- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
stevve #10076 üzenetére
Az itteni piac részen volt egy kis MiniItx kocka12K-ért, plussz Vga kártya hellyel, de elkapkodták. Kicsi házat/kocka külső táppal újjonan most 12-13 körül lehet venni. Ennél a nagyobbacska házak 200w körüli táppal olcsóbbak(A méret miatt gondolom)
EPC3 mini-ITX számítógép ház + paneltáp 7.980 Ft
[link]
+ ACDC12090 12V/7A/84W desktop tápegység 5.800 Ft
Ezek persze újjonan. Ha találsz használtan ,akkor még olcsóbban ki lehet jönni. Nekem ez van. -
Csicsóka
őstag
Nyilván elegánsabb megoldás, amikor egy olcsó passzív hűtésű VGA-ra bízzuk a dolgot.
Viszont fogyasztás oldalról nézve saját mérésem alapján, nem éri meg.
Volt ebben a lapban átmenetileg egy GF 210, a HDMI miatt. Ez rögtön emelt az idle fogyasztáson 12 W-ot. Miközben HD lejátszásor is lekapta az egész konfig az 50 W-ot, semmivel nem kevesebbet mint ha csak a proci dolgozott maga. Mivel ez egy vegyes használatú (no game), nem kifejezetten HTPC gép, az üzem ideje nagy részében közel 0% proci terhelésen futott. Ezért nem volt érdemes benne tartani a külön VGA-t, a többlet fogyasztás, és melegedés miatt. -
oz82
senior tag
Hát oda csökkentettem, mert úgy esett nagyot a watt. De sztem emelem majd 1600Mhz re úgy 33 Watt lesz kb. De 1V nál már bios reset kellett mert az már kevés neki. Ja amúgyS939 es a proc, de kell vmi Cool n quiet softver a win7 alá mert az alaplapi CnQ visszaemeli a feszt mindíg 1,4 V ra. Vagy Fix 1600Mhz en hajtom 1,1V-al.
Vagy Win alól menedzselem (CrystalCPUID?) -
oz82
senior tag
Tudom, de ezek az elemek megvoltak a polc alján, uh. ezekre nem kellet költeni. Ha már megvoltak akkor csak ki kell egészíteni pár aprósággal.
VGA majd lesz(mindenképpen HDMI-s), addig is marad az alaplapi, vagy a polc alján van egy x1600 pro, csak át kellene alakítani passzívra. -
Bitlisz
aktív tag
Opsz, pedig pont azért tettem oda az Anandtech linket, bocs, hogy így sikerült.
Kár, hogy az a fránya 64bites mem szávszél nem az igazi.
Nameg passzívat GT430 és HD 6570-ből nem sűrűn látni mivel ezek vagy 40-50W-ot megesznek. De ha písszív is, rendesen melegít így nyáron.Szal a dilemma abban rejlik a tökéletes HTPC kártya hűvös és halk legyen vagy minden paraméterben toppon...
-
Úgy értem, ha a filmjeim 1/3-át nem viszi, csak procival, akkor nem a legjobb. Ha csak egy-két filmről lenne szó, akkor nem lenne kellemetlen, de így nagyon sokat kell nyelni, vagy venni mellé egy erősebb procit. Na ezért szerintem alkalmatlan. Visszaolvasva a fórumban PuMbA is inkább másik kártyát vett, és nem szenvedett vele tovább.
Ha jól emlékszem, akkor az nvidia 9300-as igp-vel egy időben jött ki. Az pedig viszi az összes filmemet, pár százalékos proci terheltség mellett. Az ATI pedig a játékok terén domborít a videokártyáival. -
én sehogysem bírtam rávenni az XP-t a DTS-re vagy a Dolby 5.1-re. Sőt még a Realtek chip XP-s drivere sem ment fel sikeresen, mert a control panelban nem jelent meg az ikonja ahol elvileg lehetne ezeket buzerálni. Win7 OS-re váltottam felpakoltam az XBMC-t és jéééé minden ment, persze Az akkor ATI driver setupja után...
Üdv,
Vik -
Osibaa
senior tag
Kipróbálta haver a PRO lapot egy X3 435 procival és a HD filmes logout cikkből vette ki trailereket. A H.264-es 10 Mbites MKV nem szaggatott, de a 10 Mbites MOV kicsit szaggatott neki, a proci egyiknél sem kapcsolt vissza 800 MHz-ről.
Ennek a megoldása engem is érdekelne, hogyan lehet ezt beállítani.
-
gurabli
őstag
Ugye? Akkor jól láttam. Még jó, hogy megnéztem előtte... Emígy nagyon jó lap lett volna nagyon jó áron, de így kiesett... Szerintem marad a PRO. Ott ha jól látom, akkor lehet értéket is beállítani és mindezt lefelé is.Megnéznéd Te is?
Emígy mennyire kell ezt majd állítanom? -
Osibaa
senior tag
Alulfeszelést támogatja, de leáll a C&Q, én ezt hallottam. Megnéztem a Gigabyte 785G topikban, ott más lapnál is téma volt ez, de konkrétan erre a lapra nem írtak semmit. Szal mérget nem vennék rá, de így ajánlani nem merem.
Ezt az Asusnál nem kapcsol vissza a C&Q HD filmél dolgot nem hallottam még. Havernak ilyen 785G PRO lapja van, megkérhetem este, hogy próbálja ki. Hogyan teszteljem? Menjen a DXVA, de olyan filmet játszon le, ami rosszul van kódolva?
-
gurabli
őstag
Köszönöm a részletes választ!
Érdekes, hogy még egy 4200 HD sem képes boldogulni a HD tartalommal gond nélkül. Akkor hogyan képes egy WD Live-ba rakott Sigma chip?
Lehet, hogy nem a Gigabyte lap lesz, hanem az Asus HTPC lapja, ez: Asus M4A785G HTPC/RC Szerintetek mi a különbség a két lap között? És miért jobb választás az egyik, mint a másik?
Azt olvastam, hogy a Gigabyte lap nem engedi BIOS-ból a feszültség állítását, ha be van kapcsolva a Cool&Quiet, ez mondjuk nem túl jó, ha igaz.
Az USB tunerről csak jót olvastam, és nem hiszem, hogy gond lesz, mert ez DVB-C-hez kell, ott csak lementeni kell a jelet, nincs kódolás. A Leadtek nem is gyárt DVB-C kártyát (még).
Az Antec ház nagyon szimpatikus, remélem jó is lesz. A 80+ tép biztos jó lesz és ha minden igaz, az egész ház nagyon halk. Ez igaz a CPU hűtőre is, mert fontos a hang, mivel hálószobában lesz, tehát kb. 2-3 méterről nem szabad, hogy halljam a hangját...
A WD Green 7200 szerintetek eléggé halk?
Üdv
-
tcsoka
csendes tag
Szia, bocs csak ugy ertettem, h Win MCE (angol) az op rendszer a gepen, bar ez gondolom sokat nem befolyasol. Igazabol en egy programmal szeretnek mindent megoldani, ezert tetszett volna a meedio, de kesz remalom barmit is letolteni hozza, mert egy csomo link nem mukodik es meg egyelore en is bena vagyok hozza oszinten szolva.
Szoval szerinted az XBMC melle kene a masik progi a tevezeshez?
Tudna valaki olyan tv kartyat ajanlani, ami tuti megy a meedioval vagy mas htpc frontend-del?
-
6thsense
csendes tag
Lehet hogy én nem vagyok 100-as de az első részt nem igazán értettem amit írtál
A cpu-t megértettem, csak olcsóbban lehet "e"-shez hozzájutni ha jól láttam.
Én is jobb szeretnék gigabyte-ot, csak éppen nvidia chipsettel nem igen van sajnos
-Van egy nagony jó ,csak az 40k -
6thsense
csendes tag
Igen, épp ezért esik erre a választás, osibaa mondta hogy az amdn és nvidia chipset közt szabványos hd kódolás eseten szinte semmi különbség,ugyanolyan jók, viszont ha a szabványtól eltérő kódolást használ a adott media, akkor az nvidia chipek könnyedebben megtudják oldani a problémát mint az amd chipek. Meg ahogy olvasgattam a CUDA-t tényleg jobbnak találják mint az UVD-t
+
az nvidia chipset hdmi-n keresztül a" sima" DD,DTS és kiterjesztett ES,EX hangsávokon kívül hd hangot dekódolva 7.1 LPMC fomrmában is kitolja, ( ami később talán jobb lesz ,ha lesz hdmi-s av receiverem ( hozzáteszem hamar szeretnék beszerezni egyet)Így összerakva a dolgot lett inkább nvidia chipset végül, az msi-asus-gigabyte site-okon az össze jelenleg fennt lévő alaplap közül kiszűrtam az összes olyat amin nvidia chipset van és integrált video kártya - továbbszűrtem azokra amin van,d-sub,dvi,hdmi . Igazából pár darab maradt, abból kiszűrtem azt az 1-2-t amit már sehol nem találtam boltban, ezután még volt 2 ami eléggé drága volt, azokat is iktattam. Így a 15-20 ezres ktegóriában azt hiszem 6 darab alaplap maradt.
nem kapható:
P5N7A-VM
M3N78-EMH
GA-M78SM-S2Hkapható:
GA-M85M-US2H
M4N78 PRO
M3N78-EM
M4N78-VM
M3N78-VM
M3N78drága:
M3N WS
GA-E7AUM-DS2HMost azok között túlságosan sok különbség nincsen. Valamelyikre rábökök,remélhetőleg az arc is befogja tudni szerezni. Viszont mindegyik alaplap AMD-s így kénytelen vagyok cpu-t is cserélni, a 4550e és 5050e kis fogyasztású amd-kre hajtok, de az athlon II x2 kisebb cpui is szóba jöhetnek.
Nagyjából így állok most...
-
6thsense
csendes tag
Igen, a hdd-khez mindenképp tennék egy ilyen nagy ventit, ami a ház háta felé vinni a levegőt a cpu és táp felé. A 6 centiseket ne mugy akartam kiváltani hogy oda hátra teszek nagy ventit, hanem a ház felső merevítéséről lógattam volna le egy szinten nagy ventit, ami a chipset alatt kb "vga kártya helyén" lenne,és onna lökné a levegőt a táp felé...
Nem jó ötlet?osibaa: ezezl a kábellel, milyen fordulatsázmon pörögtek azután? mert itt nálam molex-ek vanna ka ventik végén, és közvetlen tápra tudtam csak dugni, gondolom maxon ,olyan 2000-2500 körül forognak most ( engem mostmár ez is eléggé idegesít, ha lefogom kicsit ,kb fele forulatszámon pörögve elviselhető hangja van) - kérdés így menynire tudná elszálíltani a meleget ( már amennyire ez a chipset meleg lesz ) a chipset felől??
-
6thsense
csendes tag
Igazából ez a ház már megvan !
Csak bajom van a hátsó két 6 centis ventivel, ha nem msuzáj nem kötném be őket, vagy helyette valahogy bekellene aplikálni egynagy 12-14 centis scythe-t,m ert nagoyn hangosakosibaa: hogyha vagy ez vagy az van akkor az eSata-t hagyjuk el és a firewire maradjon
Akkro milyen lehetőségek vannak? -
UsagiYojimbo
tag
"Az ION CUDA magjai viszik akkor is a lejátszás terhét, ha a film nem megy át a DXVA ellenőrzésein. A CPU ilyenkor sincs agyonterhelve."
Próbáltál már 720p -s XviD-et lejátszani???
Mellesleg az XBMC "plasma" képernyővédője (FullHD-ban) 50%-ra terheli az Athlon II CPU-t... -
Bitlisz
aktív tag
Na asszem megin összeakadtunk...most ezt miért kell...
Akkor, legyen csak 100W és 46Ft/kWh:
0,1kWh x 24óra x 30nap = 72 kWh x 46 Ft/kWh (legyen annyi) 3312 FtInnen volt a saccra 3-4ezer...
Szemben egy ION 25-40W között (csak 1HDD és ugye változó milyen hatásfokú a táp):
828 - 1324,8 Ft (pontosan kiszámolva)
Innen meg a sacc 1000-1500 FtSpec nekem a csoda AMD Athlon II 240e (45W-os!) volt és az is megevett 80-120W között a sima táppal.
A fogyasztásokat megértem. A 46 Ft már van ahol 50.
(kollegám szerinte leegyszerűsítve: a wattos számot lehet szorozni kb 35-el és kijön a kb havi fogyi forintosítva)
-
UsagiYojimbo
tag
Monitort, hangfalat nem használok hozzá. Vagy az LCD TV-vel használom (médiacenter), vagy SSH-n keresztül a laptopomról...
Ami nem szerepelt ott pontosan, az a winchester: 3 db S-ATA...Gondolom azért hasonlítják az Atomot az asztali CPU-khoz, mert mivel a videolejátszást mindkét esetben a VGA végzi, így a CPU teljesítményből kevesebb is elég. Ilyen szempontból lehet összehasonlítani...
-
UsagiYojimbo
tag
Egy ilyen "volt itthon" Micase PSU SR400. És bár a képpel és a leírással szemben nem 120mm-es a ventije, viszont elég halk...
Ami egyelőre mindegy, mert a másik szobában van, és egy 5m-es HDMI kábellel van a TV-re kötve...És igen, én is valami kisebbet szeretnék bele...
-
bosston
tag
Köszöntem, valóban csak 1066 Mhz-ig viszi a RAM-okat, ebben az esetben a konfig így módosul:
Alaplap+Processzor+VGA: ASRock A330ION 30 000 Ft
Ház+táp: CFI CBI-A8989TG miniITX számítógépház 150W táppal fekete 13 000 Ft
RAM: APACER 2048Mb DDR3 1066Mhz 14 000 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 13 000 Ft -
Bitlisz
aktív tag
Köszi, hogy kijavítottál az intel ügyben. Helyesen akkor:
"(Sajna az ATI-nál még az Intelé is jobb a 4500MHD-n vagy ami pl i3-as proccókban van: 5700)"Mellesleg a hozzászólásommal arra akartam utalni, hogy az nVidiához képest az ATI HD videó gyorsítása erősen korlátozott a Blu-Ray szabványban meghatározott dolgokra.
Persze ezek a videók nem szabványosak, ritkán fordulnak elő és sok helyen "nuke-olják" s az ilyeneket. De ha belebotlik egy ilyenbe az ember akkor nézhet nagyokat (nekem is lett valahonnan pár ilyen).
Bocs, de engem azok a képjavító eljárások sose hatottak meg...
Még mindig rugalmasabbnak érzem a GT210 szériát mint bármelyik integráltat (az ION/GF9300-on kívül). -
Bitlisz
aktív tag
Szerintem is egy aktuális hardvert jobban megéri, pl Core i3-as proci, tudtommal nincs olyan HD anyag amivel nem bírkózna meg és van benne DXVA képes GPU is ami ráadásul tud bitstream passthrough-t (HD Audio HDMI-n).
Deszka meg 16-18ezertől van, pl ez, de persze érdemes lehet USB3.0-s vagy SATA 6GB-est választani, de azok már jóval drágábbak.
Ez meg egy jó kis ház: Sharkoon Rush Case táp nélkül ugyan. -
tlala
addikt
És HTPC-nél van olyan alkalmazás/helyzet, ahol előjön, hogy DDR2 vagy DDR3 van a videókártyán? (Azért kérdezem, mert nagy élvezettel olvasom cikkeidet, amelyekből kiderül, hogy mennyire értesz a téma apró, finom részleteihez is...)
Vagy egyszerűen arra gondolsz, hogy ha majd megszűnik nála ez az "átmeneti helyzet", akkor nyilván egy PC-be teszi a videókártyát? -
GandC
tag
Köszi, akkor ez már lassan egy biztos pont.
És azért a 915 PentiumD 3ghz is jobb az atomnál, gondolnám én. Bár többet fogyaszt, de lehet downclockolni és az sem utolsó szempont, hogy ez "ingyen" van.
"..low profile, úgyhogy ha passzívat veszel, hangtalan az is."
Ezt néztem ki. Vélemény?Távirányítóból milyet? Olyan kéne nekem amivel az XBMC kompatibilis out-of-the-box és fel lehet vele kelteni alvó módból. Ilyenről írt dabadab is, ráadásul ő elég olcsón is vette, de sajnos iponnál már nem kapni. Valami ötlet?
Köszönöm: GandC -
GandC
tag
Értem, köszönöm. És ha a jelenlegi gépemet használnám fel egy GeForce 210-el, kb mire számíthatok? Eléri egy ION-os lap + atom230 szintjét a multimédia teljesítménye? A gép határait a jelenlegi GeForce 7600gt-vel tudom, még némi játékra is jó. Egy GeForce 210 teljesítménye kb hol van ehhez képest?
A ház, hát igen, arra majd inkább kitalálok valamit."Kicsit" drágák ezek a HTPC házak.
RAM kell bele aztán annyi. Meggondolandó ezek szerint ez is.
-
GandC
tag
"Az a baj, hogy ha a processzor marad és a RAM is, akkor AGP-s kártya kell..."
Nem kell, az alaplap és a videokártya is PCI-Express.
A fogyasztás tényleg magasabb lenne, a hangosság már kevésbé, a procin jó a hűtő, az alaplapon nincs, GPU meg úgyis új kéne.
A másik baj ezzel a megoldással a mérete lenne: teljes méretű az alaplap (ATX), bár ha cserébe csak egy 15k-s GPU kéne, meg tudnék barátkozni vele. Amúgy a lap eléggé felszerelt: van rajta 4 sata, 7.1 analóg és digitális (optikai kimeneten) hang, elvinné még a régebbi, nem 1333mhz fsb-s C2D-ket is. Nincs benne integrált gpu, de ugye ott a PCI-Express."..a nem DXVA-s cuccokat az a Pentium nem biztos, hogy elviszi a hátán."
Ez a pentium már nem mai, ez tény. Az 1080p-s cuccokat csak az AVC speciális codec-kel viszi. Szóval tényleg valami ilyen PureVideo HD -vagy hogy is hívják- képes nV kártya kéne.A lényeg itt a filmezés lenne, meg egy kis net, mondjuk egy xfce asztalfelületen. Ez azt jelenti, hogy nekem az egybe cucc jobb lenne? Az a kicsit drágább mit jelent? (A dabadab által említett Zotac IONITX-C-t sajna nem tudom hol lehetne megvenni, illetve mennyiért..)
Illetve az egybe cuccnak mik az előnyei a méreten, a teljes hangtalanságon, és azon kívül, hogy nem kell bele külön videokártya? -
GandC
tag
A fő rendszer a linux lenne, és közben rájöttem már, hogy az XP-t valóban hanyagolom majd. Eléggé megtetszett ez az XBMC hogy még rarból is lejátszik.
Köszönöm az összeállítást, megnézem.jodamester: hát igaziból azért nem írtam árat, mert nem tudom mennyiből jöhet ki egy ilyen gép.. Mondjuk az alapján amit dabadab cikkében láttam, 60k-nál nem költenék rá többet, hiszen Ő is az alatt vette meg. Ráadásul így utána számolva a stevve által javasolt konfig is kb annyiból jön ki. Szóval mondjuk 60k-m van rá
zodo: Ezt már olvastam, de azért köszönöm
mindenkinek:
Itthon van egy pentium dualcore 3,0 ghz, asus p5ld2, 2gb ram, geforce 7600gt kombó gépem, nem tudom ebből fel lehetne-e valamit használni, mert akkor az csökkentené a költségeket, de ugye már nem egy mai darab a cucc. (esetleg a CPU-t, RAM-ot lehetne hasznosítani, hiszen ez a videokártya még nem képes hardwares dekódolásra, ha jól tudom.)Gondolkodtam olyan lapon is amit dabadab vett, (Zotac IONITX-C, külső táppal) de azt már sehol nem kapni.. Amúgy mi a vélemény az ilyen "egybe" cuccokról?
Köszönöm: GandC
-
Palika71
őstag
Pont ilyet látok akkor, ha a noti saját kijelzőjét használom.
De ha a HDMI-n keresztül a TV-re kötöm, akkor a bal felső sarokban levő szám kb. a felére megy vissza (14-15 köré).
Értem, hogy az OFF-ságomra célzol, de nem találtam olyan topikot, ami ezzel foglalkozna.
Arra gondoltam, hogy ilyen problémával Ti már találkozhattatok esetleg, és más HTPC építő is beleszaladhat ilyenbe.Ha esetleg tudsz valami jobb topikot a problémámra, írd meg légyszi!
-
Bitlisz
aktív tag
Valóban. Itt olvastam:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3657&p=3
Moving on, the other new HTPC feature is that NVIDIA has finally stepped up their game with respect to HDMI audio on cards with discrete GPUs. Gone is the S/PDIF cable to connect a card to an audio codec, which means NVIDIA is no longer limited to 2-channel LPCM or 5.1 channel DD/DTS for audio. Now they are passing audio over the PCIe bus, which gives them the ability to support additional formats. 8 channel LPCM is in, as are the lossy formats DD+ and 6 channel AAC. However Dolby TrueHD and DTS Master Audio bitstreaming are not supported, so it’s not quite the perfect HTPC card. Lossless audio is possible through LPCM, but there won’t be any lossless audio bitstreaming.Szal akkor HD Audió ügyben a GT210/220/240 kizárva.
Ati 5xxx széria, jelenleg a legolcsóbb a HD5670 (26ezer), vagy várás a kis ATI kártyákra.
Sejtésem szerint 10-20ezer között lesznek.
Vagy Asus Xonar HDAV 1.3 Slim PCI (36ezer)
Auzentech X-Fi HomeTheater HD (?) -
szag
csendes tag
-
band1103
őstag
"míg a 8200m csupán VP2-es. "
Az én GF8400gs VGA-m is vp2-es mégis képes még a Killa-t is gyorsítani. Tehát az a csupán nem is annyira csupán. Teljesítmény tényleg kell az atom mellé de ha nem atomos lapot vesz akkor tesz bele egy olcsó 45W-os CPU-t ami nem csak hogy áthidalja a VP2-VP3 közti teljesítményt hanem sokkal többet ad.
tigipuf: Azon a lapon van elég pci foglalat? Vagy már lemondtál róluk?
-
Joshi
titán
Az oké hogy a KMPlayer más codeceket használ a DXVA-ra, de azzal nem mondtam hülyeséget hogy nem csak az MPC codecet használhatja erre a célra.
VGA-n keresztül hogy átmegy a hang vagy nem az attól is függ hogy milyen kártyával szeretnénk ezt megoldani. Tehát valamilyen szinten ez a hsz-em is megállja a helyét.
-
UdVi86
aktív tag
Én is így vagyok vele. Biztos elkérnek egy kis plusz pénzt azért az "e" betűért. Még most inkább egy 250-en gondolkozok, mivel nálam nem csak filmnézésre lenne a gép, hanem pl. photoshopra, szövegfelismerésre, egy kis videókódolás is lenne néha. És nem tudom hogy az a 200Hz mennyivel csökkenti a teljesítményt. Teszt meg csak a 250-ről van PH-n. Tuningolni meg nem akarok.
-
UdVi86
aktív tag
Értem, ha nem is az egészet, de szerintem nagyjából megértettem. A "teljes GPU erejét" természetesen úgy értem, hogy amennyire szükség van, érthető hogy egy videó nem fogja nagyon megizzasztani a GPU-t. És ha jól értelmezem vannak olyan videók, amivel az erre a célfeladatra szánt VPD is megbirkózik. Ha viszont nem, akkor a CUDA vagy az ATI Stream lép színre, ami a GPU shader processzorait fogja be a videó lejátszásra. És itt van az hogy ATI-nál még ez nem valósul meg a megfelelő szoftver hiánya miatt.
Nem is a transzkódolás volt számomra a lényeg - az a mondatban is csak egy példa lehet - , hanem hogy ez az ATI Stream is befogja a GPU shader processzorait, amit a CUDA is tesz.
Köszi amúgy a felvilágosítást és hogy te is jónak tartod a 785g-t. Nyugodtabban szívvel veszem meg. -
band1103
őstag
Én nem globálisan értettem. Viszont ezek szerint pontatlan voltam de azért te is tudod pontosan mire értettem
.
Pontosítok: Mert a legfejlettebb UVD egység gyorsítási képessége - ref.frames érzékenységet tekintve - sem olyan fejlett mint az nV VP2-es egysége.
Így már jobb ugye.
Egyébként egy gyenge géppel rendelkező embert kevésbé érdekli az hogy "több képjavító újdonságot tud, amit az nV kártyák még nem...", csak menjenek végre nála a HD filmek, ref.frames-től relatív függetlenül. -
arn
félisten
a bugjai miatt... regen a mediaportal tetszett. aztan rovid idore kiprobaltam az xmbct. hat eg es fold az osszeszedettsege, viszont fel eve voltak olyan hianyossagai, hogy vissztertem a mediaportalhoz. par hete megint megneztem hol tartanak, es azt a par dolgot, amit kifogasoltam beletettek/javitottak.
-
dabadab
titán
Valaszzuk szet a dolgokat: a VDPAU (meg a CUDA, amit az XBMC nem hasznal) szoftveres interface, mig a PureVideo az konkret hardware-t jeloli.
A kovetelmeny maga hardveres, Purevideo HD kell, abbol is (ugy tunik) legalabb a masodik generacio (eddig harom volt, az Ionba a harmadik kerult, de amugy elso ranezesre teljesen random modon szorodik a purevideo az nV termekskalan).Egyebkent az Intel meg az AMD is reszelget valamit, ok a VAAPI nevu interface-re gyurnak (kb ugyanaz a sztori, mint a CUDA vs OpenCL), de nekem ugy tunt, hogy a driverek sincsenek igazan keszen meg a szoftveres tamogatas se, igazan belehuzhatnanak. (Na meg persze ott a VIA is, aki igert vmi tamogatast az uj GPU-jukhoz, de... hat meglatjuk).
-
dabadab
titán
Ez remek cucc lenne, ha a VIA fogna magat es irna hozza rendes linuxos drivert meg megfelelo tamogatast az ffmpegbe. Mindenesetre az eleg vicces volt, amikor rajottem, hogy ezen a kepen a jobb folso sarokban az a hatalmas feher bigyo egy haromeres venticsatlakozo
-
scanman
csendes tag
Köszi a választ, de így felvetődött bennem még több kérdés
Mivel azt írtad, az atom + jobb VGA nem alkalmas normálisan játékok futtatására, így azt elvetettem...marad a külön házban összerakott HTPC.
Kérdés: mi számít manapság a legjobb alaplapi VGA chipsetnek ? (HD3300 ? )csak mert akkor valami olyan alaplapot keresek.. Vagy jobban járok egyből egy sima alaplap+ külön VGA párossal ?Természetes, hogy csak LP kártya jöhet szóba VGA-ból meg tunerből is, mivel nem is fér más a házba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged