Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Stauffenberg #336123 üzenetére
Most komolyan ,4k durván a különbség ,
Nehéz mint a tégla - mert eredeti minőségi nyákkal és kondikkal van megtömve ,
Félmilliós készülékeknél ilyenes spórolni ,soha nem értettem.
Nekem szinte az összes gyári apple adapter összegyűlt az éveg során és a legidősebb is mai napig hibátlan.
Ezek a készülékek és a bennük rejlő akkumulátorok igazán megérdemlik a minőséget és a a biztonságot.
Részemről lehet bármilyen kiegészítő full kínai ,de az adapterrel nem érdemes játszani ,Am gyári 20w-os adapter 10k és kész ,töltési sebessége sem lesz sokkal lassabb mint kimaxolva ,majdnem ugyanannyi idő kb.
-
TechN7ne
nagyúr
18.4 óta a webhelyeken nem tölti ki a jelszavakat ,erőszakkal módosítani szeretné é egy “erős” jelszavat beszúr aminek semmihez semmi köze.
Félórája próbálok a jelszavak app ban rendet rakni ,de nem jövök rá mi a kínja lett. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
ittakary #334604 üzenetére
300k egy 15pm ért?
Biztosan akad érte lopott ,icloud os ,utángyártott alkatrészes vagy szolgáltatós amit le lőnek 2 hónapon belül. 👍🏼330-350 újonnan egy bármilyen iPhone pro készülék ,ez esetben 15pm?
Nepperektől az aluljáróban egy replikát ,talán.
A használt alma piacon nagyon vigyázni kell ,jószándékkal üzenem csak mindenkinek ,tudatosan és csak nagyon odafigyelve lehet vásárolni. -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Bő fél nap használat után vettem csak észre ,hogy a 16 pro kerete nem szálcsiszolt mint a 15 pro esetén volt.
Én esetemben mind a két készülék fehér ,lehet csak az ezüst kereten látszik jobban a különbség vagy mindenki észrevette? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
magicbox #333393 üzenetére
Ha kidobnak egy könnyű és vékonyabb készüléket 120Hz-es kijelzővel ami egy cseppet nagyobb kijelzővel rendelkezik mint az alap (6.1‑inch) ,az biztos ,hogy sokaknak hatalmas öröm lesz.
Célközönség ,hogy nem feltétlen számít a több kamera ,viszont fontos a kényelmes fogás és a 120Hz kijelző.
Engem megvennének vele kilóra.
Számomra az alap 6.1‑inch kicsi a szememnek ,6.7‑inch készülékeket meg baromi kényelmetlen hurcibálni táska nélkül és a fogásuk is tokkal együtt nagyon kényelmetlen. Muszáj lesz valamit kitalálni ,gondolom ezt is fogják orvosolni. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
szabonagyur #333308 üzenetére
3-4 év ios támogatás még simán van a 13 as szériában ,nem hiszem ,hogy ennél tovább használna bárki is egy ilyen kicsi készüléket.
Részemről 60Hz-es kijelzővel jobban megéri az "olcsóbb" , -
TechN7ne
nagyúr
Hát Skacok ez a 16e egy vicc ,és nem is olcsó.
13-as széria eladásait szépen meg fogja dobni míg azt is lehet kapni újonnan ,szebb és nem mellesleg olcsóbb is.
Így az új pénztárca barát SE a beragadt sima 13-as lett végül. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #325776 üzenetére
Én is vlhogy így sejtem ,
Köszi -
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #325768 üzenetére
Gyári type-c type-c kábel képes 27w-ra?
15 pro esetén , -
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Gyárilag amit csomagol az apple usb c kábeleket képesek a gyorstöltésre ,vagy csak max. 20w?
ikeás kábelek között találtam hármat is (visszaolvasva itt ajánlottak) ,viszont lehet csak a legdrágább támogatja a “gyorstöltést”.
RUNDHULT USB-C - USB-C, sötétszürke, 1.5 m/100 WÉrdekelne még a SJÖSS USB töltő 2 bemenettel, 45 W, gyorstöltéssel mennyire megbízható egy gyári apple adapterhez képest.
Köszönöm és Tiszteletem , -
TechN7ne
nagyúr
válasz
DonMedve #312746 üzenetére
Engem nem zavar a reklám így pont fordítva ,ezzel több bevételszerzést adok a készitőknek mint ,hogy lopnék.
Am csak egy Puzsér rap et akartam hallgatni a kocsiban míg megyek a családhoz egymás után többszőr ,de ebben már a tiktok segített.
Am ha meglátnád mennyi eredeti audio lemezem van a gyűjteményben amit megvásároltam el sem hinnéd. -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Tudtok nekem olyan programot amivel youtube videót vagy audio t le tudok tölteni aztán meg offline hallgatni?
Régen tudtam egy csomót de mára ez már mind meghalt. -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Legjobb ár/érték arányú kamera védőt keresek a következő készülékekhez: 12/13/15 Pro max.
Lényeg ,hogy ne csak a kamera védő legyen a csomagban hanem valami “segítő sziget” amivel le tudom szedni a kamerák közötti szöszt.
Volt már egy kamera védőm magában amivel sokat nem tudtam kezdeni ,mert nem tudtam teljesen makulátlanra és szösz mentes állapotra törölni a lencse közötti réseket még tiszta műszálas törlőkendővel sem. -
TechN7ne
nagyúr
App Store jelentős változásai az EU-ban
Ha amerikai piacra kiadott készülékem van akkor kikerülhetem ezt az egészet ,vagy egyszerű régió átállítással is megoldható?
-
TechN7ne
nagyúr
Beszámoltam egy 12 pro max ot ami Vodafone os ,2 éves múlt nem rég…
Van lehetőség a függetlenítésre ,vagy csak az eredeti tulajdonos tudja kezdeményezni? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
herdsman12 #308322 üzenetére
Van két db Sony TV aminek a távírányitó készlete ugyanaz ,néha elér a másik szobáig a jel ,ezt akarom kiküszöbölni.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Szabi® #308274 üzenetére
Tiktok meg mindenhol mennek ezek a “Betavolt” akkumulátor hírek ,nem tudom mennyire igaz (nagyon remélem ,hogy igen).
Mindenesetre ha valóban végre fejlődés történne ezen a részlegen ,nagyon-nagyon sokáig használhatók maradnak ezek a készülékek.
Én am szinkronban használok több iPhone t ,régiek között előszeretettel 5s ,6s+ ,7+ meg vannak az újabbak 12pm/13pm/15pm személyében.
Oly annyira vigyázok rájuk ,hogy mikor itthon vagyok sok esetben a régieket nyomogatom ,pl. most is 7+ rol írok.
Megtartottam jó szokásom és nem szoktam frissíteni a rendszereket sem 1,5/2 évnél tovább ,és ezeket a marketing dumákat sem nagyon eszem ,hogy ilyen meg olyan biztonsági rések miatt ajánlott.
Nekem nem előny ha lassul a készülék ,ellentétben az apple el.
Régi iMac/macbook szinten zenész ,nagyon jól bírják az időt. -
TechN7ne
nagyúr
Adee_91 & Big_Boss
Köszönöm szépen , -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Tudtok nekem ajánlani olyan okos konnektort aminek az alkalmazása IOS barát?
Ilyen xiaomi és google társait nagy ívben kerülném…Tiszteletem ,
-
TechN7ne
nagyúr
Az AFNR az iPhone 12 modellek esetében mért olyan magas (5,74 watt/kg) fajlagos abszorpciós arányt, ami meghaladja az Európai Unió tagállamaiban törvényileg meghatározott 4 watt/kg felső határt. Utóbbi érték akkor releváns, ha a készüléket a felhasználó kézben tartja vagy a nadrágzsebében hordja.
2023 okt. 11.
Látom ez nektek vicces ,miért is várok komolyságot egy szakmai topikban?
-
TechN7ne
nagyúr
Az iPhone 12 túlzott sugárzása mennyire valós hír?
Kiváncsi vagyok ,én egy hónapig használtam kb. a sima 12-t megjelenés idejében és szétrobbant tőle a fejem.
Azt hittem a kijelző kicsi a szememnek ,de lehetséges nem ez volt a gond. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
h1ght3chzor #295430 üzenetére
Mit és hol olvastál?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Rhino82 #293709 üzenetére
Vételnél mindenképp Apple ellenőrzés - amit itt jelez az a valós adat.
Vegye vissza az eladó ,ha annyira megbízható ,adás vételi létrejött? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Sys85 #293632 üzenetére
Sufni gsm kb. semmit nem add ,nem hogy 3 évet.
Körút /aluljárók tele van velük ,vennél egy iPhone t náluk ,félóra múlva vissza mennél vele és azt is letagadnák ,hogy láttak téged.
Eladás közben írnak egy gyors kamu papírt ,nem igen ajánlatos egy sufni gsm ben sem vásárolni.Inkább már akkor egy valós magánszemélytől hiteles adásvételivel.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Sys85 #293630 üzenetére
Azért nagyon nem mindegy ,hogy pont egy MediaM vagy egy sufni gsm….
MediaM kb. az egyik legmegbízhatóbb eladó ,sokkal gyorsabban oldják meg a gondot probléma esetén mint bármelyik iStyle vagy iCentre.
Vásárlás elállás is náluk azonnal vételár visszafizetéssel jár ,míg a többi hivatalos eladónál kérvényt kell benyújtani és 14 napig ülnek rajta.Alza is nagyon jó még ,jobb mint egy iStyle vagy iCentre.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Scrake^;DD #293628 üzenetére
Nem írta ,hogy hova szól a garancia ,de ha 3 év feltételezem nem vlmi sufni gsm.
Az i14-nek nincs is semmi értelme ,de komolyan.
Itt hozzáértők is vannak ,mondjuk egyre kevesebb ,mert a régiek nagy része velem együtt eltűntek ,szinte csak kezdőket látni már.i14-et nem veszünk szakmai topikban.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
TechN7ne #293572 üzenetére
Szeretném menetközben kiiktatni a régi email címem ,hogy azt már ne fogadja el új eszközök bejelentkezésnél ,csak az új icloud címet...
Nem rég gondom volt a freemail-el és nem szeretnék továbbra is kockáztatni vele ,az apple id-m meg 10+ éves ,fontos vásárlásaim ,mentéseim és tárhely szolgáltatások vannak rajta.Tudtok erre vlmi megoldást?
-
TechN7ne
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Létrehoztam egy icloud email címet a leírtak alapján.
Csak az email címet hozta létre ami azonnal megjelent a gyári mail alkalmazáson minden apple eszközömön ,bent vagyok a fiókban és fogadok - küldök vele bármit.A bibi ,hogy létrehozásnál csak egy szabad icloud email címet kreáltam és nem kért tőlem hozzátartozó jelszót ,így nem tudom a postafiók jelszavát ha bármilyen külső eszközről jelentkeznék be vele.
Próbáltam az apple id jelszavát ,hátha automatikusan az lett és azért nem kért tőlem jelszó létrehozást ,de nem az….
Viszont ahogy létrehoztam az új icloud email t ,azonnal módosította az új icloud email címre a facetime / imessage szolgáltatást (le cserélte az eredeti apple id email címem).Nem tudjátok ,hogy miért nem kellett létrehoznom az új icloud email címhez jelszót ,így jelszó nélkül hogyan tudom más eszközön használni?
Tervem a későbbiekben majd az lenne ,hogy az eredeti apple id email címet (ami fránya freemail) ,lecseréljem majd erre az új icloud email re.Köszönöm előre is ,
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #292775 üzenetére
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Pyttawrx #292770 üzenetére
Lehet én is elkezdek bétázni ,ennél rosszabb már úgysem lehet ,max. akkumulátor időben.
Am ilyenkor direkt csinálják ,utolsó frissítések mindig ilyenek és általában a közepén a periódusnak a legstabilabb.
Nyilván nem itt kéne szemetelnem ezért ,illene tudnom 10+ év ios használat után ,elnézést kérek mindenkitől. Az igazat megvallva ennyi idő használat után már az ikonokat is unom ,kéne vlmi újdonság (kezdőket ez nem érinti).
-
TechN7ne
nagyúr
Így belassítani a telefonokat mint a 16.5/16.6 al
Erőszakkal ,vegyünk majd új iPhone t.Gondolom a ios 17 béta is gyorsabb mint pl. 16.6…?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
icecave #292540 üzenetére
Pedig összeségében egy nagyobb telefon az i11/Xr mint az átlag méret ,lehet a káva nagyobb és azért?
Emlékszel mikor zavart a sima 12 ,hogy kicsi számomra ,előtte meg sima 11-em volt és ott nem volt gondom a kijelző mérettel?
Valoszinűleg a felbontás nagyobb a 12-es oled kijelzőn ami által apróbbak az adatok (betük,karakterek) és ezért zavart engem.
Muszáj voltam pro max-ra váltani ,míg a sima i11-el nem volt semmi gondom.Jól rémlik neked is volt sima i11-ed....
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
markknight #289342 üzenetére
Ablaktisztítást ismered?
Ugyanaz ,nem nagy ördöngösség.Végén meg az egész hátsó kamerarendszert mikrószálas szemüvegtörlő kendővel szépen áttörlöd.
Hátsó kamerarendszer gyűrűin is szépen körözöl az ujjadon egy mikroszálas kendővel (én egy tiszta pamuttal is simán megoldom). -
TechN7ne
nagyúr
válasz
markknight #289326 üzenetére
Tiszta pamut és ablak tisztító amit nem a telefonra fújsz hanem a tiszta pamutra ,azzal áttörlöd az egész telefont ,majd száraz tiszta pamuttal makulátlan ujjlenyomat mentesre (ez a pamut lehet pl. egy régi nem használt póló is - csak tiszta legyen).
A kamera körüli üveget és a lencsét ezután áttörlöd mikroszálas törlőkendővel.
Ennyi.Én ezt mindennap megcsinálom 1x ,higiénia mániás vagyok ,főleg ha tömegközlekedést is használók.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Gabonetta #288848 üzenetére
Szia ,
Én használok most 12 pro max-ot 13 pro max mellett és a 120Hz vs 60Hz kijelzőn kívűl nem nagyon van különbség.
Számomra annyi ,hogy picit kényelmesebb a kevesebb súly miatt és a kamera sziget is szolidabb a 12 pro max-on (13 pro -n hiába rövidebb de picit vastagabb és jobban belelóg a kijelzőbe - ez jobban zavar)
87% akkumulátorral 1,5 nap simán megvan aktív használat mellett.Szerk.
Bocsánat ,most láttam ,hogy sima i13 ,én 13 pro max-hoz mértem.
Visszalépés ?
Ne hülyéskedj ,ez inkább előrelépés! -
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Ha két különböző szolgáltató telefonszámát használom egyszerre egy apple id-el ,az nem kavar be egy idő után facetime / imessage részén? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
joebacsi4 #288224 üzenetére
Én most is használok 7 plus-t 80%- os gyári akksival ,napi 1x töltöm.
Szeretnék benne akkumulátort cseréltetni ,gyűjteményemből való és ritka makulátlan példány újszerű állapotban ,6 éves létére ment max. 2 évet.
Nem szeretnék bele gagyi akkumlátort ,nagyon agyalok rajta hol kéne cseréltetni ahol igazán odafigyelnek az illesztésekre és minden gyári csavar is a helyére vissza kerül (hallottam már rém történeteket).
Am elég sok régi telómat újra kéne éleszteni ,de nem nagyon bízok sok szervízben. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
30z.Samu #288040 üzenetére
Sima i12/i13 között csak inkább a jobb akkumulátor az előny az utóbbi javára.
i12pro /i13 pro között azért már lényeges különbség tapasztalható a 13 pro javára (120hz kijelző ,jobb akku ,stb.)
A sima 12-es széria az egyik leggyengébben sikerült iphone ,nem jól optimalizált hardver és egy éjszaka alatt mikor nem használod merül 20-30% ot ami nagyon gáz (nálam ezt új korában csinálta ,gondolhatod mi lehet egy használt példánnyal).
A 12 mini meg messziről kerülendő ha csak nem akarsz power bank-al mászkálni.
13 vagy 13pro-t vegyél (utóbbival járnál a legjobban). -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Szabi® #287359 üzenetére
Igen ,vagy ha új telefont akar az ember olcsón akkor sima iPhone 11 (még mindig kapni újonnan ,vagy használtan kifogni egy alig használtat).
Nagyobb akkumulátor és egy nagyobb kijelző ami gyönyörű LCD.Inkább vegyen az ember egy új vagy egy újszerű i11-et mert a 11pro szériából már csak használtak vannak amiknek gyenge az akkumulátora és az oled kijelző is hajlamos beégni.
Így 2023-ban jobb alternatíva egy sima 11 hosszútávra. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
MasterMark #286578 üzenetére
iPhone -on van sötét téma majdnem mindenre ,iPad-on egyedül a facebook alkalmazásból hiányzik.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
esbii22 #286478 üzenetére
Próbáld ki ,csak egy napig
Lehet függ szolgáltatótól is ,nálam a Telekom 4g továbbírja mint a wifi (5g-t kikapcsolom).
Szerk.
Lehet nálam még az is tényező ,ha otthon wifire megyek akkor azonnal szinkronizál az összes apple eszközömmel (mac ,macbook ,3 iphone ,2 ipad ,stb). -
TechN7ne
nagyúr
válasz
burgatshow #286468 üzenetére
Ha mobil netet használunk a wifi közben legyen kikapcsolva ,hogy ne keresgéljen a háttérben ,majd fordítva is igaz ,wifi közben kapcsoljuk ki a mobil netet.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Jorus #286456 üzenetére
Vannak alap dolgok akkumulátor kímélés érdekében.
1. Helymeghatározások kikapcsolása ,csak a fontos alkalmazásoknál beállítani ,hogy app. használata közben menjen.
2. Emelés az ébresztéshez és mindig bekapcsolt kijelző kikapcsolása.
3. Minden alkalmazás követés kikapcsolása.
4. Kijelző beállitásoknál sötét téma használata.
5. Haptikus jelzések és billentyű hangok kikapcsolása.
És egy kis apróság ,ha van lehetőség mobil netet használjunk wifi helyett mert kíméletesebb.Hírtelen ennyi jutott eszembe ,de biztos még vlmit kihagytam.
Szerk.
Nekem pl. ezekkel a beállitásokkal egy 7 plus 80% akkumulátor kapacitással napi egy töltéssel meg van.
13 pro max-om meg két napot is simán megy jelenleg 92%-os kapacitással.burgatshow
Mobilnettel sokkal tovább bírják a készülékek nálam mint Wifi-n. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Luck Dragon #286447 üzenetére
Nálam semmi gond nincs ,nem is nagyon volt kb.
Nem értem a többieket ,nem ismerik a kényszerített újraindítást.Évente legalább 1x ajánlott egy újratelepítés DFU mód ,majd innen le lehet szendi az aktuális rendszert.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Sys85 #285480 üzenetére
Pedig a 11 pro max és a 12/13/14 pro max teljesen más világ ,11 pro max sokkal kényelmesebb és könnyebb készülék mint az utóbbi három.
Összeségében még mindig a 11pro /pro max lett az egyik legjobb iPhone (részemről jobb mint a 13 pro max-om a 120hz-es kijelző kivételével).
Most a munkába pedig egy 7 plus-t használok nagy örömmel ,csak ne kelljen hurcolnom magammal a 13 pro max-ot ami tok nélkül is elviselhetetlen számomra.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
balinlin #285004 üzenetére
Nekem most a harmadlagos telefonom egy 7 plus amire semmi panaszom (persze itt már 3gb ram és nagyobb akku) ,sokkal jobb választás használtan mint egy sima 8 ,de persze ritka is mint a fehér hollo szép állapotban.
Munkába hordom magammal mert sokkal könyebb és kényelmesebb mint a 13 pro max-om. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Ersekleon97 #284984 üzenetére
Előfizetéses vagy feltöltő kártyás szolgáltatás?
Utóbbinál van jelen ez a helyzet. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
szabonagyur #284368 üzenetére
Jól bevett szokás ,és mire javítják a következő frissítésessel addig jó sokat degradálódik az akkumulátor ,sokkal jobban mint ha nem frissítettél volna.
Szerk.
Am az IOS/ipadOS 16.3.1 kivételes akku idővel bírt ,teljesen érzékelhető volt az egész IOS 16 sorozathoz mérten ,én ezért sem frissítek. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #284124 üzenetére
Szomorú ,pedig már van egy pár készülék a gyűjteményben ami akku csere érett.
-
TechN7ne
nagyúr
Hali ,
Gyári check oldal elég kevés információval szolgál.
Esetleg létezik részletesebb alternatíva ellenőrzés céljából? -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Retekcloud #279489 üzenetére
3 éven keresztül a tied volt a telefon ,nem lehet ,hogy volt egy akkumulátor csere ami ultra gagyi?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Rexcor #279319 üzenetére
Uhh ,voltam már ilyen helyzetben ,nem szerencsés sajnos.
Telefonszám váltáskor érdemes aktív használat mellett hozzáadni az iCloud-ban egy új telefonszámot és kb. 2-3 hét az átfutás mire az apple teljesen jóváhagyta majd törölni a régi telefonszámot.Ez esetben sajnos a jelenlegi telefonszámot nem tudod törölni más böngészöből vagy eszközről bejelentkezve az iCloud-ba.
Hétköznap délután 17 óráig tudod jelenteni 0680 983435 telefonszámon és email-t is kell írni a support nak ami aktív nonstop.Nekem több mint 2 hetet kellet várni míg az Apple jóváhagyta az új telefonszámot sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest