére esik a választás, akkor a "rendszer", ffp és minden ilyen ezen a régi HDD-n lakik. Ennek az átköltöztetése egy problémás, munkás megoldás?"
Biztosan nem egyszerű, de én alapban egy comfig mentés/visszatöltés + néhány jól irányzott rsync parancsban gondolkodnék.
-
krealon
veterán
válasz
kene84 #20626 üzenetére
"Top paranccsal nézve látszik is hogy IO wait szökik fel"
Vagyis sokat kell a HDD olvasófejének pozíciót váltania. Ennek a legvalószínűbb oka, hogy töredezett a fájlrendszer.
Persze a pozícionálás lassúságát elősegítheti a hardver kopása is (tekintve, hogy egy winchester mozgó alkatrészeket tartalmaz)."SMART szerint jó állapotban van a winchester. Van esetleg ötlet vagy a lemezt kellene komolyabban letesztelni?"
A külön tesztnek az értelmét nem látom.
Egy ilyen öreg HDD-t a helyén kell kezelni. Pl másodlagos (arhív) tárolónak, nem közvetlen torrent letöltési helynek.Én úgy csökkentem a töredezést, hogy a torrent kliens ideiglenes letöltési mappála (incoming) az egyik (md0) kötetre tölt, ha végzett, átmásolja a másikra (md1).
Emiatt persze a letöltés végén van késleltetés, de az md1 kötetről gyakirlatilag telíteni tudom a gigabites kapcsolatot minimális erőforrás felhasználás mellett.Amíg csak 1 HDD-vel ment a NAS, a torrentről letöltött tartalmak másolása sokkal lassabb volt.
-
Tonyk
veterán
válasz
kene84 #18725 üzenetére
Fordítottam egyet neked a hivatalosan kiadott TM 2.93-ből, próbáld meg ezt:
https://goo.gl/tXmuad -
Tonyk
veterán
válasz
kene84 #17313 üzenetére
Persze már... nem kérdez semmit csak formáz?
Azért ezt ne!
Fog az kérdezni, csak nem kell eszetlenül, olvasás nélkül kattintgatni. Mert ott nem csak a formázásról van szó, hanem hogy hogyan akarja a felhasználó a két hdd-t kezelni.Az más kérdés, hogy a két típus lemezfelosztása kompatibils-e egymással. Úgy rémlik, hogy nem, tehát nem megy a berakom és megy tovább.
-
motrola
aktív tag
válasz
kene84 #16130 üzenetére
Szia
Ez nem opció. Mindkét fájlrendszer egyforma. Ha rádugom, belülre nem az usb portra felismeri.
Nálam működött de már nem emlékezem pontosan hogyan csináltam, lehetséges, hogy volume2 néven nekem kellett felcsatolni, de most így működik. Nem nyúlt a tartalomhoz és nem is formázta. Maradt rajta minden ahogy volt. -
MarQs
senior tag
Dobj a procira egy hűtőbordát, ahogy shteer ajánlja, a szálkereket pedig hagyd, had pörögjön...
-
gboszi
senior tag
Juj köszi, ilyen parancsot kerestem, de talált többet is :S
/usr/local/apache/htdocs/adv,/pkg/Transmission/transmission/web/settings.json
/usr/local/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
/usr/local/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
/i-data/1c86f214/.system/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json
/i-data/1c86f214/.system/zy-pkgs/gui/Transmission/transmission/web/settings.json
/etc/zyxel/zy-pkgs/Transmission/settings.json -
törölt tag
Update:
Közben találtam egy elég friss segédletet. A Puppy típusa ebből a szempontból lényegtelen, lehet bármelyik ISO. Vannak hozzá videók. Hátha segít. Az blogoldal nekem Androidon nem töltődött be, de Google cache -ből igen (tárolt változat).
Ezért a Google keresés linkjét küldöm. -
törölt tag
A telepítési opciókat a Puppy start menüjéből tudod elérni. Ezért kell egyszer elindítani. Azt írtad, hogy virtuálban megy. Ha van a virtuálnak usb kapcsolata, akkor talán onnan is megy. Az a baj, hogy nem tudom, hogy hol akad el a rendszerindulás. Ha a Puppy indítási lehetőségeit tartalmazó menüt látod, akkor az usb creator által készített menu.cfg szöveges fájlban lehet vmi bibi. Akkor dobd fel nekem valahova az usb creator által preparált penről ezt a menu.cfg fájlt! Ha addig az ablakig sem jutsz, akkor az adathordozó bootolhatóvá alakítása nem sikerült. Ha esetleg ismerős a Hiren's boot CD, akkor az is jó. Az is Grub4dos -t használ, mint a Puppy. Ha van ilyened penen, akkor csak rá kell másolni a Puppy ISO -ból 3 fájlt, én meg küldök hozzá egy menu.cfg -t, ami még egy múmia erekcióját is elindítja pendrive -ról. De sztem folytassuk privátban.
-
törölt tag
BIOS beállítás rendben? Más indul usb boot -tal? Nem emlékszem ilyen problémára annál a programnál. Puppy -t csak egyszer kell elindítani. A menüben van opció Puppy "telepítésre" mindenféle módon és mindenféle adathordozóra. Ez sokkal nagyobb mozgásteret ad, mint a Wines programok. Nem csak FAT -ra lehet. Az első partíció megmaradhat az adatoknak. Ilyenkor az MBR -be csak egy hivatkozás kerül, ami mondjuk a 3. partíción levő rendszerindítónak (grub4dos) adja át a vezérlést. Ennek a menüjét látod induláskor és indíthatja pl. a 2. partíción levő Puppy -t, vagy akár a PC merevlemezének bármelyik partícióján levő, bármilyen rendszert. A Win -t akkor is elindítja, ha a saját rendszerindítója nem. Még olyan extrém módra is van lehetőség, hogy egy most kártyaolvasóban levő CF -memóriakártyára telepítse a Puppy -t, amiről később egy adapteren keresztül, SATA -porton bootolsz. Ezt az első indítást én CD -ről csináltam, de talán virtuál gépről is megoldható. Ha volna benne 160MB ram, akkor a Puppy sztem egy hideg vasalón is elindulna.
-
törölt tag
-
törölt tag
Szomorú. Nekem természetesen megvan. Fel FTP -ztethetem a NAS -sal a datás táramra, de az itthoni netemmel ebből reggelre lehet letölthető produktum. Az jó Neked?
melan:
add meg a 92 -es portot és azt forwardold egy legalább négyjegyű, külsőre. Tudom, nincs benne logika, de ez biztos, hogy működik. FTP -vel jártam már úgy, hogy ha nem a 21 volt megadva a NAS -ban, akkor sehogy sem sikerült külső összeköttetést teremtenem. Ne kérdezd az okát! TP-Link -nél van egy arp -binding menüpont is. Elvileg erre sem lenne szükség, de azért biztos, ami tuti, állítsd be! És próbáld meg másik böngészővel, mert az Opera egy fura cucc. Ha jól tudom, akkor saját szerveren renderel és ez is bekavarhat.
-
/i-data/md0/nfs/=\\<s7evcsenko-NAS>\nfs
/i-data/md0/nfs/=Z:\Konkrétan ez a neve!
Nem tudom mi az a putty, én a fentebbi néven érem el a transmissionban.
Így menti oda ahová kell.
Viszont így ebben a formában nem működik....Így hoztam létre az NFS megosztást!
Az nfs megosztás neve a "Mindenes", és a megosztás szerkesztésénél a megosztás nevét md0-ra adtam meg, hogy ne keverjem össze, hogy mit melyik winyóra akarok majd menteni. -
Nos!
Hosszú-hosszú-hosszú taktikázás után sikerült azt elérnem, hogy a TR_GUI-nál, mikor felugrik a torrent file kezelő ablak, kézzel ki tudom úgy tölteni, hogy azt oda tegye, ahová én akarom.
Ezért köszönet, mert a link segített egy kicsit.Viszont!
A böngésző ablakot nem sikerül előhoznom, folyamat azt írja, hogy rossz az elérési út!
A letöltött torrentre kattintva - a TR_GUI ablakban - sem nyílik meg a mappa, hanem hibaüzenetet dob.
Ahogy látom nem is seedel, vagyis azon kívül, hogy sikerül jó helyre letöltenem, semmi más nem jó./i-data/md0/nfs/Mindenes/Letoltesek/03 - Film
Ha mondjuk ez a célállomás, akkor ezt hogy írjam be az elérési úthoz, hogy jó legyen?
/i-data/md0/nfs/Mindenes/=\\<nasszerver>\nfs\Mindenes
/i-data/md0/nfs/Mindenes/=Z:\Így nem jó, az tuti, meg még pár variációban, és nem tudok rájönni, hogy mi lenne a jó...
-
Ez az!mobilizmo:
Olyan gondom van már csak, hogy a böngészőre kattintva, nem enged másik utat adni, azt mondja nem található az elérési út.
Kézzel átírtam a Grimmnél a letöltés helyét, és amíg töltötte le, addig bent volt az alapértelmezett mappában, az incoming-ban, de mikor kész lett valahová úgy eltette, hogy nem találom sehol... de nem ott van, ahová én akartam.Az alkalmazás beállításainál próbáltam hozzáadni az elérési utat, de nem segített...
-
törölt tag
Szerintem elfér itt, a többi infó között. Akit nem érdekel, majd átugorja. Semmi az egész.
Alapeset, webszerver belső hálón, NAS a routertől kap IP -t.
A NAS menüjében van a webes közzététel. Létrehoztam egyet a video megosztásra. Nálam ezen belül vannak a filmek. Mindegyik külön mappában. Ha hagyom az alapértelmezett 80 -as portot, akkor a böngészőbe azt kell írni, hogy:
http://NAS IP:80/video
Erre megjelennek a mappák. Ki kell tallózni a filmet, aztán platformtól és beállítástól függően vagy csak rákattintani, vagy a film url -jét kimásolva megadni a lejátszónak, mint hálózati műsor. Persze a filmfájlig az elérési út minden része url -be illeszthető kell legyen. Tehát nincs szóköz, csak _ ,nincs ékezetes karakter, stb. Ennyi. Külső hálóra pedig portforward. -
-
Tonyk
veterán
Igazad van! Én nem engedélyztem, csak feltettem egy rápillantás erejéig, e nélkül pedig a listában csak a dyndns látszott. Ennyi. Akkor irány a no-ip vagy a többi.
(#2116) spiky03
Akkor megcsináltam a NAS belső címét meg a portot lehet, ez nem kellene?
Hogy micsinátá'? Portfoward kell. A nas fix ip címére a 9091-es portot kell forwardolni.
Böngészőből hivatkozni pedig így rá :http://regisztralt.domian.nev:9091
-
spiky03
veterán
Thx az infót.
Megmondom őszintén nem néztem folyamatosan, hogy hogy jött, csak néha ránéztem és láttam, hogy jön fullon. volt, hogy 5,2 megával is jött.
Felfelé meg 500 k-val ment csak, igaz közben a laptopon is ment a feltöltés, mert még ott is futtattam torrenteket. de most majd átpakolok mindent a NAS-ra.Egy kérdés még.
Ha állítgatok a NAS-ban az nem fogja zavarni a le/feltöltést ugye?
Pl, ha a DLNA-t szeretném beállítani, vagy a port forwardingot? -
lacos001
senior tag
Megvettem 3 hónapja.....azóta ilyet nem is néztem,igaz átmásolok mindent a Dune-re kötött házban lévő vinyókra...Gondoltam csinálok screen-t,mert spiky03 itt sirt,hogy milyen lassú
azt se felejtsük el,hogy ez kábeles hálózat,wifin nekem csak 15 megával másol,de az nem is érdekel,igy nem is állitgattam....érted spiky03 ?
-
csocsika1700
csendes tag
Értem, akkor biztos hogy a routerrel van a baj, illetve ha az ffp-n belül vmi nem köp bele a WOLba akkor tényleg a router a sz*r.
viszont te belső ipre küldöd a csomagot,én meg nemszoval herótom van már ettől, inkább veszek egy web relét ami majd bekapcsolja a nast... pf
nincs már semmi ötletem.
-
Jamboo529
senior tag
adminként lépj be, majd jobb oldalt "share" vagy "megosztások" menüpont. Kreálsz egy új megosztást (nem is a videóban lesz, hanem külön, nekem pl azért jó így, mert ami nem video, azt nem kell megosztanom.).
Aztán a megosztásnak megadod, ki legyen a tulajdonos, valamint rajta kívül kinek milyen jogosultsága legyen.1563# Rengete: Winscp
-
gahor72
aktív tag
Hali!
Na vegyük sorban!Benéztem egy-két dolgot.Router:tp-link 1043nd,gyári fw.
DHCP-vel kiosztott címek,iphez rendelt MAC -számok ill.fordítva!
Portfordítás:a NAS ip-jével a 80-as port a weben megosztott file-okhoz.
21-es port az FTP-kapcsolatokhoz,kliens: Filezilla,másolási sebesség kb 30-40mb/s gigás hálózaton.
Továbbá egy tetszőleges port TCP/UDP protokollokhoz.-ezt lehagytam a múltkor..
Valamint IP/MAC ARP Binding engedélyezve a WAKE ON LAN-hoz.
Dynamic Dns engedélyezve,beállítva a változó ip miatt (digi)NAS:gyári fw.no buhera.
TCP:statikus,a routerben a NASnak megadott ip-címre,azonos alhálózati masszkkal:255.255.255.0
átjáró:router ip-je.DNS:statikus.
PPOE:engedélyezve,helyes név,jelszó
DYDNS:engedélyezve,beállítva
FTP:gyári beállítás
Média kiszolgáló:engedélyezve,port gyári,megosztások közzététele:kipipálva.
A többi mind gyári,csak az engedélyezett mappákat pipálgattam.
Szerintem vmi nincs engedélyezve nálad,esetleg az a mappa amiből streaming-elni szeretnél,esetleg ahova letöltesz.
Megpróbáltam részletesen,de a megoldás már engem is érdekel!
Kitartás jön a hétvége. -
gahor72
aktív tag
Szia!
Nálam így van: ha más gépről akarom elérni akkor: http://noip-scím/8080 aztán név+jelszó.
De nincs a routerben portnyitás.Csak fix ip-k MAC számokhoz rendelve.
Ha a router mögül akkor egyszerűbb,a zyxel kezelőfelületén megadott módon,természetesen a
webes közzététel engedélyezve van.Bár a második módon nincs sok értelme a stream-nek.
üdvJa,és hasznos lehet a NAS-ban is beállítani a no-ip-s címet.
üdv
-
Game78
tag
Ja igen...látom
csak én is úgy jártam,hogy nem csináltam meg a DHCP Reservation-t és attól függ mit mikor kapcsol be a hálón,mert abba a sorrendbe osztja ki a router az ip-ket,ahogy bekapcsolja a dhcp-s klienseket ,ezért gondoltam fix ip-re vagy DHCP Reservation-ra,mert én így jártam az elején.Ha bentról megy és ezek megvannak és a Ddns is jó akkor mennie kell....azért kérdeztem azt is hogy más eszközt elér-e a ddns-en,vagy csak ez nem jó.Ha nem használ más server pl:80-as portot,akkor a domain névre böngészőn keresztül port nélkül a routernek kell bejönni,ha aztán megvan az ip-je a nas-nak a portfowardnál,meg a 9091-es port is hozzá van rendelve a belső ip-hez,akkor már csak azt kell beírni a domain név után.
-
k é s z
csendes tag
háát... tanácstalan vagyok
ha a port forwarding megy (márpedig megy ahogy bekopizted) és MAC binding is be van állítva (hogy ne felejtse el az IP-t) akkor működni kellene.
A fura az, hogy most kipróbáltam innen melóhelyről az általad említett Fusion WOL-t (ide csak IP lehet megadni kiszolgáló nevet nem) és az általam korábban használt wakeonlan.me oldalt is és egyikkel sem sikerült feléleszteni a NAS-t
viszont a letöltött androidos progival igen... gond nélkül működik.
Szóval nem igazán értem, hogy mi lehet a gond... próbálj ki esetleg másik ébresztő klienst is.
-
k é s z
csendes tag
tegnap próbáltam én is a wakeonlan.me-n keresztül és hibát adott pedig előtte ment mindenhonnan
most próbáltam innen cégből felébreszteni. letöltöttem egy appot a telómra és onnan gyönyörűen felébresztette... működik elérem. Úgyhogy feltételezem, hogy az oldallal lehet vmi
kérdés:
hálozaton belül, hogyan ébresztesz? milyen felületről? milyen IP-t adsz meg?
hálózaton kívül kiszolgáló nevet adsz vagy IP címet? Milyen porton bróbálod ébreszteni? Port forwarding be van állítva a routeren?
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest