- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
Köszi! Egyre nagyobb a bizalmam benne. De meghallgatnám mielőtt beleugrok.
De bízom benne, hogy rendben a cucc, pláne ha 2-3ezer dolláros processzorokkal partiban van.Igazából saját építésű 5 csatornás végfokkal hajtanám (az is most készülne el), mivel 2-300ezer alatt még ritka a normálisan megépített 5 csatornás végfok. Az Emotiva erősítői is nagyon korrektek, pl ez. Csak sajna a vége ennek is 200 felett jönne ki.
Én kb a Piret Endre féle csak FET-esben (~ ez) gondolkodom (az eredetit kb 12éve megépítettem és nagyon ott van azóta is), de normális táppal (R-Core vagy toroid trafó, stb), igaz így is benne lenne egy százasban.
-
anakonda
csendes tag
Azokból 2db front( jbl sva 1800 )
2 db háttér: jbl ( hls 810 ) és hls center.info:http://www.jbl.com/resources/Brands/jbl/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/HLS810%20om.pdf
Nagyon jo vétel az erősitő ( ax4 ) tudom,de én is azt érzem erősebb kell ezekhez.
Ezért kérdeztelek,.. talán valami erős NAD tipus???
Keretem 200k max..
Köszi -
törölt tag
Nos ahogy én értettem::A 4, 6 vagy 8 ohm az erősitőn nem az ellenállást vagy a teljesitményt választja ki,ami ugye a hangszórók sajátsága. Hanem a kivezérlési tartományt mint frekvencia,mint áramerősség szempontjából,az egyes frekvenciákhoz használt maximális kivezérlést, csillapitási tényezőt állitja be a végfoknak. Mert ha csak teljesitményt és ellenállást választaná akkor elegendő lene az erősitőn legkissebbbre tervezni és csak 4 ohmra kiadni az erősitőket.Ezért irom mindig hogy nincs 4-vagy 8 ohmos erősitő,csak arra az ohmra van megadva a teljesitmény.Plusz a csillapitási tényező,és a frekvenciák szempontjából az áram kimeneti erőssége.Maga az impedancia ugye itt komplex feszültség osztva áramerőssséggel ami ugye itt csak a hangfalnak lehet ellenállása,mert az erősitő itt jelforrásként szerepel,(a belső ellenállása más tészta).De azt hittem ezt tudod.
-
Én meg amikor voltam hallgatni az RTiA7-es frontokat, baromira nem éreztem a sub hiányát, azért az az összesen 4x 178mm-es behemot hangsugárzó nagyon jól dolgozott, persze nem egy olyan erősítő hajtotta meg mint az enyém, hanem egy 3-4x annyiba kerülő...
Jó élmény volt azért. Az RTi sorozatnak belül is teljesen más a kialakítása mint a TSi sorozatnak és az anyaga is más, lehet jobb fból faragták...
Amúgy apám egy kicsit irigykedik most rám, mert ahhoz képest elég sokat fejlődtek ezek a hangsugárzók, amikor még ő vette a Sonus Faber-ét a Copland csöves erősítőjével, akkor az volt az egyik legjobb, persze ő is Martin Logan fanatikus...
-
Valóban, de véleményem szerint nem elég mély. A régi frontjaimmal, bár az nem egy kategória a TSi500-al sokkal szebb mélyeket tudtam kicsikarni a 25 éves erősítővel. Azok a KEF Model 104/2-es audiophil hangfalak voltak és őszintén mondom, hogy mellé nem kellett sose subwoofer. Mivel 2x passzív subwofere volt beleépítve az aljába. Ráadásul 34 kg darabja nem pedig 21 kg mint a TSi500 és ugye ez is nagymértékben számít a hangfalaknál, meg a belső kiépítés. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy rosszak lennének, sőt én kifejezetten szeretem a Polkon "sztereókképét" és a magashangjait, csak mindig furdalja az oldalamat, mert volt szerencsém az RTiA7-et is hallani és azok rendesen odab@sznak, tudom az más kategória.
Itt vannak a régi hangfalaim:
Üdv,
Vik -
anakonda
csendes tag
BBéci!
Ismered ezt a hangfalat?
http://manuals.harman.com/JBL/HOM/Owner%27s%20Manual/SVA1600%20om.pdf
nem mai széria,de nagyon tetszik amit produkál,és igyis egy régebbi
technics sa-dx930-al hajtottuk meg.
Havertol tudnám megvenni,az sva 1800-as lenne.Adatlapja szerint milyen uj tipusu erősitőt ajánlanál mellé?Én ugy gondolom a technicsnél erősebb kellene kicsivel.
Zene téren is is nagyon tetszett,mozizásnál,sub nélkül is nagyon mélyre letudott menni,
szoval nekem bejön,csak erősitő kellene!
THX! -
Tudom a nagyobb center és a TSi200 jobb lett volna, de tavaly ennyi volt a keretem rá, szerencsére az anyám is akar magának egy ilyesmit, persze jóval kisebbet és szerényebbet, ezért majd szépen lepasszolom neki... hehe...
na és majd akor lecserélem őket. Most valszeg tervezek egy teljesen egyedi TV-HiFi állványt magamnak, mert a jelenlegi 4:3as TVhez optimalizált TV bútorunk van ami nem az igazi.
Üdv,
Vik -
BBéci
legenda
Centerből is a CS20 illene a frontokhoz a 16 centis mélyközép sugárzók miatt.
Viszont a Proson remek választás volt.
Fáj a szívem, amikor ilyen össze nem illő elemekből álló rendszerrel találkozom. Plusz 50e forint rááldozásával tökéletes lehetne.
Persze így sem rossz, sokan megirigyelhetik. -
Sea Edge
tag
Protected Audio Path.
Logouton talaltam is egy cikket: HD Audio ATI HD5000 szériás kártyával -
dabadab
titán
-
dabadab
titán
"Egyre több 3D lejátszón lesz 2 db HDMI kimenet"
Miért kell ahhoz két kimenet?... Egyetlen kábelen megy a 3D is.
"tehát 1.3-as erősítőkkel - mint például a nálam lévő Arcam AVR500 - tökéletesen lehet "háromdézni""
Tulajdonképpen semmi elvi akadálya nincs annak, hogy egy 1.3 HDMI-re felkészített erősítőn is menjen a 3D, mivel sem a csatlakozó, sem a kábel, sem az adatátviteli sebesség nem változott, csak megjelent pár újfajta videós adatcsomag - ezeket ugyan nem fogja érteni az erősítő, de neki nem is kell értenie, csak egyszerűen továbbküldenie. Azt mondjuk igazán te tudod kipróbálni, hogy nem gondolták-e túl magukat a mérnökök, de ha nem, akkor simán működnie kell.
-
Termi16
őstag
Én úgy tudom, hogy a legtöbb lejátszó (pl km player, de asszem a TMT is) külön codecekkel dolgozik, ami azért nem jó, mert nem adja át 1-1-ben a digitális jelet. (Ezért pl a kodec-packok úgy ahogy vannak, mehetnek a kukába)
Ezzel szemben a MpHC max az ac3 filtert használja, ha beállítod neki, mint külső kodec és preferáltra teszed. Nincsenek benne csili-vili hangjavító funkciók, ilyen kiemelés, olyan minőségjavítás, de cserébe azt küldi át az erősítődbe, amit szeretnél
Beállítása is egyszerű, és csak egyszer kell megcsinálni, onnantól jó lesz.
Az ac3 filterben azt lődd be, hogy ne változtassa meg a jelet (as is), meg az spdif fülön minden ilyen konvertáló, encoder stb beállítás legyen kikapcsolva.
Ha így sem jó, akkor túl sok ötletem nincs sajnos, de itt tutira tudnak segíteni.
-
Termi16
őstag
Nekem sem tetszik, de egy dolog biztos: hd-filmekhez a legjobb. (elsősorban mkv-s ripekre gondolok)
Nem véletlen ajnálják a hd-filmek lejátszása topikban.Ja igen: Gépről nézve a filmeket, a hangot soha nem szabad 5.1-re állítani a lejátszóban. (Amennyiben ac3, dts vagy hd-s hangokról van szó)
Mivel csak spdif-en (vagy hdmi-n, de ami a lényeg, hogy analógon nem) keresztül megy át a digitális hang, ezért nem szabad semmilyen progival megkavarni a digitális jelet, ami ugye 2.0 lenne, egészen addig, amíg nem jut el az erősítőbe és az szépen nem kódolja.ricsik: Én 2 éve vagyok boldog tulaja egy 47lg6000-es tv-nek, azóta csak és kizárólag pc-ről nézek (hd) filmeket. És a 2 év alatt minden szépen és jól működött pc-ről, ha valami mégsem, akkor az az én hibám volt, de mindig sikerült orvosolni.
-
szmegma
aktív tag
Amikor a tévén minden rendben működik...
Ez nem valosult meg! Ugyanis a kabel volt a problema. Visszadugtam a regi microsoftos kabelt es mukodik.
Az erosito menuje is mukodik.Hala neked megvan a problema. En a win7-ben kerestem volna....
A kabel fem resze rovid, mivel atraktam az X360 es erosito koze ott meg mukodik.
Csak arra tok gondolni, hogy a fem resze tul rovid es nem eri el a laptopomban levo labacskakat.Koszonom!
-
szmegma
aktív tag
Megprobaltam es semmi.
Elmondom, hogy szerintem mi lehet a baj es talan ugy tudod a megoldast.
Amikor a laptopbol a HDMI kabelt a TV-be dugtam akkor sem jelent meg semmi a TV-n. Am bementem az videokartya beallitasaiba es ott ki kellett valasztani hogy laptop vagy TV megjelenitot akarom-e hasznalni. Amint kivalasztottam, hogy TV egybol elkezdte kuldeni a jelet es a TV kepernyon megjelent a laptopom asztala. A hang viszont nem, ugyanugy a laptopbol szolt. Ekkor bementem a hangok beallitasba es ott atallitottam, hogy HDMI-n kuldje ki a hangot is. Ezutan kep es hang a HDMI-n at a TV-be ment at.
MUKODOTT!Most viszont, hiaba van bedugva a HDMI kabel a laptopba es az erositobe, elobb vmi at kell allitani a laptopon, hogy kuldje a jelet at az erositonek. Itt van a problema, hogy nem talalok semmit, hogy mit kene allitani, mivel korabban a videkartyam felismerte a csatlakoztatott TV-t am az erositot nem.
Ami fura, hogy a hangot viszont at tudom allitani HDMI kimenetre (bar akkor is at lehet, ha nincs is bedugva a HDMI kabel) am azt sem erzekeli az erosito.Esetleg megprobalom leellenorizni vhogy, hogy hang megy-e ki a laptobol a HDMI-re.
Na szoval ez alapjan vmi otlet?
-
Seb3s
tag
-
jones965
Modder
Nekem a Pio VSX-920 a bemérés után pendriver-re kimentve, számítógépen elemezhető a frekvenciák jelleggörbéje csatornánként.(Igaz, még ezt időhiány miatt nem néztem meg) Ezek közé tartozik az LFE is. Ugyancsak a menüjében monitorozva vissza ellenőrizhető ugyancsak frekvenciagörbén a csatornasávok beállításai, távolság-hangerősség-frekvencia.
-
BBéci
legenda
... a forgalmazók, ezért némelyek nem új, hanem bejáratott példányokat küldtek, Volt is morgolódás a többiek részéről. Javasoltuk nekik, járassák be ők is a tesztpéldányokat. Így is történt.
Mellesleg az ajánlott bejáratásnak a hangszórók mozgó részeinek épsége miatt van szükség, nyersen meghajtva könnyebben tönkremehetnek. Ezt garanciális szerviztulajdonos barátom is megerősitheti. -
madgie
titán
Attól függ. Én már visszavettem kicsit a JBL SCS178-on a mélynyomót, mert a lányok a "rádiós hangzáshoz" vannak szokva és nehezen tolerálják, hogy a Gyűrűk Urában tízezer trappoló orknak igenis van hangja
(pedig nem volt túlhúzva eddig sem)
Más: a fázist mire állítsam szerintetek a mélynyomón? Tudom, nekem kéne kitapasztalni, de amíg ilyenek miatt sipákolnak, esélyen sincs normálisan megnézni, hogy szól szebben, másrészt meg elég elterjedt ez a JBL cucc, csak van róla itt tapasztalat
-
@matthew@
őstag
A bejáratásról azért kérdeztem h ti mit javasoltok mert ismerős médiában dolgozott és mondta h nem kel bejáratni hanem durr neki tehát én ellentéteket hallottam, eddig tartok kb. 30-35 óránál és azért már érezhetően jobb a hangja.
A kettős kábelezést pedig azárt kérdeztem h lesz-e hallható változás a hangzásban mert én ehhez nem annyira értek.
Am köszi a segítséget mindenkinek! -
törölt tag
Nehezen de körülbelöl olyan lehet,mintha kocsi megy el melletted,fel van hangositva a rádiója és csak a bufogásokat hallod az ablakon keresztül.
Ez tényleg sub bass monster.
De te képzeld,hogy mindig,ha a hangeröt állitod,oda kellene battyognod a mélyládához,és feltekerni,de csak annyira,mint az erősitőt,hogy képben legyél.Az milyen élmény...Sok mélyládát tesztelnél így?
Nem lenne gondod pluszkilókkal és koleszterinnel.
-
szmegma
aktív tag
Egyebkent egyelore 5.1-et akarok es utana lassan a tobbit. Szoval azt mondjatok az 5 hangfalnak egy gyartotol kell szarmaznia de a melynyomo lehet akar mj acoustic?
Ez komoly?
Ezzel megkonnyitettetek a helyzetemet mert akkor valaszthatok masikat, mivel ugy nez ki amit kineztem nem igazan akar osszejonni.Egyebkent ugy kell majd dugdosni, hogy laptop+x360-at az erosito HDMI bemenetekbe es az erosito HDMI kimenetet pedig a TV HDMI bemenetbe? A TVre csak a kepet szeretnem kuldeni hangot nem, mivel azert lennenek a hangfalak...
-
nebulo5
senior tag
Hello BBéci!
Napi rendszerességgel olvasgatom ezt a topicot, de ritkán szólok hozzá. Most viszont egy kérdésem lenne.
Ha jól értelmezem a Beovox-ra írt megjegyzésed, azokat a gagyik közé sorolod. Mivel nekem is voltak Beovox hangsugárzóim, így a minősítésed (ha jól értelmeztem) felkeltette kíváncsiságomat. Vajon mi alapján lett nálad a "leminősített" kategóriába sorolva?
Csak mert használtam HM és sztereo erősítővel is, és egész jónak (zenére is!) találtam. Bár házimozihoz mélynyomó nélkül elég "vérszegény" dinamikailag. De ezt a zárt rendszerének tudtam be, mert nincs b.reflex nyílása. -
Termi16
őstag
Ez nem érzék, hanem árérzékenység
Sajnos...Faterommal voltam, és ő erőltette nagyon a Sys Fidelity dolgot, mondván 15-ért a két front milyen jó vétel, feketék is meg stb...
Persze az ót kevésbé érdekli, ha minőségre közelít a 0-hoz a cuccNem estek ki a Beovoxok, csak lenne a Jamo szett, aminél mégiscsak teljesülne az a bizonyos 1 hangfalcsaládos dolog, meg álló lenne a két front, ami szintén előny. És nagyon jó áron lennének...
De ettől még lehet, hogy Beovox lesz a dologból, holnap szeretném meghallgatni itthon.
-
vtechun
veterán
ahogy nézem, nagyon mozgott a membrán. egyelőre small-ra raktam, azt mondod a crossover frekit vegyem le 60 Hz-re? Ez mit jelent ebben az esetben? Mert ugye ha Large-ra van állítva, akkor azt jelenti hogy 40 HZ-ig ráküldi elvileg a frontokra is. Smallon meg nem, akkor gondolm a crossover frekit veszi alapul, vagy passz
-
Dictator^
veterán
Eléggé biztos vagyok benne:
Dolby® TrueHD and DTSHD Master Audio™ Support
Support for copy protected, high bandwidth, 7.1 channel surround sound over HDMI. Get a fully immersive, high definition audio experience with the latest Blu-ray movies. (Requires a DVI to HDMI dongle on some models, an HD capable monitor and a Blu-ray drive)
-
cekkk
veterán
Igen van még benne üveg gyapot párazáró és még pár réteg tudom h ált 38 centiméter a fal vastagsága, és azt is h erre azt mondják olyan hőszigetelő hatása van mint egy 90 centis téglafalnak. Azért mondtam, hogy általában mert, unokatesómék kint élten Miamiaban és a téglából építkezés az ő elmondása szerint az igazán gazdagokra jellemző. És mivel én nem voltam még olyan könnyűszerkezetes épületben amiben ilyen szintű rendszer lett volna ezért mertem megkérdezni
-
Dorian
félisten
Én továbbra is tartom, hogy ezek a használati utasítások az alapvető dolgokon túli beállításokat egyáltalán nem magyarázzák. Most nincs itt nálam semelyik cuccomé, de olyanra gondolok, hogy pl. "5. gomb: kontraszt állítása - A kontrasztot állíthatja vele" (tetszőlegesen behelyettesíthető akármi, csak egy hülye példa) Na bumm. De hogy mit jelent, mi történik, azt nehéz lenne nekik 2-3 sorban elmagyarázni...
-
Gabor970
addikt
hát igen, ez nekem is megfordult a fejemben. Erősítőben egyre inkább a 3805, amit nézegetek. Sajnálom, hogy nem tettem licitet a vaterán arra a debreceni 75e-ről indulóra. Eladta közben a srác máshol. Mondjuk attól, hogy teszek egy 75e-es érvényes ajánlatot (az volt a minimálár) bármennyire köteles, még nem biztos, hogy el is adta volna nekem.
Most 105e-ért van az, amit korábban egy fórumtárs linkelt nekem. Még amúgy is várnom kell, össze kell pókereznem az árát :-) A korábban összerakott pénzem elment prózaibb dolgokra. -gyorshajtás pl-
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest