- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek van egy Gigabyte GTX260 SOC kártyája,ami igen érdekes dolgokat művel.Játékok alatt fagyogatott.GPU Capsviewer-t ráengedtem és pillanatok alatt 80 fokig melegedett a gpu,de a venti fordulat közben végig 40%-on maradt.MSI Afterburnerrel megoldottuk a dolgot és úgy tűnt jó lesz.Sajnos random fagyások így is voltak játék közben.Afterburnerrel néztük mit művel játék közben a kártya és ekkor derült ki,hogy a gpu használat fagyás előtt hirtelen 100%-ra ugrik (addig egyenletesen 40-50% között mozgott).
A hétvégén raktunk neki egy szűz xp sp3-at,a 191.07-es drivert (az előző xp-je alatt több drivert is próbáltunk),alaplapi drivereket,nodot,afterburnert (ventivezérlést belőttük) meg a WoW-ot.Sajnos az eredmény ugyanaz.
Szerintetek ezt kicserélik garanciában?Van rá papiros garancia természetesen. -
Gaben01
őstag
válasz
Speed® #23112 üzenetére
Sajnos egy elég régi házban van a gép,szellőzés szinte nulla,ezért is használja levett oldallappal (igazából a szellőzés meg a kinézet se érdekli,menjen a gép oszt' jóvan hozzáállása van),ennek ellenére voltak fagyások,belassulások,amíg bele nem nyúltam a ventivezérlésbe.55%-os venti mellett se hangos,viszont nem melegszik annyira,mint fix 40%-os ventivel.Nekem GTX280-am van,teljesen elégedett vagyok a gyári tégla hűtéssel,viszont a ventivezérlésbe az enyémnél is belenyúltam.
Azt kell,hogy mondjam,wow fullhd-ban very high beállításokkal nagyon szépen megy (fps-t egyszer sem néztünk),de szemmel látható belassulást nem láttunk egyszer sem.Az ultra beállítások már természetesen megfogják a kártyát,de ez így is szép teljesítmény.Stratégiai játékokkal szokott még játszani,durva csatajeleneteknél se volt gond very high beállításokkal.
Én szivem szerint egy p35/p45 +e8200/e8400 kombót tettem volna alá kicsit megrántva,de annyit nem akart áldozni rá.Ez egy kompromisszumos megoldás lett.
x2 6000+, GTX260SOC, 4GB ram, Corsair CX500W került a gépbe,a régi cumók eladása után 50K-ba került a fejlesztés.Szerintem ennyi kompromisszum belefér. -
Gaben01
őstag
Unokaöcsém gépében egy am2 x2 6000+ (3GHz 89W) van,4GB ram és egy giga GTX260SOC.Fullhd-s felbontás mellett mennyire szűk keresztmetszet a cpu?Az teljesen nyilvánvaló,hogy kevés a proci,de a lap (asus m2n-e sli) ennél erősebb procit nem támogat,lapot vagy esetleg platformot meg nem akar váltani egyelőre.Egy kis tuning még szóbajöhet,bár nem panaszkodott eddig.Egy athlon 3200+ és 7900GS kombóról váltott,leginkább WoW-ozik.Nem túl nagy ráfordítással (cpu:10K, vga:30K) egy elég korrekt gépe lett,a későbbiekben pedig egy lap+proci cserével még sokáig elég lehet neki.
Viszont az fura,hogy a vga ventivezérlése botrányosan sz@r.Vagy piszkálva lett vagy gyárilag ilyen.Egyszerűen túlmelegedett egy levett oldallapos házban.Afterburner föl,szőrös fánk indít és legnagyobb meglepetésemre még 80 fokos gpu-nál is 40%-on teker a venti.
Azóta afterburnerben be lett lőve egy normális ventivezérlés,így terhelés alatt se melegszik 80 fokra.
-
Gaben01
őstag
Nagyon szerény tuning van csak a ref órajelekhez képest,inkább a feszcsökkentés volt a lényeg. 1,1V@660/1400/2300, gyárilag 1,18V@602/1296/2214 értékek voltak. Így nem melegszik annyira terhelés alatt (pl CoD MW2 1920x1080, 4xAA,minden maxra állítva nem melegszik 70 fok fölé),igaz belepiszkáltam a ventivezérlésbe is.A gyári beállítással nagyon sokáig 40%-on pörög a venti és így elmelegszik a gpu mire fölpörög a venti és 80 foknál már 100%-on üvölt.Most viszont alapjáraton 42%-on megy és 52 foknál már kezdi emelni a fordulatot,így furmark alatt se megy 75fok/60% fölé-
kpal:Laraxior linkelte itt a topikban nem is olyan régen (kb 50 hsz-szel ezelőtt) az evga voltage tunert.Azt feltettem és csökkenteni kezdtem a feszültséget.Közben konzultáltam odorgg kollégával ez ügyben (ezúton is mégegyszer köszönöm a segítségét
),nála 0,8V@150/300 beállítások vannak 2D-ben.Ezen felbuzdultam, win alatt rápróbáltam a 0,8V@300/400/200 beállításokra és nem volt gond.Úgyhogy boldogan ráfleseltem a kártyára a bios-t 0,8V@150/300/200 órajelekkel és restart után jött a szopás.
A desktop nem töltött be.Pár perc pihentetés után szerencsére egy pár percre ment rendesen a rendszer,addig visszadobtam rá az eredetit és ment rendesen.Aztán került rá a mostani bios.
FONTOS! A shader órajel a gpu órajel minimum duplája kell legyen. -
Gaben01
őstag
-
Gaben01
őstag
válasz
I. Richard #21192 üzenetére
Próbáld meg a 182.50-es driverrel.
-
Gaben01
őstag
Akkor mutatok egy 8800GTS eredményt én is: [link]
-
Gaben01
őstag
Ok,az lenne a legjobb megoldás nekem is,ha a gyári 2 ventis hűtés helyett tennék rá egy AC hűtőt,de nem igazán akarok egy 35K-s vga-ra egy erősen 10K körül hűtőt tenni,a vízhűtésemtől meg nemrég szabadultam meg.Hajbel kolléga annyit árkált az SOC-ről,hogy ha találok használtan jó árban még a végén veszek egyet,annak legalább kifelé fúj a ventije.
-
Gaben01
őstag
-
Gaben01
őstag
Az kimaradt,hogy idle 42 fok 40%-os venti és egészen 70 fokig ez így is marad,csak 71 foknál kezdi emelni a fordulatot,ami nekem nagyon szimpatikus,mert elég durva hangja lesz a ventiknek elég hirtelen (Gainward Golden Sample) azért,hogy meg tudja fogni a a melegedést.Holott normális ventivezérléssel ez kiküszöbölhető lenne.Ráadásul így elég nehezen is hűl vissza a kártya,mivel 70 foknál ugye egyből visszaáll 40%-ra és ez a retek hűtés ami rajta van nem kifelé fúj,hanem bent keringteti a meleget.
-
Gaben01
őstag
Jó is,hogy említitek ezt a ventivezérlést.Nálam a win7 64bit alatt a riva nem megy,ezért az evga precision-t használom,viszont arra még nem bírtam rájönni,hogy tudom megcsinálni benne a ventivezérlést.Ha auot-n hagyom,akkor fix 40%-on teker a venti idle és terhelten is olyan 70 fokig,viszont a furmark alatt meg szépen emeli a ventifordulatot.
Jó lenne módosítani a ventivezérlést úgy mint a riva-ban,de nem igazán megy az evga-val.Azt látom,hogy profilokat létre lehet hozni,de az órajelekre és venti fordulatra vonatkozik,úgy összességében,nekem meg nincs kedvem minden alkalommal,amikor játszani akarok elmentett profilok között váltogatni.Egyáltalán meg tudom ezt csinálni az evga-val? -
Gaben01
őstag
válasz
hajbel #20593 üzenetére
Eddig csak olvasgattam,nem akartam beleszólni,de már nem bírom ki,mert nem értem mit akarsz elérni vagy bizonyítani.
Ha venni akarsz egy SOC-t,akkor vegyél,mintket nem kell meggyőznöd mennyire jó kártya.Itt arra akar rávilágítani mindenki,hogy nem ér 5-10K-val többet egy ref 216sp-s 260-asnál.Nekem egy gainward GS van,amit 700/1500/1150-en használok minden gond nélkül,ezt már 35K körül simán megkapod itt az apróban.Ahova ez nem elég,oda az SOC se.Ha mindenképp 45-50K-t akarsz vga-ra költeni, akkor vegyél GTX280-at,jobban jársz vele.
Viszont ha nem akarsz SOC-t venni,akkor meg teljesen felesleges és meddő vita ez a számokról és százalékokról.Én is azon a véleményen vagyok,hogy azonos konfigban egy SOC és egy 216sp-s (nem feltétlen ref) 260 között nincs szemmel észrevehető különbség,vagy aki azt mondja hogy pl. a fraps nélkül is látja a különbséget 50 és 60 fps között,az nem igazán őszinte ember.És ha még így is van (mmint azonos konfigban 10-15% az SOC javára),engem az se nagyon érdekel,emiatt biztos nem fogok cserélni és más se,tehát megint csak teljesen fölösleges ezen vitázni.
Vegyél egy SOC-t és én kölcsönadom az enyémet egy összehasonlító teszthez,de addig kár a szájtépés,mert elfogulatlan teszt nem létezik,ha tetszik ha nem. -
Gaben01
őstag
válasz
Taifa Díaz #20131 üzenetére
A tápnak elégnek kéne lennie,nekem egy 360-as zalmannal simán indult,csak 3d alatt fogyott el a táp.Tuning van (vga/cpu)?Kezdettől fogva csinálja?
-
Gaben01
őstag
A win7 topikjában is írták páran,szóval lehet,hogy nem driver függő a dolog.
Henk:ha szerencséd van,akkor megúszod.Nálam gyakran van olyan,hogy éjszakára bekapcsolva marad a gép és csak a monitort lövöm ki,reggel meg bekapcsolom.Ilyenkor szembesülök a néhány másodperces vibrálással.Eddig semmilyen más esetben nem tapasztaltam,játékok közben sem.
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
A hétvégén váltottam 32 bites XP-ről 64 bites win7-re.XP alatt a jól bevált 182.50-es drivert használtam a GTX260-hoz,mellette fönn volt a rivatuner is,mégis szépen működött az órajelvisszavétel.Win7 alá a 195.62-es drivert tettem föl,aztán a legfrissebb rivát,belőttem a már kitesztelt órajeleket a vga-nak.Természetesen 3d alkalmazás után nem áll vissza a 2d-s órajelekre.csak a low-power 3d-re.A riva uninstall után már nem volt gond,így viszont nem lehet húzni az órajeleken semmit.A másik érdekes evvel a driverrel az,ha a gép megy,de kinyomom a monitort és ha visszakapcsolom a monitort egy pár másodpercig erősen vibrál a képernyő,aztán helyreáll a rend.Az nvidia control panelen hiába állítom be a képfrissítést 60Hz-re,mindig visszaáll 59-re.
Tudtok ajánlani olyan 64 bites nforce drivert,ami nem csinál ilyen anomáliákat és a rivatunerrel is megférnek egymás mellett? -
Gaben01
őstag
64 bites Win7 és GTX 260 esetén melyik a legjobb driver?Eddig 32 bites XP SP3 volt fönn a 182.50-es driverrel,ami hibátlanul működött.Innen melyik az ajánlott? [link]
-
-
Gaben01
őstag
válasz
gainwardgs #18635 üzenetére
Elég lesz neki a 450-es.Nekem gainward gs van és a 182.50-es drivert használom,szépen működik az órajel váltás.
-
Gaben01
őstag
válasz
mcsaba2324 #17926 üzenetére
Próbaképpen szedd le innen: [link] a 182.50-es drivert.Persze előtte nem árt drivercleaner-rel vagy vmi hasonló programmal letakarítani az előző drivert.
-
Gaben01
őstag
Én a 182.50-esben még nem csalódtam,nálam tökéletesen megy az órajelváltás is.Amíg valaki nem írja azt,hogy egy újabb whql-el is megy szépen minden,addig nem bántom a dolgot.
-
Gaben01
őstag
Ma MX-2-vel újrapasztáztam a gpu-t és gyorsan lőttem is pár képet a "meztelen" nyákról.[link] [link] A ramokat takaró fémlemezt a hűtő tartja a helyén,tehát levett hűtő esetén csak leemelem a helyéről és ennyi.A másik két borda rögzítve van.Lehet,hogy az AC Xtreme simán rámenne a kártyára.
Lara!Meg tudnád nekem mérni a hűtő rögzítőcsavarjainak távolságát? Ez egy áttervezett nyák,de remélhetőleg a lyuktávolság az egyforma mindegyiken.Köszönöm előre is. -
Gaben01
őstag
válasz
laragirl83 #17778 üzenetére
Ez nagyon komoly.
Nálam warhead alatt percek alatt fölszalad a gpu 85 fokra 100% venti mellett.Az enyém nem refnyákos,vajon jó lenne erre is az ac extreme? [link]
-
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Szerintetek Crysis Warhead alatt menyire normális,hogy a gpu 85 fokig melegszik és a 2 venti 100%-on teker? Ilyen GTX 260-am van: [link]
gpu/shader/mem: 700/1400/1100 A vga kivételével mindenen víz van,elöl egy 12cm venti fúj be,hátul 2db 12cm-es szív ki. -
Gaben01
őstag
De most akkor ezek alapján én is megtehetem azt,hogy berendelek tőlük valamit aztán egy óra/nap múlva dobok nekik egy mailt,hogy részemről a vásárlás okafogyottá vált (mert pl elfogyott a zsém
) és ezért egyoldalúan elállok a szerződéstől/vételtől?Ja meg bocsesz és hasonlók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OLED monitor topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest