Keresés

Aktív témák

• sanyi0629

csendes tag

Sziasztok!

Az alábbi nappaliban szeretném telepíteni házimozi rendszeremet zenehallgatáshoz, filmnézéshez. Nehézséget okoz, mivel a hallgató pozícióval szemben szeretném helyezni tv-t, ám fontos, hogy a hallgató pozíció mellett szeretném, ha egy 2.1m (vagy hosszú fal melletti elhelyezés esetén akár 2.1m+1.5m kanapé egymás mellett) hosszú kanapé egészéről élvezhető lenne a mozi.
    A rendszerem Pioneer VSX-819H, KEF C7 5.0 és JBL ES150P mélysugárzó szett. Alapvetően zenét is extended stereo, tehát 5.1 módban hallgatok, és szeretném, ha a rendszer képességeihez mérten a legnagyobb teret sugározná be, esetleg akonyh irányába is. A keleti (jobb) oldalon és déli oldalon is van nagy ablak. A déli ablak elé tehetem a tv-t? (szemsütő nap veszélye miatt). A rendszer elemei tehetők rendelkezésre álló terület legszélsőbb sarkaiba (tehát akár a szoba sarkaiba), középre irányítva, vagy gyengécske lehet így a hangzás? A hosszanti vagy a keskeny oldalra érdemes a front párt tenni? Előre is köszi a válaszokat!
    A képet sajnos nem sikerült feltölteni....De valójában egy 3.5m széles (K-NY) és 6.3m hosszú (É-D) nappaliról van szó, amit északi oldalról a vele egy térben lévő konyha (plusz 3m hosszú, fontos lenne ott is hallani valamit a zenéből), délről pedig egy üvegfal határol, aminek az ajtaja nem lesz nyitogatva, tehát oda is mehetne az erősítő.
    Köszi!

• sanyi0629

csendes tag

Ma megérkezett a kef c7 szettem. Nemrég sikerült csak bekötni, így halkan járatom egész éjszaka. Belőttem az erősítő mikrofonos beállítását még a legelején, az elég hangos jeleket küldött a hangfalakra, remélem nem lesz baj, hogy ezzel indult a membránok élete, mert kímélni akartam.
    Első (biztos lesz még) problémám: eddig ha laptopot (acer aspire) rákötöttem hdmivel (nvidia g105m)közvetlenül a tv-re, akkor volt rajta kép is, és hang is. Ha erősítőre kötöttem (Pio vsx-819) ugyanígy, akkor volt hangom a hangfalakon (a képet soha nem néztem, a laptop volt a megjelenítő, mert egy régi tv volt ebben a helységben, nm volt hdmi). Most viszont LG lcd tv-t tettem a rendszerhez, így már az erősítőből kijövő kép is érdekelt volna. Viszont ha a tv-t az erősítőből kijövő hdmi-re kapcsolom, akkor nem csak, hogy képet nem látok (zaj szerű villódzáson kívül), hanem hang sincs a hangfalakon. a notebook kép is ugrik egyet, mint amikor átteszi tv-re a képet, de mégsem. Ha kikapcsolom a tv-t, akkor már van hangom.
    Van valami beállítás az erősítőn, amiről nem tudok? Gondolom, a videókártyámmal nincs gond, hiszen a korábbiak alapján hangot és képet is küldött hdmi-n keresztül. Az erősítőnek tudnia kellene a képet és hangot továbbítani, nem? Ráadásul a tv-re semmi nem kerül, se így, se úgy. Az Nvidia panelem bekapcsolt erősítő és tv mellett sem lát másodlagos megjelenítőt.
    Tud valaki segíteni?
    Első hallásra tetszenek a hangfalak, de majd csak holnap hangosítom fel, illetve tesztelem.

• sanyi0629

csendes tag

válasz BBéci #15472 üzenetére

az a baj, hogy elfelejtettem, mit ajánlott a srác, és már nem akartam ezzel újra zavarni, feltartottam ma eleget, ő ajánlotta a C7 és proson párost is. Sinus live ofc talán, ez van a honlapjukon, és rémlik is.

• sanyi0629

csendes tag

Elvileg a Streamaudioból rendelném a kábelt.

• sanyi0629

csendes tag

Ma megrendeltem a KEF c7 5.0 szettjét, később proson rumble 8 lesz valószínű hozzá.
    Majd elválik, jól döntöttem-e.
    Kábelt tudnátok hozzá ajánlani? A frontokra jobb kell, vagy elég mindenhová ugyanazt? 2.5mm kábelt terveztem, de nem tudom, milyen márkát érdemes, vagy hogy érdemes-e vastagabbat venni? Egyelőre banándugót nem tervezek rá, majd egy kicsit későb.
    Remélem, azért a sub nélkül is lehet majd mozizni vele.

• sanyi0629

csendes tag

A Polkaudio TSi 400 + 200 + CS10 szettje van valakinek? Milyenek a basszusai?

• sanyi0629

csendes tag

válasz nyurga82 #15349 üzenetére

Neked is c7 szetted van, ha jól tudom. És visszaolvasva láttam, hogy Denon vagy pio 919-1019 között válogattál annak idején. Milyen erősítőd van most a szetthez? Pioneeren hallgattad esetleg annak idején a c7-et? Tetszett a hangzása, pl. a Denonnal összevetve?

• sanyi0629

csendes tag

válasz BBéci #15357 üzenetére

Értem, de én, aki most ismerkedik a házimozi és jó rendszerek világával, és lényegében még nem is hallottam normális hangfalat élőben szólni meg fogom hallani azt a torzítást, olyan hangerőnél, ami egy 50m3 szobában hangosnak nevezhető?

Másik oldalról, az említett jbl e80, es80, iq50 hangfalak a c7-hez képest már halkan is megfelelőbb hangzást produkáló, hangosan kevésbé torzító, jobb minőségű hangfalak kategóriájába tartoznak, vagy sokkal magasabb kategóriákra kell érteni a jó minőség alsó határát?

Tehát a fennt említettek közül torzítás és minőség szempontjból mindegy melyiket választom?

• sanyi0629

csendes tag

Az IQ50 vs KEF C7 vs Quantum hangfalak tudnátok mg esetleg véleményt mondani?
    Ennek hiányában, a pio erősítmet és az igényieimet, meg az anyagi lehetőségeimet, illetve a c7 tulajok megelégedettségről árulkodó korábbi hozzászólásokat figyelembe véve (a hiányosságokat nem figyelembe véve), illetve fekete színű raktárkészleteket is szem előtt tartva, azt hiszem, rövidre zárom a sztorit, és megelégszek a c7 5.0 szettel, meg c4 subbal, összesen két kilóért. Biztos jó lesz, még egy kis megerősítés hiányzik, főleg arról, hogy adott esetben lehet-e rajta "bömböltetni" is valami zúzós zenét, mert egy teszt szerint maradni kell a "szobahangerőnél" a c7 esetében. Illetve hogy marad-e dinamika halk zenehallgatásnál is. Ha ezen segít, akkor esetleg c4 láda helyett szóba jöhet polkaudio psw110, 125 vagy valami más, ha esetleg van ötlet, ami best buy a kb 80-90 ezerig tartó kategóriában.
    Aztán hadd szóljon :)

(Ja, és így még pénz is marad az említett ps3-hoz. Aztán ha meg kiköltözök egyszer a panbelból egy villába, akkor majd elválik, hogy annak a nappalijához lecserélem-e a rendszert valami komolyabbra :)

• sanyi0629

csendes tag

Sajnos a jbl e80as szettje úgy tűnik, tényleg ninbcs már sehol, főleg nem feketében, MMeken sem, Streamaudioban sem, és nem is lesz. Azt hiszem másfelé gondolkodok..

Bár a jbl e80nak tetszett a hangja, de mivel nincs, lehet maradok a
    - KEF c7 sorozatnál, 5.1ben, kb. 200ért... vagy kicsit magasabb áron versenyképes lehet-e még az
    - 5.0 KEF iQ50 mély nélkül,
    - esetleg a Magnat Quantum 555-553-center szett

(sajnos ezeket tényleg nem tudom meghallgatni, tegnap sem sikerült semmit hallgatnom, pedig Pesten voltam, és részben erre is készültem). Vagy az IQ50 és magnat már felesleges a pio VSX819emhez, főként rockhoz, 20nm-re?

kicsit offtopic, de PS3-at tervezek venni, ez pótolhat egy sima BR lejátszót? Játék miatt kellene xbox vagy ps3, de ha ps használható BR lemezek (nekem) teljes értékű lejátszásához, amíg nincs pénz rendes playerre, akkor amellett döntenék. Ha mkv-t lejátszik, akkor végképp.

• sanyi0629

csendes tag

válasz Vidala #14981 üzenetére

Dehogy vezerttél félre, én nem voltam elég figyelmes. Na most meghallgattam egy jbl e80 és eS90 frontpárt, bár előbbbit H/K, másikat Denon erősítővel, Metallicával. Nem volt rossz, bár az eladó szerint a pioneerem lightosabban szól a JBL-ekkel. Hár remélem azért még élvezhető marad.

BBéci: attól, hogy nem igényli az erősítőm az ES hangfalakat, még gondolom érezni vele esetleges különbséget, vagy már ténylegesen kevésnek is bizonyulhat ehhez a szériához?

Egyébként most lehet még feljebb tudom tornászni a keretet, legalábbis 5.0 rendszerre költhetőt, akkor viszont márciusban nem tuti nem lesz hozzá subom, csak jóval később. A JBL e80 és es80 5.0 szettek között árban és minőségben alternatíva lehet a Kef iq50 5.0 szettje? Metál zenére ajánlottátok sokat a JBL-t és a KEF c7-et is, de az iq50re nem emlékszem.
    Sajnos az e80 szettet tényleg nem találni feketében, jó áron.

• sanyi0629

csendes tag

válasz Vidala #14968 üzenetére

Vidala, neked nem sima E80-as szetted van, hanem ES80-as? Korábban meggyőzően írtál nekem a JBL hangfalaidról, az melyikre vonatkozott (végülis ott nem írtál típus számot, de én az e80 felől érdeklődtem)? Hetek óta kifejezetten a JBL E80 5.0 szettjéről álmodozok, úgy néz ki netdepoban 180 kiló, ha kicsit olcsóbb lenne, már meg is lenne rá a keret. A lényeg, hogy most olvastam Festina beszámolóját, ami alapján megint el kell gondolkodnom, mert igen megható volt.
    Szóval ha minőséget/ értékállóságot, ár-érték arányt, meg ésszerűséget és kihasználhatóságot nézzük, a 20nm-es panel szobámba Pioneer VSX-819 mellé, sok, főleg kemény, kevesebb lightos zenére, esetleg párom klasszikus cd sorozatára, majdan alkalmanként mozira is, blu-rayre mi lehet a jobb választás:
    160-180 ezerért az E80 5.0 szettben, majd még jövőre kb 100ért lesz hozzá egy subom is, és kész a rendszer, vagy
    ugyanezen áron 160-180 ezerért csupán egy pár front ES80, illetve a plusz 100ból kibővít 5.0ra, és a távoli jövőben, még egy év múlva ahhoz még egy szub.

Mi lehet a jobb taktika? Élvezzem az életet egy teljes rendszeren mihamarabb, vagy gyűjtögessek szép lassan, türelmesen? Azt is figyelembe véve, hogy még lejátszó is kellene, meg majd egy jó Tv, stb, és valójában elég megterhelők is ezek az összegek (már-már pofátlannak érzem magam ennyit költeni :) A másik kérdés, hogy mire hosszú távon összeáll a rendszer, akkor úgyis le akarom majd cserélni a piot, de ahhoz már kellenek majd új hangfalak is megint.

• sanyi0629

csendes tag

Szerintetek a KEF c7 (150) vagy JBL e80 (170) 5.0 szettek ára fog lejjebb csökkenni, esetleg karácsonyra tekintettel év vége felé, vagy hangfalaknál ne nagyon várjak erre? a jbl e80 esetében több helyen kifutó terméknek van írva, tapasztalat szerint azért lesz még egy ideig a piacon, vagy örüljek, hogy még lehet kapni :) ?

• sanyi0629

csendes tag

Valószínű buta kérdés, de csak kíváncsiságból, ideiglenesen... Jelenlegi frontjaim régi 30w-os noname hangszórók. Ezek mellé, aktív szubként ráköthető az erősítőre egy 2.1 philips szett (típusát nem tudom most, de kb. 10.000 Ft-volt) mélyládája? A hangfal aktív, 3.5mm-es jack a bemenete, és a mélyláda hátulján lévő csatlakozóról kapja a hangot a két oldalsó (saját) hangszóró, ezeket egyszerűen kihúznám.

• sanyi0629

csendes tag

válasz jones965 #14344 üzenetére

A korábban linkelt Polkaudio Tsi 300 szett jobb választás lehet a KEF C7 vagy JBL E80-nal szemben rockzenéhez?

• sanyi0629

csendes tag

válasz Vidala #14188 üzenetére

Köszönöm Neked is a részletes beszámolót, sokat segít a gondolkodásban. Amit tovább folytatok, illetve keresem az alkalmat, hogy valahol meghalgassam a JBL e80 és KEF c7-et. Bár kicsit lelombozott a fórumtárs írása, hogy fekete JBL-t nem igazán kapni. Pedig én is arra hajtok. Minden esetre várom még az építő jellegű hozzászólásokat jó frontokat illetően 100 ezerig.

• sanyi0629

csendes tag

válasz BaLee #14163 üzenetére

Köszönöm szépen a részletes választ. Továbbra is gondolkodok, még várom Vidala ismertetőjét is, ha van rá mód, vagy másét.
    Ricsik: a Jamo 606 szettet néztem én is, külsőre tetszik is nagyon, és ezt az egyet kki is tudnám itt helyben próbálni az MM-ben, lehet, meg is teszem, csak azt írta valaki, az oldalsó mély hangszórók miatt problémás lehet az elhelyezése 4x5 m szobában, szekrénysor mellett. Egyébként 140-ért van 5.0 szettben. De az eddig olvasottak alapján inkább a KEf C7 vagy JBL E80 felé hajlok talán.

• sanyi0629

csendes tag

válasz BaLee #14135 üzenetére

Vidala és Balee!

Remek, mert egyikőtöknek JBL E80, másiknak KEF C7 van. Pont e kettő között vacilálok most. Valójában ahogy most nézem, mind a kettőből kb. 95 körül tudnék venni egy front párt újonnan. Szóval az ár nem lényeg ilyen szempontból. Ha jól emlékszem (sajnos már telítődtem a sok infóval) mindketten hallgattok keményebb muztsikát is rajta. Ha nem akkor is... Tudnátok esetleg jellemezni egy kicsit a hangfalakat. Mindkettő azért érdekel, mert ha jól tudom, zenehallgatáshoz erősek basszusban, önmagukban is. Ez egy szempont, de szempont az is, hogy emellett tisztán szóljon, és a közép és magas tartományban is szép legyen a hangzása. Legyen ütős úgy a Metallica mint Mozart. Mit gondoltok erről? Mindkét típusról olvastam olyat külföldi oldalakon hogy a közép elég lapos, meg hogy tompán szólnak. Illetve itt is írták, hogy talán túl sok a basszus is benne, amitől azért félek, mert volt egy (gagyi) hangfalam amiben basszus ugyan volt de más nem. Vagy ez a "tompa" hangzás annyira tompa csak, hogy földi halandó úgysem veszi észre? Lehet tudni, hogy a Pioneerhez illik-e az egyik vagy a másik? A hozzászólások alapján, a JBL alapvetően minőségibb cucc? Tudom, ki kell próbálni a hangfalakat, de egyrészt ha eljutok egy szaküzletbe, akkor célirányosan akarok menni, és ha tetszik, amelyik mellett döntöttem, akkor meg is vásárolni, másrészt a saját erősítőmet nem fogom tudni vinni valószínű. És azt is tudom, hogy ilyen árban ilyen erősítővel, ami radásul házimozi erősítő, nem kell zene téren csodát várni, de azért szeretnék valami olyat, ami átlagos halllású embert megörvendeztet kicsit.

• sanyi0629

csendes tag

Sziasztok!

Most eléggé egy KEF c7 vásárlásán gondolkodom, mint mondottam, főként rock zenéhez, pioneer vsx-819 erősítőhöz. Esetleg a c7 és JBL E80 közötti döntésben tud valaki érvelni? Az E80 van még kb. hasonló árban.

Üdv

• sanyi0629

csendes tag

válasz Vidala #14050 üzenetére

Köszönöm szépen mindenkinek!

A Kef C7-ről vna valakinek részletesebb tapasztalata, véleményE?

• sanyi0629

csendes tag

Sziasztok!

Régóta olvasom a fórumot, és most elég messzire vissza is olvasgattam, de nem áll össze a kép.

Pioneer VSX-819H erősítőm van. Tudnátok hozzá javasolni nekem hangfalakt, mit érdemes vennem? Egyelőre csak zenét hallgatok rajta, 2 régi hangfalon. 95%-ban kemény zenét, metált, stb más aggresszívet, sok dobbal, basszussal. A koncepcióm a következő:
    -vagy most költök 5.0 rendszerre maximum 110 ezret és később kb. 50-et szubládára, és megvan a teljes rendszer.
    -vagy kb 80 ezerért veszek 2 frontot, ami szubláda nélkül is elég erős, és élvezem vele a zenét, majd később még kb 100-ból jönne hozzá a többi hangszóró meg a sub, és a mozizás.

Meghallgatni sajnos nem sok lehetőségem van Miskolcon, ezért várnék véleményeket mi az amivel szépen szól a gitárzúzás. Persze kérdés, hogy a Pioneerem megfelel-e erre a célra. Most két 30W-os hangfalam van, csodát nem várok, de nem is vagyok elvarázsolva eddig, nem sok basszust ad a rendszer (remélem, csak a hangszórók miatt).

Tehát leginkább ütős frontok érdekelnek, vagy best buy 5.0 rendszerek, szubládával.

Bocsi a sok betűért, de igazából írás közben fogalmazódik meg bennem, mit iss szeretnék.

A MM-ban láttam egy Jamo 606 HCS3 5.0 szettet 140-értot kb.( Külsőre nagyon tetszik, és láttam, hogy a frontok alján van még mély hangszóró? Ha lehet kapni ennek frontjait külön, ez jó választás lehet?

Előre is köszönöm segítségeteket!

• sanyi0629

csendes tag

Laptopot szeretném összekötni HDMI-n keresztül erősítővel, zenehallgatáshoz. 10méteres kábel minimum kell, de nem sokkal drágábban van most a közelben egy 15 méteres. (kb 4000 ft) Sokkal rosszabb les a minőség, ha 15 métereset veszek? Vagy ilyen gagyi kábelnél már mindegy az aplusz öt méter? Személy szerint jobb lenne a hosszabb.

• sanyi0629

csendes tag

Szerintetek mi lehet a különbség a Pioneer VSX-819és VSX-819H között? Egy H nélkülit rendeltem, remélem semmiben nem tér el attól, mint amikről olvastam "H" jelzésssel.

• sanyi0629

csendes tag

Az AVplanetben van egy vsx-819-es 85.000ért akciósan. Szerintetek rendelhetek tőlük nyugalommal? Hivatalos magyar garanciát adnak, vagy ezek valami küllföldi cuccok? Kell izgulnom, hogy esetleg hibás cucc jön ki?

• sanyi0629

csendes tag

Továbbá mint amatőrnek, szükséges lenne nekem a bemérő mikrofon megléte, vagy ezért nem érdemes még tovább bonyolítani a dolgokat?

Esetleg a Yamaha HTR 6230 még jó lehet nekem? Erről kevés infót találtam, és nem tudom, tud-e hangot levenni HDMI-ről, illetve a HD megy- neki? Ez lenne még kb 65-70.000 körüli áron.

• sanyi0629

csendes tag

válasz Vidala #10442 üzenetére

A pio miért tetszik neked aszemély szerint jobban? És akkor miért racionálisabb az Onkyo?

• sanyi0629

csendes tag

válasz BBéci #10445 üzenetére

De átlagember azért házimozi erősítőn is élvezheti a zenehallgatást? Pl. az Onkyo 308-on?

• sanyi0629

csendes tag

válasz #09634560 #10446 üzenetére

Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
    Az eddigi "erősítőm" egy régi, dögnehéz, orosz noname, piacos rádiós erősítő, a hangszórók a gyárilag hozzá adottak. Szintén nem tudom a nevüket, de egész jól szóltak eddig az én fülemnek). Az erősítő elromlott, és javttatás helyett gondoltam, belekezdek valami újba, ha már így alakult, mert tudom, hogy azért lehet ettől jobb is.
    Szerintem a VSX819 vagy Onkyo 308 lesz, mert a többi , ami HD-s, már kicsit drágább.

• sanyi0629

csendes tag

Sziasztok!

Onkyo Tx SR 308 vagy Pioneer VSX 519 vagy VSX819 megvételén gondolkozom a napokban. Legfőképpen laptopról hallgatnék zenét egyelőre, jack vagy HDMI (SPDIF) kimeneten keresztül, és egyszerűbb (Orion ) dvd lejátszót kötnék hozzá.

Egyelőre csak a zenehallgatás érdekel, 2 régi hangfallal. Nem vagoyok

Viszont hosszú távra tervezek. Később vennék hozzá 2 rendes hangszórót, végül pedig egy Blu-ray lejátszót, és kibővíteném 5.0ra vagy 5.1re a hangszórókat (kb. 1 éven belül lenne meg minden).
    Ekkor a zene mellett a házimozizás is fontos lenne, kb. 70-30% (zene-mozi) arány.
    A szoba 20nm panelszoba, de költözés esetén is szeretném használni akár kicsit nagyobb szobábasn is. (majd egyszer).

Alábbi kérdéseimre várnám szíves válaszaitokat:

-a 3 erősítő közül melyiket ajánljátok?(max 80ig mennék, 308-at láttam 75000ért, 519V-t 72000-ért, 819-et 82000-ért). Lehet ezeket esetleg már olcsóbban is találni, miskolcon valami bemutatóterem?
    - jelenleg az erősítőre elmenne minden pénzem, 2 db régi típusú, 30Wos, gagyi (nagy régi videotonokhoz hasonló) közepes dobozméretű hangszórót használnék hozzá először (kapcsos csatlakozója van). Ha veszek hozzá új vezetéket, és azzal kötöm a vadiúj erősítőre, élvezhető lesz? Hallható lesz ezen a régi hangszórón a hangminőségbeli változás? illetve nem mehet tönkre a 30w-os gagyi hangszórótól az erősítő? Inkább meg se próbáljam rátenni a régi hangszórókat?
    - az 1.4hdmi szabvány tudja, hogy a laptop hdmi-ről jövő jelből levegye csak a zenét, zenehallgatáshoz. A számítógéptől ez teljesen független? SPDIF opció van rajta, meg ha tvre megy a hdmi , akkor a f kép mellett a hangot is átviszi. Ez a 3 erősítő mindegyike tudja az 1.4 hdmi-t, ha jól tudom.
    - jobb a hangzás hdmi-n keresztül, mint gagyi jack dugós kábelen, füllhalgató kimenetről rákötve az erősítőre?

Nem vagyok whitefül, de szeretnék valami szép hangzást laptopos zenehallgatáshoz, meg majdna blueray házimozihoz. Egyelőre egy jó erősítővel szeretném kezdeni, ami viszonylag időtálló, és hozzá lehet veszegetni idővel hangszórókat és lejátszót, úgy, hogy mire összeáll a teljes rendszer, ne kelljen rögtön új erősítőben gondolkodni.

Köszönöm szépen előre is a segítséget,

Üdv
    Sanyi

Aktív témák

Hirdetés