- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttilaMvh
tag
válasz
Atomgeszi #14397 üzenetére
Nem tudok véleményt mondani a linkelt termékről, csak arról amit használtam. A fémszövet szíj mágneses rögzítésének az az előnye, hogy nincsenek lyukak, nem lefeg semmi része a szíjnak, tűpontosan állítod a szorosságát, nem a lyukaktól függő lépésekben, nem allergizál (engem). Viszont ha égető kezd lenni a csere, akkor nem biztos, hogy Ali a megoldás, lehet, hogy hazai beszerzési forrást kellene keress, persze kétszer drágábban.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Atomgeszi #14395 üzenetére
Kérdés, hogy milyen szíjat szeretnél, bőrt, szilikont, fémet? Én csak a fémről tudok véleményt mondani, mert a bőrtől és a szilikontól kiütéseim lesznek a szíj alatt, vagy felpállik mert megizzad. Nekem a fém bejött, különösen a mágneses csatos modell, mert ha megfeszülne, az enged annyit, amennyi kell ahhoz, hogy ne szakadjon, vagy az óratesten ki ne törje a szíj csatlakozási füleit. Hátránya, hogy az óra iránytű funkcióját használhatatlanná teszi ( mert acél), de ha nincs szükséged rá, akkor nem fog zavarni. Keress rá Alin arra, hogy "milanese strap 20mm", vagy "metal strap 20 mm", látsz majd csatos és mágneses, darabosabb elemekből álló, vagy fémszövet (mesh) változatokat, 4-5 dollárért. Lecserélni a szíjat 15-20 másodperc. Nekem egy-másfél évet tartanak, minden alkalommal mágneses csatos mesh típust használtam, 90%-ban az a haláluk, hogy a szíjnak az óratesthez való felfogási részénél a mesh rész fokozatosan kilazul a rápréselt szíjvégből, és végül teljesen kijön. Mielőtt ez megtörténik, ajánlatos szíjat cserélni, nehogy leessen a kezedről.
-
AttilaMvh
tag
válasz
acsati #14181 üzenetére
Szia, próbáld ki ezeket az engedélyeket megadni
és beállítani soha nem alvó alkalmazások közé itt:
.
Nem tudom garantálni, hogy maga a Zepp hibátlanul fogja küldeni az üzeneteket, én Notify for Amazfit alkalmazást használom az értesítések továbbítására (is) a Zepp helyett. A Notify-t is ugyanúgy állítottam be, mint a Zepp-et.
A soha nem alvó alkalmazásokhoz érdemes hozzáadni pl. ha túrázol és használsz Locus Map-et, hogy azt se lője ki a hátizsák zsebében hurcolt telefonodon. -
AttilaMvh
tag
válasz
Essejó #14175 üzenetére
Kinek mi jön be. Nekem ilyen van , szitaszerü, nagyon apró lyukacsos, és mágneses csatja van, pontosan oda húzom, ahol a legmegfelelőbb szorosságot eredményezi. Előnye, hogy szellőzik, nem vagyok rá érzékeny (van aki igen), és ha megfeszülne valamiert, akkor lazábbra enged, nem szakad,törik. Hátránya, hogy az óra iránytü funkcióját meggyilkolja, de nem tudom hányan és milyen gyakran használják iránytűnek az órát. Körülbelül egy-másfél évet tart, legalábbis nekem, eddig hármat hurboltam le, mindeniknél kezdett leválni az a rész, ahol a szíj be van szorítva a teleszkópot tartalmazó csatolóvégbe. Mikor ez jelentkezik, erdemes lecserélni, nehogy szétjöjjön, és elveszítsd az órát.
-
-
AttilaMvh
tag
És az iránytű nem fog működni a fém szíjjal a Bip-en (kipróbáltam). Túlélhető hiány :)
Egy év után kissé megkopott, másfél év után elvált a szíj az órához csatlakozó fémlemeztól, úgyhogy cseréltem új fémszíjra. Ez is vállalható, megrendeltem aliról a következőt, hogy legyen egy tartalék. -
AttilaMvh
tag
válasz
killertibi #13845 üzenetére
Régebb úgy volt, hogy csak akkor írta ki a hívó nevét/számát, a ha a telefon nyelve angolra volt állitva. Mibandage, Notify for amazfit tudja kezelni, egyéb plusz alkalmazásról nem tudok nyilatkozni.
-
AttilaMvh
tag
-
AttilaMvh
tag
válasz
Degeczi #13489 üzenetére
Viszont a biciklizést mint aktivitást ismeri a sima Bip, így ha nem is indítod, ő érzékeli, és mér. Részletesebben kifejtve, ha percenkénti mérésre állítod a sima Bipet, de semmi aktivitást nem észlel, vagy nem indítasz te magad, akkor nem mér, csak saccol, ezért nem fogyaszt sokat, amikor egy "lusta" napod van. Ezzel azemben a BipS percenkénti mérésre állítva 40 nap helyett 20 alatt lemerül, mert ténylegesen mér aktivitás indítása vagy észlelése nélkül is. Azt, hogy a sima Bip alapból saccol, onnan gondolom, hogy szobabiciklizés kozben, amit nem ismer, mint aktivitást, így nem is indítható, 80-90-es pulust "mért" 6-os fokozaton 30km/h sebességnél miközben a szobabicikli monitorán 140 felett volt a pulzusom hosszú perceken keresztül. Ezzel szemben a BipS aktivitásnak érzékeli a szobabiciklízést, és a 30 percre beállított mérésről automatikusan átvált a percenkéntire amíg le nem állok a tekerésből, és +-2 eltéréssel ugyanannyit mér, mint a szobabicikli számítógépe.
-
AttilaMvh
tag
válasz
HUNited #13435 üzenetére
Nekem is max 20 nap körül járt az akkuidő, egészen addig, amíg át nem állítottam a pulzusmérést 30 percre. Azóta szinte kétszer annyit tart, ha nem használok GPS-t (hegyi túrák). Ha aktivitást észlel, úgyis átvált állandó pulzusmérésre, alapból meg fölösleges percenként mérni. A BipS ugyanis tényleg mér, a sima Bip meg saccol, ezért nem fogyaszt tóbbet percenkénti "méréssel" sem. Így néz ki jelenleg a BipS akkugörbéje:
6 óra GPS használat túra alatt 25-28%-ot merített rajta és ezalatt folyamatosan mért pulzust is. Beltérben az óralap halványabb mint a sima Bipnek, viszont háttérvilágítással nem kékes. Szabadban ugyanolyan jól látszik, mint a sima Bip. -
AttilaMvh
tag
válasz
Atomgeszi #13276 üzenetére
Megtörtént párszor, hogy szoros a szíj,és a csuklóm hajlításkor hosszan nyomta az óra gombját, ettől "megfutamodott" Ha ez lenne a helyzet, állíts be valami egyéb tevékenységet a gomb hosszan nyomására, s ha azután azt csinálja, akkor lazíts a szíjon :) Ha nem ez a helyzet, akkor nem szóltam.
-
AttilaMvh
tag
Köszi, nekem is folyamatos a pulzusmérés. Most töltöttem fel teljesen, kipróbálom, hogy viselkedik 30 perces pulzusméréssel, és a hétvégén jön egy 5 órás túra GPS használattal. Óralap custom, amit te konvertáltál nekem Bip formátumról, másodpercet nem mutat, az nem kellene jobban merítse, mint egy alapból az órán elérhető számlap.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Viktor0610 #13164 üzenetére
A szíj miatt nem megy. Levettem, és úgy pár másodperc alatt kalibrált. Ahogy visszatettem a szíjat ismét kérte a nyolcasokat. Persze, tudom, hogy a fém/mágnes zavarja az iránytűt, én is tanultam valamikor fizikából, de egyszerűen nem gondoltam erre, pedig egyértelmű.
-
AttilaMvh
tag
2 hónap használat után azt tapasztalom, hogy a Bip S akkuja kb. fele annyit bírja mint a sima Bipé, ugyanolyan használati szokások mellett, ha nincs GPS használat. A GPS viszont közel kétszer többet bír a sima Bip-hez képest, feleannyit fogyaszt.
Legutóbb 9 nap alatt 100-ról 58%-on vagyok, túrázás vagy egyéb GPS-t igénylő aktivitás nélkül. A sima Bip után ez egy kicsit szomorú, de persze még így is bőven jó. Nem panasz, csak megállapítás. Aki még váltott sima Bipről S-re mit tapasztalt ilyen téren? -
AttilaMvh
tag
válasz
dajkapeter #13152 üzenetére
Köszi az infót! Kültéri tevékenységet indítottál, amihez a GPS-t aktiválja,vagy mindegy?
Megpróbáltam kültérivel, GPS poziciór fogott, elkezdtem nyolcasokat lóbálni vagy három percig.
Így se jött össze. Na nem baj, ennél nagyobb gond az életben ne legyen :D -
AttilaMvh
tag
Sikerült valakinek kalibrálni a BipS iránytűjét? Én hiába hadonásztam nyolcasokat perceken keresztül bent is, szabad ég alatt is, kézen tartva és kézben tartva is, csak az izomlázig jutottam, nem sikerült működésre bírni. A sima Bippel is ugyanez volt. Mit csinálok rosszul? Persze iránytű nélkül is el tudom képzelni a mindennapi életet, de ha már van, gondoltam kipróbálom. Nem jött össze.
-
AttilaMvh
tag
Hát akkor köszönöm előre is,
link
Az adott link furcsán működik nekem, ezért idemásolom az elérési utat "nyers" formában is:
https://drive.google.com/file/d/1Wev8L4cSJksFvnoi7WK6zJKLMhoa-Tlf/view?usp=drivesdk
Az eredetijét nem találom az óralapos alkalmazásokban, annyit tudok, hogy az elnevezéséből következtetve DrBubó fórumtárs szabta igényeimre, amiért azóta is hálás vagyok neki. -
AttilaMvh
tag
Köszönöm a helyreigazítást, kiegészítést, én csak a látvány alapján gondoltam a nagyobb felbontást, azt hittem, hogy kisebb a pixel, minden apróbbnak tűnt. A sima Bip-et már nem én használom, nem tudom, hogy jelenleg hogy néz ki, a 20 éves fiam különben is bolha méretben néz mindent, mert még sasszemei vannak
-
AttilaMvh
tag
Képernyő sötétebb, kevés fényben nem látszik olyan jól mint a Bip, háttervilágítással tökéletes, jók a színek, nem kékes árnyalatú, mint a Bip. Jó fényben mindkettő jól látható. Üzemidőben hajszállal gyengébb az én felhasználási szokásaim szerint, lehet azért mert nem mindig látom jól, és többször nyomogatom a gombot. A Bip kb 2,5%-ot, a BipS kb 3 %-ot merül naponta, azaz kb 40 nap illetve 30-35 lenne az autonómia ha nem tenném töltőre 40% környékén. Igaz a BipS-nél van napi 20-30 perc szobabicikli állandó pulzusméréssel, ez is merítheti. Hegyi túrán a GPS miatt a Bip 8 óra alatt 100%-ról 40-re merült le, hasonló távon a BipS 60-ra. Összességében a Bip kevés fényben is elfogadhatóan látható, a képernyője azonban háttérvilágítással kékes, és a felbontása gyengébb, a BipS színei és felbontása jobb, a pulzusmérése határozottan jobb, és a GPS is gazdaságosabbnak tűnik. Azonkívül 5 atm vízálló, úszni is lehet benne, de ezt még nem tudtam kipróbálni. Akkuban kb egyformák az én használatom mellett. Akinek jó a szeme, annak egyértelműen jobb a BipS, mert kisebb képpontok, jobb felbontás élesebb betűket mutat, csak apróbbak, így nekem szemüveg kell hozzá, míg a darabosabb szöveget a sima Bipen egy kis hunyorítással szabad szemmel is el tudtam olvasni. Mindez persze az üzenetekre, illetve az apróbb méretű kijelzett infókra vonatkozik, nem az óra illetve dátum megjelenítésére. Lehet, ha pontosan azt az óralapot tudnám használni a BipS-en is, mint a simán, akkor jobban látnám, de nem találtam meg, és nem kompatibilisek egymással a két készülék számlapjai. Mindenképpen a BipS a nyerő nálam.
-
AttilaMvh
tag
válasz
HUNited #12890 üzenetére
Cindercone82 BipS-t használ, neked meg sima Bip van. A BipS érzékelője más, távolabb van egymástól a két kis zöld fényforrás, és biztosan más a szoftvere is. Az én véleményem tapasztalataim szerint az, hogy a sima Bip kizárólag az órán elindított aktivitás, illetve kézi mérés esetén mér, egyébként saccol. Ezt onnan gondolom, hogy ebben a nagy járvány-hisztiben a kijárási korlátozás alatt szobabiciklíre kényszerültem, a sima Bipen a percenkéntire beállított pulzusmérés 75 és 90 közötti pulzust rögzített az alatt a 20 perc alatt, amíg letekertem 10 km-t, és a szobabicikli komputere végig 120 és 150 közötti értéket mutatott. Egyébként kültéri kocogásnál valósnak tűnő méréseket produkált.
Mivel a sima Bip nem tud szobabiciklit, vettem egy BipS-t, amiről azt olvastam a leírásban, hogy tudja. Apró betűkkel írta, hogy majd egy fw frissítés után lesz érvényes. Azaz, néhány nappal ezelőttig nem is tudta. Azon is folyamatosra állítottam a pulzusmérést, és a szobabiciklis edzés idejére megközelítően azonos értékeket regisztrált, mint amit a bicikli számítógépe jelzett. Miután megjött a fw frissítés, azóta indoor cycling aktivitást indítva az órán, az eltérés 1-3 bps az óra és a bicikli érzékelője között. Bocs a hosszú meséért, összefoglalva a sima Bip ténylegesen mér órán indított aktivitás alatt, egyébként csak saccol, a BipS pedig mindig mér, legalábbis ha folyamatosra van állítva. Mindkét órát használtam, ez a véleményem. -
AttilaMvh
tag
válasz
HUNited #12865 üzenetére
Abban jobb, hogy kevésbé eszi az idegeidet. A Mifit mióta 4-es főverzióra tértek át, állandóan szivatott hol ezzel,hol azzal.
Igen, kezeli a családtagok adatait is a mérlegnél, visszaszinkronizál az MI felhőből (MI fiókkal párosítva használom ) . Nálam volt adatvesztés, de lehetett user error, mert egy adott periódus hiányzik, az annál régebbi, és a jelenlegi adatok is megvannak. Google fitet nem használok, nem tudom, hogy onnan van-e adatvesztés, a BIM-ről pedig nem tudom, hogy mi az. -
AttilaMvh
tag
válasz
ktomcat #12867 üzenetére
Én kukáztam
Firmware jött a BIp-S-hez új (most már tudja a szobabiciklizést is ), feltételezem, hogy a sima Bipet is frissíti, ha még adnak ki hozzá új firmwaret. Biztosat nem tudok mondani, a régi Bip-emet már "leválasztottam". Hátha valaki más érdemben válaszol erre a kérdésedre.
-
AttilaMvh
tag
-
AttilaMvh
tag
A sima Bip sosem csinálta nekem, ezért furcsállom. Sem Amazfit appban, sem Mibandageban. A BipS valamiért semmit sem jelzett Mibandage-ban, se hívást, se értesítéseket, nada. Lehet hogy lúzer error, de Notifyal minden ment, ezért megvettem és azt használom.
Update:
Letiltottam Notifyban a bejövő hívásokat, és engedélyeztem a gyári Amazfitben, így okés, ha fogadom a hívást a telefonon, akkor az óra befejezi a zörgést.
Kösz a segítséget! -
AttilaMvh
tag
Bip-S és Notify&Fitness használóktól kérdezném, hol lehet állítani azt, hogy a hívás jelzését abbahagyja az óra miután "felvettem" a telefont? Rég beszélgetek már, és az óra még mindig rezeg, egészen amíg rányomok a némít részre az órán. Amazfit appal együtt használom, de ott le van tiltva a bejövő hívás jelzése.
-
AttilaMvh
tag
Igen, nekem is megállt szó és mentés nélkül egy kisebb 6 km hegyi túra alatt, nyilván nem tudom mikor, mert nem vizslattam állandóan az órát. A mai 12 km túrát auto pause-ra téve viszont hibátlanul végigkísérte és le is mentette. GPS jelet mindkét esetben kivártam, hogy megtalálja. Mellesleg nem sieti el, kell jó másfél perc míg jelet fog.
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok,
Ékezetes bold font Bip S-hez létezik? Összefoglalót olvastam, de nem derült ki számomra, hogy a sima Bip font file-ok kompatibilisek a Bip S-el, és nem szeretnék téglát gyártani az órámból. Nem szoktam mókolni, de még reménykednék benne, hogy vénülő szememmel el tudnék olvasni üzeneteket szemüveg nélkül az órán, és ha lenne ilyen betűkészlet, mehpróbálnám a notify&fitnessel rávarázsolni. Köszönöm ha felvilágosíttok -
AttilaMvh
tag
Sziasztok, lecseréltem másfél éves Bip-emet egy Bip-S-re, mert azzal dicsekedtek hogy tudja a szobabiciklit is aktivitásként. Tévedtem, nem tudja. Nagyon kis betűkkel írja a prospektusán, hogy OTA frissítéssel fogja tudni majd valamikor... Na mindegy, ez van, amúgy egy nap nyaggatás után annyit vettem észre, hogy a pulzusmérő és a GPS tényleg jobb a sima Bip-énél. Írtátok fennebb, hogy számlapot ne tegyünk sima Bip-re valót, mert téglásíthatja a BipS-t. Ezért az Amazfit BipS watchface alkalmazásból válogattam egy olyant amit szemüveg nélkül is látok és minden információt tartalmaz, amit szeretnék. Kérdésem az, hogy lehetne-e módosítani ezt az óralapot negatívra,
, vagy találkozott-e valamelyiketek ugyanezzel fekete alapon fehér írásúval? Köszönöm ha válaszoltok!
-
AttilaMvh
tag
válasz
BalanceR #12386 üzenetére
Futáskor, biciklizéskor és nyugalomban úgy tűnik, hogy jól mér, de a szobabiciklizést nem állhatja. Elég szoros, hiszen mágneses fém szíjjal viselem, nem user error az biztos. Lehet, hogy ha nem észlel általa ismert "aktivitást", akkor nem hajlandó pulzust mérni. Bár az óráról a status menüpont alól kézileg indítva kutyakötelessége lenne mérni.
-
AttilaMvh
tag
Jól értettem, a bip s- hez az amazfit app kezeli a mérleget is? Nekem is bip-em van de kezd az akku lassan öregedni, már "csak" 20 nap körül tart, és ezzel a kijárási mizériával napi szinten szobabiciklízek, hogy lehetőleg hetek múlva is kiférjek a bejárati ajtón. Azt olvastam a leírásban, hogy a Bip S tudja azt is, ezért váltanék rá. Piszkosul idegesít, hogy a szobabicikli mérőjén 140-es pulzusomat a Bip 80-90-nek "méri". Kezdek kételkedni benne, hogy egyáltalán mér-e? Vagy csak saccolgat szemszúrásból (az órán indítottam kézi mérést a status-képernyőről. Régebb olvastam ilyen véleményeket ebben a fórumszálban, de úgy gondoltam, hogy mese habbal. Már nem vagyok meggyőződve erről.
-
AttilaMvh
tag
válasz
pitetomi #11938 üzenetére
Nem vagy béna, néha megmakacsolja magát az óra. Velem többször is megtörtént, hogy simán lekapcsolódott a telefonról, mikor távolabb került, aztán sehogyan sem kapcsolódott újra, csak miután magát az órát kikapcsoltam, aztán a telefonon Bluetooth kikapcsolás, újraindítás, óra bekapcsolás, Mifit indítás következett, úgy hogy a Mifit kérte és kapcsolta be a Bluetoothot. Ezután helyre jött a kapcsolat, és szinkronizált az órával. Tudom, hogy a sztoriban nem szerepel a Gadgetbridge, de hátha beválik a recept
-
AttilaMvh
tag
válasz
Degeczi #11469 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen módon mér, vagy saccol, de amikor a szobabiciklin 140-es pulzusátlaggal (a bicikli szerint a két szenzoros érzékelővel) taposok fél órát, az az órán 80-90-es értékek között regisztrálódik a Mibandage-ban percenkénti mérésre állítva. Nyugalmi állapotban, vagy pl. pár emelet lépcső közben-után kb. megfelelő értékeket mutat, legalábbis érzésre. Ettől függetlenül tudom, hogy nem orvosi műszer, és nagyon megszerettem ezt a ketyerét, nekem okés az információ amit kapok tőle.
-
AttilaMvh
tag
Amennyire kivettem a leírásokból az "érintést" értsd úgy, hogy az órán levő gomb lenyomásával lehet valamiféle mintát kimorzézni, a mibandage figyeli a gombot, a lenyomva tartások illetve köztes szünetek időtartamával egy előzőleg vételezett mintát felismerve lehet ezt-azt vezérelni. Nem az óralap érintése, nem is az óra menürendszere használtatik e célra. Ha nincs igazam, valaki majd kijavít
-
AttilaMvh
tag
válasz
gzbotii #10591 üzenetére
Mágneses fém szíjam van fél éve, a gyári vagy lötyögött, vagy szorított, és izzadtam alatta. Ez finoman állítható, nem izzadok, és ha véletlenül fizikai munka közben megfeszülne, akkor lazábbra csúszik, és véd az ellen, hogy a teleszkóp, vagy a készülék háza sérüljön. Enyhe hátránya, hogy a fekete fémszíj a mágnes tapadási pontja körül enyhén kopik, kifényesedik, és nem marad éjfekete. De ezzel együtt tudok élni
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok! Használja-e valaki a bipet honor 10 lite telefonnal? 9-es Emui van rajta, és random lecsatlakozik az óra, kapcsolódáskor meg bluetooth hibát ad, azt mondja kapcsoljam ki meg vissza a BT-t. Ha szót fogadok, akkor simán csatlakozik és szinkronizál. Mi fitnek engedélyek megadva, lakatolva memóriában, akkukímélő tiltva, elvileg minden rendben, de gyakorlatilag idegesítő a le-lecsatlakozás. Ugyanaz az óra előzőleg Redmi note 4x és Asus zenphone ml51-el tökéletesen együttműködött. Valakinek ötlete? Valami beállítás, ami fölött elsiklottam esetleg? Előre is köszönöm a segítséget!
-
AttilaMvh
tag
válasz
SamiCsillag #7139 üzenetére
Addig is, amíg megoldják: Beállítások->Engedélyek->Engedélykezelő->Helyadatok megkeres Mifit, kikapcs. Minek GPS a Mifitnek? Ha Biped van, aktivitást az óráról indítasz, és kész.
-
AttilaMvh
tag
válasz
Victoryus #7027 üzenetére
Ha telefon nélkül futsz, akkor egyértelműen az óráról indítod az aktivitást. Egy-két perc amíg GPS jelet talál, aztán indulhatsz. Ha átugrod a jel keresését, akkor valószínűleg hiányosan rögzíti az utadat, vagy egyáltalán nem. Sosem próbáltam ki, mindig megvártam amíg jelet fog. Ekkor kb. ezt látod az órán:
Amíg le nem állítod az aktivitást, addig a szokásos óralap, és egyéb funkciók nem érhetők el. Kilométerenként egyet rezeg, hogy be ne aludj
Az aktivitás leállításakor ilyesmit látsz az órán:
Amikor a telefon BT hatósugarába kerülsz, kapcsolódik,és szinkronizál a Mifittel, ahol megnézheted részleteiben is az aktivitásod infóit. Néha megtörténik, hogy ez elmarad, és nekem legalábbis semmivel nem sikerült rábeszélni , hogy szinkronizájon. -
AttilaMvh
tag
Ha miui10-en vagy, akkor a #6917 hsz alapján megoldható. Ha más ROMod van, keresd meg hol lehet a beállításokban alkalmazás engedélyeket állítani és ott tiltsd le a Mifitnek a helyadatokhoz való hozzáférést. Nekem ugyanez volt a gondom, de így megoldódott. Ha az órát használod aktivitásra, akkor nincs szükség a Mifitnek a GPS-re, ha meg Mifitből indítasz kültéri aktivitást, akkor arra az időre visszaállithatod a jogosultságát. Tehát ne a telefon GPS-T kapcsold le, hanem a Mifit-től vond meg a GPS-hez való jogot.
-
AttilaMvh
tag
válasz
SamiCsillag #6899 üzenetére
GPS-t visszakapcsolhatod, azután keresd meg Beállítások- alkalmazásbeállítások- engedélyek- engedélykezelő- helyadatok- és itt kapcsold ki a Mifitet.
-
AttilaMvh
tag
Ezen a számlapon lehetne módosítani a hőmérséklet értéke előtti mínusz jelt nagyobbra ? Mert így (számomra) csak sejteni lehet. Sajnos nem találom a számlap elnevezését, de azt tudom, hogy erről a fórumról kaptam a linket, és nagyon bejött, mert a szemem már nem a régi, és ezt szemüveg nélkül is látom. Ha elvállalná valaki ezt a melót, hálás lennék érte. Köszönöm!
-
AttilaMvh
tag
válasz
AttilaMvh #6869 üzenetére
Mifitnek visszaadva újratelepítés után a helymeghatározás engedélyt, visszaállt az állandó GPS keresés, és akku leszívás. Ez az engedély nem élt újratelepítés után alapból. Úgyhogy ismét elvettem a helymeghatározás engedélyt a Mifit-től, és azonnal abbahagyta a GPS jel keresését. Most így hagyom, és lássuk, hogyan viselkedik tovább. Úgyis van mellette egy fizetős Mibandage az értesítések miatt, aminek megadtam a helymeghatározás jogot, de az nem nyaggatja a GPS-t.
-
AttilaMvh
tag
válasz
thornadoj #6859 üzenetére
Nem hiszem hogy az újratelepítés megoldaná a dolgot, egyelőre megnézem hogyan viselkedik kikapcsolt GPS-el, esetleg kivárok a legközelebbi Mifit frissítésig, nem tennék fel modoltat ha nem muszáj. Azt ugye mindig manuálisan kell frissíteni? És ha jól értettem, nem tudja az aktivitásoknál a Google térképet használni.
-
AttilaMvh
tag
Na ezt csinálja a lelakatolt Mifit bekapcsolt GPS-el egy munkanapon amikor többnyire épületen belül vagyok és nincs GPS jel:
Egy óra SOT, és szinte semmi voice call. Amúgy eddig egy hasonló használat után kb. 87-90% maradt az akkuban egy munkanap végén. Mitévő legyek? Hagyjam kikapcsolva a GPS-t? Lőjem ki memóriából a Mifitet? -
AttilaMvh
tag
válasz
thornadoj #6797 üzenetére
Sajnos nem egyedi hiba. Nálam is folyamatosan keresi a GPS-t, amit nyilván épület belsejében nem talál, így aztán az éjjel 20%-ot merített az akkuból. Kérdés, hogy ha átállítom a helymeghatározást wifi+cellára, az mit befolyásol? Az időjárás kijelzéséhez elvileg nincs szükség GPS-pontosságra, ha meg aktivitást indítok az óráról az gondolom az a saját GPS-ét használja. Ha pedig navigálok, vagy túrázom, akkor gondolom a szabadban a Mifit is megtalálja a műholdakat, ahogy a Locus, vagy az Osmand. Elég idegesítő ez az új viselkedése a Mifitnek, hiszen háttérben is futnia kell lelakatolva ahhoz, hogy minden jól működjön, így viszont zabálja az akkut.
-
AttilaMvh
tag
Hogyan lehet rávenni a Mibandage-t, hogy a téli időszámítás óráját használja? Telefon átállt, Mifit szintén, óra jól mutatja az időt, de a Mibandage-ban maradt a régi óra. Indítottam újra telefont, appot, órát, zéró öröm.
-
AttilaMvh
tag
Hegyi túrán ne sétára, hanem biciklizésre állítsd, akkor nem csal annyit, mert nem lépésszámból számítja ki a kilométereket, hanem a GPS alapján. Az sem centi pontosság, de gondolj bele, hogy hegynek fel egy 45 fokos emelkedőn mekkora a lépésed hossza. Ugye mintha nem 70-75 cm lenne, mint laposon
nekem a telefonon Locus Map-ben rögzített 15 km helyett 20km-t "mért" a Bip a havason. Legközelebb biciklire tettem, és így tesztelve 4 km-en kb 100 m eltérés volt.
-
AttilaMvh
tag
-
AttilaMvh
tag
Nekem gyári Mifit 3.4.4- es van Google Playből, az óra meg 1.1.2.0.5 fw-es. Néhány napja költöztettem át egy gyengélkedő Mi max-ról az új Redmi note 5-re, és láss csodát, párosítás után se pulzus, se számlapcsere a mibandage-ból, az órán pedig semmi hőmérséklet érték. Végigjátszottam az óra kikapcs-bekapcs, Bluetooth ki-be, unpair-pair, mifit és mibandage alkalmazásengedélyek-hozzáférések című fejezeteket, helyrejött a híváskijelzés névvel és minden értesítés az órán -úgy, hogy mifitben minden jelzés letiltva, mibandageban minden engedélyezve. Nem jött helyre a számlap csere mibandageban, "inicializálás szükséges" szöveg jelent meg minden alkalommal, pedig az init megvolt, nem először cseréltem számlapot. No de a hőmérséklet érték kijelzése az órán attól jött helyre, hogy a rendszer (oreo-miui10beta) alapértelmezett időjárás appjának meg kellett adni a helyzetmeghatározáshoz való jogot. Ezt próbáld megoldani, hátha összejön. Az óra+időjárás widgetben rákattantam a napocskára, felhőre, beállításoknál a jelenlegi hely- re, és akkor kérdezte, hogy engedélyezem-e a helymeghatározáshoz való hozzáférést, amire boldogan igent mondtam
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, kívánom, hogy járjatok sikerrel ti is!
-
AttilaMvh
tag
válasz
tonyqa23 #4212 üzenetére
Nem olyan vészesen kínai
Az órán elindítod az aktivitást, kivárod amíg megtalálja a GPS-t, aztán futsz, gyalogolsz, hegymászol, biciklízel, stb. Menetközben szüneteltetheted, ha kell, a végén megállítod az aktivitást. Ezután szinkronizál a telefonnal, ott a Mifit-ben az aktivitások fül alatt látni fogod a Google térképen az útvonaladat. Ha más térképet is használsz, pl Locus, Osmand, a Mifitben beállíthatod, hogy azokat használja. Ez az elmélet, és 99%-ban működik. Néha megjártam, hogy az aktivitás megállítása után nem szinkronizált a telefonnal, bár az órán látszik a nyomvonal mini méretben, és utána sem tudtam semmilyen módon rábeszélni, hogy küldje át a telefonra az aktivitást. Ha erre van gyógyír ne tartsátok titokban
Még egy dolog: ha hegyet mászol, akkor a meredek részeken valószínűleg nem 70 akárhány centis lépésekkel fogsz haladni, úgyhogy ne örvendj annak, hogy az óra azt jelzi, haladtál már 20 km-t, lehet csak 15-nél tartasz. Nem tudom miért a lépésszámlálót és nem a GPS-t használja a megtett táv kiszámítására, de ez van. Ki lehet vele babrálni ha az aktivitásnak a biciklit választod, mert akkor a GPS-t használja. Te úgyis fogod tudni, hogy nem kerékpárral másztad meg az Alpokot
Amúgy meg az aktivitás ideje alatt az óra nem használható egyébre annak megszakítása nélkül - nem lehet az aktivitást háttérfolyamatként futtatni, elrejteni meg előhívni, de gondolom ez eléggé érthető. Az órát úgyis mutatja, ha bejön üzeneted azt 3-5 másodpercig látod a rezgés után, de megnézni hosszasabban majd az aktivitás leállítása után fogod tudni.
-
AttilaMvh
tag
válasz
malna88 #2748 üzenetére
Ha kizárólag a gyári mifitet akarod használni, akkor ékezetes fontot kell telepitened, ha rákeresel a fórumszálon van leírás. Én egy kicsit macerásnak találtam, de ez nem vonatkozik másokra, csak magánvélemény. Azt tudni kell, hogy a hívó nevét/számát a mifit csak akkor jelzi az órán, ha a telefon angol nyelvre van állítva, ha magyar, mint nekem, akkor csak azt jelzi az óra, hogy bejövő hívás. Én a mibandage-t használom párhuzamosan a mifittel, a mifit jelzi a hívást, a bandage az összes többi értesítést (posta, FB,Messenger), és kockák helyett ékezetek nélküli betűket használ. Mivel olcsó, és magyar fejlesztés, megvettem a mibandage pro változatát. Mindkét alkalmazás, a mifit meg a bandage is lakattal futnak háttérfolyamatként, azaz nem ütheti ki őket a memóriából optimizálás, ugyanakkor az akkukímélés is le van tiltva ennél a két applikációnál. Így gond nélkül tetszik a dolgukat, se a 3GB belső memória nem sínyli meg, és lévén, hogy egy mi max telefonom van, a 4850mAh akkut nem terheli észrevehető mértékben. Ez lehet hogy kisebb akkunál nem így van. Legutóbb egy 8 órás hegyi túrán az órát végig bekapcsolt GPS-el aktivitás módban 100%-ról 73%-ra sikerült lefárasztani, a telefont meg végig bekapcsolt GPS, mobilnet, mifit, mibandage, és nyomkövetésre állított Locus Map mellett fotózgatva 98%-ról 54%-ra sikerült lemeríteni. Úgyhogy én nem panaszkodom
-
AttilaMvh
tag
válasz
nyzoli72 #2465 üzenetére
Megéltem volna az ingyenes változattal is, de megvettem a pro-t, főként azért, mert tetszett, és ráadásul magyar fejlesztés. Olcsó, és jó
Mindent kezel amire szükségem van, és még sok egyebet is, ezekkel majd eljátszogatok idővel kíváncsiságból. Köszönöm az ajánlatod a segítségre, ha valamiben zátonyra futok, majd nyaggatlak.
-
AttilaMvh
tag
válasz
gyemipapa #2457 üzenetére
Természetesen mindenben igazad van. Akkor most, és ígérem, hogy utoljára röviden összefoglalom: miband2-t hordok egy éve-forma, éjjel-nappal, kb tudom , hogy átlagban mennyit mászkálok a házban. A bip per sacc 15%-al többet mutat. Kíváncsiságból hadonásztam a miband2-vel, és nem mért lépést, a bip pedig igen. Ennyi. A kütyü jó, tetszik, végre meg tudom oldani amit a miband2-vel nem,és igen jó áron vettem. Téma részemről lezárva.
-
AttilaMvh
tag
válasz
gyemipapa #2454 üzenetére
Ha a miband2-t is be tudtam volna csapni kézlóbálással, nem tettem volna fel a kérdést. Nem kekeckedni akarok, csak kíváncsi természetű, nehogy azt hidd, hogy mostantól indián járással fogok egy helyben hadonászni a lakásban, csak hogy megtévesszem az órát
Furcsálltam, hogy ki sem mentem a házból tegnap délután, és mégis 1100 lépést számolt, pedig javarészt a fórumot olvastam ülve/fekve. Na de nem akarom tovább ragozni a dolgot, úgyis egy jó játék, nem vagyok sportoló, és nekem megfelel.
-
AttilaMvh
tag
Kérdés: a lecserélt miband2-nél a lépések számolásánál ha egy helyben álltam/ültem, hiába lóbáltam a kezem, nem számolta lépésnek, és ez így tök jó volt, a Bip azonban számolja ezeket a mozdulatokat is, pedig egy helyben maradok. Így már nem mérvadó a megtett távolság. Létezik valahol valamilyen beállítás erre, vagy az épületben nem lévén gps jel nem tudja, hogy helyben maradtam? Nem tűnik normálisnak, a miband2 ezt jól kezelte, és abban nincs gps. Minden tippet szívesen fogadok, köszi!
-
AttilaMvh
tag
Nekem úgy szerepel mifitben, hogy bejövő hívás, bejövő sms be vannak kapcsolva, app nál nekem nincs ilyesmi, ott mifit, gmail és fb messenger van beállítva. Egy órát szórakoztam mindenféle beállításokkal, mifitben, telefon appokban, telefon app engedélyekben, de összekutyultam mindent, már híváson kívül semmit sem jelzett, aztán kkikapcsoltam az órát, újraindítottam a telefont, visszakapcsoltam az órát, és addig simogattam a mindenféle beállításokat, hogy visszaérkeztem oda ahonnan elindultam, jelez hívást, messengert, gmailt, de SMS az nem akar bejönni az órára.
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok, két napja egy ilyen okoska boldog tulajdonosa vagyok. Végigolvastam nagyjából ezt a fórumszálat, köszönet a sok hasznos infóért mindenkinek! Mi band2 cseréltem le bip-re, először is a GPS, másodszor a nagyobb kijelző, végül sz IP68 vízállóság miatt. Két nap intenzív tesztelés/próbálkozások után ott tartok, hogy a nagy kijelzővel boldogan leolvasom szemüveg nélkül a számlapot egy nekem való watchfaceről, a kocogáshoz a Gps, pulzusmérő,stb. nekem személy szerint tökéletesen megfelel
- 50+ kategória-fogyózás, semmiféle versenyt nem kell nyerni, csak túlélniAz IP68 a kommentjeitek alapján úgy tűnik, hogy nem jön be, ezt sajnálom, mert a miband2- vel gond nélkül tusoltam egy éven keresztül, és az csak IP67 volt. Úszni úgysem használnám, szerintetek azonban nem ajánlott tusolni vele, így még meggondolom, hogy vízbe vigyem. Azzal is együtt tudok élni, hogy csak ha a telefon nyelve angol, akkor jelzi ki a hívó számát/nevét, és hogy a messenger üzeneteiben az ékezetes betűk helyett kocka/kérdőjel van. Egy dolog zavar nagyon, hogy a bejövő SMS-eket nem jelzi. Ez azért fontos lenne. Nem mókoltam semmit, nemzetközi verzió az óra, playes mifit van fenn 3.3.1, első bekapcsoláskor az óra frissített mindent, firmware, GPS, A-GPS, a Mifitnek meg van adva minden jogosultság, amit láttam a topicban, természetesen az SMS-sel kapcsolatos is. Autostart engedélyezve, akkukímélő letiltva. Egy mi max 32gb telefonom van MIUI 9 global dev 8.4.12 ma frissítve ( SMS- t nem jelezte tegnap sem a múlt heti verzióval, ma sem gondolta meg magát. Valamit rosszul csinálok? Ha nem muszáj, nem tennék egyéb appot fel, nekem a gyári mifit amúgy tökéletesen megfelelne. Melóban sokszor vagyok olyan helyzetben, hogy némítanom kell a telefont, de esetleg üzeneteket tudnék váltani, ki tudom nyomni a hívást óráról, és még a telefont sem kellene kézbe venni, ha bejönnének az SMS-ek is. Netem állandó, akár wifi, akár mobil 4g, bluetooth, GPS állandóan be van kapcsolva, mert a 4850 mAh akku így is vígan bírja másfél napig. Ha valaki segítene megoldani ezt a gondot, nagyon hálás lennék. Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows Insider Program
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Alkoholista nevelde
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Trollok komolyan
- Metal topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával