- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Van 3 szám, amit iTunes-ban korábban megvettem csengőhangnak. Ebből az egyiket használtam eddig. Szerettem volna valamelyik másikat beállítani, de a csengőhangok között nem jelennek meg, iTunes-ban csak lejátszás gomb van a dalok mellett... illetve ha a csengőhangok beállításnál rányomok h megvásároltak letöltése, akkor se történik semmi. Én bénázok el valamit vagy most az iTunes szórakozik?
-
evo87
őstag
válasz
MasterMark #288946 üzenetére
Külföldön persze, létezik.
-
evo87
őstag
Itthon van kilátás 2 TB apple One előfizura?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Egy iPhone SE (2016) telefonban szeretnék akkumulátort cseréltetni. Van különösebben ajánlott szervizpont vagy ennél a régi típusnál már mindegy? Nekem a közelben iWorld van... az nem tudom mennyire ajánlott szervizpont.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Van két iphone-om, az egyikben egy fő eSim, a másikban egy fizikai multisim. Eddig mindkettővel működött párhuzamosan az imessage, a multisim technikai száma is megjelent a beállításoknál, ahogy kell. Tegnap óta azonban a technikai szám eltűnt, csak a fő szám jelenik meg ott is, és emiatt a két telefon dobálta egymás között az imessage hozzáférést... míg nem ott tartunk, hogy a számomat már az imessage nem akarja aktiválni.... akkor sem, ha csak az egyik telefon van bekapcsolva. Ilyenkor mi a teendő? -
evo87
őstag
válasz
kakuk.tamas #279509 üzenetére
Lehet 2. ill 3. gen SE is.... azokra meg van 16.2
-
evo87
őstag
GBoard használókhoz lenne kérdésem:
Ha átállítjátok a billentyűzet témáját, azaz a színeit, akkor 2-3 alkalmazásváltás után nektek is visszaáll az eredetire? Mitől lehet ez? -
evo87
őstag
Sajna töröltem a swiftkey-t, így buktam is, kénytelen voltam Gboard-ra átpártolni, mert bár nem tökéletes, a gyárihoz képest azért jobb.... azt tudja esetleg valaki, hogy a beállított billentyűzet téma miért nem minden alkalmazásnál jelenik meg?
-
evo87
őstag
Kérdés: nálam a Swiftkey pár napja azt csinálja, hogy a bill pár másodpercenként villódzva frissül (ilyenkor spec karakterekről vagy emojikról visszavált)... baromi idegesítő. Más nem tapasztalja? Mi lehet az oka?
Más: ma éjjel engem is utolért az iOS 16 vagy ki tudja mi miatti merülés és 37-ről éjszaka 2 %-ra merült alvó fókuszban.
-
evo87
őstag
A (szerintem) megbízhatóbb üzletekben alig van már 13 Pro tok, várható hogy ezek a cuccok teljesen kikopnak a telefon kivezetése miatt?
-
evo87
őstag
A főképernyőre kitett 2x2 méretű naptár widget néha-néha eltűnik, egy jobbra-balra húzás után visszatér. Azt hittem, hogy a főrendszer váltás a 16-ra megoldja, de változatlanul fennáll....erre valami?
-
evo87
őstag
válasz
Quinine911 #271344 üzenetére
Kismillió videó volt bétákon keresztül a beharangozókig arról hogy milyen és mit tud.
-
evo87
őstag
Eszem ágában sincs lecserélni a 13 Prómat....de ez a tok.... már csak emiatt érdemes 14 Pro-t venni
-
evo87
őstag
Hétfő.
-
evo87
őstag
Nagyon rágódom azon, hogy a párommal együtt még a 14 előtt nyomjunk egy 13Pro beszerzést (mert a Pro modell mégiscsak jó lesz 2-3 évig). Én azon döbbentem meg, hogy a MacBook Air M1 ára mekkorát változott, amikor most bevezették az új Air-t és hozzáigazították az árfolyamhoz a régiek árát. Ha ez várható, és a combos dollárral meg a pletykákban szereplő árazással számolunk, akkor a 14 Pro simán indulhat 500 körül/felett, ergo a 14 is 450 körül startol majd... és mondjuk a 14 szintjére vagy magasabbra is felhozhatják a 13 Pro-t ha ott is korrigálnak az árfolyammal.
Nagyon nagy hülyeség így spekulálni és úgyse lesz ekkora változás? Vagy érdemes lehet elébemenni a dolgoknak?
-
evo87
őstag
Bétával esetleg van valakinek tapasztalata hogy Unicredit app, illetve Mobiljegy app működik-e?
-
evo87
őstag
válasz
KD6-3.7 #266311 üzenetére
A sima 14 esetében meg marad a mostani processzor... kérdés, hogy a 48 mpx kamerát melyik modellek kapják meg. Ha csak a Pro kap új chipet és kamera rendszert, akkor a sima 14-re szvsz még jó áron sem lesz érdemes 12/13-ról váltani. A 14 Pro meg biztos nagyot üt majd, de talán árban is nagyobb lesz az ugrás a sima és a Pro modell között...
Nálam vélhetően marad a 13 mini, inkább az S5 órát cserélem majd ha lesz érdemi ugrás (tudás, akku, dizájn).
-
evo87
őstag
válasz
herdsman12 #265796 üzenetére
Akkor az iPhone 15 se azzal jön még
-
evo87
őstag
Nomad Leather Skin-t használ valaki? Tapasztalatok?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Nálam néha, oldalra lapozáskor eltűnik a négyzetes, gyári akku widget... ez régebbi bug és még nem javították? legfrissebb ios van fenn
-
evo87
őstag
Sziasztok. ICloudban elmentett névjegyet szeretnék törölni, de az alábbi hibaüzenettel nem engedi: nem lett minden kontakt törölve, egy vagy több kontakt csak olvasható. Mi lehet a baj?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Szeretném, ha a zárolási képernyőre engedélyezett értesítéseknél felvillanna a kijelző. A Messengernél ez tökjól működik, de a whatsapp-ot ugyanúgy beállítva ugyan megjelenik az értesítés a zárképernyőn, de fel nem villan. Mi lehet a gond? Mit állítsak be másképp?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Érdekes jelenség, Airdrop témában: mindenkivel tudok küldeni/fogani, ellenben a feleségemtől csak fogadni, küldeni nem tudok. Feldobja, rányomok hogy küldje, de csak homokórázik és nem történik semmi. Mi lehet a baj??? (újraindítások...stb már megvolt)
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A fókuszban beállítottam egy munkahelyi módot, illetve egy helyszín szerinti automatizálást.. magyarul ha beérek a munkahelyem körüli X km sugarú körbe, akkor kéne aktiválódnia a profilnak.
Sajna nem működik, pedig kikapcsoltam az eszközök szinkronizálását, nehogy bezavarjon neki, hogy pl a Macbookom otthon van vagy ilyesmi..
Mi lehet a gond és a megoldás?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Adott két telefon (13 mini és SE 2016), amelyekre ugyanazzal az Apple ID-val vagyok bejelentkezve, egyiken fő sim, másikban multiSIM (telekom). Amikor hívnak, mindkettő csörög, de ha felveszem, akkor olyan, mintha kinyomnám a hívást és leteszem, ahelyett hogy felvenném.
Van valami amit ilyenkor pluszban be kell állítani?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Vettem egy kis első generációs SE-t amolyan kis nosztalgiázós retro ékszernek. Igazából húztam rá egy icloud mentést, tökéletesen működik, hihetetlen, hogy egy 6 éves telefon a kamerától eltekintve mennyire stabil és fluid.
Viszont gyári tokot nem találok hozzá sehol (érthető módon). Esetleg tud valaki vagy lapul valakinél a fiókban és megválna tőle (tudom, nem adok-veszek topik, de a cucc régiségére való tekintettel talán maradhat)?
-
evo87
őstag
Szasztok!
Nektek nem vibrál vagy mocorog így kurv@ zavaróan fel-le a Swiftkey billentyűzet? Mi lehet a baja? Újraindítás, stb. már megvolt.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Áttértem Chrome-ról Safarira és mind a telefonon, mind a macbookon alapért. böngészőnek állítottam be, természetesen szinkronizálva iclouddal. Viszont akár a macbookon nyitom meg, akár a telefonon, nem jelennek meg a másik eszközön megnyitott és nyitva lévő lapok. Mit csináltam rosszul vagy mit kell még esetleg ehhez beállítani?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Szeretném kikapcsolni a Shortcuts (Parancsok) értesítéseit. Természetesen ezer meg egy helyen néztem már, hogy hogyan kell: beállítások... képernyőidő... összes tevékenység... ott a parancsokat kiválasztva. Azonban nekem, amikor kiválasztom a parancsokat ebben a menüpontban full mást mutat, mint a neten fellelhető összes instrukciónál.
Mit b@lfaszkodok el?
-
evo87
őstag
válasz
TheBikerider #255274 üzenetére
Onnan rendelve van áfa/vám? Vagy eu raktárból jön?
-
evo87
őstag
Csak én érzem csalódásnak, hogy az új, 13-as szériához készült bőr tokokból nem igazán van olyan ami tényleg stílusos és vállalható?
A régen imádott barna bőr (saddle brown) mára szinte világos narancs lett (golden brown)... egyedül talán a mammutzöld tud elegáns de kicsit egyedi lenni. A dark cherry meg hiába szép, napfényben már nőies árnyalat....
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Az alábbi jelenséggel szembesültem: adott egy sima iPhone 12 és egy magsafe rögzítésű ESR HaloLock autós tartó, ami tölt is egyben. Az autóra Bluetooth-on kapcsolódik a telefon. Ha rajta van a töltőn, akkor a zene mellett a generátorzajhoz hasonló elektromos zaj is hallható, illetve nem működik a telefonon a zene vezérlése az autóról. Ha leveszem a tartóról, tökéletes.
Ennyire bezavar a Qi töltés és a magsafe a BT kapcsolatban vagy mi lehet a baj?
-
evo87
őstag
válasz
#40993792 #233841 üzenetére
Elég sok autóban használok CarPlay-t, személy szerint imádom, és az utóbbi időben egyre gyakrabban van nálam olyan autó, ami már a vezetékmentes megoldást is tudja... pl múlt héten a jó kis 430i-ben (igen, ez itt a reklám helye
) is megvolt ez a funkció, de nem szoktam élni vele, mégpedig a következők miatt.
CarPlay esetén amúgyis dolgozik a telefon agya, ezáltal melegszik... ha vezetéknélkülizel, akkor érdemes közben a Qi töltőpadra tenni a telód, hogy ne merüljön le mire odaérsz valahova... de cserébe a vezetéknélküli töltéstől is melegszik. Több autóban is volt már hogy a vezetéknélküli CarPlay+ vezetéknélküli töltés annyira felforrósította az Xs-em, hogy a Waze beszaggatott... csak a telefonhűtés (klímával a szellőzőrostély elé
) oldotta meg.
Úgyhogy amondó vagyok, rövid utakra f@sza a wireless CarPlay, de pl egy Bp-Tatabánya távon már szigorúan vezetékkel...
-
evo87
őstag
válasz
feddel #233618 üzenetére
https://stylebolt.hu/moshi-integra-usb-c-lightning-kabel-asztroszurke.html
Én ilyet használok.
-
evo87
őstag
A Siri kompakt nézete ideiglenesen ki lett lőve? vagy valahol be kell állítani? (iOS14.2 és sima iphone 12)
-
evo87
őstag
-
evo87
őstag
válasz
CharlieDrop #232208 üzenetére
-
evo87
őstag
válasz
CharlieDrop #232121 üzenetére
Én kötve hiszem, hogy a Mini jobban bírja, mint a 12/12Pro .... bár itt a fórumon mostanság egyesek sportot űznek abból, hogy a Mini estében irreálisan nagy SOT-okat riportolnak (nem tudom hogy ez csak amolyan farokméregetés vagy önigazolási kényszer).
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A feleségem telefonja évek óta úgy van beállítva, hogy egy adott, iCloudos Apple ID-val van bejelentkezve a telefonba, a Média és vásárlások menüben viszont egy másik gmailos Apple ID-ja szerepel. Félő hogy ez a későbbiekben gubancot okozhat, szeretnénk valahogy megoldani hogy csak 1 ID szerepeljen... A baj csak az, hogy a másodikhoz vannak alkalmazás vásárlásai például, amiket nem szeretnénk elvesziteni. Van valami tuti tipp vagy megoldás?
-
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Egy kis problémába ütköztem. Itt a 12, amin vélhetően 14.1 van... illetve a régi Xs-em, amin 14.2 beta4. Se telefonról telefonra másolással, se icluodból nem engedi az új telóra húzni a dolgaim, gondolom a különböző szoftver miatt. Mi a legjobb megoldás? Xs menjen vissza 14.1re? vagy a 12-re lépjek be új telefonként és töltsem rá a legfrissebb bétát aztán utána másoljam át telóról telóra a tartalmat?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Hamarosan érkezik a 12-m és szeretnék majd átköltözni az Xs-ről. Azt már itt megtudtam, hogy a közvetlen, egymás mellé rakott készülékek a legjobb módszer a költözésre. Kérdésem, hogy ebben az esetben le kell-e választani az órát a régi telefonról az átköltözés előtt vagy minden maradhat, és csak annyi hogy átköltözés után a régi telóból lépjek ki (az eladás miatt)?
Másik kérdés: egy barátom Xs-e nem kapcsol be, csak almás logóig jut el a készülék. Van valami otthoni praktika, újraindítás, nagy reset, gomnyomvatartás, akármi, vagy inkább szerviz?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
T-nél előrendeltem egy 12-t és a rendelésem státusza "Sales Support kezelésre vár tartozással"-rá változott. Minden számla befizetve, sosem volt tartozásom. Más is találkozót már ilyesmivel? Mit akar jelenteni ez a státusz?
-
evo87
őstag
Sziasztok!
T-nél rendelnék elő 12-t, de a tulajdonságoknál ezt írja: "csak fizikai SIM-mel használható"
Ez csak valami elírás vagy a szolgáltató letilthatja az eSim használatát? Nekem mindenképp fontos lenne a dualSim, most is így használom az Xs-em.
-
evo87
őstag
válasz
st3v3np3t3r #229333 üzenetére
A tesztek szerint a 12 és 11 pro, úgy hogy mind kizárólag 4g-n lóg, egyező üzemidőt tud, a 12 pro valamivel többet.
-
evo87
őstag
Azt lehet tudni, hogy mikor lesznek kiállítva a hivatalos partnereknel? Nem merném látatlanban elorendelni a Minit...
-
evo87
őstag
válasz
tothjozsi96 #228113 üzenetére
Én is szolgáltatónál fogom venni. És amint hazaérek, szépen ráteszem a töltőpadra. Vagy a fiókból előveszem az egik régi töltőt... vagy az irodában ráteszem atöltőpadra. Miért ne lenne mivel tölteni?
A világ legfeleslegesebb dolga a töltő és a füles...sose vettem ki a dobozból.
-
evo87
őstag
Nekem a Mini nagyon bejövős első blikkre, mindig is pici telefont akartam, plusz mindent tud amit a sima 12, kivéve akkuban (de cserébe a kisebb kijelző nyilván kevesebbet is eszik).
XS-ről váltok majd, de a kezdeti lelkesedésemet azért kétségek is kerülgetik...egyrészt a 20%-kal kisebb akku, másrészt hiába imádnám a kis méretet, gépelni pl már bizti kevésbé kényelmes. Meglátjuk...
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Pádom XS-e az alábbit produkálja:
Két simes üzemmódban van, amiből az esim-et leginkább csak a net miatt aktiváltuk, de természetesen az is rendes, számos csomag. Azonban ha üzenetet küldenék neki, illetve lokátorral összehozni, akkor is mindkét száma fekete, tehát nem tudok egyik számára sem imessage-et küldeni. Mi lehet a gond/megoldás? -
evo87
őstag
válasz
kalanchoe #219633 üzenetére
Nem tudom, más tapasztalta-e, de az utóbbi napokban brutál merülést tapasztaltam (XS). Az oka egyszerű, és egyértelmű az akku menüpontban megjelenő adatok szerint: folyamatosan a háttérben intézkedik a WAZE. Sajna újraindítás és az app frissíése sem segített. Amikor elindítom, kiírja felül, hogy navigációs hang betöltése.... és 92%-nál mindig megakad.
Amennyie szerethető a Waze...és vannak nagyon jó, hiánypótló funkciói (trafi, forgalom...stb)... legalább annyiszor fordult meg a fejemben hogy törlöm és jó lesz a sima Gmaps is...
-
evo87
őstag
válasz
keram2009 #216552 üzenetére
Nekem is pontosan ugyanez a probléma... bel felső sarok elkezd buborékosodni... és az az érdekes, hogy ez már a második fólia és azzal is... előtte egy Samsung S10e-m volt, azon is a fólia ugynígy a bal felső sarokban kezdett buborékosodni. Nem hiszem, hogy minden telefonom ugyanúgy görbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest