- Yettel topik
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
válasz
Atomgeszi #14519 üzenetére
Arra gondolsz, hogy az oldalsó gomb megnyomása után mennyi idő múlva jelenik meg az alap képernyő az idővel?
Bekapcsolt AOD esetén zéró a késleltetés, kikapcsolva talán 0,1-0,2 sec lehet, de eddig a "teszt" előtt észre sem vettem, mert úgy használom, hogy először megnyomom a gombot, majd utána fordítom az órát a szemem elé, s ekkor már bőven mutatja az alap óralapot. -
Jabby
őstag
válasz
aradebil2 #14514 üzenetére
Én is sokáig ragaszkodtam a transzreflektív kijelzőhöz, de miután csak egy próba kedvéért váltottam egy Amazfit GTR 2e-re, meggyőzött az AMOLED kijelző, s azóta a Bip a fiókban pihen (most, hogy eszembe juttattad, megnéztem hogyan áll a töltöttsége, mert több, mint fél éve látott töltőt. Csodálkoztam, hogy 99%-ot mutat
).
A GTR-hez képest a Bip egy játéknak tűnik, élettelen, fakó színeivel, kicsi kijelzőjével.A GTR akkuja 1 hetet bír úgy, hogy csak éjszakára van kikapcsolva az AOD, megy az alvásfigyelés, nappal óránkénti pulzusmérés, a napi kb. 50-60 értesítés.
Tudom a Bip helyett ajánlani (ha ragaszkodsz a szögletes órához, akkor ott a GTS 2e, gondolom hasonló tulajdonságokkal). -
Jabby
őstag
válasz
Rodzser Mór #14365 üzenetére
A kérdést sem értem...
Én a túráimat mentettem GPX-be, ezt pedig szabadon tudtam exportálni bármelyik alkalmazásba (pl. Sports Tracker). De közvetlen Stravaba is lehet küldeni pl. a track-et Notify for Amazfit-ból.
A Bip elég sok útvonalat tud tárolni, kb. 1 éves trackket is találtam benne.
-
Jabby
őstag
válasz
Rodzser Mór #14347 üzenetére
"Akkor 2 órával kell mennem, amin látom az időt."
A Bip S-t egy Amazfit GTR 2e-re cseréltem le, azon a háttérbe tehető az aktivitás mérés számlapja.
-
Jabby
őstag
válasz
Rodzser Mór #14344 üzenetére
"...hogyan tudom megállítani a mérést? A gomb újboli hosszú nyomásával?"
Igen, a gomb hosszú nyomására megjelenik egy pause/stop lehetőség.
"Ezt az Autopause módot érdemes használni?"
Ha aktiválod, akkor csak a mozgásban töltött időt méri, viszont a megtett távolság pontosabb lesz, mert állóhelyben nem "dobál" folyamatosan 4-5 métereket a GPS.
"Úgy látom, nem lehet a főképernyőre menni mérés közben."
Így igaz, sajnos még a pontos idő sem nézhető meg
-
Jabby
őstag
válasz
Rodzser Mór #14341 üzenetére
Folyamatos pulzusmérés, stressz mérés, alvás monitorozás kapcsolja be.
-
Jabby
őstag
válasz
Rodzser Mór #14338 üzenetére
Szia,
1.
A BT nem kapcsolható ki az órán, a GPS pedig csak akkor indul el ha indítasz egy sporttevékenységet.2.
Használd nyugodtan a Zepp (vagy pl. a Notify for Amazfit) appot (nem tudom, hogy moddolt Mi Fit elérhető-e még?), ott lesz lehetőséged GPX formátumban exportálni az útvonalat. -
Jabby
őstag
Mióta olvastam, hogy elektromos autóknál az ajánlott feltöltöttségi szint 85-90 százalék, azóta a telefonomat is 95 százalékikg töltöm csak fel, mert nem biztos, hogy jó hatással van az akku élettartalmára ha 100 százalékig töltjük.
Tehát nem biztos, hogy erőltetni kellene Bip esetében is a 100 százalékot.
+ lehet, hogy ugrik egy töltési ciklus is ha 99 után újra töltőre teszed az órát. -
Jabby
őstag
Nekem a kerámia szíj vált be, valami ilyesmi.
Ennek is van súlya. -
Jabby
őstag
válasz
SirKero #13829 üzenetére
Újra telepítéssel tudod magyarítani ezzel a moddolt Zepp-el.
-
Jabby
őstag
válasz
sanyci #13786 üzenetére
"Biztos azért van a neten egy csomó DEM model alapú magasság korrekciós alkalmazás, mert semmi szükség rájuk, hiszen a magasság pontos."
Te melyiket választottad? Mert én csak a munkámhoz használom, de csak azért, mert ott mm-es pontosságra van szükségünk.
"A Garmin is azért magyarázkodik, hogy az eszközei előbb tévednek magasságban, mint síkvetületben, mert nem tudják, mit gyártanak."
A Garmin azért "magyarázkodik", mert nem tudja garantálni a felhasználóinak, hogy a Föld bármely pontján a nap 24 órájában a készülékük az 5 méteres pontosságot biztosítani fogják.
"A barometrikus adatokkal meg kölcsönös korrigálják a GNNS adatokat."
Gondolom a GNSS-re, a Global Navigational Satellite Systemre gondolsz.
Nos, éppen ott aztán felesleges a barométeres hülyeség, amikor >25 műholdról kapja a vevő a jeleket.Pár "kísérlet" alapján azt tapasztaltam, hogy 6 műhold esetén a pontosság 24 méter,
18 műhold esetében 7 méter,
20 fölötti műholdnál 3 méter.Én bizony a 3 USD értékű GPS chipek esetében hiszek a szememnek, polgári felhasználásra tökéletesen megfelelőek ezek az 5 méteren belüli pontosságok.
S ezt a Bip is meg tudta ugrani. -
Jabby
őstag
válasz
sanyci #13778 üzenetére
"Igazából a legtöbb komolyanvehető app ráhelyezi a domborzati térképre a track-et, és abból számol, ami emiatt pontos is lesz
"
Nagyon örülnék ha mutatnál nekem olyan "komolyanvehető" app-ot, amely a térképén minden m2-én tartalmazza a pozíció magasság adatait is
"A GPS-ek ugyanis évek óta képesek 10 centis pontosságra..."
1973 óta képesek méteren belüli pontosságra, de ez csak katonai vevőkészülék és napi kód birtokában volt lehetséges.
2000-ben, vagyis 20 éve szüntette meg a USA védelmi minisztériuma az ugynevetzett Sa kód, azaz zavaró jelet, s így lett elérhető civilek számára is a 10 méteren belüli pontosság.
Az általad említett 10 centis pontossághoz (mi mm-es pontosságot használunk) már szükséges valamilyen differenciális mérési módszer, melyhez már fix földi bázisállomás jelét is fel kell használni. Ezek fizetősök."A magasság meg ugye sokkal nehezebben tehető pontossá, még barométerrel is gyengébb lesz az eredmény, mint a hosszúság és szélesség esetében egy átlagos GPS-szel..."
Elvileg a magassági adatok (Fix3D) már 5 "látható" műhold esetében elérhető.
Jelenleg a telefonom 32 műholdat használ a helymeghatározáshoz:
Ez alapján túrázáshoz bőven megbízok a magasság adatában
Annak ellenére, hogy a meteorológusokkal egy tanszékre jártam, mégis laikus vagyok a barométerrel kapcsolatban, viszont a józan paraszti ész alapján magasság meghatározáshoz kamunak tartom.
Mert:
Mi a légnyomás? Legyen légköri nyomás... Vagyis a felettünk lévő levegő-molekulák súlya okozta nyomás, melynek irányultsága nincs (mondotta Pascal), tehát egy lokális környezetben minden irányban azonos a nyomás.
Gyakorlatban qva pontatlan eredményt kapunk ha pl. baktatunk egy dombra.S akkor még nem beszéltünk arról, hogy a légkör nem egy ideális gáz, helyileg, magasság szempontjából is változik, inhomogén, változó a csapadéktartalma, szennyezettsége, stb.
Laikusként én nem fogadnék, hogy javítaná a műholdas navigáció pontosságát.Ha gondolod tudok feltenni Bip-el rögzített adatokat, ahol szépen látszik, hogy kiugrások nélkül, korrektül megadja a magasság adatokat (is).
-
Jabby
őstag
-
Jabby
őstag
válasz
beach head #13745 üzenetére
Én már Bip-en, s most S-en is Upo -nak ezt a számlapját használtam/használom. Kedvencem.
-
Jabby
őstag
válasz
Oldman2 #13704 üzenetére
Amennyiben az óra formája megfelel neked, akkor ajánlani tudom a Bip-et.
Stabil, kiforrott, sok app-al használható, kijelzője állandóan-, s jól látható, nem kell karral hadonászni ha adatot akarsz leolvasni róla, nem kell naponta tölteni, GPS is hasznos (GPX-be is importálható!), stb.
Próbáltam már leváltani hagyományos óra kinézetűre 50 ezer Ft értékben, de ilyen stabil, tudású órát nem találtam, így még mindig Bip-et használok. azaz jobbat nem találtam. -
Jabby
őstag
válasz
pprod94 #13660 üzenetére
Amazfitben (Zepp) a hívás kijelzés kivételével minden ki van kapcsolva, pulzusmérés, értesítések csak a Bandage-ban vannak bekapcsolva.
Közben az órán egy reset (vagy csak az Amatfitben egy lecsatlakozás? Mert utána a Bip S alaphelyzetbe került, gyári óralap, s a kijelzőn a nyelv választás jelent meg, s nem emlékszek már, hogy resetet tudtam e nyomni?) megoldotta a problémát, jönnek az értesítések.
Azon gondolkodom, hogy az Amazfitet lecseréljem e a Zepre? Zepnek van valami előnye az Amazfithez képest?
"Bandage önállóan telepítve És működik minden..."
Nálam mostanában a Bandage nem küldi a hívásértesítést
s az alvás adatok is messze vannak a valóságtól
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Bip S, Bandage+Amazfit telepítve a telefonra.
Ma vettem észre, hogy értesítések érkezése az órán rezeg, de nem jeleníti meg.
Viszont ha megnézem az előzményeket (Bip S-en), akkor ott látható, illetve olvasható is.
Mintha pár hónapja másnál is olvastam hasonló jelenséget, de nem emlékszek a megoldásra.
Bip újra lett indítva. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Bip S esetében valamelyik app-ban beállítható, hogy megkeresse (megcsörgesse) a hozzá kapcsolt telefont?
Emlékeim szerint ez sima Bip-el, Bandage-al működött. -
Jabby
őstag
válasz
HoaryFox #13493 üzenetére
Nálam a sima Bip GPS-e tökéletes volt, amit az S esetében már nem mondhatom el. Pl. futásnál rendszeresen max sebességem 160 km/h körül jelzi, mert annyira dobálja a GPS jelet.
A kijelző olvashatósága pedig sehol nincs a sima Bip-éhez képest, sem nappali, ferűfényes napsütésben, sem sötétben maximális háttérfénynél.
Számomra az S egy nagy csalódás a Bip után. -
Jabby
őstag
válasz
vilmaboy #13334 üzenetére
Igen, Bip S.
Ahogyan (#13335) vilmaboy írta, Amazfit (nálam moddolt van fent) jelzi a bejövő hívást, s ki is írja a hívó nevét.
Viszont én csak Mi Bandage-al szerettem volna használni az órát. Míg sima Bip esetén működött minden rendesen, az S esetében viszont már nem.Más:
Minden, az órát érintő alkalmazásban ki van kapcsolva a csukló felemeléssel történő információ megjelenítés, s mégis aktiválja a az S képernyőjét kar mozgatására.
Hol lehet még ezt állítani??? -
Jabby
őstag
válasz
SztiviVander #13288 üzenetére
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Használja valaki a Bip S-t Amazfit nélkül, csak Mi Bandage-al?
Az érdekelne, hogy a hitelesítéshez (kulcs) szükséges módosított Amazfit honnan tölthető le? -
Jabby
őstag
Hú, srácok, úgy látom nagyon ködös ez a GPS téma :-)
Legelőször is, a helymeghatározáshoz a vevő részéről nincs semmi féle hatalmas számolási feladat, nincs magasság számítás. Ezért már a 90-es évek második felében használtam olyan Garmin kézi GPS-t, amely 15-20 méter pontosságra volt képes (köszönhetően a SA zavaró jelének), 2002-3 környékén pedig már WinCE-s PPC-kben ott csücsült a GPS chip.Nos, a GPS rendszer lényege a műholdas távolságmérés, azaz időmérésre visszavezetett távolságmérés.
A polgári GPS vevők kb. ennyit számolnak:
t(t)=t(i)-t(e) és s=t(t)*v
Elméletileg 3 "látható" műhold esetén (valóságban 4) már meghatározható a vevő 3D-s helyzete. Vagyis ez az adat már tartalmazza a magassági értéket is.Helyes megállapítás, hogy a rádiófrekvenciás jelek fénysebességgel terjednek. Vákuumban. A Föld légkörében viszont lelassul, ami pontatlanságot eredményez. Ennek kiküszöbölésére több módszer létezik, amik nem olcsó huncutságok(L1, L2 freki, DGPS, SBAS, Trimble referenciaállomás, stb.), ezért a polgári életben ezeket nem is alkalmazzák, ezért mondjuk. hogy ezek a rendszerek 5-8 méter pontosságra képesek.
-
Jabby
őstag
válasz
bally4 #13110 üzenetére
A kérdőjelek nálam nem jelentkeznek, a Bandage küldi az értesítéseket.
Tedd fel újra a bold betűkészletet, a következő frissítésig megoldja a vékony betűs problémát.
Azt nem tudom, hogy a következő frissítésnél is mindent legyalul-e az Amazfit, nálam telepítés után azonnal, kérdés nélkül megtette. -
Jabby
őstag
válasz
bally4 #13105 üzenetére
"Van hátránya a mostani állapothoz képest?"
Két nap használat után két dolgot tapasztaltam, mint hátrány a moddolt Mi Fit-hel összehasonlítva:
1) Az Amazfit 231 MB-ot használ a teló memóriájából,
2) Tegnap az Amazfit gpx exportjából vagy hiányzott, vagy nem tudta értelmezni a Sports-tracker a pulzus adatokat. -
Jabby
őstag
Erre esetleg valaki tudja a választ?
-
Jabby
őstag
válasz
HUNited #13087 üzenetére
"...nekem elveszett. Nem nulláról kezdte újra, hanem 60-ról..."
Nekem most az Amazfit a lépéseket 2015. március óta mutatja, az edzések is úgy látom nem vesztek el, viszont a pulzus- és alvásadatok hiányoznak.Más:
Bip S-re lehet valamilyen jobban olvasható fontkészletet rátenni? Pl. boldot? -
Jabby
őstag
Bip S:
Első csatlakozáskor nem gond, ha az Amazfit appba a régi Bip-es Mi accounttal jelentkezek be, hogy folyamatos legyen, ne vesszen el az ezer napos adataim? -
Jabby
őstag
Nagy valószínűséggel igazad van, user error volt.
Tegnap este addig eljutottam, hogy a Mi Fit szinkronizált az órával, s próbálkozott a FW frissítéssel is, de nem járt eredménnyel.
Ma érkezik a Bip S, ezt a régi órát most már elengedem.Kérdezném, hogy az S-re a számlapok feltöltése mehet a megszokott módon a Bandageból?
Természetesen S-es WF-el. -
Jabby
őstag
válasz
this is life #13049 üzenetére
-
Jabby
őstag
válasz
this is life #13046 üzenetére
-
Jabby
őstag
válasz
this is life #13037 üzenetére
Sok próbálkozás után eljutottam addig, hogy a Bandage látja az órát.
Úgy látom, hogy innen is lehet FW-t frissíteni, csak kellene szereznem valahonnan gyári firmwaret.
Az összefoglalóban lévő link (http://miui.hu/files/amazfit/bip/bip_1.1.2.05.zip) már nem él. -
Jabby
őstag
válasz
this is life #13028 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos a Mi Fit sem tud csatlakozni az órához.
Szerintem ez tégla lett, ezért még ma rendelek egy Bip S-t a speedshop.hu-ról.
Már több hete keresgélek Bip utódot 50-60 eFt-ig (pl. GTR nagyon tetszik, de hulla a GPS-e), de a Bip/Bip S-nél jobbat nem nagyon találtam. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Sokat emlegettétek az Amazfit appot, gondoltam kipróbálom a Bip-el.
Indítás után párosításkor átírta az óralapot, majd üzenete alapján teljes visszaállítást csinált.
Ezután lefutott egy upgrade, miután a Bip-en azóta is csak ez látható:Természetesen sem a Bandage, a Notify és a Mi Fit sem hajlandó csatlakozni az órához.
Akkor ez tégla lett?
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Önhibámból berepedt a Bip kijelzője, hamarosan váltanom kell másik készülékre.
Bip tudásával teljesen elégedett vagyok, tehát hasonló, de kinézetre "komolyabb" megjelenésű órára váltanék.
Nagyon jó lenne, ha app ellátottsága is vetekedne a Bip-ével.
Tehát milyen órát javasoltok a Bip utódjául? -
Jabby
őstag
válasz
Hi!King #12168 üzenetére
Moddolt MiFit-el lehet GPX-be exportálni.
A GPX-et pedig tudod konvertálni TCX formátumba, pl. az ingyenes TCX Converter progival. -
Jabby
őstag
Aktivitás --> Kerékpározáskor folyamatosan mutatja az eltelt időt (van pause mód), a pillanatnyi sebességet, a megtett km-t és a folyamatos pulzusmérés eredményét.
Oldalsó gombot bármikor megnyomva átlagsebesség, max. sebesség, magasság, min. és max. magasság értékei olvashatóak le. -
Jabby
őstag
Sziasztok!
Megérkezett az új szíj, viszont nem volt a csomagban a két rögzítő pöcök.
Jól gondolom, hogy az eredeti szíjból nem tudom kivenni őket a szíj roncsolása nélkül?
Úgy látom, hogy szikével ki kell vágnom. -
Jabby
őstag
válasz
szkink #11968 üzenetére
Erre a GPSLoggert használom.
Menteni tud GPX-be, KML-be, CSV-be, NMEA-ba, GeoJSON-ba.
A trackert utat mobilon a GPX Viewer appba töltöm be, vagy PC-re töltöm fel pl. a Runstatic-ra, Stravaba. -
Jabby
őstag
válasz
linuxforum #11875 üzenetére
A Bip-en viszont ott van a tevékenység teljes adata?
Írod, hogy a MiFit-ben hiányoznak a futás adatai, kivéve km és kalória.
Pontosan mi hiányzik még? GPS adatok, pulzus, lépésszám? -
Jabby
őstag
válasz
linuxforum #11872 üzenetére
Csak egy ötlet, Mododlt MiFit-el is próbáltad a szinkronizálást?
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Minden 20mm-es szíj jó a Bip-re? Pl. ez?
Nehéz kicserélni? -
Jabby
őstag
"Minden be van kapcsolva, és Mi Bandage - nem MiFit. (előző kollégának válaszolom)"
Én első körben kiszűrném, hogy a Bip-nél, vagy a sw.-ben keressem-e a hibát, ezért ajánlottam, hogy uninstall a Mi Bandage, s csak a Mi Fit-el próbálnám meg, hogy működik-e a hívás értesítés.
Mert ahogy látom, csak egy helyben toporogsz. -
Jabby
őstag
Ékezetes betűk szintén az összefoglalóban (Mili_chaohu_v9-02.ft.zip), innen töltöttem le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest