- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoker
csendes tag
válasz
FefeeX #16784 üzenetére
Próbáltam a json fájlban átírni, meg a transmission-daemon paranccsal megváltoztatni, de az volt a gond, hogy nem tudtam kilőni alóla a deamont. Írtam én már mindent, de ami a neten volt, az nem stimmelt, még PID szám alapján KILL-el is próbálkoztam, de nem ment. Sajnos béna vagyok hozzá. :-(
Végül WireShark-kal elkaptam a csomagokat (mert a Windows-os gépen be volt állítva) aztán kinéztem belőle!
Mindenkinek köszönöm végül meglett! -
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16721 üzenetére
Ott nincsen passzív mód tudtommal, tehát igen, csak kiteszed a 22-es portot és örülsz!
Plusz az SFTP esetében max a nemrég említett brute-force, vagy dictionary alapú törés jöhet szóba (legalábbis másról nem tudok...), tehát sokkal biztonságosabb, mint a sima ftp.
Ha a TC tudja, akkor igen, csak annyi, ha nem, akkor plugint kell hozzá keresni. De win alatt pl 100%-ig működő megoldás SFTP-re a WinSCP.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16719 üzenetére
Áh, a brute force a leglassabb ftp törési művelet... Sokkal egyszerűbb kihasználni pl a pureftp adta bugokat, amin keresztül be tudsz telnetelni a gazdagépre. Bár ezek nagyrésze ki lett javítva mostanra és elég sok idő végigzongorázni, hogy melyik bug működik az adott szerveren, de szerencsére a nason egy régi azt hiszem pFTP fut...
@macilaci78
Én is támogatom az SFTP-t, de ha az FTP is érdekel, akkor ajánlom Neked a bftpd csomagom, mert azt sokkal könnyebb konfigolni, mint a proftpd-t!
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #16716 üzenetére
Visszakerestem, és ráhibáztál van 520-asa. Így viszont macilaci78 ne a 8-as oldalon lévő címet tedd a megadott helyre a
web_prefix
fájlba, hanem amint FefeeX kolléga által beszúrt linken van:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
. Vagy töltsd le ezt és tedd a megadott helyre. -
macilaci78
nagyúr
válasz
FefeeX #16601 üzenetére
Első a fix IP, és a külső elérés, aztán a többit is kérem kicsit részletesebben.
A nas-ra való telepítés például vak folt egyelőre. FFP, minidlna, stb.
A whoisip a 89-es kezdetű "Internetkapcoslat" IP-jét adta, amit a routerben mutat a router felülete. A zyxel mycloud viszont a 176-tal kezdőd ip-t jelöli meg a ddns-nek.
Tegnap este a 80-as portot is megnyitottam a routerben, kintről nem értem el, de belső hálózatról a nas:80, illetve 192.168.0.14:80 szépen behozta a nas admin felületét. Céges mobilról meg tudom osztani a wifi-t és a PC-ről felcsatlakozok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FefeeX #16595 üzenetére
És Geripapa, köszi, este ráfigyelek erre is. A nas-ban is kerestem a fix IP lehetőségét, de nem találtam. A routerben van egy dinamikus tartomány, asszem 199-ig, akkor a routernek érdemes ezen kívül adni az IP-t, pl 192.168.0.200-at?
A routerhez itt egy leírás a port forwardinghoz, a történet ezen része megy is. Ezen a képernyőn mi micsoda? A cél IP-címe a nas fix IP-je. Melyik legyen a 21-es port? A cél porttartománya?
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16534 üzenetére
Nézz át a 325v2 topikjába, ott nemrég kifejtettem a dolgot.
Az FFp nem csak SSH, meg telnet. Rengeteg plusz csomagot tudsz alá feltenni, míg a gyári SSH alá nem, mert ott nincs natív gcc (ebbe most nem mennék bele jobban)...
De FFp alá pl van már rég Tm 2.92 is.
És sajnos egy csomag sincs optimalizálva az 5**-ra. A régit teszi fel ugyan úgy. Ezért nem tudja kihasználni a procit teljesen. De pont most gyártottunk Anonymus23-mal egy 520-ra készült Tm-met pl.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #16524 üzenetére
Szóval a lényeg, FFP-t tudok rajt futtatni, Transmission 2.92-t tudok telepíteni és futni fognak, ugye?
Jep.
És később, ha újrafordítjátok az anyagot, akkor csak updatelni kell rajt, és felgyorsul...
Igen, feltéve, ha sikerül a dolog.
A ZyXEL kontakt kapcsán, már kaptam pü-ben visszajelzést, de köszönöm!
-
Upo
addikt
válasz
FefeeX #16488 üzenetére
Már épp akartam elcsomagolnia dobozába a 325-öt hogy meghirdessem, de ennyiért nem biztos hogy érdemes eladni, lehet hogy megmarad és megy rá kísérletképpen debian vagy openmediavault.
Az 520 zajára: a venti csavarok helyett beraktam oda való gumipöcköket, így már nem adja át a háznak a motorról a rezgéseket. Sokkal jobb. A sárga keretben meg lötyög a hdd, ezért belülről mind a két oldalára beragasztottam 3 réteg maszkoló szalagot (öntapadós papírcsík, festékboltban vettem egy nagy tekercset tán 150 forintért), ez egyrészt elég jól csillapít, és a vastagsága miatt a lötyögést is megszünteti. Egész jó lett, simán maradhat a szobában, nagyon közel kell bújni hozzá hogy hallani lehessen. 2T-s wd purple van benne.
-
törölt tag
válasz
FefeeX #16415 üzenetére
A Puppy -t nem kell telepíteni. Alapértelmezett működése, hogy boot -nál betöltődik a RAM -ba, és onnan fut. Ezért elég, ha bebootolod egy pendrive -ról. A gépben levő, alapértelmezett meghajtó sem kell neki. Kiveheted, és mehet a helyére az egyik HDD. Ha van még egy helyed, oda meg a másik. Bebootolod a Puppy -t, és mehet a másolás.
-
FefeeX
veterán
válasz
FefeeX #16413 üzenetére
Közben megoldottam a problémát máshogy, nem engedett be hitelesítés nélkül, így alapvetően szerintem a Win elkezdte ráerőszakolni a NAS-ra a felhasználónevemet és a jelszavamat...
Ha itt beírtam a NAS-ra érvényes hitelesítő adataimat, miután ezt beikszeltem, minden elérhető lett, a korábban felcsatolt kötetek is. -
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #15283 üzenetére
"a NGOHQ amúgy nekem nem tűnik gyári cégnek aki elkészítette az alkalmazást, de lehet, hogy én értelmezek félre valamit..."
Idézet a wdidle3 mellé csomagolt txt-ből.
"// Copyright 2005-2009 Western Digital Corporation
//
// RESTRICTED RIGHTS LEGEND
// ------------------------
//
....
// Manufacturer is:
//
// Western Digital Corporation
// 20511 Lake Forest Dr.
// Lake Forest, CA 92630
// 1-800-275-4932
"Most már ott tartunk, hogy a dos hekkelés
. Mekkora szerencsém van, hogy DOS-os korszakban nőttem fel. Ezek szerint hekker vagyok.
Green jóval a RED előtt volt. Ettől függetlenül a RED szériában is jelen van ez a probléma. Véletlenül hagyták benne? Lehetséges. Kikapcsolható, módosítható? Igen. Ráadásul még csak DOS-ba sem kell menni hozzá. bármely Linux alatt is megoldható
. Tudom..., a linux is hekkelés. De ezek szerint a 76 éves nagynéném is hekker, mert minden nap egy linuxos gépet használ (netezik, levelet ír, stb). Remélem érted a párhuzamot?!
"nem leszek fanboy"
Én sem vagyok az. Samsungtól kezdve Toshibán át a WD-ig minden HDD előfordul nálam.
Ettől függetlenül értem amit mondasz, csak néhány ponton nem tudok azonosulni a mondandóddal. Ennyi. Megbeszéltük. Peace.
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #15274 üzenetére
Értem!
- Tehát, van egy gyári érték, ami nem tetszik, akkor az "szar". szerk: Még ezzel egyet is tudnék érteni valamilyen szinten.
- Van lehetőség ennek az értéknek a módosítására, ráadásul gyári szoftverrel (wdidle), egy szimpla paranccsal akkor az meg "hekkelés". Értem. Ok. -
Zsolti21012
csendes tag
válasz
FefeeX #15262 üzenetére
hát mikor vettem szinte azonnal ki is kapcsoltam a fejparkolás egy itteni leírás alapján.
Szóval még kipróbálom a hdd asztalin,hogy tuti az e a baj.
De, ha az a baj akkor veszek bele egy wd red. A wd red -en is ki kell majd kapcsolni a fejparkolást?
Az adatokat viszont nagyon sajnálom, nem volt rajta semmi pótolhatatlan, de akkor is 1 tb. -
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #15269 üzenetére
"Az egyik vinyó olvas-olvas-olvas a másik meg ír-ír-ír."
És ezt az írás-olvasást ugyanaz a gyenge vezérlő/cpu végzi a hangyafingnyi cache-el, még akkor is ha külön-külön hdd-ről vanszó. Tehát ír-olvas-ír-olvas....
"ha valakinek nem elég annyi, hogy szar és hekkelni kell"
Nem feltétlen szar és nem kell hekkelni...
"Mit nem értesz?"
Mivel konkért postra válaszoltál, amiben két link is van, mertem azt gondolni, hogy arról írsz amire válaszolsz....
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14687 üzenetére
Ja, én is most fordítottam le egy 2.83-at. Már csak a költözésen gondolkodom... A helyzet az, h a régebbi torrenteket kihalásztam a torrents mappából, de itt nincs meg az összes vmiért. A másik meg, h megadtam hova töltse le ezt és ezt stb. Most amit nem talált az alap könyvtárban elkezdte letölteni. Még szerencse, h nem jut sokra ennyi idő alatt!
Kedves fórumtársak, Ti hogy költöztetek át?
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14596 üzenetére
Hát ja, de ha forwardolsz, akkor az nem csak a dinamikus dnsről lesz elérhető, hanem a publikus ipdről is. És ha felmész egy olyan oldara, ahol ip logger van beágyazva, vagy szimplán megtalálják a publikus (wan) ip-d, akkor szívtad...
Más: beleraktam a yt letöltőt a cikkembe.
-
hodostamas
addikt
válasz
FefeeX #14487 üzenetére
és régi vinyóról Pendrive-ra, majd onnan vissza az új vinyóra?(személyes adatok nem érdekelnek, azokat le tudom menteni usb rack-ről is 1-1be). Még mindig az a bajom hogy nem tudom pontosan hol is ül az FFP, mik azok amiket át kell menteni stb..
Pendrive-ra még talán jó is lenne, mert akkor az egyben backup is.
Notival sajnos kizárva a 3.5"-os vinyó miatt, csak a 2.5"-öst tudom rákötni.
-
törölt tag
válasz
FefeeX #14469 üzenetére
A Legolcsóbb működőképes megoldás sztem egy MK808B Plus "TV okosító". Lehet rajta Android alatt is Kodit futtatni, de van rá egy OpenElec alatt futó Kodi is. Amlogic S805 -ös SOC van benne. Az Amlogic S8xx -es kütyükről ebben a topikban lehet informálódni.
-
NetKid13
csendes tag
válasz
FefeeX #14462 üzenetére
Szia,
Esetleg mi a velemnyed a Kodi(XBMC) server-rol ?
Termeszetesen nem a NSA320-ra, hanem a PC-Linux-server parosra gondoltam.
Cliens oldalon media lejatszokent gondolom tobb app is letezik (AppleTV SmartTV-kre?)
3-5Mbps talan eleg lenne egy HD film eseten is.
Kisse elhamarkodottan megigertem, hogy tud majd TV-rol tolem filmet nezni, de ugy nez ki marad a harddisken valo kuldozgetes...
Van valakinek tapasztalata e teren ? -
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14369 üzenetére
Szia!
Most megfogtál!
Ezt még nem próbáltam ki, de szerintem működni fog. A kérdés csak az, h a gui megjelenik-e... Nomeg az mc nem lépődik ki másolás után, hanem nyitva marad, amíg ki nem lépsz. Úgyhogy ki kell lőni, ha végzett kézzel. (Gondolom..feltéve, ha egyaltalán megy)
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14333 üzenetére
Várj! Neked is SpeedPort homegatewayt adtak? Ezekszerint a gyári (csomaglistás) tm miatt dobja le a netem (a ppoe csatlakozást) a hgw? Meglep, h másnak is volt ilyen problémája! Akkor frissítek!
Syl:
Nekem van 2 nsa320s-em, amit használok is. Az egyik a tesztelős vas, a másik pedig az adattárolásért felelős, 2 wd red 3 tb winyó van rajta és szünetmentes táp. Az szünetmentesneknek köszönhetően áramszünetkor sem állt le és megy 2 éve, 5 hónapja és 16 napja!
Admin felületre kb 3szor léptem fel...
De elérhető... Esetleg ha van ffp-d, akkor cronba be kéne rakni egy, a nas webszerverét kilövő, majd elindító kódot. (gondolom a lighttpd-t kell kilőni) Ilyet sem csináltam még, ezért elképzelhető, h hülyeséget írok...
-
s4tch
veterán
válasz
FefeeX #14230 üzenetére
Persze. Ez egy kb. 2-3 hetes tapasztalás, és fogalmam sincs, mi történhetett akkoriban. Első körben újraindítottam a routert, a NAS-t, kipróbáltam a NAS-ra írást a PC-n kívül laptoppal kábelen és wifin keresztül, de mivel ftp-n is az olvasás a gyors, az írás a lassú, abban maradtam magammal, a probléma leginkább a NAS-on belül keresendő. Most letiltottam az ftp szervert és a NAS saját letöltő kliensét, az alapszolgáltatásokon túl csak plex és minidlna fut, és még mindig kegyetlen lassú az írás.
Hmm, nem tudom, megnézem. Meg kipróbálok egy másik hálókábelt a router és a NAS közé, hátha...
SMART:
Ejha
-
Gijon
senior tag
válasz
FefeeX #14088 üzenetére
A NAS hálózati adattároló ergo nem lejátszó.
XBMC az egyetlen média platform , amely együttműködik ISO-val DLNA kapcsolaton keresztül, legjobb tudomásom szerint. SMB, NFS, kapcsolaton keresztül bármilyen ISO file.t meg tudsz nyitni, ill. lejátszani megfelelő hálózati médialejátszóval (Dune, Popi, stb.) Ahhoz, hogy ne kelljen másolgatnod, tömöríteni stb. be kellene ruháznod még egy jó lejátszóba. Az m2ts másolást teszteltem..,8 perc volt egy 21GB file.., valóban nem fél perc. -
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14077 üzenetére
"Itt is megvan az elmélet, gyakorlatra viszont nincs példa. Illetve egyet találtam, ami elméletileg tudja, de elég borsos az ára, és szerintem NASra nem telepíthető."
Hirtelen több ilyet is találtam, igaz nem a nasra telepíthetőt, de van ilyen dlna kiszolgáló.
"A feliratokat a céleszközön tudod váltogatni?"
Igen. Le merem fogadni, hogy LG (esetleg Pana, vagy Sony) tv-d van.
"Tehát lehozza mondjuk a 10es listát, és átállítod"
Igen
"nagyítod, kicsinyíted"
Igen
"elcsúsztatod 10 másodpercet meg vissza?"
De miért kéne ilyet tennem, ha a felirat a filmhez való?
(#14076) M_AND_Ms
Esetleg az m2ts-hez mit szólsz?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
FefeeX #14071 üzenetére
"azt már meg sem merem kérdezni, van-e lehetőség DLNA-n a 24p normál lejátszására"
Ez tényleg nem a DLNA dolga, az csak kitolja streamet. Viszont még olyan tévét nem láttam, ami helyesen kezelné a 24p-t. Dedikált médialejátszóban sem az összes típus (néhány chipset van, ami tudja)
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14073 üzenetére
Dlna szabvány, az... A kliens játssza le a tartalmat, a kliensbe épített lejátszó sw. DLNA szerverben is van ami tud ISO-t streamelni, de az nem azt jelenti, hogy ő játssza le , ő csak egy "közvetítő közeg", amolyan "nesze itt van, kezdj vele amit akarsz/tudsz".
Előre szólok, hogy nem próbáltam ugyan, de ki lehetne próbálni, hogy felmountolni az iso-t egy könyvtárba, azt meg a minidlnaval vagy valami dlna szerverrel figyeltetni.
-
Tonyk
veterán
válasz
FefeeX #14071 üzenetére
"Én részben ezek miatt, részben a hang és feliratváltás miatt, meg már csak maga a mappaszerkezet béna kezelése miatt sem használok DLNA-t"
Nálam ezek tökéletesen működnek mindhárom TV-men.
Ráadásul a folyamatos indexelés húzza a NAS-t feleslegesen
Hülyeség. pl. a minidlna nem indexel mint a Twonky órákig. Pár perc alatt ész van.
"Ha 6 hangsáv van akkor abból választasz, meg akár 20-30 felirattal is elboldogul."
Ez nálam is megy mindenféle gond nélkül.
"Hogy nem tudja lejátszani az iso-kat."
Még mindig ott tartunk, hogy nem a nas játsza le a iso-t, mkv-t és úgy általában semmit.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14059 üzenetére
Androidon is ugyanez a helyzet, csak ott van (jobb esetben) egy elkülönített user storage(belső tárhely), ahova mentheted a képeket, videókat stb, de az appokat nem ott tárolja, illetve ami az iphonokban nagy hiányosság, az az sd kártya.(de pl a nexus 5ben sincs, de ott legalább van belső tárhely)
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14022 üzenetére
Bocsi, ez itt nagyon off, de nem szeretem ha fikázzák a droidot!
Androidra sincs nagyon vírus... Pláne, h root jogok nélkül milyen app tud belenyúlni a rendszerbe?
Az android is tud hasonló elkülönítést és még a rendszerrel is intenteken keresztül kommunikál.
Illetve a fejlesztés is ingyenes rá. Nem kell kifizetni azt a ~100 dollárt... (Jó persze a playnek is van fejlesztői díja(15 $) de az nem azt jelenti, h nem oszthatod meg bárkivel a csomagfájlt. Ios alatt max a kódot lehetne továbbadni...
Iphonet manapság csak a tinik vesznek, mert JB nélkül használhatatlan arra, amire manapság egy komolyabb célokkal rendelkező felhasználó tenne.
Ha csak fényképezésre meg féjszbúkozásra kéne, akkor talán elfogadnám, mert a SoC erős, csak az oprendszer csicsa...
Ne hasonlítsuk a szezont a fazonnal. Az android, az apple és a windows is más-más dolgokban jó.
Mint mondtam az, h a droidra vannak vírusok erős kijelentés! Olyan, h general android vírus még nem létezik. Előfordulhat, hogy néhány droid platformú telefonra a gyártók véletlenül rést hagytak a kódban, amivel megszerezhető a root jog és vele együtt a hatalom a rendszer felett, az nem az aosp hibája, hanem az adott gyártóé...
-
junkpod
veterán
válasz
FefeeX #14017 üzenetére
ezt nem tudom, de Tonyk által linkelt képen a bal felső sarok egy nagy zöld + jel, erős a gyanúm, hogy ez torrent hozzáadás lesz.
iPhone elvek: ezt nem is tudtam, még egy ok, hogy ne vegyek olyat. érthetetlen, hogy egy távoli gépen futó torrent kliens kezelőfelülete hogy ütközik az elveikbe...Anonymus23 köszi, talán v2 de majd megnézem. és mi van ha v1?
-
junkpod
veterán
válasz
FefeeX #14013 üzenetére
de webböngészőből van egy alap felület, ami használható, persze nem olyan profi mint a kliens, de működik.
(iPhone-ra nincs Transmission kliens mert nem engedik???)múltkor kérdeztem, de elnyelődött: milyen típusra érdemes cserélni a hangosodó 2 éves ventilátort NSA325-ben? Vagy érdemes kenegetni valamivel?
-
krealon
veterán
"nálatok működik a NAS FTP-je úgy, hogy böngészőben NASIP:21 ?"
FYI: a bongeszoben NASIP:21 == http://NASIP:21
Nem csoda, hogy nem ertik meg egymast az ftp protokol szerint kommunikalni probalo szerverrel.Ha olyan bongeszod lenne, amiben beallithatod, hogy 21-es portra intezett keresnel az ftp kapcsolatot inditana, akkor mukodne az elkepzelesed.
-
Tonyk
veterán
34. sorban hiba van a minidlna.conf-ban.
34 sor. Mi a jóistent írtál bele ennyit?
Nálam ennyi egy minidlna.conf:
port=8200
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
friendly_name= miniDLNA
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/al
bum.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg
inotify=yes
enable_tivo=no
strict_dlna=no
notify_interval=900
serial=12345678
model_number=1
db_dir=/ffp/tmp/minidlna
log_dir=/ffp/tmp/minidlnaszerk: az eltávolítást már leírtam, hogy kell.
-
krealon
veterán
"putty alatt CMD-ben nincs copy-paste (vagy én nem tudok eleget hozzá)"
Akkor tessek tanulni. Nem szegyen az.
https://www.google.hu/search?q=putty+paste
http://kb.site5.com/shell-access-ssh/putty-how-to-copy-and-paste-to-and-from-a-putty-window/
-
Tonyk
veterán
" már engedte telepíteni az 1.1.1-et"
hibaüzenet?
"mondjuk nem tudom, hogy lehet vele több mappát beindexeltetni;"
Így (akárhány könyvtár mehet bele, a példában a számozás csak a láthatóság kedvéérét):
/ffp/etc/minidlna.conf-ban
media_dir=V,/i-data/md0/video1
media_dir=V,/i-data/md0/video2
media_dir=V,/i-data/md0/video3
media_dir=A,/i-data/md0/music1
media_dir=A,/i-data/md0/music2
media_dir=A,/i-data/md0/music3
media_dir=P,/i-data/md0/photo1
media_dir=P,/i-data/md0/photo2
media_dir=P,/i-data/md0/photo3"ez a minidlna sokkal puritánabb"
ja, nincs csiliivilii felülete, de működik.
"és sokkal körülményesebb is a telepítése"
Egyáltalán nem bonyolult a telepítése. Első alkalommal is meg kellene legyen 3 perc alatt, úgy hogy gépelgeted a parancsokat.... De szerintem sokat mondtam:
Ezeket copy-paste-elve (így, egy az egyben) kb. 15 másodperc:
Install:
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -i minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -i libjpeg-8c-arm-1.txz
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -i libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
wget http://inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -i sqlite-3.7.9-arm-1.txz
wget http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/libexif-0.6.20-arm-1.txz
funpkg -i libexif-0.6.20-arm-1.txzUninstall (copy-paste):
nyilván a csomagverzióknak megfelelő fájlnevekkel. A fenti installhoz pl. így:/ffp/start/minidlna.sh stop
funpkg -r minidlna-1.1.0-cvs-arm-1.txz
funpkg -r libjpeg-8c-arm-1.txz
funpkg -r libid3tag-0.15.1b-arm-1.txz
funpkg -r sqlite-3.7.9-arm-1.txz
funpkg -r libexif-0.6.20-arm-1.txz
rm /ffp/etc/minidlna.conf
rm /ffp/start/minidlna.sh
rm -rf /ffp/tmp/minidlna/"használata (legalábbis az elején)"
Milyen funkciója nehezen használható? Elindul, megy, indexel, ahonnét kéred, más használati nehézsége meg nincs merthogy nincs kattingatós felülete, csak a staus oldala.
-
kmarci25
veterán
Igen. Ez az, amit még nem oldottam meg...
Az miért lehet, hogy az androidos Remote Transmission egy ideig frankón kezeli a TM-rt, aztán egyszer csak nem (connection error, vagy refused), és csak egy reinstall segít. Ez már kétszer megtörtént. (Persze otthoni wifis hálózat, és semmin nem változtattam, se a NAS-ban, sem az androidos app-ban.) -
rsf
senior tag
-
törölt tag
Köszönöm! Ha van valakinek konkrét tapasztalata, hogy ezt hogyan kell csinálni, akkor én örülnék, ha megosztaná. A nálam lévő felállás szerintem általános. Fogtam a vinyót, beleraktam. A NAS létrehozta a partíciókat. Az egyiken rajta vannak a tárolt adatok, amiket nem szeretnék elveszíteni. Gondolom, így fel sem ismerné a Win. Hogyan tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest