- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorcsi
veterán
I13 minim van es folyton szinkronizalja a fotókat a google acc-ommal
hol tudom ezt kikapcsolni ?egy pillanat alatt betelt
a cloudot mar kilottem…eladó: vadi új soundcore motion+
-
Szabi®
addikt
Egy étteremben ülve vettem észre, hogy nem ilyen volt ez. Meg egyszer előtte sem kapcsolt már fel, egyszeri érintésre. Volt hogy 2-3 koppintás is kellett. Iphone 12 128gb. lehet ez széria hiba ? Újraindítás már történt, de ugyanaz maradt. Jah meg ha így felélesztem a kijelzőt, és "megnyomom" akkor a live háttér nem reagál rá. Magyarán nem animál, csak ha főkapcsoló gombbal ébresztem fel, vagy billentéssel. Lehet csak egy "anomália".
#266296 Nordik Nálam most asztalon sem mindig, ezért írtam, hogy hektikus. Majd lehet "patchelik"
[ Szerkesztve ]
-
Nordik
őstag
-
félisten
-
Topikgazda
válasz FIREBLADE78 #266289 üzenetére
Általában nem foglalkozom vele én sem, sosincs nyitva 10-12 lapnál több. Néha viszont előfordul, hogy ha kapok sok provátot bármit és azt az e-mail kliensben lévő linkkel nyitom meg, akkor mindig új lapon adja be, így meg tud szaladni. De általában ilyenkor kikerekedik a szemem és bezárom a plusz lapokat és azt hagyom, ami fontos, vag ytudom,hogy kelleni fog.
-
swoody
senior tag
válasz herdsman12 #266287 üzenetére
Nem sajnos.
Volt ami nagyon régi volt, de új lapok is voltak és csak azokat mutatta, amiket bezártam mert arra emlékszek. Amelyek eltüntek, azokat nem.
Nah mindegy, köszönöm azért. -
swoody
senior tag
válasz Szabi® #266284 üzenetére
Nem tudom, én így szoktam meg.
Anno régen asztalin használtam, de mióta van elég ram a gépekbe feleslegesnek tartom.
Viszont 3 éve használom a safarit így, és sose volt baj vele.
Ha ismét elő fordul, akkor lehet áttérek könyvjelzőre vagy a lapcsoportra, az lehet biztosabb. -
swoody
senior tag
válasz Sys85 #266281 üzenetére
Gépen 4 böngészővel megyek, böngészőként 30 oldal kb.
Ha bármit találok, ami érdekel megnyitom csak ugye idő hiányába nem olvasom el, aztán visszatérek rá. Persze van, amit elfelejtek de én megszoktam.
Chrome szerencsére jól bírja memoria szemempontjából. Régebben nem lehett ilyet csinalálni, de ma már nem gond neki.
Több éve használom így, ezért bosszantó, hogy eltünt….Az tök jó új safariba, hogy vannak lapcsoportok végre, próbálom így használni most. Hátha az viztonságosabb.
lugosi:
2. Hehe nem. végig is néztem, kerestem felhasználóra, de semmi. Nagyon fura.
3. Manuálisra van állitva. Chrome-ba van ugye olyan, hogy összeslap visszállítása. Itt nem tudom ilyenről. -
veterán
válasz swoody #266280 üzenetére
400oldalnyi???
És eltalálsz köztük?Én már 30-40-nél is elkezdek egy csomót kézzel bezárni mert olyan zavaró.
Az a 400oldal lehet kicsit megterhelte a memóriát és ezért zárt be mindent.
Nyitottál már meg akár csak fele ennyi oldalt pc-n chromeban?
Simán elkezd akadni,mert elfogy a memória,csak a win nem zárja be. -
swoody
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, ami rohadt
bosszantó….
Adott egy i11 pro, 15.5 ios, yettel1. Miért van az, hogy ha telefonálok és wifi-n vagyok nem jó a net? Ha beszélgetés közbe lejövök a wifi-ről,
akkor pedig van.
2. Kulcskarika, jelszó mentő…. Emlékeztem, hogy egy oldalhoz elmentett a jelszót viszont nem találtam sehogy. Kértem egy új jelszót az oldalhoz és mukor azzal beléptem megkérdezte a teló, hogy frissitse-e a kulcskarikakába a jelszót, ami után már megtaláltam a jelszók között. Miért nem találtam akkor?3 Safari… Volt kb. Jó 400 oldalnyi lap megnyitva a böngészőbe, ami egyik pillanatról a másikra bezárodott, eltünt. Ezt eljátszotta velem ez a szar kétszer is mostanába.
Köszike a segítségért. -
Razzul
őstag
Sziasztok!
A héten az iPhone 6S telefonomban másodszor cseréltem kijelzőt. Maga a folyamat zökkenőmentesen ment, illetve a telefon is tökéletesen működik, viszont belefutottam egy érdekes anomáliába, amit gondoltam megosztok veletek is, hátha másnak hasznos lesz a történetem a jövőben.
A telefon összeszerelésekor az akkumulátorkábel és a kijelzőkábelek fém rögzítőkereteinek visszacsavarozása előtt a megfelelő gyakorlat szerint ellenőriztem, hogy a kijelző valamint a Touch ID működik-e. Minden faszán üzemelt és rendben volt.
Viszont az ellenőrzés során észrevettem, hogy a kijelzőkábelek kicsit egymásba gabalyodtak. Na nem gond, gyorsan újra lepattintottam, ezután pedig kiegyenesítettem és sorrendbe raktam őket és ment minden vissza a helyére.
Igen ám, de a következő bekapcsnál a telefon már az "Unable to activate Touch ID on this iPhone" hibaüzenet fogadott. Ez azért volt meglepő, mert ahogy írtam egy fél perccel korábban ellenőriztem a Touch ID működését és akkor gond nélkül feloldott vele a telefon. Emiatt nem is a Home gomb hibájára gyanakodtam, hanem a kijelzőkábelek valamelyikére. A telefont újra felnyitottam és épp ezért ezeket a kábeleket újra csatlakoztattam. A hiba pedig így meg is szűnt.
Tehát ha egy kijelzőcsere során valaki elvesztette korábban a Touch ID funkcionalitást, koránt sem biztos, hogy a Home gombnak vertek oda egyet és az a ludas!
Stat crux dum volvitur orbis
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok! Adtam le előrendelést az istylenál 13pro maxra. Nem tudjátok h kb mekkora lehet majd ennek az átfutása? Nyilván pont az nem volt amit én szerettem volna :) Chip hiány és stb miatt most kb 1 héttel számoljak vagy egy hónappal? Vagy totál random?
-
Szabi®
addikt
-
marton.m
tag
válasz R a y #266273 üzenetére
Köszi a válaszokat srácok!
Igazából az Apple szilikon tokot én egy konkrét színben néztem ki, ami más gyártó termékei között nem található meg.
Nem feltétlenül az eredeti árával van gondom, hanem sokkal inkább azzal, hogy elég sokan arról panaszkodnak, hogy néhány hónap után már elkezd kopni a felülete. Ennek fényében már nem tudnék nyugodt szívvel 20k forintot kifizetni érte. -
-
Szabi®
addikt
válasz marton.m #266269 üzenetére
Soha nem vennék ilyeneket a telefonomhoz, még ha sima szilikon lenne magsafe gyűrű nélkül, akkor talán. De így nem. Persze megértem, hogy olcsóbb, mint a gyári 16-18 ezres megoldás, de én úgy vagyok vele, annyit megérdemel az a készülék, ha már megvettem.
Nálam egyébként a gyári tokok elég strapabírónak bizonyultak, úgyhogy valahol megérik az ártöbbletet. -
tonyqa23
senior tag
válasz Skynet258 #266264 üzenetére
Anno én szólni sem tudtam volna a srácnak az extreme digitalban, mert ahogy jött vissza a raktárból, menet közben már tépte le a fóliát. És ha ajándékba akartam volna venni?
[ Szerkesztve ]
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
marton.m
tag
Mi a véleményetek a kínai magsafe tokokról? Okozhat bármiféle problémát a telefonnal kapcsolatban egy ilyen mágneses tok?
Konkrétan ezzel a fajtával szemezek. Ez nem a legolcsóbb kategória, emellett elég pozitív értékeléseket is kapott. Egy eredeti Apple szilikon tokra pályáztam, de nem olvastam túl pozitív véleményeket róla, így 20k-t sajnálnék érte. -
kakuk.tamas
addikt
válasz Jakob.rabbi #266266 üzenetére
Ha az Apple-től veszed a készüléket, akkor az Apple megbízottja a kereskedő, és a sávnak megfelelő garanciaidőt kapod.
De gyártói garancia akkor is csak 1 év (világ garancia) lesz… A maradék 1 vagy 2 év pedig csak a kötelezően adott.[ Szerkesztve ]
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
Tewe013
őstag
válasz Jakob.rabbi #266266 üzenetére
Akkor az apple 3 évet ad rá.
-
Skynet258
veterán
válasz atiska007 #266254 üzenetére
Az értékesítő lássa, hogy nincs gond a telóval. Mert az ügyfelek között akad olyan aki be akarja hazudni, hogy "hát így volt a dobozban ezzel a nagy karccal, cseréljed kifele". 4 évig Telenoroztam, hidd el nagy az Isten állatkertje és sokszor jobb, ha megelőzöd az esetleges problémákat.
De amúgy volt aki mondta, hogy lányának, feleségének mttomán kinek lesz, ne bontsuk ki - gondolhatom nem kergettem meg a sniccerrel. Szólni kell azt kész, az ügyfél te vagy, normális értékesítő nem fog basztatni ilyen miatt.
INGJOKE: fólia és egyéb szarságok után jutalékot kapnak, a főnök meg minden reggel basztat, hogy szarul állsz a hónapban, adj el többet... szóval persze, erőltetik.
Nemrég mikor vettük a Yetteélnél asszonnyal az iPhone-okat, a srác az elején tolta a szokásos dolgokat, nagyobb csomag, ez a teló nincs ebben a színben csak a drágább változat, most a tartozékot meg tudom úgy oldalni, hogy ez ingyen benne legyen de akkor még ezt is meg kéne venni... mondtam neki figyelj, évekig ezt csináltam meg a lány is mellettem, az összes trükköt ismerem, és vágom, hogy neked ezt kell, de most ne. Utána már csak jót dumáltunk és a tartozákot is úgy vettük, hogy mindketten jól jártunk.
Sajna az értékesítés mocskos egy szakma, sok évig csináltam, nem véletlenül szálltam ki én is. Ha úgy akarod csinálni, hogy az ügyfé lelégedett legyen és visszajjöjjön, az nem pálya. Én meg sajnos így csináltam mindig is.Offot befejeztem mielőtt rám szól a topikgazda.
-
bnorci71
addikt
válasz Skynet258 #266253 üzenetére
MM még sose bontotta fel
a 12minit nem emlékszem lehet a telefonboltos bontotta ki vagy én amikor a fóliát rakta fel#266259 Pyttawrx
ott nekem a Tv-t kapta ki az eladó a dobozból mondjuk bontva volt a doboz, de nem is bántam hogy megnézhettem nincs-e cserépre törve az oled[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Tibee86
nagyúr
válasz atiska007 #266248 üzenetére
"Amúgy meg mi az hogy gyári gari? 1 év Apple? Miért? Bármely más hivatalos üzletből 100k felett 2 év gari, 250k felett meg 3 év..."
Az Apple 1 év világgaranicát ad a készülékre. A sávos jótállás egy magyar jogszabály, amit a kereskedőnek a kötelesége biztosítani, nem a gyártónak.cool13: Simán lehet telekom-os vagy yettel-es is, sokan árulják ezeket a szolgáltatótól kihozott telefonokat "gyárilag függetlenként".
-
veterán
Nah ma bementem az esimért, eddig jól működik. Mondjuk fura volt, hogy egy lezárt celofános papírba adta oda, hogy tessék vidd csak. Volt még más dolgom is és mire észrevettem hogy a fizikai ilyenkor kuka már fél órája nem értek el. A boltba bevásárlás közben állítottam be és így nyilván bent maradt a régi is itthon kivéve lett rendesen megcsinálva.
-
atiska007
senior tag
válasz Skynet258 #266253 üzenetére
Eddig egy telefonomat sem bontották fel sohe, egy üzletben sem...
Előtte volt egy 10T-m, Lurdy xiaomi boltban vettem, bedobták egy táskába és kész.
Itthon kibontottam és kész. És ez egy xiaomi, nem apple.
"hogy lássa nincs gond a teloval": mintha a gyárban nem lenne egy smoke teszt a telókra csomagolás előtt...Mittudomain!
-
Skynet258
veterán
válasz atiska007 #266248 üzenetére
Alapvetően ki van adva, hogy fel kell nekik bontani, sőt be is kell kapcsolni, hogy lássa nincs gond a teloval (esetleges utólagos reklamáció miatt). De persze lehet ezt úgyis, hogy odaadod az ügyfélnek, bontsa ki ő ha szeretné (10-ből 9 nem akar bontogatni meg beállitani sem egyébként, inkább megkérik az értékesítőt).
Amikor én értékesítő voltam ott amúgy egyszer baromi jól jött a kibontás, mert csak a harmadik iphonenak volt működő kijelzője, az első kettő csíkozódott, nem is hittem el. Valami tré széria volt azt pont belenyultam a fiókban.[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
Felrertettetek. Csak vicceltem de ezk szerint csak en ertettem. Van ilyen
Arra gondoltam hogy ha elcsereli az asszonnyal a telefont akkor az i13 lesz a parjanal. Igy mar kenytelen lesz azt mondani hogy az i13 a jobb, hiszen az asszonynak nem mondhatja hogy szar a telefonja. -
atiska007
senior tag
válasz modd3r #266247 üzenetére
Én részletre vettem, Yettel-ben, de ott kibontotta az eladó.
Kicsit felb@szta az agyam, hogy miért nem hagyta meg az érzést nekem, hogy én nyitom ki.
De talán pont a fenti miatt...
Olyan hirtelen tépte fel a zárócsíkot és kapta ki a telefont a dobozból, hogy köpni-nyeleni nem tudtam.
Utána meg már nem volt kedvem balhézni, hogy ezt mégis miért???Amúgy meg mi az hogy gyári gari? 1 év Apple? Miért? Bármely más hivatalos üzletből 100k felett 2 év gari, 250k felett meg 3 év...
Megéri?[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
cool13
őstag
Sziasztok!
Ha egy hirdetésben azt írják, független, bontatlan dobozban, gyári garival. Ennek lehetnek e buktatói? pl fűggő a készülék mert szolgáltatótól hozta ki. Minden segítséget és hozzászólást szívesen fogadok ez ügyben. Köszönöm -
_ak_
addikt
válasz hitchins #266238 üzenetére
De amúgy megnézted a képeket? Én így vakteszten 3-ból 2 XS képet találtam jobbnak. Érdekes, hogy miért van ez így, viszont rosszabb fényviszonyok mellett az XS biztosan nem rúg labdába. Legalábbis nekem még a Note10+ is jobb képet csinált helyből.
Amit sajnálok, hogy zárt térben mindhárom telefon olajfestményt örökít meg. De ez valami tendenciának tűnik, mikor a Note10+ bejött sokan váltottak Note8-ról (én is) és gyakran születtek hasonló vélemények. Annál is szerintem jobbak voltak a benti képek, a többi esetben mondjuk szerintem nem.
Ja igen, összeségében nekem nem csalódás az újabb kamera, csak a lidar-tőle vártam többet. A portré fotókon gyakran maradnak ki részletek és azt hittem az majd kiküszöböli ezt.
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
xhege
veterán
Senkit nem akarok bosszantani , de hoztam egy összehasonlítást: 13 Pro vs Xs fotók. Akit érdekel az kattintson erre a linkre: [link]
Spoiler, de nekem jobban tetszik az Xs természetessége. Nem annyira tetszik az az irány amerre a mobilfotózás tart bizonyos szempontból. Persze tökjó, hogy fejlődik a dolog pl: makró, éjszakai, de ez a túlélesítés olyan műanyagossá teszi nekem a képeket. Természetesen ez csak az én szubjektív véleményem, nem kell vele egyetérteni senkinek.
Ja azt hozzá tenném, hogy a 13 Pro az én telefonom, így azt kritizálom (az Xs az asszonyé, azt nem merném ). -
Salex1
őstag
Meg lehet azt oldani valahogy, hogy a képek mentésre kerüljenek az Icloudba (most így használom), de ha valamit ott törlök, az ne törlődjön le a telefonról? Nagyon kevés az 5Gb, de mivel céges a telefon még ha akarnám se tudnék tárhelyet bővíteni.
-
beci43
senior tag
Samsung 15W töltőfejet használhatok szerintetek? (i13)
-
addikt
válasz MasterMark #266224 üzenetére
Privát wi-fi címnek fordította anno valaki, az ki van kapcsolva.
Elfelejtettem már vele a hálózatot is, de az sem segített.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Van egy i7 meg egy Xs Max.
Hogy lehet megcsinálni, hogy mindkét telón ugyan az az adat legyen? Képek, appok stb.
Xs Max 1 héttel régebbi cloud mentésbôl lett beállitva frissen, aztán az i7 tovább lett használva aztán átállnánk a Max-ra, de lemaradás nélkül.
Remélem érthetô vagyok. -
MODERÁTOR
válasz bozarjoska #266219 üzenetére
Cache-ek például. Keress rá a topikban, többször volt már. Pl ha gépre dugod, általában csökken. Jellemzően magától törli ha helyszűke van.
-
félisten
-
veterán
Gondolom itt is, mint droidon be tudom állítani, hogy az esim most ne romingolhasson és fizikai turista simről menjen minden net?
-
Topikgazda
válasz Homeopatia #266215 üzenetére
Ott csak akkor tudnád megnézni,ha elmentetted volna a gyári, vagy másik jelszókezelő alkalmazásba (értelem szerűen ha gyáritól eltérő app, akkor pedig azon belül).
[ Szerkesztve ]
-
Homeopatia
csendes újonc
Sziasztok
Még COVID alatt feltettem a gyerek iskolai Teams -ét a telefonomra most is jól működik be van jelentkezve , kapott a gyerekem egy telefont amire feltettem de nem találom a jelszavát , nincsen bent a beállítások jelszavak között , hol tudom megnézni ?
-
geotom
tag
Sziasztok! Új játékos vagyok, kaptam egy se 2016-ot. Most ismerkedek ezzel a világgal. Minden androidon megszokott progim, beállításaim jól működnek itt is, de van egy kis problémám: a MiBand 6 nem jelzi az SMS üzeneteket. Hívás, email jelez csak az sms nem. Mit kellene még beállítani a telón? Androidon kellett hozzáférést engedélyezi, de ilyet itt nem találok sehol! Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm! -
addikt
Sziasztok!
i13pm már egy ideje csinálja az itthoni hálózaton, hogy rendszeresen kéri a wifi jelszót. Ugyan a 16 beta verzió van fent, de már előtte is csinálta. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj, megoldás
Homogén Ubiquiti unifi a hálózat, 1db ssid wpa2A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
félisten
-
nagyúr
válasz INGJOKE #266199 üzenetére
már több mint egy hónapja
minden ugyanaz mint eddig, semmit nem vettem észre
külföldön is voltam vele, roaming is megy
viszont én is úgy tudom hogy a publikumnak még nem elérhető, én flottában vagyok ott vállalati ügyfélnek számítunk ezért első naptól kezdve lehet
[ Szerkesztve ]
-
-
xhege
veterán
válasz hunika1 #266198 üzenetére
Hidd el ez nagyon kevés embernek probléma. Sőt a legtöbb ember ezt észre sem veszi, vagy kimondottan tetszik neki (túlélesítés, social media ready kinézet). Lehet ez neked is bejön, de ezt érdemes megnézni a saját szemeddel. Itt [link] találsz egy csomó fotót a telefon típusára rákeresve. Érdemes megnézni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MasterMark #266175 üzenetére
ITT van egy csomó saját ,11 Pro sokkal természetesebb.
-
veterán
válasz burgatshow #266200 üzenetére
Hmm köszönöm, akkor lehet holnap beugrok és kicseréltem én is így a nyaraláson az én telómba mehet a turista kártya, nem kell még egy telefont vinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Androidos tablet topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sweet.tv - internetes TV
- Óra topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest