- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Dave Crank #169520 üzenetére
ilyen amugy akkor fordulgat elo, ha okosítva van a motor, aztán az elotoltes nem igazan van jol belove, vagy megszalad a toltonyomas, mert leragadt a geometria a koromtol, aztán befuj 1.5bar-t
vagy az intercooler olyan retkes, hogy csak csovezes osszekotoelemekent mukodik, aztán megy be a 90-100+ fokos levego a motorbaa hengerfejesseg meg tipikusan az a hiba, amire 6honap garit a vilagon senki nem fog vallalni, mert pikk-pakk elo lehet idezni ilyen idos autoknal
eladod az autót, aztán 4-5 honap múlva jon a vevo, hogy baze, hengerfejes lett, az mi?
OK, hogy itt nem errol van szo, de ez egy 20 eves auto…kapott hideget meleget elete soranmennyibe kerult amugy?
-----------
amikor a PuntoGT-ket tunnerolgattuk, volt olyan, hogy egy nap(!!) alatt volt 2x kicserelve a hengerfej tomitese
meg azon a heten osszesen 4x, mert alllitgattuk a sw-t az ECU-ban es kicsit tulment a dolog
ha mindig sikoltattuk volna hozza, dízelként mukodott volna a motortanuld meg szerelni az autót, mert szerelok olyan arakon dolgoznak mar, hogy be fogsz sirni
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Dave Crank #169522 üzenetére
A tömítés csere, meg a síkolás maximum 400 euró. Biztos nem éri meg pereskedni ennyi miatt. Ez benne van a pakliban, ha jó fej a felét fizeti az előző tulaj. Azt bizonyítani, hogy ezzel a hibával vettec, többe fog kerülni, mint maga a javítás.
Meghajtottad hidegen, mitóta nálad van? Tudod remélem, hogy az a halála ennek a motornak.
-
alázógyík
addikt
válasz
Dave Crank #169522 üzenetére
20 éves autóval a pereskedés többe kerülne, mint a javítása..
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Dave Crank #169520 üzenetére
Tuti hengerfejes ha fehéren füstöl.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Dave Crank #169517 üzenetére
motorja is van?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Dave Crank #169493 üzenetére
milyen auto ez?
-
válasz
4 gátló csere egy százas. Egy szett gumi szintén. Értem én, hogy szarul esik, nekem is szarul esne, de ez még bőven nem az a tétel amiért megérné pereskedni. Egy 4-500k-s motorcserénél már lehet értelme beleállni a dologba.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Egy ismeretlen előéletű autónál (bár nem tudom milyen értékű, de nem is annyira lényeges) 100k Huf váratlan kiadással teljesen természetes módon szoktam kalkulálni. Hűtőfolyadék nem olajos? Olajbetöltő nyílás sapkáján finom olajréteg van, vagy trutyis?
Első, hideg indításnál a "füstölést" (=gőzölést) természetesnek mondanám ilyen időben.
-
válasz
Dave Crank #169490 üzenetére
Bosszantó, de egy hengerfejezés nem a világvége. Szvsz olcsóbb és gyorsabb ha megcsinálod, mint ha elkezdesz pereskedni, ugyanis láthatóan nem akar egyezkedni az eladó.
Utólag okoskodás, de legközelebb vásárlásnál tessék levenni az olajbetöltő sapkát és a kiegyenlítő tartályba is nézzetek bele, ilyen mértékű fogyásnál ennek jele kell legyen a habos olaj/olajos víz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Dave Crank #169490 üzenetére
Ő, igen, a leírt jelenség alapján úgy gondolom, hogy kicsit erős a vízfogyás.
Kipuff mennyire füstöl fehéren?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Dave Crank #169486 üzenetére
"A hűtővíz fogy belőle..."
Gondolom ezt nem említette vételkor. Kérdés, hogy tapasztalta-e? Ha tényleg HFes, akkor azért nem egy hónap alatt jön az elő szerintem, szóval kellett nyoma legyen korábban is. Hűtőrendszer sehol sem csöpög, nedvesedik? Kiegyenlítő tartály kupakja zár rendesen? Mennyire durva a vízfogyás? Ha hengerfejes, akkor szerintem az olajbetöltő nyílás kupakján is kell látni a nyomát, annak a belső fele nem olajos lesz ilyenkor, hanem barnás trutyit lehetne látni tudomásom szerint.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Dave Crank #169482 üzenetére
Mi a motor problémája, ami vásárlás előtt nem derült ki? Első körben látnia kellene hozzáértő szerelőnek, hogy kiderüljön pontosan mi a hiba, majd békés úton meg kellene próbálni egyezkedni az eladóval, ha valóban magánszemély. Szvsz
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ha magánszemély, akkor nem lesz egyszerű a dolog szerintem. Amennyiben jól tudom, ilyenkor Neked, mint vevőnek kell bizonyítania, hogy a hiba létezett már az adásvétel pillanatában is. Ha ez megvan, akkor mehetsz az eladóhoz a problémával. Ha nem akarna együttműködni, akkor pedig véleményem szerint a jogi útra terelés lehetne csak a megoldás. Ez sem időben, sem energiában, sem költségek tekintetében nem tűnik számomra kis falatnak.
Én első körben körbejárnám a témát és utánanéznék, hogy mennyi lenne a javítási költség. Ezt követően felvenném a kapcsolatot az eladóval és megpróbálnék megegyezni vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Első körben vedd fel vele a kapcsolatot írásban (email, posta pl), hogy legyen kézzelfogható bizonyítékod és próbáljatok megegyezni. Ez a legjobb és leggyorsabb módja a vita rendezésének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bluering Libra irodai forgószék
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest