Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bilux
veterán
13pro üveg fólia kéne nekem holnap Budapesten nincs valakinek ötlete hol tudnék venni? Jó minőségű fekete szélű kéne
-
zodo
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszönöm.
Nincs előfizetésem, HP laptop új vásárlás elvileg ahhoz 1 évre kapnék +25GB tárhelyet (valami promo) de nem is tervezek nagy fájlokat mozgatni.
Egyelőre.Más:
Live fotók, videó fájljait miért nem látni a telefonon vagy hol találom?
Laikusként sejtettem hogy videó áll a háttérben ezeknél a fotóknál de csak most láttam hogy felcsatlakoztattam a laptopra hogy ott vannak a fotók mappában.
-
zodo
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Értem, köszönöm.
szabonagyur
Konkrét kérdés nincs a Onedrive-al kapcsolatban.
Kérdés az volt hogy mi lehet a legegyszerűbb megoldás a képek, videók, zenék mozgatásának pc és telefon közt amely más egyebet mint kontaktok, mail stb nem kezel mert ezekre nincs szükségem.Belépő almásként van egy töltőm a dobozban lévő kábellel.
Van egy HP laptopom amin szerencsére van USB-C aljzat így tudom akár tölteni vagy épp a telefonról átmásolni a képeket.
Pc-re egyelőre nem tudok csatlakozni mert nincs USB-C és -A-s adapterem.
Visszafelé már ugye nem tudok másolni és erre kellene a legegyszerűbb megoldás. -
zodo
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Értem csak droidon volt, alapból kikapcsolva és ha kérte csak bekapcsoltam.
Szóval a felső vezérlőelemek egyáltalán nem cserélhetők és mozgathatók csak az alsó 4 -es csoport?Képek, videók mozgatására melyik alkalmazás a legmegfelelőbb?
iCloud igen sokrétű, iTunes-nak még nem olvastam utána de talán a Onedrive lehet ajánlott ha más egyebet nem szeretnék szinkronizálni? -
A gps-t/helymeghatározást nem tudod sajnos odatenni. Esetleg köztes megoldásnak, ha azt gyorsabban akarod elérni, akkor Beálltások keresője, beírod, hogy “hely” és akkor felkínálja a találatok között az Adatvédelem / Helymeghatározást. De persze nem olyan gyors, mint a vezérlőközpont.
Nyilván nem beleszólni akarok, de szerintem nem érdemes kapcsolgatni. Akkuban nem nyersz vele szerintem látványosan, viszont egy csomó funkció nem vagy rosszul működhet tőle. Pl optimalizált akkutöltés, de van még jópár ilyen.
-
atiska007
senior tag
iphone tárcsázója tud esetleg olyat, mint a google tárcsázó, hogy ha nem egy mentett számot tárcsázok, de az mondjuk egy céghez tartozik, akkor kiírja azt?
-
válasz
krizoli
üzenetére
Mi is szoktuk itt a fórumon emlegetni, hogy a "legendás iOS stabilitás is már a múlté". Attól még mindig messze ez a legstabilabb (merem állítani, de csak az én nézőpontomból), csak mindig elfelejtjük, hogy brutálisan nagyra nőtt, rengeteg új funkció, miegymás került bele, ami a nagy számok törvénye alapján hozza magával a több bugot is.
Ennek részesei vagyunk mi felhasználók. Pusholjuk az új funkciók megjelenését, mindent akarunk, majd aztán picsogunk,hogy milyen bugos egy-egy főverzió az első pár patch megjelenéséig.
Tudom, tudom, annyi pénzzel, mint ezekenek a vállalatoknak van, igazán nem kellene bughalmazokat kiadni. -
válasz
krizoli
üzenetére
Nem lesz ilyen sűrűn, nincs bugmentes rendszer, csak épp a bugok száma/előfordulási gyakorisága változó.
Az tuti, hogy itt futsz a legkevesebb anomáliába, az biztos.
Viszont érdekes (és ne vedd magadra, nem azért írom), hogy ha van alami bug, az emberek valahogy sosem gondolnak arra, hogy újra kellene indítani a telefont. Asszonynak is a droidos telefonján múltkor a billentyűzet kezdett hülyéskedni, mondom mikor indítottd újra? Ó, hát már nem is emlékszik rá.

-
zodo
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Idáig eljutottam, nem kerültem közelebb a megoldáshoz mivel nincs benne amit keresek.
Eltávolíthatok listájában pl. csak a zseblámpa , számológép és kamera szerepel.Felette lévők pl. fókusz, hangerők, lejátszás, tükrözés, képernyő forgás zárólás, gyűjtő mappaa wi-fi, mobil adat, repülő mód, bluetooth, személyes hotspot, airdrop fogadás
-
zodo
nagyúr
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
MI fiók nem érdekes, google-ból kijelentkeztem a pc-n keresztül.
Más:
Van a vezérlőpult (képernyő jobb fentről-le) bele lehet tenni pl. helymeghatározás (GPS) kapcsolót?
Nem találtam a beállítás-vezérlőpult-szerkesztés alatti listában.
Esetleg minden egyes app vagy widget -nél külön-külön kell beállítani pl. ''csak használatkor'' ?Valamint ezt a pultot hogy lehet szerkeszteni és rendezni?
Pl. fókusz-t, zene lejátszást levenni -
CharlieDrop
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
húzni se kell
-
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Üzenetküldésnél, szerkesztésnél saját billentyűzeten át lehet váltani állandó nagy betűkre? A shift hosszanti lenyomásával nem működik, bár ez lehet hogy még droidos szokás. Nem találtam erre nézve infót.
-
Buckey
őstag
válasz
icecave
üzenetére
Köszönöm!
Akkor marad az időzítős megoldás. Amiket leírtál, azt a Mi Home is tudja.
Nem akarok még egy rendszert kiépíteni, az már igencsak luxus lenne. Mondjuk előbb kellett volna gondolkoznom, és egy HomeKit képes rendszert kiépíteni, de ki gondolta volna, hogy egyszer Iphone-t veszek?
Na, majd legközelebb. -
válasz
Buckey
üzenetére
Van ilyenem, homekit-be is becsatlakoztatható, de eléggé "mi haszna" cucc. Meg tudom nézni, mennyit fogyaszt ami bele vandugva, így tudom, mennyit eszik a gépem éppen ,vagy egy hónap alatt. Persze, csak ha megnyitom az appját és mutatja. Hogy Siri parancsot lehet-e cisnálni, nem tudom, de a "schedule"-ra menve egyből írja, hogy kell egy HUB, ami egy homepod-ot, vagy Apple TV-t jelent.
-
Buckey
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
És, [ezzel] megoldható lenne?
-
trebrona
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Ez így, ebben a formában nem igaz. Mi Smart LED ceiling light ledlámpa van itthon, HomeKit kompatibilis. Sőt, Google és Alexa is.
-
zodo
nagyúr
Könnyebben mint gondoltam.
Igaz a kétlépcsős google biztonság majdnem megakasztott a kódjával de szerencsére megtaláltam őket.
Egyelőre tetszik, tény hogy szokni kell. -
Buckey
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Kár, pedig milyen jó lett volna, ha feltölt a telefon, a töltés pedig kikapcsol.
Azért köszönöm a választ!
Lehet, szerzek egy HomeKit képes dugaljat.
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy parancsokkal a Xiaomi Mi Home appban lévő okosdugaljat lehet-e kapcsolgatni?
Konkrétan, ha a telefon feltölt X %-ra, akkor kapcsolja ki a töltőt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
ui.: én nem találtam, vagy nem értek annyira hozzá (még). -
zodo
nagyúr
Androidról való átköltözésnél elegendő pl. Redmi telefonnál kijelentkezni a MI fiókból és törölni a Gmail app-ot törölni hogy ki legyek jelentkezve?
Egyéb appokból mindig kijelentkezek, amit kellett már lementettem.Szerk:
Aztán követni az új teló iránymutatását? -
Redchucky
aktív tag
Sziasztok, elnézést kérek ha kicsit off a téma. Megoldhatò az, hogy airplay közben az airpodson szóljon a hang és ne a tv-tn?
Köszönöm. -
F.B.I.
veterán
Köszönöm a válaszokat
-
oszy
veterán
válasz
herdsman12
üzenetére
Köszönöm!

_____
A telefonon miért nem látom a mac minin megnyitott safari lapokat. A handoff be van kapcsolva. Lehetséges, hogy azért nem, mert nem frissítettem még a minin a safarit legutóbb?
-
kory24
őstag
iCloud-fotók-ból lehet törölni könyvtárat és mappát?
Én csak átnevezést találok

-
F.B.I.
veterán
Üdv !
Face ID beállításaiban, hol találom, hogy koppintásos lakatnyitást követően egyből a fő képernyő legyen, ne kelljen még feltolni kijelzőn? I12 mini
-
törölt tag
Sziasztok!
Hol lehet bekapcsolni a Siri-t?
-
Snoop27
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Na akkor ez ad némi reményt számomra, már a szervizen gondolkoztam, mert nagyon zavaró tud lenni. Találtam egy Sonic nevű appot ami ha minden igaz eltávolitja a vizet, bár ki tudja.
-
Héliosz
tag
Sziasztok!
Használtan vettem egy airpods pro-t, amit végül eladtam, mert nem volt kényelmes a fülembe, visszatértem a gen2-re.
Viszont! Aki vásárolta tőlem, azt írja, hogy párosításnál ezt írja ki:
Megnéztem lokátornál, és valóban láttam az illető helyzetét, de gyorsan kiléptettem, viszont továbbra is ezt írja ki.
Valaki tud erre megoldást esetleg?
Előre is köszönöm!
-
Snoop27
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Próbáltam hajszáritóval is de nem segitett. Tegnap ment bele, szóval kb. 14 órája, gondoltam ennyi idő alatt rendbe jön. Furcsa, mert kevés ment bele s mégis kárositotta.
-
St3ven
addikt
Sziasztok! A 15.5-ben kikapcsolható már a Parancsok alkalmazással készített automatizmusok értesítései?
-
Snoop27
őstag
Sziasztok! Tegnap lecseréltem az üvegfóliát a telómon (11PM) s befolyt kis viz a fenti hangszóróba, azóta nem hallom tisztán a beszédet és kicsit recseg is. Van erre valami megoldás vagy csak a szerviz? Nagyon idegesitő, bár tudom én hibáztam. Köszönöm.
-
batai15
félisten
Hamarosan venni szeretnék egy ipad-et. Szokásos Netflix /YouTube böngészés lenne , néha film. Utóbbival kapcsolatban lenne kérdésem. Megoldható hogy vezeték nélkül másoljak rá tartalmat -laptopról ill. Androidos média boxról , pl app vagy más segítségével ?
-
válasz
SharpSA
üzenetére
Én konkrétan örülnék neki. Megszoktam korábbi telónál. Elindítasz egy poreszt, ne szólaljon meg egyből
Google bilkentyűzet: Gboard also features numbers to the top of the keyboard, but not in the form of a dedicated number row. Rather, they work as alternative characters — simply press and hold any of the standard keys on the top row for a second to insert the corresponding number. - Ehh, amúgy valóban baromi zavaró, ez a sok változat a magánhangzóknál.
-
Razzul
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy a legutóbbi alkalommal, amikor kijelzőt cseréltem az iPhone 6S telefonomon olyan királyul sikerült beleragasztanom az új alkatrészt, hogy most nem tudom felfeszíteni sehogy sem.
Tudnátok mondani egy üzletet vagy szervízt, ahol segítenének nekem ebben? Nem szükséges, hogy az alkatrészt kicseréljék, csak fel kéne nyitni a telefont és leszedni a vízszigetelő, porzáró ragasztót a ház oldaláról.
-
Létezik -használható- vérnyomásmérő IOS-hez? Használ valaki ilyet esetleg?
-
SharpSA
veterán
válasz
Laslow
üzenetére
1, Szerintem nem, legalábbis én még ezzel nem foglalkoztam. Az oldalsó némító gombbal lehet minden hangot némítani.
2, Én még nem kaptam ilyen értesítést.
3, Nem tudok ilyen billentyűzetről, bár létezik a Keybuild, amivel magadnak olyan billentyűzetet csinálsz, amilyet akarsz, viszont abban nem lesz szótár.
4, A "Helyzet"-et állandóra kell beállítani és be kell kapcsolni az "Appfrissítés a háttérben"-t.
5, Ha a Beállítások - Hangok és... alatt az "Állítás a gombokkal" be van kapcsolva.
6, Értesítések csoportosítását nézd meg a Messenger esetén.
7, Messzire kerülöm a Chrome-ot minden platformon, a Safari és az Edge is tud ilyet, előbbin szerintem sokkal jobban oldották meg.
8, Hosszan nyomsz a kurzorra és oda húzod, ahová akarod.
-
válasz
Laslow
üzenetére
Egy párra én is tudok válaszolni, de még mindig droidon vagyok

3: Swipe, vagy Google bill. én is tegnap tudtam meg, hogy rárakható
4: Itt a háttérben futó folyamatok nem úgy működnek, mint android-on, 8 perc után teljesen befagyasztja
7: Nem tud, sőt a Brave sem, és egyik böngésző sem tud valósan még asztali nézetet sem kreálni, hiába nyomsz rá, semmit nem csinál. Vagyis a Fasari tud, de az szerintem nekünk nem kell

8: De lehet, csak szerintem hülyébben működik. Nem látod olyan szembeötlően, mint odaát, csak simán kezd el húzni befelé és akkor megjelenik picibe.
#265608 tomy_cz: Kellene, de lehet az a baja, hogy van benne plusz elektronika, ami a szifonnak nem tetszik. Nekem is van cégnél olyan kábel(igaz nem gyári), ami az egyik iPhone-ba megy a másikba nem.
Én is kérdezek: Ezt az icon pack-ot esetleg megvette valaki, aki olcsóbban továbbadná? 10$-t nem ér nekem.
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Meanwell LPV-20-5 20W/5V/0-3A tápegységem aminek az 5V-os végére ráraktam egy lengő Usb-A aljzatot amire kimegy az 5V. Ebbe ha bedugom a gyári Usb-lighting töltőkábelt és bedugom az Iphone X-embe, akkor elvileg tölteni kellene…Nemde?! De nem reagál semmit.
Ha egy Usb-micro usb kábelt dugok az Usb lengőaljzatba, akkor simán tudok tölteni vele bármit.Mi a bibi?

-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Most vettem meg az első iPhone-omat (13 mini), néhány dolog nagyon jó ez Androidhoz képest, néhány meg szörnyű. Lenne sok kérdésem, néhány közülük:1. App telepítékor mindig azonosít a FaceId. Kikapcsolható a sikeres azonosítás utáni csipogás és rezgés?
2. Bejövő hívást hogyan lehet úgy elutasítani, hogy ne értesítsen róla egy óra múlva?
3. Van olyan billentyűzet szoftver, ami csak a magyar ékezetes betűket hozza fel a magánhangzók hosszú megnyomására, nem pedig vagy 10 különböző ékezetű A betűt például?
4. Google Maps Helyzetmegosztás funkciója mitől függ, hogy működik-e? Tapasztalat: ha elindítom a telefonon a Google Mapst, akkor látják a helyzetemet, ha kilövöm, akkor nem. Épp az lenne a lényeg, hogy bármikor láthassák hol vagyok. Androidon ez jól működik...
5. Nem tiszta nekem a hangerő szabályozó gombok működése. Helyesen gondolom, hogy ha valami app épp hangot ad ki, akkor annak a hangerejét állítom vele, egyébként meg a bejövő hívások csengőhangjának hangerejét?
6. Messenger: beállítható, hogy ha több üzenetem is van, akkor is csak egy sort mutasson a lezárási képernyőn, ne pedig minden üzenetről külön buborékot?
7. A Chrome itt nem tud lapcsoportokat kezelni?
8. Szöveg írásakor itt nem lehet szó közepébe vinni a kurzort, csak a szavak elejére vagy végére? Középre csak hosszan nyomott szóköz után lehet elnavigálni?
-
Megjött az új béta…
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

-secret-
Zsolt,72