- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #19958 üzenetére
Szia!
Ha MetaRepo volt fent korábban, nyisd meg, majd a Mijzelf repó linkjét cseréld erre:
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw4/
(fw5 legyen az url vége, ha 5.* firmware verziód van)
Majd frissítsd be a csomaglistát. Ha minden igaz fel fog dobni egy MetaRepository frissítési lehetőséget. Tedd meg. Majd megint frissíts csomaglistát és frissítésre fogja ajánlani a Tweaks-et is.
-
fic
újonc
válasz
Geripapa #19542 üzenetére
Itt a conf fájlom a kommentezett részek nélkül (az privát rss url-t helyettesítettem):
transmission-version = "1.3"
feed = { url => "https://ncore.cc/bookmarks/xxxxx"
cookie => ""
id => 1
url_pattern => ""
url_replace => ""
}
interval = 1
use-transmission = yes
start-torrents = yes
torrent-folder = "/i-data/4f31a0bf/.PKG/Transmission/config/Transmission/torrents"
statefile = "/i-data/4f31a0bf/.PKG/Transmission/config/Transmission/automatic.state"
filter = { pattern => "*"
folder => ""
feedid => 1
} -
docyuser
csendes tag
válasz
Geripapa #19146 üzenetére
Világi boldog vagyok, főként hogy ezt már sikerült megoldani és már a telnetet lekapcsoltam. :-)
Viszont nem tudom megoldani, hogy a csomagok közé betöltse az ffp-t, hogy fel tudjam rakni a HDD-re.
/i-data/md0/admin/zy-pkgs/-be létrehoztam a web_prefix fájlt és bele írtam az fórumon talált ftp elérést.. majd frissítem a csomaglistát, de nem tölti be az ffp-t.
Próbáltam már ezt a fájban:
ftp://ftp.zyxel-tech.de
próbáltam már így is, mert egyik leírásban így volt:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/NSA310/4.70/zypkg/
De semmi. Mit csinálok rosszul? -
-
-
Coc@s
őstag
válasz
Geripapa #18795 üzenetére
Guestként belépek a szerverre és látom ezeket a tartalmakat.
Pedig a megosztások egyikénél sincs ott a guest, nem is abban a felhasználói csoportban van, amik jogosan látják.
Látszólag jól vannak a jogosultságok, persze lehet attól még, hogy valamit nem jól csináltam, csak nem jövök rá, mit.
Azért fura, mert FTP-n meg tényleg csak annyit lát.Most egy RESTART-ot azért adtam neki, hátha.
-
sodreg
csendes tag
válasz
Geripapa #18782 üzenetére
Entware-ng, FFP, MidnightCommander. Ezeket telepítettem a NAS webes felületéről. Aztán hagytam az uwsiteloader-es megoldást és a topik leírása alapján "kézzel" letöltöttem a csomagokat és telepítettem, ahogy ezen topik leírása alapján volt. Minden fel is mászott. Kicsit viszont zavar, hogy nem működik az uwsiteloader-es megoldás, mert ahogy elnéztem a többi leírást, mindegyik abból építkezik.
További kérdésem lenne:
root+beállított jelszóval kell belépni az ssh-n? (Ekkor indul az FFP, de ha jól emlékszem autentikációs hibát írt ki az uwsiteloader.sh a futtatása során.)admin+beállított jelszóval indul ssh-n az FFP, de nincs futtatási jogom az uwsiteloader.sh-ra.
NsaRescueAngel+hozzátartozó jelszóval nem indul az FFP, de van futtatási jogom az uwsiteloader.sh-ra viszont elszáll a már korábban említett hibaüzenettel.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #18608 üzenetére
Szia!
Ilyen akkor szokott előfordulni, ha még fut az előzőleg elindított cronjob. Ilyenkor a daemon nem indít új folyamatot.
Egyébként elnézést, elkerülte a figyelmem a korábbi posztod a rögzítéssel kapcsolatban. Ha nem szempont a konverálás (mert azt a NAS CPU-ja nem tolerálja finoman szólva), akkor az ffmpeg képes a feladat ellátására, akár szkriptelve.
Más alternatíváról pedig nem nagyon tudok.
Gondolom egy szkriptet hívsz meg. Ha ezt a szkriptet egy "wrapperrel" hívod meg, akár egy screen-be illesztve, akkor nem lesz ilyen probléma, hiszen a cronjob már lefutott.
De amennyiben tényleg csupán rögzíteni szeretnél, az ffmpeg képes szegmensekben rögzíteni. Itt van róla egy kis infó. Viszont barmalej2 jelenlegi ffmpeg buildje nem biztos, hogy támogatja az strftime-ot rendesen, mivel ez csak nemrég lett patchelve a C könyvtárban. Ha szeretnéd használni azt a funkciót, hogy az ffmpeg által létrehozott fájlok neveiben megadható legyen az időbélyeg dinamikusan, akkor használd az én buildem.
-
Neoka
aktív tag
-
flopsor
csendes tag
válasz
Geripapa #17014 üzenetére
Valóban nem gigabites egyik lejátszóm sem.
Teszteltem az Archer C5 routerre kötött külső USB-s meghajtóval és meglepetésemre döccenés nélkül viszi azokat a videókat, amik a NAS-on keresztül akadoznak.
Mindkét esetben PI2-n és ASUS-on keresztül próbálkoztam.
Ez alapján inkább a NAS tűnik szűk keresztmetszetnek, ami azért elég meredek lenne.
Tanácstalan vagyok. -
flopsor
csendes tag
válasz
Geripapa #17009 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Valóban az a megoldás, hogy mindent ki kell lőni és a Twonky-ban a cache-t is üríteni kell a kikapcsolás előtt (hátha ez a leírás másnak is segít). Azóta a CPU terhelés helyreállt.
A NAS egyébként egy TP-LINK Archer C5-tel van összekötve, ami csatlakozik egy Raspberry PI2-re, illetve egy ASUS HDPR1-re. A Raspberry-n a KODI sajnos a 15-20 GB-on felüli fájlokkal nem boldogul, az ASUS pedig a 30 GB felettieknél szaggat (BD25, BD50).
Van esély arra, hogy valamilyen módon ezek is egyék a nagyobb méretű videófájlokat hálózaton keresztül?
Ha nem, milyen médialejátszót ajánlanátok, ami mindent megeszik (BD25, BD50)? -
docybacsi
csendes tag
válasz
Geripapa #16445 üzenetére
Mégis jó ötlet a táp ellátás probléma.
Ugyanis hiba mértem ki digitmultival működés közben a feszültségeket. (ami ugye jó volt) Közelhajolva a HDD-hez lehet hallani hogy szeretne elindulni, de megáll és már nem pörög fel.. Ez ismétlődik folyamatosan és valószínű azért nem bootol a nas, mert látja szegény, hogy van valami a sata csatin, csak hát a vinyó nem éled fel. Viszont nem HDD probléma, mert külső házban meg szépen felpörög és olvasható is usb-n keresztül.
Viszont akkor adott a kérdés, hogy hogyan tovább. Mit lehet kezdeni a nassal? Vajon SW probléma, vagy valami alkatrész. Utóbbi esetén kicseréljem benne az elektrolit kondikat, hátha kiszáradtak? -
docybacsi
csendes tag
válasz
Geripapa #16445 üzenetére
Köszi a tippet! Rádugtam a HDD-t, bekapcs és úgy megmértem a feszültségeket. A 3,3V és az 5V atom stabil. A 12V 2-3századot mocorog, de nem gondolnám, hogy az probléma lenne. Vagy tévedek?
Nekem úgy tűnik hogy a táp rész jó. Valami további ötlet esetleg? Bármilyen irányt, támpontot szívesen fogadok. Most már hajt a kíváncsiság, hogy mi lesz a probléma gyökéroka. -
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #16187 üzenetére
Szerintem úgy értette, hogy legyen a fájlon megfelelő jog. Pl, h nem roottal hoztad létre a fájlt és nem csak az van rajta, h az owner tudja csak módosítani, hanem például a samba guest user is. Ilyen esetben egy ls -la <problémás fájl/mappa elérési útja> parancsot adj ki SSH-n, oszt nézz rá, h rendben van-e.
Szerk.: most rá is gugliztam az ACL-re és szerintem jól tippeltem.
-
Tonyk
veterán
válasz
Geripapa #16184 üzenetére
- Mi a pontos hibaüzenet?
- A nas admin felületén felvett user és a gépen megadott user és jelszava megegyezik?
- Elmentett jelszóval próbálkozol? Törölted már az elmentett user/jelszó párost már a vezérlőpult alatt (Hitelesítő adatok kezelője) ?
- Egyáltalán kér-e nevet és jelszót a win?
- NAS-on az ACL-ek hogy állnak? Nem toltál rá tiltásokat? -
interstate76
addikt
válasz
Geripapa #16180 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Egy ideig működtek a családtagoknak adott megosztások, most pedig nem. Töröltem és újra megcsináltam őket, de ugyanez a helyzet.
A NAS-on volt újraindítás, de fw-frissítés vagy egyéb komoly beavatkozás nem történt, szóval nem tudom, mi okozhatja, hogy nem megy. Különösképpen nem izgat a dolog, mert nemsokára egy LibreELEC-et futtató mini PC-re cserélem, csak furcsa, hogy egy ilyen alap dolgot nem tudok belőni.
-
MPet
csendes tag
válasz
Geripapa #16060 üzenetére
El sem hiszem h összejött ez a fránya minidlna telepítés
Köszönöm!
Már csak egy lényeges dolog maradt hátra, mégpedig hogy a Transmission kliens a
/i-data/md0/admin/download/Transmission/ mappába tölti a filmeket.
Átírtam a conf fájlban a videó résznél, mégsem találja meg ezeket a filmeket.
szerkesztés előtt lestoppoltam, majd utána startoltam a minidlna-t.Nekem az is jó lenne, ha valahogy áttudnám állítani, hogy a sima video mappába töltsön a transmission.
Ezt hol tudom állítani? gondolom neki is lehet egy conf fájlja. -
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15462 üzenetére
Erről az opcióról nem is tudtam. Mondjuk lehet, hogy azért, mert a webes felületet és a többi szutykot az első adandó alkalommal lecseréltem...
Igen, a magic packetet bármilyen eszközről ki lehet adni az adott hálózatról. (Persze a nyilvános hotspot más tészta...) De én a routerrel szeretem ezt megoldani, mivel az mindig up, illetve áramszünet esetén a router ha áramot kap feláll és ébreszti is a nast.
@CactuS
Javaslom, hogy első körben kapcsold ki a nasod, majd húzd ki a netkábelt, bootold be, ha felállt dugd vissza és utána add ki a dmesg parancsot. Ha valami gáz van, akkor azt ki kéne írnia. Ha nem megy, akkor mondanám, hogy ffpvel a dns beállításokra nézz rá, de ugye ffp sincs fent. (Ezt egyébként net nélkül is fel lehet tenni)
Ha ezután sem oldódik meg, akkor első körben a nas felületén átteném dinamikusra az ip-t, a maskot autora (már ha van ilyen) és mindent alapra, majd adnék egy rebootot a routerre és a nasra is. Második körben pedig leszedném a firmware-t a zyxel oldaláról és tolnék neki egy updatet.
@stroge
Először is a gyári tm-et tiltsd le a webes felületről, majd add ki a /ffp/start/transmission.sh restart parancsot.
Ezután csekkolj rá. Ha pedig még mindig rossz a verzió, akkor először /ffp/start/transmission.sh stop
Majd:
funpkg -u /transmission/legfrisebb/verziójának/elérési/útja.txz parancs. Ezután adj egy rebootot a nasnak és nézd meg, hogy frissült-e a tm.
-
-
válasz
Geripapa #15456 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Nem véletlenül kérdeztem.
A leírásában nem találtam ilyen funkciót. Wake On LAN van, de bizonyos ídőben való biztonságos leállítást nem találtam gyárilag.
Shutdown daemon. Ezt találtam, de ez mug ugyen nem gyári.
Azt kellene megoldanom, hogy pontban 22:00-kor biztonságosan leálljon, majd reggel 7:00-kor bekapcsoljon.
Lehetséges ez?
Köszi!
Üdv. core2
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15416 üzenetére
Szia!
Persze. Ez azért van, mert a gyári ffmpeg bináris, amit a jdownloader tartalmaz nem erre a procira van.
Amit tenned kell, hogy felrakod a br2 féle ffmpeget, ha még nem lenne fent és a JD felületén a beállításoknál az ffmpeg elérési útját le kell cserélni a br2 félére. Sorry, most nem tudok képet csatolni, mivel pillanatnyilag nincs net...
@HIJ
Szia!
Szó sincs egyéni szkriptről. KyLEK készített egy automatic nevű csomagot, ami nálam (is) tökéletesen teszi a dolgát. Ha kell leírás, pacman789 blogjában találsz.
De a flexget is lefordítható magadnak.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Geripapa #15095 üzenetére
Úgy néz ki hogy ez megoldotta a problémámat:
COMMAND="/ffp/opt/java/jre/bin/java -- -jar /mnt/HD_a2/programs/jd2/JDownloader.jar"
(#15096) Mr Dini
Köszi közben rájöttem én is, úgy néz ki hogy működik.
Márt csak az a kérdés hogy hogy tölti le a cuccokat és hogy tudom azt módosítani? -
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15077 üzenetére
Szia!
/ffp/start/jd2.sh start
Ha már egyszer elindítottad a jdownloadert kézzel és kérte már a fiókod.
@Syl
Szia!
Töröld le a gyári nfs-t, vagy tiltsd le! Majd tedd fel az unfs-t:
slacker -a unfs
Ezután hozd létre a megosztásokat a /ffp/etc/exports fájlban és indítsd el a /ffp/start/unfsd.sh-val.
Másik linuxos gépről a showmount -e <nasip> megmondja a létező megosztásokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15074 üzenetére
Nem így gondoltam.
Amikor lefuttatod az oraclejava install-t, akkor a wgettel megpróbálja letölteni a java-t. Ez az ami elhasal, csak nem tudom miért.
Akkor máshogy írom. Az oraclejava mi ír róla?
Szerk.: szuper!
@Tonyk
Csak megcsináltam a csomagot, addig már nem jutottam el, h ráguglizzak arra az idre, amit küldtél. Nos ez az idből ítélve nem egy genius look 317, hanem egy Genius videocam look.
Ehhez a gspca_sonixb driver kell.
Kérlek szerkeszd a /ffp/start/motion.sh-t és a modprobe uvcvideo -t cseréld modprobe gspca_sonixb -ra!
Ezután adj rá futtatási jogot, ha még nem tetted volna meg, fogd a kamerát, dugd be, nyomj egy rebootot és nézz rá, hogy megy-e.
-
Prosectura2
tag
válasz
Geripapa #14965 üzenetére
Ja el, mindet, csak itt már kipróbáltam, hátha a 2.84-es változattal van csak gond, mert arra eddig mindig csak frissítettem, sosem ezt telepítettem fel előszörre.
Amúgy ezeket csináltam sorrendbe:
1. ffp eltávolítása a csomaglistából, az adatok törlésével
2. újraindítás
3. ffp telepítése csomaglistából
4. Alkalmazások telepítése:curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txz
Transmission-2.82-arm-15. Aztán futtatnám a transmissiont, de nem megy tovább
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #14778 üzenetére
Szia!
Csak most jutott eszembe ránézni a szkriptre, ami nekem a szinkronizációt csinálja.
Nekem így néz ki a szinkron rész:
drive push --quiet; drive pull --quiet
Persze nekem előtte cdzik stb, tehát Neked valahogy így nézne ki:
cd /<GDrive mappa>/; drive push --quiet; drive pull --quiet; chown admin /<GDrive mappa> -R
Úgy látom van különbség a quiet és a no-prompt között, pedig a dokumentáció együtt említi...
Ez tuti működik.
@krealon
Így gondoltad?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #14767 üzenetére
Nem. Ez csak a mostani fájlok tulajdonosát cseréli. De belrakhatod a crontabba még egy && -el.
Logolásról nem tudok. Esetleg beleírányíthatod a google drive kimenetét egy >> -rel egy fájlba...
Vagy crontabba berakod az ls -R parancsot és ennek a kimenetét irányítod fájlba...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #14755 üzenetére
Szia!
Persze! A crontabhoz legegyszerűbben szerintem a Metarepositoryból telepíthető Tweaks csomagból tudsz hozzáférni. Ebbe ha belemásolod a parancsot és mondjuk azt szeretnéd, óránként lefusson, akkor pl így:
0 */1 * * * cd /<GDrive mappa>/ && drive pull --no-prompt=true && drive push --no-prompt=true
Ennek elméletileg mennie kell. Én írtam hozzá egy szkriptet is.
-
Mr Dini
addikt
-
Boxi88
őstag
válasz
Geripapa #14293 üzenetére
Semmit, mert amíg nincs rajta kötet nem látja, de kötet meg nem jön létre... szóval kapufa. De már nem aktuális a kérdés, mert az éjjel ráengedtem egy teljes tesztet a vinyóra asztali gépben és annak ellenére, hogy 100%-osnak írta elsőre a program a teszt már nem fut le, mert tele van hibás szektorral! (Éljen az ingyenes házhoz szállítás!
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest