Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hawk02
aktív tag
Szeretném kérdezni,hogy 5G-s készülékeken lehetséges állítani a mobiladat-lehetőségeken belül a hang és adaton 4G-re,ha nem szeretném használni az 5G-t.
-
lorcsi
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, mar meglett
kicsit túlgondoltam. Azt hittem jelszo+ felhasznalo is kellmondjuk most volt olyan h az en telomon nem volt net, a masikon meg igen
remelem ez nem ilyen vagy ezen vagy azon tipusú hotspot -
lorcsi
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Kitoltottem az APN reszt de nem a helyes adatokkal
viszont megis beadta a szemelyes hotspot beállîtásait
holnap felhívom a digit, hatha meg tudjak mondani mi a helyes APN kitoltés -
lorcsi
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Most a hsz- ed utan ráneztem es a beallitasok fő oldalan felhozta a szemelyes hotspot beallitasait.. automatikusan jelszot generalva stb
elotte meg ilyen menu sem volt
erdekes
Mondjjuk valamitol rettenet lassu a masik telon -
Razzul
őstag
válasz
kistusik
üzenetére
Gondolom a “magánszemély” akinél “porosodik” a telefon számlát nem fog adni a vásárlásról, így hivatalosan nem. Ha az iPhone tényleg nem volt még regisztrálva akkor az ellenőrző oldalán az fog látszódni a világgaranciánál amikor te bekapcsolod.
Van olyan hivatalos szervíz ahol nem minden esetben kérik a számlát.
-
kistusik
tag
Sziasztok.
Iphone garancia kérdés lenne.
Soha nem volt még Iphonom, de most lehet váltani fogok rá és azért kérdezem, mert full ismeretlen terület nekem az Iphone.
Ha veszek egy Új Bontatlan Iphone készüléket, mondjuk egy magánszemélytől, akinek a szekrényben porosodik Bontatlanul kb 1 éve, a Garancia akkor is valami készülék regisztrációtól kezd érvényes lenni x évig?
-
Roland93
aktív tag
Sziasztok!
iPhone XS-em kijelző ki kapcsolásakor kikapcsol, illetve ha a közelség érzékelő kikapcsolja a kijelzőt.
Mi lehet az oka?
Köszönöm!
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Be van kapcsolva a két lépcsős azonosítás és 1 apple eszközöm van. Van lehetőség valahogy belépni egy asztali gépen az icloud fiókomba, hogy ha pl elhagyom a telefont akkor a find my app segítségével megkeressem?
Nekem most csak a telefonra akar kódot küldeni ami ugye ilyen esetben nem sokat érne. Hogy működik ez a recovery key? Jól értelmeztem hogy ez minimum resetelné a korábbi jelszavamat.
-
xhege
veterán
válasz
Razzul
üzenetére
Egyrészt optikai zoomot eddig is csak a Pro változatok kaptak, mióta az ultrawide a divat. Digitális persze lesz bennük, de ezt hagyjuk. A telefontok gyártóknak kiadott makett telefonok alapján a sima verziók továbbra is két lencsével jönnek, szóval optikai zoom megint nem lesz bennük.
-
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Laslow
üzenetére
Azert nem mukodik mindket oldalrol, ment a jobbrol huzas meg az eloret jelenti.
Ha egy adott alkalmazasban nem mukodik ez a gesztus, akkor az app fejlesztojenek a sara, rendszer szinten mindenhol mukodik ahol van ertelme: peldaul Safariban.
a lentrol felfele mint app kilepes szinten mas miatt van, regen ill. meg most is a Touch ID-s telefonokon/tableteken az alkalmazasbol kilepes a fizikai gomb megnyomasa volt. Ugye a Face ID-s keszulekeken ezen kellett valtoztatni (mert nincs gomb) es ez mar az elso perctol kezdve az iPhone X ota igy van.
Hogy hulye analogiaval eljek: ha Macen nem megy a Ctrl+C kombo a masolashoz mig Windowson igen akkor a Mac a szar (mert egyebkent vsn Ctrl gombja) vagy elfogadjuk, hogy ez nem Windows?
-
Mattb
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Online rendelés az appletől. ebben az esetben?
-
lsebestyen
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
beállítások-> kiválasztod a mobil-előfizetéseknél a digis simet-> mobil adathálózat-> itt több részre vannak osztva az APN beállítások, a személyes hotspot kell neked, ez az utolsó/legalsó.
szerk.: most olvasom, hogy ez már megvan. Utána a hotspot beállításokban tudod megnézni a jelszavad, az SSID a telefonod neve lesz.
-
Harapos
csendes tag
válasz
Razzul
üzenetére
Nyilván jóslatokba ne is menjünk bele de akkor el.eletileg a 13 pro nem fog sokkal gyengébb lenni mind az új 14 alap verzió? Mondom elméletileg.
Amúgy meg egy Samsung A50- ről fogok valtani, tehát nekem barmelyik telefon előrelépést fog jelenteni, csak vacillalok meg, de lehet a legjobb taktika az a megjelenésig várni. Na ez lesz a legnagyobb feladat. -
lorcsi
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Megy a mobilnetem de nincs ilyen beirva felul
-
MasterMark
titán
válasz
lorcsi
üzenetére
Nem, ezt nem kitaláod, hanem a szolgáltató adja meg. Általában SMS-ben kiküldik a konfigot és magától beíródik de ez nem mindig megy.
Digi-nél az APN ugyanaz mint a mobilnethez: internet
Ennyi kell csak beírj az APN-hez. De ha megnézed legfölül is ez kell legyen, ha megy a mobilneted. -
lorcsi
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Ezt tudnad egy kicsit bővebben ?
digis kartya mobil adatforgalom menüig megvagyok
itt gondolom a szemelyes hotspotot kell..
APN honnan veszek ? Kitalalok valamit… mint egy sajat ssid-nél ?
es a felhaszn. Név- jelszot szinten talaljak ki valamit ?a masik telon manuálisan beírjuk a wifi-hez az apn-t? Stb…
-
Laslow
senior tag
válasz
nord_
üzenetére
Tényleg ott van, megtaláltam, köszönöm. Csak IOS-en nem mindenhol, és kizárólag balról jobbra legyintve csinál visszát, és az appokból sem lép ki a főképernyőre így (csak a lentről felfelé legyintésre). Androidon ez sokkal általánosabban működik, és mivel ott mindkét oldalról belegyintve megcsinálja a visszát, szerintem sokkal kényelmesebb is, hiszen bármelyik kézzel is fogom épp a telefont, a hüvelykujjal könnyedén lehet vissza/mégse parancsot kiadni.
-
lorcsi
veterán
Digis netet szeretnek megosztani, fizikai sim kartya ( masodlagoskent hasznalom)
hogyan kell ?valami féle carrier dologra hivatkozik, amit nem talalok sehol
Szemelyes hot spotot talaltam a mobilhalozatnál, de ugy nem latja a masik iphone -
-
shifty!
senior tag
válasz
Laslow
üzenetére
Kicsit reflektálva, mert az i13 / i14 dilemma, ha úgy jönnek össze a dolgok, év második felében nekem is aktuális lehet, és szeretek egy értelmes vitát:
1. Alapvetően egyetértek, hogy jobb kevesebb pixel számmal minőséget elérni (ilyen próbálkozás volt még a hőskorban a HTC-nél is az UltraPixel-vonal), ugyanakkor a mostani androidos csúcskameráknál lehet látni, hogy nem feltétlenül vakvágány a pixel binning alapú képalkotás. Plusz, az Apple-t sem úgy ismerjük, hogy csak "az íze kedvéért" felülnének a divatvonatra, én bízom benne hogy azért kipróbált és jobb minőséget képviselő szenzort & optikát tesznek mögé.2. A Mini változat elhagyása szerintem sem jó ötlet, akármennyire is azt mutatják az eladások hogy nem a legkelendőbb verzió, mégicsak hiánypótló, a teljes piacot nézve. Szvsz ha az új i16 chipsettel tényleg annyira frankó energiaspórolálst lehet elérni mint amit belengettek, akkor a Mini méretével elérhető lehet az előző széria normál méretének üzemideje, az az egyik visszatartó faktort fel is oldhatná a vásárlókban.
3. Ha a sima verziók a mostani i15-ös chipsetet kapják, akkor is még évekig előnyben vannak a mostani Qualcomm / Mediatek csúcslapokkal szemben is, nem nagy gáz.
4. Én pont ezt nem értékelném akkora előrelépésnek, kívül azon hogy kiharap egy adott területet a képernyőről, mégis klasszikusabb és jellegzetesebb - és így jobban elfogadható - design elem a notch, mint ezek a random helyre kijelzőbe ütött kameralyukak...
szerk:typo
-
Laslow
senior tag
iPhone 14:
1. A kamera megapixel egyáltalán nem érdekel, sőt, szerintem visszalépés, hiszen alapelv, hogy az érzékelőn több pixel rosszabb képpel egyenlő, és még a képek is több tárhelyet igényelnek majd (vagy leméretezi őket, de akkor meg minden a több pixel?).
2. Én épp a kis méret miatt vettem i13 Minit - amikor majd x év múlva cserélem, megnézem, hátha Android vonalon találok kis készüléket. Mindenesetre a Mini változat kivezetésével nem tesz kedvemre az Apple.
3. Az meg, hogy nem lesz gyorsabb az i14 mint az i13 (jó, kivéve a csúcsverziót), hát, nem ezt várnám.
4. A notch eltűnése mondjuk előrelépés, de úgy érzem, az egyetlen.Mondjuk bevezethetnék az Androidos oldalról befelé legyintést mint Vissza/Mégse funkciót, az nagyon hiányzik több hét iPhone használat után is.
Meg egy kérdés: amikor SMS-t kapok, azt lehet valahogy törölni a lezárási képernyőről? Ha balra elhúzom, felkínálja a Törlés lehetőséget, de hiába nyomok rá, utána a főképernyőn továbbra is mutatja az Üzeneteknél olvasatlannak az SMS-t, ahelyett, hogy törölte volna. Szóval csak a lezárási képernyőről törli az SMS értesítést, de még csak olvasottnak sem jelzi.
-
válasz
maximilian4
üzenetére
Szia.
Egy normális helyen munkadíjjal kb 120-140k lesz. A legolcsóbb sem lesz kevesebb mint 100k -
maximilian4
addikt
Sziasztok! Betört az iphone 12 pro-mnak a kijelzője. Még anno egyben kifizetve vettem, nem szolgáltatós, nincs rá se biztosítás. Az lenne a kérdésem, hogy hol lenne érdemes megcsináltatni? Olyan helyre vinném akik árban is elfogadható(bba)k, és semmiképp sem kókány munkát végeznek.
-
nord_
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Az ugyanaz.
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Ha az appletől rendelek telefont, magánszemélyként, a garanciát hol tudom érvényesíteni a 3 évben? Hova lehet vinni? Bármelyik hivatalos apple szerviz beveszi garanciára a készüléket 3 évig? -
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Létezik olyan zenelejátszó ,amit a gépről - kábelen feltöltött zenéket kezeli ? Streamelésre ott van a YT premium . -
juve600
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
igen,de ott utána egyesével rá kell böknöm a képekre
-
juve600
nagyúr
Sziasztok
gyári galéria appbol hogy tudok egyszerre több képet törölni ? Hogy ne kelljen egyesével kijelölni ?
-
Razzul
őstag
válasz
evo87
üzenetére
"Ha csak a Pro kap új chipet és kamera rendszert..."
Jelenleg úgy tűnik, hogy ez lesz a helyzet, azaz a sima i14 hardveresen ugyanaz lesz mint a i13 Pro széria 6GB RAM-al, de abból is a lassabb változattal.
Die shrinkről pedig ne is álmodjunk, de az lehetséges, hogy jobb hűtést kap majd és ezáltal valamivel magasabb órajelen tud üzemelni mint az egy évvel ezelőtti változat. -
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos baleset érte a telefonom és megrepedt a hátsó kamerája

Hol érdemes javíttatni és körülbelül mennyibe kerül? -
evo87
őstag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
A sima 14 esetében meg marad a mostani processzor... kérdés, hogy a 48 mpx kamerát melyik modellek kapják meg. Ha csak a Pro kap új chipet és kamera rendszert, akkor a sima 14-re szvsz még jó áron sem lesz érdemes 12/13-ról váltani. A 14 Pro meg biztos nagyot üt majd, de talán árban is nagyobb lesz az ugrás a sima és a Pro modell között...
Nálam vélhetően marad a 13 mini, inkább az S5 órát cserélem majd ha lesz érdemi ugrás (tudás, akku, dizájn).
-
Laslow
senior tag
válasz
Sys85
üzenetére
Nekem 13 Minin van teliüveges Spigen üvegfólia, és teljesen jó, viszont: az első, amit vettem rá (az kivágott Spigen volt), gyári hibás volt! Felhelyezés után a teljes felület kb. harmadán vízszintes csíkok voltak a fólia belső oldalán, ami főleg kikapcsolt kijelzőnél vagy egyszínű képnél nagyon csúnya volt, és általában látszott, nem csak bizonyos szögből nézve. Ekkor megrendeltem a teliüveges Spigent, az eredetit leszedtem, ezt felraktam, és ez már tökéletes. Kicsit mondjuk megcsappant a bizalmam a Spigenben, mert nem én bénáztam el valamit, hogy csíkos lett az első fólia, hanem tényleg gyárilag volt olyan...
Amúgy szerintem jobb a teliüveges mint a kivágott, mert amikor fentről suhintok lefelé, akkor nem akad meg az ujjam a fólia tetejébe a notchnál, ráadásul így ott nem is gyűlik fel a kosz, és nem fog a fólia sem felválni idővel. És jobban is néz ki, így ugyanis tényleg nem is látszik, hogy fólia van a telefonon. Hátránya meg nincs, mert nem vettem észre, hogy gyengébben működne a FaceId vagy az előlapi kamera, vagy bármi. (Egy Spigen tok is van a telefonon, tökéletesen illik a Spigen üvegfóliához.)
-
R a y
senior tag
-
max-11
tag
Üdv! 13 Pro-m a médiában kapott fóliát és mágneses tokot. A fólia feljött oldalt. Milyen fóliát javasoltok rá amit otthon is fel lehet értelmesen tenni? Ill. tokbaràt fólia kell? Köszi előre is!
-
NemMo
őstag
-
KD6-3.7
őstag
válasz
Razzul
üzenetére
Nekem nagyon bejött a 12 mini, gondolkoztam is rajta, de az akksi idô nem volt jó. Pár hónap és jöttek a pletykák, hogy jön a 13 mini és azt meg is vettem januárban.
Amire én használom elegendô. Egy bajom kezd lenni, hogy lehet meguntam már az ájfonozást. Xs-rôl váltottam, nem volt semmi “hûha” érzésem… lehet egy Pro a 120Hz-el jobban beadta volna, de használtam már 90Hz-es droidot szóval 120Hz nem hiszem, hogy meglepett volna túlságosan.
14 sem hiszem, hogy hatalmas változást hoz majd a 48 megapixeles kamerájával meg a notchless kijelzôvel, helyette lesz két lyuk… (Pro-ról beszélek)
Drága lesz az biztos, tavalyhoz képest. -
Razzul
őstag
válasz
KD6-3.7
üzenetére
Árban én is emelkedést várok, de a csúcs Androidok szintjét szerintem még mindig nem fogja ostromolni vagy elérni.
Nekem a legutolsó modell amin gondolkodtam az a i12mini volt, de attól a gyermekbetegségek tántorítottak el. A 13-as sorozat szerintem nem volt meggyőző.
-
Van valakinek itt tapasztalata (akár családtagon keresztül is) i7 vs. i12 Mini akkuidővel?
Lehet itt lenne az ideje lecserélni a családban fellelhető i7-et,de csak a Mini jöhetne szóba az újabb FaceID-s telók közül.
Mennyivel jobb az aksija?
Az i7 elég harmatos (finoman fogalmazva) még 100%-os akkuval is.
Azt tudom,hogy 13 Mini akkuja igen korrekt,de aki venné annál a 12 Mini 260k-s ára (euronics,128GB) is erősen ingerküszöb feletti,de ennyit még kiadna érte összeszorított foggal,295k-t már nem. -
KD6-3.7
őstag
válasz
Razzul
üzenetére
Azt nem írtál, hogy majd a szemünk kiugrik a helyérôl, ha meglátjuk az árát?
Én mindíg “S” szériát vettem, most is a 12 helyett megvártam a 13-at (mondhatjuk, hogy “S” lett) 14 után majd az új cuccokkal jön a 14s vagy 15 (ami a 14-es széria ráncfelvarrása lehet)
Én kihagynám a 14-et. -
Razzul
őstag
Korábban a Forbes is megírta és mostmár a telex is ír az új, elvileg az i14 Pro modellekbe érkező A16 lapkák pletykált teljesítményéről. Habár a forrás nem túl megbízható, érdemes elgondolkodni rajta.
A tavalyi A15-höz viszonyítva:
GPU: +35%
CPU : +42%
Akksi: +2 óra 10 perc
-
Harapos
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat.
-
Harapos
csendes tag
Sziasztok!
telefon vásárlás előtt állok és iPhone-t szeretnék venni, jelenleg androidos készülékem van de ismerem az Ios rendszert.
Tisztában vagyok azzal h októberben már a 14-es szériát lehet majd megvenni.
Jelenleg a 13 Pro val szemezgetek.
Véleményetek szerint várjak az alap 14-re vagy bátran vegyem megy a 13 Pro modellt és az a készülék is ki fog tartani nekem még vagy 3 évig.
Igen tudom h van egy Milyen okos telefont vegyek topic, de most iPhone felhasználók tanácsára lenne szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- OTP Bank topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A 48MP szenzort csak a Pro változatok kapják meg. A sima 14 a 13 Pro lencséit kapja meg, de nem kap zoom kamerát. A túl agresszív élesítés pedig továbbra is megmarad a képfeldolgozás tekintetében, mert sajna ez a trend.

icecave
-secret-
Zsolt,72