- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Aktív témák
-
Tompo92
senior tag
válasz
sanyi0629 #48200 üzenetére
Hali..
Nem tudom ,hogy jó helyre írok e ezzel kapcsolatban de azt igen ,hogy itt biztos tudtok rá mondani valamit.
Gondolom itt vannak páran, akik erősítőt, márkásabb hangfalat és egyéb hangtechnikai eszközt használnak.
A kérdésem csak annyi hogy Hangfalból melyik gyártótól lenne érdemes vásárolni.
Behringer vagy Cakewalk by Roland?
Azt még hozzá tenném hogy zene íráshoz lennének, nem zene hallgatáshoz.
Ezek Studio Monitor kategóriába vannak. -
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #15637 üzenetére
Elolvastad rendesen az erősítő használati utasítását?
Én valami beállítási dologra gyanakszom. De azt se zárd ki, hogy esetleg rossz valamelyik HDMI kábeled. Mikor nekem megjött a cuccom, vagy 1.5 órát szenvedtem, mert sehogy sem akart képet adni a TV erősítőn keresztül csak néha egy-egy zöld villódzás. Nekiálltam cserélgetni a kábeleket és kiderült, hogy a vadi új Kácsa HDMI kábel rossz. Visszaküldtem, ott sem volt jó, ki is cserélték.
Az erősítőnek a képet mindenképpen tudnia kell továbbítani, de ha eddig így hang is szólt akkor szerintem a hangot is leveszi HDMI-ről.
Gondolom direktbe a tv-re rákötötted HDMI-n a laptopot és úgy jó minden?
Remélem megoldódik a probléma, mert kíváncsi vagyok neked hogy tetszik a rendszer. Nekem is ilyen van.
-
nyurga82
tag
válasz
sanyi0629 #15359 üzenetére
Az az igazság hogy még semmim nincs se erősítő se hangfal. Az a baj, hogy itt vidéken messze Pesttől nincs lehetőségem hallgatózásra. Még mindig agyalok h mit vegyek. Kef C7-ről BBéci lebeszélt helyette a Polk Audio Tsi 300-as szettet ajánlják, meg most megnézem a Mission Mv8-ast (neten
)
Erősítőből már elfelejtettem a Pio-t csak Denon vagy Onkyo, ami megfizethető és jó. -
jones965
Modder
válasz
sanyi0629 #15347 üzenetére
-kicsit offtopic, de PS3-at tervezek venni, ez pótolhat egy sima BR lejátszót? Játék miatt kellene xbox vagy ps3, de ha ps használható BR lemezek (nekem) teljes értékű lejátszásához, amíg nincs pénz rendes playerre, akkor amellett döntenék. Ha mkv-t lejátszik, akkor végképp.-
Én úgy tudom, hogy lejátsza az mkv állományt is, ráadásul alkalmas lesz a hdmi 1.4 szabványra is. Benne van az összes hangformátum kodekje, tökéletes választás egy otthoni szórakoztató központnak.
-
Zozzy
aktív tag
válasz
sanyi0629 #14976 üzenetére
Ha van lehetőséged, nézz körül alaposan MM-okban, Saturn, Electroworld, meg más hasonló helyeken, ahol lehet elfekvő készlet ilyen szettekből. Nekem is szerencsém volt áprilisban, az általad is keresett JBL Northridge E 5.0 szettet egy kis alkuval 120-ért sikerült elhoznom, cseresznye színben, bár én azt is kerestem. Később meg az E150P subot is megvettem hozzá 60-ért, igaz azt már nem onnan, de így is bőven akciós volt ennyiért. Kifutó készlet, utolsó, esetleg kiállított darabok vannak belőle boltokban, így jó eséllyel tudnál alkudni szerintem bárhol.
Gyakorlatilag 180-ból kijött így az 5.1, és a mai napig nem győzök betelni vele, igaz sosem voltam leülős zenehallgató, de a háttérben szinte állandóan megy a szomszédok legnagyobb örömére.
Így aztán meg is dőlt az is, amit az elején gondoltam, hogy 50-50%-ban fogom filmnézésre és zenehallgatásra használni, mert ez az arány jelenleg 5-95 a zene javára. -
Vidala
senior tag
válasz
Nem, nekem egy JBL ES szettem van. Elnézést kérek, ha korábban megvezettelek volna, nem állt szándékomban. Azt gondoltam tudod, mivel már korábban is többször szóba került. Amúgy meg minden rajta van az adatlapomon.
Ugyan elvileg az ES az E széria "utódja", de én személy szerint komolyabb különbségeket véltem felfedezni a kettő között, ami persze nem jelenti, hogy az E rossz lenne, sőt. Meg kéne hallgatnod őket, mert csupán beszámolók alapján nem olyan egyszerű. Ha valami - már elnézést - szutyokról "váltasz", akkor mindkettő egyértelműen komoly előrelépés, de az hogy a te elvárásaidnak, fülednek melyik felelne meg jobban, azt már nehezebb megjósolni. Nálam hamar eldőlt, mert az ES-el összevetve az E tompább, kevésbé részletező és levegős benyomást tett rám, pedig amúgy az is rendben van.
160-180 környékén van még egy két jobb darab, amiből szintén lehet válogatni. Csak egy-két példa: Polkaudio Tsi széria, KEF C7, Mission MX, Wharfedale Diamond, Infinity Primus.Ha egy-két éven belül látsz esélyt (anyagi lehetőségeid megengedik), és van egy kis türelmed is, akkor inkább a folyamatos építgetést javasolnám komolyabb cuccokból + megint hozzátenném a hallgatózást is, mert nem lehet megmondani, hogy mennyire lenne rá szükséged, igényed.
Én pl. zenehallgatás közben a mai napig el-el gondolkozom, hogy nem "elégednék-e" meg inkább egy komolyabb sztereó rendszerrel. Persze aztán meg egy-egy jobb mozi meggyőz a jelenlegi felállásról.
Ezzel azt akarom mondani, hogy hallottam már olyan sztereó rendszert, amire ha lenne keretem, akkor lehet nem gondolkoznék ezen, mert a zenészeket körbe lehetne rajzolni a színpadon becsukott szemmel. -
Festina86
tag
válasz
Utána érdeklődtél már netdeponál, hogy lehet-e kapni az E 5.0 szettet? Én is ezt akartam venni eredetileg. Elkezdtem telefonálgatni, felhívtam vagy 10 boltot és sehol nem lehetett kapni feketében sőt a legtöbb helyen már nem árulják, hiába van kint az oldalukon. Talán egy boltban mondták, hogy van még cseresznye színűben. A lényeg, hogy elég kifutó termék, úgyhogy gyorsan kell lépned ha ilyet akarsz. Gondoltam szólok, hogy nehogy pofára ess a végén, mire meglesz a lové lehet már nem lesz abból a hangfalból.
-
BaLee
addikt
válasz
Szerintem ezt egyedül csak te tudod eldönteni...
Minél drágább frontokat veszel annál drágább lesz hozzá a többi hangszóró, de ha ennek tudatában vagy és meg tudod állni, hogy ennyit várj vele akkor hajrá.
Én is így voltam vele, hogy veszek egy pár frontot meg erősítőt, a többi meg majd rá ér. Első héten élveztem, majd a kisördög a vállamról folyamatosan súgta a fülembe, hogy azért az 5.1 mégiscsak 5.1 ez meg ugye egy házimozi erősítő.
Alig telt bele 1 hónap és meglett az 5.1.
Mindez persze azért jöhetett össze, mert tartottam magam a (korábban már többször felemelt) kerethez amit a frontokra szántam. -
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #14178 üzenetére
BaLee-hoz hasonlóan én sem vagyok szakújságíró, csak egy lelkes amatőr, ezért tessék fenntartásokkal olvasni + ahogy ricsik is mondja kizárólag írásos beszámolókra támaszkodva dönteni azért "zsákbamacska". Azért teszem idézőjelbe, mert azért ezek a dobozok már nem a budget kategória, ezért olyan "nagyon rossz" egyik sem lehet.
Én is annyi tesztet olvastam előtte, amennyit csak találtam. Miután a legtöbb újságíró azért valamilyen referenciadobozhoz szokott hasonlítani, ezért találkozol olyanokkal, hogy valamiben jobb/rosszabb. Ezért viszont jóval gyengébb "konzumer" cuccokhoz kb. meg nincs értelme mérni, mert azokhoz képest másik dimenzió. Nem zúgnak, sisteregnek, a hangreprodukciójuk ezekhez viszonyítva pedig minimum rettentő élvezetes.
Csak még egy dolog, mielőtt a JBL-re rátérnék: egy barátom épp a múlt héten vett egy pár Polkaudio Tsi 400-at, mert a tesztek/vélemények és a "megérzése" alapján jónak gondolta, ezért már nem is ment hallgatózi előtte. Pedig a Streamaudionál rendelte, és a fiúk ott is kérdezték tőle. Teljes megelégedéssel járatja be azóta otthon, egyedül a basszusára mondta eddig, hogy talán nem olyan kifinomult/részletező, mint a közép és a magasabb tartományban, de a korábbi alap Jamo-jához képest... inkább nem is folytatom, mert értelmetlen. Talán csak annyit, hogy az erősítőjén (Denon 2307) hirtelen mindent visszacsavart alapra (magas-mély kiemelés stb), és pure audio-ban élvezkedik azóta.Szóval ezek tükrében: engem a JBL-t elsődlegesen a szép tiszta, levegős hangzása fogott meg, meglehetősen kiegyensúlyozottnak érzem a különböző tartományokban. Néhányan a magasain lepődnek meg, pl. az említett barátom egyszer megjegyezte, hogy nála (akkor még a Jamo-ja volt) egészen máshogy szól a gitár. Szvsz mivel egy fémhúros jazgitárról volt szó, az általa korábban nem hallott felharmonikusok tették újszerűvé a hangzást. Szóval egész magasan is tisztán csilingel, sőt. A mélyeit pedig egyáltalán nem érzem túlzónak. Néha-néha épp azon töprengtem egy-egy zenénél, hogy van-e benne elég, egészen addig, amíg valami olyan került a lejátszóba, aminél nagyobb hangsúlyt kap (pl. egy metál ált. azt hiszem már az). Plusz azért is lehet ez, mert nem tompa, puffogós mélyeket tol, hanem egész kontrolláltan, feszesen adja elő amit tud. Filmeknél meg egy-egy komolyabb robbanós effekt egyszerűen elementáris tud lenni. Persze van korlátja lefelé, pl. a Gyűrűk Urában az ominózus jelenetnél a gyűrű nem dübben olyan mélyen, mikor Bilbo ledobja, az ilyesmihez már mélyláda kell. De egészen a képességei határáig tisztának érzem a mélyeket, egyszerűen kifogy a hangnyomásból egy szint alatt.
Rövidre zárom, mert túl hosszú lesz, illetve nem akarok szakújságíróként tovább tetszelegni (énekhangok, meg klasszikus zene felé folytatni stb.) Amit vártam tőle megkaptam, de igazán csak azóta, hogy "teljes" lett a rendszer egy lejátszóval, mert így lett olyan, mint amikor válsztottam. Talán csak még annyit, hogy sokhangszeres zenénél is kellően részletező, a halkabb hangszerek is egész korrektül kivehetők maradnak, de azért itt is érzek egy határt ami egyszer majd komolyabb dobozok vásárlására sarkallhat.
Remélem nem voltam túl hosszú, és elfogult sem! -
ricsik
őstag
válasz
sanyi0629 #14178 üzenetére
Hát az elhelyezése tényleg problémás, kell neki hely bőven. Mindenesetre ha ez adott, szerintem ár érték arányba nem rossz szett. Javaslom ne vegyél semmit az írásos beszámolókra hagyatkozva, mert csalódás lehet a vége. Én az MM-be hallgattam meg pár falat. Jamo s606, Dali C6 és Kef C7 volt ott. Nekem a legjobban a Jamo hangja tetszett, de nekem is az elhelyezés miatt esett ki. A C7 nekem kimondottan nem jött be, fátyolosnak és tompának tűnt a hangja, így Dalit vettem meg. Nem csalódtam.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14162 üzenetére
Nincs túl sok tapasztalatom, se összehasonlítási alapom, szóval a helyedben nem nagyon adnék a véleményemre.
De ha már így rákérdeztél...
Keményebb muzsikákat hallgattam rajt, System of a down, Offpsing szerintem ide számít. Nem találtam túl soknak a mélyet (család nem így látta) inkább mikor még mélynyomó nélkül stereoban néztem vele filmet ott döbbentett meg, hogy milyen mélyeket tud. Mindez addig tartott amíg meg nem jött a C4 sub, mert onnantól már hallotta az ember, hogy mi is a különbség.
Magasai is rendben vannak, a magas hangszórót egy kategóriával feljebbről vették hozzá. Többen írták, hogy a közepe kicsit tompa, lehet.Keményebb zenékkel nem volt lehetőségem meghallgatni vétel előtt, inkább ilyen Jazz zenét talált sokadjára az eladó és nekem a JBL E80 összképe kicsit jobbnak tűnt, lehet hozzájárult, hogy van külön mély, közép és magas hangszórója is.
Nem tudom mennyi jelentősége van, hogy milyen erősítővel hajtod. Azt tudom, hogy JBL-hez H/K erősítőt szoktak ajánlani.
Szóval ha ne zavar az árbeli különbség (ami frontoknál semmi, teljes setnél viszont jelentős) akkor szerintem a JBL-t válaszd. De ha KEF mellett maradsz ezzel sem jársz rosszul, Mozartot meg el kell felejteni.
Komolyzenére nem ez a kategória való, oda valami jóféle stereo erősítő kell inkább meg hangfalakból is valami komolyabb.Könnyebben mondanék véleményt ha jó fülem lenne hozzá és sok rendszert hallgattam volna már.
Nem tudom mennyit tudtam segíteni, talán Vidala okosabbakat mond, ő is hallgatta mindkettő hangfalat vétel előtt és a JBL mellett döntött.
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14131 üzenetére
Azzal gondolom tisztában vagy, hogy árban elég nagy a különbség a kettő közt frontokat leszámítva, amit most leakcióztak.
Eredeti elképzelésedbe már a KEF is szűkösen fért volna bele, nemhogy a JBL. Mire meglesz az 5.1 kb. 40-50 ezerrel lesz több.
De ha rá tudsz szánni ennyit akkor nem kérdés. Én hallgattam mindkettőt a JBL hangja valamivel jobban bejött de nekem az már nem fért bele akkor árban. Sőt már a KEF-el is nagyon túllőttem az eredeti célon.
-
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #14042 üzenetére
Én is inkább a folyamatos fejlesztés mellé állnék, két jó front beszerzésével kezdve.
A kérdéses Jamo szettet nem emlékszem, hogy hallgattam volna bárhol (csak nézegettem), de az oldalsó mélysugárzók miatt az elhelyezése kicsit problematikusabbnak tűnik. Különösen mivel relatíve nem nagy szobáról lenne szó (ami gondolom nem üres).
És a használt piacon is érdemes ám nézelődni, akadnak jó vételek.
Csak egy példa az érdeklődésed felcsigázása céljából (kb. 3 perc keresés eredménye).Épp alatta volt kettővel, nem bírtam megállni: egy T+A pár
-
BaLee
addikt
válasz
sanyi0629 #14042 üzenetére
Én hasonló koreográfiát követtem.
Front Kef C7 pár 90k.
Majs később center Kef C6LCR (~24) surround Kef C3 (~40) sub Kef C4 (~60k).
Igaz egy kicsit több, mint 100 de szerintem megéri.Direkt az ilyen zúzósabb zenékhez ajánlották.
Meghallgatni persze azért nem ártana előtte.
-
BBéci
legenda
válasz
sanyi0629 #10452 üzenetére
Lehet élvezni a szárazkenyeret is, ha nagyon éhes vagy és nincs más.
a '70-es évek közepe táján, Sokol rádióról vettem fel zenét MK21-es magnóra úgy, hogy a hangszóróra tapasztottam egy mikrofont és élveztem az eredményt, pedig heti 2-3 alkalommal hallgattam élőzenét, koncertet, volt összehasonlítási alapom.
Azóta sokat fejlődött a technika, ma már nem csak a hangszórókábelek minőségére, hanem a tápkábelre, elosztóra is figyelmet fordítunk, hogy még jobb legyen a hangzás.
Ezzel együtt, az életünk csupa kompromisszum, házimozi erősítőn hallgatunk zenét, méghozzá nem 2,5 milliós (8800 euró) Lexicon RV8-ason, hanem esetleg belépő osztályún.
Általában felébe, harmadába kerülő sztereó erősítő képes ugyanolyan zenei hangminőségre, mint egy AV receiver. -
Vidala
senior tag
válasz
sanyi0629 #10453 üzenetére
Azon kívül, hogy külsőre nekem szebb a formája, igazából alig akad érdemi műszaki különbség, ami szvsz sokat nyomna a latba, kivéve egyet. A Pio-nak mind az 5 hangkábel csatlakozója szorítós, míg az Onkyo-nak csak a frontok, a többi csiptetős. Sztem ez sok über-hi-tech funkciónál fontosabb. Racionálisabb, mert olcsóbb (és talán egy-két featur-el többet tud, de én azzal ebben a kategóriában még nem számolnék komoly előnynek), szóval én azt kis pluszt kifizetném a Pio-ért.
Az előző kérdés ugyan nem nekem szólt, de nem tudom megállni: jó hangot produkál zenehallgatáshoz is, viszont az is tény, hogy ugyanennyi pénzből sokkal jobb minőséget ér el egy sztereó erősítő.
-
falco5
tag
válasz
sanyi0629 #10456 üzenetére
Szerintem nagyon sokat tud segíteni a bemérő, ha ne mértesz a hangfalak elhelyezéséhez és külön-külön való beállításához, jobb ha olyan van a rendszeredben. Már ha anyagilag belefér.
Nélküle is fog működni, csak nem fogod tudni kiaknázni annyira a rendszert.De majd a hozzáértőbbek meg mondják. Ez csak az én véleményem.
-
törölt tag
válasz
sanyi0629 #10439 üzenetére
Az 519 kapásból elvetve,mivel nem HD-képes,igy csak kidobnál az ablakon egy csomó pénzt.A másik 2 jó.Az se baj ha sztereóra használod,a frontra kell kötnöd.
Minden HDMi szabvány ad le hangot,csakhogy nem mindegyik erősitő veszi azt le!A fent emlitettek igen. Szgéptől független,feltéve persze ha a szgép leadja. Az S/PDIF azvan optikai és koaxiális az digitális interfész(csatolófelület) Amelyen keresztül ha nem is akkora sávszélességen,mint a HDMI (Kb 192kHz)de átmennek a Dolby digital,a DTS és a PCM-jelek,amit az erősítő dekódol és szétoszt. HDMi átviszi a hagot a tévére és ha 1.4a szabványú tévé csatlakozóba dugod,akkor visssza felé is megy a hang,ennek neve Audio return channel.
Egyéb erősitők : Van még az Onkyo 308 on kivül Denon 1709(ez pl nem DTS HD) 1610 1910 (ami Hd és HDMi képes).Harman/kardon 155(ez nem HD-képes)160 Sony str 800 Pioneer Vsx 819 és yamaha Rx-v 465. És természetesen az ezektöl nagyobb tipusszámú termékek ajánlhatók. Tehát ha körbenézed,nem véletlen az Onkyo ajánlása,többi drágább,vagy ha olcsobb,pl Denon,,vagy H/K akkor vmi hiányossága van -
BBéci
legenda
válasz
Alapjaiban jó az elképzelésed, de azt tudnod kell - már többször leírtuk - a 80000 forintos házimozi erősítők nem alkalmasak igényes zenehallgatásra. Egy ugyanannyiba kerülő sztereó erősítő már igen.
A meglévő hangdobozaidról hogyan mondjunk véleményt, ha nem tudjuk a márkáját, típusát????? Az erősítő nem tud tönkremenni tőle, inkább a fordítottja képzelhető el.
Azt szintén nem tudjuk, hogy most milyen erősítőt használsz, extrém esetben előfordulhat, hogy jobban szól, mint amit venni fogsz. -
Vidala
senior tag
válasz
A VSX 519-es már van 65K körül is, de az egy lépcsővel lejjebb áll a másik kettőhöz képest. Ráadásul a Blu-ray HD hangjaival nem tudna mit kezdeni, szóval nálad kiesik.
A másik kettő között sztem már nincs olyan nagy különbség, nekem a Pio jobban tetszik, de talán az Onkyo a racionálisabb választás.
Nem írtad mi hajtotta a régi dobozaidat, de gyanítom nem egy titkos hi-end erősítő, úgyhogy jobb kéne legyen (sztem meg fogsz lepődni). Rákötheted nyugodtan a régieket, csak legfeljebb a hangerőgombot kell óvatosan tekergetned.
A HDMI-n jobb a hangzás, mint jack-en, viszont a Pio-nak nem találtam a HDMI verzióját.
Sajnos nem a HDMI 1.4 szabványon múlik, hogy egy eszköz leveszi-e a hangot róla (amúgy már korábbi verszióknál is működik), hanem az erősítőn. Ahogy tudom erre mindkettő kérdéses cucc képes.
Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest