- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
hajbel #20630 üzenetére
Hihetetlen csávó vagy
Ha gyorsabb is lenne a SOC mondjuk 5%-al akór sem ér 5000 forintal sem többet szerintem
Tesztekkel az a probléma, hogy a te kedvedért nemfogok venni 1 SOC-ot, (Te vehetnél mert neked még 260-ad sincs
) és a tesztoldalon szereplő alaplap/proci párosításra sem szívessen ruháznék be azért, hogy neked bármit is bizonyítsak
Másrészt meg szerintem, akinek bizonyítani kell az állítását, az még mindíg te vagy nem én
Ugyanis az általad linkelgetett tesztoldalakon sem a hardverelemek, sem a GTX 260 asok órajelei nem eggyeznek!!!!!!!!!!!!! Tehát barátom, GOOGLE-izd vérágasra a szemeidet , vagy vegyél 1 SOC-ot és 1 ref 260-ast és tesztelgess
Ha ez megvan, akkór gyere vissza ebbe a topikba és újdonságold el mire jutottál
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
hajbel #20630 üzenetére
"ADAM1337: Várom a teszteket, amelyekben bebizonyítod nekem, hogy a tuningolt kártyád ki tud hozni annyi + fps-t, az alapórajelekhez képset, mint egy SOC."
Nem fogod fel hogy az összes mezei 216sp-s megy ugyanannyit órajelben mint a SOC ? Mert ennyi különbség van a soc és a többi 260 között...
Nem fogok tesztelgetni főleg nem olyannak aki egy hd3850-el bejön ide észt osztani...De feleslegesen győzködlek úgyis elhiszed a marketing szarságot amit bebeszéltél magadnak....
Amúgy nem tudom hogy van merszed beírogatni olyanoknak akik nem az első gtx260/280 ukat nyuzzák..
Nekik legalább volt már 1db ilyen vga-juk.. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20630 üzenetére
Igen! Valóban elszámoltam a különbséget abban a hszemben amit itt linkeltél megint!
Ebben a táblázatban egy 192sp-s 576Mhz-es Palit kártyához képest van 20% előnye az SOC-nak?
Nem azt mondtam, hogy szar az SOC!
Azt mondtam, hogy nem éri meg az árát mert bármelyik mezei 216-os hozza a taljesítményét![ Módosította: ollie ]
-
Henk
veterán
válasz
hajbel #20599 üzenetére
Szerintem itt eddig nem arról akartak meggyőzni téged, hogy az általad linkelt tesztekben az eredmények közötti különbség nem 15-20% mert azt mindenki kitudja számolni hanem inkább arról hogyha tuningolod a kártyákat akkor már nem lesz köztük 5-10%-nál nagyobb eltérés és ez nem ér meg + 5-10k-t. Bár én az áraknak nem néztem utána de ha tényleg csak 3k-val drágább akkor megéri mert nem kell riva tuner telepítéssel bajlódni hanem egyből mehet a móka. Mindegy engem meggyőztél meg is rendeltem.
Qru: te nem veszed észre, hogy hűvösebb miatta a lapod? Én észreveszem, hogy az enyém szinte minden más gyártóénál melegebb de az nyugtat, hogy milyen meleg lenne ha nem lenne ez a dupla rezes megoldás. Meg az is nyugtat, hogy mire kijönne az élettartam növekedés ezeknek a megoldásoknak köszönhetően már el is felejtettem a cuccot.
ADAM1337: a tiéd meg azért nem melegszik mert egy sz@r.
-
AtG
aktív tag
válasz
hajbel #20599 üzenetére
Én annak idején 40e-ért vettem a GTX 260-at, és akkor nagyon jó vételnek tartottam. Megnéztem az ipon árlistáját, és ott max. 7e Ft eltérés van a legolcsóbb GTX 260 és a SOC között. Annak fényében megveheted nyugodtan. De más tészta, hogy én 52e Ft-ért már nem vennék semmilyen GTX 260-at. Amúgy a topic baromira szét van offolva ezzel a SOC témával, másról sem szól.
-
Gaben01
őstag
válasz
hajbel #20593 üzenetére
Eddig csak olvasgattam,nem akartam beleszólni,de már nem bírom ki,mert nem értem mit akarsz elérni vagy bizonyítani.
Ha venni akarsz egy SOC-t,akkor vegyél,mintket nem kell meggyőznöd mennyire jó kártya.Itt arra akar rávilágítani mindenki,hogy nem ér 5-10K-val többet egy ref 216sp-s 260-asnál.Nekem egy gainward GS van,amit 700/1500/1150-en használok minden gond nélkül,ezt már 35K körül simán megkapod itt az apróban.Ahova ez nem elég,oda az SOC se.Ha mindenképp 45-50K-t akarsz vga-ra költeni, akkor vegyél GTX280-at,jobban jársz vele.
Viszont ha nem akarsz SOC-t venni,akkor meg teljesen felesleges és meddő vita ez a számokról és százalékokról.Én is azon a véleményen vagyok,hogy azonos konfigban egy SOC és egy 216sp-s (nem feltétlen ref) 260 között nincs szemmel észrevehető különbség,vagy aki azt mondja hogy pl. a fraps nélkül is látja a különbséget 50 és 60 fps között,az nem igazán őszinte ember.És ha még így is van (mmint azonos konfigban 10-15% az SOC javára),engem az se nagyon érdekel,emiatt biztos nem fogok cserélni és más se,tehát megint csak teljesen fölösleges ezen vitázni.
Vegyél egy SOC-t és én kölcsönadom az enyémet egy összehasonlító teszthez,de addig kár a szájtépés,mert elfogulatlan teszt nem létezik,ha tetszik ha nem. -
Henk
veterán
válasz
hajbel #20588 üzenetére
Én nem akartam beleszólni a kampányodba de ezt a trémárk tesztet felesleges volt belevonni. Bár az EVGA-nál nincs cpu-z de ha a mark nem hazudik akkor egy q9770-el volt hajtva alacsonyabb órajelen ami a mark-ban ilyen alacsony felbontáson rengeteget számít. A cpu 1500 ponttal kevesebbet csinált ami majdnem ki is hozza az összpontszám különbséget. Amivel több lett az sm2-3 pontszám az meg az órajel különségből adódik meg amennyivel a proci jobban hajtja. Az a HOC teszt nagyon jól hangzik mintha a Giga honlapját olvastam volna. Ha ez ugyanaz a 2 uncia rezes nyák meg ferrit core tekercs mint amit az alaplapoknál is reklámoznak a kisebb hőmérséklet elérésére akkor ez marketing megint. Nagyon régóta Giga lapot használok és szeretem is de ebből a szempontból az előnyét nem tapasztaltam.
Ettől függetlenül én ne vonom kétségbe, hogy ez az SOC nagyon minőségi kártya, időtálló és 10 év múlva is működni fog a technikai újításoknak köszönhetően de fenntartom, hogy ha ekkora árkülönbözet van akkor nem biztos, hogy megéri. De szerintem ez meddő vita, mindenki döntse el, hogy neki megér e ennyi többlet pénzt. -
odorgg
addikt
válasz
hajbel #20588 üzenetére
Csak szólok, hogy a linkelt tesztekben 2 külömböző konfigban tesztelték a 2 kártyát, tehát a teszt nár itt elbukott!
Szóval mutass olyan teszteket, ahol ugyanazzal a konfiggal ugyanazokkal az órajelekkel, 10-20% külömbség lessz a 2 kártya közt! Majd ha ez meglessz, akkór bizonyítasz, addig csak a szád jár feleslegessen!Egyébként azért dícsérik, mert ez a gyárilag legjobban tuningolt 260-as és ezért is ér el jó eredményeket! De aszt seholsem írják hogy 1 home tuningolt 260-as mireképes, pedig illene, mert akkór kiderülne hogy a csigabyte ezen kártyájáért 1 forintal sem érdemes többet kiadni!
Jó hogy a 192ps-nél 10% a külömbség, azért a stream processzorok száma nem mindeggy! De hát 216-sp reffel kellene öszemérni az erejét nem
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
hajbel #20588 üzenetére
De bizonyítani nem tudsz mivel nincs.
Ha annyira hype-olod vedd meg, nem tartunk vissza."Amit bizonyítanak = van, amint nem = nincs."
A fekete lyukat se bizonyították mégis elfogadott elmélet, akkor hogy is van ez ?.Idővel rájösz az összes teszt oldal részrehajló..
Ergo amit tesztelnek az istenkirályhype stb.. -
odorgg
addikt
válasz
hajbel #20578 üzenetére
De a te tesztjeidben, a kártyák közelsem azonos órajeleken üzemelnek!!!! Így persze hogy 10-20%-os külömbségek vannak!
Én aszt próbáltam elmagyarázni, az egyszerű kőmíjjes logikámmal, hogy közel hasonló órajeleken, tücsökpöcsnyi teljesítmény külömbség van a SOC és 1 referencia, hasonló órajelekre húzott 260-as között! Szerinted az 1-2 plussz FPS miatt megéri akár 1000FT-al is többet fizetni? Nemhiszem hogy olyasmiért többet kellene akárkinek fizetnie, amit otthon is ingyen megtud csinálni(tuning)
Mika1227: Azért ne NV-t, mert ATI jelenleg sokkal jobb kártyákkal büszkélkedhet, ha nem 260-as ár kategóriát nézzük! Mint írtam már itt is, csak azért cseréltem le én pl a 4890-em mert kellett a pénz! És ezért van most 260-am, mert ez közel van olyan jó, és 15000-rel olcsóbban megkaptam mint amennyiért eladtam a 4890-et(50 ér ment el)
-
odorgg
addikt
válasz
hajbel #20573 üzenetére
Én pédláúl kőműves vagyok, és mégis tudok százalékot számólni, és 2 kártya teljesítménye közt is látom a külömbséget!
Az én véleményem az, hogy felesleges plussz pénzt áldoozni 1 olyan OC-s kártyáért, ami teljesítményben 1-2 fps-el produkál többet 1 olcsobb referencia példánynál, ha otthon belövöd hasonló órajelekre!
Szóval ebben az árkategóriában, 1 alap 260-as sokkal jobb választás, mint drágább OC-s társai! Akinek meg több pénze van VGA-ra, ha van 1 csöpp esze nem GTX260-ban gondolkodik jelenleg, és mégcsak nem is Nvidiában szerintem! -
ADAM1337
nagyúr
válasz
hajbel #20573 üzenetére
Full lényegtelen kinek mi a foglalkozása, ismerek olyan embert aki 5-6 éve van az informatikában még se ért a hw-khez mert nem ez a témaköre és inkább a sw-s részt látja át.
Havernak hd4890-e van, én is azt vettem volna de nem volt sehol se boltba.
Ő alapon hajtja az i7-ét én 3.8ghz-n de hiába mert az új játékokba az én kártyám jóval levan maradva az ővétől, ez nem 4-5 fps-t jelent hanem 10-20at és ami a vicces hogy ő 1920*1200-ba 8xmsaa-val játszik én meg csak 1920*1080-ba 4xmsaa-val. -
becsitibi
senior tag
válasz
hajbel #20569 üzenetére
Had csatlakozzak már én is ide.
Mivel örök újonc vagyok,az még nem azt jelenti hogy az embernek nincs fogalma a dolgokról.Én csak 3 db gtx tulaja voltam 1:asus gtx 280 2:gigabyte gtx 275 most az aláírásomba szereplő karit nyúzom,nem mindegy az hogy azzal kereskedsz,vagy nap-mint -nap kihasználod a teljesítményét,a kettő közel nem az,de nyugodt szívvel merem ajánlani még most is ezeket a karikat.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
hajbel #20569 üzenetére
Akkor nem sok közöd van a topikhoz nem tudom hogy tudsz(Illetve hogy mersz) így vitatkozni olyanokkal akiknek legalább már van/volt ilyen kártyájuk.
Rákerestem a hsz-eidre, lényegében csak a soc-ot istenítetted csak rádszóltak hogy nem érimeg a kártya az árát hiába a legjobb gtx260 (ahol számit 1920-ba ott úgyis mindegy melyik gtx260-ad van elfogy, nekem egy palit van én 24/7-re 700/1200/1450-en hajtom és így is kevés néhol.
"Egyékbént mivel foglalkoztok?"
Ez már surolja a személyeskedést nem is értem hogy jön ez most ide ?
Egyedűl annyit tudok reagálni rá hogy firefox-ban van helyesírás ellenörző, use it. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20544 üzenetére
Itt van egy SOC teszt a HardwareCanucks-ról.
Sajnos ebben a tesztben nem szedik le a hűtőt a kártyáról. Szivesen megnézném, hogy különbözik-e a stock 55nm-es hűtőktől.
A tesztben ugyan szerepel egy EVGA GTX 260 core 216-os kártya de ezt nem szabad összetéveszteni azzal ami nekem van. A tesztben ez az EVGA core 216-os kártya van. 65nm, 216sp, 576/1242/1998. Ezt figyelembe kell venni az eredmények elemzésekor.Említetted azt is, hogy az SOC kevesebbet, fogyaszt és kevésbé melegszik mint egy sima 260-as. A tesztből látszik, hogy ez sem igaz. Nézd meg itt.
Jól látszik, hogy a 65nm-es evga hűvösebb és kevesebbet fogyaszt. Ez feltételezhetően abból adódik, hogy az evga kártyát nem tuningolták. De ettől függetlenűl elgondolkodtató az eredmény. Feltételezem, hogy az SOC-n is sima stock hűtő van.Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy hány voltot kap egy ilyen SOC kártya 3D módban.
Általában a GTX 260-ak 1.12v-ot kapnak de vannak tuning példányok amik 1.18v-ot. Az enyém gyárilag kap 1.06v-ot és ezzel a feszültséggel képes a 700Mhz-re. Azt nem tudom miért így lőtték be evga-ék de bizonyára jó hatással van a fogyasztásra és a melegedésre.Nem érdemes pusztán a neten fellelhető tesztek alapján végleges véleményt alkotni egy kártyáról. Nincs rá garancia, hogy ugyan azt a teljesítményt kapod otthon. Sokkal jobban hiszek azoknak a felhasználóknak akik itt beszámolnak saját tapasztalatukról.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20544 üzenetére
Nem világos nekem, hogy honnan vetted az EVGA + SOC összehasonlításhoz használt eredményeket. Találtál tesztet ahol azonos konfigban mérték mindkét kártyát? Linkeld már azt is légyszives.
(#20546) viktor82:
Bizony! Mesélhetnél mik a tapasztalataid a 3 GTX 260 egymáshoz való viszonyáról. Azonos konfigban hajtottad őket? Jó lenne valami real life tapasztalat a sok szines grafikon és % után. -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20532 üzenetére
Elég érdekes mozi pörög a fejedben.
Úgy látszik kettőnk közűl te vagy az aki nem olvassa el mit is ír a másik, mert többszőr leírtam neked, hogy ismerem a kártyát, olvastam róla. Az első pontod azonban igaz. Amúgy neked volt már ilyen SOC-d?Laraxior rátapintott a lényegre neked amit én egy kisregény írása közben sem tudtam megfogalmazni!
"egy adott kártyán belül nem fogsz te 15-20%os teljesítménykülönbséggel találkozni, csak órajelemeléssel." Abban az esetben ha ugyan abban a konfigban teszteled a két kártyát.
Ezek után jól esne ha elismételnéd ezt itt utánnam, mindannyiunk örömére:
"Utólagosan átértékelve a helyzetet rájöttemm, hogy igazatok van! Tévesen eltúloztam az SOC előnyét. Bocs srácok!"(#20537) Laraxior:
Valóban! -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20530 üzenetére
Ismerem ezt az SOC kártyát. Olvastam róla teszteket mikor kijött. Továbbra sem értem miért nézel hülyének és gondolod azt, hogy be kell mutatnod nekem ezt az amúgy nagyszerű kártyát. Olvastam és ismerem a linkjeidet is. Azért nem láttam értelmét ragálni rá, mert köze sincs ahhoz amiről itt mi ketten elkezdtünk beszélgetni.
A dolog úgy kezdődött, hogy te azt állítottad hogy az EVGA GTX 260 SC core 216 "Jócskán elmarad" az SOC mögött. Válaszomban arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy ez a kijelentésed egyszerűen nem igaz, erős túlzás. Nagyon erős túlzás!Nézzük a teszteket amiket linkeltél. Mindegyik alapos és egyébként rendkívűl informatív de a HOC-os tesztben egy alapórajeles (576mhz core), 192sp-s, 65nm-es GTX 260-al eresztik ringbe az SOC-t. A másik két tesztben is 576/1242/999-en járó 216sp-s 260-asokkal mérik össze. Ezekre a kártyákra az én GTX-em is jócskán ráver 15-20%-ot. Remélem így már érted, hogy miért tépem itt a billentyűzetet. Nem marad el jócskán. Lehet azért írtad ezt mert nem ismered a kártyámat.
Itt olvashatsz egy alaposabb írást róla. A hűtőjét is szétkapták. Látszik, hogy nem olcsó alkatrészekből van. Az XFX hűtőjén pl rézbetét sincs.680/1500/2500 az SOC
626/1350/2106 az enyém tuning nélkül (675/1455/2236-on használom.)
Ha találsz a neten olyan tesztet ahol ezt a két kártyát hasonlítják össze akkor linkeld légyszives mert valóban kíváncsi lennék rá.
Az elöző 3-4 hsz-ben arra próbáltam rávilágítani, hogy elhanyagolható különbség van az én kártyám és egy SOC között. mindezt a te "jócskán elmarad" megjegyzésed miatt éreztem szükségesnek tudatosítani benned. Átment a mondanivalóm?Na akkor nézzük a kérdéseidet!
Igaz, hogy már megválaszoltam ezeket de akkor újra:"Tételezzük fel, hogy egy átlagos gtx 40-45 k, ez pedig 50-55. +15-20%-os telesítménnyell +kisebb fogyasztással, +szinte hangtalan hűtéssel szerinted nem ér meg 5-10k-val többet? Mit vennél helyette?"
1. Már leírtam, hogy egy átlagos GTX 260-nál nem gyorsabb +15-20%-al egy ilyen SOC. Ezt a következtetést te az általad linkelt tesztek alapján vontad le. Csak a 192sp-s GTX 260-nál gyorsabb de annál se 15-20%-al! Az meg már ritka kártya és csak használtan kapható. Tehát nem nevezném átlagosnak.
Itt van az FC2 teszt a HOC-ról:
65nm-es, 192sp-s GTX 260, 576/1242/999-en a Gigabyte SOC ellen.
Bár nem vagyok jó matekból de hevenyészett számításaim szerint kb 10%-al gyorsabb nála!
És ez egy 192-es a nevetséges stock órajeleivel!
Akkor most képzeld el ezt a tesztet egy apróban 36-38-ért megvásárolható bármilyen 216sp-s GTX 260-al ami 600Mhz fölé van kicsit húzva. Mennyi lesz az SOC előnye? 2-3%?
Most akkor én kérdezném meg tőled, hogy ennyi többletért te kiadnál +5-10ezer forintot?
Mert én biztosan nem.
Leírtam már mit vennék helyette!
Használt GTX 280-at innen, vagy kis spórolással 5850-et.
De igazad van, hogy valóban az a döntő szempont a választásban, hogy a user milyen játékokat preferál. Mivel ez személyenként változik ezért is hoztam föl egy NV és egy ATi példát. És tényleg úgy gondolom, hogy GTX 260-ért 36-38K-nál többet kiadni 2010 márciusában már nem érdemes. De ezt is leírtam már vagy 3szor ma.ATi-s driver gondokról 4890 viszonylatban meg nem tudok nyilatkozok. Arról esetleg Laraxior mesélhetne ha van mit. Nekem csak egy 4850-em volt és nem volt vele komolyabb problémám . Kettőre emlékszem. Az egyik Crysisban a kis fehér pöttyök a másik meg GTA4-ben az eltünedező texturák de ez utóbbira gyógyír volt valamennyire a második és a harmadik patch.
-
Laraxior
titán
válasz
hajbel #20530 üzenetére
4890 drivergondok?
ez egy vicc... kettő is van nálam..és úgy üzemelnek mint a kisangyal... 70 fokos GPUnál még nem láttam többet..80%os max ventivel
Nincs is értelme a vitának ahogy látom.
Tesztek..oldalak amiket linkelsz.
Annyit mondok neked jobb ha magadnak hiszel,ill. az itt levő személyes tapasztalatnak mert szart sem érnek a netes tesztek. Bebizonyosodott párszor.
És a matematikai számolás is nulla. Matematikailag egy 4890nek elég lenne a PCI-E 8x-os sín..mégis 15% pluszt hozott az X48as lap...
Teszt szerint a GTX260 veri a 4890et..jah Crysisban egyedül... és ott is csak fél FPSel..pedig egy rongyosra húzott GTX260 volt nálam. (702/1512/2420MHz)
Mindegy..érzem hogy felesleges is a duma... -
Laraxior
titán
válasz
hajbel #20530 üzenetére
egy adott kártyán belül nem fogsz te 15-20%os teljesítménykülönbséggel találkozni, csak órajelemeléssel.
A GTX280 10%al erősebb..hogyan lenne akkor egy alapórajeles GTX260 és egy OC-s GTX260 között annyi...
Te nagyon nem értesz hozzá ez a nagy igazság...és ne is gyere nekem azzal hogy nekem nem GTX260am van én nem tudhatom...
Mert szerintem nálam több GTX-e itt nem volt senkinekakik persze ismernek...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20514 üzenetére
"Az a 20-30 Mhz konkrétan a memóriánál 120."
Ahogy elnézem inkább neked kéne utánnaolvasni a dolgoknak.
Vezesd már le nekem, hogy hogyan lesz a memóriánál 30Mhz emelésből 120 egy GTX 260 esetében légyszives. Kíváncsi lennék, hogyan jött ez ki neked.Továbbra is azt mondom, hogy ma már 35-36 ezer forintnál többet nem érdemes kiadni egy GTX 260-ért tekintve, hogy öreg technológia és kifutó generáció. 50-54 ezer egy Gigabyte SOC-ért, fölösleges és értelmetlen kiadás, mivel tuningal a legtöbb GTX 260 közel azonos teljesítményt-re képes. Igaz, hogy kevés GTX 260 képes 2500Mhz-es memóriasebességre de hidd el, hogy semmiről nem maradsz le ha a GTX-ed memóriáját "csak" 2300-2400 köré tudod húzni! Arra meg bármelyik mezei 260 képes. Itt az apróban érdemes nézelődni a használt GTX-ek között. 50-ért itt már, használt 280-at kapni ami sokkal jobban megéri mint bármelyik parasztvakítós, gyárituningos 260.
Egyébként van itt Giga SOC 43-ért, mégse nagyon kapkodnak érte.
A másik meg az, hogy nézd már meg légyszíves mióta vagyok itt ebben a topikban mielött olyanokat írsz, hogy olvassak utánna valaminek!
Rühellem ha hülyének néznek mikor én normális hangnemben kommunikálok veled. Pláne azt rühellem, ha olyasvalaki néz hülyének aki szerint egy GTX 260-nál a 30Mhz-es emelés memória oldalon valójában 120Mhz.
Megsúgom, hogy nem annyi hanem 60 tekintve, hogy GDDR3-as a kártya. Ha GDDR5-ös lenne akkor lenne 120.
Olvass, tájékozódj mielött hülyeségeket írsz!
Tanulj meg linkelni rendesen ha már csukloból hülyének nézed a tapasztaltabbat és nézz utánna az EVGA-nak mielött olyat írnál róla, hogy olcsó alkatrészeket pakolnak a kártyáikra! De jó fej leszek és megkiméllek a keresgéléstől!
Elárulom, hogy az EVGA gyártja a legjobb minőségű és épp ezért legdrágább GTX-eket, amire 10 év garanciát vállal.Egyébként szívesen csinálnék a gépemben egy összehasonlító tesztet az én kártyám és egy SOC között. Feltételezem, hogy fergeteges 3 max 5 fps előnye lenne az SOC-nak FullHD-ban, amivel konkrétan ki lehet törölni, mert ahova nem elég egy sima, tuningolt GTX 260, ott már egy SOC is kevés lesz.
Szóval GTX 260-ért a mai nap maximum 35-36K-t érdemes kiadni!
Aki 50 körül, fölött költene vga-ra annak már inkább azt javasolnám, hogy spóroljon még hozzá kicsit és vegyen egy 5850-et vagy egy használt 280-at ha mindenáron vásárolni akar.
Na azt hiszem leírtam minden ami baszta a csőröm. -
Mika1227
őstag
válasz
hajbel #20514 üzenetére
Nézegettem ezt a Gigabyte GTX 260SOC karit amit ajánlottál, hááát naggyon tetszik a kicsike!!! Ha el tudnám adni a 4890-et megfelelő áron lehet, hogy beszereznék egy ilyet! Jajj de nem szabadna nézegetnem mert teljesen rápörgök!!
Tiszta hülye vagyok!!!
Valakinek van itt ilyen karija? Tapasztalat, tényleg annyira erős mint ahogy a tesztekben olvasni?
Fura ez de míg NV-m volt (4 évig 7600gt, 9600gt) olyan megnyugtató volt! -
rup1u5
nagyúr
válasz
hajbel #20512 üzenetére
Fölösleges keresni a szálkát. Nem melegszik jobban mint alapon és jelentéktelenűl minimális lehet csak a többletfogyasztása a tuning miatt tekintve, hogy ez egy SC verzió ami alapból 626/1350/1053-on jár, tehát nem is húztam rajta sokat. És nem is hajtom maxon, mert nem látom értelmét.
Számottevő különbség nincs két GTX 260 között. Akármilyet is váaszt valaki nagyából mindegyik ugyan annyit fut. 20-30Mhz többlet konkrétan olyan minimális plusz fps-t hoz játékokban, hogy csak amiatt fikázni a lassab kártyát butaság.
Az alkatrészek minőségét meg nehogymár szó érje egy EVGA kártyán! -
odorgg
addikt
válasz
hajbel #20478 üzenetére
Engem sosem érdekelt, hogy ATI vagy NV kártyám van, én általában az alapján veszek kártyát, hogy játékokban mire képes, és persze melyiket lehet olcsóbban megkapni. A rajta lévő felirat, nemérdekel
Egyébként én is 5850-re pályáztam, de 70-80 ezret nevagyok hajlandó kiadni érte, mert annyival nemjobb, hogy 2x annyit fizessek érte mint a GTX260-ért. Egyébként azért ennyi az ára, mert megveszik ennyiért, na de ugye kikveszik meg, hát a nagy ATI fanok, akik sokan már fanatikussan rajonganak a hyper szuper hőnszeretett gyártójukért. Nevetséges, mert ezeket az elvakult klubtagokat huzzák le a legjobban, és arrol is ők tehetnek hogy az árak ott vannak ahol. Ne feledjük el hogy minden annyit ér amennyit fizetnek érte,
De persze ugyan ezt csinálja az Nvidia is, úgyhogy az egyik kutya, a másik eb. Egyébként, szerintem aki márkanevekbe szerelmes, és még boldoggá is teszik azzal, hogy esetenként, 1,5-2x-es áron adják el neki a közel hasonló teljesítményű VGA-akat, az egyszerűen hülye, és megérdemli a sorsát
Ez az én véleményem. -
smithi19
csendes tag
válasz
hajbel #20203 üzenetére
Akkor ezek szerint az én kis Zalman 400B-APS-em elbírná? mondjuk olvastam egy tesztet, ahol egy POV GTX260-at teszteltek, és ott is csak egy 450 W-s Chieftech táp volt. Hmm még a végén tényleg váltani fogok...Bár igen igazad van, nagyon szép, hogy nem egy áramzabáló kari, és ráadásul tuningbarát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lexus, Toyota topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest