- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #17115 üzenetére
Szia!
Van admin/zy-pkgs/ mappád azon a HDD-n? Nekem ebből a hibaüzenetből nem úgy tűnik...Hupsz, most látom, hogy sikerült rosszul bemásolnom a parancsot. A végéről egy pont lemaradt...
Ne haragudj!
Tehát:
screen tar -C /i-data/md0/admin/zy-pkgs/ -cJf /i-data/md0/admin/NASTIPUS_csomagok.tar.xz .
Nyilván Nálad md1 lesz és NSA320 az elérési utakban és csomagnév.
-
szjoci
őstag
válasz
SteveL #17106 üzenetére
Hát akkor tényleg nem értem. Mondjuk tényleg nem konyítok semmit hozzá, felpakolgatok én is csomagokat leírás alapján de ennyivel ennyi...
Ha esetleg megtalálod mi, melyik fájl hiányzik, szívesen átküldöm. Na meg a topik linux gurui ha erre járnak biztos tudnak neked segíteni
-
szjoci
őstag
válasz
SteveL #17101 üzenetére
Igen, amiatt változott meg a tartalma. Most visszaírtam erre a localhostos címre, és megjelentek Dini repói is
Nálam is volt költözés (mondjuk már lassan egy éve
), de én nulláról kezdtem a nas "telepítését" az új merevlemezre. Aztán másoltam át a tartalmakat a régi hdd-ről.
-
SteveL
aktív tag
válasz
SteveL #17092 üzenetére
Az ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror oldalon nincs NSA320, csak NSA320S, nem ez lehet a probléma? (NSA320-am van.)
-
Tonyk
veterán
válasz
SteveL #16918 üzenetére
Az estetek 100%-ban kiírja, hogy mi kell neki.
Pl:
"can't load library 'libjpeg.so.8'"Nemes egyszerűséggel levágod a lib és a pont utáni részt szövegrészt a hiányolt libjpeg.so.x elől és slacker -a jpeg. Ennyi.
A maradék 2% meg szerintem n+1 alkalommal le van itt írva, hogy melyik csomagban található. De ha nem szeretnéd sem a fórum keresőjét használni, sem a google-t, akkor beírod, és rendszerint perceken belül választ kapsz valakitől itt.A hivatkozott Sly üzenetben is ott van, hogy nem elérhető az adott repo : "failed to connect to", azaz nem működik, így onnan letölteni sem tudja a hiányzó függőséget. Ilyenkor meg kell keresni másik repo-ban vagy kézzel telepíteni.
De annak idején mikor lehalt a kylek csináltam egy teljes repo mentést az akkor működőekről a google drivera. Ennek is itt van a linkje a fórumban, meg kell keresni ( keresőbe repo mentés -> [link]), letölteni felrakni onnan (wget majd funpkg -i).
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #16913 üzenetére
Akkor minek kézi rescan?
Bár jogos, ha már van egy funkció, az menjen úgy, ahogy kell. Legrosszabb esetben gyártok a státusz felületére egy rescan gombot is!
(#16914) Tonyk
Ez nem FFp-s csomag, hanem a programcsomagos statikus miniDLNA próbálkozásom.
Nincsen FFp-s start szkriptje és maga az FFp sem szükséges hozzá.
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #15686 üzenetére
Szia!
Magáról a sane lefordításáról már (ha jól rémlik) írtam. De sajnos nem csak magára a szkennerprogramra van szükség, hanem egy arm kompatibilis driverre. Szóval ha a nyomtatódhoz találsz arm(5) driver-t vagy olyan forráskódot, ami támogatja az arm-ot és működik 2.6.31.8-as kernellel, akkor minden további nélkül megodható.
-
zambozoli
aktív tag
-
törölt tag
Köszi! Alakul ez. Látom a listát. De hogy tudok belőle telepíteni? Odanavigálok az MC -hez, alul kék az OK -gomb, ütök egy entert és kilép. Ki kéne külön jelölni? De melyik billentyűvel?
Egyébként jól gondolom, hogy ha bent vagyok SSH -val, akkor a fájlműveletekhez nem feltétlenül kell az MC, mert terminálból is tudnék ilyen utasításokat adni? -
törölt tag
Csakhogy én nem egy teló, vagy Tab kijelzőjét bökdösve szeretném működésre bírni, hanem egy 24collos, fullHD monitoron, egérrel és billentyűzettel. Nézd meg a screenshotomon a "tálcát"! Egy tabon nem nagyon van tálcaeltűntető, vagy kikapcsoló gomb és a jobb szélen látható ethernet kapcsolat ikonja se sűrűn fordul elő.
-
MajaG
senior tag
-
8nemesis8
veterán
Gyári csatlakozóra hogyan találtak rádugható "adaptert"? Én kerestem, de nem találtam sajnos.
Mi a neve?
Úgy oldottam most meg, hogy amikkel az alaplapra lehet dugni a ház usb hang stb dolgait azokat a csatikat, amik önállóak, rádugtam egyesével a nasra, de elég instabil! -
-
Zsadi
őstag
8. oldal
Itt hozzunk létre egy fájlt (én web_prefix (kiterjesztés nélkül) nevet adtam neki) a következő tartalommal:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/2.new_mirror/
Ekkor lépjünk be szerkezetünk webadminisztrációjába, navigáljunk el a
Alkalmazások - Programcsomag menüpontba. Kattintsunk a Lista lekérdezése az Internetről gombra. A listában megjelenik egy új telepíthető csomag ---> ffpAmíg nem hozom létre ezt a fájlt, addig nem is láthatom a letöltendő csomagot?
(Nézegetem előre, mit hogyan kell majd, ezért a hüle kérdés)
Illetve az új firmware-val feltelepített TM-t le kell-e szednem, vagy hagyhatom fent?
Köszi!
-
-
SteveL
aktív tag
Bár az, hogy "fut" az FFP, nem teljesen igaz, az FFP inkább csak lehetővé teszi, hogy az operációs rendszer ne legyen lekorlátozva a gyári programokra és beállításokra, a feltett extrák futnak inkább onnan, ahova az FFP felteszi (pl. pendrive, ha az FFP pendrive-on van).
-
Tonyk
veterán
De továbbra sem értem, miért akarná valaki az FFP-t eltávolítani, szükség esetén le is lehet tiltani. Ezért nyugodtan futhat a merevlemezről.
+1
FFP-nek semmi hátránya sincs. Csak előnye.
Talán egyetlenegy "hátrányt" lehet említeni hdd-s verzió esetében, hogy nem hagyja aludni a hdd-t. Már ha ez egyáltalán hátrány. Eszembe nem jutna pendrivera telepíteni. -
törölt tag
Köszönöm, megcsináltam, de továbbra sem jó.
Sajnos van egy kis keveredés a fejemben, szóval tuti én szúrom el, de egyelőre elég kaotikus a dolog.
Na de a lényeg ... Megcsináltam a file módosítást, ám most "other winsock error (10109)" hibaüzenettel nem csatlakozik a GUI.
Ráadásul visszanéztem a settings.json-t és visszaírta az IP címet a NAS jelszavára "rpc-whitelist : password"Természetesen mindig után újraindítottam, bár most az utolsó próbálkozásomnál ezt is kihagytam, hátha ... de nem
-
Anonymus23
veterán
Rosszul fogalmaztam:
Az MC-ben tudok mindenfelé másolni, de hiába másolom át onnan egy mappába, onnan nem engedi kimásolni a windowsba.Szerk.:
Yesss, megvan: attribútumok nélkül kell másolniNa akkor most ugrik a majom a vízbe, meglátjuk, hogy mit fog szólni a winchester cseréhez.
-
Game78
tag
Szia!
Nekem is Green van benne,megosztanád hogy lehet a Nas-on megcsinálni a fejparkolást?Bár én úgy tudom a 193-as sort kell nézni,a felpörgetés viszont soknak tűnik:
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 34
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 27
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 29
9 Power_On_Hours 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 177
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 100 253 000 Old_age Always - 0
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 188 188 021 Pre-fail Always - 3583
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 62
194 Temperature_Celsius 0x0022 102 100 000 Old_age Always - 41
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0 -
matyi1988
csendes tag
Persze tudom ez egy nehéz kérdés mert sok embernek van pozitív és negatív véleménye ugyan arról a hdd-ről de akkor mit javasoltok milyet vegyek?Olvastam, hogy a red az kifejezetten nasokba lettek készítve.De az annyival jobb mint pl a green?Mert itt most olvastam minden félét
. Igazából nem ragaszkodok a márkához nekem mind1 milyen csak ár\érték arányba jó legyen.
-
kenyerr
tag
Igaz én revoltec airguarddal (vagy valami ilyesmi a neve) próbálkoztam, annál bejött a befelé fújás (anno itt ajánlották). Egyébként én is megragadtam sajnos a történetben, mivel nulla hozzáértéssel nem akarok forrasztgatni benne ide-oda. A ramsüni még egy régi videokártyából volt, "ragadós" az alja és azzal lehet odatenni, simán le lehet venni egyébként.
-
Joshi
titán
Itt a fórumon valaki ezt a Noiseblocker BlackSilent Fan XM1R - 40mm ventit ajánlotta a NAS-ba. Én még nem vettem mert engem még annyira nem zavar a hangja de később lehet hogy én is beruházok egyre. Ha esetleg vennél akkor légyszi írd le a tapasztalatot róla. Köszi.
-
Anonymus23
veterán
De akkro meg nem értek valamit.
Ha a NAS közvetlenül modem mögött van, akkor fog kapni egy külső IP címet, amit lehet használni, hogy DDNS vagy noip-vel kivülről is el tudd érni.
De ha a NAS egy router mögött van, akkor csak egy hálózaton belüli IP címe lesz (192.168.1.xxx), nem?
Ezzel meg már nem fog tudni mit kezdeni szerintem a NAS-on belüli DDNS?
Nem láttam olyan részt, ahol a NAS látta volna, hogy mi a külső IP cím, bár ettől még lehet, hogy látja és jegyzi, de ha router van, akkor szerintem mindenképpen érdemes abban beállítani. -
törölt tag
Szerintem a NAS ebből a szempontból a Puppy -hoz hasunlóan működik. Amikor elindítod, akkor a rendszerpartícióról betölti a rendszert a ram -ba, ami ezután onnan fut. A továbbiakban csak az adateléréshez szükséges a merevlemez, a rendszer működik nélküle is. A sleep leállítja a vinyót, ha azt a beállított ideig nem használta a NAS.. Ennyi. Ha sleep -idő után jelentkezek be, akkor lassabb az első elérés és hallom, ahogy dolgozni kezd a vinyó. Aki torrentezik, az nyilván nem fog ilyet tapasztalni. Azt nem tudom, mi a helyzet a lemezre telepített FFP esetén, mert nekem sincs FFP. SZERINTEM!
-
betyarr
veterán
Akkor én nem panaszkodom!28 fokos szobában,zárt tv szekrényben csak 52 fok a cpu és 45 fok a hdd.Igaz tegnap este ez egy hangyányit magasabb volt.58 cpu és 49 hdd a 29 fokos szobában.hozzáteszem hogy ekkor már jóideje maxon pörgött a cpu mert a polkast indexelt ezerrel.
-
törölt tag
A táblagépre van tippem, a többit nem ismerem. Gone Mad Player. Nagy zenetárhoz ideális. Sajnos, nagy hibája, hogy nem tud hálózatról llejátszani. Ha a tab rootolt és a kernel támogatja, akkor a Mount Managerrel be tudod csatolni a zenekönyvtárat a Tab fájlrendszerébe. Innentől minden program a /mnt/sdcard/cifs/.... útvonalon "látja", tehát nem minősül hálózati lejátszásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest