- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
veterán
válasz
Laslow #277314 üzenetére
Ezer éves bug már lassan ez is, nem értem miért olyan nehéz tételesen, normálisan kiírni, hogy mi fogja a helyet. Amióta iPhone létezik, azóta keserítik az életünket ezek a szürke "otherek" meg más hülyeségek ezek a screenen.
Sajnos a legjobb amit tehetsz, hogy restore majd backup visszatöltése.
-
válasz
Laslow #277318 üzenetére
Kattintás után nekem ezt írja:
[kép]
különböző alkalmazások cache-ei vannak benne. Próbálj meg akkora file-t rámásolni, ami éppen elfér. Akkor szerintem az történik majd hogy érzékeli hogy elfogyott a hely és töröl belőle. Vagy talán még jobb egy nagyobb méretű ingyenes app letöltése. -
válasz
Laslow #277314 üzenetére
Ha lemész ennek az ablaknak a legaljára, akiből a képernyőmentést csináltad, és ott rákattintasz arra hogy Rendszeradatok, akkor ki fogja írni hogy mi.
Manuálisan nem sokmindent tudsz vele csinálni, ha fogytán a tárhely, akkor elvileg törli. Gyakorlatilag nem mindig. Ami néha bejön, hogy ha kábellel számítógépre kötöd amik van iTunes kapcsolat, akkor törli jó részét. -
-
jlaci74
senior tag
válasz
Laslow #275217 üzenetére
Segíts legyőzi, ezt hol állítom be: ( mármint, hogy emlékeztetőt küldjön )
" - iOS-en bejövő híváskor nincsen hívás elutasítása gomb a képernyőn, csak fogadni lehet a hívást, vagy elutasítani, de úgy, hogy x idő múlva emlékeztetni fog arra, hogy elutasítottál egy bejövő hívást."
Kezdő IOS-esként pont ma bosszankodtam, hogy üzenettel elutasított hívást elfelejtettem visszahívni mert nem volt emlékeztető róla. Androidon ez működött magától ... vagy tőlem, már nem emlékszem ... -
Oplex
tag
válasz
Laslow #275217 üzenetére
- Androidon a kamera a fizikai bekapcsológomb dupla megnyomására mindig és biztosan elindul. iOS-en a kamerát csak kijelző tapicskolással lehet elindítani (vagy Sirivel), ami nem mindig sikerül elsőre, emiatt az ember olykor lemarad fotózáskor a pillanatról.
Ez engem nagyon zavart, tényleg sokkal gyorsabb Androidon elindítani a kamerát, iPhone-nál többször volt, hogy szerencsétlenkedtem, mire elindult. Ráadásul a gyári Wallet funkciót nem is használom, mivel kb. mindig az órával fizetek, szóval tök jó lenne ha lehetne állítani.
Alternatívként beállítottam, hogy a hátlapi duplakopp-ra induljon el a kamera, de azért az sem működik teljesen konzisztensen.. -
törölt tag
válasz
Laslow #275217 üzenetére
Hívás lerakásnál legyél gyorsabb a másiknál vagy ott a gomb, vagy ne csinálj semmit. Nem is értem hogyan tudtok rendszeresen véletlen hívást kezdeményezni. Bár igaz, én többnyire csak spotlightból hívok, nem a tárcsázós listából.
Nagyon helyes, hogy jelszavakat csak a gyári billentyűzettel enged. A control center alsó része valamennyire variálható beállításokban. A Chrome mit nem tud, azért a Google-nél kell reklamálni vagy ugye ami az Apple mantra: használjunk Safarit.
Ki lehet jelölni az összes fotót: library all photos nézetben select, kijelölöd az utolsót, tartod és húzod az ujjad az előzőre és másik kézzel kijelző teteje óra sávot érintve felugrik a legelső képhez, kijelölős ujjad odahúzod és kész kijelölte az összes fotót az utolsótól az elsőig.
Összefoglalóba még mehetne szerintem az is, hogy a gyári Mail app iCloud és Outlook fiók esetén tud push-t, a Google email címéhez ehhez Gmail app kell.
-
törölt tag
válasz
Laslow #275178 üzenetére
Ha megnyugtat iOS táboron belül is van morgás. Mondok pár példát: régebben a Today View oldalon volt egy Up Next nevű widget, ami egyben mutatta a következő eseményeket, mindegy naptári, emlékeztető, ébresztő egy helyen láttál mindent rögtön. Ezt iOS 14 elvette a nagy widget reform közben. Örültem új opcióknak widget stack jó ötlet, de nem úgy megszokott dolgot elvesznek. (Fényképes kedvenc kontakt widgetet is elvették akkor, majd kicsit máshogy visszaadták később, meg Shortcuts útján is lehet gyártani amennyit akarsz home screenre kirakni.)
Most iOS 16 a nagy lock screen reform, hát sunyiban elvették a live photo lehetőséget és a sötét/világos automatikus háttereket, az értesítéseket alulra tették.
Egyik se nagy tragédia, de minden frissítés rejt az újdonságok mellett negatív meglepetést is. Azzal nincs bajom valamilyen beállítás kérdésben több opciót követelnek az emberek, de az alapvető működési elv megváltoztatása már nagyobb téma lenne. Ezért nem szeretem Androidról váltók csodálkozását, hogy jaj nem olyan mint az Android! Ha EU nyomásra az áruház, fizetés, böngésző motor alapvető iPhone dolgokba beleszólnának kívülről és úgymond androidosítanák erővel a szabadság, nyíltság jegyében, az nem tetszene! Nekem a mostani szabadság tetszik: zártabb rendszert akarok, akkor Apple, ha nyíltabb barkácsolósat akkor Android. Annak mi értelme csak két hasonló közül lehetne választani? Ahhoz képest eleget nyitott az Apple azzal, lehet más default appokat állítani email, böngésző defaultot állítani, lettek Safari kiegészítők, rakás API fejlesztőknek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Laslow #275178 üzenetére
Már amennyire az win az Applenek, hogy eggyel kevesebb készüléket ad el.
Esélyesen itt is a low-hanging fruit-ra hajtanak, nem ölnek olyanba pénzt ami nem sokszorosan jönne vissza, és egy akár pár perces kódolás is ilyen lehet.
Nagyon sokan megunják egy idő után a telefon személyre szabását, én annyira meguntam, hogy mióta iPhone van csengőhang de a háttérkép is gyári.
a tárcsázót és az üzenetkezelőt nem lehet lecserélni
Mivel ez nevezhető a rendszer szerves részének esélyesen egyszerűbb nem engedi a külsős programot, mint utána magyarázni miért omlik össze egy külsős apptól a teló épp--> ez azért régen androidon könnyen össze jött (van olyanom is). -
törölt tag
válasz
Laslow #275165 üzenetére
Lehetne rá opció, de azért nem is akkora tragédia: mindig a második helyen van a helyes á, a haptic jelzés is segít jó helyen állj meg ahogy csúsztatod az ujjad. Egyébként magyarként is kell néha ä például, nem baj ott van kéznél. Egyszerűen egy idő után muscle memory, évek alatt talán egyszer futottam túl pár sör után. Ha pedig sietek, siman ekezet nelkul gepelek. Tudom, ez is gáz.
Egyszerűen az Apple Kaliforniából alig lát ki, nincs értelme várni arra egy ilyen kis nyelvet tökéletességig támogatnának, hogy legyen pl. huzigálós (swipe, quickpath mi a marketingneve) írásmód magyarul is. Hollandok és svédek is csak tavaly kapták meg, hiába kicsit gazdagabb piacok. Én a magyar fordításokat se bírom nézni, minden kütyüm angolra van állítva. Múltkor is valaki mérgelődött keresőben "frissítés" szóra nem dobja ki mert a menü neve magyarul "szoftverfrissítés" egyben, miközben angolul nincs probléma mert software update tehát update szóra is odatalálsz. Jogos kritika, de ezzel mit tudsz csinálni azonkívül írsz egy óriáscég feketelyuk feedback oldalára panaszt? Több szolgáltatás és funkció régióhoz, nyelvhez kötött, sajnos ez van.
-
markknight
veterán
válasz
Laslow #275165 üzenetére
Az USA által gyártott dolgokra igaz az, hogy a saját hazájukra fejlesztenek, a többiek csak extra. Az Apple sajnos különösen leszarja európát, ez mindig így volt. Sőt még magyar nyelv se volt az első iPhone-okba. Már nem is emlékszem melyik telefon volt az első.. talán a 4? Passz. A millió á-betű valóban igaz, de ha feljön a popup miért ne lehetne ott az összes? Gondolta a UX-es (rosszul
)
Nem tudok mit mondani, szokható és az is igaz, hogy megnézhetted volna
-
törölt tag
válasz
Laslow #274588 üzenetére
Értem a Google naptárt szereted használni, csak mondom az Apple naptárban is van olyan nézet, hogy rögtön látok mindent előre listanézetben. Belinkeltem a képet mi lesz két hét múlva, listában szépen kiírva [kép] nem csak ahogy a Google havi nézet összenyomorítja a szöveget. Nem muszáj egyenként pöttyöket nyitogatni, mert nem csak a pöttyös nézet van, csak ennyit szerettem volna a tudomásodra hozni. Látod nincs baj, hiszen tudod használni a zárt iOS-en is a Google Calendar appot, ha neked az jobban tetszik. Csak ne gondold, aki a gyári megoldásokat használja annak káosz az élete és nem hatékony, mert nem így van.
iOS app natív kód különböző processzorokra, képek minden kijelző méretre iPad is, titkosítás miatt nem annyira tömöríthető stb. elvileg amit az app store kiír méret amiben minden benne van, de adott készülékre csak a vonatkozó töltődik le. Mélyebben nem néztem utána, mert nincs száz app a telefonomon, nem érdekel mennyit foglalnak.
Why are Android apps smaller in size than iOS apps? - Quora -
Gicz
addikt
-
törölt tag
válasz
Laslow #274548 üzenetére
Apple naptár widget mutatja a következő eseményeket, ha későbbiekre és részletekre vagyok kíváncsi az appban nem a pöttyös nézetet használom, hanem a listát a bejegyzésekkel. [kép]
Here Are the Different Ways You Can View Your iPhone’s CalendarAz fájt, amikor talán 13-as iOS a nagy widget újítás közben elvette az Up Next widgetet, ahol lehetett látni egy helyen a soron következő naptári eseményeket és emlékeztetőket és interaktív is volt.
exFAT-ra formázd a külső HDD-t és látja a Windows és MacOS is -
markknight
veterán
válasz
Laslow #274548 üzenetére
Ezt majd te is észre fogod venni, de a legtöbb gyári applikáció hosszú távon egy fabatkát sem ér. Beszélhetünk a mail appról vagy a stocksról, teljesen mindegy. A photos app király, de ezen kívül mindenből van jobb (ami tök szomorú amúgy) és bizony a naptárból is elérhető millió jobb alternatíva (Spark, Calendars 5, Google naptár és a többi)
A Calendars 5-ot ajánlom, konkrétan nálam az a naptárak királya iOS-en.
-
törölt tag
válasz
Laslow #274493 üzenetére
Valószínűleg te megszoktad az Androidot. Én azt nem tudnám megszokni, amikor segítek beállítani Androidos készülékeket valahogy furcsa nekem az egész, pl. kiraktam a naptár app ikonját a főképernyőre és 31-t mutat mindig, nem a valós napot. iOS minden kényelmesebb számomra. Nekem ajándékoznák a legújabb Samsung flagshipet, akkor is szívesebben használnék egy iPhone SE-t, Minit, mert ugye iOS. Ki mit szeret ugyebár.
"Nem hiszek az Apple hozzáállásának hosszútávú sikerességében."
Most volt hír, USA-ban (egyik legfontosabb piac) a tinédzserek közel 90%-a iPhone-t használ és később is azt tervezi. Világszerte Apple viszi el az okostelefon piacról a legtöbb profitot. Apple kínálja a legjobb ökoszisztémát.
Pixel kevés helyen érhető el hivatalosan, valami hibájuk mindig van, sajnos még mindig inkább hobbi projekt szaga van a dolognak a Google részéről. Ha komolyabban vennék, akkor meg nem annyira az iPhone-nal versenyeznének, hanem a Samsunggal. Tech érdeklődés miatt azért követem mit csinálnak, sok jó megoldás van benne, csak pl. amikor látok mkbhd videóban egy ilyet, menüpontba belépéskor forgó karika?#274496
Megosztott pdf-em most éppen nincs, de emailben kapottnál a gyári Mail appban a végén automatikusan megnyitva a pdf, rányomok hosszan és save to files. -
SharpSA
veterán
válasz
Laslow #274493 üzenetére
Jókat írtál és sajnos mind igaz. Korábban úgy fogalmaztam meg, hogy az Apple nem igazán akarja, hogy mindenki az ő készülékeit használja. Apró dolgokat kellene belerakni a rendszerbe, amelyek sokunknak hiányoznak a testreszabáshoz, de nem teszik meg, mert csak, miközben kb haszontalan dolgokra fordítanak időt (például az a csoda sziget a képernyő tetején...). Azon már nem kell csodálkozni, hogy kb béta szoftvert hoznak ki késznek jelentve, közben ott a lista az ismeri hibákról, hiányosságokról. Ez van, lehet választani a kutya és az eb között...
-
markknight
veterán
válasz
Laslow #274493 üzenetére
sokkal jobban testre szabható, és testre szabva egyszerűbben hatékonyabban kezelhető, könnyebben, gyorsabban meg tudom csinálni vele azt amit szeretnék.
Feleségemtől hányszor hallgatom az oltást mikor gmailen jön egy megosztott pdf és ilyen teljesen kifacsart kitekert módon kell iOS-en lementeni a fájlok közé. Totál jogosak ezek a megfigyelések. Ő nem professzionális felhasználó és én már megszoktam ezeket a plusz köröket de váltás után teljesen meg tudom érteni, hogy egyes embereknek ez bonyolultabb hiszen valóban el van lehetetlenítve kb minden... Gondolok itt az EGYSZERŰ dolgokra pl video letöltés vagy csengőhang beállítása.
-
doc
nagyúr
válasz
Laslow #274296 üzenetére
Kivancsi vagyok mi alapjan. Ma bejottem meloba, CarPlay/Apple Maps komboval, gondolom ebbol nem fogja tudni hogy itt vagyok. Hazafele hasznalom a Waze-t, meglatjuk azt eszreveszi-e.
Illetve a masik kerdes (ezt is konnyen le lehet majd tesztelni) hogy ha fotozok, az abban levo GPS adatokat is felhasznalja-e a TimeLine-hoz.
Nekem mondjuk elsosorban arra kell (pontosabban arra hasznaltam eddig) hogy utolag tudjam, melyik napokon jottem be az irodaba, ha esetleg erre van valami jo otlet, hogy hogyan tudnam megoldani iPhone-nal, arra is vevo vagyok(pl. valahogy GPS alapon, vagy a Wifi AP neve alapjan, stb). A lenyeg hogy akar 1-2 honappal kesobb is vissza tudjam nezni napokra bontva.
-
Noxy
veterán
válasz
Laslow #273924 üzenetére
Amíg a hívás nem épül fel azaz nem veszi fel a hívott fél
Kb a második, harmadik csengetés után, automatikusan felépül, felveszi a hívott fél. (automata) Amúgy meg a 2-3 cseng.. is ki lehet hangosítani.
Menü felsorolása után várakozás az ügyintézőre, majd zene.
Ez már a nagyon sokadig ilyen megindokolhatatlan hülyeség a részedről.
Add el, vegyél más telefont. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Laslow #273924 üzenetére
Ez melyik szolgáltató volt? Én mindig kihangosítva használtam, de már a kicsöngés közben is.
Ha már a "zenét" hallod, akkor a hívás rég felépült.
Szerintem az lehetett a bibi, hogy mellékválasztáskor előhoztad a számgombokat, de miután beütötted a melléket, nem rejtetted el, így nem volt látható a többi, hívás közben elérhető gomb.
-
törölt tag
válasz
Laslow #267938 üzenetére
Úgy oldottam meg, hogy éjjel egyáltalán nem töltöm. Este filmnézés közben megy bele annyi nafta és reggel készülődés közben még egy kicsi, hogy nappal ne legyen probléma. (és így az extrém forgatókönyv miatt se kell aggódni éjjel kigyullad én meg átalszom, hogy ég a ház)
-
féldekás
aktív tag
válasz
Laslow #267891 üzenetére
Én is ezt tapasztalom, hogy előfordul, hogy fekvő nézetben marad a face.
Szerintem az alkalmazásban van a bug, sehol máshol nem figyeltem még meg.Más:
Köszönöm mindenkinek a qr kód wallett tippeket.
Még annyi kérdésem van, hogy a külsős wallett alkalmazásból be lehet tenni az apple walletbe utána? -
bigrock
addikt
válasz
Laslow #267330 üzenetére
Én azt szeretem a tárcsázóban, hogy ha egyszer egy kontaktra rákerestél aztán akár hívtad, akár nem, a legközelebbi kereséskor simán benne hagyja a nevet, lehet vadul nyomkodni a “mégsem” gombot egy új név beírásához. Ezt ez modult valószínűleg egy albán óvodás csoporttal fejlesztették le.
-
BoneDragon
veterán
válasz
Laslow #267330 üzenetére
Teljesen igazad van. Szerintem az ios rendszer leggyengébb pontja pont a telefonálás, amire elvileg ki lett találva az eszköz...
A telefon app nem mutatja összesítve, hogy az adott kontakttal vagy telefonszámmal mikor beszéltél és mennyit.
Ha dual simes vagy egyenként kell beállítani mindenkinél hogy melyik sim-et használja. LOL! Jó lehet annak akinek több ezer kontaktja van.
Az említett telefon lerakós probléma. Én is már többször felhívtam valami random számot, mert az illető előbb nyomta ki 0.00001 mp-el és sikerült ráböknöm valakire.
Az applenél nem használják a telefonálásra a telefont vagy mi a pénisz van?
Azért már egy pár hónapja átjöttem androidról, de ezek rohadt zavaróak a mai napig és nem tudom megszokni. -
Noxy
veterán
-
xhege
veterán
válasz
Laslow #267136 üzenetére
Mindenki másként éli meg. Nekem nagyon bejött a váltás, pedig sokáig ódzkodtam tőle. Nekem droid vonalon nem volt olyan, hogy ne legyen bug vagy valami idegesítő apróság, instabilitás. Pedig felső kategóriás telefonjaim voltak (Huawei P30 Pro, Oneplus 7t, Pixel 4 XL, Xiaomi Mi8, Galaxy Note 10, Note10+, S21 Ultra, S22 Ultra stb.), de minidg cserélgettem, mert valami nem volt ok. IOS alatt nekem minden tökéletes szinte. Egyetlen bajom, hogy a Fotók alkalmazás nagyon sz@r, ott Google Photos maradt használatban.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Laslow #267136 üzenetére
Köszi neked is az infókat.
Appok terén nincsenek nagy igényeim. A mostani Poco X3-on is a gyári appokat leszámítva van: Cib alkalmazás, Discord, Spotify, Youtube music, Waze, Viber, Facebook, Messenger, Nova launcher. Food Panda, Wolt, Instagram, Disney+, HBO, Netflix és ennyi. Ha ezek ingyenesen elérhetőek az Iphone store-jában már elégedett vagyok
Az akku időt jó hogy mondod, mert néztem több videó tesztet is róla és ilyen 5,5-8 óra kijelzőidővel lehet számolni felhasználás intenzitása mellett. Legalábbis ha validak a videók. Nekem az már elég lenne mert a Poco is ilyen 6-8 órát bír.
Benne van a kíváncsiságom is természetesen, hogy egy új rendszer, máshogy néz ki stb. Plusz az Iphone-nál kapok erőt kisebb méretben is. Android vonalon meg már lassan 7 colos szörnyek lesznek, amin oké szuper filmezni, olvasni, de a kocsiba nem tudok beülni úgy, hogy a zsebemből ne lógjon ki a fél tepsi. Ezért is agyalok nagyon a minin, mert az mindenhol is elférne. -
burgatshow
Topikgazda
válasz
Laslow #266367 üzenetére
Azert nem mukodik mindket oldalrol, ment a jobbrol huzas meg az eloret jelenti.
Ha egy adott alkalmazasban nem mukodik ez a gesztus, akkor az app fejlesztojenek a sara, rendszer szinten mindenhol mukodik ahol van ertelme: peldaul Safariban.
a lentrol felfele mint app kilepes szinten mas miatt van, regen ill. meg most is a Touch ID-s telefonokon/tableteken az alkalmazasbol kilepes a fizikai gomb megnyomasa volt. Ugye a Face ID-s keszulekeken ezen kellett valtoztatni (mert nincs gomb) es ez mar az elso perctol kezdve az iPhone X ota igy van.
Hogy hulye analogiaval eljek: ha Macen nem megy a Ctrl+C kombo a masolashoz mig Windowson igen akkor a Mac a szar (mert egyebkent vsn Ctrl gombja) vagy elfogadjuk, hogy ez nem Windows? -
-
shifty!
senior tag
válasz
Laslow #266361 üzenetére
Kicsit reflektálva, mert az i13 / i14 dilemma, ha úgy jönnek össze a dolgok, év második felében nekem is aktuális lehet, és szeretek egy értelmes vitát:
1. Alapvetően egyetértek, hogy jobb kevesebb pixel számmal minőséget elérni (ilyen próbálkozás volt még a hőskorban a HTC-nél is az UltraPixel-vonal), ugyanakkor a mostani androidos csúcskameráknál lehet látni, hogy nem feltétlenül vakvágány a pixel binning alapú képalkotás. Plusz, az Apple-t sem úgy ismerjük, hogy csak "az íze kedvéért" felülnének a divatvonatra, én bízom benne hogy azért kipróbált és jobb minőséget képviselő szenzort & optikát tesznek mögé.2. A Mini változat elhagyása szerintem sem jó ötlet, akármennyire is azt mutatják az eladások hogy nem a legkelendőbb verzió, mégicsak hiánypótló, a teljes piacot nézve. Szvsz ha az új i16 chipsettel tényleg annyira frankó energiaspórolálst lehet elérni mint amit belengettek, akkor a Mini méretével elérhető lehet az előző széria normál méretének üzemideje, az az egyik visszatartó faktort fel is oldhatná a vásárlókban.
3. Ha a sima verziók a mostani i15-ös chipsetet kapják, akkor is még évekig előnyben vannak a mostani Qualcomm / Mediatek csúcslapokkal szemben is, nem nagy gáz.
4. Én pont ezt nem értékelném akkora előrelépésnek, kívül azon hogy kiharap egy adott területet a képernyőről, mégis klasszikusabb és jellegzetesebb - és így jobban elfogadható - design elem a notch, mint ezek a random helyre kijelzőbe ütött kameralyukak...
szerk:typo
-
DGery
aktív tag
válasz
Laslow #265892 üzenetére
Igen, sajna az egyedi gesztusok beállítása elég pepecs, de van, amit én sem tudtam másként megoldani sajna, mivel ha csatlakozik a kihangosítóra egy csomó funkciót tilt a rendszer, sés máshogy nem lehetett átverni.
Nálam Siri alapból aktív, mint ahogy a hangvezérlés is. Ha jól van megadva az alap hangvezérlő parancs, akkor nem fog mást indítani. legalábbis nekem akárhányszor próbáltam, akkor sosem volt gond abból, h más hangvezérlés futott volna. -
DGery
aktív tag
válasz
Laslow #265884 üzenetére
Igen, sajna ennek van egy ilyen hátulütője.... :/
Én úgy rögzítettem, hogy raktam egy átlátszó ragasztószalagot a kijelzőre, és azon X-etem, hogy hová kell bökni a műveletsor kapcsán.Így lehet pl kocsiban ha autós tartóra van rakva a teló feloldani és egy adott appot megnyitni, vagy hangvezérléssel faceID-s készüléket feloldani
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Laslow #265875 üzenetére
Ha nincs a telódon, letöltöd a Parancsok appot [link]
Megnyitod az appot, jobb felső sarokban plusz jel.
Művelet hozzáadása -> Összes műveletre katt
Legörgetsz a Személyes hotspot beállítására, majd katt rá.
A kijelző tetején a szövegre katt (ami a kész gomb mellett van), majd átnevezés. Írd be, hogy Hotspot on, majd mentsd el.Ugyanezt csináld meg, csak a Be helyett Ki legyen (ehhez kattins a Be szóra), majd nevezd el Hotspot off-ra és mentsd el.
Innentől kezdve Siri tudja kapcsolgatni.
Videó: [link]
-
válasz
Laslow #265750 üzenetére
1. Alul a Fotókban kiírja, ha “utolsó frissítés” van kiírva akkor szinkronban van, ha feltöltés akkor nem.
2. Mind a kettőn. Valamilyen méretben biztos, hogy a telefonon van, ha ott nézed (ha másik eszközről adtál hozzá képeket az iCloudhoz és abból csinálja, akkor előbb letölti). Egyébként a “filmet” lejátszás közben rendereli.
3. Igen, sőt ez az alapbeállítás. Csak a mobiladat legyen bekapcsolva a fotók alatt és ne a korlátlan frissítések.
4. Androidról feltételezem az iCloud fotók nem elérhető (készülék hiányában csak tipp), így keresztplatformos használat esetén értelemszerűen csak a Google fotók jön szóba.
-
SharpSA
veterán
válasz
Laslow #265607 üzenetére
1, Szerintem nem, legalábbis én még ezzel nem foglalkoztam. Az oldalsó némító gombbal lehet minden hangot némítani.
2, Én még nem kaptam ilyen értesítést.
3, Nem tudok ilyen billentyűzetről, bár létezik a Keybuild, amivel magadnak olyan billentyűzetet csinálsz, amilyet akarsz, viszont abban nem lesz szótár.
4, A "Helyzet"-et állandóra kell beállítani és be kell kapcsolni az "Appfrissítés a háttérben"-t.
5, Ha a Beállítások - Hangok és... alatt az "Állítás a gombokkal" be van kapcsolva.
6, Értesítések csoportosítását nézd meg a Messenger esetén.
7, Messzire kerülöm a Chrome-ot minden platformon, a Safari és az Edge is tud ilyet, előbbin szerintem sokkal jobban oldották meg.
8, Hosszan nyomsz a kurzorra és oda húzod, ahová akarod.
-
válasz
Laslow #265607 üzenetére
Egy párra én is tudok válaszolni, de még mindig droidon vagyok
3: Swipe, vagy Google bill. én is tegnap tudtam meg, hogy rárakható
4: Itt a háttérben futó folyamatok nem úgy működnek, mint android-on, 8 perc után teljesen befagyasztja
7: Nem tud, sőt a Brave sem, és egyik böngésző sem tud valósan még asztali nézetet sem kreálni, hiába nyomsz rá, semmit nem csinál. Vagyis a Fasari tud, de az szerintem nekünk nem kell
8: De lehet, csak szerintem hülyébben működik. Nem látod olyan szembeötlően, mint odaát, csak simán kezd el húzni befelé és akkor megjelenik picibe.
#265608 tomy_cz: Kellene, de lehet az a baja, hogy van benne plusz elektronika, ami a szifonnak nem tetszik. Nekem is van cégnél olyan kábel(igaz nem gyári), ami az egyik iPhone-ba megy a másikba nem.
Én is kérdezek: Ezt az icon pack-ot esetleg megvette valaki, aki olcsóbban továbbadná? 10$-t nem ér nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest