Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Újabb részletes képeken a Google Pixel 10a
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
Új hozzászólás Aktív témák
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Van egy 2020-as 1.0tgdi Kia ceedem és a fejegységét szeretném frissiteni.
A Kia oldalán csak a navigációs fejekhez van frissités-esetleg valakinek sikerült frissitenie?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok!
A 2019-es Kia Ceed-nél már feljebb tették a fedélzeti kijelzőt, így gyakorlatilag direktben éri a nap. Kell emiatt aggódni, vagy bírja az? (nyáron azért necces lehet)
Csak emiatt nem nézegetnék korábbi szériákat.
Köszi. -
gyulaszu
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Felfújtam mindet 2,5-re. A jobb elsőnek nem volt elég az sem.
Azt felfújtam 3-ra, ekkor "elfelejtette" a hibát, majd visszaengedtem 2,5-re azt is. Most jó. Köszönöm a segítséget. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nekem Rio van, ott van rá gomb.
Szerintem, ha csak felfújod 2.5-re vagy 2.6-ra talán még menni sem kell vele vagy csak pár 100 métert és jó lesz. Utána le tudod engedni 2.3-ra.
Szerintem erre vár.B. csak beragadt a történet, mint a lefagyó Windows, de akkor is ez kell, hogy észre vegye a rendszer.
C. valami hiba van, ami adná magát, hogy esetleg a szenzor, de szerintem csak jobban fel kell fújni.
*jobb elsőt.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Már egy hete ez van, pedig ma is mentem vele 80 km-t normális főúton.
Majd kipróbálom, hogy mindet feljebb fújom 2 tizeddel, akkor mit reagál.
Tehát akkor kézi reset-et te sem ismersz? -
[CS]Blade2
addikt
válasz
gyulaszu
üzenetére
A legtöbb autónál 10-20 percet menni kell kb. minimum 30km/h tempóval, és akkor rájön, hogy már rendben van.
Szerintem azt az értéket várja, ami az ajtón a címkén van, szóval, ha az pl. 2.45, akkor így nem lesz jó.
Inkább fújd túl, és menj vele egy kicsit, majd visszább engeded, ha te 2.3-on akarod.
Lehet, hogy csak azért nem panaszkodik a többire, mert az még nem csökkent arra az értékre aminél panaszkodik.
A bal első már alá ment, attól most elvárja a gyári értéket vagy tartományt. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
nyomásmérős szelepek TPMS esetén van valami mód menüből resetelni?
Konkrétan egy Ioniq. Jelzett hogy alacsony a nyomás egy keréken. Felpumpáltam, de a kijelző úgy maradt.
-
user2
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
De nem is lopják le.
...legfeljebb kerékkel együtt.
Mondjuk mikor a szomszéd szólt, hogy valami hüJegyereket látott rángatni a díszt, csak fél szemmel örültem, a másikkal aggódtam míg meg nem néztem, nem törte-e el. -
user2
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, a gyári lemezfelnis Riónál is látszik ez. Van egy kis pereme a csavarnak a menetes és a hatlapos rész között, ami a dísztárcsát fogja. (Csavar nélkül a dísz nem is marad fenn.)
-
user2
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tuti, hogy segít, de hátha: nekem CD van, tehát nem ugyanaz, de vélhetően ugyanaz a megoldás és az elv. Gyárilag aluval jött. Télire acél van rajta, a gyárilag kapott csavarokkal, nem kellett másik. Így jött ki a szalonból.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Kia Ceed JD facelift, 2016-os kombi. A kerékanyák azonosak alufelni és lemezfelni esetén? Ha nem, lemezfelnihez valót hol lehet jó áron kapni?
Üdv!
-
user2
tag
válasz
ElRamos
üzenetére
Szia!
Mivel már nem garis, mindegy hol cseréltetsz/ javíttatod. (Elvileg egyébként is.) Sőt, annyiban talán jobb is ha nem márkaszerviz, hogy te döntöd el, mi kerüljön bele.
Az elektronikus szervizfüzetet a márkaszerviztől tudod elkérni. Szerintem nem-márkaszerviz nem tud beleírni.
-
ElRamos
tag
Sziasztok!
Már több, mint 1 éve vagyok a tulajdonosa egy 2020. 12. havi i30-nak. Tavaly decemberben járt le az 5 éves garancia. Lassan esedékes az éves kötelező szerviz, viszont nem tudom, hogy márkaszervizbe menjek, vagy független autószerelőhöz vigyem, mert ez utóbbi azért olcsóbb.
A legutóbbi, tavaly februári éves kötelező szerviz alkalmával szóltak (márkaszerviz), hogy az első féktárcsák cserések, de valami olyan irgalmatlan árat mondtak, hogy azt inkább egy "sima" autószerelőhöz vittem, az anyagdíjról és a munkáról természetesen számlát kaptam.
Ti hogy jártok el ilyen esetben? Természetesen minden munkáról vagy esetleges alkatrész cseréről számlát kérek.
Másik kérdésem, hogy annak idején, amikor az autót vettem (egy kereskedésből), a hirdetésben az állt, hogy a szervizkönyve elektronikus formában van vezetve. Ezt hol tudom megnézni?
Az elektronikus szervizkönyvbe csak a márkaszerviz tud írni, vagy az autószerelővel mi is beírhatjuk, hogy mit cserélt/javított? Természetesen számlákat elteszem, vagy ha fel lehet tölteni, feltöltjük.
Köszönöm a válaszokat!
Üdv: ElRamos
-
szimi57
őstag
válasz
Quinine911
üzenetére
A G4FJ kerülendő, a G4LH-nál már javították ezeket a problémákat.
-
Részemről szerintem se lenne vele semmi probléma, ha a gyári könyvében benne lenne, hogy mondjuk a 4. szerviznél 4 év / 60e km után meg kell csinálni egy diószórást + ultrahangos injektor tisztítást, esetleg EGR pucolást. És ezt vállalná is a márkaszerviz (nyilván fizetősen). Mint ahogy én azt is pártolnám, ha mondjuk a 75 ezres kötelező szerviznél elő lenne írva a kötelező DCT váltóolaj csere.
-
user2
tag
A korommal nem az a probléma, hogy nem gariban takarítják (végülis az olajcsere is fizetős). Az zavar nagyon, hogy a technológiából adódó karbantartási igény nincs gyárilag előírva (és nincs a szerviz félkészítve rá). Meg persze a márkaszervizek hozzáállása... Szerencsére ez utóbbi márkafüggetlenül kritikán aluli.

Edit: @gippazoid +1
-
user2
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
"...100.000km fele rá kell nézni vezérlésre, lánc feszes e. Esetleg katihoz benézni. Ha láncra rá volt nézve esetleg szelephéázagot meg lehet nézni..."
Ezeket hogyan lehet megoldani? A lánc olajbetöltőn látszódik? Vagy akkor már szelepfedél le, a hézag miatt is? Katihoz bontani kell, gondolom...
-
gippazoid
őstag
Aztán' nem a gyártó tehet róla végül is? A hülye vevő tervezte a motort?
Szóval vannak itt nagy bajok a felelősségvállalás témakörében.
Csak tudnám, milyen jó kis mérnökök tervezik ezeket a motorokat, meg hogyan tesztelik...Ha pedig ilyen-olyan használat mellett nem fordul elő a hiba, akkor legyenek kedvesek az ilyen-olyan feltételeket publikálni a szervizek és a "hülyevevők" felé, nem olyat, amelyet betartva garantált a motor szétesése. Ez megint csak nem a hülyevevő felelőssége, aki a pénzéért nem luxus kényeztetést vár, csak annyit, hogy a kor technikai színvonalának megfelelően a kötelező karbantartást betartva az autó üzembiztosan álljon rendelkezésre mindig és juttassa el A-ból B-be.
Szerintem ez minimális elvárás a hülyevevőtől a pénzéért cserébe.
-
szimi57
őstag
A henger ovális jellegű kopását inkább a furat/löket kedvezőtlen arányának tulajdonítanám. A Gamma sorozatból a G4FA-nak volt a legkisebb a lökete a furata viszont általában nagyobb a többitől.
-
Dare2Live
félisten
válasz
szimi57
üzenetére
Szvsz:
Ugyanaz a konstrukció de a tied MPI és nem DI. Komoly difi. A tieden, szelepek, szívósor, dugatyú érdemben nem kokszosodik. Ezen felűl a régi gamman a lehúzógyürű nem szokott letapadni ami szerintem detto a koksz miatt van. Új gamma ki van hegyezve. Az alapvetően problémás katalizátor sokkal gyorsabban megy tönkre, a vissza tudja szívni a konstrukciós hiba megmaradt. Új gamma... tipusoknál DPF miatt Cs/Low SAPS olaj kell. Jóval problémásabb konstrukcióhibásabb mint a tied. És persze itt is megvan a szerencse faktor valakinek 200.000km körül sincs érdemi gondja.Így utólag vicces de sűrű olajcserével G4FA főleg a G4FC a fentihez képest vagy akár a jelenlegi felhozatalhoz képest egész tartós darab. 100.000km fele rá kell nézni vezérlésre, lánc feszes e. Esetleg katihoz benézni. Ha láncra rá volt nézve esetleg szelephéázagot meg lehet nézni. És ha olajfogyi van gyorsan lépni nehogy tönkrevágja katit amivel elindulhat egy exponenciális olajfogyasztás.
-
válasz
Dare2Live
üzenetére
A méltányosságit próbáld meg mert mért ne de kb isteni csoda lenne.
Az a "baj", hogy precedenst teremt. Egynek megcsinálod, a többi meg veri az ajtót utána. Állítólag diószórást is csinált a pappas 1.4-1.5tgdi-ken "garis javításként", de leálltak vele hasonló okokból.
-
szimi57
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nálam a 2012-es i30-ban 1.4 G4FA motor van. Lassan meglesz a 130 e. km és (még) nem eszi az olajat, pedig ugyanazok a hibajelenségek állnak fenn. Legutóbb egy periódus alatt 2 mm-t esett az olajszint. És érdekes módon nem minden motor érintett. Van amelyik már jócskán 200 e. km plusszos. Ez egy kicsit rejtély a számomra.
-
Dare2Live
félisten
Tökéletesen tudja kb mindenki miről van szó. A youtube, forum, FB topik teli van vele. De el kell játszani mert a 99%nak nincs ideje/kedve yt/forum/fb topikozni.
A méltányosságit próbáld meg mert mért ne de kb isteni csoda lenne.
Inkább az a jellemző, hogy gari idő alatt amennyire lehet huzzák. Nincs ennek semmi baja, normális, hogy fogyasztja, természetes a kopás és sűrübb olajjal+adalékkal csökkentik a problémát. Ha evvel kifut a gari széttárják a kezüket. Még gari időn belűl is olvasni olyat, hogy ügyvéddel kell odalépni. Sajnálom.
-
Sera26
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Szuper kilátások.
Azt imádom, hogy amikor felhívom a márkaszervizt, csak hümmög a csávó a telefonba, vetít, játssza a hülyét, hogy micsoda eset, nagyon ritka, ilyennel nem találkoztak még, de hát megesik. Közben meg a paraszt utánaolvas a neten és lám lám száz meg száz ilyen autót talál ezzel a problémával. Vicc...
Amúgy a méltányossági út eszembe jutott (szépen megfogalmazva a központ felé), bár a márkaszervizbe kizárólag a gariidő alatt volt hordva a kocsi, után Suzuki szerviz kezelte, gondolom majd azt mondják, hogy nah itt a hiba...konkurens szakbarbárok tönkretették. -
Dare2Live
félisten
Nem egyedi eset a tied hanem egy a nagyon sokból. Nekem egyértelműen konstrukciós hibás ez a motor(is).
Sajnos a tied a gariból is kifutott ráhatással/szerencsével gari időn belűl sokszor végig lehet verni a garit.
Felújítás alapvetően nem orvosolja a konstrukciós hibákat. A 10.000kmes olajcsere, "100as benzin" sem. (Sött 100as benzin még ronthat is.)
Én nagyon változónak látom, hogy mikor adja meg ez a motortipus magát szerencsés esetben 5/7év/150kkmen belűl akár 80.000km elött és lehet gariztatni, szerencsétlen esetben kifut gariból.@szimi57
Amikor érdekelt rakás videot megnéztem kati hiba volt az egyik fő motor gyilkos. Oroszban a gatya benzín miatt brutális miatta az elhullás de teljesen általános, hogy kikapják/kiütik. MOon ez persze nem járható. -
szimi57
őstag
Az olajfogyasztás oka lehet a gyenge katalizátor. Könnyen tönkremegy, már rossz benzintől is. Morzsái bekerülnek a hengerekbe. Másik ok, hogy nem bírják a nagy hajtást. A dugattyúgyűrűk és a vékony öntöttvas hengerfal is vetemedhet. Felújítás megoldható. Ennek költsége bőven felmehet 1 millió fölé.
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
2017-es KIA Ceed 1.6 (G4FD) benzines az utolsó 2500 km-en kb 3,5 liter olajat evett meg. Füst, folyás nincs. Márkaszervizbe február 2-re kaptam időpontot itt Miskolcon, ahol állítólag "szétszedik" a motort a hibafeltáráshoz.
Ahogy olvasgattam a neten vannak azért bőséggel ezzel a motorral bajok, sok felhasználónak garanciában cserélték. Tényleg ez az egyetlen megoldás? Vagy felújítással is orvosolható? Egyáltalán mi az oka az olajfogyásnak? -
user2
tag
Jó sokat mentél két év alatt. Az ár a szokásos.
Fagyálló miért kellett? Pontos típust tudnál mondani? (Nekem is csak a színét tudta megmondani az alkatrészes hölgy...)
60 ezernél nem korai még elfogyasztani a féket? Vagy úgy vezetsz mint téboy?
A légszűrő valami új fétis lehet náluk, legutóbb nekem is kihagyták, de utólag megoldottam otthon a cserét.
Féknél a gyári cucc lesz a 200 ezer, gondolom. Neked ajánlottak ATE alternatívát? (A Rio azt kapott pár hete, teljesen jó eddig.)
Gyertya 75 ezernél esedékes? -
SafE84
tag
60.000 km-es szervíz, Inter Autóház Vác.
KIA Ceed SW 1.5 T-GDI (Fusion Plus DCT, 2024.02.29. üz.hely.)
Légszűrőt nem cseréltek, azt mondták, hogy eléggé tiszta a jelenlegi.
Fékolajat nem cseréltek, mert az első fék viszont cserés. A betétekbe még van 5000 km, a tárcsa viszont nagyon vállas (azt mondták, hogy bruttó 200.000- Ft-ba megáll majd a csere munkadíjjal együtt).
Szerintem ez így korrekt.
-
TommyY2
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Köszönöm, én se találtam a net-en semmi szögre vonatkozó infót.
Az anya és a felni lyuk kialakítása is az első variáció szerinti.
Akkor remélem, hogy nem lesz gond, főleg, hogy a felni az agyra fekszik fel (az a teherhordó), a csavar csak rögzíti.
Egyébként nem gyári Kia felni, pedig annak árulták (a kupak belsején made in Germany szerepel).
Majd jobb időben rápróbálom az autóra (talán nem lesz probléma, hogy mindkét oldalon 0.5cm-rel kijjebb kerül), legrosszabb esetben eladom.
TommyY
-
gyulaszu
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Onnan jött a kolléga [link]
-
macilaci78
nagyúr
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Most sikerült vennem a 2017-es Kia Venga autónkhoz 15"-os alufelnit.
Sajnos, mint utólag kiderült nem eredeti Kia felni (pedig rajt van a kupakon a Kia embléma), ezért az ET száma is 43 a gyári 48 helyett (így mindkét oldalon 0.5-0.5cm-rel kijjebb lesz a kerék, ami talán még nem akkora probléma), valamint a gyári Kia acélfelnihez való peremes anyák (amik felfogják a gyári dísztárcsát is) nem teljesen passzolnak a felni csavarfurat szögéhez.
Meg tudná esetleg valaki mondani, hogy a gyári Kia acélfelnihez való anyák jók-e a gyári Kia alufelnihez (illetve az anyák kúpja hány fokos)?
Köszönöm a segítséget:
TommyY
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Napi 40-40 km ingázásra gondoltunk valami kisautóra és szimpatikus a i20 crdi vonal, akár a 3 hengeres verzió is 2015 környékéről. Csak 1-2 évre kellene amíg összegyűlik a lóvé egy nagyobbra váltásra, ha találok olyat ami igazoltan 10000-ként megkapta az olajcserét akkor vállalható 100-150.000 futásteljesítménnyel?
-
Lujo416
tag
Sziasztok
2013as Hyundai I30 (D4FB) 94kw első ködlámpa izzója milyen foglalatú lehet? Nem bontanám szét csak ha megjön az izzó. Egyértelműen nem találtam sehol, vagy H7 vagy H11 -
gaborbol
őstag
Nem volt meg eddig Hyundai , 2025-os hasznalt, markakereskedesbe vettem, remelem lesz olyan megbizhato mint az eddig ket Kia.
-
chopin42
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek, tegnap elvittem az akkut tesztelni, kiderült, hogy pár hete lett cserélve. Multiméter, akkuteszter és töltő szerint is oké. Mikor kiszereltem, a negatív saru kb lötyögött, a pozitív kézzel lehúzható volt, de inkább elvittem. Ma beszereltem, mindent meghúztam és indult pöcc-röff!
Mondtam havernak, cseréltesse a sarukat, mert kb lerohadnak.
Boldog új évet! -
Farkas23
aktív tag
válasz
Quinine911
üzenetére
Nekem manuális van, nem DCT, de sokat olvasgattam én is róla.
Jó, kényelmes, meg minden, ha működik.
Jó lenne tudni, hogy miként volt használva az autó, bár 2 év alatt 110.000 km, gondolom nem városi sétakocsikázásból jött össze, hanem inkább sok autópálya.
Amire figyelni kell, hogy rendszeres olaj csere megtörténjen a váltóban, reméljük cserélték rendszeresen benne.
Figyelni kell a használására is, hogy ne csúsztasson a kuplung, ne kúszon az autó a dugóban, mert túl melegíti a kuplung tárcsát és az idővel komolyabb kárt okoz a váltóban.
Én úgy tudom, hogy maga a váltóra 7 év/150.000km garancia van, de pl a kuplung részére már nem, mert az kopó alkatrész és arra csak 2 év garancia és ha a kuplung miatt megy szét a váltó, akkor hiába van rá garancia, nem ér semmit.
Sajnos a komplett váltó csere, ha szükséges lenne, az meg lehet 1 millió fölött. Nem olcsó rendszer benne.De ez csak az amiket én olvasgattam, nekem tapasztalatom nincs benne, de biztosan van, aki használt/használ is ilyet és részletesebb leírást tud adni neked.
-
Quinine911
aktív tag
Sziasztok!
2023-as 1.6 benzines Proceed GT (204 lovas) az egyik lehetséges opció a közeledő autóvásárlásnál, de a DCT valtó miatt kicsit ódzkodok tőle. Elég sok vegyes/rossz dolgot olvasni erről a váltóról… na meg ha megadja magát, hogy könnyen belemegy az ember másfél-2 millás költségbe. (ez igaz amugy????)
Az autoban 110 ezer km van. (2 év alatt belepakolva, nem sok ez?)
Azt a javaslatot kaptam hogy csak akkor vegyem, ha valoban garis még az autó, mert ezek a váltók kiszámithatatlanok, van amelyik birja van amelyik behal… eléggé elbizonytalanodtam, ezeket/fentebb írtakat hallva, főleg a horror költségek miatt.
A guruk véleményére lennék kiváncsi, bármiféle jótanácsot meghallgatok… köszi!

-
Farkas23
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
válasz
Farkas23
üzenetére
Nekem MPI van az nem kokszosodik.
Első ami nem működött az a stop and go volt. Mondták, hogy nem baj hogy nem működik. OK elfogadtam.
Aztán jött a második gond, hogy leállítom az autót és 25-35perc múlva nem indul. Mutattam róla nekik videot. Mondtam hogy elöttük is tudom demonstrálni, meg tudom mutatni a hibát. Nem érdekli őket jó az úgy üljek még 10-15percet az autóba és indulni fog.
Én itt engedtem el a 100.000Ft+os kötelező szervízeket és vele a 7év garit. Meg a Kia/Hyundait is. -
Farkas23
aktív tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Értem és köszönöm az infót.
Miután közölték, hogy nem csinálják gariban, legalább adtak rá árajánlatot?
Ha igen, akkor milyen összeggel? És végül máshol mennyiért tiszttották?Igen, ez eléggé gáz, hogy adnak 7 évet 150.000 km garit, de emiatt vagy bukod, vagy fizetsz nem keveset a márkaszervznek...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Farkas23
üzenetére
Én nem tudoka rról, hogy gariban bárkinek is elvégezték volna. Mint az olajcsere csak még kötelező sincs megadva rá, nem is említik.
Ez elég nehéz kérdés. Én miután a 1.5éves KIAn megmutattam, látták a gondot de nem volt hibatárolóban = nincs gond vonalat megfutottam és még tetézték elengedtem a garit. Így utólag jól tettem de na komoly indok volt KIA mellett a 7év amit evvel buktam.
-
Farkas23
aktív tag
Megnéztem a könyvet, ott 75e km-t ír.
Értem, hát inkább hosszabb útakat megyünk vele, ritkán megyünk rövideket és ha nem muszáj, akkor nem városozunk. Na majd kiderül.
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy volt e már valakinek tapasztalata. Ha a kokszosodás miatt elkezd gond lenni az autóval, akkor márkaszervízben garanciában elvégzik a tisztítást? Milyen tapasztalatok voltak eddig?
Ha nem tisztítják garanciában, akkor kb. milyen költségekkel lehet náluk számítani? Egyáltalán megéri náluk vagy érdemesebb beáldozni a garanciát?#8067 enddav:
Hát igen, nem nagyon hajtom szét
Igazából ez a családi/utazós autó, mellette van egy kis Ford Fiesta, sokszor azzal megyek. -
user2
tag
válasz
Farkas23
üzenetére
Nekem 60ekm dereng a gyertya cserére, de a könyve írja. Azt kell megnézni és betartani.
A kokszról megosztanak a vélemények. Pontos km-t szándékosan nem írok, mert bármit írnék, valaki úgyis jobban tudná. Hosszabb távok, minimális város, nem tunyulós vezetési stílus, jobbik benzin és rendszeres (belevaló) olaj cseréje mellett később lesz kormos. Sok város, sok rövid táv és hideg üzem mellett pár tízezer km után kellhet a takarítás.
-
Farkas23
aktív tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek! 🎄
2024 márciusa óta én is Kia Ceed (My22 Silver+mirror, tolatókamera) tulajdonosa lettem. 37.000 km-el vettem és most 62.000 km van benne. 1.0 T-GDi 101 LE motor van benne, tény, hogy nem egy erőgép, de nekünk teljesen megfelel. Előtte még nem volt Kia autónk, egy 2010-es Ford Focus 1.6 100 LE volt, azt váltotta.
Eddig 2x vittük mi márkaszervízbe, de előtte is oda volt hordva. Tény, hogy nem olcsó, de eddig mindent cseréltek, ami a számán is volt. Most tavasszal megy ismét, amikor a gyertyákat is cserélik, bár erre legutóbb rákérdeztem, hogy mikor kell, ők azt mondták, hogy 75k km-enként, nem tudom ez mennyire jó, mert olvastam róla, hogy lehet gond a gyertyákkal, mert beeshet. Szerencsére a 75k km-t nem fogja elérni, annyit nem megyünk vele évi szinten. Én eddig Budapest XI. kerületi Pappas-hoz vittük és eléggé normálisnak tűntek.
Fogyasztása elég jó, hogy benzines, bár nekem csak egy szívó benzineshez van viszonyításom, valamint egy 1.4 TDCI-vel, de a Focushoz képest sokkal kedvezőbb a fogyasztás. ha valakit érdekel spritmonitoron folyamatosan vezetem 24.000 km alatt átlagosan 5.23l a fogyasztás, de párszor sikerült bevinni 5l alá is.
Összességében nekünk tetszik az autó, az extrák jól működnek, eddig 2 apróbb hibára/furcsaságra lettem figyelmes.
Egyik a tempómat volt, 2024 nyarán rendszeresen eldobta a tempómatot és nem nagyon tudtam rájönni, hogy mitől. Én a melegre gondoltam, hogy amiatt volt valami, mert hűvösebb időkben nem nagyon produkálta, de volt, hogy nagy melegben sem. 2025 tavaszán rákérdeztem a márkaszervíznél, ők azt mondták, hogy hibakód nélkül sajnos nem tudnak vele mit kezdeni. Nem tudom, hogy végül ránéztek vagy nem, de az tény, hogy idén nyáron már nem produkálta a hibát.
A másik furcsa hiba, az Apple Carplay, ha telefonon hamarabb indítom el mondjuk a waze alkalmazást, akkor volt, hogy nem kapcsolódott össze az autóval, csak sima bluetooth kapcsolat jött létre. Ez első alkalommal volt problémás, mert fogalmam se volt róla, hogy miként tudnám ezt orvosolni, végül rájöttem, hogy ha leveszem a gyújtás, kihúzom a kulcsot és kinyitom az ajtót, majd vissza, akkor úgymond újraindul a rendszer és utána jó. Azóta erre figyelek, hogy mindig megvárom, hogy elinduljon a tükrözés utána indítom a waze-t. Egyébként jól működik és szerencsére vezeték nélküli.Igyekeztem olvasgatni a topicot, de vagy elkerülte a figyelmemet vagy szimplán nem vettem észre.
Mikre érdemes odafigyelni ennél az autónál?
Kokszosodás az mindenképp lesz, mert közvetlen befecskendezésű. Mire kell számítani, kb. hány km-nél várható?Előre is köszönöm!
-
user2
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nemtom', nekem a gyárin sem volt logó. Legalábbis a tetején nem, az oldalát nem nézegettem. De úgy tudom, Rocket. (Tévedek?) Na majd megnézem apósnál, ő befogta a műhelyben használatra.
-
[CS]Blade2
addikt
7év és 185eKM a Delkor, csak nekem ez 20eKM csak, mert a 165-t nem én mentem.

Kiszállítással 57K-ért vettem a Varta dynamic AGM-et. Annyi, hogy az 570A helyett 540A, de szerintem egy kutya. 560 az eredeti.Unixnál a gyárit majdnem hozzád vágják. Csak 231.000Ft KIA logóval. Ha jó Hyundai logóval tök ugyanaz, akkor csak 199.000Ft.
Természetes nincs készleten. Rájuk is rohadna mondjuk.
Oké, hogy ezek a 55K-s akkuk is 110K körül vannak náluk, de az felezhető kártyával, viszont a gyári KIA-ból nem jön le semennyi, az mindenkinek teliárban lenne. -
user2
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Kb két hónapja cseréltem én is a gyári akksit 6év/100eKM után. A nyári TMK alkalmával szóltak, hogy már nem az igazi, bár simán indított mindig. Talán egy-két alkalommal volt, hogy kicsit gondolkozott. Megmérettem akkus boltban is, igazolták a csere szükségességét. Rocket lett, a gyári is ez volt.
-
[CS]Blade2
addikt
Én tegnap cseréltem ki az akkut, LIDL-ös teszter szerint elég gatya volt már. Kia gyári (Delkor aszem) 2018-as gyártású AGM 50Ah-t egy Varta AGM-re.
16-17% kapacitást számolt a teszter. 100% töltöttséget. Az 560A-ből valami 200A körül tudott, és 10mOhm felett volt a belső ellenállása.
Feltöltöttem a töltővel, úgy husszonegypár %-ra becsülte a teszter, majd 10-es belső ellenállással.
Talán kicsit alá becsüli és ennél azért jobb még, de már nem hiszem, hogy sok lett volna vissza. Ez a szezon meg egy nyár még talán elment volna. Állítólag ezek a AGM-esek hirtelen halnak.
A teszter egyébként az újat is csak 88%-osnak becsüli, 540A helyett 509A, és 4,x mOhm. Feltöltöttem töltővel, még lehet, hogy ez változik, eddig ugye csak a boltban a polcon merült magától.
-
gippazoid
őstag
válasz
chopin42
üzenetére
Akkuteszterrel lehetne kimérni bár tünetek alapján nagyon sanszos az akku hiba. Persze nem ártana egy töltést is mérni. Ha jobban megnézed az akkut akkor lehet hogy találsz rajta címkén vagy a műanyag burkolatba beleütve egy gyártási dátumot. Ha 6 évnél régebbi akkor már minden perc ajándék tőle. Nem vagyok szerelő csak lelkes laikus vagy 30 éve...
-
chopin42
addikt
Üdv mindenkinek! Boldog karácsonyt!🎄
Alany: Hyundai Getz 1.1 g4hd, 3 ajtós, 2005.
Vendég vagyok itt, sztori alább, előre is elnézést a wall of textért:
Haver megkért, hogy használjam a kocsiját, mert elutaznak az ünnepekre, és 2 hét alatt lemerül az akksi, ha nem hajtják...
Ez többször megesett már, legutóbb nem lehetett bebikázni sem, gyújtásra azonnal elsötétült és nem is akart feléledni.
Azt valahogy utána megoldotta, azóta napi szinten hajtotta gond nélkül, 5 nappal ezelőttig.
2 napja reggel indítom, teker, teker, de nem indul. Gyújtás le, kulcs ki, majd megpróbálom még egyszer, ekkor beindult, mentem vele akkor 10 km-t, utána fél napot állt, majd 5 km, és este leraktam. Nem volt semmi gond, könnyen indult, semmi jele nem volt, hogy:
Tegnap reggel indítanám, és lehalt ahogy van. Motor meg se moccant. Semmi életjel, még a központi zár sem megy.
Jól sejtem, hogy kuka az akksi és már rég ki kellett volna cserélni?
"Szerencsére" nem is náluk raktam le, hanem a város másik végén, páromnál...
A két ünnep között megpróbálhatom megoldani, de érdekelne, mit tennétek a helyemben?
Bikázni nem akarom, az a múltkor sem volt életképes.
Új akksit előbb vennék, szerelő ismerőssel talán meg is tudom oldani.
Egyáltalán akksi a gond?
Köszönöm, és sok sok bejglit; -
Atlantis
veterán
Nagyjából hasonló paraméterek szerint kerestünk mi is új autót, szintén nem találtam súlyos hibáról szóló anyagot a hibrid rendszerükről. Meg aztán ez már a második generáció, kvázi hasonló alapokon, talán kijöttek és kezelve lettek a gyerekbetegségek. Remélem legalábbis..
Szóval újra Hyundai lesz, pár év Toyotás kihagyás után. T-Roc….belseje nem tetszik, de ezek ugye szubjektív szempontok.
Nálunk inkább a kínaiak voltak komoly konkurencia, de nem mertem bevállalni….egyelőre. -
szimi57
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ilyen kis mennyiségnél semmiképp sem kell tartani attól, hogy az olaj keveredik a vízzel. Inkább hibára utal, ha a hűtőfolyadék szennyeződik égéstermékkel. Gondolom ez nem áll fenn. Ez inkább természetes fogyás (párolgás). Esetleg minimális szivárgás előfordulhat tömítetlenség miatt, de ezt észre sem lehet venni, meleg motornál azonnal elpárolog. A gépkönyv írja is, hogy időnként ellenőrizni kell a szintet, tehát fogyhat, ez nem hiba. Viszont gyakori utántöltés már utalhat hibára.
-
Dare2Live
félisten
1.6 MPInél hütőfolyadék fogyást tapasztalt valaki, oka?
[kép]
[kép]
Ez a kb 1.5dl 22hónap alatt tűnt el. Nem jelentős a fogyás de hátha valakinek lesz titkos tippje.
Mivel minden évben csinálok egy köztes leszívós olajcserét gyak 6.000kmenként olajcsere így ha olajba kerülne ennyi tuti nem látszik meg, nem lesz tőle capuccino. -
Richard!
addikt
Üdv Néktek!
Ezt a rohadt idegesítő cicergést hogyan lehetne megszüntetni? 1-es és 2-es fokozatban is csinálja. [link] (Ha nem működik az icloud link, szóljatok pls.)
A beteg egy megkímélt 2019-es Kia Rio 48 ezer km-rel. -
Fú, srácok, néztem handrás videóját erről az EV4 fastback-ről... Hogy ez milyen mocskosul ocsmány lett, szavak nincsenek rá

-
válasz
szimi57
üzenetére
Itthon sem nyílt, kérdeztem a Geminit, YouTube videókat néztem, minden kipróbáltam, de semmi.
Pár helyre még el kellett gurulnom szombaton a városban, mindegyik kiszállásnál rápróbáltam, egyik alkalommal kinyílt, mentem is azonnal a legközelebbi kútra.Azóta sem sikerült újra kinyitnom, remélem a héten rá tud nézni a szerviz, mert elég sok helyre el kellene még gurulni az ünnepek alatt.
-
Sziasztok!
2015-ös Kia Sportage IV-hez tudnátok ajánlani gázrugót? Vagy vegyem meg a legolcsóbbat és kész?
Köszönöm
-
szimi57
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Bililemez? Nem olyan masszív az!
-
szimi57
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ilyen esetekben a ChatGPT nélkül is meglépen a kötelező köröket és akár be is jöhet. A körkivágóval kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy tudomásom szerint az autó nem minden alkatrésze készült fából, van fém is.
-
Ébri
senior tag
Sziasztok! Új autó vásárlásán gondolkodunk, s egyik jelölt a Hyundai Kona Hybrid (másik az új 2026-os VW T-ROC, miután gyerek ellenállása és a kis csomagtartó miatt lemondtunk a Toyota C-HR-ről). Jelenleg egy 2019-es Ceedünk van (140 LE 1.4-essel), előtte VW Polonk volt, szóval mindkét cégcsoportot próbáltuk már. Évente nagyságrendileg 10e km-et szoktunk menni.
Neten olvasgatva európai gyártású autóknál nem olvastam sok váltóhibáról a 6váltós DCT-ről / motorhibákról az 1.6 GDI-n, Kona kapcsán is nézegettem de ott se akadtam jelentős problémákra, ez mennyire igaz? Van valamilyen hibája ami miatt kerülendő lenne? (DSG váltókról olvastam és hallottam is hogy utóbbi években megbízhatóak, de nem sikerült kitalálnom, hogy hogy viszonyul a fenti DCT-hez.) -
2023-as Sorento: nem nyílik a tankolónyílás ajtaja.

Van valakinek ötlete, hogy feszegetés nélkül hogyan lehet kinyitni ezt a sz_rt?
-
SafE84
tag
Most viszem majd január elején 60e km-es szervizre (ha jól emlékszem ugyanolyan DCT-s Ceed-ünk van). Kíváncsi leszek mondják-e, hogy cserés a fék elöl. A legutóbbi szerviz alkalmával ránézés nélkül mondták, hogy úgyis csere érett lesz a fék. Gondolom km-re tudják már, melyik gép hogy eszi kb-ra a féket.
Nekem nagyon vegyes a használat, van, hogy egy hónap alatt 500 km alig megy bele, máskor meg 5000 felett.
2024. március üzembe helyezésű. -
[CS]Blade2
addikt
Nekem a teljes autóhasználatom 28-31Km/h átlag, úgy, hogy itt a környéken nem igazán van dugó szinte sosem. A Rio-val nem is voltam még dugóban, utoljára pont a Rio vétele előtt a Focus-al néztem meg egy Honda Jazz-t és akkor visszafele kerültem dugóba.
Még egy kereszteződést is cseréltek körforgalomra a munkahelyemre vezető út előtt egy forgalmas csomóponton tavaly nyáron, és a körnek hol az egyik hol a másik fele volt lezárva, még akkor is megvolt a 28km/h tankolástól tankolásig.
Ellenben fölé nem nagyon lehet menni, szerintem, ha nem tartod a táblákat, akkor sem, mert pár 100 méterenként van zebra, lámpa, stb. -
Tisztában vagyok vele hogy:
- nagyon sok a dugó, átlag 20km/1 óra alatt érek be manapság... haza ugyanez
- amikor meg nem dugóban állok, akkor meg megyek mint az állat
Ilyen ez a popszakma, alattam sosem ettek keveset a vasak, meg nem voltam sohasem fék/gumi futásteljesítmény bajnok

-
Géjza
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Ez nem egy hatalmas autó, elöl lévő légbefúvók könnyedén lehűtik/felmelegítik az utasteret. Egy nagyobb autóban valóban alapelvárás lehetne ez, de ez egy kompakt autó.
Utánanézve talán csak a csúcs, Premium felszereltség esetén raktak hátra is légbeömlőt (N-esben sincs). Life, Comfort, Prime, N szinteken nincs hátul légbeömlő.
Elektromos kézifékesnél férhet csak el a csövezés, hagyományos kézifékeseknél nem lehet hátsó légbeömlő.
-
user2
tag
-
ParmaBoy
aktív tag
Csak a rend kedvéért. nincs már új ceed és modellévenként változtatgatták, h mi elérhető de, papíron létezett a "full koldus" steel, felette bronze (még a cp/aa-s központi egység nem volt benne, ebből már látni egy-egy darabot), utána silver, a szaladgálós céges, még lemezfelniken, sötétítés nélkül és utána gold.
-
user2
tag
Nekem nincs hátul fúvóka, az usb-re nem emlékszem (asszem van hátul is). Talán egyszer ültem be hátra.
De gondolom, ülésfűtés neked sincs hátul?Nem néztem utána, de nekem gyanús (mintha valahol olvastam is volna), hogy egyébként felmegy a 15 colos is, csak nem ezt mondják. Végülis mindegy.
-
Nekem 2022 ceed gold van, csak ADA csomaggal és ebben már van a könyöklőben hátul is USB és fújóka is.
A nagy kerék mániát amúgy én sem értem. Az OK, hogy az 1.5 TGDI-re a 16" a legkisebb ami felfér szerintem, mert a fékek nagyok, de igazán lehetne opcionális a 17", nem pedig kötelező.
-
user2
tag
válasz
trialboj
üzenetére
Ez ilyen, sajnos. Két éves Ceed Goldban (ez a legalsó feletti szint) sincs hátra fúvóka a könyöklőben. Azt hiszem, felette már van. A gyakorlatban annyit tudok mondani, hogy a kölykök nem szoktak panaszkodik se télen, se nyáron. (Pedig azért finnyásak tudnak lenni.)
Egyébként ez a néhány logikátlan döntés egyike a szintek kapcsán. Minden utasnak, minden felszereltség mellett "járnia kellene" ezeknek a fúvókáknak. A másik hasonló, hogy a magasabb szintek valamelyikén (Platinum és GTLine) fűthetők a hátsó ülések. Goldnál miért nem? "Odaadtam" volna érte az alufelniket, meg az anyósülés magasságállítását az említett tüköbehajtással együtt. De nem, vedd meg plusz pénzért a Platinumot, ha melegítenéd a gyereket. Ja, hogy jár hozzá a drágábban gumizható 17-es kerék is? Úgy jártál...
Na, ennyi mára a ranting. Nem rossz csomagok egyébként ezek, láttam máshol sokkal lehúzósabb metodikát is. Csak nem tökéletes.
-
trialboj
őstag
Találtam egy autót ami egész jónak tűnik 21-es modell dpi, viszont egy gondom van vele, nincs a hátul ülőknek levegő fúvóka középen. Viszont ahogy nézegettem az eddigi autókat, egynél sem láttam ilyesmit, pedig mindegyik kormány fűtéssel, meg elektromosan behajló tükrökkel szerelt.
Ez most egy annyira drága extra, hogy senki nem kéri, tényleg olcsóbb elektromos és fűthető tükröt rakni az autóba mint egy egy kis levegőt küldeni a hátsó sorokba?
Gondolom/remélem az első székek alatt azért megy hátra is hideg/meleg, de pl nyáron a 40 fokban nem tudom mennyire hatásos ha csak a lábfejére kapja a hátul ülő a hideget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- potyautas: Stand up és én
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elemlámpa, zseblámpa
- BestBuy topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...legfeljebb kerékkel együtt.
Mondjuk mikor a szomszéd szólt, hogy valami hüJegyereket látott rángatni a díszt, csak fél szemmel örültem, a másikkal aggódtam míg meg nem néztem, nem törte-e el.

ebből a zajból te kihallod a problémát? 1 és 11 másodpercnél azt a halk, enyhe kattanó/pattanó hangot kérdezed?