- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
Ott van a leírásban, hogy mely órákat kezeli a mi bandage. https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.tiborsosdevs.mibandage&hl=hu&gl=US
-
Atomgeszi
nagyúr
Megjönnek az értesítések, maximum nem rezeg éppen. Ez az egy hibája van, néha becsúszik egy értesítés, ahol nem rezeg az óra.
A Bip S kijelzője nem látható annyira szépen erősen, mint a sima Bip kijelzője.
Magyar ékezet van, sajnos a smilekat nem mindet tudja megjeleníteni.
-
-
Upo
addikt
Hát az a 90 nap az kb. olyan hogy repülő módban beteszed a fiókba.
Az ilyen-olyan számok jelenthetnek bármit. Ami leginkább mond valamit, az a 23 óra folyamatos gps használat. A bip-nél ez pulzusméréssel együtt 22 óra, tehát üzemidőben kb. hasonló várható tőle mint amit a bip vagy bip s hoz. Tudásban meg gyanúsan a bip s tulajdonságai köszönnek vissza. Árban viszont tényleg több mint a duplája, 60$/70$ helyett 150$, csak a design miatt? -
BalanceR
addikt
Feldobtam én is.. eddig jó, mér csak azt kellen megtudnom, hogy lehet személyre szabni, csak a nekem tetsző appokat belerakni ( a demók, néhány játék notepad teljesen felesleges) illetve jó lenne magyarírani, de csak orosz leírásokat találok :(
Te bandageval raktad fel az fwt vagy mással? -
divan
őstag
Közben meglett a megoldás. Annak ellenére, hogy azt írta, hogy sikertelen a kapcsolódás, párosítva továbbra is volt az appban. Ott kellett először megszüntetni a párosítást. Viszont az sem működött először, ebben segített amit írtál, hogy gps is kell neki. Kimentem a lakásból, ott egyből ment a párosítás megszüntetése. Utána már odakint csináltam, ott egyből ment az újrapárosítás.
-
Flashy
veterán
a technokol jó ragasztó volt, csak sose jól használtuk. bekened a két felületet, vársz, összenyomod, összeszorítod 24 óráig és kész. csak régen mindenre azt használtuk, mert nem volt más. nem gyereknek való és nem papírhoz, de mégis arra használtuk
aztán jöttek a ragasztóstiftek, először jók voltak de drágák, mostanra a legtöbbje két papírlapot se fog össze...
-
-
fujifilm1
senior tag
Én jóval többet -napi 2-4 órát- használom a média player vezérlést.
Meg 2-3 szor Pressure szenzort - Compass -> swipe balra
(más szavakkal a Compasstol jobbra lévő) képernyőn
hagytam órákra... itt a légnyomás változást szoktam figyelni.
A szeles napok, légnyomás változás, fejfájás kapcsolatot próbáltam összefüggéseiben látni...Ez a képernyő szerintem "nagyon" zabálja az aksit.
-
fujifilm1
senior tag
Én is azt imádom.
merül is az óra rendesen így már biztos nem bírja 1 hónapig.
szerintem 2 hetet se fog ...
Amit még néha használok az az ébresztő átállítás. szerintem nagyon hasznos.Most szerettem volna a "Fitness-timer2"-t használni de el sem indul:
Unable to start application.
Találtam egy frissebb verzio-t - FitnessTimer2-v2.1.8.elf.zip - mint ami a BipOS 0.5.2 ben van de nem tudom hogy lehetne feltenni -ELF kiterjesztés a Gadgetbridge nem ismeri fel...
Valami tipp van hogy lehet felrakni? -
Gloob
addikt
-
DaDa
senior tag
Visszaraktam a BipOS-t és csak a MI bandage-t használom. Meglátjuk, milyen stabil ez a verzió és minden jól megy-e. A font file-t már fel se raktam, meghagytam a bold-ot így csak 3 file-t frissítettem. Zene vezérlés a winampot is kezeli. Ha kérdés van próbálok válaszolni.
-
fujifilm1
senior tag
Szívesen.
Az app folyamatosan a képernyőn van és aktiv az órán amíg amíg ki nem lépsz:
a fizikai gombbal, vagy a jobbra swipe-olsz.A háttérvilágítás pár másodperc után kikapcsol.
Nagyon cool, én rengeteget hallgatok felvett rádió műsorokat, és sokszor állitom meg, indítom tovább. Ha a gyors számon belüli ugrás is meg lenne oldva tökéletes lenne.
Ha jön üzenet, akkor rezeg, de nem mutatja, mert a média app marad aktív...
-
Upo
addikt
Nekem elég a mifit amit most tud, nem kell több. Ha jön valami akkor rápillantok, vagy később megnézem a telefonon, nem kell figurázás. Régen új korában én is be voltam sózva, meg is vettem mind a hármat (bandage, notify, tools, sőt az utolsó kettőt előtte mi band-re is). De rájöttem hogy nem kell, illetve a mifit sokat fejlődött azóta.
-
törölt tag
De nem csak az van, hogy akkor is becsül, ha nincs rajtad kerékpározás közben, hanem az is, hogy nem törik meg a görbe, ha a bemelegítési szakasz után (amit szintén simán csak becsül, próbáld ki, hogy csak 10-20 perc után indítod a trackelést) egyenletes tempóban haladsz, akkor levéve az órát is ugyanúgy folytatja. Meg akkor is ugyanazt méri, ha újra megcsinálod máskor leutánozva tempóban, mindenben ugyanazt az activity-t immár úgy, hogy nem a karodon van (némi random zajtól eltekintve). Még az is vicces, hogy sík úton egyenletes tempójú futásnál vagy kerékpározásnál a track szintemelkedés mérési hibái is látszódnak a HR görbén (mert ugye azt érzékeli, hogy emelkedőn tolod, amihez azonos sebesség mellett magasabb a várható HR).
"Ha bele raktak volna egy védelmet, hogy ugyan ilyen technológiával ne mérjen asztalon, akkor lelkileg pontosabbnak hinnéd? "
Nem, nem erről van szó, hanem arról, hogy egy viszonylag jól megírt becsülő algoritmussal fedi el, hogy egyáltalán nem alkalmas a szenzora valós pulzusmérésre. De pulzusméréskor nem arra kíváncsi az ember, hogy mennyinek kellene lennie egy átlag usernek adott intenzivitás mellett a pulzusa, hanem arra, hogy téged mennyire terhel/terhelt az adott edzés ott és akkor.
-
-
KPistike
aktív tag
Üdv!
Nekem elég értelmes érvnek tűnik, hogy e fórumban visszaolvasva többeknek volt azzal gondjuk egy, az óra akku lemerülését követően, hogy ugyanahhoz a telefonhoz (és alkalmazáshoz) visszacsatlakozzon az óra. Olyat is láttam, hogy bluetooth hatótávon kívül érve, majd visszatérve is probléma volt a visszacsatlakozással - kikapcsolás nélkül. A bejegyzések szerint sok munkaóra, telefonon sok alkalmazás kezelőben eszközölt művelet kellett, mire sikerük lett. Szerencsésnek gondolom magamat, hogy velem - még - nem fordult elő. Pedig volt rá precedens, hogy reggel 9%-os töltöttségű volt az óra akkuja, s Murphy tételének megfelelően aznap 10-szer annyi lett a értesítés, mint más napok maximuma - így hazaérkezés előtt közel 3 órán keresztül csak karperec funkciója volt a Bipnek. Igaz, nálam koreai tervezésű, Android rendszerű telefonok üzemelnek, s működnek együtt Bippel. Többekben még ökoszisztémán belül is (Xiaomi telefon) hosszabb ideig tartó hibakezelést kellett eszközölni, hogy újra legyen kapcsolat az órával.
Számomra többet jelent, hogy a beüzemelést követően szinte folyamatos a kapcsolat a telefonom és az órám között, s hatótáv elhagyása után azonnal visszacsatlakozik, mint hogy azt mondhassam, a gyártói érték felett újabb rekordom lett az egy töltést követő üzemidőben - pláne, hogy ez valóságban naponta 6 órával kevesebb. Így is bőven többet tud üzemelni egy töltéssel, a többséghez képest fele kapacitású akkuval - mondjuk, azokban olyan (szerintem) felesleges komponensek vannak, mint kamera, mikrofon, SIM slot ... -
gyemipapa
senior tag
Értem. Akkor a mobilt is kikapcsolod, és a vezetékes telefont is kihúzod, mert éjszaka gondolom ezeket sem használod?
Már bele sem merek gondolni, hogy anno a quartz órádból is kivetted éjjelre az elemet, feleslegesen ne merüljön. Ami a korosztályt illeti, én 61 éves vagyok.
A PC, laptop lényegesen több áramot fogyaszt, logikus, hogy nem pazaroljuk, feleslegesen ne fizessünk, meg hát a környezettudatosság.
Az pedig tényleg hatalmas előny, hogy nem 45 hanem 50 naponta kell így töltenéd az órát. Ebbe így tényleg bele se gondoltam...….
Hát minden esetre érdekes koncepció, de nyilván ahány ember, annyiféle ... -
kicsizee
aktív tag
Ezt a kérdest úgy tettem fel,hogy több mint egy éve használom a bipet ugyanazzal a telefonnal, előtte miband 1, 1s es 2-esem is volt. Gond nélkül ment. A telómon a szoftwer mar nagyon régen nem frissült 6 android 10.2 stabil miui. Akkukezelésnel minden jog meg van adva, semmilyen akkukímélő opció sincs bekapcsolva. De ha csak nalam fordult elő,hogy az alkalmazas ertesitesek nem, hovas, smsm pedig jön, akkor lehet nálam lesz a baj.
-
A külső kör jelezhet az akku állapotát stb. Persze ezt csak az én nézetem. 😀
Iiigen, erre gondoltam én is (épp ma).Vagy a fele kör az akku, fele a lépés, ésatöbbi...
Az egyik ötlet meg húzza a másikat.Na és pont ez a nehéz is benne, hogy a közben felmerülő ötleteket ne akard megcsinálni azonnal ... mert akkor sosem lesz vége.
A jó, hogy idő van rá, a tatár nem hajt, és olyan jó, amikor becsomagolás és felrakás után ott virít a cucc
-
Gregman
tag
Felraktam mindkettőt, egyelőre a Mi Bandage is bonyolult egy kicsit, a Notify pedig még rá tesz egy-két lapáttal.
Lehet, hogy a Mi Bandage-al kezdem az ismerkedést első körben.
A sport/mozgás funkciók jelenleg nem fontosak számomra, sokkal inkább a hívás/sms/e-mail értesítések.
A legfontosabb funkciók:
- a magyar ékezetes karakterek értelmesen kezelve legyenek
- híváskor ha lehet akkor, a hívó neve jelenjen meg az órán, ne a száma
- nem lenne baj ha a zenelejátszót is tudnám "kezelni" az órán keresztülAz alváskövetést is hasznosnak tartom, bár nem tudom mennyire pontosak/relevánsak az adatai.
Jól szűrtem le az infót, hogy a Mi Bandage egyenesen igényli, hogy a gyári Mi Fit app is fenn legyen a telefonon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Üvegfólia/Hidrogel fólia iPhone,Samsung,Google Pixel,Honor,Nothing Phone,Sony,Motorola
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Samsung S Pen érintőceruza
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest