- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geret
csendes tag
-
ShadowK
tag
Köszi megtaláltam.
Van egy nagyobb fejtörőm
Azt hogy lehetne elérni, hogy amíg a telefon DND-ben van, addíg semmiképp ne küldjön notifikációkat az óra? Egyszer tán sikerült, és Auto DNDre van állítva, viszont még nem voltak app notifikációt. 2 napja betettem, hogy a Google Calendar notifikációk menjenek át az órára is, majd most mivel 05 óra körül aludtam el, az ébresztőt a telefonon 12-re húztam, addíg magától a telefon DND. viszont reggel 9kor notifikáció rezgés ébresztett, amitől nem voltam boldog mert nem tudtam visszaaludni és jó lett volna még -.- -
Gloob
addikt
Nem hiszem a zavarást. Automatikusan induló appok beállítás sincs? A Bandage engedélyek rendben vannak? Az android 11-et nem ismerem, nekem 10 van az RN7-en. Igaz Stratos-al, de rendben van. Az asszonynak van Bip, de IOS-en használja.
Esetleg keresd meg a fejlesztőt, hogy nincs-e ilyen irányú hibajelzés feléje. Magyar srác. Szokott válaszolni. -
Gloob
addikt
Szerintem, persze ez nem biztos, az android kilövi a Bandage-t a futó alkalmazások közül. Azt kéne megnézni, hogy ezt hogyan lehet megakadályozni azon a telefonon. Autostartba betenni, akukímélőből kivenni, lelakatolni. Ezek a xiaomi telefonoknál működnek. A pixelnél is van valami ilyesmi lehetőség biztosan.
-
Upo
addikt
Mit akarnál milyen színűre?
Ahogy nézem, az időjárás ikonok, a zöld cipő talpa, és alatta a sárgás pozíció ikon ami nem natív szinű, hanem ditherelt (pöttyöskés).
Azokra esetleg lehet keresni a 64-es palettáról színt.
Vagy a többiből is szeretnél valami tarkabarkát csinálni? -
HoaryFox
őstag
Szia!
Ugyan én Bip-ről Bip S-re váltottam (nem Lite-ról), de:1) Igen, Mi fiókhoz van rendelve, máshoz addig nem lehet párosítani.
2) Mi Bandage-t nem használok, Amazfit Tools + Zepp van nálam.
3) Nekem úgy, hogy percenkénti pulzusmérés, kb. ~1 óra séta mozgásmonitorozás GPS-szel, ~15-20 értesítés naponta bírja 10-12 napig. Persze, ez alacsonyabb kihasználtsággal csak növekedni tud.
4) Nekem jobban tetszik, kicsit "fluidabb" az egész az animációk miatt, pontosabb a pulzusmérés, GPS is egy picit jobb. Hátrány a sötétebb kijelző, de nem vészes.
5) Van már igen sok WF, konvertálásról nem tudok.Remélem tudtam segíteni.
-
Obyboy
addikt
Nekem csak S tapasztalataim vannak:
3: 100->20%: kb 20nap (napközben folyamatos Bluetooth kapcsolat kb 30 értesítéssel, pulzus mérés 30 percenként + napi 1 óra séta vagy 30 perc futópad mérés)
5: amazfit watchface appban összesen közel 40ezer zepp-ben kb 40, konvertálást nem tudom. -
Upo
addikt
A számlapot könnyen lehet konvertálni.
Automatikus konverterről még nem tudok, de nem lenne nehéz megcsinálni. Nem vagyok programozó, linux alatt egy shell scriptet még össze tudnék dobni rá, kb. 4 db search&replace, bár akkor kéne keresni BipS python toolt is. Még az automatikus preview-t is meg lehetne csinálni vele, a számlap kép png-t át lehet méretezni 110x110-re imagemagick-el.
Vagy esetleg win alatt powershell script is meg tudná csinálni. De azt még nem vágom, erős ismerkedési fázisban vagyunk.
De ha adsz egy linket a számlapra akkor csinálok belőle kézzel BipS-re valót.
Most majd még megpróbálok valami 64 színű számlapot is gyártani, kipróbálnám hogy néz ki egy kép lekonvertálva, mert a sima bip-en a 8 színre konvertált néha már elég fura. -
AttilaMvh
tag
Képernyő sötétebb, kevés fényben nem látszik olyan jól mint a Bip, háttervilágítással tökéletes, jók a színek, nem kékes árnyalatú, mint a Bip. Jó fényben mindkettő jól látható. Üzemidőben hajszállal gyengébb az én felhasználási szokásaim szerint, lehet azért mert nem mindig látom jól, és többször nyomogatom a gombot. A Bip kb 2,5%-ot, a BipS kb 3 %-ot merül naponta, azaz kb 40 nap illetve 30-35 lenne az autonómia ha nem tenném töltőre 40% környékén. Igaz a BipS-nél van napi 20-30 perc szobabicikli állandó pulzusméréssel, ez is merítheti. Hegyi túrán a GPS miatt a Bip 8 óra alatt 100%-ról 40-re merült le, hasonló távon a BipS 60-ra. Összességében a Bip kevés fényben is elfogadhatóan látható, a képernyője azonban háttérvilágítással kékes, és a felbontása gyengébb, a BipS színei és felbontása jobb, a pulzusmérése határozottan jobb, és a GPS is gazdaságosabbnak tűnik. Azonkívül 5 atm vízálló, úszni is lehet benne, de ezt még nem tudtam kipróbálni. Akkuban kb egyformák az én használatom mellett. Akinek jó a szeme, annak egyértelműen jobb a BipS, mert kisebb képpontok, jobb felbontás élesebb betűket mutat, csak apróbbak, így nekem szemüveg kell hozzá, míg a darabosabb szöveget a sima Bipen egy kis hunyorítással szabad szemmel is el tudtam olvasni. Mindez persze az üzenetekre, illetve az apróbb méretű kijelzett infókra vonatkozik, nem az óra illetve dátum megjelenítésére. Lehet, ha pontosan azt az óralapot tudnám használni a BipS-en is, mint a simán, akkor jobban látnám, de nem találtam meg, és nem kompatibilisek egymással a két készülék számlapjai. Mindenképpen a BipS a nyerő nálam.
-
zeon.hu
nagyúr
Nem, ez a myamazfit.ru_BOLD_v4i.ft
Itt megtalálod, van több is. -
Vjankovics82
senior tag
-
Upo
addikt
Igen, most tényleg annyi, de máshol még drágább. Egy hete még eszembe nem jutott volna a bip-et bip s-re cserélni, szombaton este ugrott ki a kijelző és vasárnap figyeltem fel a zöldes korrózió nyomokra. Ha életre kel akkor használom tovább, nekem nem érné meg lecserélni amíg működik.
Gearbest lenne most ~27, de ki tudja mennyi idő mire átfut az EU kerülőn, és a gar se olyan, 3e-t megér hogy másnap a kezemben van és itthoni garanciával.
De még adok egy végső esélyt az öreg bipnek, korrózió mentesítésnél leugrott egy ellenállás, azt még megpróbálom visszaforrasztani. Nem könnyű, a szemem már nem a régi, ez meg nagyon mini: -
Upo
addikt
A sima bip is "4 colors": Fekete, kekizöld, narancs és koszosfehér. Ahogy nézem a színek nem változtak.
A számlapok meg elvileg mind a háromhoz jók. (Bip, Bip Lite, Bip S) [link]Nekem eddig bírta a bip, tegnap megint kipottyant a kijelző.
Úgy néz ki nem sikerült tökéletesen az első visszaragasztás, csak bepárásodott, néhány alkatrész és csatlakozó szép zöldes korrodált lett, és a kijelző csatlakozó mögött az egyik mikro méretű alkatrész lepotyogott tisztítás közben. Az akku is pont előző nap kezdte a gyagyát, nem töltött föl 100-ra, óránként 10% merülés, stb.
Úgyhogy lehet hogy Bip S lesz belőle, bár még törpölök hogy inkább legyen GTS, de az amoled kicsit visszatart. Nekem szimpatikusabb a transzflektív állandó kijelzés, nem akarok csuklót rázogatni hogy valamit lássak, a színhűség meg Q nem érdekel (Verge Lite tesztben olvastam pl. hogy "miért nem amoled", de én nem nyomdai proofingot akarok az órán csinálni). -
Jabby
őstag
"Minden be van kapcsolva, és Mi Bandage - nem MiFit. (előző kollégának válaszolom)"
Én első körben kiszűrném, hogy a Bip-nél, vagy a sw.-ben keressem-e a hibát, ezért ajánlottam, hogy uninstall a Mi Bandage, s csak a Mi Fit-el próbálnám meg, hogy működik-e a hívás értesítés.
Mert ahogy látom, csak egy helyben toporogsz. -
huphilko
csendes tag
Ezt nekem is rendszeresen csinálta Mi Bandage, szinte minden frissítés után eltünt valamelyik értesítés. Amikor rájöttem, hogy a frissítés az oka, azóta ha új verzió van, csinálok egy teljes mentés a Bandage-vel, aztán letörlöm és feltelepítem az új verziót,visszaállítom a mentésből a az összes adatot és összes beállítást. Nekem minden esetben működött. Az okát ne kérdezd.
Egy próbát talán megér. -
SzaboZE
addikt
Pár órát még hagyd a töltőn azután, hogy azt írja feltöltve. Szerintem a csepptöltés idejét már nem jelzi külön, ezért ír 100%-ot. Nálam is úgy van, hogy ha rajta hagyom pár órát, akkor utána akár 1-2 napig is 100%-ot jelez a töltés az órán. Ha azonnal leveszem a töltés után, akkor meg merül az első napon akár 5-7%-ot is. Amúgy az én órám elmúlt 2 éves és még mindig 35-38 nap után kell tölteni, pedig sok értesítés jön egy nap alatt.
-
Flashy
veterán
nekem a Mi Band 2 kezdte el ezt csinálni (most lett Bip-em, azért olvasom ezt a topikot, de tapasztalatom még csak MB2-vel van
), de aztán észrevettem, hogy az össz ideje nem változott. néha (nem minden feltöltésnél) a felső mondjuk 10%-ot jóval hamarabb eszi meg (1-2 óra), és néha az alsó 20%-ot se arányosan költi el (fél nap). viszont a két töltés közti idő a normális ingadozáson belül maradt, tehát 2-3 hét, attól függően, hogy mennyi hétvége, mennyi mozgás, mennyi értesítés volt benne. ha nem húzom le töltőről 100%-nál, hanem még 1-2 órát rajta hagyom (amennyi ideig tudom nélkülözni még), akkor mintha szebben merülne.
-
bexinho23
őstag
Az én bip-em 1,5 éves, viszont 2-3 töltés óta észrevettem (2 hónapja), hogy 100%-ig sosem töltődik fel, csak 99%-ig. Azonban hirtelen merülést nem tapasztaltam. Szerintem ne törődj vele. Ha összességében nézed az üzemidejét és nem tapasztalsz drasztikus csökkenést a korábbiakhoz képest, akkor én nem foglalkoznék vele.
-
amtibacsi
aktív tag
https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/31174
Nézd meg hátha erre gondoltál :-) -
HKorn
veterán
-
Tyca
senior tag
-
Faterkam
addikt
Megpróbáltuk ezt a módszert, de nem jött össze
Letöltöttük a kiválasztott .bin fájlt, feltelepítettük a GadgetBridge programot, lecsatlakoztattuk a MiFit-ről, (mert másképp nem látta) összepárosítottuk a GadgetBridge-ben. aztán megnyitottuk a .bin fájlt egy fájlkezelővel, de csak olyan választás volt, hogy dokumentum, kép, videó, a progit nem tudtuk kiválasztani, hogy mi nyissa meg. Mi vagyunk a pancserek biztos, de a megoldásra nem jöttünk rá -
kissati66
tag
@Degeczi Egyrészt azzal, hogy egyetlen pillantást vetek az órára, mintha megnézném mennyi az idő, nem gondolom, hogy veszélyeztetnék bárkit is. Másrészt, az autós példa csak egy volt a sok közül, nem kell ennél leragadni, ezer meg egy szituáció van, amikor egyszerűbb az órára pillantani, mint a telefont elővenni. De ezzel le is zártam a témát, csak a tapasztalataimat próbáltam megosztani, de úgy látom nem mindenkinek ment át a lényeg.
-
gyemipapa
senior tag
Valószínűleg mindenkinél mást jelenthet a "letisztult" fogalom, nekem az idő számjegyeinél az a "márványminta" inkább zavaró, inkább egyszínűvel érezném letisztultnak és még jobban láthatónak.
Így a számjegyek inkább tűnnek csicsásnak, de nyilván ízlés kérdése.
Amúgy szuper lenne a számlap. -
dragonfx
veterán
modded.etnempróbáltam mivel jobb?
ja nekem amugy a hívónevetkiirja rendesen.ékezetestmégnem próbáltam.ahhozkell custom fontpack?
nekema3.81 nem fagy ki.
nem visit ha a3.7es van csak fenn hogy update azonnal?
futásnormálisan müxika bandage.ba?
mert a mifit.es elemzésscreen avégén nekem bejön. -
Fall-N
veterán
Figyu ha EMUI van a telefonon akkor ne csodálkozz és nincs több kérdésem. Egyszer volt Huawei telefonom és azóta sem. Egyszerűen nem úgy működik rajta az Android ahogy kellene. Nálam Android One azon normálisan működik minden. Biztos hogy nem fut normálisan a MiFit a háttérben és ezért nem működik megfelelően az egész. Hiába állítasz be bármit rajta az EMUI "jobban tudja" és úgyis kilövi a háttérből.
Másik ilyen "kedvencem" a MIUI, bár az legalább a saját alkalmazásait nem piszkálja. Az más kérdés, hogy minden mást igen.
Nem véletlenül tiltotta le a VLC az EMUI telefonokat nem olyan rég. Azóta feloldották a zárat.
-
KPistike
aktív tag
Üdv!
Családban Leányom használja azt a példányt, amit órakép tesztelés céljából vettem, a vásárlás óta 1.1.5.12-es verziójú firmware van rajta - Ő ezt az átszerkesztett számlapot használja, s Nála folyamatos az aktuális hőmérséklet kijelzése. Saját példányomon frissítve lett a firmware, 1.1.5.16-on ugyanazon számlappal használom, és nálam is egy idő után az Általad írt jelenség lépett fel. Próbára a legszűkebbre vettem a pulzus mérését (biztos, ami zicher alapon), ezzel csak az eltűnés idejét toltam ki. A két telefon, melyekhez az órák vannak kapcsolva, Samu A320FL (nálam) és Samu J330FN - nagyjából azonos a rendszer, valamint az engedélyek / kivételek beállítása.
Ergo, ez cappa72 Mester által emlegetett Xiaomi együttható, mely a firmware frissítése során következett be. -
bl4ze
veterán
Van tippetek? Pár napja kezdte és most már folyamatosan eltűnik a hőmérséklet kijelzés
Nagyon idegesítő. Hónapokig jó volt , most nem : Huawei P20 Lite
És ami érdekes a "Helyinformáci" alatt a "legutóbbi helykérések" között nem látom a MiFit-et
Van ott Google, Google Play szolgáltatások, de pld Mi Fit nincsen.Van ötletetek mi lehet? Mi a hiba, miért nem frissül a hőmérséklet, miért tűnik el?
Ha kézzel indítom a MiFit-et és az óra gombot benyomva "frissítek" akkor rögtön feltűnik az aktuális hőfok is..... -
Grecky
senior tag
Na ne mondd
Írtam, hogy eddig jól működött, és az app értesítések is hibátlanul jönnek, nem hinném, h az optimalizálás a gond.
Amúgy frissít a háttérben, most néztem, csak kb 40 perc kell neki ehhez, ha megkapja a netet a készülék, eddig ez azonnal ment.(#9187)snooze:
A Mi-Fittel teljesen meg vagyok elégedve, mellette a Amazfit Bip & Cor WatchFaces-t használom, nekem tökéletes így.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest