- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Undoroid
őstag
Durva bizony! Azt viszont -abban a pillanatban- megköszöntem a védőangyalaimnak, hogy amikor "megdagadt" az akku, akkor rögtön nem hasadt fel és gyulladt ki...a kezemen!
Ha kiszabadult volna a levegőre a csomag tartalma (Lítium), el sem tudtam volna oltani azt a heves, vegyi folyamatot! Annyit vettem észre az egészből, hogy fityeg valami a kezemen...a kijelző már csak a szalagkábelén lógott! Azonnal levettem és biztos helyre tettem, mivel éppen úton voltam. Nem kívánom azt az érzést, amikor belegondoltam abba, hogy mi történt volna akkor, ha mégis kihasad az a zacsi...
-
Undoroid
őstag
Igen!
Ahogy a felfuffadt akku "helyet keresett" magának, megsértette a GPS-akku csatlakozóit és magát az antennát is...sajnos eddig úgy néz ki, hogy nem működik.
A régi akku eredetileg 2.5mm vastag, de a meghibásodáskor már legalább 7mm volt!
Mivel nem sok üres hely van az órában, így csinált magának. Az antennát műszerrel átmértem és nem szakadt, a csatlakozási pontja viszont bizonytalan. Ma még adok neki egy lehetőséget, hátha...
-
Rodzser Mór
senior tag
Megpróbálom érthetőbben írni:
Tehát van az óra, amiben 20 rögzített út van (amit az óra rögzített).
Ezeket, ahogy gyűlnek, felszinkronizálom a Zepp alkalmazásba, tehát a mobiltelefonomon, a Zepp alkalmazásban ott lesz ez a 20 út.De aztán - nem tudván, hogy mennyi rögzített út fér el az órában - a 20 útból pl a legrégebbi 5-öt kitörlöm. Azaz az órában marad 15 út.
A kérdés az, hogy miután 15 út maradt az órában és ezt követően szinkronizálom a telefon Zepp applikációval, akkor a telefonon nem törlődik-e az az 5 út, amit az órában már töröltem.
-
Rodzser Mór
senior tag
Azóta használtam párszor az órát. És aktivitás méréskor (trackingkor) mutatja az időt a felső sávban baloldalt elég apró számokkal. Eddig valamiért nem vettem észre.
Viszont ami zavaró (mert másik órát egyébként is viszek magammal, azaz az időt máshonnan is le tudom olvasni), hogy aktivitásméréskor az akkutöltöttséget nem mutatja %-os értékben. Pedig alapállapotban mutatja a %-os értéket, de aktivitásméréskor eltűnik a szám, csak a piktogram marad.
-
Rodzser Mór
senior tag
Ez bíztatóan hangzik, köszi szépen.
Az óra hátlapján a zölden világító optikai cuccot mi aktiválja? Kb percenként világít pár mp-ig. Mert egyébként általam nincs elindítva semmilyen sporttevékenység. És nekem ilyenkor nincs szükségem a pulzus monitorozásra. Elég lesz csak túrázáskor (vagy még akor sem.)
-
Gloob
addikt
-
sanyci
senior tag
De te még mindig a síkvetületbeli pontosságról írogatsz, az appod is azt mutatja. A magasság teljesen más tészta. Ezért írtam, hogy fárasztó havonta erről "értekezni".
A mm-es pontosságot meg nem "röptében" fogod mérni 100 műholddal, hanem stabil ponton, hosszú idejű átlagolással, kiegészítő szolgáltatásokkal, stb.
Nekem elég néhánytízcentis pontosság, amit sokszor egy mobil is hoz a gyakorlatban (pl. látszik, hogy egy 70 centis ösvény jobb, vagy bal oldalán haladok), de az emelkedés/ereszkedés sosem stimmel. Simán összeszed egy hegyi túrára valót egy alföldi körön... -
sanyci
senior tag
Írni akartam még pár sort, de inkább hagyjuk...
Biztos azért van a neten egy csomó DEM model alapú magasság korrekciós alkalmazás, mert semmi szükség rájuk, hiszen a magasság pontos.
A Garmin is azért magyarázkodik, hogy az eszközei előbb tévednek magasságban, mint síkvetületben, mert nem tudják, mit gyártanak.
A barometrikus adatokkal meg kölcsönös korrigálják a GNNS adatokat. (Ha mindkettő ugyan azt a tendenciát mutatja az jó, ha nem, akkor kicsit bonyolultabb a helyzet, de arra is vannak algoritmusok).
Részemről ennyi, fáradt vagyok és nincs kedven párhavonta újrakezdeni... -
sanyci
senior tag
Igazából a legtöbb komolyanvehető app ráhelyezi a domborzati térképre a track-et, és abból számol, ami emiatt pontos is lesz
A GPS-ek ugyanis évek óta képesek 10 centis pontosságra, erdőben meg pláne, ahol nem zavarnak be az épületek. A magasság meg ugye sokkal nehezebben tehető pontossá, még barométerrel is gyengébb lesz az eredmény, mint a hosszúság és szélesség esetében egy átlagos GPS-szel... -
bl4ze
veterán
-
Fall-N
veterán
Nekem sima Bip van nem S. Azért várjuk, mert a .48-as firmware óta támogatja az ékezetes karaktereket az óra. Így már elviekben a Zepp / Mi Fit is tudja normálisan küldeni az értesítéseket, krixkrax karakterek nélkül.
Persze "okosban" meg lehet ezt oldani (meg is tettem), de illene tudnia alapból, ha a konkurens márkák tudják.
-
bally4
tag
Sajnos nem jó. Gadgetbridge-el feltettem a ..ru-bold-v4i-ft fontot. Tuti, órán legörgetek és a régi megszokott betűket látom ékezettel vastagon. Amint viszont amazfit appot elindítom, magától észleli, hogy nem jó a betűtípus és autó frissíti,most így megint kérdőjelek vannak..
-
HUNited
őstag
Ha magamból indulok ki, nekem elveszett. Nem nulláról kezdte újra, hanem 60-ról, de eddig még minden alkalommal elveszett valami miatt a sorozatom, ha váltottam (legelőször a telefon váltás miatt, most az óra és app váltás miatt, de korábban is volt hogy csak Titanium Backup mentésből tudtam visszahozni, amikor a Mi Fit app pár hete megkergült).
-
Upo
addikt
Ha már próbálkozik az jó. Ha nálam minden "simán" megy, akkor is van hogy a res-nél 3-4-szer újra kell próbálni mire végigfut. Ha nem "simán", akkor többször is. Volt hogy egy hét pihi után lett jó.
Amúgy csak mondom, nekem a bip s a dobozból kivéve ugyanezt csinálta, egy frissítés komponens lement, utána ez a kép, nem csatlakozik, stb. Vagy 2 órán keresztül néha löktem egy újrapróbálkozást, akkor becsatlakozott, és kb. harmadikra ment fel a res, utána a font meg simán. De ez csak az első volt a kicsomagolás után.
Azóta volt már pár frissítés rá, de ott max. harmadikra végigment a kör a frissítéskor. -
Upo
addikt
Persze hogy küldött értesítéseket. Az óra működik, csak a türelmetlenség miatt nem egyeznek a verziók. Elkezdte a frissítést, felment a .fw, utána újraindul az óra, és jönne a hozzátartozó .res, amiben a menük vannak. Nekem ez a legutóbbi frissítésnél kb. 1 óra volt, újraindítás után ezzel a képernyővel nem akart csatlakozni. csak próbálta a csatlakozást, körözött az ikon. Mikor kidobta sok idő után hogy nem sikerült csatlakozni, akkor újra-t nyomtam. Párszor megcsinálta, otthagytam, később visszamentem, addig újráztam amíg egyszer elkapta. Neked is ezt kellett volna, nem pedig rögtön mindent elállítgatni és össze-vissza próbálkozni.
Döntsd el, hogy az amazfit-el vagy a mifit-el akarod frissíteni. Minden mást szedj le. Bluetooth menüben ha esetleg párosítva van, akkor leválasztani.
Aztán felrakni azt az egy appot. Az app jogosultságoknál mindent engedélyezni.
Az elég nagy hiba volt hogy az óra le lett választva a fiókról, mert úgy csak simán elkezdte volna a csatlakozást bejelentkezés után. De így még hozzá is kell adni megint. Aztán addig próbálni amíg össze nem csatlakozik, rájön hogy frissíteni kell, és megcsinálja.
A bluetooth és a helymeghatározás is (gps) legyen bekapcsolva! -
Indítsd újra az órát elvileg a bekapcsoló gomb hosszan nyomva tartva kikapcsolja , majd töltőre rakva bekapcsol utána a notify and fitnessel vagy a gadget bridgel párosítsd ( a párosítás nehezen szokott összejönni) utána a többi már menni fog . Eklektikus a siker ilyen téren, mert volt hogy mifit app háttérben futásával jött létre a kapcsolat és volt hogy anélkül sikerült sokadik próbálkozásra párosítani a GB-vel vagy a N&F alkalmazással .
-
Gyárit nem találtam , de a miui.hu-rol letöltöttem a magyar verziót amit te is linkeltél és ami külső eléréssel 404 [amazfit bip miui.hu] . Nyugodtan letöltheted a onedrive fiókomba töltöttem fel.
-
Nem olyan könnyű téglát csinálni belőle , notify and fitness for bip,gadget bridge gyári fw fel lehet rá erőszakolni (már kétszer tégláztam a bip-em és mindig visszajött a sírból) . lehet többször is neki kell majd futnod. Az amazfit párosítást szüntesd meg töröld , és a mifit appban próbáld meg újra párosítani , vagy a gadget bridgel ,notify and fitness, ha mifit-el összejön a dolog akkor frissíti a sw-t az utolsó gyárira. Ha bip lite van neked és sima bip fw került az órára akkor csak gadget bridge ,notify and fitness alkalmazással tudod visszarakni a lite-ra való sw-t. eme két custom app-al kézzel tegyél fel gyári sw-t az órára ( ne azt amit felkínál , mert az is okozhat gondot.)
-
-
TaylorPro
addikt
-
SztiviVander
addikt
Ha a négyzet forma jön be akkor esetleg a GTS? Minőségibb anyag, ugyanaz az rtos rendszer mint a bip-en és ugyanazokkal az appokkal működik mint a bip, csak némileg bővebb tudással (pl zenevezérlés van benne alapból) és fejlettebb szenzorokkal (komolyabb pulzus érzékelő, több irányú gyorsulásmérő). Az amoled kijelző minden előnyével (sokkal szebb és a direkt napsütésen kívül minden más környezetben sokkal jobban olvasható, nagyobb felbontás, ezerszer szebb színek) és hátrányával (always-on kijelzés esetén nagyon rövid üzemidő, direkt napsütésben kb annyira látható mint egy bármilyen amoledes telefon azaz érdemes a napnak háttal állva nézni) együtt. És igen, nyilván a "komolyabb" dolgoknak az árcédulája is komolyabb. Ha a használatoddal a bip elment több mint egy hónapot akkor ugyanolyan szokásokkal a gts kb két hetet fog menni (always-on nélkül persze, de pl a csukló felemelésre bekapcsolás nem meríti látható módon és amúgy is ha csak oldalt lógatod a kezed akkor max a macska látja raja az időt vagy metrón a melletted ülő/álló). Ha fontos a hosszú üzemidő is akkor ugyanezt tudja csak dupla akkora akksival (azaz kb havonta 1x töltéssel) és kerek formával a gtr. Sportra kb annyira jók mint a bip, azaz használható éppenséggel de már egy komolyabb hobbi szintű sportolásra kevés. Ha viszont neked bejön a bip féle kijelző és ragaszkodsz hozzá akkor ezzel a megoldással egy komolyabb kinézetű (és persze tudású) van, a stratos2 és a 3. De azok bazi nagyok (a kettesnek ráadásul a középső gombja eléggé tudja nyomni a kézfejet, szóval pl alváshoz nem igazán kényelmes) és bazi nehezek és még a 3-as se megy el egy töltéssel 8-10 napnál többet. Viszont sportolásra nincs ellenfele az árkategóriájában. A pace,verge, trex és az új ares órát azért nem is említem mert azoknak szerintem mindent lehet a kinézetére mondani csak azt nem hogy "komoly". Vedd sorra mi a fontos neked, azok alapján minimális kompromisszummal fentiekből szerintem tudnál választani. Vagy marad az hogy veszel egy másik bip(s)-et
-
DaDa
senior tag
-
linuxforum
csendes tag
-
bl4ze
veterán
Megoldódott valahogyan most
Gadgetbridge sem volt jó, azzal sem jelezte a hívást.
Le volt törölve a Mi Bandage, majd felraktam az előző verziót : 4.5.1.
Az valahogyan "nullázta" a BIP-et, mert a saját óralap eltűnt.
A régi beállításaimból csináltam egy visszaállítást : láss csodát, megint átveszi a hívásokat, és az elmulasztott hívás is működik !!!
Nem tudom mi oldotta meg, de megint megy -
bl4ze
veterán
-
amtibacsi
aktív tag
Próbáltam úgy is, de az olyan uncsi volt
Sárgát jobban látni. Nekem fontos a másodperc, sokszor melegítek kávét, ott meg fontos, mert a mikrón nincs
Mások mondták, hogy mérjem az időt bagollyal. Kiteszem az ablakba fél percre és az pont 30 másodperc, ennyi kell a kávéhoz
Megcsináljam uncsi fehérre ?
-
Hi!King
őstag
Szerintem a N&F tudja, bár nem vagyok benne biztos, hogy GPX-be is, nem csak TCX-be exportál, mivel nem próbáltam ezt, csak a Strava szinkronizációt, ami tökéletesen működik. Végül csak pár hétig használtam, mert órát váltottam.
Más:
A Mifit Facebook accountból exportálást azóta sem tudtam sajnos megoldani. Pótmegoldásként azt csináltam, hogy mivel ugyan rég töröltem, de nem kapcsoltam le a Google Fit szinkronizációt, ezért az kapott valami edzésadatnak tekinthető valamit, TCX formátumban, trackek nélkül, az összes túra kis darabokban, a futások egyben, de lépések alapján becsült távolságokkal (+10-15%), illetve az elmúlt 3-4 hónapból szinte semmi. Ami jó volt, azt is úgy kellett kiszelektálnom, mert simán munkába sétálást is futásoknak nézte, majd importáltam Stravába, így ha nagyon hézagosan is, de valami rögzült az elmúlt évből.Ma áttértem egy Polar M430 órára, ég és föld edzés szempontból, a GPS és a csuklós pulzusmérés sokkal pontosabb, tempóváltást is próbáltam, azt is sokkal jobban vette. Szvsz futáskor nem csak a gyengébb szenzor miatt béna a Bip pulzusmérője, hanem mert egyszerűen kicsi, és nem lehet úgy rászorítani, hogy ne mozogjon túlzottan. Ugyanakkor bár a Polarnak is vannak okosóra funkciói, azokban sokkal jobb a Bip, és hétköznapi hordásnál sokkal kényelmesebb is. Mondjuk jó lenne egyszer elérhető áron egy olyan óra, aminél a hétköznapi és az edés watchface is teljesen testre szabható, az egyik óra az előbbit, a másik utóbbit tudja.
Ennek kapcsán oda akartam adni a Bipet a feleségemnek, ő nem nagyon trackel, de hétköznap használta volna, viszont sehogy nem tudtuk rábírni a Samsung Galaxy J5 telefonját a párosításra (Android 9 van rajta, valahol olvastam, hogy 8-tól felfelé gyakoribb az ilyen gond), sem Mifittel, sem N&F-el, sem Master for Amazfittel. Előbbi nem is látja, utóbbiak szimplán nem tudnak csatlakozni rá, nem az órával van a gond, az én telefonomhoz factory reset után is tud csatlakozni. Végül feladtuk (én még csinálnám, de neki elege lett, nem engedi, hogy tovább próbálkozzak), most vagy odaadom valaki ismerősnek, vagy eladom.
(Nekem Xiaomi Redmi 4X telefonom van, azzal sosem volt párosítási gondom.) -
He-Nike
aktív tag
-
Fall-N
veterán
Én a hivatalos MiFitet. Úgyis csak azért van fent, hogy csatlakozzon folyamatosan a telefonnal a Bip. Persze óra számlapot is szoktam vele váltani, de minden másra a Notify and Fitness for Amazfit van használva.
Szóval a módosítatlan MiFiten nem tűnnek el a "helyi témák".
-
RpPRO
őstag
Van, hogy fekszem az ágyban, nyugodt a pulzusom, nem bírok elaludni, csak plafonbámulás van. Az óra pedig simán azt gondolja, hogy könnyű alvás fázisban vagyok. Ilyenkor utólag szerkesztem az időt. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, hogy az éjszakai mosdózást is könnyű alvásnak hiszi. Pedig fent vagyok.
-
Upo
addikt
Azért a hülyeséget ne terjesszük. Miért kell olyant beírni amiről fogalmad sincs? Azonos kategórián belül egy eszközzel használható. Karkötő, mérleg, cipő használható egyszerre, de mindegyikből csak egy. Nekem egy BIP és egy Scale 2 van párosítva. Ha másik karkötőt akarok párosítani akkor írja hogy a mostanit előbb válasszam le. Mérlegnél szintén. Cipőt tudnék még hozzáadni, arra nem akar semmit leválasztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával