- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
Kézzel kell mindent visszarakni, elég macerás. Tonyk vagy Mr.Dini valamelyik kommentjében benne van a link, ahová összeszedték a korábbi repok tartalmát. Onnan kell leszedned az ffp-t. És egy rakás függősséget. Majd indításoknál szólni fog, hogy melyikek kellenek.
A TM, és miniDLNA telepítéshez szükséges csomagokat összeszedtem egy helyre.Nálam ez a lépésről-lépésre guide segített:
0: A szükséges állományokat másold fel a NAS valamelyik (könnyen elérhető) mappájába, nálam az admin/NSA mappa lett
1: netet elvenni a NAS-tól (fals átjáró), és utána a lap alján meg kell nyomni az "APPLY" gombot. Ha visszaadja a korábbi átjárót, akkor megint.
2: ffp telepítéshez mind három filet másold be a NAS admin/zy-pkgs mappába. Mindet. Mondjuk előtte kimásolhatod mindazt, ami ott van, backupnak jó lesz.
3: A NAS webes felületén a csomagok között ott lesz az ffp. Telepítsd. Ha nem fut végig, pl 98%-on megáll, akkor töröld le. NAS-t indítsd újra és próbáld meg megint telepíteni.
4: Opcionálisan felrakhatod a Metarepository-t is, a szükséges fileokat szintén rakd a NAS admin/zy-pkgs mappába.
5: Ezután visszaadhatod a netet a NASnak
6: Telnet tiltás és SSH a puttyal, ahogy a leírásokban van, azon nem változott semmi.
7: Mehetnek fel a kívánt progik. A fenti linkemről mindent tegyél be abba a mappába, ahonnan majd fel kell telepítened. Mert bizony fel kell őket... Ezzel:
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/...Na, itt azért meg kell jegyeznem, hogy nálam egyetlen ffp-s TM sem futott rendesen. Konkrétan torrent hozzáadása után lefagyott. Jelenleg a "gyári" csomagos 2.82-es megy, de az viszont
hiba nélkül.8: Ha miniDLNA is kell, akkor azt is az összegyűjtött csomagból kell felraknod (nálam 1.2.1-es van). És ehhez nagyon sok függősség kell (a csomagomban elvileg mind benne van).
Ha posix_fallocate64 hibát kapsz, akkor ezeket kell pluszban telepíteni:
uClibc-0.9.33.3_git-arm-8.txz
uClibc-solibs-0.9.33.3_git-arm-8.txz
9: a 2-ik lépésnél kimásolt eredeti fileokat visszamásolhatod a zy-pkgs mappába. Így visszakapod a gyári csomagokhoz a hozzáférést. Ha kellenének... -
s4tch
veterán
Egyrészt a dlna megjelenítőn keresztül is teljesebb adatbázist nyújt a plex, mint a minidlna. Másrészt ha van a közelben mobil vagy tablet, akkor azon keresztül lehet böngészni a plex által legenerált tartalmakat, bélyegképeket, és a tévéről csak a lejátszást indítani.
Ezzel együtt NSA310S-re nem feltétlenül jó választás a plex, tényleg megterheli a vasat.
-
szjoci
őstag
Okostévén (amelyikre van plex app) szépen néz ki: borító, tartalom, szereplők, stb... Valamint lehet műfajra, szereplőre, megjelenés évére és még sok egyéb dologra keresni, rendezni a filmeket, zenéket, sorozatokat.
(#17880) mobilizmo: A transmission lehet hogy alapból benne van (nem emlékszem már...
) az fw-ben, nem kell hozzá mókolni.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Köszi a felajánlást!
Úgy gondolom, hogy tömörítve a legkönnyebb megosztani a mappát, viszont így sok idő, mire kész a tömörített fájl. Tehát nyitva kell lennie a terminálablaknak (session), különben megszakad a csomagolás... Én inkább azt ajánlom hogy, először tedd fel a screen-t:
slacker -uiA br2:screen
Ez megoldja, hogy ténylegesen a háttérbe küldhető legyen a folyamat és ne legyen összekötve az aktív session-nel.
És ezután ezt a parancsot kell kiadni:
screen tar -C /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ -cJf /i-data/md0/admin/NASTIPUS_csomagok.tar.xz .
A 'NASTIPUS' helyére kérlek a NASod típusát írd!
És ez szépen elkezd tömöríteni. Az SSH kapcsolatot egy Ctrl+A+D után bezárhatod, vagy használhatod még, amire szeretnéd az SSH-t, csak ne lődd le a tar-t.
Ha meg kész (már nem látszik a top kimenetben, nem pörgeti a HDD-t és nem nő az xz állomány mérete), akkor pedig kérlek oszd meg velem privátban az elkészült fájlt, amit egyébként az admin megosztásba készít el. Azért javaslom a privátot, mert pl az FFp log is becsomagolódik az állományba, amiből pl kiolvasható azt hiszem a MAC cím, meg egyéb kényes infók...
És azért nem privátban írok, hogy ha esetleg más is rendelkezne csomagmentésekkel, ő is tudjon segíteni. Mert nem biztos, hogy minden csomag meg lesz.
Aztán az így szerzett csomagoknak keresek egy webtárhelyet és felrakom. Aztán MetaRepository-val ugyanúgy lehet majd használni ezt a repót, mintha a régi ZyXEL repó lenne.
Köszi!
Ui.: ha lehet, a privát első sora '[csomagbackup]' legyen.
(#17112) Doky1988
Bizony. Már nem elérhető erre a két szériára semmi... A support sem foglalkozik velük...
[ Módosította: essexboy ]
-
SteveL
aktív tag
Nálam is http://localhost:59999/ a web_prefix tartalma, gondolom a MetaRepository miatt van ez benne... (csak találgatok). Mindenesetre nekem az alapcsomagok nem jelennek meg.
Mindenkinek:
Valami olyan nem lehet, hogyha korábban elérte az alapcsomagokat, akkor lementődött a NAS-ra? Csak mert nekem merevlemezcsere volt, a régi merevlemezen megjelentek a dolgok. -
vanRobert
tag
A NAS CPU-ja van extrém terhelés alatt. Szerintem sem a HDD-vel függ össze, hanem a torrentre engedett sávszélességgel. Elvileg a 310-nek valahol 8MBs-nél van a vége, de akkor már szinte folyamatosan 100%-on van a CPU.
Nálam a UPC 120 Mb/s csomagja "tett keresztbe", azon akár 12-13MBs is lehetne a letöltés stabilan, de azt a NAS CPU-ja már tényleg nem bírja feldolgozni.
És egy ilyen terhelés mellett akarja a Transmission Remote GUI ablakba behívni a torrent állapotokat, nos, ettől a NAS valóban letérdel.
Vedd vissza a max sávszélt mondjuk 6MB-ra, és marad a CPU-ból is, ami képes lesz kiszolgálni a többi kérést. -
Tonyk
veterán
Ne nézz már hülyének!
Ezt írtad: "dobni akár öt sorozatepizódot egyszerre" Ebben én nem látok torrentre való utalást.
De legyen igazad, megint én voltam a hülye, ezt megszoktam már tőled.
"És ilyenkor ha sikerül is "beadni" neki a harmadik fájlt, a kliensben nem jelenik meg azonnal, csak egy idő után."
Kapcsolatok száma, titkosítás, torrentek száma, aktuális cpu terhelés, incomplete könyvtár & abban a tárterületek lefoglalása, stb. megkövetelése, stb mind-mind befolyásolja a nas CPU-jának "válaszidejét"
-
Tonyk
veterán
Red 5400-es. Mit jelent a rádobni? Az öt fájl egyszerre vagy szépen sorban egymás után. Ha egyszerre, akkor nem csodálom 5 fájl párhuzamos írása melyik HDD-t nem készteti gondolkodásra. Az egymás után esetében nem tudom mi lehet a gondolkodás oka. Ott szeritnem más gond is lesz nem csak a hdd csere.
-
Pizzafutar
aktív tag
Hmm, a webes felületen minden rendben van a smart infóval, ellenben a smartctl szerint a diszk nem támogatja azt:
root@zsolt_nsa310:~# /usr/local/zy-pkgs/bin/smartctl -x /dev/sda
smartctl 6.2 2013-09-27 r40166:40167M [armv5tel-linux-2.6.31.8] (local build)
Copyright (C) 2002-13, Bruce Allen, Christian Franke, www.smartmontools.org=== START OF INFORMATION SECTION ===
Vendor:
Product: WD10EADS-00M2B0
Revision: 01.0
User Capacity: 1,000,204,886,016 bytes [1.00 TB]
Logical block size: 512 bytes
Device type: disk
Local Time is: Tue Nov 15 12:15:45 2016 CET
SMART support is: Unavailable - device lacks SMART capability.
Read Cache is: Enabled
Writeback Cache is: Enabled=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
Error Counter logging not supported
Device does not support Self Test logging
Device does not support Background scan results logging
scsiPrintSasPhy Log Sense Failed [unsupported scsi opcode]Közben ez látszik a logban:
sd 0:0:0:0: [sda] Unhandled error code
sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x07 driverbyte=0x00
end_request: I/O error, dev sda, sector 1250937784
(és még egy tucat másik szektor ennek a közelében...)Valószínűleg a diszk lesz a ludas, bár elvileg a sata vezérlő is hibázhat.
Milyen diszket javasoltok NAS-ba? WD RED?
-
Anonymus23
veterán
A kérdés ez volt, én erre válaszoltam:
Nem tudom kinyitni a portot.
Tud valaki segíteni?De gyanítom én is, hogy itt sokkal több gond is van, de a leírtakból nem lehet elmenni, hogy mit csinált a kollega, nekem egy picit úgy tűnik, hogy nem nagyon sejti, hogy mit is kellene néznie/állítania, és pár dolgot már elállítgatott, és most már beállt a zavar.
Ott kezdődik a gond, hogy sokadjára tudta letölteni a TM programcsomagot. Ott net probléma lesz, mert ehhez nem kell más csak net és néhány kattintás, szóval így nehéz lesz igazi segítő tanácsot adni. -
stroge
csendes tag
Nálam is hasonló van, sokszor a hálózati meghajtóként felcsatolt megosztás is leakad, sokszor film közben (nem DLNA-n, hanem a felcsatolt mappából játszom le a filmet). A film sokszor továbbmegy, észre sem veszem a problémát, csak amikor vége a filmnek látom a win hibaüzeneteket, hogy ledobta a meghajtót (vagy azt, hogy van már ilyen nevű meghajtó, nem tudja újracsatolni)..
nem sikerült még rájönnöm a megoldásra. valakinek valami ötlet? -
zambozoli
aktív tag
Ha létrehozol egy üres mappát majd átnevezed és abba teszed a filmet nem fogja felolvasni!
Ha a filmet mappástól teszed a helyére, akkor minden további nélkül felolvassa.Nem kell SSH-n belépni akkor sem ha a valamiért nem látja a berakott anyagot. Nevezd át egy-két karakter különbséggel a mappát amiben van a cucc, vagy a fájlt ha nincs egyedül és várj 10-15 másodpercet, majd nevezd vissza és bent is lesz a a listában.
-
DonJoker
csendes tag
-
Geripapa
aktív tag
Hali,
feltettem.
ezt írtam be próbaként:
*/1 * * * * /ffp/start/autorestart.shez elvileg minden percben lefuttatja az autorestart.sh-t ami újraindítja az automaticot...
De nem csinál ez semmit...tehát az automatik nem fut...pedig ha ffp-n a konzolba kiadom hogy: /ffp/start/autorestart.sh
akkor elindul a progi, így elvileg annak működnie kell így csak arra tudok gondolni hogy nem megy a cron job...
Vagy rosszul látom?
-
Mr Dini
addikt
Persze!
A slackerben találsz mysql csomagot, amit felrakva és egy mysql -p root parancs után kapsz egy mysql "konzolt", ahol létrehozhatod a db-ket, táblákat, jogokat állíthatsz stb...
Aztán meg pl az én apache httpd csomagommal és egy uli féle php-val (a memiks php csomagok váltak be nekem a legjobban, de sajnos a memiks repó halott jelenleg...) össze tudod hozni az adatbázis csatlakozást php-val.
De miért nem jó a gyári phpmyadmin-os?
-
M_AND_Ms
veterán
A tévén azt kell használnod, amit a gyártó belerakott, nincs nagyon mód a cserére.
Mobilon (Android, Ios), Windowson magad választhatod, hogy milyen dlna klienst raksz fel ill. ott is van már a gyártó által dlna képes médialejátszók (pl: a Képnéző, zenelejátszó, videonéző appok sokszor már önmagukban dlna képesek)
-
Mr Dini
addikt
Nincs ezzel probléma, ott írja, hogy mi a gond.
Mégpedig, hogy az egyik repóhoz, azaz a fonz repóhoz nem tud hozzáférni, mert jelenleg halott...
Szvsz: le kell futtatnod az uwsiteloader-t megint, úgy, hogy a memiks és fonz repót nem csillagozod meg. Aztán menni fog a slacker és az én leírásom is... (Már ha nincs csomag a két repóból...)
Ui.: webOS-os, vagy Tizenes TV-d van? Már, ha Samu...
Gari számít?
-
Syl
nagyúr
-
Tonyk
veterán
akkor használd ezt, most töltöttem fel:
https://drive.google.com/file/d/0B5AMDnRVRclYdGl2eFBqUkxLbHM/view
(#16630) interstate76
Még jó, hogy a kolléga említette, hogy abból kell főzni ami van, nem akar hozzá vásárolni....
-
Tonyk
veterán
Samsungban ott van a dlna kliens, és tökletesen működik. Azzal.
Ha a hálózaton van a nas és fut rajta minidlna vagy twonky, akkor a sources gombot megnyomva megjelenik a lehetőségek között.Minidlna telepítés: [link]
Mivel a fenti post viszonylag régi, ezért itt van egy frissebb minidlna:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/minidlna-1.1.5_git20160109-arm-1.txz
Telepítése:funpkg -i minidlna-1.1.5_git20160109-arm-1.txz
-
interstate76
addikt
S905-ös CPU-val szerelt mini PC-n. Micro Sd kártyára telepített LibreELEC-kel kadenciahelyes médiaplayer, ami - a full hd 3D tartalmak kivételével - gyakorlatilag minden anyagot lejátszik. Ajánlott típusok ennek a topiknak az összefoglalójában.
-
macilaci78
nagyúr
A Telekomnál adsl-em volt, a HGW USB portjáre rá tudtam tenni külső vinyót és helyi hálózaton szépen meg tudtam osztani. Akkor többet nem is akartam, ez most is megy, csak erre felesleges egy 30k-s nas.
UPC-s vagyok kábelnettel, a fix ip-t a UPC topikban már megkérdeztem. Van egy TP-Link 841ND a tarsolyban, tavaly nyáron ment is 2 hónapot felújítás alatt repeaterként. Ha a UPC HGW-vel nem tudom megoldani a fix IP-t, akkor marad a router. De a cél a minél kevesebb fogyasztó beüzemelése lenne, tehát csak a hgw+nas lássa el a dolgokat, ne kelljen mellé külön router, pc, kiskutya füle.
-
-
FefeeX
veterán
Vagy be se dugja, akkor tuti nem fogyaszt egy fél wattot sem
interstate76:szétszeded, beleteszel egy pici kínait, aztán bedugnod sem kell, ír és olvas neked naponta egy tál rizsért
Geripapa: azért erre nem fogadnék, hogy nincs töredezettség ext4 fájlrendszerben, több dolog miatt sem, az egyik a fizika
A fájlrendszer nem tudja felülírni a fizikát, tehát ha adat van az útban, akkor adat van ott. Most másolom át a NASról a cuccokat. Van a filmes mappám, ahová a többség még annak idején került be, vagy csak úgy folyamatosan, és megtartásra kerültek. Ennek a mappának a másolása 65-70 MBps-el ment hálózaton. Aztán van a letöltés mappám, amiben már megint összegyűlt kb 200gb, de ez idővel folyton változik, tele volt zenével, könyvekkel, stb. Ebben is van film könyvtár, tehát csak filmet hasonlítok filmmel, ennek a mappának a másolási sebessége 10-20 MBps között ugrált. Tehát töredezett, ráadásul nem is kicsit.
-
interstate76
addikt
Nekem 2 dologra kell:
1. Alapfelhasználás, azaz hálózati tárhely otthonra (és bőven elég a 38-40 MB/s körüli hálózati tempó).
2. Hálózaton kívülről is el szeretném érni a családi fotókat és videókat, ami a zCloud-dal elvileg sima ügy a 310S-sel is.Néha persze nyilván jól jönne a 2. vinyóhely és a kicsit gyorsabb tempó.
-
interstate76
addikt
Esküszöm, ha tudom, hogy vitáig és ennyi hsz-ig fajul a kérdésem, akkor fel sem teszem! Teljesen komolyan mondom, mert egyszerűen nem ér ennyit az egész.
Egyébként most tettem ajánlatot egy NSA310S-re - ha elfogadja az eladó, akkor olyat veszek, ha nem, akkor pedig berendelek én is egy NAS520-ast az edigitaltól, de ezennel ünnepélyesen megfogadom, hogy a NAS-ok fogyasztásával kapcsolatban nem kérdezek többet!
-
zambozoli
aktív tag
Nem akarlak kiábrándítani, de van azokban is, csak kisebb!
NAS 12VDC táp 25W ergo a kondik is 16V-osak minimum és 100-1000mikroF
Telben 3,6V akku, táp 5V ergo kondik is kisebbek. A táp és egyebek miatt a kapacitásuk is kisebb, de az a sok bolha amit a teló paneljén látsz annak 10-20%-a ugyanúgy kondi mint a nas-ban. -
Mr Dini
addikt
Igen, képzeld, a legkorszerűbb okostelefonokba mind-mind ARM proci dolgozik, hasonló RAM és NAND memóriát is előszeretettel használnak a telefongyártók OS tárolásra.
A kondenzátorokra, tranzisztorokra, diódákra stb. nem céloztam, de ezt már leírtam. Sorry, ha nem volt világos, mondom, hw terén laikus vagyok...
-
Mr Dini
addikt
-
interstate76
addikt
Ok, értelek. Peace.
(#16456) FefeeX Természetesen nem winnel gondoltam a folyamatos működést, hanem vmilyen NAS oprendszerrel, ill. nem is helyettesítő termékként említettem a laptopot, csak a fogyasztási adatok miatt.
(#16459) Tonyk A NAS520-as idle fogyasztására írnak 9 wattot, ha jól mlékszem. Ha ezt 2 db, 3,5" méretű HDD-vel számolták ki, akkor nincs is több kérdésem, akkor ez teljesen rendben van. Csak ez nincs odaírva sehová.
-
Mr Dini
addikt
Én ha ránézek a lapra (320S), mindig mobil feelingem van. Én inkább hasonlítanám mobilra, mint PC-re. Hiszen ki használ manapság PC-ben ARM procit (igen, tudom mi volt eredetileg, nagy fanja vagyok az ARM-nak), meg ilyen ramot...
Mint mondtam, egyedül a HDD ami fogyaszthat, az valóban nem a mobilplatform kelléke... Ettől függetlenül az "alapgép"-nek pont a kis fogyasztás lenne a célja.
A ZyXEL-nek az volt direkt a célja, hogy minél jobban lecsökkentse a fogyasztást a NAS esetében.
És ugyebár két dolog van, ami az asztali PC-k esetén a legnagyobb zabáló, a CPU és a GPU (ez nas esetében jelentéktelen). Namost, az, h ARM procit használtak, a lehető legjobb döntés volt fogyasztás szempontjából! Ennél már csak max a mips fogyaszt kevesebbet (pici túlzással persze).
-
Mr Dini
addikt
A vicc az, hogy ezt is mobilba szánt dolgokkal (pl arm proci) szerelték fel. Így az egyetlen ami sokat fogyaszthat, az a HDD...
Ui nem konkrétan Neked: a többi felmerült kérdésre is majd válaszolok, kérlek benneteket, h ne írjatok ezért külön még pü-ket is. Mostanában picit el vagyok havazva...
Ezer köszi!
-
interstate76
addikt
Sehol nem kell reklamálnod.
Leírtam, mit furcsállok, sztem érthetően, nem kell rajta megsértődni, mert az nem vezet sehová. Azt gondoltam, hogy egy üresjáratban lévő célhardver kevesebbet fogyaszt, mint egy működő, kijelzővel felszerelt, multifunkcionális eszköz, ill. hogy 2016-ban egy NAS-ba is energiatakarékos CPU-t tesznek, ami legalább üresjáratban nem fogyaszt többet, mint egy laptop CPU működés közben, de ezek szerint nem így van.
Mi a gond ezzel? Nem lehet beszélni a NAS-ok fogyasztásáról?
Bár inkább hagyjuk az egészet, nem szeretnék senki lelkébe gázolni azzal, hogy fennakadok szeretett vasa fogyasztásán.
-
interstate76
addikt
Nem mondtam, hogy ezek helyettesítő termékek. Azt mondtam, hogy meglep, hogy egy idle állapotban lévő NAS többet fogyaszt, mint egy laptop, amin netezek, aminek 12" méretű kijelzője van és amin fut egy komplett windows, továbbá még néhány másik program is, és a válaszaitokat olvasva sem látom ennek az okát. Mindegy.
Amúgy nem tudom, mennyit gyűröd a NAS-odat, de nálam biztos kibírna 4 évet egy ilyen laptop, ha csak a megosztásaimat kezelné. Még non-stop Plexet futtatva is. De nyilván nem vesz laptopot az ember ilyen célra, szóval ez lényegtelen.
-
Upo
addikt
Én tegnap este másoltam ki a rendszer hdd-t ubuntu live alatt. Nekem még csak 1 hdd van benne, de simán nem jelenik meg, kell egy apt-get install mdadm, és aztán parancssorból összeállítani a raid tömböt.
Röviden: [link]Ugyanez képekkel: [link]
Lehet hogy a puppy látja a raid volume-t alapból, de ubuntus pendrive mindig van a zsebemben, az egyszerűbb volt.
-
Mr Dini
addikt
Igaza van @Tonyk úrnak.
A gyári NFS szervert nem tudod rábírni, hogy bármit megosszon, mivel a chrootja azt hiszen a /i-data/azonosító/nfs mappára mutat...
De FFp alól a pár hsz-szel feljebb kitárgyalt unfs-sel, vagy nfs-utils csomaggal és a /ffp/etc/exports szerkesztésével olyan mappákat osztassz meg, amiket csak akarsz.
Persze ilyenkor a gyári nfs szervert le kell tiltani!
Ui.: azt viszont nem tudom, hogy ha kézzel a /etc/exports-ba beleszerkesztessz egy mappát, ami nem az nfs-en belül van, akkor menni fog-e...
-
Tonyk
veterán
Nem értettelek félre!
Gyári felületen nem tudod az NFS-t beállítani meglévő smb megosztásra, mert az NFS telepítéskor létrehoz magának egy könyvtárat NFS gyökérként és ebbe kerülnek bele majd az újonnan létrehozott NFS megosztások. Tehát nem tudsz az NFS gyökéren (ezen az újonnan létrejött könyvtáron) kívülre menni (ez kéne ahhoz, hogy a már meglévő könyvtárakat tudd megosztani.)FFP alatt viszont ott csinálsz NFS share-t ahol akarsz. Nincs kezdőkönyvtár.
És mint írják is, nem kell NFS az fstab-hoz.
-
Geripapa
aktív tag
-
Tonyk
veterán
Gyári felületen nem nagyon, mert az NFS gyökere egy külön helyre kerül és ez lesz minden NFS megosztás szülő könyvtára.
FFP alatt onnan hozol létre NFS-t ahonnét jól esik.
Jó lenne, ha lehetne symlinkelni, de nem lehet NFS-re.(#16306) zsolt734
majd video kiválasztása után rögtön a megosztott video mappa jöjjön be, ne kelljen még a Folder opciót még kiválasztani (tudom apróság, együtt tudunk vele élni, de ha be lehetne állítani, az jó lenne).
minidlna.conf-ban keresd meg a root_container változót és állítsd B-re, mint ahogyan a felette lévő leírásban is látszik:
root_container=B
Persze attól is függ, hogy milyen módon nyitod meg a tv-n a forrás eszközt. Ha a source gomb megnyomásával választod ki a minidlna-t vagy a smart-ból férsz hozzá.
-
Mr Dini
addikt
Ennek nem sok köze van a ZyXEL-hez, inkább linuxnak, vagy FFp-nek sorolnám be.
2. A magam nevében beszélve, én nem érzem magam "guru"-nak, maradjunk annál, hogy érdekelnek az ARM architektúrájú procik és ezáltal előbb-utóbb valamennyire meg kellett ismernem a NAS-omat is.
De barmalej2, @Tonyk és Mijzelf sok-sok segítsége nélkül még ennyit se tudnék! Respect nektek ezúton is!
-
Mr Dini
addikt
Nem a firmware-től függ, hogy megy-e a telnet, hanem az FFp-től.
Annyi változtatott Mijzelf kolléga az FFp általa kiadott programcsomagosverziójában annó, hogy a telnet start szkriptjét (talán /ffp/start/telnetd.sh) nem tette futtathatóvá, cserébe viszont ugyanitt az sshd.sh-t meg igen, tehát rebootkor (jobban mondva az FFp felállásakor) csak az sshd fog elindulni.
-
-
Tonyk
veterán
"Nincs telnet.sh a kijelölt helyen."
telnetd.sh
Túlparázzátok ezt a kérdést. Még ha megy is a telnet, forwardolva van a 23-as port? Nincs? Akkor meg felesleges aggódni (már ha nem átjáróház a lokális hálózatotok (nyílt/feltört wifi, stb)).
Megnézted, hogy egyébként be tudsz-e lépni telneten?
Egyébként a telnetd.sh tartalma:
#!/ffp/bin/sh
# PROVIDE: telnetd
# REQUIRE: LOGIN
. /ffp/etc/ffp.subr
name="telnetd"
command="/ffp/sbin/telnetd"
telnetd_flags="-l /ffp/bin/sh"
run_rc_command "$1"A fentiekből látszik, hogy kell neki az /ffp/etc/ffp.subr nevű fájl, de ez nyilván megvan.
-
Tonyk
veterán
Nem próbáltam, de érdemes lehetne kipróbálni.
Kiveszed a régi HDD-t, be az újat és inicializálod. Majd kiveszed az újat is. Gépbe berakod mindkét hdd-t és Macrium Reflect-el (recovery cd) klónozod mindkét partíció adatait a régiről az új megfelelő partíciójára.
Kérdés, hogy mit szól majd a md-s partícióhoz... Próba cseresznye
-
FefeeX
veterán
Én mostanában ezért írok nagyjából mindenhez logot, hogy újra ne kelljen mindent végigkeresnem, mert úgyis mindent többször meg kell csinálni.
scara83: fut transmission rajta? Csak mert nálam a helyzet az, hogy kb ugyanezt művelte a Telekom, míg decemberben frissítettem a 2.84-es TM-re, és azóta nem tapasztaltam ilyen anomáliákat. Most a héten végig bekapcsolva állt a HGW, feltoltam a torrentek számát 30-ra, fixen, mégis a net sebesség még csak meg sem bicsaklott. Mást nem változtattam azóta (előtte viszont elég sok mindent), szóval feltételezem, hogy ez lehet a probléma (mint anno a UPC netnél, amikor a régebbi utorrent csak a saját sebességét korlátozta szinte nullára)
Tekintettel arra, hogy a torrent alapvetően nem warez, elég nagy disznóságnak tartom a hozzá tartozó forgalomkorlátozást, pláne ilyen módon. -
Ha újat raksz bele formázza, ha ezután kiveszed és valamivel átmásolod a régit rá (pl.: Ghost), nem vagyok benne biztos, hogy működni fog. Én tuti neki állnék from scratch. Ffp-t feldobni nem nagy kunszt (2 perc), nem tudom mennyi beállításod van, de azokat se hiszem, hogy nem lehet max 1 óra alatt megcsinálni.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem, nem fog elrontani semmit. Ami már fent volt, ahhoz nem nyúl. Max annyi, h nem tudsz új csomagokat leszedni a másik ftp címről.
2. Az csak a parancs. Linkeltem Neked egy példát, ahol a lényeg ott van. Szóval azt meg kell szerkeszteni, a csillagok helyére/utána beírni a percet, órát, amit szeretnél és a parancs helyére pedig azt, amit az előbbi hszben is idéztél. Érdemes szövegszerkesztőben (pl notepad++) összedobni és utána kell átmásolni abba a kis boxba, majd engedélyezni kell a crond-t.
-
Mr Dini
addikt
Ennél azért picit bonyolultabb!
Ha már telepítettél hddre csomaglistás ffp-t, akkor valószínűleg nem lesz újdonság.
Tehát az admin megosztáson belül a zy-pkgs mappában létre kell hozni egy web_prefix nevű fájlt kiterjesztés nélkül és ezt:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ bele kell másolni, majd menteni a fájlt. Ezután kell felmenni a nasod admin felületére, ott a progamcsomagok résznél a rá kell menni a retrieve list from the internet (vmi hasonló) -et kell választani, majd a listában megjelenik egy MetaRepository nevű csomag. Ezt fel kell tenned, majd a telepítést követően egy csomó új csomagot fogsz látni. Neked a Tweaks névre hallgató kell. Azt tedd fel, majd a csomag mellett ott lesz a link, amin eléred a Tweaks felületét. (Ez a http://nasip/pkg/Tweaks/)
Ott már csak engedélyezni kell a cron daemont és beírni a szövegdobozba a cronjobot.
-
Mr Dini
addikt
Sajnos nem így kell...
Először is slacker -a uwcron
Majd a /ffp/etc/cron.d/ mappában kell létrehozni egy új fájlt. Ez lesz a cronjob. Ebbe kell belemásolni, h mennyi időnként hajtsa végre, meg a parancsot stb.
De jut eszembe, elvileg nem kell ennyit szívni. Én hozzáadtam a metarepository -t a nas webes felületén és ezáltal kaptam egy csomó új csomagot. Az egyik ilyen a nastweaks. Úgy láttam tud crontabot is. Én csak a fölös python scriptek kikapcsolására használom, de szerintem a crontab is működik.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Hát buktam, apacheot használ...
Crontab szerintem egyszerű. Rágugliztam Neked, mert lusta vagyok írni most... Íme! Hát nem a legjobb leírás, elsőre ezt találtam...
crontab -e -vel tudod módosítani.A kilövést már kikísérleteztem,de az újraindításra nem sikerült rájönnöm... Ps-re is ezt kapom:root 4283 3.5 3.7 27152 9200 ? Ss 16:22 0:01 /usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.conf
nobody 4640 4.8 5.9 132036 14636 ? Sl 16:22 0:01 \_ (wsgi:groupName -f /etc/service_conf/httpd.conf
nobody 4641 0.0 3.0 27152 7424 ? S 16:22 0:00 \_ /usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.conf
nobody 4642 0.0 3.0 27152 7436 ? S 16:22 0:00 \_ /usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.confEzután próbáltam elindítani, de a lentebb láthatót dobta:root@NSA320S:~# /usr/sbin/httpd -f /etc/service_conf/httpd.conf
httpd: Syntax error on line 8 of /etc/service_conf/httpd.conf: Cannot load /usr/local/zy-pkgs/lib/libphp5.so into server: libmysqlclient.so.16: cannot open shared object file: No such file or directory
root@NSA320S:~#Még kísérletezgetek vele, de nem igazán értem az utolsónál mit hiányol. De majd a nagykobakok megmondják a tutit!Szerk.: illetve ez sem jött be: /etc/init.d/httpd.sh restartSzerk2.: Az is megvan! Ezt írd be cronba: LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restart Nem is kell kilőni hozzá a httpd-t előtte!
Tonyk:
Igaz!
Én ide szoktam tenni /ffp/etc/cron.d/ a futtatandókat.
-
Tonyk
veterán
Nekem az admin felülettel sincsenek gondjaim. A legelején volt, aztán megszűnt ez a nyűg úgy két - két és fél éve.Ekkor a zyshd ragadt be 99% feletti CPU terheltséggel. Ezt próbáljátok meg kilőni vagy újraindítani.
sheeter: Hogyhogy nem tudod, hogy használom-e rendszeresen? Pedig képben vagy azzal, hogy nálam mi a helyzet! Nem értem!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenki Z Fold7-et akar
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- EA Sports WRC '23
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest