- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
sampe
aktív tag
válasz
odorgg #23476 üzenetére
bf3 hoz egy 560 ból álló sli rendszert szeretnék építeni addig meg elvergődnék vagy az 5770 el vagy a 260 al
az is igaz, hogy a bf3 csak ősszel jelenik meg, addig pedig még változhat a vga piac, így nem érdemes még ennyire előre gondolkodni, ez miatt is tartok a cserétől
-
tibi.234
tag
válasz
odorgg #23420 üzenetére
a konfigom: intel core 2 duo e6550( egy ekl hütö van rajta), 5gb kingston 800 mhz-s ram (2x2), gigabyte g31m-es2l alaplap, wd 500 gb 32 mb cache Winya, RaptoxX 450 es táp, és a vga: bfg gtx 280oc. a hiba az hogy mikor bekapcsolom a gépet és elindítom a cod 4 et (multi) akkor mihejst bejön a szerver azonnal a gép újraindul.a vga nincs felhuzva semmi csak a hütést huztam fel 72% ra hogy hűtsön.
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22605 üzenetére
Igazából már lényegtelen hisz low3D-ben is 2D órajel megy. Szóval nem tudom mikor vált/váltana 2D-re.
Így jó ahogy van.
Végre nem kell pöcsörésznem a feszültségekkel. Az alap órajel pedig nekem tökéletesen elég amire használom.ÁÁÁÁ! Isten ments a win reinstaltól. Már másfél éve megvan ez a win. Inkább javítgatom.
Volt pár ati és Nv. kártya is alatta és eddig mindig meg tudtam javítani.
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22592 üzenetére
Látom terjed a lefelé feszelés.
Mondjuk nálad a hang már nem téma de pl. nálam a venti a csökkentett fesszel már nem pörög mint állat hanem elviselhető hanggal megy játékok alatt.
Én is tettem még egy picurkát a feszre mert mintha pár hiba lett volna BC2 alatt de lehet csak az árnyékok jelentek meg hirtelen. Tulajdonképpen nem akarom kicentizni ezért most 1,0625V a 3D fesz. Sajnos biosba turkálás nélkül ezt a feszt csak állandóra tudja adagolni az AB. (evga voltage tuner ébresztés után valamiért automatikusan nem kezeli le és én lusta vagyok belépni és manuálisan elindítani) így most mindenféle órajel ezen a feszkón megy.
Ha neked is AMP! kártyád van küldj már nekem légyszi egy olyan biost amiben a low3D át van írva 2D órajelre és 0,9V körül kap a 3D pedig mondjuk 1,0625V a gyári órajelen.GPU-z szerinti biosszámom: 62.00.OE.00.01
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22573 üzenetére
Nem hinném hogy feszt fogok emelni mert nekem a gyári feszen ment 730-on a gpu és bevallom nagyon zavart a venti 100%-os süvítése. 750 felett feszt kellett volna már emelnem és a gyári 1,18V-ot se nagyon komálja az alap hűtéssel.
Igazából arra törekedek hogy nagyvonalakban halkan tudjak játszani miközben azért az erő megvan.
Úgy gondolom az alap 700 nincs olyan messze a 730-tól még a 750-től sem hogy azon a 5-8% teljesítménytöbbleten görcsöljek.Lara:
Ezzel a progival egészen azt elértem hogy belövöm vele a 3D 1,05V-ot és ő automatikusan a 2D profilhoz levesz 0,1V feszt. Az AB-hez képest ahol a minimum fesz 1V most 0,95V-nál járok. Nem értem miért nem lehet 2D/3D profilt készíteni mert akkor mehetne még lejjebb is.
Most ez marad. Még azt is ki kell próbálnom hogy viselkedik egy-két boot után a progi. Ab is néha megkergült.
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22542 üzenetére
A vrm miatt nem merem feszelni a kártyát. Pont az ellenkező irányba haladok a fesszel.
Alapórajel és 1,05V így már nagyon baráti minden hőfok úgy hogy a gyári venti is 65% körül jár játékok alatt ami még pont elviselhető.
Ha lett volna pénzem megvettem volna Larától a vizesblokkot is rá de nálam jönnek mennek a vga-k. Lehet 1 hét múlva már egy 7300Gs-el nyomulok majd. Nálam soha nem tudni mit hoz a sors. -
P.e.t.ya.
senior tag
válasz
odorgg #22547 üzenetére
Na nálam is lepottyanóban,de a hűtőbordához képest merőlegesen
raktam fel a VRM bordákat, igy a nagyborda felfogatásakor az ráfesziti
a kis VRM borákat a nyákra. Viszont nem pasztáztam,csak hagytam
a gyári csuri ragasztóvalSzerintem itt lesz a baj
Szerk : neked a gtx 280 hűtés van...nekem nincs ilyen fasza nagy bordám
ez van nekem -
-
Cadal
őstag
-
Laraxior
titán
válasz
odorgg #21997 üzenetére
annyira ne örülj neki,mert ha az a széria ami nekem is volt akkor kezdheted egy MSi bios-felrakással, hogy működjön rendesen a powerplay.
Persze ezt már csak akkor tudtam meg amikor nem volt nálam a VGA.
Vigyázz vele,mert a hűtőborda is egy rakás kaki. egybealumínium,még egy rézmag sincsen a közepén.A ramoknál pedig 2mm vastag gumilapocska van,ramhűtés gyanánt...
hiába 216SP,meg 55nm
gány egy munka XFXéktől -
Tompo92
senior tag
válasz
odorgg #21995 üzenetére
Megis találtam a hiba okát
2 csavarral kell rögzíteni a házhoz a VGA-t abbol a 2 csavarbol 1 volt bent az is épp hogy becsavarva és a ház belső fele dünnyögött...
Mivel a legnagyobb zajt csak a VGA csinál...más semmi egyéb...
Szóval ezért feltételeztem hogy a kártya a baj...
Köszi a segitséget
-
pcsabat
őstag
válasz
odorgg #20976 üzenetére
DX9-ben high beállításokkal kb ugyanúgy fog kinézni a játék csak nem 30-40 hanem 70-80 fps-el fog menni
, DX10 csak akkor ha elengedhetetlen számodra az élsimítás
Sztem inkább nagyobb fps legyen mint olyan részletek amiket nem is látszviszont grat az MSI GTX-edhez, nagyon szép órajeleken jár
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20695 üzenetére
Nekem alacsonynak tűnik kicsit az az SM pontszám. Túlhúztad szvsz, ilyen órajelen többet kéne kapnod.
Nekem 700/1509/1200:
SM2: 7526
SM3: 8124
(link)Nálad meg 785/1600/1250:
SM2: 7222
SM3: 8112CPU score-t direkt nem írtam mert 4 magossal mértem, de 3d-s teljesítmény akkor is kevés.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20670 üzenetére
Sajnos annyira nem vok bátor, hogy egymagam neki álljak. Azt a BFG-t is Overlocker piszkálta fel, én már így vettem "készre" szerelten. Amúgy érdekes volt, hogy a gpu sokat profitált a +feszből viszont a ram alig ment többet hiába kapott plusz feszt.
De azért így is szépen hasított a kicsike.
Jah ez a SOC-os téma már ilyen örökzöld dolog marad.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20648 üzenetére
Jah, főleg hogy a HT miatt 8 szálon is tud dolgozni egyszerre a 920.
Ez a vas kb 2-3 évig elég lesz. Mióta meg van, egy kis tuningot néztem csak (21x160) azt is főleg a ram miatt mert ki akartam tesztelni hogy a gariból vissza kapott kit tökéletes-e.
OCZ-t vettem de az döglött volt visszament gariba aztán már nem volt bizodalmam hozzá és inkább átváltottam Corsair-re.TTomax: Jó de vedd hozzá, hogy én 18A-ről váltottam 52A-re 12V-on... Vagyis a Q6600 többet evett 1,5V-on mint 216W. 3,5GHz-ről felment 3,6GHz-re az OC a TX650-nek köszönhetően.
-
Henk
veterán
-
hajbel
addikt
válasz
odorgg #20592 üzenetére
Persze hogy 2 különböző konfig van a két tesztben, viszont a kártyák közti reláció ugyanaz, processzor limit sehol nincs. Egyik számításban sem a 2 különböző konfigban mért kártyák közötti relációt számítottam, hanem azonos konfigban lévőkét.
Egyébként pont erről beszéltem. Aki lusta olvasni, az miért ír véleményt?
"For a GTX 260, this thing is balls-to-the-wall fast to the point where it leaves skid-marks all over the face of a reference-clocked GTX 275. In some benchmarks it even comes close to the mighty GTX 285.In all reality, it would be an insult to compare Gigabyte’s Frankenstein of a card to a reference GTX 260 because they just aren’t even in the same league. There were some tests where the Super Overclocked showed results that were a “mere” 15% more than a reference card but other than those few and far between situations, we were looking at twenty and sometimes even thirty percent performance increases. We have said in the past that many pre-overclocks we see on cards are just window dressing and won’t mean a thing when it comes to perceptible real-world gaming increases. Well, in this case the card totally bucked that trend and that in itself is damn well impressive.
We also saw that Gigabyte’s pimping of their Ultra Durable Video’s component selection and PCB manufacturing process (ezekről az általam már százszor linkelt HOC tesztben olvashattok) may be much more than just smoke and mirrors. Naturally, the GPU Gauntlet binning process did wonders for the achievable overclocks but it seems like a combination of other factors contributed to this card having noticeably lower temperatures when compared apples to apples against a stock GTX 260. This meant the fan was able to run at lower levels resulting in an extremely quiet gaming experience. Power consumption proved to be interesting as well since we were expecting significantly lower efficiency than what we ended up seeing."
Ez tényleg úgy hangzik mintha egy szar tuningos gtx 260 lenne, a DAM GOOG matrica is ezt támasztja alá
-
Mika1227
őstag
válasz
odorgg #20576 üzenetére
De miért ne nVidiát? Nekem 4 évig volt NV és nagyon szerettem, 7600gt, 9600gt aztán gondoltam váltok mert annyit olvastam, hogy milyen jók az ATI kártyák, és most már bánom, hogy nem NV-t vettem újra!!! Ezek a driver dolgok eléggé bosszantóak, meg valahogy jobbnak éreztem az nVidiát! Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy a HD 4890-em nem jó meg az ATI csak nekem az NV jobban bejött valahogy! Hiába csinálnak jó hardveri atiéknál ha drivert meg nem tudnak jót hozzá!
-
hajbel
addikt
válasz
odorgg #20477 üzenetére
Nem azért. Az elsőnél nyilván félrevezette egy ATI-nál dolgozó ember (mert az volt az érdeke), a másodikkal kapcsolatban pedig: Majd az idő eldönti, hogy érdemes-e dx11-es kártyát venni, ha kihasználják a fejlesztők. Vigyázni kell ebben a világban, mert amennyire szidják az nV-t, annyira vadkapitalista az ATI is, lásd 5830...
-
hajbel
addikt
válasz
odorgg #20475 üzenetére
Igen, viszont van úgy, hogy őt is félrevezetik, pl. az ATI-tól valaki azt mondta neki, hogy az 5830 gyorsabb lesz a 4890-nél, és 50 körül lesz. Hát nem erősebb a 4890-nél, és 60 feletti árral startolt. Vagy pl. én nem erőltetném a dx11-et annyira, mert szerintem egyelőre nem éri meg drágábban, gyengébb kártyákat vásárolni a dx11 miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
odorgg #20414 üzenetére
Jaja, én is ha játszok feltekerem a ventit 70%-ra egyből. Igaz az órajelet is 685/1050-re tolom.
bim: Jah anno nagyon korán vettem 4850-et, ami driverügyileg eléggé kellemetlen volt...
Főleg a kiforrott GTS512 után. Aztán jött a GTX260 majd a GTX280 és most újra GTX260.
-
zsolt1129
addikt
válasz
odorgg #20410 üzenetére
Már fél órát toltam és még nem lépett ki,előtte vagy 3-4 percenként. Felhúztam 65%-ra a ventiket. Az hogy a fenébe lehet,hogy a gyárilag Oc-s kártya valószínűleg túlmelegszik,meg tapintásra is atom forró. De viszont szőrösfánk,vagy más egyéb Game alatt semmi baja nincsen? Csak ez az egy játék,ami ilyen problémás. (Legalábbis Vista alatt)
sheep: Köszi
. Megpróbálom ezt is.
-
dz1
tag
válasz
odorgg #20249 üzenetére
Hello! Akkor arra az egyszerű kérdésemre legalább légyszi válaszolj, hogy lehet-e ennél a kártya típusnál ami nekünk van úgy módosítani a gpu feszültségértéket,(1.12-1.18v-ra)hogy az nincs a biosba beégetve,(véglegesítve)vagyis egy Win. restart után vissza áll a gyári érték(1.12v)?
Előre is köszönöm a választ -
gordonfreemN
addikt
válasz
odorgg #20308 üzenetére
Attól, hogy beszélgetünk itt mindenféle magfeszültségek 0.3V-al való csökkentéséről, remélem senki nem felejtette el, hogy az áramfelvétel 12V-os ágon történik, miből érdemes a fogyasztást számolni. A magfeszültség egészen máshol képződik, ezt a kártya saját tápáramköre állítja elő ebből a 12V-os ágból. Ebből számolva ha feltételezzük a 4890 190W-os maximális teljesítményét, máris megkapjuk a 15,83A-os max. áramfelvételt. Ebből kétlem én, hogy 20A lehetne mínuszolni, tehát áramot nem tud termelni...
Kivétel nélkül a feszültséget csökkentik az energimegtakarító megoldások. Kisebb feszültséghez adódik kisebb áramfelvétel. Mivel kisebb feszültséget kap a mag, ezért kevesebb áramra is van szüksége, ezt a fogyasztó jellege határozza. Ha a 4890 teljesítménye kb.70W-ra csökken, akkor 4V körülire csökken a feszültsége feltételezett állandó áramfelvétel mellett, de mivel a valóságban az áram is változik egy ilyen jellegű fogyasztónál, ezért arányosan csökken mindkettő. Méréssel meg lehetne mondani, saccra azt mondanám 8V-nál 8.75A áram folyik keresztül a kártyán így 70W a fogyasztás.
A hőmérséklet is az Áramfelvételből képződik, a frekvenciához nem sok köze van.
Az órajelet a stabilitás miatt kell csökkenteni, ahogy Henk is mondta!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest