- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
hello, külső usb hdd-re szeretnék archíválni rendszeresen (a beépített backup szolgáltatás nem igazán nyerte el a tetszésemet).
Arra gondoltam az rsync-et használom, beírnám egy parancs fájlba mondjuk "biztonsagi_mentes" néven és mindig csak ezt kellene beírnom. (hova mentsem, hogy bárhonnan megtalálja?)
Illetve az rsync-et hogyan érdemes paraméterezni ilyen célra?
Ráadásul a belső lemez neve még ok (6karakter), de a külső hdd az egy k.hosszú karaktersor az e-data mappán belül...
köszi előre is! -
junkpod
veterán
Sziasztok, bocs ha volt már, Netdata csomagot lehet erre a nasra telepíteni?
-
junkpod
veterán
Rászántam magam végre a 325-ösöm ventilátor szerelésére. Végül is nem volt nehéz. Egy csöpp olajat raktam rá így most visszatértek a kerregés mentes éjszakák...
Egyelőre a címke és fotó alapján veszek egy újat tartalekba, de amíg így is jó addig nem cserélném ki.
60x60x10es de van hely 20 vastagságban is. -
junkpod
veterán
Sziasztok, ez (http://ampache.org) felvarázsolható a zyxelre?
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #19367 üzenetére
elkezdtem a törlést a MC-n belül de iszonyat lassunak tűnt, leállítottam.
rátaláltam az RM parancsra, na azzal már gyorsabb volt, bár először vakrepülésnek tűnt, de egy megszakítás utáni -v segített, hog yérezzem, jót csinálok.Amúgy csak az NFS megosztás mappájában találtam reycle mappát. de miért és hogyan?
-
junkpod
veterán
Köszi, közben én is megtaláltam a du parancsot
Nem értettem, hogy miért figyelembe a hely drasztikusan mikor szinte már minden filmet töröltem megnézed után...
Erre kiderült, hogy nem törlődik, csak a recycle mappaba átrakja
Gondolom a droidos NAS kezelő app miatt.
Hol tudom ezt a recycle funkciót kikapcsolni? Hol lehet egy gombnyomással minden recycle mappát törölni? -
junkpod
veterán
Sziasztok, mi a legegyszerűbb mód arra, hogy kilistazzam melyik mappa mekkora helyet foglal el?
-
junkpod
veterán
na, megint eljött az idő, hogy játzadozzak az imagemagick-kel. A slacker -I szerint telepítve van, még sem tudom elindítani a magick vagy imagemagick parancsokra not found a válasz.
erre ötlet? -
junkpod
veterán
valami féllrement nálam...
admin@NSA325:~$ slacker -a iperf
/ffp/bin/slacker: line 31: /ffp/funpkg/cache/sites: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 252: /ffp/funpkg/cache/installed: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 260: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 291: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 305: /ffp/funpkg/cache/menu: Permission denied
cmp: /ffp/funpkg/cache/menu: No such file or directory
/ffp/bin/slacker: line 321: /ffp/funpkg/cache/menu: No such file or directory
Aborted -
junkpod
veterán
Iperf3-at hogy tudok telepíteni?
-
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18421 üzenetére
Ok. Csak arra gondoltam, hogy tanulhatunk belőle ha másnak is eljön ilyen hiba, tudjuk megoldani...
-
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18419 üzenetére
A tanulságot is illene megosztani.
Azért nem túl acélos az az oppo halokartya -
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18417 üzenetére
Akkor a te gondodra nem azbnfs a megoldás. Legvalószínűbb a hálózati környezet vagy a nas van nagyon elallitva.
Legkonnyebbtol a nehezebb így: router reset, switch beépítés, kábel csere, nas újra telepítés...
Bár én azért ránéznék az oppo-ra is, más hw esetén is ha csak ezt hozza akkor az a gyenge láncszem (dugj egy winyot a routerre pl.) -
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18412 üzenetére
Gigabites lanra van csatlakoztatva?
Ha csak fhd az a bluray még 100as lan és smb megosztás mellett is működnie kell. -
junkpod
veterán
válasz
Downsampling #18404 üzenetére
De hát minek neked NFS ha működik a samba megosztás?
(Mondjuk ffp-t telepíteni egy 20ezer forintos nasra nem nagyobb mókolás mint cfw-t rakni egy 300ezres lejatszora csak az FFP ingyen van)
-
junkpod
veterán
válasz
magyarzoltan #18379 üzenetére
MC lát minden mappát. i-data alatt vannak a belső meghajtók hexa számsor a nevük. És e-data alatt a külső meghajtók szintén szamsorral elnevezve.
Illetve amit én szeretek meg használni az androidos zyxel fajlkezelo.
Arra figyelj, hogy csak azokat a mappákat látod amire a bejelentkezett usernek van olvasási joga.
MyCloud-ot még én se tudtam beüzemelni...
Windows alá óvatosan a fix felcsatolassal, mert onnantól egy zsarolovirus is látja és írja az adataidat... -
junkpod
veterán
válasz
M_AND_Ms #18364 üzenetére
Köszi. De ahogy olvasom ez a nohup nem igazán MC inditasra valo csak olyan folyamatok indítására amik előbb utóbb lejárnak maguktól is.
Mondjuk ha én elinditok egy másolás parancsot az ok, de ha mc-t az nem hiszem, mert akkor végtelenségig fut...
Viszont ha a droidos app alól inditok egy masolast az akkor is lefut ha kikapcsolom a mobilt... -
junkpod
veterán
Lehet, buta kérdés, de... Ha elindítottam egy másolást MC alatt, akkor ha kilépek a terminálból az fut tovább? Vagy ha nem lépek ki csak kikapcsolom a laptopot amiről indítottam?
-
junkpod
veterán
Jó lenne megosztanad a telepítési tapasztalatod
Megjött az én wd-red 2TB vinyom is.
Az easyjob az lenne, hogy belerakom másodiknak azt kész, ez a B-terv.
De továbbra is az az A-terv, hogy inkább az új 2TB vinyot beraknam rendszer vinyonak, aztán ha már települt és működik visszaraknam 2esnek a régit, a rajta lévő tartalommal.
Csak még nem kaptam itt megerősítést, hogy ez mukodne-e, megúszható adatvesztés nélkül? -
junkpod
veterán
válasz
Mr Dini #18345 üzenetére
Igen! A legfelső led (asszem az a HDD) folyamatosan villog ilyenkor. Ez lehetséges. Tegnap délután ilyen volt, de nem nyúltam hozzá, gondoltam reggelre hátha rendbejön (én automatikus éjszakai leállással és reggeli elindulással használom). de mostanáig ebben a villogásban ragadt, áram, ki/be, bekapcsol. És most megy megint.
Hoppá, most nem tudok ssh-n belépni, connection refused...Ez mitől lehet már?
-
junkpod
veterán
Mostanában heti rendszerességgel megfagy a nas, világít de elérhetetlen és csak aramtalanitas segít rajta.
Meg lehet valami logban nézni, hogy mi okozta ezt? -
junkpod
veterán
Hát nekem nincs PC-m, így csak a nasba tudom berakni a vinyot és klonozasra sem lesz szükségem. Csupán annyit szeretnék tudni, hogy a régi rendszer vinyot a 2-es slotba szerelve sima kotetkent latom-e? Nem lesznek-e gondok pl a hozzáférési jogokkal?
Jut eszembe van ezekben egyáltalán dedikált rendszer vinyo slot? -
junkpod
veterán
Na eldöntöttem, hogy vestzek egy WD-red 2TB vinyót másodiknak az 1TB WD-red mellé (kb 3 éves). Most az 1Tb-sen van minden: archívum és média szerver, ezt szeretném ketté választani: a régi 1TB-sre menne az archívum, a médiaszerver meg az új 2TB-sre.
Ha most berakom a 2TB-set, beveszem a rendszerbe azt is jbod kötetként és átmásolom rá a média fájlokat az még csak fél megoldás, mert a rendszer továbbra is az 1-es kötetről fog futni és a transmission is. Hogy tudnám okosan megcserélni a két vinyót, hogy az új legyen a rendszervinyó és a régi csak tároló legyen?Az működhet, hogy kiveszem az 1TB-s régit, berakom a helyére az új 2TB-set, telepítem a rendszert ahogy kell (lehet most már FFP sem kell nekem, mert csak a transmissiont használom belőle az meg már része a zyxel rendszernek is most már). Majd berakom a régi 1TB-set a 2-es helyre és átmásolom a régi média fájlokat az új vinyóra. Ebben az a fő kérdés, hogy ha ujrarakom a rendszert az új vinyóra, akkor a később beszerelt régi jbod-os vinyót ha berakom olvasható marad-e a tartalma?
Vagy van jobb workflow?
-
junkpod
veterán
-
junkpod
veterán
Sziasztok, milyen vinyot érdemes venni most? Nsa325-om van, asszem 1tb WD red van benne, kéne egy második.
Illetve kezd hangos lenni a ventilátor, lehet ezt kenni valamivel? Vagy csereljem ki? -
junkpod
veterán
Pyload-ot használ valaki?
Egyszerűen nem tudom működésre bírni a webfeluletrol, nem indul el semmi.
Másik sarkalatos pont, hogy androidos telihold 1 appot találtam, de az nem képes több szervert kezelni (úgy kellene egy LAN meg egy WAN szerver, ezt transmission app tudja...).
Ötletek, tapasztalatok? -
junkpod
veterán
Hát elolvastam Mr. Dini cikkét a webdavrol, de csak annyit értettem meg, hogy Dini ért hozzá. Ennek nem fogok neki állni.
Lehet buta kérdés, de erre zyxelre nem lehet xpenologyt telepíteni? -
junkpod
veterán
Ez nem igaz, gondolom nincs is ilyen gyakorlati tapasztalatod. Képzeld gyönyörűen jön a préri közepén is a YT video, Csak nem lehet háttérbe rakni mert akkor ugye lehallgat... ezt untam meg és keresek helyette jobb megoldást (meg hát a video mindig több sávot fogyaszt...)
-
junkpod
veterán
válasz
Somatom #17815 üzenetére
na, rájöttem a dolgokra, köszi.
Ez "csak" háűlózati lejétszó de fájl alapon, azaz tényleg szkennel mindent egyesével és wifin keresztül is csigabiga... távoli lejátszásra nem alkalmas. Amúgy tetszik mint helyi lejátszó.Arra is rájöttem, hogy a NAS saját zCloud appja miért tud gyorsan tallózni a zenékben ilyen szkennelős szenvedés nélkül: mert fut a nason a twonky szerver és ahhoz csatlakozik.
Ehhez csatlakozó upnp lejátszó szoftvert mit javasolnátok mobil telóra? -
junkpod
veterán
válasz
Somatom #17809 üzenetére
nekem most csak a port és a protokoll kellene, hogy mit állítsak be a Suominak.
Elérem kívülről a nast, hiszen mint írtam a zCloud android appal be tudok jelentkezni, mivel ott megjelenik a megosztott music mappa is, már csak azt kellene tudni, hogy a zCloud milyen proton és protokollal kommunikál a NASsal? Erre kértem segítséget. -
junkpod
veterán
válasz
Somatom #17807 üzenetére
Én most próbálnám a Suomi-t ígéretesnek tűnik (legalábbis arra való amire akarom használni) csak elakadtam a szerver beállításnál.
Ilyen komoly kérdéseket tesz fel:
host/path: ok, ide beírnám az IP címét a NAS-nak
protocol: fogalmam sincs (ugye mediamegosztás be van kapcslva amusic mappára
port: fogalmam sincs
username: hát asszem csak létre kell hoznom egy zene usert, mert az admint csak nem adom meg neki
password: ok, megfejtem
display as: ok ezt istudnátok segíteni?
-
junkpod
veterán
válasz
Mr Dini #17802 üzenetére
M_AND_Ms: ok értem, hogy elérhetem kintről a KODI-t, de ez hogyan adná ki a telefonra a zenelejátszást?
Mr.Dini: köszi, de ezek eléggé pilótavizsgásnak tűnnek
1. verzióból ugye elveszik az albumok szerinti válogatás, keresés, 2. verzióból pedig csak véletlenszerű adás volna, az megint nem az ami nekem kell
(pl. gyerek mondogatja: apa ez kell, az kell...)Most annyira jutottam egyébként, hogy engdélyeztem a médiamegosztást a music mappára (ahol a zenéim vannak a NASon), ekkor az androidos zCloud app music fülén megjelentek a zenék albumonként (nem fájlonként!) és le is tudja játszani a telefonon, azonban úgy tapasztalom, hogy mindent az eredeti formában, azaz FLAC-ot nem szabad így indítani, mert drága lesz, meg akad is rendesen. Közönséges mp3 mobilneten is akadás mentes volt. Asszem a Flacokból kell csinálnom egy web-minőségű mp3 másolatot is.
Otthoni környezetben egyébként egy KODI box a lejátszó ami saját androidos távval nagyon jól vezérelhető, tv sem kell hozzá.
Somatom: Lehet, hogy a megoldás egy KODI képességű zenelejátszó app ami képes helyi SD kártya forrást és hálóati forrást is lejátszani. Eddig a PlayZene appot használtam helyi SD zene lejátszásra, tudtok esetleg erre való (minimál stílusú, de BT lejátszás képes) appot javasolni?
-
junkpod
veterán
válasz
kmarci25 #17799 üzenetére
Nem tudom. Egyelőre csak az igény létezik és a hardverek. Hogy ehhez mi kell sw vagy net oldalról azt szeretném megtudni. Egyszerűen arról van szó, hogy ami otthon működik KODIval LAN-on azt szeretném akármilyen APP-al WAN-on is megoldani.
Net takarékosság szempontjából be tudok áldozni minőség romlást, azért az autó sem mint környezet sem mint lejátszó hw nem egy tökéletes dolog.
-
junkpod
veterán
Persze, hogy jó a flac de autóban a 320as MP3 stream is megtenné (ha lehet ilyet on the fly).
Én sem tudom mennyi a zene mappa, de ugye folyton bővül, néha szerkesztem a tag-eket, szóval egy statikus másolat nem olyan jó mint egy stream. Erre szeretnék eszközt, megoldást. -
junkpod
veterán
Sziasztok, mi a legjobb módszer ha autózás közben telefonról bt-n keresztül a nason tárolt zenét szeretnék hallgatni? Legyen jó minőségű, kevés netet fogyaszto, könnyen kezelhető.
Jelenleg egy mappaban vannak a zene albumok vegyesen MP3 és flac fájlok.
Köszi. -
junkpod
veterán
Sziasztok, nsa325 autó kikapcsolasra van állítva, de kB 1,5 órával hamarabb áll le. Órája jól jár. Mi lehet az oka?
-
junkpod
veterán
Sziasztok, most a szabi alatt belecsusztam egy két éjfél utáni filmnezesbe a nasról mediaplayerrel. Viszont a Nas be van állítva, hogy éjszaka fél egykor kapcsoljon ki és ezt szépen meg is lépi filmnezes közben is, kirántja magát a Kodi alól. Van valami módszer, hogy a kikapcsolás ne működjön hdd olvasaskor?
-
-
junkpod
veterán
sziasztok, sokat ddícsértétek a PyKLoad-ot és kezdenék ismerkedni vele, volna is pár dolog amit letöltenék, de MeagUpload meg DepositFiles linkek. Létezik olyan, hogy regisztrálok ezeken az oldalakon de ingyenes letöltésre és akkor hozzá lehet adni valahogy PyLoadhoz? Ugye ha van a NAS akkor nincs értelme gyors letöltésért fizetni, mert ráér minden
-
junkpod
veterán
válasz
FefeeX #14017 üzenetére
ezt nem tudom, de Tonyk által linkelt képen a bal felső sarok egy nagy zöld + jel, erős a gyanúm, hogy ez torrent hozzáadás lesz.
iPhone elvek: ezt nem is tudtam, még egy ok, hogy ne vegyek olyat. érthetetlen, hogy egy távoli gépen futó torrent kliens kezelőfelülete hogy ütközik az elveikbe...Anonymus23 köszi, talán v2 de majd megnézem. és mi van ha v1?
-
junkpod
veterán
válasz
FefeeX #14013 üzenetére
de webböngészőből van egy alap felület, ami használható, persze nem olyan profi mint a kliens, de működik.
(iPhone-ra nincs Transmission kliens mert nem engedik???)múltkor kérdeztem, de elnyelődött: milyen típusra érdemes cserélni a hangosodó 2 éves ventilátort NSA325-ben? Vagy érdemes kenegetni valamivel?
-
junkpod
veterán
Sziasztok, nsa325 ventije elkezdett hangosodni.
Érdemes megkenni valamivel vagy vegyek bele újat? Milyen típust javasoltok és honnan rendeljek? Köszi. -
junkpod
veterán
sziasztok, rég jártam erre...
Rá lehet venni valahogy az NSA325-öst, hogy MEGA letöltési linkekről töltsön fájlokat? -
junkpod
veterán
hello, segítségre van szükségem, eltévedtem a fájlrendszerben. MC alatt szeretnék a beépített vinyóról (mnt/HD_a2) egy előlapi usb-re csatlakoztatott vinyóra másolni, de sehol nem találom az usb vinyót.
Miközben az admin felületen látszik a csatolt kötet és a windowson keresztül is megosztott mappaként elérhető. Merre keressem?
-
junkpod
veterán
sikerut imagemagick telepítés, de a convert parancs valami libet nem talál...
most merre tovább? -
junkpod
veterán
válasz
Anonymus23 #11853 üzenetére
löszi, régen volt már...hálistennek a NAS teszi a dolgát, torrentek-jönnek mennek rendben, így nem kellett hozzá nyúlni régóta.
na rootként már megy (bár egy picit izgultam, hogy tudom-e a jelszót, de rutinos voltam anno és az adminét adtam oda is
-
junkpod
veterán
OK, olvasgattam a teljes imagemagick leírást, de régen volt, hogy segítségetekkel ffp-t telepítettem és abba a progikat.
-Szóval először le kéne tölteni az imagemagick oldalárol a telepítőt, na de melyiket?
-Gondolom ezt bemásolom valamelyik mappába (ffp-apk talán?)
-aztán telepítőt indítok
-majd lehet próbálgatniSomatom: kösz
-
junkpod
veterán
+1
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Mobil flották
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest