Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
sike!
tag
A FCA front sensor-t vajon hol kell keresni? Nem lelem...
-
szimi57
őstag
-
csubuka
addikt
A vezérműlánc biciklilánc színvonalú. Helytelen olajválasztással hamar búcsúzhat. Vezettem már csörömpölő 1.25 Riót, elég undorító hang
A szakadást meg nem kell megvárni... abban 120k km volt. Eléggé a búcsúzás határán lehetett...
Szóval nem baj, sőt előnyös ha valaki preventíve cseréli a vezérlést. Az "élettartamra méretezett, nincs csereperiódusa", marketinges meg szalonos arcok által beblöffölt okosság nem az az élettartam amit a felhasználó szeretne azalatt érteni.
*Ja ez ma a relatív robosztus motorok egyike.
Igazán normális konstrukció nem hemzseg
-
gippazoid
senior tag
Exemnek 2013-mas KIA Rio-ban van, szalonból hoztuk ki. Ez a motor ugye nem pályázásra való. Ez városi autó, pályán annyit fogyaszt, hogy inkább nem néztem a kútoszlopot, mennyit tankolok (GPS 130-cal közlekedve, mint más autókkal is szoktam).
Ez az autó is városban volt használva. A lambdaszonda 40e km és 9-10 év után búcsúzott.
Csak a gyári megbízható, utángyártottról mindenki lebeszélt. 80e Ft.
1 évre (se) rá, elrepedt a kipufogó leömlő is, 50e km még akkor sem volt benne, talán még most sincs. Ki lett cserélve utángyártottra, mert a gyári 6-800e Ft.
Hegeszteni nem lehet.
Így csak 300e körül volt...
És már hallottam olyat, hogy ugyan az történt ezzel a G4LA kódú motorral, mint a hírhedt G4FA 1.4-essel (olajzabálás, katalizátor darabkák visszaszívása kipufogó szelepen keresztül a hengerbe, motorfelújítás).
Sőt, láttam is egy ilyen magyar videót az 1,25 motor felújításáról. -
Mit tudunk az 1.25-os rio/i20 motorokrol? Tobbel talalkoztunk hahun amiben 100e km korul vezerles volt cserelve. Mi ennek az oka?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dare2Live #7449 üzenetére
Köszi. Említett ott valaki egy kis mágnes szelepet, ami benzin gőzt juttat be a motorba ( tankból ), bizonyos időközönként, amikor kell. Ez állítólag meg szokott akadni nyitott állapotban és akkor folyamatosan engedi be a motorba a gőzt, ami hatással lehet az üzemanyag/levegő keverékre és emiatt is bejelezhet a rendszer. Hétvégén ránézünk erre, szerencsére, jól hozzáférhető helyen van és úgy általában, jól szerelhető ez a motor, mert bőven van hely a motortérben.
Végül is valahogy bele kell férjen az N-es verzió 2 literes motorja is, ugan arra a helyre! -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, hátha valaki már találkozott ezzel...
Most reggel, ahogy jöttem hazafelé a munkából, menet közben felvillant a sárga c.engine lámpa. Az autón semmilyen változást nem venni észre, ugyan úgy megy, az alapjárat nem változott, a motor hang sem, indul szépen, egyenletes az alapjárat, gyorsul ahogy szokott, stb.
Haza érkezvén rádugtam azért egy hibakódolvasót és a P2096-os kódot dobta ki.
Neten gyorsan utána nézve, ez valami oxidén dús üzemanyag keveréket jelentene, szóval a katalizátor és oxigén szenzorok környéke. De persze sok más is lehet még elvileg.
Szóval, találkozott-e már valaki ezzel a hibakóddal és mi volt a baj nála, ha igen?...
Az alany egyébként egy 2019-es 1.4 MPI, G4LC motoros i30. -
HellGreg
őstag
Apple-nek nincs valami appja, ami autókijelzőre tud youtube videót varázsolni esetleg?
-
sike!
tag
Akkumulátor töltöttsége riasztás a 12V akksira vonatkozna? 9 hónapos autó (I30 1,5T GDI MHEV), napi szinten megyek vele.
Más: miskolci Hyundai szervizzel van valakinek tapasztalata? Május 30-án lesz az autó 1 éves, vinném az első kötelező felülvizsgálatra...
-
Peter668
csendes tag
válasz
eddie17 #7438 üzenetére
Ja, őket kerülöm, a két éve s szervízre képtelenek voltak egy írásos árajánlatot adni, felejtős.
Mindenki más akitől kértem adott, pl JP autó, Pappas....Az hogy annak veszik az nem jelenti hogy az is, persze ha silány minőségű akkor nem tehetünk semmit, hullik majd mint az őszi légy.....a végén majd jó drágán..
Kösz a tapasztalatokat, várom hogy az enyém mikor produkál valami rendkívüli eseményt, a futott kilóméter kötelez, az enyémben kicsit kevesebb van.
-
Peter668
csendes tag
válasz
eddie17 #7432 üzenetére
Én nem emlékszem hogy egy gyújtótrafó fogyó vagy kopó alkatrésznek számított volna valaha is, bár én csak a japán vonalon szereztem 25 év tapasztalatot, az ázsiai ösvényt csak három éve taposom, vegyes érzésekkel.
Egy ilyen hiba garanciális, ha belefér a garanciális feltételekbe, mert a KIA sávos garanciája elég faramuci, nem minden vonatkozik a 7 év és nem mindenkor....
A szervízt lehet tudni ahol cserélték, Bp vagy esetleg más város....
-
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu #7408 üzenetére
Sziasztok ,
van esetleg valaki, aki hasonló PHEV technikával szerelt autóval rendelkezik? Van arra menüpont valahol elrejtve, hogy az összes futott kilométerből mennyi volt a tisztán elektromos futott kilométer?
Én nem találtam ilyen menüpontot. Ha nincs ilyen, akkor egy szakszervíz ki tud esetleg olvasni ilyen adatot? -
gagyilovag
aktív tag
Sziasztok!
2014 1,4 Hyundai I30 A belső ventilátor sebessége nem egyenletes,ugrálva megy!Főként nagyobb fordulaton erősen észrevehető!
mi lehet a gond?
Előtét ellenállás,vagy szabályzó?Ha igen az hol található?A Ventilátor és a középkonzol között van valami érzékelő szerű!Az lenne a bűnös? -
petyametyo
aktív tag
.
-
eddie17
addikt
válasz
kopeter1982 #7431 üzenetére
A kampány itt arról szólhat, hogy mivel ez is kopóalkatrésznek számít, így nem feltétlen lenne garanciális. De elég hamar mennek tönkre, ezért gondolom így cserélik.
Nekem azért cserélhették kötözködés nélkül, mert check engine hibakódom lett, és ez okozta a problémát.
Nincs rá visszahívás.
Szóval ezzel a hibával egyik szerviz sem kötözködne. -
kopeter1982
csendes tag
válasz
eddie17 #7430 üzenetére
Melyik márkaszervizbe vitted, ahol nem kötözködtek?
És hogy érted, hogy kampány van rá? Visszahívásos?
Vagy a következő kötelező szerviznél alapból cserélik?
Vagy abszolút nem cserélik maguktól, csak ha szól az ügyfél?Mert ugye nekik elvileg tudniuk kell, hogy melyik autókba lett beépítve ugyanaz a híbas alkatrész.
-
eddie17
addikt
Így van, trafó csere lett és eltűnt minden rángatás
Kampány van rá, így természetesen garanciában cserélték. -
szimi57
őstag
-
eddie17
addikt
Azt már csak a cégnél a parkolóban próbáltam ki, mentem pár kört, de elmúlt akkor a hiba.
Bent hagytam a kocsit, nem kockáztattam, hazajöttem máshogy.
Lehet, hogy itt olvastam, hogy magasabb fordulatnál ha már eléggé rángatott az autó előtte, akkor hibakódot dob. Nem ez volt a cél, de így talán nem hajtanak el a szervizből.
Az a szerencsém, hogy közel van a márkaszerviz, így nem kell sokat mennem vele már a javítás előtt. -
eddie17
addikt
válasz
HellGreg #7419 üzenetére
Vannak apróbb rángások tartott gáznál 1500 körül, és ha gyorsítani akartam nagyobb gázzal akkor erő nem sok volt és elég erősen rángatott.
Nekem semmi bekapcsolt fogyasztó nem befolyásolta.
Eddig hibát nem dobott rá, egészen mostanáig, és utána már fixen rángatott minden apróbb gázra is, ahogy írtam fentebb mintha nem ment volna egy henger.
Az alapjáratot is felvitte 1250rpm körülire, egészen az újraindításig.
De mennem kellett így kb 10km-t, hát elég kínszenvedés volt.enddav:
kb. 37800 km, 2022 augusztusi autó. -
HellGreg
őstag
válasz
eddie17 #7418 üzenetére
Mit értesz rángatás alatt pontosan?
Néha érzek bizonytalanságot gyorsulásnál, mintha nem adagolódna megfelelően a benzin. De nem mindig. Inkább hidegebb időben. A fütés, ülésfütés, klima befolyásolhatja? Hibát még a részecskeszürő-regeneráláson kivül sosem dobott (1.6 T-GDI).
-
eddie17
addikt
Nekem "sikerül" a rángatás problémát szerviz elé vinni.
Ma reggel check engine-t dobott, és gázadásra mintha nem ment volna egy henger.
Pedig csak gyorsítani akartam.
Leállítottam, újraindítottam, látszólag megszűnt. Viszont így lett hibakód.
Holnap már nézik is mi lehet a baj. (na vajon mi)
1.5 T-Gdi -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ez a KIA EU alvázszám alapján visszahívás ellenőrző oldal valóban okés lehet vagy szimplán alja és nem találja a kocsit? A magyar MyKIA okosság nagyon alja, nem megy a regisztráció stb...
-
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
gyulaszu #7408 üzenetére
Gratulálok !
-én viszont elengedem a Bayont (és ezzel a csoportot is) hamarosan. 1 éves lesz a paripa. 5 ezer Km van benne tehát "új"és Tech. - Nagyobbat veszek mert átszerveztük az életünket. Hirdetve kb 1-2 hét múlva lesz de ha valamelyik fórumtárs épp 4 henger szívó benzin 84 ló "szaladgálós" autóra vágyna akkor nem fog csalódni és így a nepperek előtt lesztek. Mondjuk nem kótyavetye ár az elképzelés. -
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu #7219 üzenetére
Sziasztok,
örömmel jelentkezem újra, megvettük az autót.
Hyundai IONIQ 1.6l GDi PLUG-IN HYBRID 105 LE-s motorral
Ma hoztam el, most ismerkedünk.
Feleségemnek lesz munkába járósnak, amit megpróbál majd teljesen elektromos üzemmódban abszolválni. Van "feleslegünk" a napelemes termelésből -
ginola
addikt
Sziasztok
Sikeresen rendeltem 4 db levegőszűrőt a kocsihoz az 1 helyett, hiába fáradtan rendeltem. Gondolom száraz szobában tartva 4 év múlva is beszerezhető és használható, el is látja funkcióját hibsmentesen. Mondjuk akciós volt, ez legyen a másik mentségem😀 -
Dare2Live
félisten
válasz
HellGreg #7399 üzenetére
Kaposvári márkaszervízben ~2éve olaj+fékfolyad+gyertyacsere+rákötik gépre+térképet frissítenek "nagyobb" szervíz volt érkezéstől fizetésig 2h.
És ebben az is benn volt, hogy kb kitakarítják az autót és elég jól lemossták.btw ha magamnak csinálom az olajcseré, légszürőcserét az a leggyorsabb. Aknára állással.... olyan 45perc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest