- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tomate #26442 üzenetére
De az más fajta... az azonos fajta olcsóbb.
-
Gál István
senior tag
-
python1
veterán
válasz
Tomate #21919 üzenetére
Így van.
[/P]Mondjuk ha sokan szeretnének moziszobát vagy akusztikai csapdákat,hang elnyelőket,rezonátorokat.Akár a meglévő nappali részbe kialakított mozi szigetet szeretnék kicsit mozi szerűbbé változtatni,igényesíteni.Annak szívesen ha tudok segíteni segítenék,akár olcsóbb barkács szinten is kreatív megoldásokkal.
-
törölt tag
válasz
Tomate #20718 üzenetére
Sajna nem vagyok PH ügyeletes...
200ig azért ne mert előfordulhat,hogy ha nagyobbb sávszélen nem kap terhelést,mikor a többin igen, ott white noise(fehér zaj) keletkezhet és zúghat-búghat is. Olyan 20-30%-ot szoktunk ráhagyni mert nincs olyan áramkör ami pl 80 Hz-en teljesen átenged és 81-en vsizont teljesen zár (elvág). De ezt leirtuk már korábban is.
Ez a tudás nekem régről való,Béci vagy más esetleg kijavit. -
törölt tag
válasz
Tomate #20714 üzenetére
Igen,minden erősitőn van ilyen beállitás és erősitőn pl általában 80 hertzre állitjuk,satellitek esetén feljebb,jobb állók esetén lejjebb is mehet, és a subon mindnnképp feljebb, az erősitőnél beállitottnál,akár maxra is teheted.
Y kábelt még nem használtam,nem ismerem,csak az 1:1-et. -
törölt tag
válasz
Tomate #20710 üzenetére
Crossover frquvency:=keresztvágási frekvencia: a beállitott értékig fog az mélynyomód hangokat leadni. Phase:Itt is ugyanaz és az On itt 180 fokot jelöl. Akkor kell bekapcsolnod,ha a center és a sub közötti távolság a hallgatási ponttol mért távolság különbsége kb 150 vagy ez feletti cm. Rigth inputba kell bekötnöd a subkimenetet.
-
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20624 üzenetére
Hali!
A TMT3- ban ahol a HDMI kimenetet beállítod, ugyanazon a panelen kellene lenni egy kis lenyitható fülecskés mezőnek, ahol van kb. négy lehetőség. Melóhelyen vagyok, így nem tudom pontosan leírni, de olyasmi hogy: érintetlenül kimegy a hang, lekeveri DD vagy DTS- be, pcm formátum, és még valami talán. Nem árt ha a legújabb verziót használod, azt olvastam hogy régebben volt gondja a TMT3- nak a HD hangokkal. Van már 5- ös verzió is, ott az AV center fülnél találod a fentieket.
A kábel valóban lutri, mármint egy jó kábel nem fog ártani, de nem biztos ugye, hogy ez a gondod. Nekem itt a fórumon a Kácsa audiót ajánlották kábel ügyben, bemész elmondod mi a gond, kifizetsz egy kábelt, hazaviszed és jó esetben örülsz. Ha nem, visszaviszed és kész. Nagyon korrektek. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20620 üzenetére
Igen, az erősítőt és a mélyládát köti össze. Egész pontosan egy Inakustik Y- Subwoofer kábel.
Amivel gond volt az egy 400 forintos kábel volt. Folyamatosan búgott a mélyláda, nem hangosan, de rohadt zavaróan. Nem biztos hogy nálad is ez a probléma, csak azért írtam, hogy ilyen is lehet. Én speciel magamtól rá nem jöttem volna. Azt mindenesetre megtanultam, hogy sajnos a kábelekre is "sokat" kell költeni.
Többcsatornás lpcm- nél a 4870- es kártyád kiküldi szépen a tömörítetlen hangot az erősítőnek( nem bitstream). A hang rendben lesz, de az erősítő nem fogja kiírni, hogy most pld. DTS HD vagy TRUE HD jelet kap. Nálam így bizonyos hangbeállítások inaktívak az erősítőn, de engem ez nem zavar, mivel amúgy is off- ra voltak rakva. Kipróbáltam egy 5650- es kártyával is, ott semmi macera nem volt.
A lejátszó progiban pld.: TMT3 beállítod a HDMI kimenetet és hogy ne nyúljon a hanghoz, így már az erősítő is kijelzi ha mondjuk DTS HD jelet kap. Ehez persze kártyát kell cserélned. A 4870- el ugyanitt azt kell beállítanod, hogy rakja pcm- be.
Majd kijavítanak itt a szakik, ha nem jól írom, de az elmúlt napok nyomozásából azt szűrtem le hogy: a DTS HD vagy Dolby TRUE HD veszteségmentes tömörítést alkalmazó hangformátum, az lpcm meg tömörítetlen adatfolyam. -
Errtu11
csendes tag
válasz
Tomate #20606 üzenetére
Hasonló mélynyomó búgásom nekem is volt. Gyanakodtam mindenre, össze- vissza szereltem, na mondom beszoptam: földhurok. Egy kedves barátom megunta az egy hetes szenvedést és megajándékozott egy jó minőségű kábellel. Az eredmény a tökéletes csend lett. Nekem is 4870 van, multichanel pcm- et tudsz vele kiküldeni.
-
Gál István
senior tag
válasz
Tomate #20384 üzenetére
Bocs, nem vágom az előzményeket de ha még nem vettted meg a vsx-520-at akkor szerintem menj még 1 kört mert ahogy BBéci is írta nem sok jóra lehet számítani egy ilyen gép esetében. Persze az elvárásoktól függ minden...
-
Tosee
őstag
válasz
Tomate #19693 üzenetére
És akkor egy ilyen bemenettel rendelkező erősítővel működni fog az általam leírt összekötés?
Tehát 5.1...
vga -> hdmi -> lcd tv -> optika -> erősítő vagy házimozi?
Viszont ebben az esetben ha pc-ről játszom le az adott filmet, akkor hang sem lesz, nemhogy 5.1... mivel a vga-m nem hajlandó hangot továbbítani!
Vagy esetleg másképpen is össze lehetne kötni a dolgokat? -
Tosee
őstag
válasz
Tomate #19691 üzenetére
Konkrét házimozi-t nem néztem ki... ezek alapján tudnám eldönteni, hogy melyik lenne jó választás számomra!
Videókártya egy geforce gts250... de hdmi-n nem igazán akar hangot kiadni! Jelnleg rá van kötve lcd-tvre de akár hogyan állítottad driver-t cseréltem semmi (még az spdif kábelt is rádugtam az alaplapra majd a másik felét a kártyára)
Amiket néznék az MKV, DVD, esetenként divx -
Diplomata
aktív tag
Ez van,ilyen rendszereket felesleges is behozni a topikba,úgyis ez lesz a válasz.Meg kell venni aztán chips-es zacskó nyomorgatásával álcázni a hangszóróból jövő zajokat.
De egyébként ennyi pénzért újonnan egybe rendszer,nem nagyon van jobb az igaz.Talán a Panasonic márka egy fokkal a kategóriában.
-
BBéci
legenda
Azon töröm a fejemet, hogyan tudnám megfogalmazni a véleményemet, hogy ne bántsam meg a barátodat és téged se.
Ez nem házimozi, hanem valami rossz vicc, az ellenségemnek nem ajánlanám. Egy valamirevaló szubláda, vagy használt erősítő kerül ennyibe. Kidobott pénz lenne megvenni. -
e.vid
senior tag
Pl. Onkyo TX-SR576, de egy picivel 100k felett a Yamaha RX-V663-as jó választás lehet.
-
fury71
aktív tag
Én a Line Input: Left RCA csatijára dugtam az erősítőből jövő kábelt. Így is teljesen jó az összekötés.Az alábbi mélynyomónak is két RCA bemente van. Nekem is ilyen van. Polkaudio PSW10
Azonban lehet Y kábelt kapni amivel ha akarod gond nélkül lehet összekötni a mélyet az erősítővel. -
dabadab
titán
Ugy tunik, hogy ez a melylada sima sztereo erositohoz keszult es sajat maga akarja kivalogatni a melyeket. Elso nekifutasra megprobalnam beledugni az erositobol kijovo melyladajelet mundjuk a bal felso RCA-ba (left line level input), a crossover freq tekerojet meg maximumra huzni. A tuti megoldas valami olyasmi lenne, ha barkacsolna ra megfelelo bemenetet a felesleges szuro utan, de errol a tobbiek biztos sokkal tobb okossagot tudnak mondani.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest