- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Letiltás - hogy is van ez?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új pc-t, és ahogy az illik, az összeszerelésnél történt galiba…
Költöztettem az egyik vinyót új gépbe, és beletörtem a hdd tápcsatijából a műanyagot a tápból jövő csatiba…
A hdd-n természetesen pótolhatatlan adatok vannak, nem tudom merjek e kockáztatni kókányolással (van vmi tuti megoldás?!), vagy menjek adatmentő céghez?
Ha utóbbi, Debrecenben tudtok megbízható céget a célnak?"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
divad81
újonc
válasz Jarod1 #11898 üzenetére
hát igen, én is így gondolom, hogy nincs más már.
összesen kb 1,5 Tb anyag volt rajta, már az is nagy segítség lenne, ha legalább a mappaszerkezetet láthatnám (nem nézegettem gyakran, nem is tudom pontosan mi volt rajta. majd akkor fog kiderülni, amikor kelleni fog valami). A többség megvan máshol, de sok dokumentum hiányzik. A kürt állapotfelmérése ingyenes volt, 390 ezer +áfa lett volna a sikeres munka, de így 90 ezret kértek a végén... csak eredménye nem lett.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
válasz divad81 #11896 üzenetére
Hmm én is úgy vélem ha a Kürt nem boldogult vele-akinek több éves tapasztalata van-
akkor más sem.
Nem volt róla sehol biztonsági másolat backup? essetleg DVD re kimentve? Ez egy külső
usb hdd volt?
Mekkora adatot kellet volna visszahozni? azt lehet tudni menyyiért vizgálta be a Kürt? -
divad81
újonc
Sziasztok,
hátha valaki tud mondani valami bíztatót, bár sejtem a választ előre, de azért egy próbát megér.
Sajnos a munkahelyi Adata HD 650 2 TB-s adathordozóm egyik percről a másikra megadta magát. Még láttam a mappákat és a fájlokat, amikor átadtam a infós kollégának, de utána már semmit. Ő se tudott mit kezdeni vele, ezért a Kürt-höz küldük be. Ott a határidő lejárta után küldtek egy üzenetet, hogy sajnos nem sikerült az adatmentés.Pontosan ez állt benne: "Az adatmentést megkíséreltük. Több beszerelt új fejszerelvény segítségével a szerviz terület egy része hozzáférhetővé vált ugyan, de több kritikus modul betöltése is sikertelen volt. A sérült felületeken a beszerelt fejek nagyon gyorsan tönkrementek és mivel használhatatlanná váltak, valótlan adatokat közvetítettek. A szerviz
terület egyedi moduljai nem emulálhatóak, a modulok nélkül a felhasználói terület nem címezhető, nem elérhető. A felhasználó adatok mentése így nem megoldható."Gondolom innentől kezdve akkor kuka, vagy esetleg lenne még valaki, vagy cég, akinek lehet reális esélye visszanyerni róla az adatokat? Minden infóért hálás vagyok. Az Adata egyébként másfél éves volt, az irodában volt használva.
(igen, tudom, ökörség volt csak ezen tárolni fontos dokumentumokat, azóta már sokfelé mentek, de ezek a régi anyagok sajnos nincsenek meg másutt).
Köszönöm szépen a segítséget! -
King Unique
titán
Adatmentéses oldalról nézve akkor van esély visszaszerezni a tavaly törölt könyvtárat, ha azóta nem lett az az adatterület felülírva új fájlokkal, nem lett azóta odamásolva semmi, nem írt semmit felül a RAID tömb helyreállítása sem.
+ Az sem mindegy hogy CMR vagy SMR HDD-k, mert az utóbbiaknál az SSD-khez hasonlóan akár már egy egyszerű fájltörlés után sem lesznek érdemben visszaállíthatók, lementhetők a fájlok.Egyébként meg adott a lehetőség adatmentő programmal (példa) megnézni, aztán akkor kiderül, hogy kilistázza-e és tudja-e menteni a korábban törölt fájlokat vagy sem.
-
djdee
tag
Sziasztok,
kacifántos és összetett bajom van, azt a tanácsot kaptam, hogy van itt 1-2 komolyabb szaki esetleg tud segíteni.
Csak az “egyszerűbbet” írom most le. Van egy Synology DS1815+ NAS-om, 6db 4TB-s HDD-bel, Synology Raid-ben (vagyis 1 lemez van azért, hogy ha bármi gond lenne, abból helyre tudja állítani a Raid tömböt és az adatokat). Ezen a NAS-on 2023 nyarán töröltem kb. 1TB adatot (átmentettem egy másik helyre, ami most sajnos kuka lett - nem visszaállítható), amit szeretnék vhogy visszaszerezni. A csavar a dologban, hogy idén szeptemberben meghalt a 6 lemezből 1, amit kicseréltem és gond nélkül helyre is állt minden adat, ami akkor rajta volt.
Kérdésem, van e bármi esély visszaszedni róla a tavaly törölt könyvtáramat?
A NAS-on a tavalyi törlés óta 18TB-ből 8TB szabad hely van, azonban nem tudom, hogy ezzel a Raid helyreállítással kinyírtam minden esélyem, van reménykedhetek benne, hogy vissza tudja valaki varázsolni nekem az adataim vagy annak egy részét?
Nagyon köszi, hogy valaki tud érdemben segíteni, akár itt, akár privátban. -
Josi
senior tag
válasz TamasSzucs13 #11892 üzenetére
A fentebb említett Macrium Reflecttel biztos lehet klónozni is.
Én más programot használok erre.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Josi
senior tag
válasz TamasSzucs13 #11886 üzenetére
Veszel egy NVMEs usb házat, és mehet is a klónozás.
A ház meg jó lesz a réginek.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Soma01
veterán
-
King Unique
titán
Ha Windows 10/11, akkor azon téma egyik topikjában le lettek írva a lehetőségek, + az alábbi blogbejegyzésben az egyes programok tesztelve.
Az ilyen kérdést legközelebb inkább az érintett Windows rendszer topikjában kellene feltenni, mivel magához a klasszikus adatmentés témához (lásd topik 1. hozzászólása) kb. semmi köze nincsen.
-
Doky586
nagyúr
Usb pendriveról bootolva Macrium Reflectel lemented a bentlevő ssd-t hálózatra nas-ra fileba, csre: egyik ssd ki másik be, reboot és hálózatról visszaállítod.
[ Szerkesztve ]
-
TamasSzucs13
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg van egy 256GB-os NVMe ssd-m, amit szeretnék lecserélni egy nagyobbra, viszont az alaplapon csak 1 NVMe csatlakozóm van. A mostani ssd-n van a windows és még sok egyéb program. Milyen úton módon lehet kivitelezni azt, hogy mindenféle szívás elkerülésével átkerüljenek az új ssd-re a régi tartalmai? Ha lehet akkor a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módszer érdekelne, mivel nem vagyok egy nagy gépzseni. Köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
-
cibus
aktív tag
sziasztok, 3,5" winyóhoz kellene nekem egy külső usb-s merevlemez ház.
tudnátok ajánlani, linkelni valami nagyon olcsót? köszi -
Soma01
veterán
Sziasztok!
Milyen partíció vagy teljes lemez mentő programot ajánlotok? Backup céllal. Ingyenes volna a legjobb. Alapvetően pendrive és sd kártya lementése lenne a cél.[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
válasz Freddy TNT #11880 üzenetére
Részemről őket ajánlanám: [link] Anno mi még egy ST4096-ost vittünk hozzájuk - tehát nem ma kezdték az ipart!
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok,
ki milyen megbízható, leinformálható adatmentő céget tud ajánlani ? Egy ügyvéd ismerősömnél megpatkolt a pendrive és tele van egy rakás bizalmas infóval.
Cél a profizmus és a diszkréció.
[ Szerkesztve ]
-
-
zolka95
őstag
Üdv!
Egy adattárolásról szóló cikkben olvastam a formázásról és erről lenne egy kérdésem:"A formázás során az operációs rendszer az adatokhoz vezető útvonalakat törli, nem magukat az adatokat. Ezért az adatok fizikailag még ott maradnak az adathordozón, és egy egyszerűen kezelhető, ingyenes visszaállító szoftver segítségével a legtöbb esetben visszaállíthatóak."
Ezt úgy kell érteni, hogy a merevlemezen szektorán lévő adathoz menti el az útvonalat? Aztán törléskor ez az útvonal törlődik és ezáltal az a szektor felülirhatóvá válik az oprendszer számára, azaz rakhat oda más adatot?Például van egy Madonna.mp3 nevű zene a hdd-n. Az ehhez vezető út pedig például ez: D:/média/zene/pop/Madonna.mp3
Ez az útvonal törlődik, az mp3 fájl pedig ott marad addig amíg más adattal felül nem írja?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Adott 2db WD RED 4TB HDD, amit "Windows RAID 1"-ben használtam.
Újratelepítettem a Windows-t és jelenleg azt írja mindkét meghajtóra, hogy üres.
[kép]
Kipróbáltam több adat visszaállító progarmot is:
- GetDataBack Pro
- GetDataBack Simple
- Recuva
- Recoverit
- EaseUS Data
Mindegyik program láthatóvá teszi a fájlrendszert, vissza is lehet állítani őket, viszont pl. a képeket és a táblázatokat nem jeleníti meg, amikor megnyitom őket.
Nem írtam semmit azóta a merevlemezekre, csak próbáltam visszanyerni az adatokat.
Ha a fenti programokhoz valaki tud valami speckó beállítást ami segíthet, azt nagyon megköszönöm.
Vagy olyan céget ajánlani, amely vissza tudja hozni róla az adatokat.
Üdv. : Péter -
nagyúr
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt megvettem a Get Data Back programot, és akkor sikerült is adatokat mentenem vele egy eltűnt fájlrendszerű hdd-ről. Most (szerencsére csak kíváncsiságból, nem szükségből) megint feltelepítettem, a legújabbat, 5.71-et. El is fogadta a régi szériaszámot, rendben működik. Gondoltam teszek vele egy próbát, hogy amikor neadjisten szükség lesz rá, ne akkor kelljen improvizálni. A C meghajtót megjelöltem, és elindítottam. Ezt kaptam, de nem tudom értelmezni. Hol vannak a törölt fájlok, amiket megtalált? Hogy kell továbbmenni, hogy menteni lehessen a fájlokat? -
elder troll
őstag
Sziasztok!
Android-os telefonról valamilyen úton módon megoldható törölt képek és videók visszaállítása?
5 hónappal ezelőtt törölve lettek dolgok a telefonról, és a gazdájának szüksége lenne rá.
Idáig csak pc-n használtam a getdataback nevű programot, ez működhet android-os telefonon is?
A válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Családi képek, videók (3 mobil) offline tárolására keresek HDD-t. Évente 1-szer csinálnék egy nagyobb mentést (felhő megy mellette párhuzamosan).
1TB elég lenne. Milyen külső HDD-t keressek, ami bírja és "szereti", ha csak folyton rámásolva van adat, de törölve, mozgatva nincs. Szeretném, hogy minél tovább megőrizze az adatokat. Van valamilyen speciális HDD erre? Kompakt külső HDD vagy keret+2'5-ös HDD kombó a jobb? SSD vagy HDD?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz bpmcwap #11859 üzenetére
Legközelebb HDD bios jelszóval védd a lemezeidet a gyerkőc elől és akkor nem tudja törölni róla az adataidat.
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
olyan gondom van, hogy gyerek összecserélt két winyot, és a Zyxel Nas310-be beletette a 2 terrás winyomat, amin régi adataim voltak mentve - ez is csak most derült ki, hogy kerestem valamit. A Nasban nem lát semmit, linuxon raidnek látja a disket, de nem mountolja fel, win alatt meg nem is látja csak lemezkezelőben, de mondjuk ott legalább látja az eredeti partíciókat... Mi a csudát lhet ezzel kezdeni? win alat szeretném elérni a mentett fájlokatTúrista vagyok
-
Graphics
Jómunkásember
válasz King Unique #11857 üzenetére
Köszi, írok nekik is.
Most eltúrtam a régebbi minigépet, amin aktiválva volt, ott elfogadta a kulcsot...
Remélem azért van lehetőség a kulcs költöztetésére.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
válasz Graphics #11856 üzenetére
Az ilyen kérdések megválaszolására ott van az EaseUS Customer Service and Support Center, meg ha eleve hivatalos helyről lett vásárolva a licenc.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adatmentő program lesz a kérdés.Áprilisban vettem egy Easus Data REcovery licenszet, működött is rendben, megfelelő helyről lett véve, de időközben változott a hardverem az SSD-t pedig nagyobbra klónoztam.
Most a program ingyenesként indul el, és nem fogadja el a kulcsomat...
Mi ilyenkor a teendő, mert hiába van lifetime licenszem, de nem tudom használni, gondolom a hardverhez kötötte a kulcsot...
Próbálkozhatok esetleg, hogy a régi gépbe átteszem az SSD-t, de lehet nem működne így sem a dolog.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
King Unique
titán
válasz Hoffer #11853 üzenetére
Mármint inkább egy USB-s külső adattárolót és ahhoz egy ilyen vagy egyéb hasonló Lightning-USB adaptert, mert Lightning csatlakozós külső meghajtó nem nagyon van.
Egyébként ez is hasonló mint az előző eset, eleve nem ennek a topiknak a témája a milyen külső adattárolót okostelefonhoz téma, vannak arra külön topikok. + Az ügyben értelemszerűen azt is el kellene dönteni, hogy most USB-s pendrive, vagy memóriakártya, vagy külső HDD, vagy külső SSD kell-e, mert ugye a "külső adattárolót" elég tág fogalom.
[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Sziasztok,
iPhone-hoz keresnék lightning csatlakozós külső adattárolót adatmentésre, melyre direkt csatlakozás után egyből tudnék képeket átmásolni gond nélkül a telefonról.
Tudtok ilyet ajánlani? -
válasz King Unique #11851 üzenetére
Igazad van. Csak a közvetlen tévé kapcsolatra írtam, hogy így is megvalósítható, bár ez már a saját retró becsípődésem szerinti setup, mai felhasználónak kb nem értelmezhető, retró és modern filerendszer kapcsolata. Mai oprenszerrel(pld Win11), nem is létrehozható, kell hozzá a retró-modernizált drive csomag, ez kb - aki nem ezen nőtt fel, nem fogja tudni a folyamatot. Évekbe telt, mire összeszedtem a kellékeket, a megfelelő setelés meg kb hónapokba.
Mai konfigon, modern tévén annyi hatása van, hogy az így kialakított drivet minden látja, nemcsak a modern cuccok, hanem a régebbiek is.
A részfolyamatok a retró topikban olvashatók, összefoglaló is készül majd, de nem egyszerű, kb 50 oldal lesz...A 3 test probléma nem megoldható.
-
King Unique
titán
válasz DarthSun #11850 üzenetére
Itt az MBR / GPT volt a lényeg, ellenben az nem világos ez a mostani hogyan kapcsolódik a témához, vagy ha igen, akkor pontosan melyik szerinti a külső SSD és mit kezel a tévén lévő OS.
Aztán mondjuk nem is feltétlen ennek a topiknak a témája, de mindegy.[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #11849 üzenetére
Illetve a retró madness driverekkel patkolt 4TB kínai SSD, kínai külső M2 házban. 8GB alap FAT32, arra felpakolva a Loew TBPlus+AHCI drverekkel formázva, a maradék terület NTFS- re. A relatíve régi LG tévémre dugva a BD50 is(pld Avatar2) vajsimán megy. De csak kipróbáltam, nincs szükségem rá, mert a használós gépem alapból HDMI- n csatlakozik a tévére, így minek is dugdozgassak ide-oda bármilyen tárolót ?
A 3 test probléma nem megoldható.
-
King Unique
titán
válasz M0ng00se #11846 üzenetére
"amivel nem működik: alapadatokat tartalmazó partíció"
Azért mert akkor az GPT partíciós séma szerinti - lásd How to Check if Disk is MBR or GPT in Windows - lehet, amit ezek szerint nem kezel a tévén futó buta OS és csak az MBR-t ismeri. Ahol ilyenkor a megoldás értelemszerűen MBR séma szerinti újrainicializálni, majd újraparticionálni és újraformázni (32 GB felett exFAT vagy NTFS fájlrendszerrel) a pendrive-ot pl. ezen / ezen / ezen módszerrel.
Az ilyen kérdés legközelebb mehet a pendrive probléma topikba vagy az érintett Windows rendszer topikjába, mivel magához a standard adatmentés témához kb. semmi köze nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
junior tag
válasz M0ng00se #11846 üzenetére
Mint írtam: " Töröld le PC-n a pendrive-on lévő partíciót és próbáld meg úgy elindítani a TV-ben a formázást" Remélhetőleg így sikerülni fog.
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
M0ng00se
őstag
válasz HantekDSO #11845 üzenetére
eddig működött vele. mióta telepítettem rá egy linux telepítőt, mintha azóta nem menne (azóta többször is formáztam). windows lemezkezelőben egy különbséget láttam, amelyik pendrive-val működik arra azt írja hogy: elsődleges partíció, amivel nem működik: alapadatokat tartalmazó partíció
V6
-
HantekDSO
junior tag
válasz M0ng00se #11844 üzenetére
Lehetséges, hogy a TV nem kezeli a 64 GByte-os (vagy nagyobb) pendrive-ot. A TV saját szoftverével próbáltad formázni? Töröld le PC-n a pendrive-on lévő partíciót és próbáld meg úgy elindítani a TV-ben a formázást, hátha akkor létrehoz egy új, kisebb partíciót rajta.
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
nem pont idevág a kérdés, de talán hátha tud rá valaki választ. van egy régi samsung tv-m azon szoktam filmeket nézni egy Kingston DataTraveler Elite G2 64GB pendrive-ról, de mostanában nem akar működni. a pendrive-ot látja, de azt írja, hogy nincs rajta film. ugyan azt a filmet rámásoltam egy régi pendrive-omra azzal működik. próbáltam többször is formázni, de nem oldotta meg. esetleg valami ötlet?V6
-
King Unique
titán
Ezeket az SMR miatti lassú írási sebesség miatt nem szokták ajánlani, de ha nem kell rendszeresen nagy adatmennyiséget (pl. több 10 / 100 GB) másolni (írni), akkor nyilván egy ilyen 2,5" SMR HDD is megfelelhet a célra. Ha kell, akkor viszont a 3,5" CMR belső / külső HDD a nyerő, vagy akár külső SSD.
-
paler
aktív tag
válasz King Unique #11841 üzenetére
Külső usb-s 2.5 HDD NAS backupra kellene. Ha ebbe a kategóriába nincs ilyen célra ajánlott modell, akkor veszek egy ár/teljesítményben legjobb árú HDD-t. De ha van ajánlott típus/márka akkor azt vennék.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
King Unique
titán
Ha belső merevlemezt akar venni, akkor az ügyben értelemszerűen a "Milyen belső merevlemezt vegyek?" topikban kellene érdeklődni, annak a témája.
Nagy választék egyébként nincsen, 2,5" 4 TB HDD-t csak a Seagate, WD és Toshiba gyárt, sőt utóbbi kettő csak a külső merevlemezeibe, önálló belső HDD-ként max. a Seagate (ST4000LM024) vásárolható megA leírtakból elsőre amúgy nem derült ki, hogy pontosan milyen formában kellene, mert 2,5"-os HDD-t leginkább akkor indokolt venni, ha pl. valami mini PC-be kellene amibe nem fér bele 3,5" HDD, vagy 2,5" USB-s külső házba hordozható meghajtónak. Ha az utóbb leírtak alapján USB-s használathoz kellene, akkor az kissé korlátolt lehet, mivel nem sok olyan külső ház van amibe 15 mm magas 2,5" 4-6 TB HDD belefér (példák), a legtöbb eleve 9,5 mm-es magasságra van tervezve. Ezért célszerűbb lehet inkább gyárilag készre szerelt 2,5" 4-6 TB külső merevlemezt venni (pl. Seagate, Toshiba, WD).
[ Szerkesztve ]
-
paler
aktív tag
válasz DarthSun #11839 üzenetére
NAS backupra kellene. A NAS-ban CMR HDD-k vannak. De havonta 1x szeretnék külső HDD-re is egy mentést készíteni. És a kényelem miatt (nem kell külön áram forrás) szeretnék inkább 2.5 HDD-t.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
Itt is megkérdezheted, de nem fogják ajánlani, mivel azok SMR- esek.
Bár nekem jól működnek a kis SMR laptopvinyók régóta, az ellenszenv azonban ezekkel szemben általános.
CMR vinyókat fognak ajánlani.A 3 test probléma nem megoldható.
-
paler
aktív tag
4TB 2.5HDD-t keresek adatmentésre. Vannak ajánlott típusok ilyen feladatra?
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
Üdv! Erre mit ajánlanátok hatékony de freeware programként adatot menteni (és esetleg az MFT-t később helyrepofozni kísérletileg)?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Petra00 #11835 üzenetére
Mármint milyen javítás, Windowson a fájlendszer ellenőrzése és javítása (CHKDSK) lett futtatva a külső merevlemezen? Ha igen, akkor pl. egy
found.000
mappán belül nincsenek ott a fájlok, mint másnál?
Milyen a külső merevlemez állapota, Windowson a HDS program mit mutat, nincsen szektorhiba?
Ha a fájlkezelőben nem lehet sehogyan hozzáférni a mappa tartalmához, akkor adatmentő programmal (példák) lehetne ránézni, már ha a CHKDSK nem nullázta le a fájlokat, mert akár olyan is előfordulhat (bővebben).[ Szerkesztve ]
-
Petra00
friss újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
A külső merevlemezem egy almappája meghibásodott és a javítás során se rakta helyre a mappát meg a benne levő file-okat.
Jelenleg file-ként kezeli a mappát. Erre azt irja ki hogy 0 byte-ot tartalmaz, de ha létrehozok neki egy parancsikont már érzékeli hogy 1,3 Gb adat van benne.
A lényegi kérdésem, hogy valamilyen formában visszatudom állítani a mappát vagy a mappa tartalmát valahogy megtudom nyitni hogy hozzáférjek a file-okhoz?
A választ előre is köszönöm! -
ktomcat
senior tag
válasz Donki Hóte #11821 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, az itt ajánlott dokkolóval sikerült stabil kapcsolatot kialakítani a winchesterrel, az IDE csatlakozó is jó Ami kellett lementettem, hamár van ez az eszköz hétvégén akkor még pár winchestert átnézek
Az Easeus ajánlásért is köszönet -
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Egy hibás SSD-ről kellene adatokat mentenem,fontos lenne az outlook pst fájlát megmenteni,próbálkoztam vele,de hibás a fájl, sikerült helyreállítani 35mb ot a 8gb os fájlból,a Remo Repair Outlook programmal,de ez vajnyi kevés. Közben a többi adatot is másolgattam át amit olvasható volt,de 1 óra másolgatás/átugrás/lefagyás után,most már a partíció sem olvasható. Jelenleg Sharkoon olvasóba tettem az SSDt és a saját gépemen csinálom ezeket. Valakinek erre valami ötlet,hogy tudnám lementeni a maradék fájlt,esetleg a PST fájlt helyreállítani?Minden szinten,szinte minden.
-
válasz Donki Hóte #11830 üzenetére
A crash előttről is kell mentésnek lennie 3th adathordozón, azt visszatöltve bármely vinyó/SSD- re, nyilván meglesznek az adatok,
Bonyolult esetekben, a visszaállító-kereső progik is bizonytalanok lehetnek. Ha pen/külső SSD/HDD- n van mentésed akkor semmig ond.A 3 test probléma nem megoldható.
-
King Unique
titán
válasz Donki Hóte #11830 üzenetére
Ez esetben valóban nem sokat ér az a 2 GB, de más esetekben hasznos lehet, hogy tesztelni lehessen a mentett fájlokat, mármint hogy a visszaállítás illetve a mentés valóban sikeres, azaz megnyithatók-e fájlok, stb.
-
veterán
válasz King Unique #11829 üzenetére
Köszi az infókat, de az a gond, hogy 1-2 GB mentéssel semmire sem megyek, töröltem 4-5 videót is, mindegyik mérete önmagában 4 GB.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #11828 üzenetére
Helyesbítés: a GetDataBack Pro programmal is lehet manuálisan menteni a keresést, max. automatikus nem tudja menteni, mint az EaseUS.
Az ingyenes demó verzió menteni viszont egyáltalán nem enged semmit kapásból licenckulcsot kér, ilyen szempontból jobbak azok a programok (pl. EaseUS), amik 1-2 GB-ot engednek menteni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Donki Hóte #11827 üzenetére
Mondjuk ha már ki lett emelve, akkor nemrég le lett írva itt, hogy az EaseUS Data Recovery Wizard Free tudja automatikusan menteni és utólag visszatölteni a keresési eredményt, annál van tesztelés gyanánt 2 GB-nyi adat ingyenes mentésére lehetőség, de mindegy.
Jó amúgy a GetDataBack Pro adatmentő program is, sőt kb. az etalon a konzumer adatmentő programoknál, viszont annak ingyenes demó verziója nem enged egy bájtot sem menteni, valamint aszem a keresést sem menti. -
veterán
válasz Jarod1 #11826 üzenetére
A RECUVA (free) 3 napig reszelte, és slusszpoén, hogy egyetlen visszaállítható fájlt sem látott rajta
Most a GetDataBack ingyenes próbaverziója fut rajta, ha az sem talál semmi visszaállíthatót, akkor valószínűleg lemondok a visszaállításról (ha megtalálja a törölt fájlokat, akkor megveszek egy liszenszet).
-
Jarod1
veterán
válasz Donki Hóte #11825 üzenetére
második napja? ez már siknak tűnik
-
veterán
válasz ktomcat #11824 üzenetére
Amit én linkeltem, abban két fészek van a HDD-k részére. Az egyikbe csak a most járatos SATA adat+táp interface van (ebbe lehet dugni a SATA csatlakozós SSD-ket is), a másikba egyik irányba a régi IDE adat+táp csatlakozós HDD-ket lehet bedugni. Ugyanebben a fészekben van egy régifajta 2,5 inches HDD-khez való adapter is (a nevét nem tudom).
Sajnos a dokkoló csatlakozóit lefényképezni nem tudom, mert benne van egy HDD és második napja megy rajta az adatvisszaállítás
-
ktomcat
senior tag
válasz Donki Hóte #11821 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, az IDE csatlakozóról már meg is feledkeztem, ez tényleg az lehet
Ezt a dokkolót tegnap kidobta, csak egy eléggé megbízhatatlannak tűnő oldalon, köszönöm a helyes irányt lehet rá is repülök ennyiért nem is vészes -
veterán
válasz ktomcat #11820 üzenetére
Nekem is van sok régi HDD-m, köztük a tiédhez hasonló Maxtor is.
A Maxtor HDD-k akkoriban IDE csatlakozóval voltak szerelve, ilyen csati van ezeken
Ha a tiéden is ilyen van, akkor az IDE csatlakozó.
A különböző csatlakozós HDD-m számítógépre történő csatlakoztatásához egy ilyen dokkolót vettem, ez kezeli az összes fajta HDD/SSD csatlakozókat, meg kezeli a különböző formátumú memóriakártyákat is
-
ktomcat
senior tag
válasz Donki Hóte #11819 üzenetére
Köszönöm szépen, igaz a 2000es évekből való a winchester és akkoriban úgy emlékszem a sata már kb. 10 éve jelen volt, de hogy ennyire régi azt nem gondoltam Lehet a legegyszerűbb az lesz hogy beviszem az adott üzletbe hogy ehhez adjanak valamit és utána reméljük életre kel addig hogy lementsem ami kell
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
ktomcat
senior tag
válasz Jarod1 #11817 üzenetére
Köszönöm, nézegetem a piacot de ilyen régi eszközhöz már nem sokat találok. Ez a külső olvasó vajon jó lehet?
-
ktomcat
senior tag
Üdv!
Bár nem sok esélyem van, azért megkérdezem.. Jó pár évvel ezelőtt a régi családi pcből kiszerelt hdd-n találtam meg egy mappámat ami a 2000es éveket tartalmazza. Ami már alapból nem bíztató, hogy kapott régebben (nem én voltam) egy "rossz?" feliratot Jó öreg hdd olvasóval próbálkozom életre kelteni, de eddig nem sok sikerrel. Megjelenik pár partíció olykor (elvileg összesen 4 van...), de a mappákba nagyon már nem lehet túrkálni mert egy pár mp után leválasztódik automatikusan. És sajnos Néha hallani egy két kattanást, Maxtor is úgyhogy valószínűleg a legrosszabb kombók jöttek össze. Egy újabb hdd olvasóval vajon életre lehet kelteni annyira hogy azt a kb. 1 gigás mappát kimásoljam? Vagy kuka az egész? HDD szervizbe olvasófejcserével érdemes lehet próbálkozni? A százezres adatmentős cégeken kívül van még valami alternatíva?
-
veterán
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, különösen az a lehetőség tetszik, hogy a keresés eredményét lehet menteni és nem kell a liszenszdíj kifizetése után nulláról kezdeni
-
Jarod1
veterán
válasz Donki Hóte #11811 üzenetére
ashampo recovery 2 most frissítettem, egy sd kártyát vizsgáltatok vele,
De ha jól látom ez csak képeket tud visszaállítani... -
liksoft
nagyúr
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
King Unique
titán
Ha muzeális Toshiba HDD, akkor az még eleve CMR (PMR), amit nem érint az SMR +TRIM, az SMR az egyes újabb gyártású sorozatoknál, modelleknél jellemző (bővebben).
"akkor honnan tudom, hogy érdemes-e a fizetős verzióra beruházni"
vs.
"Viszont a jobb adatmentő programok rendszerint fizetősek szoktak lenni, de a keresés ingyenes és némelyiknél akár 1-2 GB adat mentése is."
Értelemszerűen adott a lehetőség előtte kipróbálni az adott adatmentő programot, ahol pl. az EaseUS Data Recovery Wizard Free tudja menteni is a keresés eredményét hogy ne kellejen újra és újra lefuttatni, valamint (regisztráció után) 2 GB adatot ingyen enged menteni tesztelésképpen, stb. Ha sikeres a keresés (megtalálta a program a mentendő fájlokat) és a tesztmentés is (megnyithatók, lejátszhatók utána a mentett fájlok), értelemszerűen akkor érdemes licencet vásárolni ahhoz az adatmentő programhoz, ellenkező esetben viszont nyilván nem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz King Unique #11809 üzenetére
Köszi a választ, a HDD egy elég régi Toshiba HDD.
Ehhez a HDD-hez mi a javasolt adatmentő program?
Viszont ha az adatmentő programok free verziói sokkal butábbak, mint a fizetős verziók, akkor honnan tudom, hogy érdemes-e a fizetős verzióra beruházni A RECUVA ingyenes verziója egyetlen visszaállítható fájlt sem talált, mi a biztosíték arra, hogy ha kiperkálom a fizetős verziót, akkor az talál majd sokszáz visszaállítható fájlt?
Arról nem is beszélve, hogy három napig reszeli egyfolytában a visszaállító program szegény HDD-t, még pár próbálkozás és eléri az élettartama végét
A gépem procija nem túl gyors, egy gyorsabb procis gépen hamarabb lefut az adatellenőrzés (mert akkor átrakom egy gyorsabb gépbe), vagy a HDD lassúsága határozza meg az adatellenőrzés sebességét?
#11810 Jarod1
A törölt fájlok összmérete messze meghaladta a lomtár méretét, voltak videók is a törölt állományok között
Ashampoo recoveryt is majd kipróbálom...
-
Jarod1
veterán
válasz Donki Hóte #11808 üzenetére
nem tette törlés után lomtárba a win?
próbálj más progit is,ashampoo recovery
de addig semmiképen ne másolj a merevlemzre[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Donki Hóte #11808 üzenetére
Egyrészt a Recuva Free egy elég basic szintű adatmentő program, vannak annál jobbak is (példák), érdemes másik programot is kipróbálni. Viszont a jobb adatmentő programok rendszerint fizetősek szoktak lenni, de a keresés ingyenes és némelyiknél akár 1-2 GB adat mentése is.
Másrészt nem derült ki a leírtakból, hogy a "4 TB-s HDD-ről" pontosan (modellszám és / vagy hivatalos termékoldal linkje) milyen HDD-t akar jelenteni, mert ha TRIM utasítást támogató SMR HDD-t, akkor annál a szintén TRIM / deallocate parancsot támogató SSD-khez hasonlóan egy fájltörlés után már nem lesz érdemben visszaállítható, lementhető a törölt fájl (példa).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kéne nekem valami ötlet.
Tévedésből töröltem egy 4 TB-s HDD-ről pár alkönyvtárat, nagyrészt fényképekkel, amiket jó lenne visszaszerezni.
Mikor rájöttem, hogy mi történt (gyakorlatilag a téves törlés után 2 perc múlva), gyorsan letöltöttem egy RECUVA alkalmazást, hogy megnézzem, hogy mit tud kezdeni a helyzettel.
Nos, ez a drága RECUVA 3 napig futott, reszelte, kattogtatta szerencsétlen HDD-t, aztán a tortúra után feljött egy ablak, hogy válasszam ki a visszaállítandó fájlokat.
A gond csak az, hogy a listában egyetlen fájl sincs
Mit csinálok rosszul? Hogyan kell(ett volna) használni a RECUVÁ-t a visszaállításhoz?
Vagy hogyan lehetséges az, hogy egy rohadt nagy HDD-n egyetlen törölt fájlt sem talál a RECUVA
Törölt fájlokat végleg eltüntető alkalmazást biztosan nem futtattam, párszáz törölt fájlnak mindenképpen kellene lenni a HDD-n
-
Breaker
tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Sajnos egy rossz tápkábel miatt tönkretettem a 4TB WD HDD-m elektronikáját. Aliexpress-ről rendeltem egy ugyanolyat azonban azt irják van rajta bios chip amit ki kell cserélni a régi bios chip-el mert az OS nem fogja ugy felismerni ha csak simán rácsavarozom az uj circuit boardot.
https://www.aliexpress.com/item/1005005073541852.html
Nem nagyon van rutinom / kézügyességem smd chipet rendesen átforrasztani, igy érdeklődnék, hogy tudotok e innen forumrol ajánlani valakit aki ilyen kisebb munkát is elvállalna. Vagy ismerős műszerészt aki sok ilyet csinál.
Előre is köszönöm
üdv
Breaker[ Szerkesztve ]
MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | GIGABYTE 4070 SUPER 12GB
-
Luppanch
csendes tag
válasz King Unique #11804 üzenetére
Köszönöm, sajnos nem lettem előrébb, hiába böngésztem át az általad említett fórumokat is... Betettem egy kérdést a Microsoft oldalára is, aztán que sera, sera.
Nem akarom itt tovább szaporítani az off-topicot (amiért ismét elnézést) Ha valakinek lenne még ötlete, vagy affinitása segíteni, írjon inkább talán PM -et... -
King Unique
titán
válasz Luppanch #11803 üzenetére
A "hozzáférés megtagadva" és a "nem olvasható" hibaüzenetek között azért van egy kis különbség.
A leírtak és "A felhőbeli fájlok szolgáltatója nem működik" hibaüzenet alapján ez elsőre OneDrive specifikus problémának tűnik, lehet akár a "Files On-Demand" funkció bekapcsolt / kikapcsolt állapotának is függvénye, tele van ilyenekkel a Microsoft hivatalos fóruma is: [link], [link].Ebbe a topikba értelemszerűen akkor passzolna leginkább, ha maga a külső SSD lenne hibás és arról kellene úgy adatot menteni. Ellenben ha azzal biztosan nincsen gond, oké az állapota és USB-n az adatkapcsolat is stabil, akkor ez így elsőre inkább Windows / OneDrive specifikus beállítási problémának tűnik, amely témáknak vannak külön topikjai.
[ Szerkesztve ]
-
Luppanch
csendes tag
válasz King Unique #11802 üzenetére
Nem egészen, nem a rendszermappába akarok másolni, hanem a Dokumentumokba. De teljesen mindegy, hogy hova, mert sehova nem engedi kimásolni őket. A következő hibaüzenettel:
PS.: Bocsánat az off topicért, azon topicok közül amiket átolvastam, ide illett leginkább.
-
King Unique
titán
válasz Luppanch #11799 üzenetére
Mármint a külső SSD-ről (D) akarsz a Windows C rendszerpartíciójának rendszermappájába manuálisan fájlokat / mappákat másolgatni?
Ha igen, akkor nyilván nem meglepő a "hozzáférés megtagadva" hibaüzenet, ennek normál esetben nagyon nem ez a módja.Egyébként "hozzáférés megtagadva" hibaüzenet NTFS fájlrendszernél a megfelelő hozzáférési engedélyek hiánya miatt szokott lenni, amit adott a lehetőség grafikus felületen és parancssorban is beállítani, lásd pl. ezen és ezen leírásokat.
Viszont az NTFS hozzáférési engedélyeket szükség esetén max. egy másodlagos meghajtón, pl. adattárolásra szánt D / egyéb meghajtón javasolt csak piszkálni és nyilván nem a Windows C rendszerpartícióján, aminél hibás működést eredményezhet.Ha csak NTFS hozzáférési engedélyek problémáról van szó, akkor annak kb. pont semmi köze nincsen a standard adatmentés témához, az ilyen kérdést legközelebb inkább az érintett Windows rendszer topikjában kellene feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
Luppanch
csendes tag
válasz Jarod1 #11800 üzenetére
Ez egy Samsung 860 EVO Hogy titkosítva van -e, szerintem nem. Máshonnan tudok másolni, csak a d:\Users\gabor\OneDrive\ mappából nem.
A D:\ a külső SSD.Ha bármi egyéb képpel, vagy bármivel előrébb tudlak vinni, szólj. Fontos lenne, nem csak a játék mentések miatt hozzáférni...
Ja, és nem, egy másik SSD -re akarok másolni, nem arra, amiről felmásoltam.
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- SEAGATE Game Drive M.2 SSD for PS5 1TB, M.2
- Samsung 870 QVO SATA III 8TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest