Hirdetés
- Tisztázta a Motorola az Edge 70 Max frissítési ígéretét
- Yettel topik
- Ilyen lett volna a ROG Phone 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leradírozta a kijelzőt a Garmin fitnesz karkötőjéről
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
12371 - 12301
12371 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Adott egy eredetileg külső hdd-ként működő Seagate ST1000LM035 2,5" laptop hdd. Alapvetően a külső tok mikroUSB csatlakozójának sérülésével került hozzám, elsőre mákosnak tűnt a dolog, mert a gyári fröccsöntött ház "szétverése" után örömmel konstatáltam, hogy sata-usb átalakító paneles, nem fix mikroUSB-s a panelje. Át is raktam szépen egy szerelhető külső házba, de jöttek tovább a gondok. Jó eséllyel esett párat szegény korábban, jelen pillanatban 4%-os HDS szerint a cucc. Vagy meg sem akarja nyitni a gép, el-el dobálja, vagy ha próbálkozom is a mappákhoz hozzáférni, totál lefogja a gépet. Gondolom, próbálja kizárni a sérült részeket.
A cél egy konkrét mappa (kb 1-2GB-nyi cuccal) lementése lenne.
Valahogy ki lehetne iktatni a hdd saját smart funkcióját, hogy még ha részleges adatvesztéssel is, de valahogy le tudjam róla varázsolni a szükséges adatokat?
Előre is köszönöm!

A HDD saját SMART funkciójának a kikapcsolása nem fogja megoldani a problémát, mert a leállást, fagyást és lecsatlakozást nem a SMART naplózás, hanem a fizikai olvasási hibák (bad sectorok) és a meghajtó belső hibajavító mechanizmusának (ECC) az ismételt, sikertelen próbálkozásai okozzák.
A 2. (ddrescue) és 3. (Unstoppable Copier) javaslat kipróbálható, de ilyen állapotú HDD-nél az sem feltétlen fog működni, meg ha egy fájlkezelőben sem lehet hozzáférni a meghajtó tartalmához.
Itt az adatmentő cég lenne a biztos és szakszerű megoldás, feltéve ha megérne a tulajnak forintban legalább 5, vagy akár 6 számjegyű összeget az adatok lementése. -
tserrof77
őstag
Sziasztok!
Adott egy eredetileg külső hdd-ként működő Seagate ST1000LM035 2,5" laptop hdd. Alapvetően a külső tok mikroUSB csatlakozójának sérülésével került hozzám, elsőre mákosnak tűnt a dolog, mert a gyári fröccsöntött ház "szétverése" után örömmel konstatáltam, hogy sata-usb átalakító paneles, nem fix mikroUSB-s a panelje. Át is raktam szépen egy szerelhető külső házba, de jöttek tovább a gondok. Jó eséllyel esett párat szegény korábban, jelen pillanatban 4%-os HDS szerint a cucc. Vagy meg sem akarja nyitni a gép, el-el dobálja, vagy ha próbálkozom is a mappákhoz hozzáférni, totál lefogja a gépet. Gondolom, próbálja kizárni a sérült részeket.
A cél egy konkrét mappa (kb 1-2GB-nyi cuccal) lementése lenne.
Valahogy ki lehetne iktatni a hdd saját smart funkcióját, hogy még ha részleges adatvesztéssel is, de valahogy le tudjam róla varázsolni a szükséges adatokat?
Előre is köszönöm!

-
daginyomigec
tag
@Mindenki!
Melyik Recovery programot ajánljátok?
-
King Unique
titán

ennyit ír a sentinel. Viszont, ha ráhúzok akármilyen adatot, akkor a területméret határozottan változik (jobb alsó sarok) Megnyitni továbbra sem lehet. Kondíciója kiváló.Próbáltuk átkötni másik

A "hozzáférés megtagadva" hibaüzenet mezei jogosultsági, NTFS hozzáférési engedélyek probléma utal, ha NTFS-re van formázva a merevlemez, amit Windowson a hozzáférési engedélyek megfelelő beállítása, saját tulajdonba vétel stb. megold.
Ha RAW lett a partíció, akkor viszont más a hibaüzenet és a lehetséges megoldás / megoldás is.
-
daginyomigec
tag

ennyit ír a sentinel. Viszont, ha ráhúzok akármilyen adatot, akkor a területméret határozottan változik (jobb alsó sarok) Megnyitni továbbra sem lehet. Kondíciója kiváló.Próbáltuk átkötni másik

-
bh
tag
Sziasztok,
Para a köbön, újra
Szinte napra pontosan fél éve annak, hogy költözés alkalmával szerteszét sérült 18 terra vinyó adat. Iszonyú magas költség és hosszú idő árán majdnem visszanyerték a teljes adatmennyiséget.
Jajdejó
Erre; mit ad Valaki, valahol
Használom-használom... és kapok egy órákon át tartó áramkimaradást, áramszünetet...Majdnem ugyanaz a jelenség ismétlődik meg, csak most annyi különbséggel, hogy enged írni a hdd-re. Sem megnyitni, sem megnézni a lemez tartalmát nem lehet, mindig a válasz, hogy "X:\ nem érhető el. A hozzáférés megtagadva." A windows lemezkezelőjével sem jutok semerre
(amúgy ez 3 vinyóról szól)Lenne ötlete valakinek, légyszi?
HDSentinel mit ír, szektorhibás lett? Hogy tudsz rá írni ha azt írja hogy
"X:\ nem érhető el. A hozzáférés megtagadva."
? 3 különböző lemez, RAID-ben vannak vagy hogy? -
daginyomigec
tag
Sziasztok,
Para a köbön, újra
Szinte napra pontosan fél éve annak, hogy költözés alkalmával szerteszét sérült 18 terra vinyó adat. Iszonyú magas költség és hosszú idő árán majdnem visszanyerték a teljes adatmennyiséget.
Jajdejó
Erre; mit ad Valaki, valahol
Használom-használom... és kapok egy órákon át tartó áramkimaradást, áramszünetet...Majdnem ugyanaz a jelenség ismétlődik meg, csak most annyi különbséggel, hogy enged írni a hdd-re. Sem megnyitni, sem megnézni a lemez tartalmát nem lehet, mindig a válasz, hogy "X:\ nem érhető el. A hozzáférés megtagadva." A windows lemezkezelőjével sem jutok semerre
(amúgy ez 3 vinyóról szól)Lenne ötlete valakinek, légyszi?
-
King Unique
titán
Ez a kérdés inkább SSD mentés, mert a rajta levő adatok nem érdekelnek, viszont az SSD ATA jelszóval van lock-olva. A típusa Micron 520 ECO. A PC már boot előtt kéri a jelszót (ami nincs meg). A Micron windows-os gyári programja felismeri, de nem unlock-olja. Linux alatt próbálkoztam az alábbi oldalon levő parancsokkal:
https://dev1galaxy.org/viewtopic.php?id=6893
De sajnos én is hasonló hibaüzeneteket kaptam:Issuing SECURITY_ERASE command, password="", user=user SG_IO: bad/missing sense data, sb[]: 70 00 05 00 00 00 00 0a 04 ...
A secure erase sem indul el.Ilyenkor kuka az SSD, vagy érdemes még valamivel próbálkozni?
Ha a BIOS ATA jelszó jelszó nem ismert, akkor elvileg a PSID alapján fel lehet oldani, ami az ezen cikkből vett kép alapján rajta van a Micron 520 ECO SSD-n
Ez nem kifejezetten adatmentés téma formázott, törölt, meghibásodott meghajtóról, meg ha nem cél az adatmentés. Az ilyet legközelebb SSD specifikusan inkább pl. az SSD kibeszélő topikban kellene feltenni. -
ekkold
őstag
Ez a kérdés inkább SSD mentés, mert a rajta levő adatok nem érdekelnek, viszont az SSD ATA jelszóval van lock-olva. A típusa Micron 520 ECO. A PC már boot előtt kéri a jelszót (ami nincs meg). A Micron windows-os gyári programja felismeri, de nem unlock-olja. Linux alatt próbálkoztam az alábbi oldalon levő parancsokkal:
https://dev1galaxy.org/viewtopic.php?id=6893
De sajnos én is hasonló hibaüzeneteket kaptam:Issuing SECURITY_ERASE command, password="", user=user SG_IO: bad/missing sense data, sb[]: 70 00 05 00 00 00 00 0a 04 ...
A secure erase sem indul el.Ilyenkor kuka az SSD, vagy érdemes még valamivel próbálkozni?
-
mzso
veterán
1. A CHKDSK RAW esetében általában nem futtatható.
2. Ha már a meghajtó detektálása is hibás és a valós helyett 0 bájt a tárolókapacitása, akkor hozzá sem lehet férni rendesen, értelmetlen ilyenkor bármilyen futtatás.
3. Adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő meghajtóról csak olvasunk és nem írunk rá, ellenben a CHKDSK írhat rá és destruktív lehet a rajta lévő adatokra nézve, ezért csak óvatosan a használatával (bővebben).
Mivel lehet még próbálkozni? Nekem ez a problémám van.
-
King Unique
titán
1. A CHKDSK RAW esetében általában nem futtatható.
2. Ha már a meghajtó detektálása is hibás és a valós helyett 0 bájt a tárolókapacitása, akkor hozzá sem lehet férni rendesen, értelmetlen ilyenkor bármilyen futtatás.
3. Adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő meghajtóról csak olvasunk és nem írunk rá, ellenben a CHKDSK írhat rá és destruktív lehet a rajta lévő adatokra nézve, ezért csak óvatosan a használatával (bővebben).
-
Jarod1
veterán
pár napja nekem is ez jött elő
ezzel visszahozod a filerendszertA Windows keresőjében
Írja be a cmd parancsot, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot.
chkdsk X: /f
Cseréld ki az X-et a meghajtó betűjelére. -
King Unique
titán
Adatmentő programmal (példák) akkor lehet menteni, ha a Windowsban nem üres lemezként jelenik meg a lemezkezelőben a meghajtó és nem no media formában 0 bájt kapacitással parancssorban, meg ha ha a szektorhibák nem lehetetlenítik el az olvasást a lemez felületéről.
Ha esetedben nem stimmel a tárolókapacitás, 0 bájt, akkor igen, otthoni módszerekkel felejtős a mentés.Ha nem pótolhatatlan adatok lévén mégsem cél az adatmentés, akkor ilyenkor adja magát az SSD garanciális cseréje, a Kingston NV2 sorozatra van 3 év gyártói garancia.
Ha már nem garanciális, akkor viszont kb kuka... -
bh
tag
USB-n és a lapban is annyi? garancia nincs már rá?
-
PHM
addikt
Ezek mondjuk basic szintű, fapados adatmentő / partíció visszaállító programok, vannak ezeknél jobbak is, lásd #10753.
Ha adatmentés a cél, akkor nyilván NEM kellene inicializálni a meghajtót, mert az eleve destruktív, azaz törli a meghajtón lévő adatokat! Adatmentő program normál esetben inicializálatlan állapotban is hozzá tud férni a meghajtó tartalmához.Ha nem tud a meghajtóval mit kezdeni az adatmentő program, inicializálni sem lehet, stb., akkor lehet megnyekkent az SSD, vezérlő vagy firmware hibás lett, amiről ez esetben max. adatmentő cég tudna menteni, vagy még az sem feltétlen minden esetben.
Mivel pótolhatatlan adat nem volt rajta, közben a mentésről le is mondtam.
Azóta megnéztem az AOMEI Partition Assistant-tal is, a kapacitása 0,00.
Így gondolom nem tudok vele mit kezdeni, el kell engednem.
(Ez rosszkor jött, mert zsebbenyúlós lesz a pótlása.) -
King Unique
titán
És King Unique:
Köszönöm, sajnos sem a testdisk, sem a recuva nem boldogul vele.
Kivettem az alaplapból, és betettem egy USB-s külső házba.
A lemezkezelő látja, de "nem inicializált"-ként.
Ha elindítom az inicializálást, "nem megfelelő funkció" a válasz.
Így viszont nem látják a programok.Ezek mondjuk basic szintű, fapados adatmentő / partíció visszaállító programok, vannak ezeknél jobbak is, lásd #10753.
Ha adatmentés a cél, akkor nyilván NEM kellene inicializálni a meghajtót, mert az eleve destruktív, azaz törli a meghajtón lévő adatokat! Adatmentő program normál esetben inicializálatlan állapotban is hozzá tud férni a meghajtó tartalmához.Ha nem tud a meghajtóval mit kezdeni az adatmentő program, inicializálni sem lehet, stb., akkor lehet megnyekkent az SSD, vezérlő vagy firmware hibás lett, amiről ez esetben max. adatmentő cég tudna menteni, vagy még az sem feltétlen minden esetben.
-
PHM
addikt
És King Unique:
Köszönöm, sajnos sem a testdisk, sem a recuva nem boldogul vele.
Kivettem az alaplapból, és betettem egy USB-s külső házba.
A lemezkezelő látja, de "nem inicializált"-ként.
Ha elindítom az inicializálást, "nem megfelelő funkció" a válasz.
Így viszont nem látják a programok. -
King Unique
titán
-
bh
tag
testdisk
-
PHM
addikt
Üdv!
Van egy Kingston NV2-es 2TB-os SSD-m. (NVME PCI-E 4.0)
Ez ma megszűnt működni.
A lemezkezelőben látszik, de raw lett a fájlrendszere.
Milyen programmal tudnám visszahozni az életbe?
Ha rossz helyen kérdezek, kérlek irányítsatok el a megfelelő topikba,
Köszönöm előre is. -
mzso
veterán
#12341-ben leírtam. Nem fut le a chkdsk. A fájlrendszer nincs csatlakoztatva, ami nem csoda ha az MFT-vel is baj ban. Erég derült égből jött, mert amikor eltettem akkor jó volt aztán amikor egyszer használni akartam már nem.
-
bh
tag
Azt nem tudom. Egyszer csak elkezdett kínlódni. Tuti van vala Fentebb jól látni, hogy akad hiba a fájlrendszeren "hál istennek" a sok speciális fájlban...
De ha valamivel le tudnék törölni egy nagyobb fájlt talán lefutna chkdsk és több mindent meg lehetne állapítani. Hacsak nincs valami jobb fájlrendszer javító program.miben merül ki hogy "kínlódik"? mi a hiba, mit (nem) csinál amiért alapból lefuttattad a chkdisket?
-
mzso
veterán
Azt nem tudom. Egyszer csak elkezdett kínlódni. Tuti van vala Fentebb jól látni, hogy akad hiba a fájlrendszeren "hál istennek" a sok speciális fájlban...
De ha valamivel le tudnék törölni egy nagyobb fájlt talán lefutna chkdsk és több mindent meg lehetne állapítani. Hacsak nincs valami jobb fájlrendszer javító program. -
bh
tag
-
mzso
veterán
Van valami szoftver amivel biztonságosan fel tudok szabadítani helyet, hogy a chkdsk le tudjon futni? Ne adj isten meg tudja csinálni a fájlrendszert automatikusan?
-
Jarod1
veterán
érdekes ma jött elő nekem is szintén wd lemez 1TB
nekem ettől helyre álltA Windows keresőjében
Írja be a cmd parancsot, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot.chkdsk X: /f
Cserélje ki az X-et a meghajtó betűjelére. -
King Unique
titán
Itt először azt kellene tisztázni, hogy pontosan mit jelent a "nem férek hozzá".
RAW lett? Ha igen, akkor a szokásos módon lehetne megoldani otthon az adatmentést. -
Fuvaros
senior tag
Ma reggel nem férek hozzá a külső hdd-hez. USB WD 5TB
Mivel tudnám gatyába rázni ill melyik céghez érdemes vinni?
Rajta van pl az összes fotó video (tehát nagy méret)
Sajnos hiba volt nem lecserélni, 4 éves lassan.
Van olyan progi amivel hozzáférhetek? -
mzso
veterán
-
Jarod1
veterán
Helló!
Mit kell akkor csinálni ha a CHKDSK nem akar lefutni? Megáll stage 3-nál ilyen üzenettel, hogy "Insufficient disk space to repair master file table (MFT) mirror.". Szerintem amúgy tuti kéne lennie pár gigának, úgyhogy jó eséllyel a hibaüzenet is hibás...
chkdsk /B /X h:The type of the file system is NTFS.Volume label is 1500GB.Stage 1: Examining basic file system structure ...Deleted unreadable attribute list for file 9.69376 file records processed.File verification completed.Phase duration (File record verification): 10.97 seconds.0 large file records processed.Phase duration (Orphan file record recovery): 0.72 milliseconds.0 bad file records processed.Phase duration (Bad file record checking): 0.80 milliseconds.Stage 2: Examining file name linkage ...Correcting error in index $I30 for file 5.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 5.Sorting index $I30 in file 5.Correcting error in index $I30 for file 10.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 10.Sorting index $I30 in file 10.15 reparse records processed.Correcting error in index $I30 for file 1B.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 1B.Sorting index $I30 in file 1B.Correcting error in index $I30 for file 79.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 79.Sorting index $I30 in file 79.Correcting error in index $I30 for file E0.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E0.Sorting index $I30 in file E0.Correcting error in index $I30 for file E8.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E8.Sorting index $I30 in file E8.Correcting error in index $I30 for file 381.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 381.Sorting index $I30 in file 381.Correcting error in index $I30 for file 4FC.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 4FC.Sorting index $I30 in file 4FC.Correcting error in index $I30 for file E87.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E87.Sorting index $I30 in file E87.Correcting error in index $I30 for file 1159.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 1159.Sorting index $I30 in file 1159.Correcting error in index $I30 for file 2FCA.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 2FCA.Sorting index $I30 in file 2FCA.Correcting error in index $I30 for file 35BC.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 35BC.Sorting index $I30 in file 35BC.Correcting error in index $I30 for file 3D14.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3D14.Sorting index $I30 in file 3D14.Correcting error in index $I30 for file 3F31.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3F31.Sorting index $I30 in file 3F31.Correcting error in index $I30 for file 3FD1.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3FD1.Sorting index $I30 in file 3FD1.Correcting error in index $I30 for file 3FD2.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3FD2.Sorting index $I30 in file 3FD2.70436 index entries processed.Index verification completed.Phase duration (Index verification): 22.96 minutes.CHKDSK is scanning unindexed files for reconnect to their original directory.Recovering orphaned file $MFT (0) into directory file 5.Recovering orphaned file $MFTMirr (1) into directory file 5.Recovering orphaned file $LogFile (2) into directory file 5.Recovering orphaned file $Volume (3) into directory file 5.Recovering orphaned file $AttrDef (4) into directory file 5.Recovering orphaned file . (5) into directory file 5.Recovering orphaned file $Bitmap (6) into directory file 5.Recovering orphaned file $Boot (7) into directory file 5.Recovering orphaned file $BadClus (8) into directory file 5.Recovering orphaned file $Secure (9) into directory file 5.Skipping further messages about recovering orphans.104 unindexed files scanned.104 unindexed files recovered to original directory.Phase duration (Orphan reconnection): 0.00 milliseconds.0 unindexed files recovered to lost and found.Phase duration (Orphan recovery to lost and found): 14.35 milliseconds.15 reparse records processed.Phase duration (Reparse point and Object ID verification): 10.06 seconds.Stage 3: Examining security descriptors ...Security descriptor verification completed.Phase duration (Security descriptor verification): 4.59 minutes.530 data files processed.Phase duration (Data attribute verification): 0.67 milliseconds.Removing 7 clusters from the Bad Clusters File.Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ...69360 files processed.File data verification completed.Phase duration (User file recovery): 3.97 hours.Stage 5: Looking for bad, free clusters ...10805210 free clusters processed.Free space verification is complete.Phase duration (Free space recovery): 0.00 milliseconds.Correcting errors in the Master File Table (MFT) mirror.Insufficient disk space to repair master file table (MFT) mirror.CHKDSK aborted.lehet titkosítás ki kellene kapcsolni..
-
mzso
veterán
Helló!
Mit kell akkor csinálni ha a CHKDSK nem akar lefutni? Megáll stage 3-nál ilyen üzenettel, hogy "Insufficient disk space to repair master file table (MFT) mirror.". Szerintem amúgy tuti kéne lennie pár gigának, úgyhogy jó eséllyel a hibaüzenet is hibás...
chkdsk /B /X h:The type of the file system is NTFS.Volume label is 1500GB.Stage 1: Examining basic file system structure ...Deleted unreadable attribute list for file 9.69376 file records processed.File verification completed.Phase duration (File record verification): 10.97 seconds.0 large file records processed.Phase duration (Orphan file record recovery): 0.72 milliseconds.0 bad file records processed.Phase duration (Bad file record checking): 0.80 milliseconds.Stage 2: Examining file name linkage ...Correcting error in index $I30 for file 5.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 5.Sorting index $I30 in file 5.Correcting error in index $I30 for file 10.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 10.Sorting index $I30 in file 10.15 reparse records processed.Correcting error in index $I30 for file 1B.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 1B.Sorting index $I30 in file 1B.Correcting error in index $I30 for file 79.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 79.Sorting index $I30 in file 79.Correcting error in index $I30 for file E0.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E0.Sorting index $I30 in file E0.Correcting error in index $I30 for file E8.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E8.Sorting index $I30 in file E8.Correcting error in index $I30 for file 381.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 381.Sorting index $I30 in file 381.Correcting error in index $I30 for file 4FC.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 4FC.Sorting index $I30 in file 4FC.Correcting error in index $I30 for file E87.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file E87.Sorting index $I30 in file E87.Correcting error in index $I30 for file 1159.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 1159.Sorting index $I30 in file 1159.Correcting error in index $I30 for file 2FCA.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 2FCA.Sorting index $I30 in file 2FCA.Correcting error in index $I30 for file 35BC.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 35BC.Sorting index $I30 in file 35BC.Correcting error in index $I30 for file 3D14.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3D14.Sorting index $I30 in file 3D14.Correcting error in index $I30 for file 3F31.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3F31.Sorting index $I30 in file 3F31.Correcting error in index $I30 for file 3FD1.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3FD1.Sorting index $I30 in file 3FD1.Correcting error in index $I30 for file 3FD2.CHKDSK discovered free space marked as allocated in the bitmap for index $I30 for file 3FD2.Sorting index $I30 in file 3FD2.70436 index entries processed.Index verification completed.Phase duration (Index verification): 22.96 minutes.CHKDSK is scanning unindexed files for reconnect to their original directory.Recovering orphaned file $MFT (0) into directory file 5.Recovering orphaned file $MFTMirr (1) into directory file 5.Recovering orphaned file $LogFile (2) into directory file 5.Recovering orphaned file $Volume (3) into directory file 5.Recovering orphaned file $AttrDef (4) into directory file 5.Recovering orphaned file . (5) into directory file 5.Recovering orphaned file $Bitmap (6) into directory file 5.Recovering orphaned file $Boot (7) into directory file 5.Recovering orphaned file $BadClus (8) into directory file 5.Recovering orphaned file $Secure (9) into directory file 5.Skipping further messages about recovering orphans.104 unindexed files scanned.104 unindexed files recovered to original directory.Phase duration (Orphan reconnection): 0.00 milliseconds.0 unindexed files recovered to lost and found.Phase duration (Orphan recovery to lost and found): 14.35 milliseconds.15 reparse records processed.Phase duration (Reparse point and Object ID verification): 10.06 seconds.Stage 3: Examining security descriptors ...Security descriptor verification completed.Phase duration (Security descriptor verification): 4.59 minutes.530 data files processed.Phase duration (Data attribute verification): 0.67 milliseconds.Removing 7 clusters from the Bad Clusters File.Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ...69360 files processed.File data verification completed.Phase duration (User file recovery): 3.97 hours.Stage 5: Looking for bad, free clusters ...10805210 free clusters processed.Free space verification is complete.Phase duration (Free space recovery): 0.00 milliseconds.Correcting errors in the Master File Table (MFT) mirror.Insufficient disk space to repair master file table (MFT) mirror.CHKDSK aborted. -
mexel
veterán
Max. a legutóbbiak szólnak arról, ide offolva a témát, de eredetileg nyilván adatmentés topik + van keresője is.
A CHKDSK rossz esetben max. fájlokat szokott lenullázni, törölni, de azt is akkor, ha meghajtóhiba van. Nem partíciót, meg nem formázatlanra, ott akár a pendrive hibája is felmerülhet.
Más dolog az adatmentés arra való célprogrammal és más dolog a törölt / formázott partíció 1:1 visszaállítása, utóbbit a MiniTool PW is tudja.
Köszönöm. Próbáltam már a partíció visszaállítást a MinitoolPW-l de látja is, írja is hogy megvan csak a win nem lát belőlesemmit. Az adatmentők látják a fájlokat le is tudom menteni ami ott van igyaz ömlesztve. Így nem sokat ér, most már csak próbálkozom vele, ha nem sikerült formázom, inkább csak megoldani szeretném már, kíváncsiságból. Nem tudom mi okozta a hibát, nyilván nem a win helyreállító, de miután az futott utána írta hogy nincs formázva.
Köszönöm szépen a segítségeket. -
King Unique
titán
Sziasztok. Elkezdtem visszaolvasni de sok írás inkáb a gariról szól ahogy látom.
Gyors kérdés: pendrive-omat a win javítás funkciója "nem formázottá" tette. Nem írtam rá semmit, a minitollpartitionwizard látja rajta a fájlokat, de nem teljesen jó mappaszerkezettel.
Mivel lehetne visszaállítani, mi most az aktuális adatmentő ami esetleg visszaállítja a partíciót? Lementeni már lementettem, nem feltétlenül fontos adatok, de jó lenne ha eredeti ( közeli) állípotba visszaállítaná valamiMax. a legutóbbiak szólnak arról, ide offolva a témát, de eredetileg nyilván adatmentés topik + van keresője is.
A CHKDSK rossz esetben max. fájlokat szokott lenullázni, törölni, de azt is akkor, ha meghajtóhiba van. Nem partíciót, meg nem formázatlanra, ott akár a pendrive hibája is felmerülhet.
Más dolog az adatmentés arra való célprogrammal és más dolog a törölt / formázott partíció 1:1 visszaállítása, utóbbit a MiniTool PW is tudja.
-
mexel
veterán
-
bh
tag
Sziasztok. Elkezdtem visszaolvasni de sok írás inkáb a gariról szól ahogy látom.
Gyors kérdés: pendrive-omat a win javítás funkciója "nem formázottá" tette. Nem írtam rá semmit, a minitollpartitionwizard látja rajta a fájlokat, de nem teljesen jó mappaszerkezettel.
Mivel lehetne visszaállítani, mi most az aktuális adatmentő ami esetleg visszaállítja a partíciót? Lementeni már lementettem, nem feltétlenül fontos adatok, de jó lenne ha eredeti ( közeli) állípotba visszaállítaná valami -
mexel
veterán
Mivel lehetne visszaállítani, mi most az aktuális adatmentő ami esetleg visszaállítja a partíciót? Lementeni már lementettem, nem feltétlenül fontos adatok, de jó lenne ha eredeti ( közeli) állípotba visszaállítaná valami -
axlfsi
veterán
1. Elsődleges jog: kijavítás vagy csere
A fogyasztó elsősorban választhat, hogy javítást, vagy cserét kér de az eladó ezt megtagadhatja, ha a választott megoldás lehetetlen, vagy
aránytalan többletköltséggel járna a másik megoldáshoz képest.2. Másodlagos jog: árleszállítás vagy pénzvisszafizetés
Ha a javítás vagy csere nem történt meg megfelelően, vagy az eladó nem vállalja / nem tudja teljesíteni, akkor a fogyasztó kérhet
árleszállítást, vagy elállhat a szerződéstől (visszakéri a pénzt)Tehát ha a bolt azt mondja, hogy már nem forgalmazza az adott terméket, akkor sajnos el kell fogadnod a vételár visszafizetését...
Pontosan!
Nem fogok ebből vitát nyitni, de bármit fel mernék tenni rá, hogy az eladó (esetemben az Alza, de más sem lenne hülye) NEM fog cserét küldeni, hanem visszautalja az árát (ami a 17k Ft volt...).Egyelőre nem is reklamálom meg,... Hátha valami csoda folytán alakul a helyzet és menthető lesz.
-
HantekDSO
senior tag
1. Elsődleges jog: kijavítás vagy csere
A fogyasztó elsősorban választhat, hogy javítást, vagy cserét kér de az eladó ezt megtagadhatja, ha a választott megoldás lehetetlen, vagy
aránytalan többletköltséggel járna a másik megoldáshoz képest.2. Másodlagos jog: árleszállítás vagy pénzvisszafizetés
Ha a javítás vagy csere nem történt meg megfelelően, vagy az eladó nem vállalja / nem tudja teljesíteni, akkor a fogyasztó kérhet
árleszállítást, vagy elállhat a szerződéstől (visszakéri a pénzt)Tehát ha a bolt azt mondja, hogy már nem forgalmazza az adott terméket, akkor sajnos el kell fogadnod a vételár visszafizetését...
-
King Unique
titán
Arra ott van a Garancia kérdés, fogyasztóvédelem topik, az annak a témája és értelemszerűen inkább ott kellene azt tovább ragozni.
Röviden csak annyit, hogy ha még garanciális a termék, akkor azt kötelesek cserélni, pont. Ha nem tudják mert már megszűnt a forgalmazása, akkor vagy hasonlóra (pl. ennél az RMA-nál is eggyel régebbi sorozatot kapott az illető) cserélik ha a tulajnak is megfelel, vagy visszafizetik az eredeti (vásárláskori) vételárat.
-
DarthSun
félisten
Nem ismerem az ilyen esetekre vonatkozó fogyasztóvédelmi paragrafusokat, fentebb csak tippeltem. Lehet-e követelni a cserét ? Az árak elszálltak, a boltnak persze jobban megéri a pénzt visszaadni.
-
Josi
senior tag
-
DarthSun
félisten
Így van. Én nyilván nem is akarnám elvenni itt és most az adatmentő cégek kenyerét. Speciális esetben abszolút életmentők lehetnek, egy már elveszettnek tűnő könyvtár/filelist esetén.
És hát vannak olyan esetek, amikor csak a profi adatmentéses tapasztalattal rendelkezők tudják visszaállítani a fileok tartalmát.Ez nyilván pénzbe kerül...de a triumvirátusos javasolt mentéssel megelőzhető.
Ha mégsem nem lett lementve, mert láma a user, ill itt nem is olvas semmit, és milliós adatbázisa menne a semmibe, akkor a pár százezer visszaállítás kb ingyen van...
No my influenszer, semmi érdekeltségem nincs, csak a a rutin/évek tapasztalat ...
-
bh
tag
A konkrét adatmentés egy dolog, a garancia egy másik. Utóbbi tuti érvényesíthető, a személyes fájlok, hát azt már nem tudni...mondom ismét hogy ezesetben mindenki maga gondoskodjon, minimális elvárás hogy a fiókban a fontos cuccokról még 3 példányban, és legalább 3 féle adathordozón legyen mentés.
Nyilván. De ha mindenki ezt tenné nem épülnének erre cégek, meg ez a topik.
-
DarthSun
félisten
A konkrét adatmentés egy dolog, a garancia egy másik. Utóbbi tuti érvényesíthető, a személyes fájlok, hát azt már nem tudni...mondom ismét hogy ezesetben mindenki maga gondoskodjon, minimális elvárás hogy a fiókban a fontos cuccokról még 3 példányban, és legalább 3 féle adathordozón legyen mentés.
-
DarthSun
félisten
Nem, kicseréltetheted árveszteség nélkül, a garancia erre (is) való. Kell hogy küldjenek egy ugyanolyat felár nélkül.
-
DarthSun
félisten
A garancia egy dolog, de a pótolhatatlan egyéni fileok persze másik, nyilván ezekről kb három másik adathordozón is van mentés a fiókban mindenkinek is, és ha van akkor kb bárkinek mindegy is hogy egy márkás, avagy gagyi SSD mikor is rosál, a fontos mentések megléte a lényeg.
-
axlfsi
veterán
-
bh
tag
-
DarthSun
félisten
Sziasztok!
Van egy 2023-ban vásárolt Samsung 970 EVO PLUS 1 TB SSD-m,

külső (nem gagyi) házban, típusa: ICY BOX IB-1817M-C31 External USB-C enclosure for M.2 NVMe SSD
Sajnos (vagy nem, de) nincs sűrűn használva és nem is lett sok adat ráírva (5-8TB lehet talán?).
A minap szükségem lett volna rá és sajnos nem látja a laptopom. További külső házakban is még megnéztem, de egyikben sem látja a Windows.
A jelenség a tipikus: csatlakoztatom és gyakorlatilag nem nyílik meg Fájlkezelő / Lemezkezelő, amíg le nem húzom a gépről, ...
(érdekesség, - de ezt az első naptól kezdve csinálta és betudtam a széria-tulajonságnak - meglehetősen melegszik, melegdik a ház, amiben van, sőt, egész meleg lesz egy idő után).Kérdésem, hogy teljesen esélytelen "otthni körülmények között" bármit is elérni még ezzel a meghajtóval vagy van valami triviális (elképzelni nem tudom mi, de) ami segíthetne esetleg és életre lehetne kelteni?
Köszönöm a tippeket előre is!
Szóval nem biztos hogy ezek a márkás SSD- k jobbak, mint a széklábalátétek
Ha a TRIM nem futott le adott esetben, talán még visszanyerhetőek az adatok, egyébként esélytelen, még profi adatmentő cégnél is.
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Van egy 2023-ban vásárolt Samsung 970 EVO PLUS 1 TB SSD-m,

külső (nem gagyi) házban, típusa: ICY BOX IB-1817M-C31 External USB-C enclosure for M.2 NVMe SSD
Sajnos (vagy nem, de) nincs sűrűn használva és nem is lett sok adat ráírva (5-8TB lehet talán?).
A minap szükségem lett volna rá és sajnos nem látja a laptopom. További külső házakban is még megnéztem, de egyikben sem látja a Windows.
A jelenség a tipikus: csatlakoztatom és gyakorlatilag nem nyílik meg Fájlkezelő / Lemezkezelő, amíg le nem húzom a gépről, ...
(érdekesség, - de ezt az első naptól kezdve csinálta és betudtam a széria-tulajonságnak - meglehetősen melegszik, melegdik a ház, amiben van, sőt, egész meleg lesz egy idő után).Kérdésem, hogy teljesen esélytelen "otthni körülmények között" bármit is elérni még ezzel a meghajtóval vagy van valami triviális (elképzelni nem tudom mi, de) ami segíthetne esetleg és életre lehetne kelteni?
Köszönöm a tippeket előre is!
-
DarthSun
félisten
Abban bízom, hogy ez is csak írásvédett lett, és legalább le tudom menteni az adatokat.
Mindig néztem HDDSentinelben a hőmérsékletet is, az állapotot is, soha semmi baja nem volt.
Egyelőre sajnos horrort olvasok redditen a Samsung garanciával kapcsolatban. De sajnos TV topikban sem túl jók a tapasztalatok a garanciájukkal.
Nembaj...elvileg ki kell hogy cseréljék, felár nélkül...a garancia ilyen esetekre is vonatkozik.
Ha variálnak...fogyasztóvédelem...aztán meggondolhatják. -
DarthSun
félisten
Igen, garanciális cserét kell kérned, és ehhez jogod is van...hiába az áremelkedés, ki kell hogy cseréljék.
-
Atomgeszi
nagyúr
Amúgy szomorú, hogy márkás Samuval is előfordul ilyesmi. Nálam a széklábalátét márkák (így nevezik az SSD topicban) is sok éve futnak.
Egy PNY lett hamar írásvédett, ez lehet véletlen is, de nyilván ezt a márkát már soha többé nem vásárolom, a negatív tapasztalat nagy úr...
Ahogy pld a Samu esetén is Nálad. Ha eredeti volt a meghajtó, és nem hamisítvány, akkor nagyon defektív a hiba. Ilyen márkás SSD esetén ez borzasztó hiba, mivel mái napig a Samu gyártja a legminőségibb SSD nandokat, meg a lejobban tuningolható RAM- okat is, de utóbbi már itt off, csak megemlítettem.
Abban bízom, hogy ez is csak írásvédett lett, és legalább le tudom menteni az adatokat.
Mindig néztem HDDSentinelben a hőmérsékletet is, az állapotot is, soha semmi baja nem volt.
Egyelőre sajnos horrort olvasok redditen a Samsung garanciával kapcsolatban. De sajnos TV topikban sem túl jók a tapasztalatok a garanciájukkal.
-
Atomgeszi
nagyúr
Van rá 5 év garancia.
Én nem fogadom el a visszaárat. 140 euróért vettem. Most konkrétan 310 euró.Kitörölhetem vele a seggem. Direkt az emelkedés előtt megvettem, erre most ugyanott vagyok, hogy sehol.
-
DarthSun
félisten
Tuti, hogy eredeti.
Amazon.de hivatalos Samsung Store-ból vásárolt tavaly szeptemberben. Illetve megnéztem a hamisítvány kinézetét és biztos, hogy eredeti.
Semmi előjele nem volt, 100/100-as volt mindig HDDSentinelen.
Egy külső házat még megpróbálhatok azért, hátha.A másik félelmem, hogy az Amazon felajánlja a vételár visszafizetését, csak éppen már 2-3x annyiba kerül ugyanez az SSD, mint amikor vettem.
Amúgy szomorú, hogy márkás Samuval is előfordul ilyesmi. Nálam a széklábalátét márkák (így nevezik az SSD topicban) is sok éve futnak.
Egy PNY lett hamar írásvédett, ez lehet véletlen is, de nyilván ezt a márkát már soha többé nem vásárolom, a negatív tapasztalat nagy úr...
Ahogy pld a Samu esetén is Nálad. Ha eredeti volt a meghajtó, és nem hamisítvány, akkor nagyon defektív a hiba. Ilyen márkás SSD esetén ez borzasztó hiba, mivel mái napig a Samu gyártja a legminőségibb SSD nandokat, meg a lejobban tuningolható RAM- okat is, de utóbbi már itt off, csak megemlítettem.
-
Jarod1
veterán
Sziasztok
Egy nem egész fél éves 2TB Samsung 990 Pro a mai nappal felmondta a szolgálatot a notebookomban.
A Dell még a BIOS-ba sem tudott belépni amíg nem szedtem ki az SSD-t a gépből.Az volna a kérdésem, hogyha veszek egy külső SSD házat, van rá esély, hogy legalább a tartalmát látni fogom és le tudom menteni az adatokat?
Én ezt nem gondoltam volna, hogy fél év után egyik pillanatról a másikra elhal.ha gépben nem indul akkor külső házban se fog, garancia biztos van rá, kérd vissza az árát vagy cserét, 2x 3x árat biztos nem fog fizetni...
-
Atomgeszi
nagyúr
1. Ha itt maga az SSD krepált be és teljesen megakasztja a bootolási folyamatot, az nem jó jel... Ez esetben lehet USB-s csatlakozásnál is kifagyasztaná a PC-t, a rajta lévő Windowst, úgyhogy akkor sem feltétlen lenne jobb a helyzet.
2. Tisztázni kellene, hogy ez most reális áron vásárolt eredeti Samsung 990 PRO SSD, vagy valami gyanúsan olcsón vett hamisítvány, mert ha az utóbbi, akkor nyilván nincs miről beszélni és helyből kuka. Na meg az sem feltétlen normális, hogy egy ilyen elvileg márkás és jó SSD fél év használat után csak úgy tönkremegy.
3. Adatot menteni otthon akkor lehetne, ha Windows alatt megjelenik az SSD reális kapavitással a lemezkezelőben, akkor vagy manuális fájlmásolással ha a fájlkezelőben is megjelenik, vagy adatmentő programmal. Ellenkező esetben viszont nem, akkor max. adatmentő cég tudna vele mit kezdeni, vagy az sem feltétlen mindig, mert SSD-knél általában kisebb szokott lenni a sikeres mentési arány, mint HDD-knél.
Tuti, hogy eredeti.
Amazon.de hivatalos Samsung Store-ból vásárolt tavaly szeptemberben. Illetve megnéztem a hamisítvány kinézetét és biztos, hogy eredeti.
Semmi előjele nem volt, 100/100-as volt mindig HDDSentinelen.
Egy külső házat még megpróbálhatok azért, hátha.A másik félelmem, hogy az Amazon felajánlja a vételár visszafizetését, csak éppen már 2-3x annyiba kerül ugyanez az SSD, mint amikor vettem.
-
King Unique
titán
Sziasztok
Egy nem egész fél éves 2TB Samsung 990 Pro a mai nappal felmondta a szolgálatot a notebookomban.
A Dell még a BIOS-ba sem tudott belépni amíg nem szedtem ki az SSD-t a gépből.Az volna a kérdésem, hogyha veszek egy külső SSD házat, van rá esély, hogy legalább a tartalmát látni fogom és le tudom menteni az adatokat?
Én ezt nem gondoltam volna, hogy fél év után egyik pillanatról a másikra elhal.1. Ha itt maga az SSD krepált be és teljesen megakasztja a bootolási folyamatot, az nem jó jel... Ez esetben lehet USB-s csatlakozásnál is kifagyasztaná a PC-t, a rajta lévő Windowst, úgyhogy akkor sem feltétlen lenne jobb a helyzet.
2. Tisztázni kellene, hogy ez most reális áron vásárolt eredeti Samsung 990 PRO SSD, vagy valami gyanúsan olcsón vett hamisítvány, mert ha az utóbbi, akkor nyilván nincs miről beszélni és helyből kuka. Na meg az sem feltétlen normális, hogy egy ilyen elvileg márkás és jó SSD fél év használat után csak úgy tönkremegy.
3. Adatot menteni otthon akkor lehetne, ha Windows alatt megjelenik az SSD reális kapavitással a lemezkezelőben, akkor vagy manuális fájlmásolással ha a fájlkezelőben is megjelenik, vagy adatmentő programmal. Ellenkező esetben viszont nem, akkor max. adatmentő cég tudna vele mit kezdeni, vagy az sem feltétlen mindig, mert SSD-knél általában kisebb szokott lenni a sikeres mentési arány, mint HDD-knél.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Én ezt nem gondoltam volna, hogy fél év után egyik pillanatról a másikra elhal. -
roseA580
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, akkor próbálkozok tovább valamelyik megoldással.
Nem annyira fontos adatok, de azért rajta van 3TB média anyag.
Akkor Total Commanderrel másold át amit sikerül, a többit meg kidobod a HDD-vel együtt.
Esetleg újra letöltöd őket.
A másolás többször lelassulhat, és el is akadhat ilyenkor ki hagyhatod a nem fontos fájlokat, és folytatodhat a másolás.
Ez eltarthat egy ideig, és a HDD állapota is tovább romolhat!De badsektoros HDD esetén csak ez a megoldás, ha nem tudsz professzionális és általában nem publikus programot használni.
-
HUNNIA1920
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor próbálkozok tovább valamelyik megoldással.
Nem annyira fontos adatok, de azért rajta van 3TB média anyag.
-
King Unique
titán
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Windows 11-es gépben lévő WD merevlemezen sok bad sector van, HDD Sentinel szerint 18%-os, de nem kattog, sípol vagy hasonló.
Csináltam egy pendrive-ra Rescuezilla klónozót, de 0.22%-nál a klónozás megakad, hiába próbáltam bepipálni az erőltetett klónozást, nem tudja megcsinálni.
Van esetleg olyan más alternatíva, amivel meg lehetne menteni 3TB adatomat?
Köszönöm!
Ha túl sok a szektorhiba, akkor nem meglepő és ez esetben nem feltétlen fog menni otthoni módszerekkel és programokkal a klónozás, lemezkép készítése, stb., lásd más esetét.
Ha nagyon fontosak a HDD-n lévő adatok, akkor megfontolandó az adatmentő cég, már ha megérne számodra X tízezret vagy százezret a profi adatmentés. -
bh
tag
-
HantekDSO
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy Windows 11-es gépben lévő WD merevlemezen sok bad sector van, HDD Sentinel szerint 18%-os, de nem kattog, sípol vagy hasonló.
Csináltam egy pendrive-ra Rescuezilla klónozót, de 0.22%-nál a klónozás megakad, hiába próbáltam bepipálni az erőltetett klónozást, nem tudja megcsinálni.
Köszönöm!
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
-
roseA580
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok.
Véletlenül rossz partíciót formáztam. 15gb dokumentum lett oda. 240gb os ssd.
Próbáltam fizetős recovery programmal. Talált 9gb ot szélen mappákba visszaállította másik partícióra a fileokat. Mind sérült. Úgy hogy a méretek kuterjesztések jónak tűnnek. Mindent próbáltam már. Alternatív programmal megnyitni, docx ről rtf re is. Sérült hiányosnak mond mindent.
Van-e esélyem adatmentő céggel helyreállíttatni vagy ők is csak ilyen használhatatlan file okat tudnak kinyerni?
Gyorsformázás volt. Nem másoltam rá azóta semmit. Csak párszor szkennelve lett progikkal.Minél többször van bekapcsolva, az esély annál kisebb.
-
King Unique
titán
Hát mondjuk onnan, hogy a visszaállított fájlok mind sérült, hibás.
Ha belső SATA SSD és modern OS, akkor ott alapból működik a TRIM, NVMe SSD-knél a deallocate meg elvileg inbox, az SSD belső vezérlése intézi. -
tzsolesz
nagyúr
SSD-knél ez eleve problémás, mert ha egy fájltörlés / partíciótörlés / partícióformázás után lefutott a TRIM (SATA) / deallocate (NVMe) parancs, akkor utána általában esélytelen a fájlok érdemi visszanyerése, még ha ki is listázza adatmentő program a korábbi fájlokat, gyakorlatilag mind sérült lesz, fájlméretek sem stimmelnek, stb. (példa).
Ha HDD, meg abból is CMR HDD lenne, akkor lenne esély a fájlok lementésére, de az SSD-knél az előbb leírtak miatt már nem feltétlen.Ezt honnan tudom hogy lefutott-e. Egyébként gondolom semmi esélyem már hogy épek legyenek a file-ok ha jól értettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
12371 - 12301
12371 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen routert?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Végleg vége a lemezes PS5 játékoknak!
- Gumi és felni topik
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Macska topik
- PSti: Elit Liga - Beugró kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...

Használom-használom... és kapok egy órákon át tartó áramkimaradást, áramszünetet...