- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Yettel topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Aurát vált a Vivo V60
Aktív témák
-
-
Bitlisz
aktív tag
Köszi! Egyre nagyobb a bizalmam benne. De meghallgatnám mielőtt beleugrok.
De bízom benne, hogy rendben a cucc, pláne ha 2-3ezer dolláros processzorokkal partiban van.Igazából saját építésű 5 csatornás végfokkal hajtanám (az is most készülne el), mivel 2-300ezer alatt még ritka a normálisan megépített 5 csatornás végfok. Az Emotiva erősítői is nagyon korrektek, pl ez. Csak sajna a vége ennek is 200 felett jönne ki.
Én kb a Piret Endre féle csak FET-esben (~ ez) gondolkodom (az eredetit kb 12éve megépítettem és nagyon ott van azóta is), de normális táppal (R-Core vagy toroid trafó, stb), igaz így is benne lenne egy százasban.
-
Bitlisz
aktív tag
Én meg erről?
Emotiva UMC-1
http://www.emotiva.com/umc1.shtm
http://emonatics.com/UMC-1.shtmlBBéci, téged ajánlottak
699 USD, de nem tudom mennyi lenne a vég behozatva (szállításra azért már rákérdeztem).
Ez kapásból 850EUR-t adot meg (242kHUF) -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12673 üzenetére
Mindenkinek nagyon ajánlom a 2L Records felvételeit, melyeket DXD-ben vesznek fel (352.8 kHz/32bit).
Blu-Ray Audio-n kiadva (DTS-HD MA 5.1/7.1 akár 192kHz/24bit, vagy LPCM) lassan havonta rendelek egyet, amazonról).
De nem csak a minőség a lényeg, leültet mindenkit az új fajta felvételi technikával (templomban körbeüli a zenekar a mikrofonállványt).
Nálam innen indult, hogy váltani kéne az erőlködőt... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12670 üzenetére
Mivel ekkora beruházást nem tervezek (és nagyon jól el van helyezve minden), egyre nagyobb a valószínűsége, hogy marad minden
Szerintem még a hangfal/mélynyomó kábelezésen javítok valamicskét.
-
Bitlisz
aktív tag
Most a régi szériás nagyobb Marantz-októl eltanácsoltak: Marantz XXX4 Series Failure Issues.
Nameg az is, hogy az újabb Marantz-ok, egyfajta feltuningolt átdizájnolt Denon-ok...(egy cég) -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Vidala #12648 üzenetére
Az erősítőn kívüli cuccom:
Front: Celestion 5
Hátsó: Celestion 3
Center: Celestion Centre 2
Acoustic Research Sub 30 A
Forrás: Philips BDP2500, vagy HTPC/LaptopKábelezésben semmi különos, előre valami 2,5-es olcsó hangfalkábel (de iszonyatvékony szálakból), hátra asszem 1,5-es megy.
A kis Celestion-ok pedig nagyon a szívemhez nőttek, a center a leggyengébb közülük, azt szívesen lecserélném olyanra ami nem nagyobb mint ez...
-
Bitlisz
aktív tag
Köszi a választ!
Gondoltam, hogy a többsége amit írtam nem az igazi.
A kérdés az lenne, hogy megéri-e váltani a most (110-ért lehet elmenne a HK) akciós Marantz NR1501-re (~100ezer aug 31-ig), vagy "kicsit" többért a Marantz SR5004-re (~170ezer), vagy várjak az újabb modellekre.
Utóbbiakra külföldön előrendelésben ezeket az árakat láttam:
Marantz NR1601: 600USD/500GBP -> 130-170ezer
Marantz SR5005: 800USD/700GBP -> 175-240ezer
Gondolom itthoni ár valahol a nagyobbik közelében lesz, ekkor már ki is húznám az 5005-öst.Sajnos Pécsen nagyon nincs lehetőség meghallgatni a dolgokat, pláne nem otthon...pedig akár letétbe is letenném a pénzt...ilyenkor irigylem igazán a pestieket.
Esetleg találtam mégegy érdekességet:
Philips AVR-9900 (~NAD T747)
Ezen kicsit meglepődtem, igaz nem olcsó még mindig (~240ezer, de régebben láttam 700EUR-ért is),
de állítólat pont ugyanaz belül és hátul mint a nad (~ami 280ezer)
itt egy teszt (ugyanez az erősítő): http://www.areadvd.de/hardware/2009/philips_htr9900_1.shtml
Ez a nadról: http://www.hifi-forum.de/viewthread-46-33336.html -
Bitlisz
aktív tag
Gondoltam amíg valahogy jó pénzzé is tehető, lecserélném erőlködőmet: Harman Kardon AVR-255.
Esetleg ha tudtok mást javasolni, mindenképp valami muzikálisabb és újabb technikát vennék (HD Audio képes, ha lehet HDMI 1.4, na nem az azonnali 3D-zés miatt, csakhogy up-to-date legyen).
Marantz NR1601, Marantz SR5004 (ez a régi, de az új lesz: SR5005), Onkyo TX-SR608, Pioneer VSX-1020/VSX-920, Denon AVR-1911, Yamaha RX-V567/RX-V667/RX-V767
Persze egy NAD/CambridgeAudio/Arcam...stb is jó lenne, de mivel számomra elérhető áron ~120-170k között kéne, nem fér bele más, csak a "mainstream".
Igazából eddig csak a HK, Marantz nyűgözött le.
Régebben egy Yamahám volt (RX-V657, de nem voltam elégedett a hangjával), de az RX-V*65 szériával rendesen elásta magát (meg előtte a HDMI problémák miatt a RX-V*61 széria), azt mondják az újabb már becsülettel megépített.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Energiaital topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Asztalos klub
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest