Hirdetés
- Nagyon odapakolhat a Snapdragon 8 Elite 2
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- 8000 mAh csak elég lesz
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
King Unique #12056 üzenetére
+ laed
köszi, így talán megoldódik, hogy el tudok indulni ezen az úton. -
King Unique
titán
válasz
Mr.Csizmás #12051 üzenetére
Ennek a kérdésnek így olyan formában lehet értelme, hogy a hosszú idejű használaton kívüli állapotnak lett-e esetleg valamilyen negatív hatása, ami a HDD-k újbóli indításánál problémát okozhat, lásd az alábbi példákat.
• Kérdés | válasz
• Kérdés | válaszHa nincsen, akkor viszont felesleges ide adatmentő program és egyéb, meg az önmagában még nem hiba és nem gátolja az adatok lementését, hogy régiek azok HDD-k.
"régebben törölt családi (és saját) fotók, régi MSN naplózások, ezeket szeretném főleg megmenteni. az előzőből kimaradt"
Ehhez viszont kelleni fog adatmentő program (példák), de annak is csak akkor van értelme, ha azóta nem lett a törölt tartalom felülírva, nem lettek arra az adatterületre új fájlok másolva.
-
King Unique
titán
Milyen másikkal, a Windows 12 miatt miért lenne?
Ha a klónozószoftverekre célzol, akkor nem hinném, meg ha X év múlva majd valamikor megjelenik a Windows 12, addigra rég kiadnak azokból újabb verziókat, ilyen-olyan frissítéseket, hogy az esetleges kompatibilitási problémák elkerülhetők legyenek. Ellenben egy dokkolóállomásnál ugye nincsen semmi ilyen, azoknál a működésen max. egy új firmware-rel lehet változtatni, annak kiadásával viszont nem nagyon szoktak tolongani a gyártók. -
laed
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #12053 üzenetére
Hát ha törölt állományt állítanál vissza, akkor ajánlom a "Handy Recovery 1.0"-át. De nem tudom a netről honnan lehet beszerezni. Az újabb verzió már fizetős; de lehet amire Neked kell elég lenne a 30 nap próba.... [link] Bár mondtad, hogy ez se gond.
-
laed
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #12051 üzenetére
Lehet más mond majd okosabbat, de szerintem meg kéne próbálni a mentést; nem hiszem, hogy pont ettől romlana el.
Recovery programokkal ráérsz szerintem akkor foglalkozni, ha hibára futottál. Fizikai hibákkal úgy se nagyon tud mit kezdeni; a logikaikat tudja "visszaszámolni".
Ha durván sérült a lemez, akkor az tönkre teheti a fejet;
lehet akkor megérné beadni adatmentő céghez. De valami baromi drágán dolgoznak; szóval el kellene dönteni, hogy merre indulsz el.... -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
szeretnék ajánlást kérni a következő paraméterekkel-alanyokkal:
- nem hibás, csak régi hdd (2009 körüli sata, 2000 körüli ide)
- utóbbihoz van adapterem
- egyik se hibás, csak régóta áll(t) a fiókban
- esetleg még régi SD kártyák, cd-dvd is téma lehet (ha működnek)
- fentieket direkt nem piszkáltam, inkább tanácsot kérek és csak akkor csatlakoztatom:tehát amire szükségem van:
- valamilyen recovery program, ami képes "kipótolni" lehetőség szerint a hiányzó darabkákat, vagy elég jó helyreállítási pontossággal dolgozik
- tárhely van, tehát on-the-flow csinálhat akár több TB forgalmat, nem gond
- fizetős mivolt se gond (akár 50-100€), csak ne tukmáljon rám feleslegesen bundle-ban backup, nas, stb. szoftvert.azaz kb. a legjobb házi adatmentési megoldás kellene natúrban
mit mondanátok erre? köszönöm.
-
laed
aktív tag
válasz
King Unique #12033 üzenetére
és lám-lám megint a dokkolós klónozással van gond.
Nyugi. Lesz majd gond a másikkal is, ha megjelenik a Windows 12.
-
Pöttön
őstag
válasz
King Unique #12044 üzenetére
A lemezkezelő nem látta.
Végül megoldottam, havertól kértem kölcsön egy adat vissza állító programot, és a másik gépben úgy hogy ott a hibás adatokkal megjelent win alatt, a programmal vissza tudtam menteni a számomra fontos dolgokat egy másik winyóra.Az érdekes az volt, hogy a programon belül az összes eltünt adat sértetlen adat ként volt nyilvántartva. Tehát se nem törölt se nem sérült, csak a win kezelte eltünt ként..
Köszi a segítséget, minden esetben tanulságos volt, ki kapcsolom az összes gépnél ezt a hibernálós fost..
-
soulcube
aktív tag
válasz
King Unique #12046 üzenetére
laed: igen, csak gyorsformázás volt.
King Unique: köszi, nézelődök tovább. Régi eszközön szerettem volna a pendriveot használni, ami csak Fat32-t támogat.
-
King Unique
titán
válasz
soulcube #12043 üzenetére
"Az adatmentés része tehát sikerült"
"Viszont ha már eddig eljutottam, azon gondolkodom, hogyan lehetne magát a Windows-t is megmenteni és újra működőképessé tenni a gépet"Akkor ez innentől értelemszerűen az adott Windows topik témája és nem standard adatmentés, mivel az utóbbi a leírtak alapján már sikeresen megtörtént.
Ha megvannak még a BIOS/MBR vagy UEFI/GPT séma szerinti telepítésnél létrejött partíciók, akkor lehet esély a rendszerindítás javítására, de ha azok törölve lettek meg pláne részlegesen felülírva, akkor nem vagy csak nagyon macerásan.
Fat32Formatter... jó primitív 3rd party program ez is, ha a Windows C rendszerpartíciót kérdezés nélkül ledózerolja...
Amivel gondolom a 32 GB-os max. kötetméret miatt kellett szórakozni, mert a Windowsok beépített eszközei max. akkorát engednek létrehozni, bár ez a Windows 11 újabb verziónál már változni fog. -
King Unique
titán
válasz
Pöttön #12041 üzenetére
Mi "nem látja", fájlkezelő, eszközkezelő, lemezkezelő?
-
soulcube
aktív tag
Sziasztok!
A mai napon sikeresen töröltem a C meghajtóm partícióját, mivel a Fat32Formatter-ben nem a formázni kívánt pendrive-ot választottam ki, hanem azt az SSD-t, amin a C meghajtó és vele együtt a Windows 7 (64 bites) is volt. A rendszer abban a pillanatban össze is omlott, hiányzó bootmgr-re hivatkozva. A dolog azóta annyit javult, hogy egy Fedora-s live USB-vel be tudtam lépni a gépre, ahol a Testdisk programmal sikerült kilistázni a C meghajtón lévő mappákat. Egyébként a mappastruktúra rendben látszik, az ott tárolt néhány fontosabb fájlt ki tudtam másolni a Testdisk-el az USB meghajtóra (amin a Fedora fut) onnan pedig már át is kerültek egy külső 2 TB-os merevlemezre. Az adatmentés része tehát sikerült. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezen a pár fontosabb dokumentumon kívül nem volt más a C meghajtón. Viszont ha már eddig eljutottam, azon gondolkodom, hogyan lehetne magát a Windows-t is megmenteni és újra működőképessé tenni a gépet, hiszen látszólag még minden a helyén van. Csatolok néhány képet arról, hogy a Testdisk mit mutat jelenleg. Az SSD meghajtó egy 128 GB-os Adata SP920.
A Testdisk angol nyelvű leírásában az szerepel, hogy Windows használata esetén válasszuk az Intel opciót, viszont nekem a program az EFI GPT-t ajánlja fel, így ezzel a menüponttal mentem tovább.
Bocsánat, ha kicsit hosszúra nyúlt, de nem szívesen állnék most neki egy teljes Windows újratelepítésnek, így remélem, hogy lesz valamilyen megoldás a problémára. Kérdés, hogy hol és mit kellene átállítanom ahhoz, hogy ismét bootoljon a Windows.Köszönöm!
-
Pöttön
őstag
válasz
King Unique #12040 üzenetére
Kikapcsoltam, most nem látja a winyót..
-
King Unique
titán
válasz
Pöttön #12039 üzenetére
Értelemszerűen visszatenni a HDD-t az eredetileg használt PC-be és a linkelt hozzászólásban leírtak alapján, azaz pl. egy újraindítás után leállítani, vagy a gyorsindítás funkció kikapcsolása után leállítani a PC-t, majd utána a dokkolóba tenni a HDD-t. Ha nem volt azóta használva, elindítva az a PC, mert ha igen, akkor nem feltétlen fog működni a helyreállítás.
-
Pöttön
őstag
válasz
King Unique #12038 üzenetére
Na ezt jó tudni!
És az adatotokat hogy tudom helyre állítani? -
King Unique
titán
válasz
Pöttön #12037 üzenetére
Ha Windows 10/11 alatt történt mindez és nem lett használva a hardver biztonságos eltávolítása a PC leállítása és a dokkoló kikapcsolása előtt, akkor az alapértelmezetten bekapcsolt Fast Startup funkció miatt egyéb és akár ilyen probléma is (példa).
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy 2tb-os hdd-m, amin családi képeket, videókat arhiváltam, amit egy külső dokkolóval kötöttem nagy ritkán a gépre.Na most olyan baki történt, hogy a dokkolót egy másik 2tb-os hdd-vel használtam először, másoltam rá programokat adatokat stb, végül a másolás végeztével kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam a dokkolót, lehúztam a winyót.
Rá dugtam a fentebb említett családi képes-videós winyót áram alá helyeztem a dokkolót, és bekapcsoltam a gépet.
A gép be vette a winyót, a foglalt terület tekintetében is azt mutatja ami a valós, viszont amikor meg nyitom az előző winyóra másolt adatokat mutatja...Gondoltam hogy csak a windows tréfálkozik, át menetem másik géphez aminek leszedtem az oldalát, és úgy kötöttem be a winyót közvetlen az alaplapra, és ugyan ez..
A foglalt adat mennyiség tekintetében a windows szeint majdnem tele van a winyó (ami valós is lenne) de amikor megnyitom csak egy pár programot mutat, aminek nem is szabadna rajta lennie...Szerencsére van egy biztonsági másolatom a winyórol ami viszont sajnos nem a legfrissebb állapotáról készült, így 1-2 dolog hiányzik róla, de a zöme adat hála Istennek meg van..
Hogy tudnám ezt helyre állítani?
-
King Unique
titán
Mivel a "nem bootol be a munkaállomás" nem lett pontosítva, nem derült ki hogy a klónozás után a dokkolóban hagyva USB-s csatlakozásnál próbált arról az SSD-ről bootolni vagy a PC-be történő visszahelyezés után SATA-s csatlakozásnál, ezért max. csak találgatni lehet.
Ha USB-n, akkor viszont az volt a gond, ami le is lett írva a válaszban.
Ha SATA-n és nem a BIOS/UEFI bootolási beállítás volt rossz, akkor meg újfent ennyit a dokkolós klónozásról...
-
laed
aktív tag
válasz
King Unique #12033 üzenetére
A 12030-ban azért Te sem adtál pontos választ.
-
King Unique
titán
Nem, az OEM / Retail típusú aktiválásnak kb. semmi köze nincsen ahhoz, hogy klónozás után bootol-e a Windows vagy sem.
Nemrég a másik topikban a válaszokban egyébként már ki lett vesézve ez a klónozás téma és lám-lám megint a dokkolós klónozással van gond. -
laed
aktív tag
válasz
virs_lee #12029 üzenetére
Szerintem a Windows-zal lesz valami gond, nem a dokkolóval.
(Bár valaki a múltkor pont az Axagonra panaszkodott, hogy van vele valami zizi.)
8.1 OEM van nekem, és az is megérzi, hogy klónozva volt. (És több dokkolóm is van.) Lehet valami hardverinfót eltárol a Windows. Bár bootolnia azért még kéne.
A 10-es dobozos, ott simán bedugom a klónt és megy. (Pont a napokba teszteltem.)
Tehát lehet a kiadás is számít. -
King Unique
titán
válasz
virs_lee #12026 üzenetére
Az ilyen hardveres klónozásnál, dokkolóállomásoknál nem egyedi eset a bootolási probléma, nemrég más is beszámolt hasonlóról.
Viszont ha itt a klónozás után a bootolás nem a PC-be visszahelyezve, hanem a dokkolóba téve volt próbálva, akkor az inkább a user error kategória, mivel a Windowsok USB-s meghajtóra történő telepítéséhez és bootolásához eleve Windows To Go szerinti telepítés vagy utólagos átkonvertálás szükséges, ami a Windows 10 topikban is ki lett fejtve.
#12005:
"Ez a topik törölt, formázott, meghibásodott HDD, SSD, egyéb flash meghajtókról történő adatmentéssel foglalkozik."Vagyis kb. evidens, hogy mennyire való illetve nem való ide a nem adatmentés, hanem csak operációs rendszer költöztetése célú klónozás és egyéb hasonló téma...
-
válasz
virs_lee #12026 üzenetére
Érdekes. Én még mindig ezzel a régi szoftverrel csinálok mindent, amolyan mindenes legyen az ssd, hdd, bármilyen sorrendben, bárhogy egy külső dokkolóval. Van ebben felül egy copy hard disk és az klónoz nekem tökéletesen.
Persze van most egy kis gondom amit hamarosan orvosolni fogok....már folyamatban. Remélem sikerül.
Attól még hogy egyszer összejött valami gebasz, nem írom le az eddig megszokott szokásaimat. Meg is jött a lemez amire ma elkezdek menteni, aztán meglátjuk. -
virs_lee
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Axagon ADSA-DC típusú dokkoló állomást, ami klónozni is tud. Problémám vele, hogy ha telepített rendszer disket (SSD, méreteik megegyeznek) klónozok vele, a folyamat végbemegy de amire klónoztam disk arról nem bootol be a munkaállomás. Mindent lemásol az eredeti lemezről ahogy kell, külső meghajtóként belenéztem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tigerclaw #12021 üzenetére
Clonezilla (Live).
-
Tigerclaw
nagyúr
Tudtok ajánlani SSD/HDD klónozó, mentő eszközt, eszközöket. Ha van olyan ami egyben tudja a 3.5, 2.5 és pcie formátumot az is jó, vagy ha csak kettő félét az is jó. Sőt az is elég ha gyártót irtok ami ajánlott vagy kerülendő.
-
válasz
King Unique #12016 üzenetére
Eleve az USB dokkolóba volt (
inicializálva)+ particionálva + formázva. Használtan vettem itt az aprón, ahogy jött úgy nem tudtam közvetlen használni.Igen azt hiszem teljesen üres volt a HDD, de mindegy is mert ilyenkor mindent újra tesz. A lényeg így minden ugyanaz lett mint a laptopos 1TB lemeznél a rejtett és nem rejtett mappája csak a 8TB-os használatos része ennek megfelelően nagyobb méretű lett.
Igen klónozás volt (Copy Hard Disk) Remélem nem mondok hülyeséget, két egyforma lemez esetén minden ugyanaz lesz. Igen amivel vettem és esetleg volt rajta azt felülírtam, töröltem.
#12017 liksoft:
" A gyárilag lehegesztett felületet nem tudja senki megbontani tudtommal itthon. Az ilyen HDD mentése világviszonylatban is ritka, ennek megfelelő áron."Ahogy nézem ez pont olyan. Nem tudnám leszedni a tetejét. Most egyenlőre az ingyenes segítséget fogom kihasználni. Már vettem is utód lemezt amire vagy sikerül átmenteni az adatokat vagy lehet hagyom is. Ha kézhez kaptam az új lemezt okosabb leszek valamivel. Mindenesetre a végén mire jutottam vele tájékoztatni foglak titeket.
A helyzet az hogyha elvesztem a rajta lévő adatokat az bár fájni fog, sok minden van rajta, személyes is, de nem biztos hogy annyit megérne amennyit a KÜRT esetleg elkérhetne érte. Most még reménykedem amíg lehet.
Valami olyasmit reméltem hogy 1 maszekban otthon ülő emberke aki ezermester, mint egy magán laptopszerelő, vagy aki CPU -kat delidel stb.....
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Van a Kürt-ön kívül is más jó adatmentéses cég hazánkban.Ezt csak azért írom le, mert mindenki maga fejleszt, így egyes modellek esetében lehet több lehetősége van a másiknak. (Én ismerek 5 céget is akik ebbe a kategóriába tartoznak (jók), de senkit nem szeretnél kiemelni, így ajánlást nem adnék. Minden mentés egyedi, és ebbe a Tulaj is bele tartozik, vagyis akkor jó, ha Ő keresi meg a szimpatikusat!)
Visszatérve a Te mentésedhez. Kellene tudni a pontos modellt, mert amennyiben héliumos HDD és mechanikán belüli a hiba (fizikaira gondolok, tehát fej, belső erősítő vagy felület), akkor sajnos a menthetetlen kategóriába került. A gyárilag lehegesztett felületet nem tudja senki megbontani tudtommal itthon. Az ilyen HDD mentése világviszonylatban is ritka, ennek megfelelő áron.
-
King Unique
titán
"Ez egy nagy 3.5 belső HDD dokkolóba téve."
Itt lényeges lehet, hogy eredetileg a PC-be téve SATA-n volt inicializálva + particionálva + formázva a HDD GPT séma szerint és utólag lett az USB-s dokkolóba téve, vagy eleve az USB-s dokkolóba téve volt inicializálva + particionálva + formázva.
Ha az előbbi, akkor ott eleve probléma lehet az esetlegesen eltérő logikai-fizikai szektorméret, azért nem jelennek meg rendesen a partíciók, azért lett GPT helyett MBR (példa). Ez esetben a megoldás visszahelyezni a HDD-t az eredeti környezetébe, ha eredetileg a PC-ben volt SATA-n csatlakoztatva, akkor oda.
"a laptop rendszeremet klónoztam erre a lemezre a fájlrendszer miatt"
Mármint amikor még teljesen üres volt a HDD, vagy amikor már rajta volt az a 7 TB adat?
Csak mert a klónozás alapesetben eleve törli a célmeghajtó a tartalmát, már ha itt klónozás alatt az értendő amit a linkelt leírás szerint normál esetben szokás. Ha ez történt, akkor eleve felül lett írva a rajta lévő adatok egy része, amiknek akkor annyi...
-
válasz
King Unique #12014 üzenetére
Ez egy nagy 3.5 belső HDD dokkolóba téve. Laptopot használok és USB porton keresztül hozom fel. Igen elméletileg GPT kellene lennie, mert maga a laptop rendszeremet klónoztam erre a lemezre a fájlrendszer miatt. Aztán már most meg nem tudom mondani mit töröltem bele utólag mikor már minden meg volt. Rejtett mappákat sosem néztem.
Abban reménykedek hogy a Windows valamilyen frissítés nyomában nem akarja most felengedni bizonyos tartalom miatt és egy adott ponton mindig befékez az olvasás egy tompa puffanás kíséretében.Volt már régebben olyan lemezem (az is valami 4TB asztali) aminek egyszer csak eltűnt a tartalma úgy hogy azt hittem meghalt a hardver, aztán egyszer csak újra tudtam használni teljesen elölről felépítve mindent, a tartalom az elveszett. Meg most nem rég egy másik lemeznél úgy jött fel mintha újonnan vettem volna fájlrendszer nélkül amin nincs format meg adat. Aztán újraindítottam a laptopot és rendesen feljött. Annál is hasonlóan particionáltam, gyakorlatilag a rendszer fájlok még ott voltak. Lehet erről a módszerről inkább majd leszokok a későbbiekben.
Na veszek egy másik lemezt és megpróbálom átklónozni a tartalmat, vagy megkérek valakit más módszerrel amit csak lehet mentsen át.Olyan is volt hogy egy adott dokkoló segítségével készítettem HDD lemezt, aztán azt a dokkolót odaadtam valakinek vettem újat, amiben meg nem jött fel a lemez, de meglátogatva a régi dokkolóm meg hibátlanul fogadta továbbra is. Ezt a mai napig nem értem miért.
///////Clevo p751Tm1, vízhűtés, 96GB ram, nvme SSD, MXM adapter 16X, rtx 4080S VGA///////
-
-
Aureal
őstag
Nem értem miért jó terabyte tengereket 1 eszközre bízni főleg mentésre, de te tudod… Ámbár hibás lemezzel minél többet matattok, annál kisebb a menthetőség esélye. Felnyitni meg minimum öngyilkosság!
Amit gond nélkül ajánlhatok ilyen esetben: elviszed a Kürt kft-hez (nemzetközi viszonylatban is csúcs profik!) és ott ingyen bevizsgálják, s megmondják mit lehet tenni ezután. Ha elfogadod, profi körülmények közt leklónozzák neked ami menthető egy új adattárolóra amit ők biztosítanak. Ha nem fogadod el, szabadon távozhatsz egy szakvéleménnyel a zsebedben ingyen. Szerintem tuti megéri, mint barkácsolgatni vele magadnak az ismeretlenség sötétjében!
Egyszer mondta vki, “az interneten sok mindent lehet tanulni, de embereket operálni csak nem fognék hozzá azok alapján!” Szóval ez a vinyó piszkálásra is áll! Csak gondolj bele, profi labor körülmények közt portalanított steril szobában merik csak felnyitni a hdd-t, nem hogy csak úgy macerálni ukmukfukk… -
Na gyorsan pörögnek az események. Egy barátom azt mondta linux alatt megnézi. Nem kezdő. Veszek egy másik hasonló méretű lemezt, vagy nagyobbat és ha sikerül átmentem róla az adatokat. Aztán újra címzem....ez van a fejemben. Pont ilyennel még nem nagyon találkoztam eddig, próbálok lenyugodni.
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani meghibásodott merevlemez feltámasztására valakit?
Tegnap először írásvédettséget szimulált majd újra indítva már nem jött fel egy 8TB-os lemezem. A motor jó benne. Megfogva szabályos időközönként kattan benne egyet a tű vagy mi, pont mikor fel kellene jönnie. Nem adnám fel, fizetnék érte sokat. Főleg az kellene ami rajta van.
Néztem pár rövid videót a témában, akik leszedték(feszegették, csavarozták) a fedőt és babráltak benne. Maga a lemez végig hibátlant mutatott. Jó régi, innen vettem tavaly az apróról. HGST 2016-Március. Csak adatmentésre használtam, ráírtam és már tettem is el. Vagy 7TB volt tele rajta. Az dühít a legjobban hogy ennek a fedele mintha úgy készült volna hogy sose lehessen levenni.Szerintetek valami program vagy szakember tudna még ebben valami reményt adni? Vannak ezzel kapcsolatban esélyeim a rá írt anyaggal kapcsolatban hogy legalább egy részüket visszakapom?
Közben látom nem tűnt el teljesen. Van nekem egy régi lemezkezelőm a Win mellett amit szoktam használni. Abban ott van jelen.
Egy nagy partíció volt. Nem igazán értek a témához, ezért rá klónoztam egy rendszert így tudtam kihasználni egyben a 8TB-os lemezt. Mintha minden törlődött volna. -
King Unique
titán
-
Aureal
őstag
Üdv!
Adtak egy pendriveot amin lefuttatták a Windows helyreállítási szkriptjét a jellegzetes „probléma adódott ezzel az eszközzel” hibaablaknál…
Most van egy system volume information mappa és egy Found000 mappa, amit csak linux alatt látok (és rengeteg File000…xxx nevű állományt). Win alatt semmi nem látszik a pendriveon, de tulajdonságok infóablak ~3 giga foglalt területet jelez.
Jó eséllyel mit lehetne ezzel kezdeni vmi adatot visszanyerni róla van ötletetek? -
F.B.I.
veterán
válasz
King Unique #12005 üzenetére
Axagon de ezt a típust nem találom a gyártó oldalán (doboza már nincs meg), mert egy körben ráhúzható gumiágyban van, eddig hibátlanul ment benne egy 256Gb.
-
King Unique
titán
válasz
F.B.I. #12004 üzenetére
Ez inkább az SSD kibeszélő vagy a Windows 11 topikok témája, ahol az előbbiben nemrég egy hasonló esetnél le lett írva a lényeg. Ott folytatni akkor kellene, ha a linkelt példában leírtak mind át lettek nézve, ki lettek próbálva, nem szimplán csak odamásolni a kérdést, meg pláne hogy az sem lett megadva, hogy pontosan milyen külső házról van szó, lemezkezelős / egyéb screenshot sem lett mellékelve a problémáról, stb..
Ez a topik törölt, formázott, meghibásodott HDD, SSD, egyéb flash meghajtókról történő adatmentéssel foglalkozik.
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Adott egy KC3000 1Tb Nvme. Eddig egy PS5 - ben volt másodlagos lemez.
Beletettem egy külső USB -C házba, amiben egy 256Gb Nvme üzemelt eddig.
Hiába dugom rá a Win11 asztalira, lemezkezelés látja de nem hajlandó incializáni sem, végzetes hardverhibára hivatkozva. Másik gépbe behelyezve, Linux üzemelt róla, majd már live cd alatt teljesen formáztam MBR -re de visszarakva a külső házba a Win 11, megint nem látja. Megoldás?
Indítsak rá egy win11 telepítést és azzal formázzam le?
-
Josi
aktív tag
válasz
viperabácsi #12000 üzenetére
Úgy látszik, az átalakítással likvidálták azt az oldalt.
Próbáld meg az ingyenes Macrium Reflectet.
Esetleg a GetDataBack progi próbaváltozatát. Ha visszahozza akkor gondolkodj el a megvásárlásáról.
Meg van még jópár adatmentő, aminek van próbaváltozata. De így csak azt tudod megnézni mit hozna vissza. Hogy menteni is tudjanak, oda meg kell venni őket. -
válasz
viperabácsi #12000 üzenetére
Ingyenes nem sok van, ami jól is működik, én megvettem az Easeus Data Recovery Wizardot, talán stacksocial-on van nem drágán kulcs, de SSD-ről valóban csekély az esély.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Revolut
- BestBuy topik
- OLED monitor topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P3 1TB / Samsung 250gb, 1TB / 4TB WD RED HDD
- Eladó 3 db Samsung PM991a NVMe SSD - 256 GB - M.2 2230 formátum
- Eladó 8 db Kingston DC500R 960GB SATA SSD HDSentinel adatok mellékelve!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest