- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43179 üzenetére
sajan én ott tartok, hogy ehelyett a 1908-helyett, esetleg ismét a régi lemez: 3805 körüli masinát. Bár épp a frontok külön erősítős hajtása miatt talán nem feltétlen fontos akkora vasban gondolkodnom. Mondjuk ha sokat gondolkodom, akkor lehet ismét sikerül lebeszélnem magam a HM szükségességéről
Amúgy több vonalon utánaolvastam, az Asus O Play mini dekodolja a dolby True HD hangot, és kiküldi LPCM formában a HDMI kimeneten.
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #43153 üzenetére
Elvileg igen, de abban nem vagyok biztos, hogy a teljes spektrum át megy e HDMI-n a konverzió után, mert ezt még nem próbáltam, bár akadályát nem látom. Tesztelni sem tudnám, mert az erősítő LPCM-et ír ki mindenképp.
A hozzászólásban a következő mondatom lehet félreérthető, az analóg kivezetés választási lehetőségére gondoltam:
"Amelyiken van x.1 preout, választható lehetőségként."
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #43146 üzenetére
A legtöbb alsó kategóriás BD Player is tudja ezt a konverziót, amelyekben van megfelelő dekóder.
A lehetőségek az általad leírtak, tehát:
- Bypass
- Sztereo downmix (ez pár esetben az RCA-ra irányítja kizárólag)
- DTS konverzio (némelyikből hiányzik)
- LPCM konverzioAmelyiken van x.1 preout, választható lehetőségként.
A legtöbb media playernél is ugyan ez a helyzet tudomásom szerint, de érdemes a használatit átfutni.
Ahol konverzió van, biztosan lesz a hangban változás, de a "rosszabb" lejátszók esetében is inkább csak a komolyabb rendszereken hallható, bár lehetnek kivételek.
spiky03
Én a helyedben a nem rég emlegetett proson kábeleknél maradnék, ár-érték arányuk nem rossz, bár Én közvetlenül nem teszteltem őket. Ha 10m-re, vagy többre vinnéd el a sorrundokat, érdemes oda is 2.5-es kábeleket venned, ebben a kategóriában.
Az inakustic sem rosszabb, nagy különbségek nem hiszem, hogy előjönnének, így alternatívának maradhat.
Bajnokpityunak már bejáratott, kényes és igényes füle van, egyéni ízléskörrel... -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #43137 üzenetére
körül kell járnom alaposabban az asus oplay minit, mert az ismeretető oldalon nagyvonalú leírás a dolby true HD hangok szuperségéről, majd a műszaki adatoknál már nem írja a támogatott audio felsorolásban.
A b pontban leírtal kapcsolatban korábban azt írtam, hogy esetleges vásárlás nálam denon 1908-as erősítő 50e Ft körüli (nem magasabb) áron, ami ugyan nem kódol HD hangokat, viszont kezeli az LPCM adatfolyamot. Fórumtársunk azt írta, hogy ha az erősítő kezeli, akkor egy olyan eszköz amiben van rá dekóder, az kiadja magából HDMI-n ezt, és titta orom, titta bódottá....A b pontban felvetett dolog szerinted a fenti erősítővel működne?
-
spiky03
veterán
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #43137 üzenetére
Erről eszembe jutott valami.
Az 5.1 (7.1) DD vagy DTS lekeverése sztereóra adott algoritmus szerint történik, vagy ezt mindegyik készülék chipje saját módon végzi el? Azaz lesz-e különbség (elméletileg), ha ezt a konverziót egy TV, egy erősítő, egy médialejátszó, vagy bármilyen más forrás végzi?
-
Gabor970
addikt
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #42893 üzenetére
Köszi a részletes választ. Megfogadom. (és tényleg jó ez a fórum, hogy ellátjátok a tapasztalataitokkal a halandókat
, de ezt teszi az évek meg a rutin, mi srácok
)
A sub cserét majd valahogy kipróbálom (csak szerintem az asszonyka nem fog nagyon örülni neki
főleg, hogy a hörit akkor át kell helyezni a másik oldalra, mert a subra nem fér rá az akváriuma
)
A centert sajnos nem tudom hátrébb tenni, mert a tv-s szekrényen van az alsó polcon (ami majd a legfelső polcra kerül /3 polcos/ ha meg lesznek az inakustik kábelek, meg BBéci is javasolta, hogy nem valami előnyös, hogy közel van a földhöz), így a center az ott marad.
A frontokon gondolkoztam, hogy a bal oldalit is felém kéne majd fordítani, hogy meg legyen a körív effektus.A sub elhelyezését pont ma láttam a használatijában, hogy felém kell fordítani.
Ezt meg is teszem majd.
Sajnos a mögöttem lévő falon csak az az egy kép van/lesz, ami épp fent lóg. Ide mást nincs tervbe véve (az asszonyé a lakás, ő dirigál)
Függönyből csak egy natur függöny van, sötétítő nincs.A szobában szerencsére nincs sok tárgy, ami rezegne
Eddig egyszer sem hallottam, hogy rezegne valami. (mondjuk ez adódhat abból is, hogy nem nagyon dübörögtetem a mélyet)
-
Festina86
tag
válasz
Dorian #42740 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Én is a hangfal tuningra gondoltam először, és ezt egybe kötném egy hangfalkábel cserével is. Gondolom az a legjobb ha belső kábelezés megegyezik a hangfal és erősítő közötti kábellel. A kábel tesztelése necces lesz, ugyanis nincs lehetőségem hazahozni kábeleket kipróbálni, de remélem Zolinak erre is lesz valami ötlete. Remélem az es 80-asok jó tuning alanyok lesznek.
Sztereo erősítő is biztos lesz majd, és az is biztos hogy használtat veszek. Hangfalátkapcsolóról esetleg valami linket tudnál, hogy milyen kéne nekem, vagy ezek inkább DIY megoldások? -
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42521 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, az "az a biztos hogy ha analóg jel jut rá" alatt külső DACra gondoltam. Illetve a "A sztereo erősítőkbe azért már komolyabb DAC-ot raknak", ott úgy értettem, hogy azokba amelyikekbe egyátalán kerül (ez az alsóbb kategória értelem szerűen)
Kicsit utána olvasok a témának, nagyon még így nem botlottam bele ilyen eszközbe, esetleg tudsz pár nevet-típust, ami alapján érdemes elindulni (ami az általam említett 100k+-20k körüli sztereo erősítőt már ki tudná szolgálni)?
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42519 üzenetére
Az SPDIF csak a H/K alapján jött, gondolom a legtöbb komolyabb sztereo erősítőn semmi ilyesmi nincs.
Sok helyen amúgy olvastam, még AVR témakörben, hogy az usb eszközökről való lejátszás nem valami igazi, gondolom ott is a gyér konverzió az ok (tehát usb képes sztereo erősítőben ne gondoljak (vagy legalábbis abban ne, hogy usbről hajtom) csak mert láttam egy-két denon meg van spékelve ezzel is (mondjuk buliknál nem rossz feature!)
A sztereo erősítőkbe azért már komolyabb DAC-ot raknak, vagy az a biztos, ha analóg jut rá a jel?
-
Zull
senior tag
válasz
Dorian #42516 üzenetére
Akár használtról is lehet szó, de úgy érzem még sok tényezőt tisztázni kell, amég eljutok valami konkrétig
Mellesleg nem tudom mennyire jó a sejtésem, de gondolom szeteronál még kevésbé annyira körvonalazott egyes gyártóknál, hogy milyen típusú zenére az igaziak (vájtfülüek gondolom persze itt is tudnak szép kategóriákat felállítani) szóval gondolom itt még fontosabb a meghallgatás, mint AVRnél. Csak ugye elég nagy gond, hogy nincs semmilyen kiindulási minőség (a kis Sonymnál úgyis minden nagyságrendekkel jobban fog szólni (6ohm 1kHz 10% THD!!!
)) így nekem minden jól fog szólni
(Mondjuk rendszeresen egy HD555-el kényeztetem a fülemet, tudom hogy nem egy nagy szám, de a sonynál biztosan jobb referencia, még ha csak füles is)
-
ginola
addikt
válasz
Dorian #42297 üzenetére
Szia , azt én is tudom a diamond 10.5 is emiatt esett ki a "rostából" , a képen tátszik ez első reflexes van benne. Mit ajánlanál állóba?
Még ezt a frontot néztem ki, ő belépő szint , diamondhoz képest milyen?
[link]
Azért abban egyetértünk, hogy inkább álló legyen mint monitorsugárzó? -
L4D1K
őstag
válasz
Dorian #42223 üzenetére
Ok akkor Onkyo felejtős. Denon mellett HK, Yamaha erősítők nem rúgnak labdába? Illetve mintha azt is mondtad volna nekem, hogy 16** os denon alá nem érdemes menni. Ez a mission ezek szerint nem tudna profitálni a nagyobb erősítőből?
Off:
Korner Audio bolttal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
python1
veterán
válasz
Dorian #42220 üzenetére
Akár hol hallgattam Németben JBL ES kategóriás dobozokkal ajánlották,installálták bár kérésemre ELAC dobozokkal is bekapcsolták,de igazán a JBL karakterisztikája áll közelebb hozzá.
De meghallgatás útján lehet csak eldönteni,hogy mi a jó doboz hozzá,de azt is hozzá kell tenni 1-2 óra hallgatás édeskevés hozzá,én hetekig hallgattam amit meg szerettem volna vásárolni és utána tudtam csak dönteni.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #42156 üzenetére
Igen jól emlékszel,én is kíváncsi voltam rá.
Köszi a tesztet!
Igen, érdekes amit te is megfigyeltél a tuningok hatására,hogy nem is annyira a frekvenciákra orientálódik a minőség javulás,inkább a teret alakítja jobban,másként.Persze egy adott már meglévő rendszerre igaz.
Hasonló következtetéseket vontam le én is saját rendszerem tuningolása közben,de igaza volt Bécinek abban,hogy nehezen lehet megfogalmazni(részemről legalábbis).
Már én sem hajszolom,keresem a hz-ket a hangképben inkább a teret próbálom dimenzionálni.
Lehet kicsit ez is érthetetlen fogalmazás volt.szinimini szerintem jól járnál vele mindenképp,ennyiért ennél a modellnél csak nagyságrendekkel alacsonyabb minőséget tudnál beszerezni.
-
Integra
titán
válasz
Dorian #42111 üzenetére
köszi a tippet, volt is, el is hoztam egyet gyorsan.
még 2 db bontatlan dobozos 255 van a duna plázában.viszont van egy kis gondom.
jelenleg ez a gigafosch upc ud-fox beltéri van..
nem tudom a jelet beküldeni az avr-be, hogy abból a hdmi-n keresztül menjen a tv-be a jel. scart-tal van a beltéri a tv-be bedugva. döbbenetesen rossz a kép minősége, valami hihetetlen pixeles az összes csatorna jelenleg. az hogy analog-ban be tudom állítani a hangot, ok, ez megvan, szépen veszi is, de a kép jelet nem. scart nincsen az avr-en, és svideo pedig a beltérin nincsen, csak sima rca. rca video in van az avr-en, ellenben nem tudom előcsalni a képet.. nem értek hozzá, de titkon azt remélem, hogy ha a beltéri kép jelét az avr-en csalom keresztül, akkor az képes valamit javítani a képminőségen... mert ez a scart csatlakoztatás döbbenet ótvar... -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #42064 üzenetére
Éppen az olvasható ki az idézett HFM cikkből, hogy az erősítők az alacsonyabb frekvenciájú jelek leadásakor hajlamosak az "összeomlásra". Ha 80 Hz alatt csak a mélyláda dolgozik, leveszi az erősítő "válláról" a számára nehezen megoldható feladatot, aminek a teljes frekvenciatartomány hasznát látja. Zenék esetén ez kisebb probléma, mert egyrészt csak két csatorna üzemel, másrészt sokkal kevesebb a szubtartományban megszólaló hangszer és azok sem akkora intenzitásúak, mint például az Expendables, vagy az U571 robbanásai.
-
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #42020 üzenetére
Előfordul néha, az Audyssey topikon (egy másik fórumon) szintén volt, aki erre panaszkodott, a válasz az volt, hogy a mikrofonos bemérésnél az erősítő (pontosabban az Audyssey) fázisváltást észlel.
A jelenség nem feltétlenül attól van, hogy helytelen a bekötés vagy meghibásodott a berendezés, néha tud ilyen "viccet" okozni a szobaakusztika is.
Ha megfordítva a polaritást a hangfalon jól működik a bemérés, akkor mért be úgy, és a mérések után tedd normál állapotba. -
krenkoka
tag
válasz
Dorian #41967 üzenetére
persze, igazad van, de én pl egyáltalán nem szeretem a használt elektronikai dolgokat, sosem lehet tudni, ki hogy használta előtted, és sokszor az olcsóbb a drága. ezért mondtam el az én véleményemet, hogy én pl hogy csinálnám. de mindenkinek saját belátásán múlik, hogy neki mi mit ér meg.
-
törölt tag
válasz
Dorian #41603 üzenetére
Erkélyre kivitt megoldás nem jó? Mert erősiteni a beépitettet nem lehet sajna.Oda vehetsz nagy nyereségű,vagy ha pesti vagy akkor nem is kell csak jó szelektivitású antenna.
Kábeltévéd van? Én még próbából egyszer bedugtam a Yamahába és jól fogott mindent. Régebbi tévé antenna sajna nem mindig jó rá.Minden zavart összeszednek
Megjegyzem: nem vagyok e téren szakember. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41481 üzenetére
ha az olcsó kinai tápkábelt nem érezni differenciának,akkor ott nem jön ki.HM erősitőnél nem üvöltött a difi nálam sem.bár nem is kerestem
kizárt,h bodor és hivox is ugyanazt épitsék meg,majd egyik eladja 12ért,másik meg 100ért.
szivesen odaadom haverom brutál kábelét,de mint mondottam volt,sok járatás kell neki,utána szabad véleményt alkotni. függetlenül attól,h nálam már heteket ment.
de ettől függetlenül ötleteltünk Tonyoval,van pár irány,amit ki akarunk próbálni, ezektől függetlenül.
-
zolaas
senior tag
válasz
Dorian #41427 üzenetére
Földelés nélküli rendszerekben minden eszköz kizárólag kettős villás dugóval kapcsolódnak a hálózathoz, és az esetleges antenna is kizárólag beépített vagy rövid kis levegőben lévő antennával rendelkezik. (Tuner kis drótdarabbal, vagy AM Loop antennával). Ha nincs földelt eszközünk, akkor ilyen esetben kizárt hogy földhurkunk legyen. Ha mégis búg valami, akkor ott kontakthibánk van.
na ez van nálam is...
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #41298 üzenetére
Nálam minden cd, mielőtt fel grabbeltetem az Emblával átesik egy dupla demagnetizáláson EZZEL. Totálisan hallható a cd-k hangján a változás. Könyedebb, levegősebb lesz tőle.
...és ezek után már csak 30-80000 hibát javít az embla szoftvere...
, mielőtt feltenné az ssd-re...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41327 üzenetére
na ebben nem értek egyet.ákosék még szinezüstből is készitenek tápkábeleket,,meg platina ötvözetből,ezek a kábelek már anyagköltségben is erősen 100rugó körül lennének.
cekk:de ezekben a balsokban ki szokták cserélni a villákat.olyan konstrukció,h egyszerűen cserélhető.fura lenne,hogy 1000Ftos csatit raknak egy 100+os kábel végére.marketing szempontból mindenképp.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #41323 üzenetére
tudsz erről a dühről többet?
van köze a cuccokhoz?véletlenül ugyanezeket a csatikat hazsnálom én is. tehát egy ilyen kábel 1300Ftot mindenképp megér
ezeknek a csatiknak van egy réz villás változata is.asszem az 1 rugó felár.a gyári az sajnos recés,nem illeszkedik igazán pontosan a dugaljba.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #41298 üzenetére
Jómagam is igen szkeptikus vagyok az ilyen "voodoo" szagú dolgokkal szemben, de végül néhány szavahihető fórumozó társam unszolásának hatására letöltöttem! Azután kipróbáltam de még mindig azt hittem, csak amolyan placebó hatású... azóta már néhány rendszeren a tulajdonosával együtt tapasztalhattuk a pozitív változást. Így azt kell mondjam, hogy "csodák márpedig vannak"... azóta a shakti kő mizérián sem röhögök olyan gúnyosan.....
Bár, annak hatását még nem volt szerencsém tapasztalni... -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #41260 üzenetére
Naaaa! Most, hogy ismét visszalátogattam (így a késő reggeli órákban) látom, korán ébredtél! Nem is értem, hogy tudnak ennyit aludni a fórumlakók...?
Nálam már kitoltam az első talicska töltény hüvelyt a tv alól.... (egy akció filmet nézek éppen) Nagyon lábujjhegyen teszem mindezt, de a denevérfülű szomszédom már jelezte, hogy ő is ébren van..Próbáltam optimista maradni, és elképzeltem: át dörömbölt, hogy kész a kávé...
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest