- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Köszi! Tény és való, hogy kicsit katyvasz a program.
Példaként az alábbi képen 3 különböző kalória adat látható, ami közül most döntsem el, hogy a napi elégetett kalóriám mennyi.
Egyrészt van egy 159 kcal érték, ami a trackelt edzésem. Egy szabadtéri futás volt, kb. 22 perces, 2,47 km. Ez még ok is lenne, bár szerintem enyhén alul becsüli az értéket, mert más tracker, pl a SportsTracker ugyanerre a távra simán 200-220 kcal-t adott meg.
Akkor ott van a 384 kcal, amibe szerintem a napi lépéseket is belekalkulálta, de itt is 22 percet rendel hozzá. Wtf? Mellette meg ott egy 225 kcal, aminél meg 4,35 km-es táv szerepel... No comment. Ember legyen a talpán aki kiigazodik rajta. Vagy jó ez, csak én nem értem, hogy melyik kalória érték mire vonatkozik?
Milyen alkalmazást javasolnátok, ami korrektebb, pontosabb adatokat ad vissza? -
gyapo11
őstag
Igen, azzal kezdtem. Sok app van fölsorolva, és általában is igaz, hogy a legtöbb embernek fontos az üzenetek átküldése, a jelzések gyors megérkezése az órára, a helyes ékezetes karakterek megléte, az emojik megléte, a strava vagy egyéb felhős szinkron, és ezek nekem mind nem kellenek. Vagyis az én használati tervem jelentősen eltér a többségétől, ezért gondoltam, hogy ha valakinek rálátása van sok appra, és ismeri őket, akkor egy jó tanácsot tud adni az általam jelzett igények lefedésére, és nem kell mindegyiket nekem is kipróbálnom.
-
-
Degeczi
nagyúr
Egyszerűen Gplay-ben leszedve az Enable auto update kapcsolót a MiFit-ről. Így ugyan ott van a listában, h elérhető frissítés rá, de magától nem frissül be. De elvileg akár módosítható is maga a csomag.
-
törölt tag
Nekem ugyanazon a környéken Budapesten is korszakai vannak (talán firmware update? műholdak?)), van hogy hetekig gyakran csinál ugyanolyan hülyeségeket, majd hetekig másmilyeneket, az elmúlt másfél hétben pedig minden korábbinál pontosabb, és pillanatok alatt jelet talál.
-
PACSA75
őstag
De sportolok, de ez a topik nem ezt a célt szolgálja, és nem erről beszélek (itt). Amúgy dicséretes hogy te is sportolsz, tulajdonképpen ezért is jók ezek a kütyük, mert motiválnak valamilyen szinten, de nem értetted a mondanivalóm lényegét. Mindenkinek más az igénye, a fórum nem arra való hogy lehurrogd a mások igényét, hanem hogy segíts, ha tudsz, ha nem tudsz akkor inkább maradj csendben.
-
törölt tag
Azért ahhoz elég pontatlan az óra GPS-e, hogy komolyan elemezni lehessen a sebességet. Ha épp nem hülyül meg ésnem mér totálisan hülyeséget (az esetek kb. 10%-ában hülye), akkor nagyjából a teljes táv pontos, de a grafikon és a km-enkénti sebesség nem igazán.
Szerintem inkább arra jó, hogy rögzíted az edzéseidet, és vissza tudod nézni havi, heti lebontásokban mikor mennyit, milyen tempóban futottál. Ennél többhöz komolyabb sportóra kellene.
(Mondjuk azokat nem értem, akik vesznek egy GPS-es órát, aztán telefonnal futnak, akkor teljesen felesleges, hogy az órában GPS legyen, a telefon GPS-e eleve pontosabb a nagyobb antenna méret miatt, és sokkal többféle app áll rendelkezésre.)
-
törölt tag
Pedig a lépésszámláló talán a legpontosabb ebben az órában. Nyilván imitálni én is tudnám a lépést, sőt a magyar utakon autóban vagy buszon ülve is összehoz 10-20 lépést néhány km-en, de nem hinném, hogy más lépésszámlálót ne lehetne becsapni. Viszont többször is összevetettem fejben lépésszámlálással, és meglehetősen pontos. Nyilván a lépésszámlálás alapján a távolság becslése az pontatlan, mivel fogalma nincs mekkorákat lépsz, és nem kalibrálja Activity-k alapjám (pedig lehetne). Szóval ott simán össszejöhet a 2-szeres táv is, lépéshossztól függően.
A pulzus meg nem pontatlan hanem köze nincs a valósághoz, csak marketing célból van rajta "pulzusmérő".
-
-
-
Laby
őstag
Édes istenem...őszintén Te mit keresel ebben a topicban?
Mire használsz egy okosórát? Igazán felsorolhatnád, de tudod hogy mindenre az lesz a válaszom hogy ott az okostelefon, minek használod?Engem is bazira idegesít, hogy sokszor nem mutatja az időjárást, de most beraktam kivételek közé az alkalmazást, remélem megoldja.
Az óra egy praktikus kényelmi megoldás, ami átvesz néhány dolgot a telefontól, többek között számomra az időjárás jelzést is.
Ha felébredek, akkor amíg öltözök rátekintek az órára egy pillanat alatt és kiírja, hogy hány fok van, tudom mennyire öltözzek fel míg lefutok a kutyával egy körre.
Nem kell elsétálnom a telefonig, feloldani, belépni az alkalmazásba, frissíteni...(tudom, nem hangzik túl nagy megerőltetésnek, de erre való egy okosóra) -
gyemipapa
senior tag
Igazi trollkodó hozzászólás...
Ennyi erővel ne is mutasson az óra alapból semmit, hiszen az óráról vagy a számítógépről a dátumot és a pontos időt is le lehet olvasni, nem csak azt, hogy hány fok van kint.
Gondolom akkor a te órád kizárólag és maximum a pontos időt jelzi ki.... -
törölt tag
Nekem a távot jól méri egybefüggő futásoknál az esetek 90%-ában, a maradékban totálisan hülye. Túránál inkább közelítő értéket kapok a megállások miatt, amire nincs jó megoldás, sem az auto-pause, se manuálisan pause nem ér semmit, előbbi folyton megáll ha kell, ha nem,utóbbi meg gyakran kilométerekkel odébb találja magát induláskor
-
bexinho23
őstag
Nem ertem az ertetlenkedesedet. Nem a sulya miatt nem vinnem magammal, hanem igy kiesne egy hiba faktor. Megpedig hogy barmikor elhagyhatom. Egy telefont nem igazan fogok. Pittyeg az ora, ha megszakad a kapcsolat, illetve az erdobe boven eleg egy karora es egy telefon. Amugy meg ha lehetne, nem is igenyelnek bankkartyat. Hamarosan ezt is elrjuk. Igy akkor mar nem lesz kerdes hogy miert nem tudom magammal vinni
-
gyemipapa
senior tag
Természetesen minden műszert be lehet csapni, ezt sem arra tervezték, hogy az alvásfigyelést az asztalon végezze. Próbáld meg a csuklódon, én elégedett vagyok, pulzusmérés nélkül is.
Ahogy azt is alvásnak méri, ha huzamosabb ideig mozdulatlanul fekszel, hisz a mozgást figyeli, nem az agyhullámaidat.
Egyébként pl. a kocsidat is be lehet csapni, futópadon (fékpadon) mutatja a sebességet, megtett utat, pedig egy métert sem tettél meg. :-). A műszereket rendeltetésszerű használatra találták ki. :-) -
oba
addikt
Észrevettem
Szerintem az van, hogy a funkció bekapcsoláskor "syncelte", hogy egy ideje már mozdulatlan volt az óra... tehát biztosan alszol, este is van már. (Írod hogy akkor veszed fel, tehát az asztalon pihent gondolom... magát a mozdulatot amikor felveszed meg érzékelheti annak is hogy forgolódsz, tehát nincs deep sleep).
Ez csak még jobban megerősíti amit írtamHajszálpontos intelligens érzékeny orvosi alvás monitorozó műszer ez
-
oba
addikt
Ez egy 20ezer forintos kínai karperec. A gyorsulásmérő és a pulzus adatokból próbál következtetni hogy mikor és hogyan alszol. A legdrágább okosórákban sincs ez másképp... magyarul ott sem működik megbízhatóan. Drága orvosi műszerek kellenek ahhoz, hogy az alvást normálisan monitorozni lehessen. Magyarul kapcsold ki az alvásfigyelést, feleslegesen ne merítsd az akkut
Használhatatlan erre a célra. És az is lesz még nagyon sokáig.
-
BalanceR
addikt
Szerintem azért , mert ez OKOSóra....
Többek közt pont ez a lényege, hogy ilyen adatokat is megjelenítsen.
Ha csak az idő, dátum, lenne fontos, elég lenne egy sima óra, vagy ha az értesítéseket szeretné olvasni olvasni az ember a telón, akkor Smartband.
A lépésszámláló pontossága meg egyén, viselkedésfüggő, nálam például egy komolyabb smartbandhoz képest minimálisan tér el, a pulzusmérő is "csak" max 5-10%-ot téved, ami sok, viszont senki sem ez alapján veszi be a szívgyógyszerét... Aki meg kültéren sportol, a lépésszámláló + GPS kombó elég pontosan méri a távolságot, hobbi szinten megfelel, az időjárás kijelzés pedig szerintemszerinte hasznos, nap közben sokan hagyják zsebben, asztalon a telót, de az órára rápillantva bármikor látni, hazafelé kell-e esernyő, sál...
Az alvásfigyelés viszont valóban siralmas, de arra meg nincs is kipakolható számláló, szóval nem lényeg... -
gyemipapa
senior tag
Természetesen ha szinte mozdulatlanul fekszel az ágyban, joggal hiheti, hogy alszol, mivel a mozgást, és NEM az agyhullámaidat figyeli. A wc más kérdés, mivel nálam közel van, és hamar végzek, valszeg csak forgolódásnak érzékeli. (Vagy alvajárásnak :-) )
Én összességében elégedett vagyok az alvásfigyelésével, bár néha valóban tud fals adatokat produkálni. Mondjuk én a rendszeres pulzusfigyelést nem használom.
Azért lássuk be, ez nem egy többmilliós orvosi berendezés, amivel az alvást ténylegesen tesztelni tudják (alvászavar), egy 20 ezer alatti órától szerintem már ez is szép teljesítmény. -
Galopp
tag
Neked legalább mutat alvást... :-)
Én úgy két hete teszteltem 3 napig éjszaka is (Mert amúgy csak akkor használom, ha edzem), de minhárom alkalommal azzal fogadott reggel, hogy se alvásadat nincs, se nyugalmi pulzus, amit ugyancsak éjszaka mérne.
Mindez annak ellenére történt így, hogy a pulzust ugyanúgy mérte perces közökkel, és szépen meg is mutatta a grafikonon. -
mgTerminator
veterán
Tudom, totál fölösleges a legfelső sor, a pulzus és a kalória, de az eredetiben is ott volt. Én csak a magyar napokat raktam bele, kicseréltem a WiFi jelet Bluetoothra, meg a ne zavarjanak és ébresztő ikon fordítva működött, igazából ennyit módosítottam rajta.
Gyuri és Attila: szívesen!
-
snooze
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest